Автор Тема: Артефакти  (Прочетена 78562 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен invio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 125
Re:Артефакти
« Отговор #135 -: Юни 03, 2009, 11:51:42 am »

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Артефакти
« Отговор #136 -: Юни 06, 2009, 19:00:38 pm »
Алуминиевият артефакт от Аюд, Румъния
http://www.epochtimes-bg.com/2009-02/2009-06-06_01_d.html

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Артефакти
« Отговор #137 -: Октомври 14, 2009, 22:27:38 pm »
За какво според вас е служело това?

Soli Deo Gloria!

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re:Артефакти
« Отговор #138 -: Октомври 14, 2009, 22:43:19 pm »
Дай координатите!

Неактивен julian_jecov

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re:Артефакти
« Отговор #139 -: Март 13, 2011, 16:05:17 pm »

kristalen_cherep_5Берлин, Германия /КРОСС/ В последния си брой немското списание „Mysteries" разказва за поредната сензация. По някакъв неизвестен начин един от кристалните черепи бил намерен в Бавария. Възможно е той да е принадлежал на райхсфюрера от СС Хайнрих Химлер. Това е последният от 13-е черепа, които трябва да бъдат намерени преди Края на Света, за да се предотврати световния Апокалипсис, пише изданието. На страниците на списанието, неговият издател, швейцарски ят журналист и писател Люк Бюргин съобщава, че кристалният череп с тегло 12 килограма, височина 17,5 см и ширина 21 см е бил открит в  стар дървен сандък преди три години и „на цената на един сандвич" е бил закупен от 45 - годишен сътрудник на списанието от Бавария. Според Бюргин, единственото, което е пазело черепа е била стара войнишка раница.
kristalen_tcerepВ средата на 19 век в Европа започнаха да се появяват кристални черепи, които били изработени от майстори от доколумбовата цивилизация в Южна или в Мезоамерика. Жреците на ацтеките, инките или маите са ги използвали в религиозните си ритуали. Според вярванията, ако цялата „дяволска дузина" от 13 черепа се съберат на едно място, ще настъпи края на света. В неизвестен досега списък на четири страници са изброени 35 предмета на изкуството, които Хитлер и Химлер са наредили да бъдат изнесени от Аугсбург в Страконице, малко преди края на Втората световна война. Под №14 е написано „Кристален череп. Колекцията на Ран, N 25592, кожен куфар, мъртва глава от кристал, Южна Америка". „Билд" цитира думите на Люк Бюргин: „През следващите няколко месеца, навярно ще получим и съответните експертни мнения както за списъка, така и за черепа. Засега мога само да предполагам, но моят журналистически усет ми подсказва, че списъкът е истински".
http://www.cross-bg.net/index.php?_rt=1198494

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Артефакти
« Отговор #140 -: Март 13, 2011, 20:22:08 pm »
Ехех, и си нямаха друга работа, освен да го тикнат в носа баш на сътрудника на медийната група :p Бахти глупостите! =D

Неактивен baradj

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 440
  • „Нишката на Ариадна”
Re:Артефакти
« Отговор #141 -: Юни 01, 2011, 18:24:54 pm »
Археолози, които правят разкопки на територията на Турция, в провинция Невшехир, твърдят уверено, че гномите съвсем не са  приказни персонажи, а реални същества, които са населявали лабиринти под земята преди пет хиляди години.

По време на разкопките  са открити повече от 200 селища на дълбочина 80 метра и това са само 10-12 от горните етажи, а учените са на мнение, че  те общо са около 20.

Преди около 5000 години само в един от тези подземни градове с улици, храмове, дворци за кралете и обикновени  жилища са можели да живеят, без да се изкачват на повърхността,  до 50 хиляди жители.  Там те дори отглеждали зеленчуци и развъждали домашни животни - в потвърждение на това да открити скелети на коне, свине и крави.

Открити са мегаполиси с продоволствени складове, винарски изби, тържествени зали с колони и банки с тонове златни запаси. Градовете се строели от камък, който поддържал постоянна температура + 25 градуса, а наличието на  вентилационни шахти позволявало да се живее под земята. Градовете помежду си били  съединени с широки тунели.

Все още, обаче, не може да се    даде обяснение на въпроса кои са били тези тайнствени жители, защо са избрали да останат под земята  и къде са изчезнали.

Според наличните артефакти, подземните жители  били ниски на ръст около 1,2-1,5 м и са живели до 30-35 години.  При разкопките не са били открити признаци на каквато и да било религия.  Учените смятат, че гномите са се покланя ли   на своите крале, които, ако се съди по  таваните на спалните им, са превъзхождали по ръст поданиците си.

Много археолози са на мнение, че в началото на цивилизацията, хората  са били с нисък ръст.  Някои разкопки потвърждават, че Земята  в някои райони е била  населена от лилипути, които впоследствие са измрели, така както в други  пък са живели гиганти....

Въобще, колко малко знаем за миналото на Земята-майка!
С намръщено чело, загърнат в плащ мъглив, възправя се далеч Балканът горделив в хайдушкия си блян

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 164
Re:Артефакти
« Отговор #142 -: Юни 02, 2011, 13:02:56 pm »
То интересно гноми, гноми ама някакъв източник на инфото ше може ли?
Иначе baradj и аз вярвам, че е имало не една и две лилипутски раси.
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 13:06:22 pm от fishbone »

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re:Артефакти
« Отговор #143 -: Юни 02, 2011, 17:11:41 pm »
Тази информация е малко по-подробна и научна. За ``хобитите`` учихме в първи курс - Увод в праисторията.

Хомо Флоресиенсис е нов човешки вид, който може да пренапише учебниците по еволюция

 Останки от представител на неизвестен човекоподобен вид, живял преди 18 000 години и висок не повече от метър, са били открити на индонезийския остров Флорес.
Малките хора, които Би Би Си сравнява с хобитите от романите на Дж.Р.Р.Толкин, са имали много по-малък мозък, отколкото нашия вид Хомо Сапиенс, но изглежда са използвали оръдия на труда и са познавали огъня, смятат австралийските учени, на които дължим находката.

Някои експерти са във възторг от откритието, което според тях ще пренапише учебниците по човешка еволюция; други обаче се съмняват, че костта е от човекоподобен вид, информира Българската редакция на Би Би Си.

За находката подробно съобщава научното списание "Нейчър".

Цели страници на откритието посвещават днес и повечето британски вестници, като обясняват, че лицето на "хобита" е имало съвсем ясни човешки черти.

Много вестници публикуват на първите си страници рисунка на човекоподобно същество, което отправя предизвикателство към познатата ни история на еволюцията, както посочва "Гардиън".


 "Високият 90 см хобит, който пренаписва историята на човечеството" - под това заглавие "Индипендънт" обявява, че учените празнуват най-важното събитие в антропологията от цял век насам: откриването на нов човекоподобен вид.

Неговите представители живели редом с праисторическия човек в продължение на хиляди години, преди да изчезнат в джунглите на Индонезия заедно с миниатюрни слонове и гигантски плъхове, разказва изданието.

"Индипендънт" цитира учените, според които откриването на Хомо Флоресиенсис (Homo floresiensis, както е наречен човекоподобният вид) поставя под въпрос самото естество на човека поради ниския ръст и малкия мозък.

Различни според Би Би Си са и хипотезите за изчезването му - мощно вулканично изригване на островите или силната конкуренция на по-високия и по-мощен Хомо Сапиенс.

Първият открит "екземпляр" от новия вид е женски и е наречен "LB1", съкратено от "Liang Bua 1", по името на пещерата, където е намерен.

Големината на нейния мозък е била колкото при шимпанзетата и първоначално учените сметнали, че са се натъкнали на детски останки.

Друга интересна характеристика на новия вид са дългите му предни крайници, което кара някои да предположат, че "хобитите" може да са живеели по дърветата, особено ако наоколо вече са бродели хищните комодски варани.

Засега се смята, че новият вид е произлязъл от т.нар. "Homo erectus" ("изправен човек"), останки от който са намирани на индонезийския остров Ява.

Той може да се е заселил на Флорес преди около 1 млн. години и поради откъснатостта на острова от сушата да е еволюирал в миничовек, за да използва по-добре оскъдните ресурси, допуска Би Би Си.

Недоумение обаче буди начинът, по който е доплувал дотам, вероятно с лодки - но плавателните съдове се смятат за надхвърлящи интелектуалните способности на Хомо еректус.

Не по-малко любопитно е, че местните жители са съхранили легендите за "малкия народ", който те наричали "Ebu Gogo".

Източник BBC
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 17:14:24 pm от sunin »
TRUE OR DEATH

Неактивен RViewer

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 36
  • Sunbeam Intelligence
Re: Артефакти
« Отговор #144 -: Април 23, 2012, 00:51:23 am »
Радиопредавателят на Посейдон
   
   

Между 1962 и 1979 г. полярният изследователски кораб “Елтанин” осъществява мащабно проучване на южните морета и океанското дъно. На 29 август 1964 г. по време на дълбоководни сондажи на 1600 км южно от нос Хорн екипажът успява да заснеме уникално подводно съоръжение. От непрогледното океанско дъно на дълбочина 4115 м изплували очертанията на странна “мачта” с внушителната дължина 120 метра. В основната конструкция били вградени разделени в четири секции 12 лъчеобразни “нишки”, завършващи със сферични уплътнения и сключващи ъгъл от 15? помежду си.
В средата на 60-те години все още не съществувал дълбоководен апарат, способен да достави апаратура с такива размери в ултрадълбоките области на абсолютен мрак и огромно налягане сред обледените южни морета. Затова и морските биолози допуснали, че откритата от “Елтанин” “антена” е някакво морско животно. Въпреки това те не успели да посочат никакъв класифициран от науката вид, който да притежава дори далечна прилика с мистериозния подводен обект. Биологът Томас Хопкинс отхвърлил и възможността да се касае за екзотично растение, тъй като слънчевите лъчи били безпомощни да проникнат в четирикилометровата бездна, а без фотосинтеза то не би могло да оцелее. Същевременно симетрията, размерите и местоположението на обекта създават впечатление за изкуствено инженерно съоръжение, инсталирано с определена цел. Но кога и от кого?
Новозеландският уфолог Брус Кати е автор на теория, според която антената е компонент от създадена в древността глобална конструкция, детектираща и транслираща данни за колебанията в геомагнитното поле на Земята и вариациите в 25 000 - годишния планетарен цикъл на движение сред звездите, известен като прецесия. След задълбочени нумерологични проучвания на подводния артефакт Кати излиза с версия, че той е дело на пришълци от звездната система на Сириус, чиято цел е да “изучават нашата планета или да контролират геологичните процеси, протичащи в земната кора”. Изследователят изказва предположение, че на Земята съществуват още поне 8 такива устройства. Кати счита, че египетските пирамиди и други древни паметници също са част от мащабния проект на космическите инженери.
Междувременно разузнавателните съдове на ВМС на САЩ все още проявяват подчертана заинтересованост към находката на “Елтанин”. Според Кати американски дълбоководни апарати няколко пъти се спускат до антената и я изучават. За съжаление американското правителство отказва достъп до събрания снимков и веществен материал. Така привържениците на теорията за палеоконтактите са лишени от поредния шанс да докажат правотата на своите убеждения.

Не знам дали са осем, но със сигурност има още една такава мачта, на мааааалко по-голяма дълбочина...

Друже, това дето го пише Оберон потвърждава постулат 1, на онова дето го дъвчехме с бай Петър преди три дни. Кво да ти кажа, направо ми увисна ченето, не бях влизъл от 7-8 месеца тука и сега се набутах точно на това дето ни е на дневна листа. Аман от синхроничности.

А това е снимката на това дето са открили янките: http://en.wikipedia.org/wiki/Eltanin_Antenna

« Последна редакция: Април 23, 2012, 07:42:02 am от Mirotvorec »

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Артефакти
« Отговор #145 -: Април 23, 2012, 18:27:44 pm »
Тия пък от Уики-то и те берат круши завалиите..."необичайно корало"...Господи...
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен aismak

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 27
Re: Артефакти
« Отговор #146 -: Октомври 28, 2012, 23:26:39 pm »
« Последна редакция: Октомври 28, 2012, 23:29:47 pm от aismak »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27