Форум за конспирации, уфология и мистика.

Мистика и Мистерии => Древност и Изчезнали Цивилизации => Темата е започната от: H. в Август 15, 2005, 22:51:44 pm

Титла: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Август 15, 2005, 22:51:44 pm
Из " Енциклопедия на окултните науки "

Шамбала (столицата на Агарта)
Върху древна тибетска хоругва тайнствената земя Шамбала е изобразена като оазис, заобиколен от хълмове със снежни върхове. Според легендата тя е скрит рай. В ранните будистки текстове е изразено схващането, че Шамбала е извор на езотерична мъдрост. В китайските, руските и тибетските митове, а също и в митологията на Гърция и Рим, за нея се говори като за обител на свръххора, подобни на Тайните учители на Блаватска. Описвана е като земя, заобиколена от високи планини, в която горещи извори подхранват буйната растителност от редки видове и целебни билки.
Но докато митовете са категорични, че тя наистина е съществувала, то мненията относно нейните разположение и пътищата, по които може са бъде достигната, далеч не са единни.
Теософите отдават предпочитания на пустинята Гоби, според китайците това е планината Кунлон, преданията от Близкия изток и Гърция сочат Алтайските планини, а според някои даоистки секти Шамбала е скрита между Сечуан и Тибет. В един унгарски източник е посочено, че се намира между 40 и 50 градуса северна ширина, отвъд реката Сир Дариа. Според една руска легенда земите и са разположени в областта Беловодие и през 1923 г. е организирана експедиция през планините Кокуш, която никога не се завръща.
Навярно съдбата на експедицията не би изненадала древният тибетски лама, написал " Червена пътека към Шамбала ". В творбата си той твърди, че входът към изгубената земя е в Монголия, но може да го открие само който има съответна духовна нагласа.
Ламата не е единственият който допуска нематериалните аспекти на Шамбала. През 1928 г. друг някакъв лама разкрива пред Николай Рьорих, че Шамбала няма нищо общо със земята ни, а лежи в друго измерение. Не е изключено да е имал предвид нивото " бардо ", или " астрала ".
Въпреки тези иносказания за невидимото естество на Шамбала все още се носят упорити слухове за физическото и съществуване. Твърди се, че подземни тунели я свързват с двореца Потала в Лхаса. Говори се също, че подземни тунели са открити и в Турфан и Туркмения. Николай Рьорих, комуто разказали за астралното местоположение на Шамбала, срещнал тайнствен лама по пътя между Дарджилинг и Гума, а в последствие монасите от Гума му разказали, че лама е от Шамбала. Търсят се връзки дори с летящи чинии. И Рьорих, и британскиет алпинист Франк Смайт видели НЛО над местности, традиционно асоциирани с изгубения рай.

Прилагам хипотетична схема на Агарта и входовете към нея в черно-бял и цветен вариант (различни детайли се виждат по-добре поотделно). Картинките са детайлни, могат да се увеличават многократно (особено цветната), свалете си ги.
Някой знае ли нещо за вход към Агарта в Рила?

Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Август 15, 2005, 23:19:31 pm
         От незапомнени времена световният фолклор съхранява разкази за тайнствени подземни жители.
         В древността и Средновековието хтоничните същества са възприемани като богове, демонични духове-пазители на царството на сенките и като реално съществуващ народ с физически осезаеми представители. Този синкретизъм ориентира и съвременните хипотези за естеството на контактите с чуждия разум. Въпреки, че за мнозинството от нас тролите, гномите, коболдите или гобелините са фантастични същества, обитаващи въображението на суеверните ни предци или са персонажи, вплетени в сюжетните линии на психотрилъри и хорър-романи, събраното през хилядолетията познание ни позволява да възстановим облика на реално съществуващи подземни раси, създали мощна инфраструктура и зони на обитание в земните недра и влияещи върху съдбата на цялата планета.
         Изглежда най-могъщо влияние върху човешките възприятия и модели за това как изглежда и с какви напреднали технологии разполага една чуждопланетна цивилизация оказва обитаващата обширни подземни кухини по цялото земно кълбо раса от същества с нисък ръст, известни и като greys - сивите. Някои отъждествяват малките “сиви” с ръст между 60 см и 1,20 см с енлонавти от далечни звездни системи, други - с природни духове - елементали, които са астрални същества, способни да се преобразуват в твърда телесна субстанция. Тази хуманоидна раса, известна с генетичните си експерименти върху хора и животни и със своите дисковидни космически апарати, е оставила солидни доказателства за съществуването си. Известни са норвежките зети, ирландските сиди, лапландските чакли, сихиртите в Заполярието, джуджетата мулу-курумби в Индия, островните менехуни в Океания и наннибите от Северна Америка. В Северна Европа, по островите в Северния ледовит океан, в Кавказ, Южна Америка и другаде са разкрити материални следи от съществуването на цивилизация от човекоподобни лилипути - могили с миниатюрни жилища и сечива в основите им, каменни формации с култов характер - долмени, погребения в пещери, прокопани кариери, достъпни за хора с нисък ръст, подземни съоръжения и дори градове.
         Диаметрално противоположна в своята телесна морфология, но не и като технологичен капацитет, е цивилизацията на исполини със събирателното название anakim. Ако се позовем на авторитети от римокатолическата църква, се оказва твърде вероятно старозаветните родоначалници на човечеството Адам - висок 45 м и Ева с ръст 35 м да са принадлежали към тази раса. На анаким се приписват също мегалитните съоръжения Стоунхендж /Англия/, Баалбек /Азия/, Саксауаман и Тиауанако /Южна Америка/, както и грандиозните антропоморфни фигури върху перуанското плато Наска, в чилийската пустиня Тарапакар, в алжирската планина Тасили или край Керн Абас в Южна Англия. На Стария континент ги познаваме като обитаващите недрата на планините троли, асирийците ги наричат сапари, в Индия са известни като снажните и светлокожи тоди, на о-в Крит има спомени за сходен антропологичен тип свакии, а в Централна Америка преданията говорят за кинаме - огромни, много силни хора. През 1908 г. на смъртния си одър 95-годишният норвежки мореплавател Янсен споделя с писателя Уилис Емерсън преживени от него преди десетилетия събития, описани в излязлата същата година книга “Димящият Бог”. След продължило месеци плаване с едномачтов платноход в арктическите морета, Олаф и баща му Йен срещат далеч зад полярния кръг земи с буйни потоци, мощни гори, буйна растителност и невероятно многообразие от птици, огрени от странна червеникава светлина. По време на буря проникват през отвор в Северния полюс и са посрещнати от обитателите на подземния свят - хиперборейците, описани като великодушни исполини с ръст до 4 метра,
живеещи между 400 и 800 години и общуващи посредством транслиращи електромагнитни вълни странни устройства. Счита се, че представители на великанската раса, обитаващи разположени на голяма дълбочина обширни пещерни комплекси от Аляска до Мексико, разполагат с космически апарати, способни да преодоляват междузвездните пространства.
         Велика подземна империя, отъждествявана със световен генофонд, библиотека на човешкото познание и резиденция на световно “правителство в сянка” е Агарта със столица Шамбала. Преди хилядолетия воденият от азиатски принц след опустошителен катаклизъм народ agarti открива изоставена инфраструктура от времената преди потопа и навлизайки в земните недра, влиза в конфликт с расата на рептилиите, който продължава и днес. Агарта включва повече от 100 свързани в мрежа от многобройни тунели и пещери подземни градове , чието население според американският монах Ърнест Дикхоф възлиза на 20 милиона души. Подземните мегаполиси на Агарта Шингуа, Шонше и Рама са разположени под Хималаите. Империята има свои колонии и тесни контакти с разположени под другите континенти подземни поселения, а един от 9-те входа към Агарта се намира в Антарктика.
         Лидерството на предходните хуманоидни цивилизации се оспорва от други доминиращи на планетата подземни обитатели - расата на рептилиите. В Индия те са известни като nagas - змиеподобни хора или хора-гущери, които обитават подземните градове Патала и Бхагавати. Счита се, че тези центрове се намират под Хималаите и оттам нагите водят войни със себеподобните, с хората и с други подземни обитатели от великата империя Агарта. И днес милиони хиндуисти вярват, че входът към Патала се намира в “Кладенеца на Шеша” в Бенарес. В книгата си “Отровните влечуги” изследователят Шерман А. Минтън отбелязва, че се касае за реален вход, с четиридесет стъпала, които водят до концентрична депресия и свършват срещу затворена каменна врата, покрита с барелеф, изобразяващ кобри. Тибет също се свързва с мистична гробница, също наречена Патала, до която води система от тунели, завършваща с огромна подземна кухина. Тези подземни “магистрали” вероятно преминават през целия азиатски континент и дори отвъд него. Цивилизацията “нага” е високоразвита и притежава авангардни технологии. Сред техните изобретения са т.нар. “поразяващи лъчи” и “вимана” или дисковидни въздушни кораби. Тези машини са детайлно описани в древните ведически текстове, включително “Бхагавадгита” и “Рамаяна”.
         Рептилиите ядат хора. Расата на рептилиите изпитва презрение към човешките същества, които понякога отвлича, измъчва, с които се кръстосва и дори изяжда. Генетичното съчетаване продуцира широко разнообразие от форми, от влечугоподобни до почти човешки на вид същества. Изследователите ги класифицират в три основни групи. Зеленокожите рептилии от смесен тип - т.нар. hybrids са идентични с расата на джуджетата, чиито представители преобладават в близките срещи с екипажите на НЛО. Втората разновидност - reptoids представляват смесица от змиевидни извънземни гени и хуманоиди и са с крехко телосложение, широки и тъмни очи, три пръста на крайниците и зеленикаво-кафява кожа. Съществата от вида драконовидни рептилии - dracons са черни на цвят хуманоиди с бронзов оттенък и приличат на праисторическите птеродактили. Притежават крила, сходни с тези на прилепите, а според очевидци - подобни на рога израстъци на главата, които ги приближават да описанията на слугите на Луцифер. Китайската и централноамериканската митологии изобилстват с описания на тези известни със своята интелигентност и агресивност персонажи, притежаващи транспортни средства и подземни бази в САЩ, Мексико и Сибир. Много от съобщенията за тайнствените “мъже в черно” описват същества, които могат да бъдат рептоиди или драконоиди. Драконовидните хуманоиди използват като стражи, охраняващи подземните тунели и хранилища огромни змии - serpents, способни да умъртвят човек за секунди със своите челюсти и тела. За чудовищни змии, насекоми и други гротескни влечуги, гърчещи се в подземния сумрак зад стъклоподобните стени на безкрайни тунели, ни съобщава изследователят Чарлз Маркос, позовавайки се на очевидци, спускали се неколкократно в разположени на повече от 9 км дълбочина подземни кухини под Северен Арканзас от края на 50-те до началото на 60-те години. В много редки случаи са виждани и dragonworms - друга мутация от расата на рептилиите, свързана с многовековно атрофиране на крайниците. Тези считани за много интелигентни същества приличат на гигантски червей или гол охлюв.
         Подобно на разнообразието от раси, етноси и култури на повърхността, подземният свят не се изчерпва със споменатите високоразвити форми на разум. Освен джуджета и великани, недрата на Европа приютяват и загадъчните oliverians - човекоподобни същества, различаващи се от Хомо Сапиенс само по маслиненозеления цвят на кожата си. Те обитават подземни кухини, наричани “Земята на Свети Мартин”. Описаните в английските хроники от ХІІ век “зелени деца” от Уулпит и техните по-късни аналози от испанското градче Баньос през 1887 г. са твърдели, че идват именно от “Земята на Свети Мартин”, описана като страна, където “слънцето никога не изгрява и цари вечен полумрак”.
         Обнародваните от австралийското “Общество на кухата земя” засекретени фрагменти от бордовия дневник на световноизвестния полярен изследовател адмирал Ричард Бърд (1888-1957г.) предизвикаха истинска сензация сред привържениците на хипотезата за обитаемата сърцевина на Земята. На 19 февруари 1947 г. Бърд се отправя със самолета си към вътрешността на Антарктида и изминава над 3000 км. В дневника си отбелязва, че в продължение на 17 мили лети над планински области с езера, реки, зони с растителност и древни животни, включително мамути. Апаратурата на борда се разстройва, а след това изгубва контакт с базата. Накрая съзира “кристален” град и е пресрещнат от дисковидни летящи обекти. Бърд и екипажът му слизат в земните недра и осъществяват контакт със стройни руси мъже с немски акцент, представили се за емисари от Агарта. Бърд разговаря с владетеля на подземната империя, който изразява своята загриженост от възможно ядрено самоунищожение на човечеството. През март същата година Бърд е задържан, разпитван близо 7 часа в Пентагона и инструктиран да не споделя с никого предупрежденията от подземния свят. Многобройни легенди, предания и свидетелства на очевидци потвърждават непосредственото присъствие, съперничество и могъщо ментално и технологично въздействие върху човешкия род на разумни същества в земната утроба. Разчупването на ревностно охраняваните от тайни общества и посветени правителства печати на секретността ще разкрие детрониращата хегемонистичното светоусещане на човечеството истина, че адресът на боговете не са космическите бездни, а адските дълбини на нашия общ дом, откъдето те ни наблюдават и ирационализират нашата “усвоена” реалност.


Източник - http://secretsbg.com
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Август 16, 2005, 01:23:33 am
Добре, де да приемем, че наистина са се спускали хора(като тези в Северен Арканзас на 9км). Налягането не им ли оказва влиние. Знаем за подземните мини за злато , че не могат да надминат определена дълбочина, защото улсовията не понасят на човек. Как тогава онези "очевидци" са оцелели на 9км?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Август 16, 2005, 01:54:58 am
Ами казват, че след определена дълбочина Земята е куха и има свое вътрешно Слънце и атмосфера, както е нарисувано на картинките. Пък и има специални входове откъдето се влиза. Не навсякъде има атмосфера и условия за живот...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: tarikkat в Септември 07, 2005, 00:57:58 am
В българските приказки са наричали тези земи БЕЛОВОДИЕТО
И там са търсели щастието
 ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Joro Velev в Септември 07, 2005, 19:43:56 pm
Шамбала е най-доброто наше бъдеще.
В нашето измерение е. В същата "октава" но на по-висок "тон", ако може така да се нарече.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Септември 25, 2005, 01:13:39 am
    Руска експедиция, ръководена от доктора на медицинските науки и член на Руската академия на естествените науки професор Юрий Захаров, установи точното местоположение на столицата на древната държава Шангшунг. Това е митичният град Шамбала. Захаров заяви пред журналисти, че това, на което се е натъкнал по време на експедицията, още не е виждал никой европеец.
     Шамбала е представлявал древен религиозно-философски център, граничещ с Персия. Той имал своя т. нар. “скрита” вътрешна част, която се намирала в района на планината Кайлаш и езерото Маносаровар. Планината Кайлаш е призната за свещена от четири религии: бон, индуизъм, будизъм и джайнизъм.
     Учените потвърдиха реалното съществуване на град Шамбала. Експедицията на Захаров си постави за цел да разкрие вътрешната част на легендарния град. Изследователите се изкачват по юго-източния склон на планина Кайлаш на височина 6300 м. Промените в релефа в течение на векове превръщат някога подходящото за живеене място в непристъпен леден ад.
     Руските учени планират втора експедиция, в която ще бъдат по-добре технически оборудвани. Те се надяват да открият някакви физически доказателства, потвърждаващи съществуването на Шамбала.
     Руският пътешественик и художник Николай Рерих описва митичния град в книгата си “Шамбала”, издадена през 1930 г., като символ на изгубената страна Шангри Ла.

Източник: http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=8&id=4655&PHPSESSID=4700381819187eb0d79c7f94ae13e5d4
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 25, 2005, 02:22:57 am
Много интригуващо. Дали ще открият някакви доказателства?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Септември 30, 2005, 17:41:27 pm
Няма начин в земята да има огромни кухини, просто няма. Геологически погледнато. Материята в долните нива е постоянно в движение. Земята се върти, да, и се образуват центробежни сили. Но има и центростремителни и се получава чудовищно налягане в/у ниските словев матреия. Доказателство за това са вулканите. Ако имаше огромна кухина, планетата нямаше да е толкова стабилна, каквато е.

Оберон

Агарта...много има да се пише за нея. Някой знае ли за експедицията на един руски монах някъде 1113 г. ако не се лъжа, който се връща след 80 години и разказва че бил в Беловодието? Пази се архива в някакаъв Киевски музей

 ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Септември 30, 2005, 19:53:07 pm
Ахахаха, Земята не можела да бъде куха - ахахаха. Оберон недей. Ще ти донеса 2-3 аудио буук-а с интервюта на учени, които разказват за Кухата Земя. Само че са на английски ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 01, 2005, 02:49:43 am
Абе и аз засега се съмнявам в тази теория, най-вече заради налягането(с Хорус го обсъждахме веднъж). Но никога не съм бил там и не мога да бъда на 100% сигурен в нищо. Тука съм малко като капитана "Око да види, ръка да пипне!".  :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Октомври 01, 2005, 02:51:54 am
Кога ще ви водя момчета :P Само пари за експедиция съберете, Жоро знае пътя, пък и на мен ми е забит някъде в подсъзнанието - сигурен съм ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Joro Velev в Октомври 01, 2005, 12:04:14 pm
Без пропуск никого никъде не водя.  :D
Ако имате пък такъв, няма защо да Ви водя. Вие ще знаете пътя.  :P
Малко стана като във вица за мързеливия поп, при проповеди.
- Знаете ли какво ще Ви говоря днес?
- Да, знаем.
- Ами тогава няма защо да Ви говоря.
На другия ден хората се наговорили да кажат, че не знаят. А попа им отвърнал:
- Ами то как да ме разберете като Ви говоря? Няма смисъл.
Наговорили се хората, следващия път едните да казват "Знаем" а другите "Не знаем".
Попа казал:
- Ами то лесно. Тези дето знаят да кажат на онези дето не знаят. Друго няма какво да Ви казвам.
 :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Октомври 02, 2005, 14:29:14 pm
:P Жоро не се прави заведи хората да видят Кухата Земя :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 03, 2005, 01:37:02 am
Мооооля те!
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Октомври 03, 2005, 08:58:07 am
:P Жоро не се прави заведи хората да видят Кухата Земя :P


Абе той хубо ще ги заведе ама не са знай в коя точно база ще попаднат! Трябва да има предварително подробни сведения кои "градове" на кои принадлежат кой ги обитава за да не се окаже в крайна сметка да отидете баш при Вълка

(http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_6_7.gif)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Октомври 03, 2005, 13:14:12 pm
Не се лигавете с тая Куха земя :))))))

Сега схаващам защо някой е старши потребител:)))

Постове като "Моооля те", броят ли се за пост:))))?
заяждам се , ама помислете хехе
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Октомври 03, 2005, 20:41:14 pm
Ехехее, аре ся ;)
Alien, почти всичко е змийска история, да знаеш. Има много малко добри места. Ма ке ги търсим :D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 04, 2005, 01:34:50 am
Не сме всички икономисти да развиваме всякакви теории( не, че е лошо). "Старши" съм, защото съм по-отдавна и най-вече, защото постоянно питам за нещата които не са ми ясни. Смятам, че няма нужда да се отклоняваме повече с такива въпроси.  ;)  ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Октомври 16, 2005, 23:50:31 pm
Мастото,наречено Агарта(Шамбала) е пътят за свързване между "долния"и "горния" свят,и то се пази в строга секретност,за да може  във времето на Велико Обединение,групите,живеещи отдолу,да излязат по повърхността,и да посрещнат космическите си кораби...
Апропо,Хорус незнам за вход през Рила,търси по богомилските послания,аз пък съм сигурен обаче за Голямата пирамида в Гиза,платото Наска,Теотихуакан,както и в пустинята Гоби.
Различни религии са предавали части от това скрито знание,но сега то трябва да се разкрие,и "демистифицира"...
 ;D ;D ;D :o ;D ;D ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Октомври 17, 2005, 00:23:11 am
Шамбала е столица на Агарта.

Смятам, че в Рила и в Родопите има вход.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Joro Velev в Октомври 18, 2005, 19:06:36 pm
Шам-ан = висш (първи) Шам
Шам-бала = големите Шам, или страната на големите Шам.
Ще дойде време и може да се окаже, че и ние българите имаме пръст в тая работа.
За местоположение на входовете има смисъл да говорим само на физическите нива. За другите, не мястото е важно а състоянието.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Октомври 18, 2005, 21:29:17 pm
"Шам" - "Шемс"? Космически летателни апарати на шумерски...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Октомври 20, 2005, 20:08:51 pm
(http://www.v-j-enterprises.com/ufoart/holeart1.gif)

http://www.v-j-enterprises.com/holearth.html
На този линк има много инфо за кухата земя при това се вижда че има данни още от преди 2 века и още тогава са писани книги по въпроса,  а не е няква наскоро излюпена приумица! Освен това има списък на книгите по темата и линкове към други ресурси, включително дневника на Адмирал Бърд. Единствения недостатък е че е на английски но все пак предполагам че ще има любопитни  :PА тук също има много интересни неща по въпроса не само за кухата земя а и за други кухи планети
http://www.v-j-enterprises.com/janhol.html
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Октомври 20, 2005, 21:33:15 pm
Лелееее... Колко за четене... Трябва да излизам в Коледна отпуска още от сега ;)
10х Alien ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Октомври 20, 2005, 22:11:38 pm
На мен ми хареса тва от 2рия линк

a) There is life on many many planets. Many are Earth like.
(b) Earth is a SCHOOL, Earth is DIFFERENT from other planets.
(c) Life on Earth gets wiped out regularly.
(d) Why are there so many civilisations out there which do NOT seem to be wiped out regularly?
:P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 21, 2005, 01:01:33 am
Уеуе! Кога ще го прочетем всичко това? Благодарим на Alien за инфото.  ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 13, 2005, 16:20:47 pm
(http://infinity.hispeed.com/Heart.Of.God/HollowEarth/HollowEarth_model.gif)


http://infinity.hispeed.com/Heart.Of.God/HollowEarth/

Tова е още един сайт за кухата Земя с доста инфо оформен по глави като малка книга  ;D От него става ясно че гравитацията там е 50% от нашата което е супер яко и ще сме леки а и климата също топличак и без сняг  ;D ;D ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 13, 2005, 18:31:04 pm
Не ми стана ясно от къде има кислород за дишане там долу?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 13, 2005, 19:15:37 pm
добър въпрос ;)

аз мога да попитам още хиляди такива

дайте научно доказателство
и по-важното ---> научно обяснение 8)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 13, 2005, 23:09:27 pm
Eon-е, айде не ставай като глупав конвенционален учен. Нали знаеш колко са смешни отстрани... Живей с вяра, не с виждане. Това е моят съвет. Повече нищо няма да ти кажа, ти си преценяваш ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 14, 2005, 01:00:37 am
Благодарности, Елиън - сайта е жесток, препоръчвам го на скептиците!!! ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 14, 2005, 12:18:46 pm
Хор-че ;)
мога да ти изредя няколко физични закона (основни)
които опровергават онази картинка със слънцето в предната страница
аз не ставам като учените а просто пресявам простотиите

съгласен съм че съществуват огромни подземни кухини и т.н.
но това вече е прекалено... просто много, ама много преувеличено...
както знаеш истината е по средата ;)

като се видим ще дискутираме напомни ми ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 14, 2005, 21:11:39 pm
Ако има Слънце там долу как така сме още живи? Гравитационните импулси би трябвало да са направили от Земята малък облак от астероиди. Да не говорим за радиацията. Не мисля, че е научно издържано това твърдение.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 15, 2005, 12:33:30 pm
съгласен съм напълно с Морриган
като се разровя мога да задам десетки такива въпроси
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 15, 2005, 12:36:27 pm
Мориган, по принцип си права за импулсите, ако обаче светилото там долу е естествено. Ако е изкуствено? Не съм защитник на идеята за кухата земя, ама помисли:)))
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 15, 2005, 12:37:18 pm
егати грамадната ламБа  ;D ;D ;) :D :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 15, 2005, 12:41:34 pm
Хехех, нали руснаците искаха 70-те години да си правят изкуствено СЛънце та кво остава ако ония долу са по -печени от мечките:)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 15, 2005, 15:23:36 pm
Изкуствено слънце??? По-скоро ще е един голям прожектор. И пак ме съмнява да има такава голяма кухина. Как тогава Земята ще има стабилно движение по орбита? Ако е куха сфера ще има голляма отклонение в орбиталния път. Или там долу има и стабилизатор на гравитацията??? ???Някакъв двигател ли? И ако е куха как тогава действат вулканите? От къде има руди?   ???
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 15, 2005, 15:29:41 pm
"жизнения слой" ( руди и тн) е само 20 км. :)))) До центъра са примерно 3000 км от полюса и 3300 от Екватора:))) Сама си направи извода:)))
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 15, 2005, 15:37:26 pm
Хм. Цялата работа ми се вижда вятър и мъгла. Но дори да приемем, че долу има такова нещо то как действат вулканите - това големи термохимични и термоядрени реакции. Как се охлаждат? Как се предпазват от радиацията? Все някъде ще има отпаден продукт от тези цивилизации, които обитават там. А и ако враждуват по между си още повече би трябвало да са се разкрили. И от къде взимат енергия за поддържка на цивилизацията?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 15, 2005, 16:22:01 pm
взимаш ми думите от устата колежке  ;D ;D ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 15, 2005, 16:59:08 pm
Коя радиация? Ако източника на светлина е артифишъл:))? Виж, за вукланите си 10000% права:) Ти кво пиеш:)?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 15, 2005, 20:27:48 pm
Говорех за радиацията от термохимичните и термоядрени реакции на вулканите, не на изкуственото слънце Оберон:)))

Пия най-различни неща, главно айрян:))))))
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Joro Velev в Ноември 15, 2005, 21:46:38 pm
Да, това за източника на енергия е резонен въпрос.
Ама да попитам, в астрала от дека си вземат енергия?
Колко е верно не знам, но съм чувал за хора, които са попадали на тези дълбоки места. Казват, че имало бледо синкаво-зелена светлина, но не забелязали източника и. Като че обектите сами си светели.... и немало сенки.
Знам ли?
Ще поживеем и дано видим.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 16, 2005, 11:14:28 am
Мориган ти си желязна:))) Респект за айряна:) Аз веднъж във Варна изпих 7 литра за 1 ден:)  хаха. Сега да те питам един много важен въпрос: откъде термоядрени реакции при вулканите бре пиле:))? Ще ме побъркаш. За такава реакция се иска определен химичен елемент и определена температура:))) Отвори си учебника по химия:)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 16, 2005, 11:36:31 am
не бе в центъра на земята нали има таквиз работи
термоядрени реакции де..
а не при вулканите
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 16, 2005, 14:42:43 pm
Ей това става като ме шашкаш с провокативни въпроси за пиенето по време на работния ден, Оберон:))))) Почвам да се обърквам.  Явно от толкова разсейване съм го праснала не където трябва. Ако слънцето е изкуствено, как според теб го палят? Не е на дърва във всеки случай. ;D

Цели 7 литра! Сигурен ли си, че е било айрян?:)))))))
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 16, 2005, 14:50:56 pm
Мори, ще бия. Може да е с неизчерпаем източник на енергия:))?
А, бтв, няма да ти викам Мори, щото имам един клиент Мори- Чирпан, дето ми дължат една 4-диджит сума:)))

не се занимавай с кухата земя, остави блондинките да го правят ( не визирам хората във форума, а исках да направя паралел м/у кухата земя и блондинките хахахахаха )

Вземи прочети какво постнах за Черепите:))

Оберон
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 16, 2005, 14:56:11 pm
Без обиди за блондинките, моля! Най-мразя да ми разправят вицове за блондинки:)))))) Изчетох ти поста за кристалните черепи и дори драснах ред-два.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 16, 2005, 14:59:23 pm
Шегувах се де:))) не си ли разбрала че съм духовита натура. Аз съм ходил с реал блондинка и мога да ти кажа че си беше доста интелигентна ( а къде беше руса, само аз си знам :)))))

Оберон
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 16, 2005, 19:12:02 pm
Това си беше индиректна обида към блондинките:)))) И аз преди време ходих с един истински блондин, на всички места рус и доста добро впечатление ми направи:)))))) Дори и интелект имаше.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 17, 2005, 00:10:49 am
хаха като гледам Оберон е станал върл фен на кухата земя  :P. Иначе в романа на Жул Верн относно тази тематика там слънце няма а светлината е по-слаба. Но има прекалено много писания относно Агарта за да се подценява нейното съществуване. Също има и много странни неща случващи се след 83я паралел описани от различни хора и които не могат да  се обяснят логично. А на двата полюса най верочтно се намират проходите към кухата земя. Разбира се допускам че някои планини също играят тази роля.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 17, 2005, 13:38:09 pm
Какво става на '83 паралел?
И как вход на полюса...като е 5 км лед?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 17, 2005, 13:42:34 pm
вход има - стига си упорствал.... ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 17, 2005, 13:45:15 pm
Кажете нещо по-солидно, не "вход има"
Аз ти казвам пък че няма, докажи ми:))))

Оберон Упорития:)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 17, 2005, 13:49:26 pm
хммм, добре!
(почвам рисърч за доказателства)...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 17, 2005, 15:37:31 pm
Сигурно е нещо като от Старгейт - наложи се да изпарят леда, за проникнат във входа на извънземната база на Антарктида.  ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 17, 2005, 15:53:03 pm
по-скоро ми дайте обяснение на основни физични закони които се нарушават
ако приемем че Земята е куха :P :P :P

моля ви не ме карайте да ги изброявам, че ви оправям книгата на бат Терзо..
Мориган ти можеш да им ги изброиш....

като е куха да ви питам за начало как тогава се е образувала земята... :--- (в буквалния смисъл)
а?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 17, 2005, 15:57:11 pm
Ами проблема е че има големи съмнения относно стъпването на човек на полюса а и тези които уж са стъпили не е ясно за кого работят и какво прикриват.  Ultrafutur да вземем да си спретнем една експедицийка дотам ли ко ;) Според някой твърдения към полюса обратно на твърденията на учените става по-топло  от вашаа представа за полюса сиреч тази (http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_26.gif)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 17, 2005, 16:01:51 pm


като е куха да ви питам за начало как тогава се е образувала земята... :--- (в буквалния смисъл)
а?

Ми много просто ве - като изходим от тезата че 3Д е илюзия, холограма и симулация - някой опитен програмист АКА - GOD за незнаещите съкращението е ( as known as) e бутнал тук таме в програмата и хоп чудото на сътворението - щото иначе трябва да  влизаме в идеите на хаоса и случайността а аз не мисля че тази система се е създала случайно :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 17, 2005, 16:12:24 pm
мен ме устройва холограмата (след като чета книгата от ultrafutur)
ама не ме устройва това обяснение за кухата земя....

може да има проходи за поздемната земя,  но това не значи че тя е куха а значи че има кухини там долу
т.е. големи пещери от сорта на пещера голяма да подслони град...
но само толкова....
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 17, 2005, 21:29:42 pm
Има десетки снимки на дупката на полюсите. В първите страници имаше сайт, дето Ейлиън го даде. Там има снимки от сателит. Просвещавайте се.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 17, 2005, 22:15:05 pm
Значи живеем върху една илюзия? Ами тогава защо й е на илюзията тунели към подземните цивилизации? На мен ми харесва направо да се пренасят в магическия свят-фокус-мокус и аре хоп..... ;D
Ако е илюзия то би трябвало да се нарушава от време на време.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 17, 2005, 22:19:13 pm
Ми да, редовно се нарушава.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 17, 2005, 22:22:57 pm
Все още съм лаик. Ако може малко да се поясните, моля :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Ноември 18, 2005, 00:41:31 am
Хорус, пак ми привлече вниманието. Ако разполагаш с тези снимки и ако не те затруднява може ли да ги видим и ние?  ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 18, 2005, 00:46:50 am
asdfghjkl, на някоя от предните страници в темата, ама малко фейк ми се струват:)))
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 18, 2005, 14:33:22 pm
пак казвам!!!

какво като са видели дупки????
може да са дупки за кухини под земята (казах до каква големина), но това не значи че земята е куха!!!

Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 19, 2005, 00:35:58 am
няма големина, човече, просто през тия дупки се влиза...а иначе има много разкази на очевидци за кухата земя, ((но хората са се отнасяли винаги към тях с подобен на твоя скептицизъм))и снимки на порталите към Агарта, едни особени места сред ледовете, през които наистина може да се влезе, и в които изобщо не е студено :)...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 19, 2005, 09:41:48 am
Сега - нали Шамбала е в Тибет? Как така се озова на Северния полюс?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 19, 2005, 10:16:25 am
мен ако питаш никoй не знае къде е шамбала
а дали съществува???
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 19, 2005, 10:31:14 am
Според мен е съществувала - с толкова много легенди не ми се вярва да е било илюзия. Но днес би трябвало да е или дълбоко скрита - в някоя куха земя:))))) или да е просто руини на древен град.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 19, 2005, 10:40:35 am
или да е просто руини на древен град.
може да е това
а може и да е в друго измерение ;) :o
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 19, 2005, 13:18:45 pm
Аз я намерих,ето я  :D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 19, 2005, 14:27:38 pm
хехехехе

гbзария е там
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 19, 2005, 19:13:19 pm
Нали? А опитай да се концентрираш само върху картинката, забрави всичко около себе си, "влез" в нея...
Айде после кажи какви чувства изпитваш  :D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Morrigan в Ноември 19, 2005, 19:34:30 pm
Картинката е готина. Нещо средно от Пепеляшка и Спящата красавица. Гледах и нищо не почуствах, сигурно не съм се фокусирала, както трябва.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: elionora в Ноември 21, 2005, 12:36:29 pm
Много сте ми интересни
Дали наистина търсите отговори Забележително колко много амбалаж трупате. Върнете се към приказките там говорят за долната и горната земя и там ще разберете какво ги грее. Въпросът е дари наистина търсите отговорите бе хора или просто трените пръстите си на клавиатурите. Тук съм за да търся отговори
а намирам група хора които не искат да скучаят
Не се обиждайте но пишете смислени неща
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 21, 2005, 12:43:24 pm
Критиката е хубава но специално от моите постове и линкове в тази тема  аз се старая да правя точно това което казваш да давам информация и да търся отговори така че с това обобщение което направи слагаш всички под един знаменател  и не съм съгласен  :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: elionora в Ноември 21, 2005, 12:50:11 pm
Не се обиждай Алиен
Но наистина в българските приказките се говори за входовете но те са все в кладенците. А и спомнете си ОВНИТЕ те са нещо като асансьори за пътуващите в земите. Въпросът е какво точно е ОВЕНЪТ?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Gil-Galadh в Ноември 21, 2005, 16:12:21 pm
Има една шаманска техника,дето е много широко застъпена по целия свят.става дума за пътуване до долната Земя.
И така Необходими са двама човека.Единият е пътуващият а другият "Водача". Пътуващият ляга на земята и се концентрира върху образа на някоя дупка в стаята или такава която е виждал някъде- кладенец,вход на пещера и т.н. Когато Пътуващия даде знак че е готояв водачът започва ритмично и бързо да бие тъпан(всъщност става и с по-дебела книга ;)). Пътуващият визуализира как влиза в дупката и тръгва да се движи по кръгъл тунел.След малко всъщност вече не е визуализация и нещата си идват от самосебе си. Човек попада на Огромно място.Има си планини,реки,прекрасни гледки и митологични същества.На около десетата минута водещият дава сигнал с четири силни и ясни потупвания на тъпана и пътуващият тръгва да се връща по тунела.
  Това е най-общо техниката описана така че да може да се приложи и в домашни условия.
Иначе в различни култури има и малко по-различни начини.Някои използват опиати.Имаше една такава книжка
в която авторът описва как след като изпил чай Аяхуаска с еозовал във въпросния долен свят.Та там му изкочили някакви ужасяващи драконоподобни същества.Казали му че те били създатели и господари на тоя свят.
 После,след като пътуването приключило той разказал преживяното на шамана на племето.Като чул за драконите той казал нещо от рода на "О,те винаги така казват,но не е вярно.Не могат да те наранят ако знаеш как да се препдазиш"
  При моя личен опит с пътуването след тунела се озовах в огромна куполообразна зала,в единия край на която имаше нещо като огромна дупка и отвъд нея вече имаше усещането за природа и пейзаж с някакви зелени върхове.Само,че не можех да мина през нея,само стоях и наблюдавах. Виждаха се доста синкави светлини да прехвърчат навътре към това място...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 21, 2005, 16:54:48 pm
Точно за тази Аяхуаска пише и Дейвид Айк чрез която успял да излезе отвъд матрицата! Само че така щеше да бъде прекалено лесно зимаш някакъв подобен наркотик и готово. разбира се аз съм убеден че на различните хора ще им се отрази по-различен начин. Има и изследвания че подобни вещества могат да се прилагат в лечението на нервната система и оттам напрактика човека да става като нов.Но така или иначе това е влизане в кухата или долната земя през астралното тяло.То с него и на Луната може се отиде за нула време. Въпроса е къде са 3Д проходите  :P Бтв Елеонора каза ОВЕН наобратно е НЕВО малко като заменим Е с И които са заменями по принцип и става НИВО. Може и да е съвпадение.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Gil-Galadh в Ноември 21, 2005, 17:19:46 pm
Диметилтриптамин например е такова вещество.Te така и лекуват шаманите-с пътуване до долу.
 Само дето ефекта на Аяхуаската е временен.т.е. хубу е излензал ама нали пак са е върнал ;D
 Овена по-принцип е слънчев символ свързан с мъжката оплодителна сила...
А да освен това е символ на Пан и на Сабазии
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: elionora в Ноември 21, 2005, 22:11:04 pm
Овенът доколкото съм чела е символ на друида Рама
Имам въпрос там където сте излизали има ли три луни?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ---------- в Ноември 22, 2005, 17:56:22 pm
За Рила се спомена нагоре и рекох да се включа. Говори се, че има седем врати към Шамбала в света и едната от тях, най-мощната, е разположена в Рила. Това са все енергийни врати - едва ли може да става дума за физически дупки. Не ми се ще да приема и това, че Шамбала е място под земята, макар това да си е просто мое лично предпочитание - представям си я по-скоро като градина, закътана във високите планини и защитена под стъклоподобен похлупак от енергия.

За Рила се твърди, че е мястото на пра-стара духовна школа - днес не се виждат никакви следи от нея, защото грамадното време от тогава ги е изтрило. Но активността на рилския портал се свързва с функцията, която българите имат да осъществят през скорошната трансформация. Казва се, че останалите шест врати са насочени навътре, към Свещената земя, докато Рила е насочена навън и излъчва към нашия свят. Може би това е обяснение на дълбокото вдъхновение, което ни обзема, когато се качим в тази планина. В нейните височини всяко лятно слънцестоене последователите на Петър Дънов изпълняват своите посрещания на слънцето.

Рилската врата, както вече споменахме, е една от седемте точки за контакт между нашите светове. Всички те образуват един пръстен около Земята, който физически се вижда като планински вериги. Те започват от Хималаите и платото на Тибет, където би трябвало да е географският еквивалент на Шамбала. След това, както можем да видим по глобуса, тези планински масиви продължават през цяла Азия на запад. Твърди се, че минават през Балканите и през Кaрпатите, и така нататък, на запад, като после потъват в Атлантическия океан, за да излязат отново в района на Централна Америка. От там, според твърденията те навлизат в Тихия океан, пресичат района на Япония и заключват кръга в Централна Азия.

Не знам, географите могат да кажат доколко този планински пръстен съществува. Но всички можем да посочим места, които не веднъж са ни разтърсвали с енергийното си въздействие. Със сигурност в Египет са ставали някакви неща, в Централна Америка, в планините на север от Черно море... Със сигурнист много от великата духовна култура на Тибет и до днес остава непокътната, независимо от още по-великите усилия на Китай да я унищожи. Знаем и за напълно устойчивата тенденция такива места военно да се засекретяват - спомнете си например дупката при Царичина!

И преди да завърша, макар да не съм много добър познавач на Рьорих - в своите странствания като че ли той се беше свързал с един просветен, който му казал, че Шамбала не е място, а е състояние.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 23, 2005, 19:19:47 pm
Шамбала съществува в няколко измерения. Съществува и в нашето - трето. Съществува и на по-висше ниво. На различни нива, се виждат различни неща ;)

В Рила съм сигурен (за себе си), че има. Чувствам го просто :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 23, 2005, 19:49:41 pm
За пореден път го усетих и аз това лято в Рила. Още с настаняването си в бунгалото и нещо все едно ме изстреля на ...не знам кое небе.
Като казваш, че Шамбала съществува и в 3д - по какво съдиш?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 23, 2005, 20:21:50 pm
По ред източници ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 24, 2005, 00:19:14 am
Не съм чел или чул някой да е определил точното географско местоположение на Шамбала. ::)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 24, 2005, 02:29:57 am
Хахаха - абе чувал съм, че е в Тибет :P Някой друг чувал ли е подобно нещо :P

Ето едно пи-ди-еф-че ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: elionora в Ноември 24, 2005, 09:09:19 am
Старите хора още говорят за приказките за Беловодието. Моя дядо знаеше много интересни неща за тази земя но той винаги казваше че там може да отиде само този който е готов и няма лоши мисли защото няма да го пуснат. И още нещо интересно - -той споменава ОГЛЕДАЛАТА като вход
Какво мислите за това :o :o :o
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 24, 2005, 09:30:31 am
Така де, в Тибет, даже още по-точно-планината Кайлас  :D  Но като място, като природа не е нещо по-различно от, да речем, нашата Рила или Кръстова гора(където са ми необходими няколко часа, докато свикна с енергетиката).
Никой не е виждал Великите Учители на живо, щото аз ще съм първият,който ще се снима с Мория, например.Именно споменаването на огледалата потвърждава факта, че Шамбала е в една паралелна на нашата реалност, но не и в нашата, затова и всякакви срещи с Учителите са възможни само за хора, способни да издържат другата енергийна структура.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 24, 2005, 17:15:27 pm
Миро, Мория е дракон :P Идва от езерото на Нагите, какво ти говори това и говори ли ти нещо ;) Имах снимка на Мория. Ваклуш Толев ги разпространяваше едно време... Има невероятни очи. Не можеш да откъснеш очи от тях. Но змийски.
Аре ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 24, 2005, 17:29:56 pm
Ето още един pdf. В него има снимки на полярните дупки. Нали някой ги искаше...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 24, 2005, 17:40:37 pm
Докато си мислим, че срещите с издигнати учители са само за просветени няма да отбележим кой знае какъв прогрес в търсенето на Шамбала...Всичко горе е огледален образ на това долу, и именно това е разковничето за разбиране идеята за паралелно съществуващи светове в рамките на третото измерение.
Доколкото съм разбрал досега, съществуват четири основни входа към Агарта - два от тях са на двата полюса, третият и четвъртият са в Андите и в Хималаите - в Тибет има цяла организирана култура за опазване на прохода,,, и множество по-малки входове, които са били запечатани преди стотици и хиляди години. Енергията обаче се усеща; не се съмнявам, че и в Рила има такъв, въпроса обаче е в това - първо да подготвим умовете си за срещата с тези светове - а след това да мислим за експедиции и тем подобни. В това отношение вещества от рода на ДМТ биха били много полезни, и в никакъв случай не трябва да ги отхвърляме като прости "наркотици"...
 ::)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 24, 2005, 17:41:41 pm
.......благодарности на Horus за всичко, което прави!!!
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 24, 2005, 18:53:32 pm
Мен лично факта че повечето изследвания на тези така наречени наркотици са засекретени от американските военни ми е много интересен  щото се оказва че "връщат спомени" след промивка на мозъка!  Малко след това се обявява война на наркотиците и се обявава ползването им за престъпление! Така че има доста неясни неща.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 24, 2005, 19:42:09 pm
Значи нещо, което все забравям да пиша :)

Имам познат, който живее до Хамбург и членува в клон на тайното общество "Врил". Постоянно обикаля по Мексико, Египет и т.н. с другите членове... Самото общество е много орагнизирано. Плащат много по-малко от обикновените туристи за екскурзиите. Миналото лято ми сподели, че обществото организира екскурзия до тайните пещери (в които има проходи) в Бразилия срещу 4000 евро. Има водачи и срещу още една скромна сума може да прекара 2 седмици вътре, даже имало 2-ма германеца, които "слезли" до вътрешността на "Агарта". Били допуснати. Останалите членове само гледали пещерите и ако от вътре им позволят, тогава могат да влезнат да ги разглеждат. Там имало голям град. Имало вътрешно Слънце, постоянна температура, почти никакво въздушно течение. В началото си мислили, че нямало кислород, но бързо се убедили в обратното.

Моят познат беше много ентусиазиран, даже ми показваше на китката си гривна от изсушена кожа на кротал, та ми стана ясно от кои е :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 24, 2005, 20:44:43 pm
Хорус, ти направо ме уби - Мория-дракон. Наистина го разбирам за пръв път. На много места го срещам наравно със Серапис Бей, Сен Жермен, Санат Кумара - всички те са от Йерархията на Светлината.  :o
Светни ме малко по този въпрос, а !?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 24, 2005, 21:24:16 pm
Хахахаха - Санат Кумара йерархията на светлината - хахахахаха, ти като Ейлиън в началото :P :P :P

Човече, това е Ню-Ейдж. Разбираш ли? Мория, Кутхуми, Санат (Сатан) Кумара, Майтрея и т.н... Моля ви разберете ги тези неща най-накрая... Той за това Санат Кумара казва да се яде месо, щото без него не можели сме видиш ли да градим 12-те нишки... А Мория знаеш ли, че учителя на Ленчето? Ленчето трябва ли да обяснявам коя е още?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 24, 2005, 22:00:08 pm
да така е - и Льоночка и Николай са FAKE
            ;)                                                  //!пазете душите си от саботажи!//
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 25, 2005, 00:33:59 am
Абе аз говорех за Ленчето Блаватска, ама тя и Ленчето Рьорих разбира се - също :P А за Николчо Рьорих да не говорим. Толкова е бил вътре милия, че... (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=181.0)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 25, 2005, 01:10:12 am
Аз едно си мислех, то кво стана...Добре де, живи същества има ли в Шамбала? Нещо написано от тях или някой, който е приел нещо от тях?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 25, 2005, 01:30:55 am
Разбира се бе, тя е пълна с живот :D На първа страница има разказ на адмирал Бърд ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Joro Velev в Ноември 25, 2005, 03:36:07 am
Овенът доколкото съм чела е символ на друида Рама
Имам въпрос там където сте излизали има ли три луни?
Рама, основател на "белия овен"?
"white ram" а не "black ram"
Рама, участник в големите битки описани в индийските епоси?
....
Хахахаха - Санат Кумара йерархията на светлината - хахахахаха, ти като Ейлиън в началото :P :P :P

Човече, това е Ню-Ейдж. Разбираш ли? Мория, Кутхуми, Санат (Сатан) Кумара, Майтрея и т.н... Моля ви разберете ги тези неща най-накрая... Той за това Санат Кумара казва да се яде месо, щото без него не можели сме видиш ли да градим 12-те нишки... А Мория знаеш ли, че учителя на Ленчето? Ленчето трябва ли да обяснявам коя е още?
Аз помислих, че имаш на ум Ленчето .... Вакуленко?  ;)
Санат<>Танас
той май нашенец тоя?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 25, 2005, 08:47:31 am
Миро - Мория наистина е дракон той сам си го казва това само че твърди че бил от "добрите Бели Дракони" има цял чанълинг точно за расата от която произхожда, но е на английски а май това не те устройва.Иначе ето списък на места с проходи към подземните градове:


King Solomon's Mines
Manaus in Brazil
Mato Grosso, Brazil - City of Posid
Igua Falls - on Brazil and Argentina border
Dero Caves - Atlantean link
Mount Epomeo, Italy
North and South Pole
Himalaya Mountains, Tibet has the entrance to the underground city of Shonshe which is allegedly guarded by Hindu monks
Mongolia - the underground city of Shingwa allegedly exists beneath the border of Mongolia and China
Rama, India - beneath this surface city is a long lost subterranean city, they say, also named Rama
Great Pyramid of Giza, where a secret tunnel was believed to connect the secret chambers at the base of the Pyramid of Gizeh with the Subterranean World, by which the Pharaohs established contact with the gods or supermen of the underworld.
Kentucky Mommoth Cave, in south-central Kentucky, US.
Mount Shasta, California, where the Agarthean city of Telos exists within and underneath


Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 25, 2005, 10:26:20 am
Така е, Alien, навремето кога мама ми думаше да уча аз гонех топката. Сега-хак ми е !
Ама покрай вас все нещо ще науча  ;) :D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 25, 2005, 10:28:52 am
абееее
за Рила разправяхте...
нещо не я виждам горе ???
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 25, 2005, 10:37:17 am
Хех Еон нали знаеш че България се споменава на запад само ако сме стреляли по папата или за някоя друга мизерия  :P

Бтв чакайте че попаднах на оферта за пътуване до кухата земя и сега ще прегледам условията очаквайте включване  ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 25, 2005, 11:00:21 am
Наистина, за България-никъде и нищо  :'(     Толкова ли сме извън света или нарочно не се споменава? И...коя е причината?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 25, 2005, 11:01:57 am
Абе кво толкова - един списък. В Рила има вход - споко ;)

Предлагам лятото да се съберем една групичка и да идем на езерата - това сериозно ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Heinie в Ноември 25, 2005, 11:11:41 am
Предлагам лятото да се съберем една групичка и да идем на езерата - това сериозно ;)

Аз се бях наканил на 19 август да се отвлека до горе и да врътна една паневритмия...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 25, 2005, 11:17:47 am
Кой ходи зимата, ти добре ли си? Рила е сурова планина!

Mount Shasta, California, where the Agarthean city of Telos exists within and underneath - там беше последната сбирка и конференция на Дейвид Айк - неслучайно.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 25, 2005, 11:19:13 am
Оф много голяма резолюция е снимката над 4000 пиксела и немога да я намаля без да прецакам текста. Във формат jp2 става ама не се поддържа от форума ще трбва да помоля Админа да го сложи щото е идеален за компресиране на големи снимки. Ся ще видя какво ще измисля
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 25, 2005, 11:40:20 am
Ето я 4 пъти намелена а тези които искат да видят цялата  да си дръпнаттва PDF
http://www.ourhollowearth.com/HollowEarthBrochure2006Complete.pdf

Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 25, 2005, 11:57:08 am
Ето и линк с подробности къде точно ще се ходи и какви забележителности в кухата земя ще се посетят  ;D ;D ;
само дето много кинти искат - прекалено много са :'(

http://www.voyagehollowearth.com/index.html

(http://www.voyagehollowearth.com/images/northpolaropening.gif)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 25, 2005, 12:19:32 pm
мммда ще хванат балъците
ще ги разкарат из студовете на полюса и ще ги върнат.....

Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 25, 2005, 19:12:07 pm
Сайта не се отваря.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 25, 2005, 23:27:41 pm
                :P :P :P  :o       НЕ СЕ И НАДЯВАЙ !!!        ::)
това ще е поредният пропаганден ход на група шарлатани да се противопоставят срещу мисията на човешкия род
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 26, 2005, 00:52:39 am
Експедицията е от 26 юни до 19 юли догодина. Искат от $18,950 до $20,950, за да ми показват лед и за да ме върнат :D :D :D

За толкова пари сам ще ида и сам ще я открия - хахаха, пустата му Агарта :P :P :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 26, 2005, 00:59:36 am
http://www.ourhollowearth.com/index.html ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 26, 2005, 09:48:35 am
Сайта не се отваря.

При мен се отваря ! Я кажете при другите как е ?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 26, 2005, 09:50:48 am
Експедицията е от 26 юни до 19 юли догодина. Искат от $18,950 до $20,950, за да ми показват лед и за да ме върнат :D :D :D

За толкова пари сам ще ида и сам ще я открия - хахаха, пустата му Агарта :P :P :P


хахах Да ама във инфото обещават да показват конкретни забележителности от кухата земя даже и план график имат :) Ся ми е интересно след 8 месеца първо дали изобщо ще се върнат и ако се върнат как ще замажат факта че не носят снимки :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 26, 2005, 14:54:49 pm
Отваря се, защото го редактирах ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Ноември 27, 2005, 01:51:50 am
Хехе, те като се върнат сигурно пак ще отидат под земята. Но този път за винаги в едни дървени кутии.  ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 27, 2005, 22:38:02 pm
Вече и в университетите се дискутира дали Земята е куха !!!


В рамките на семинар “Мит-изкуство-фолклор” на 11.11.2003 г. бе проведена лекция на тема: “Куха ли е Земята?”, като проявата бе организирана от департамент ”История на културата” и департамент “Науки за Земята и околната среда”. Лектори бяха проф. Иван Маразов, д.н. и проф. д-р  Рангел Гюров, представиха основно своите тези. В своето изложение проф. Маразов се спря на митологията, която разглежда отвъдния свят като кухина, пустота, бездна. Този свят е симетричен на горния небесен свят и показва инверсирани характеристики. Това празно пространство е освен това и тъмно, далечно, труднодостъпно, т.е. надеждно откъснато от нашия свят, поради което комуникацията е невъзможна. Смъртта означава “изпразване” на тялото от душата. Обитателите на подземния свят, сенките са “изпразнени” от памет, т.е. от идентичност. Това натрупване на идеята за “пустота” характеризира отвъдния свят като отрицателен полюс на нашия, който е “пълен”, а и постоянно се напълва /като израз на живот/.

А проф. Гюров разгледа планетата Земя като част от Вселената. Най-новите научни открития за Космоса водят до появата на нови хипотези за устройството на Вселената, като последните от тях допускат многомерно пространство, достигащо до 11 измерения. Космическият свят е устроен основно от два вида частици – фермиони с отрицателна енергия и бозони с положителна енергия. Всяка частица има суперпартньор. Светлината може да бъде отклонена както от обект с висока плътност, така и от енергийно струпване. Обратно на супергравитацията съществуват вакуумни сили, има и вакуум флуктуации. Вакуумът може да послужи за “кондензационно ядро” на космически материал и да не позволи свиването му до хомогенно тяло. Въртенето предизвиква компенсаторни вътрешни потоци, насочени от екватора към полюсите и през тях отново към центъра на Земята. Това ще доведе до различия в плътността на земния материал в дълбочина маркирано от границите на “Мохо” и “Гутенберг”. На базата на математически модели се установява, че ако в центъра на Земята има кухина с енергийна плътност, то поведението на сеизмични вълни, преминаващи в дълбочина, ще бъде подобно на това, ако тя е плътна, т.е. вероятностите за куха и плътна Земя са еднакви. Според съвременните хипотези за устройството на Вселената, към която принадлежи и Земята, все пак по-вероятно е да съществува кухина.
[/size]Когато митовете са подкрепени и от учени нещата почват да стават сериозни  :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 27, 2005, 22:48:49 pm
Еон-ееее :P :P :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 27, 2005, 22:52:46 pm
Хахаха извикай го да не се скатава ама нещо съм набрал скорост и ми попадна още едно материалче пак на бг:

Земята е куха като орех?
Автор Димитър Гинев   
На 23 ноември 1968 г. американският космически апарат ЕSSA – 7 направил няколко снимки на Северния полюс, на които ясно се виждала огромна черна дупка. Публикуването на тези снимки наляло масло в огъня и в научните среди за пореден път се разгоряла дискусията за структурата на нашата планета. От праха на забравата била измъкната и теорията, според която Земята има куха вътрешност, и дори според някой, напълно в стила на Жюл Верн, не е изключено там да съществува живот. Каквито и да са аргументите, които ни предлага науката, за или против подобна хипотеза, все пак точни отговори няма.

Най-близката до нас версия е тази, на която е стъпил фолклорът и в един или друг вид е позната на всички народи. Митичната история за пътешествието на Орфей, който слязъл в подземното царство, за да търси любимата си Евридика, е добре позната и експлоатирана тема във всички световни епоси. В дълбините на Земята са слизали различни приказни герои, като се започне от Аладин, мине се през най-малкия брат от приказката за тримата братя и златната ябълка, Алиса в страната на чудесата, войникът на Андерсен, героите от скандинавските, лапландските, славянските, китайските и много други приказки. Вярата, че нашата планета може да има в утробата си още един, много по-удобен за живеене свят, е намерила отражение в любимата за русначетата книга на Н. Носов "Незнайко на Луната", която има и свой еквивалент за възрастни -  книгата на Обручев "Земята на Санников", според която входът за подземния, неизвестен и плодороден континент е разположен точно в Арктика.
В света няма учен, който да не се прекланя пред гения на Леонард Ойлер. Според една от неговите теории нашата планета е куха, а във вътрешността й има слънце, което осветява населени континенти. Знаменитият Едмунд Халей, кралски астроном и първооткривател на ужасната Халеева комета, смята, че във вътрешността на нашата планета има още три планети.Ойлер и Халей били изключителни математици, затова и техните теории не са построени само на празни приказки, а на строги сметки и разчети.

През XX столетие тази хипотеза получила практическо потвърждение, което се основава на арктическите и антарктически експедиции на американския контраадмирал Ричард Бьорд през 1926 и 1947 г. Особено важни се оказали неговите полети над Северния и Южния полюс. През февруари 1947 г. смелият контраадмирал предал от борда на самолета си: " Видях земя отвъд Северния полюс. Тази земя е центърът на великото непознато." Някои ентусиасти са уверени, че адмирал Бьорд е предал по радиото, че е видял земя, където няма сняг и лед, покрита с планини, гори и зелена растителност, където се разхождат различни животни, подобни на мамутите. Според други изследвания експедицията от 1957 г. под ръководството на контраадмирал Бьорд е проникнала в дълбините на земята под Южния полюс на разстояние 3700 км. В същата година адмиралът починал, но има свидетели, които са чували неговия разказ за грамадния континент, който може да е легендарната, описана в много източници и най-напред във Вавилон, изчезнала цивилизация. Впрочем и досега будистите вярват, че милиони хора живеят в подземния рай, наречен Агарта...
Много факти говорят за съществуването на обширни територии във вътрешността на земята: с приближаването към полюсите въздухът става по-топъл(?), дървесни останки плуват по водата, компасът се държи странно и дори полярното сияние може да се приеме като отражение на небосвода.

На светлините на подземната цивилизация. Подземните градове се разглеждат като бази, където кацат "летящите чинии", от тихото подземно пристанище те се издигат към нас, после спокойно изчезват в недрата на земята, а ние се мъчим да ги открием...
[/b][/font]
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 27, 2005, 22:58:28 pm
Ихааа, яко:)))
Добра вечер на всички онлайн:)))
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 27, 2005, 23:03:08 pm
Добра е наистина ;D ;D ;D

Alien, адмирала е Бърд, не Бьорд, поправи го ;)

P.S. - Eon-eeeeeeeeeeeeeeee х 2 :P :P :P :P :P ;D ;D ;D :D :D :D :D :) ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 27, 2005, 23:04:45 pm
Абе то место Агарта пишеше Ахарта че го оправях  ама ко ви пука важен е принципа ;D ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 27, 2005, 23:05:51 pm
:P :P :P Трю, трю :P :P :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 27, 2005, 23:34:45 pm
Дали в Агарта си имат фирмамент???
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 28, 2005, 13:58:18 pm
Ни можи да ма убедити в това ;D ;D ;D


на кладатааааааа ;D ;D ;D ;D
фанете гииии, убийти гиииии
(това във връзка, че Галилео казал че земята се върти, както вие че сега е куха)...

абе куха тя, куха като главата ми ;D ;D :D ;) :o :o :o
лелееее, ако е куха наистина каква автообида си правя
 :P :P :P :P
пс - пак ви казвам куха доколкото да подслони град или нещо с такава големина
не повече!!!
пак съм по-средата (абе аз да не съм подсъзнателен будист)


За Хорус - ( я едиииин, ... я едиииин ;) ;) дядката кърти - и той е будист, равномерен)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 28, 2005, 14:44:19 pm
Руснака - 1 път!!! Това да не е таратор - уахахахахахаахахаха!!! Вряхахахахахаха :D :D :D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 29, 2005, 00:33:10 am
Еонски както виждаш доста сериозни учени изкават подобни предположения и то на базата на конкретни изчисления и щом теоритически е възможно а и митовете също го потвърждават значи има над какво да се замислиш. Ако приемем че аз в унисон с темата съм "куха лейка"  ;) и нито ги разбирам тези неща нито мога да ги докажа , то тези известни учени, които го твърдят или пък вече свободно го дискутират по различни конференции трябва  да вкарват респект! А и основният коз на скептиците май беше че е теоритически невъзможно, но сега май се появиха нови доказателства.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 29, 2005, 13:22:08 pm
тъй де :D
щом казваш, нищо не пречи и аз да имам грешни представи
ох как нямам време да направя едно обширно разследване за тази тема
 :-[ :-[
тюх тюх тюх
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 29, 2005, 13:37:14 pm
ние сме фирмамента на Агарта, мили мой  ;D ;D ;D
(((((((((((((((предлагам де се отключи отново темата за Фирмамента, за да се опитам да ви разкажа с подобни доводи - защо двете неща са така свързани))))))))))))
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 29, 2005, 13:41:10 pm
За по-неуките като мен - какво е туй "фирмамента" и "егрегор" ?

За първото ми идва безумната идея, че е фирма, дето менти ...  ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 29, 2005, 14:19:24 pm
Ами и аз си помислих същото в началото - Фирма-мента
Хоберона бая се смя на това мое предположение... ;D ;D ;D

Аз не отключвам, още съм нов и не се вра м/у шамарите

току виж Хорус ми удари астрален шамар през ръцете ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 29, 2005, 18:02:24 pm
 :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :- :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 29, 2005, 21:51:07 pm
Отключих темата за фирмамента (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=267.0). Само моля ви не почвайте пак с глупостите, щото оф-топиците са голям проблем в този форум. По въпроса има най-много две страници. Другите 3 са вода...

За егрегорите очаквай обширна тема, заел съм се, това е може би най-важното, което трябва да се разбере от този форум.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 29, 2005, 22:59:28 pm
Хермес - инфото е много яко ама таман бяхме почнали по същество да си говорим за кухата земя и пак стана 100 кила офтопик  ;). Ако можете ги преместете тези неща в  по-подходяши или нови теми. Иначе ето че от темата има полза - Първата задача е изпълненена  ;D Еон е сериозно разколебан в устоите на "пълната земя" и си мисли дали и той е "куха лейка"  :P :P :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Ноември 30, 2005, 10:03:07 am
То самото инфо за подземната земя си е един вид
"ъндърграунд инфо"
както и повечето инфо тука....
ще я видим ние тая работа с подземната земя 8)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 30, 2005, 10:17:07 am
Така е досега беше така но ми прави впечатление че започва да излиза на повърхността това инфо и немалко учени застават зад него . Иначе един двама спокойно могат да ги обявят за луди ама като станат повечко ще им е трудно :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 30, 2005, 22:59:04 pm
Трия оф-топици вече.
Hermes, това за егрегорите откъде го взе? Щото беше на 50 % грешно... Едно нещо се изследва и тогава се говори.

Еон един ден ще ни води в кухата земя с виманката, която ще почваме да строим :P И тогава ще се разкайва за съмненията си :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Декември 05, 2005, 20:59:58 pm
Шамбала е необходимо място, където духовният свят се съчетава с материалния. Както в магнита съществува точка на най-голямо притегляне, така и в планинската Обител се отваря вратата на Духовния свят. Самата височина Харизанкара подпомага магнитния ток. Стълбата на Яков е символ на нашата Обител. Но за света все още е трудно да приеме, че група, получила знание чрез упорит труд, може да се обедини в името на общото благо. Опитното знание ни е помогнало да намерим удобно място, където токовете позволяват по-леко да се подържа връзка в различни направления. Първоосновата на Братството е заложена не като убежище, а като средоточие на мисълта. Ако обединението на мислите дава увеличение на енергията в непрекъсната прогресия, то, естествено, трябва да се съберат заедно силните мисли. Смисъльт на Братството се заключава в обединението на първичната енергия.
Братството не е убежище, а маяк на Светлината, подобно на стражева кула. Хората нерядко смятат, че Братята са се спасявали от някакви гонители, но това не е вярно. Уединението на Братството е предизвикано от съвсем други причини. Като маяк на висока скала то предлага своите знания за спасение на човечеството.
Шамбала се появява в най-различни образи във връзка с поня-тието на века. Изучавайки целия цикъл от легенди на Азия може да се достигне до най-древните Учения, свързани по произхода си със Сибир, като най-неизвестната и най древна първоначална част на Материка (Хиперборея). Огнища на Братството е имало в няколко страни, но при настъпването на сроковете (прехода към Кали Юга) тези огнища са се събрали в една Твърдина. Така те са концентрирали силите си в място устойчиво геологически и духовно.
Невъзможно е да се приеме всичко написано за Братството като истинско. Много е смесено с представите за Ефирния (Тънкия) свят, много лични блянове се преплитат с действителността. Съществуват много предания за различни несъществуващи раси и материци. Хората отнасят към занимаващите ги понятия различии подробности, без да се съобразяват с тяхната разнородност и разновременност.
Често могат да се чуят разкази за възникването или унищоже-нието на Братството... Много спорове и много недоумение предизвикват подробностите за устройството на Надземния свят и Братството. Най-често, обаче, то въобще не се признава за съществуващо. Народите на Азия са съхранили паметта за Братството. Те пазят в дълбините на сърцето си мечтата за истинското Прибежище. Сърцето няма да разкрие своите мисли за спасителната Община, но сред грижите ще си спомни, че някъде зад върховете живеят застъпници за народите. Самата мисъл за тях вече прочиства съзнанието и изпълва с бодрост. Затова нека уважаваме тези, които не излагат на показ своето най-ценно съкровище.
Даже и в старото Мексико са знаели за Свещената планина, където живеят Избрани хора. Нищо чудно, че всички народи на Азия пазят спомена за тази планина. Всеки описва Шамбала по своему. Някои говорят и за местопребиваването на Великите Риши. Мястото е обрисувано сравнително правилно, но непокане-ният няма да го достигне. Ние трябва да бъдем открити не географски, а в духа. Нека не се забравя къде са истинските врата.
В Индия и Тибет свято пазят идеята за Братството. За него дори и не се разговаря. Имена не се споменават и по-скоро ще отричат неговото сыцествуване, отколкото да предателстват. Самите предания за Братството се съхраняват заедно сьс свещените книги.
Може да се забележи как народите постепенно изместват предполагаемото място на Шамбала на север. Някои искат да скрият мястото на нашата Обител. Някои искат да избягнат отговорността да влязат в допир с нещо трудно достъпно. Излиза, че всички народи знаят за съществуването на защитената Страна, но считат себе си за недостойни тя да се намира в тяхната територия. Но в Тънкия свят знаят за нас повече, отколкото на Земята.
Във всяка легенда има зрънце истина. Разказват за подземния народ Агарта, какъвто в действителност няма (???), но зараждането на сказанието е тясно свързано с нашата Обител. При нас подземните ходове са доста разпространени. В други предания се говори за легендарната страна Беловодие или за Небесния Йерусалим. И двете сказания имат отношение към нашата Обител... Нерядко ние сами ограничаваме съдържанието на легендите, защото в противен случай познаването на местността би разкрило много. Също понякога се налага със заплаха да се забранява пристьпването на оределени граници.
В преданията са се залазили легенди за Свещения камък, наричан Граал, но истинският му произход не е споменат. Той произлиза от забележителния терафим на Братството, представляващ послание на Далечните светове, съхранил в себе си техните вибраци. Част от този метеор пътешества по света, появявайки се в ръцете на избрани от Братството хора. Именно неговото местонахождение е определило и основаването на Шамбала, задълбочавайки химического значение на Обителта.
Братството има във всички векове особени Ашрами. Много от тях са били преместени, но Средоточието е останало постоянно в скалистите кули. Много Ашрами са били принудени да се преместят в Хималаите, тъй като атмосферата на другите места е станала невъзможна. Последният Египетски Ашрам е трябвало да се премести в Хималаите, поради очевидните за всекиго събития в самия Египет и принадлежащите му владения... Ние сега не напускаме Обителта и само в ефирно (тънко) тяло пребиваваме на по-далечни разстояния.
Няма да говорим за точного време на възникване на нашего място. Катаклизмите са създапи подходящи условия и при нашите знания можем да запазим Центъра от неканени гости. Появата на яростни врагове ни е позволило да затворим входовете още по-плътно и да обучим съседите си упорито да мълчат. Ние не сме военолюбиви завоеватели, но все пак имаме представа за нашите врагове и не се заблуждаваме относно тяхната многочисленост. Лъченията, газовете и въздушната охрана са много ефективни външни средства, но най-ефективни са въздействията на психическата енергия. Така че, ние изобщо нямаме намерение да играем ролята на беззащитни овчици. Реалното знание е готово за отпор. Не е в наш стил да плашим, но сме длъжни да предупредим: "Пази се, невернико !"
Крепостта Чунг прилича на естествена скала. Не е трудно да се прекъсне достъпа до Твърдината. Малко срутване може да прикрие постройката отдолу. Един не голям бент може да превърне потока в езеро и да промени за кратко време цялата местност, когато настане времето за това. Някои хора могат и да се усмихват лекомислено предполагайки, че някоя от изпратените експедиции все някога ще успее да премине през дефилето. Но да не забравяме, че още преди преобразуването на месността силата на мисълта ще отклони всеки керван. Химическите въздействия също няма да допуснат любопитните. И най-усъвършенстваните самолети не могат да определят нашето място. Отшелниците, живеещи по околните пещери, съставляват незаспиваща стража. Пътници могат да разказват как понякога срещнатият садху (пътуващ монах) настоятелно ги е убеждавал да тръгнат по определено направление, предупреждавайки ги за опасностите по другите пътища. Садху знаят за охранявната местност и могат да пазят тайна. Самите те могат да наподобяват и разбойници, но пред свещената тайна са надеждни стражи.
Твърдината Чунг представлява средоточие на трите свята. Такова единение е възможно благодарение на това, че някои Учители се намират в земното си тяло, но могат да отделят и ефирната си същност, а други пребивават в тънкото си тяло, но могат лесно да се приближат и до Плътния свят. Хората се надяват да намерят Твърдината, но не разбират, че такова нахлуване може да бъде пагубно за тях. Нека по-добре те да се радват на факта, че някъде съществува един вид стълба между световете. Само по себе си едно такова осъзнаване вече е мост към Надземното съществувание.
Ние можем да бъдем видяни и в плътно, и в ефирно (тънко) тяло, но поради съпътстващото такова възприятие напрежение ние позволяваме да се види само лицето или ръката, за да не причиним сътресение. Има разлика във вибрациите на обикновенното тънко тяло и нашето такова. Нерядко хората виждат материализация (на ефирни същности) без особено сътресение, но нашите вибрации са с друго напрежение. В тях има и радост, но и такова напрежение, че не всяко сърце може да издържи. Всяко от нашите три състояние (на съществуване) има съществени отличия от обикновените такива. Така плътното състояние е дотолкова изтънчено, че едва ли би могло да се нарече земно. От своя страна ефирното състояние дотолкова се е асимилирало със земната атмосфера, че съществено се отличава от елементите на Тънкия свят. И накрая третото състояние, намиращо се между ефирното и плътното, представлява небивал феномен. Ние познаваме определено вещество, съхраняващо равновесието и дълговременността на организма. Няма да назова пълния му състав, защото за плътното състояние то може да бъде разрушително. В земните условия даже валерианът може да бъде твърде силен за някои съзнания.
Ние рядко посещаваме градовете и то само при особени обстоятелства. В самия град оставаме твърде кратко, макар че все още могат да се намерят в природата места, където токовете на разложението не са толкова силни. Не един наш брат е заболявал от съприкосновението си със земните дисхармонии и човешкото разединение. Ние рядко се появяваме и на спиритически сеанси. Такива сборища са вредни поради нехармоничните аури на присьстващите. Можете да си представите какви астрални същности могат да се проявят и да се материализират при една такава обърканост на настроенията.
Нашите прояви и помощ са съвършено различии. Ние спасяваме достойните хора в мигове на опасност. С леки докосвания обръщаме внимание на изследователите. Ние предупреждаваме за неполезните решения. Ние помагаме да се твори и съдействаме на доброто. Трябва да се разборе, че нашата работа е посветена на знанието. Ние помагаме на всеки полезен труженик. Ние усилено следим къде ще заблести лъчът на самоотвержения подвиг. Не всички могат да разпознаят целебните вибрации, изпращани от нас. Някой ще предположи, че има земетресение, някой ще се усъмни, че го тресе настинка, някой ще припише това на своето вълнение. Но повечето ще предположат, че просто така им се е сторило. Хората усещат неочаквано оздравяване, но не разбират откъде е дошла помощта. Не става дума за благодарност, тя не ни е необходима. Но съзнателното приемане на помощта усилва полезното следствие. Всяко отричане или насмешка парализират и най-силните вибрации.
Невежите твърдят, че подбуждаме към революции и смутове. В действителност ние много пъти сме се опитвали да предотвратим убийствата и разрушенията. Самият Брат Ракоци (Сен Жермен) прояви висша стелен на човеколюбие, но бе отхвърлен от тези, за които бе загрижен. Останаха записките му, вече общоизвестни, но някой лъжци го наричат баща на френската революция. Хората не разбраха и нашето обръщение към кралица Виктория. Нашето предупреждение беше отхвърлено, но наш дълг бе да предупредим народите. Също не бе разбрано и нашето предупреждение към Москва. Можем да напомним и за Наполеон, и за появата на съветник при изготвянето на Американската конституция, и явяването ни в Швеция. Нека хората знаят, че още преди десет години (1926) беше предсказано разрушението на Испания. Беше даден знак за спасение, но според обичая той не беше приет.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Декември 05, 2005, 21:29:37 pm
Наричат ни Световно правителство (хахахахахахахаха!!!). Където е знанието, там е и мощта. Не без причина едни мечтаят за нас, но други ни ненавиждат и биха искали да ни унищожат. “Зеленеещият лавър” (Кутузов) умееше да съедини водачеството с усета към съветите на Братството. Той прие с доверие наставленията на Сен-Жермен, което доведе и до неговия успех. Възможно е идването на Сен-Жермен да е било свързано с подготовката на бъдещия водач.
Вехите на нашето ръководство са разставени по целия свят. Някой възвишени лица са го приемали, но жалките пародии на монарси са отхвърляли съветите и с това са подлагали на бедствия своите страни. Можем да напомним как преди Великата (Първата световна) война един надменен монарх получи предупреждение, но той пренебрегна съветите и предпочете да се лиши от трона. Също и друг държавен глава не изслуша нашият посланик и предпочете да подложи на смут страната. Не може да се каже, че в далечните времена по-често са се давали указания. И сега не са малко, но както и преди, човешкото ухо е глухо. За мнозина е трудно да си представят как се осъществява сътрудничеството между същества от трите състояния (земно, астрално и ментално, респективно огнено), но на дело това не е толкова сложно. Астралните сътрудници често са видими, защото за това не е необходима ектоплазма, но се употребяват някой химически съставки, действащи за уплътняване на веществото. По време на последната война са били забелязвани много видения, но никой не е помислил, че причината стои в някой химически пособия. Често нещо разлагащо за плътния свят може да служи уплътняващо за Ефирния свят, дотолкова са различии условията.
Когато ние се появяваме, външно не се отличаваме от останалите, обикновени хора. Но от всеки поглед и усмивка струи сърдечност. В книгите могат да се намерят наши тържествени наименования. Можете да прочетете за Ману и Бодхисатви, но да не забравяме, че някой народи се нуждаят и от такива наименования. Ние сме служители на Светлината и почитаме Йерархията.
За нас понятието Учител е свещено. Всеки от нас има Учител и в тази стълбица стъпалата са безброй. Да стоиш начело на планетата все още не означава завършеност (на развитието и растежа). Не може и да има завършеност, и в това, именно, е радостта. Но ако се назоват непроизносимите имена на Висшите Господари ще се получи голяма вреда, поради големите последствия на такова предателство. Преди да се произнесат имена на членове на Братството трябва да се прецени съизмеримостга на такова оповестяване. Вече седем от имената са известии на света, но каква е ползата от това? Нужни са дела, а не имена. Но хората спорят не за делата, а за имената.
На Запад никога не биха разбрали същността на нашата Йерархия. Понятието "началство" не се доближава до Йерархията. Ние сме постановили завета "власт - жертва". Който е изпълнен със съмнение, не може да разбере изцяло прекрасната дисциплина в Братството. Именно дисциплината, защото по друг начин е невъзможно да се определи доброволната хармония, лежаща в основата на цялостната дейност на Братството. Естествената Йерархия в Братството произтича от приоритета на знанието и първенството на духа. Там, където е осъзнато че първенството е велика жертва, там няма да спорят за земните наименования. Да не помрачаваме светлото понятие и с това, че понякога то е било произнасяно с неясните понятия свобода и равенство. Всеки разбира относителността на тези две понятия, но Братството, основаващо се на сърдечното чувствознание, ще бъде безусловно по характер.
Защо Западът се стреми да узнае за Братството? Нима, за да му подражава в живота? Нима, за да опази заветите му? Нима, за да задълбочи познанието си? Той просто любопитства и търси повод за осъждане. Всяко признание и хула към Братството достигат до нас. Съжаляваме хулителите на Братството, защото те не предполагат с каква мощ влизат в допир. Вярно е казано, че ще се пита не само за злите слова, но и за непроизнесените добри слова. Трябва да бъдем внимателни с понятието Братство.
Ние сме се появявали и в западни страни. Даже сме имали, наред с източните Ашрами и свои убежища в някои западни градове - Лондон, Нюрнберг, Лион, Петербург и Италия. Можете да чуете, че брат Р. живее в Карпатите, но това е толкова вярно, колкото че аз живея в Лондон. Може също да се чуе, че брат X. живее в Германия, а на някои им се иска да ограничат неговото местожителство в Нюрнберг. Несъмнено, че брат Р. е пребивавал в Карпатите, както и аз съм бил в Лондон, но не е необходимо, да се заблуждават хората, приписвайки ни такова постоянно местожителство.
Хората се делят на съзнаващи Шамбала като висша мярка и на Отричащи бъдещето. Изпълнените със самолюбие, тъмните разрушители и слабоволните не приемат възможността за съществуването на Братство на Земята. Ако хората не могат да видят нещо с очите си, за тях това означава, че то не съществува. С нищо не може да бъде заставен да вижда човекът, който не иска да вижда. Хората с труд възприемат разбирането за сътрудничество, но още по-трудно достъпно за тях е понятието братство. Само излизайки от пределите на телесното разбиране може да бъде признато братското сътрудничество.
Обикновено братството се е спрягало със свободата и раавенството, но за такава троичност се е мислило според земните представи, с други думи в това състояние, в което нито свободата, нито равенството съществуват. Трябва да се прави разлика между сътрудничество и братство. Сътрудничеството непременно се изразява във външни действия, но братството се заражда в дълбочината на съзнанието. Сътрудниците могат да се отличават по степента на съзнанието си, но братята ще се почувстват един друг именно по съзнанието. Братята могат да нямат обща външна работа, но мисленето им ще бъде здраво споено. Сътрудничеството може да започне и да завърши, но братството, веднъж установено, е нерушимо. Между дружбата или сътрудничеството и Тънкия свят трябва да има още нещо, което еднакво би могло да принадлежи и на двата свята. Това нещо се нарича Братство.
Братството за някои народности е нещо толкова далечно и непознато, че те даже се надсмиват над тези народи на Азия, къде-то понятието “братство” все още се смята за нещо ненарушимо. Можем само да се радваме, че над човешките закони живеят понятия, прекрасни по своята възвишеност. Нека върховете на Кавказ, Алтай и Хималаите съхранят Обителите на Прекрасното Братство.
Възможно ли е сред хилядолетията да се открие основоположникьт на Братството? Народите ще назоват и Рама, и Озирис, и Орфей, и много други чиито имена е съхранила народната памет. На кого от тях да отдадем първенството? Всички те са били измъчвани и умъртвени. Съплеменниците не прощават грижата за общото благо.
Не е лесно да се събере Братство в пълно съзвучие. Нека бъде малочислена група, но да няма противоречия вътре. Всяка насилствен връка е противна на понятието братство. Колебанието и смутът ще бъдат вредни не само за хората, но и космически. Много Общини и Братства са се разпадали, но те не са били тези, за които говорим ние. Не един път Общините са се премествали, за да се освобоят от нежелателни хора. Затова всеки знаещ за Братството ще бъде внимателен в издаването на своята осведоменост. Братството е преди всичко здрав съюз на доверието. Не говорим за някаква сляпа вяра, но за качеството доверие. Хората могат да преумножат своите сили в сътрудничество с Братството. Но те не само че не се приближават с мислите си кьм него, но дори смятат разговорите за Братството за смешни. Всеки в своя живот може да прояви основите на братството. Само тъмните отрицатели твърдят за пълната неприложимост на братството на Земята. Нека всички се радват, че в днешно време, тук, на Земята съществуват Учители, пътят към които не е забранен.
Много събеседници вероятно биха поискали по-скоро да чуят за самото Братство, но нека преди това да се освободят от любопитството и лошите привички. Не трябва да се предават за съхранение ценни вещи, ако може да се предполага, че ще ги препродадат, вместо да ги съхраняват грижливо.
Как да се намери пътя кьм нашите лаборатории? Без повикване никой на може да дойде. Без водач никой няма да достигне. В същото време е нужен неукротим личен устрем и одновременно готовност за трудностите по пътя.
Според обичая пристигащият трябва да измине известна част от пътя сам. Даже вече билите в непосредствено сношение с нас не усещат преди пристигането нашите вести.
Пристигащите поединично се разделят на два вида: лично стремящи се и извикани за поръчение. Главен признак на нашето повикване е когато вас ви носи неотклонно нещо като крила.
Никой не може да се съмнява, че на Земята съществуват лица, които изпълняват нашите поръчения. Може да се проследи през вековете как са се появявали в различии страни хора, имащи много сходства в своите задания и методите на изпълнение. Обикновено обществото се е отнасяло кьм тях враждебно и подозрително, тъй като е усещало в тях нещо неизразймо с думи.
В нашите съществувания ние сме съхранили спомени за велики събития и сме ги запечатали в хранилищата на Братството. В нашите хранилища са събрани и паметници на изкуството от различните епохи. Но тези сбирки не са музеи. Всички тези предмети служат като резервоар за натрупване на аура. Творческите излъчвания на предишния притежател остават много по-дълго върху предметите, отколкото се предполага. Ако могат да се съберат редица предмети, изработени в едно време и чрез еднакъв устрем, биха могли да се разкрият излъчванията на епохата.
Ние сме останали доброволно на Земята и съзнателно сме приели земния живот. Ние бихме могли да бъдем далече, но предпочетохме да останем със страдащите. Всеки Учител в своите минали животи е имал възможност да избира: иска ли да се оттегли в Далечни светове или ще остане на многострадалната Земя? Не малко съизмеримост се е изисквала за такова решение, но всеки е потвърдил своя избор да сподели страданията на нещастните.Това бяха два откъса от поредиците "Агни Йога", на които едно време ахках от възхита. Бахти тъпият "Ню-Ейдж"... >:( >:( >:(
Помня даже, че имаше място, в което се казваше "нашите братя масони са носителите на новото" или нещо от сорта... Май в "Община" или в "Знаците на Агни Йога" - не помня вече... Тогава се позачудих, ама хванат от егрегора на Рьорих подминах с лека ръка това издайническо изречение. Да не казвам на колко места се призоваваше да почитаме Ленин и т.н... Абе... %&#$^&$#&$#($^%#()%^#*&$ (...)


Н.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Декември 12, 2005, 14:28:15 pm
Намерих си едно книжле - Dr. R. W. Bernard - The Hollow Earth - The Greatest Geographical Discovery in History Made by Admiral Richard E. Byrd in the Mysterious Land Beyond the Poles - The True Origin of the Flying Saucers :P

Кой го иска ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Декември 12, 2005, 16:36:00 pm
Не се ли сети за мен първо бря:))?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Декември 12, 2005, 16:42:01 pm
Естествено, но не го казах гласно, да не се разсърдят другите :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Gil-Galadh в Декември 12, 2005, 19:02:09 pm
Да си кажа честно съм изключително предубеденм към заглавия обхващащи три реда и съдържащи всичко от таен и мистериозен до НЛО
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Декември 13, 2005, 00:34:37 am
Хвърли я на мен, пък ще му мисля кога да я чета.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Декември 14, 2005, 20:25:23 pm
Да си кажа честно съм изключително предубеденм към заглавия обхващащи три реда и съдържащи всичко от таен и мистериозен до НЛО

Заглавието е само "The Hollow Earth" ;) Просто постнах и паратекста, за да добиете представа за какво иде реч ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ---------- в Декември 15, 2005, 13:35:46 pm
Малко лична тема, но...
Когато си легна често заемам една поза по корем и уютно се снишавам в леглото си. Усещането е като в лодка и много скоро започвам да изпитвам топлина. Тази топлина идва отдолу, от дълбоко под пода и под земята - сякаш от земния център. Понякога с тази мисъл заспивам и надолу усещам едно благо присъствие, просветналост и топлина; сякаш там има добронамерени хора, които тихо обсъждат нещата горе и се греят около огън. С такава мисъл често заспивам и се понасям към някои от доста интересните си пътувания...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Декември 15, 2005, 14:15:38 pm
Май трябва да се отвори една тема за сънищата  :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Декември 15, 2005, 18:16:35 pm
Май трябва да се отвори една тема за сънищата  :P

Че то има даже 2 теми :) виж в езотерика  :P


Сега по същество. В Япония за първи път в човешката история (уж) през Септември 2007 ще копаят 3 пъти по-дълбоко в земята отколкото досега са копали - 7000 метра -  проекта струва 500 милиона $ и има за цел с взетите проби да могат да се предсказват с голяма точност земетресения.
(http://www.physorg.com/newman/gfx/news/181105_1.jpg)

За повече подробности Тук (http://www.physorg.com/news9073.html)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Декември 15, 2005, 18:28:12 pm
е, и кво - мислиш, че ще стигнат до Агарта...?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Декември 16, 2005, 14:16:28 pm
глупости

ще стигнат до находище на петрол ;)
 8) 8) 8)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Декември 17, 2005, 03:14:56 am
А сегаааа - специално за Еоооон :P :P :P
Статийката "Our Earth Is Hollow! - The Scientific Evidence" :P :P :P
Айде на картофи (без сирене) и чай :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Декември 17, 2005, 03:15:56 am
Btw, можеш да си я преведеш и да си я сложиш в сайтето за собствено назидание :P :P :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Декември 17, 2005, 08:18:47 am
Мухахахахахахаха ;D ;D ;D ;D

Че аз го имам бе :P

В базата на английски --> FACILITIES and SUBTERRANEAN BASES 8)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Декември 17, 2005, 22:42:59 pm
Като я имаш каква файда :P Не си запознат явно, за да имаш онези твърдения :D
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Декември 19, 2005, 17:35:03 pm
 ;) :D ;) :D ;) ;D :D :D
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Декември 19, 2005, 19:57:07 pm
Това все едно е извън света :o
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Декември 23, 2005, 11:49:28 am
 ::)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Декември 23, 2005, 22:26:12 pm
Кой връх е това?
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Декември 31, 2005, 04:16:19 am
Някои хора тук говорят "научно" и "сериозно" за вулканичната активност и (представете си)ТЕРМОЯДРЕНИте процеси в недрата на земята???????????????????????????????????????????????????????????????????? като "доказателство" против Hollow Earth.
Ами пълен смях.
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Декември 31, 2005, 08:45:44 am
Преведено на български какво означава "Hollow Earth" ?
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Декември 31, 2005, 09:14:38 am
........"куха земя"
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 04, 2006, 14:05:54 pm
Saturn 5, чувам от старите форумци че си уважавана натура тука:))) Лошо няма:) Аз съм един от противниците на Кухата Земя:) Винаги отворен за дискусии, както и за пълен смях хахахаха

Оберон

Ти не можеш да ми докажеш че Земята е куха, щото тогава аз ще се смея хахахахаха

Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Януари 04, 2006, 22:56:01 pm
 :Pе да, но аз ще мога да ти се смея последен :P
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 05, 2006, 09:20:49 am
:))))) Ще се радвам за теб:)
Ако Земята беше куха, нямаше да може да задържи всичката тази атмосфера бре:))) Защо Меркурий няма атмосфера? По 2 причини: че Слънчевия вятър му я издухва, един вид космическа любов хаха, и щото няма гравитационната възможност.
Откачам с тая куха земя:)))

Оберон
Сатурн файв, не се впрягай брат:)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Heinie в Януари 05, 2006, 10:23:27 am
Земята е куха като нечии глав май. То не знам как така ще е куха, по съм склонен да приема, че това са пещерни компекси от голяма величина на ниво на земната кора, обаче чак пък куха... Даже при Жул Верн беше на пластове.
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Януари 05, 2006, 10:26:50 am
АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ХАЙНИ (П.С. ТАКА ЛИ СЕ ИЗГОВАРЯ) ;)

ТОЧНО ТАКАВА Е И МОЯТА ТЕОРИЯ....

РСПКТ (АЛИ Г)

 8)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 05, 2006, 10:29:20 am
Хахахаха, яко:)
"като нечии глави":) Нека не обиждаме хората, които уважаваме:) Ултра малко се е объркал, ама чак пък...:)
И аз съм по-склонен на идеята за пещерите:))
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Heinie в Януари 05, 2006, 10:39:52 am
ТАКА ЛИ СЕ ИЗГОВАРЯ

Точно!!!! Ти си първия, дето го изписа като хората на кирилица! Респект!
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 05, 2006, 10:46:27 am
А откъде иде Хайни?
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 05, 2006, 22:06:35 pm
Saturn 5, чувам от старите форумци че си уважавана натура тука:))) Лошо няма:) Аз съм един от противниците на Кухата Земя:) Винаги отворен за дискусии, както и за пълен смях хахахаха

Оберон

Ти не можеш да ми докажеш че Земята е куха, щото тогава аз ще се смея хахахахаха


Оберон, земи прочети нещо за "Кухата земя" в гугъл: най- ценните статий не са на български!
Виж  първо КАКВО значи, кой е привърженик, Доказателствата от безкрайните сеизмични, геофизични, ....Сателитни снимки, ....астрономически наблюдения (на Венера-по специално)..и т.н...и т.н
Информация има- само някой трябва да я прочете а не да се хили безпричинно като глупак.
(Ако ти ми докажеш че земята не е куха ще продължавам да не ти се смея)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 05, 2006, 22:17:54 pm
:))))) Ще се радвам за теб:)
Ако Земята беше куха, нямаше да може да задържи всичката тази атмосфера бре:))) Защо Меркурий няма атмосфера? По 2 причини: че Слънчевия вятър му я издухва, един вид космическа любов хаха, и щото няма гравитационната възможност.
Откачам с тая куха земя:)))

Оберон
Сатурн файв, не се впрягай брат:)
Напълно безпредметен аргумент.
Венера има, 100 атмосфери земното налягане а е по-близо до слънцето и има по-малка гравитация.
Абе хора четете и мислете преди да пускате "страховити доказателства" против това и онова!!!!
Добър старт би бил кръжок по Астрономия.
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Януари 05, 2006, 22:49:47 pm
ммдаааа......
Оберон, препоръчвам ти това четиво - погледни го и не се дръж като шизоид, защото много е изписано и изговорено вече, за да се впускаме в научни празнодумства.


"Текстът, където се разказва за срещата на Гилгамеш и Ут-Напищи, е прекъснат; а там, откъдето той отново става четлив, Ут-Напищи казва на Гилгамеш, че "боговете пазят тайната за живота и смъртта за себе си" (че те не я предоставят на хората)."
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 05, 2006, 23:22:05 pm
ммдаааа......
Оберон, препоръчвам ти това четиво - погледни го и не се дръж като шизоид, защото много е изписано и изговорено вече, за да се впускаме в научни празнодумства.


"Текстът, където се разказва за срещата на Гилгамеш и Ут-Напищи, е прекъснат; а там, откъдето той отново става четлив, Ут-Напищи казва на Гилгамеш, че "боговете пазят тайната за живота и смъртта за себе си" (че те не я предоставят на хората)."
http://www.v-j-enterprises.com/byrdiar.html
http://www.sacred-texts.com/ufo/hollow.htm
http://www.illuminati-news.com/hollow-earth.htm
http://www.detailshere.com/hollowearth.htm
http://www.2012.com.au/hollow.html
http://www.ourhollowearth.com/Bernard/Chapter2.htm
http://www.alienshift.com/id52.html
Това е само нищожна частица за експедициите на Адмирал Бърд.
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Януари 06, 2006, 09:54:08 am
Щом Земята е куха, то тогава как се е образувала.
Как така е станало, че се е образувала само кората и отвътре е останала куха...
 :---
Нещо като мандаринка без вътрешността....
ПС - ядат ми се мандарини за това дадох този пример
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 06, 2006, 09:58:09 am
Сатурн 5, сега и Венера ли е куха, че нещо не схващам ?? Нали говорим за Земята, що намесваш Венера? Заради атмосферата? Къде сравняваш Венера с Меркурий?The most strange hint is given, that the Center of Gravity is not
the center of Earth, but also a sub-sphere or a layer quite 200 miles
below of the surface we live.


Ей това е от единия сайт, "доказващ" колко съм тъп:) Сам си направи извода, ако знаеш английски. Гравитационния център не е центъра на Земята а някаква субсфера или пласт само на 200 мили под повърхността. Как си го обесняваш?
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 06, 2006, 10:07:37 am
Така, нека помислим по тези 2 ..неща.
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 06, 2006, 10:12:51 am
По първата. В единия от онези сайтове пише, че това е илюстрация в списание от 1882 година. Супер:))) Забелязвате ли, че тук Земята е кръгла ??? Официално, през тази година Земята е плоска, и ако се публикува картинка в списание, то тя ще подкрепя тази теза.

По втората не искам и да говоря..това е за детска книжка тип "оцвети в подходящия цвят" хаха. Rainbow city и тн веселби:) От картинката ясно личи, че нашата планета е като Раховец 80:) Отворена и готова за муската. Момчета, идеята за Агарта и Шамбала ок...Там си има само дълбоки пещери. Нека не правим от няколко големи пещери куха земя. Тези сайтове НЕ СА доказателство. Земята няма как да бъде куха, поне не така както е нарисувано.

И аз ви обичам:)))

Оберон
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Януари 06, 2006, 10:52:55 am
"Land of Advanced Races"

това е като онази картинка. "The World According Americans"

..."Here Be Dragons"
 :D
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 06, 2006, 11:00:24 am
ЕОН, много си кух и ти каот мене:)))
Образувала се  е нормалко, ама нали после сме били роби на Анунаките и сме им ровили материали за тяхната планета, сами сме си я направили като хралупа хахахахахах
Айде моля те, стегни се:)))
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Януари 06, 2006, 11:25:17 am
Тъй де....
А сега като се замисля, според мен не е вярно, че сме били роби и сме копали в мини
и сме търсили злато за тях на планетата....
Ситчин ли, кой твърдеше, че сме били създадени специално като работническа раса да им копае в мините...
и да им търси злато...
Ако толкова са били напреднали тогава защо не са си го копали сами???
При такава технология човешкия фактор отпада...
Машините правят евритинг....
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Януари 06, 2006, 15:35:53 pm
"It is well known that the North and South Magnetic Poles do not coincide with the geographical poles, as they should were the Earth a solid sphere, convex at its poles. The reason why the magnetic and geographical poles don't coincide is because, while the magnetic pole lies along the rim of the polar opening, the geographical pole lies in its center, in midair and not on solid land. As we shall see below, the true magnetic pole is not on the external rim of the polar opening but the center of the Earth's crust, which should be about 400 miles below the surface, and running around the polar opening. For this reason the needle of the compass still continues to point vertically downward after one passes the rim of the polar opening and penetrates into it. Only after passing its center would the needle of the compass start pointing upward instead of downward, but in either case, after reaching the rim of the polar opening, the compass no longer functions horizontally, as previously, but vertically. This has been observed by all Arctic explorers who reached high latitudes and puzzled them.

The only explanation is provided on the conception of a hollow earth and polar openings, with the magnetic pole and center of gravity in the middle of the Earth's crust, and not in its geometrical center. As a result, ocean water on the inside of the crust adheres to its inner surface just as it does on the outside. We may calculate the Earth's magnetic pole and center of gravity as a circular line around the polar opening, but in its middle, about 400 miles from the Earth's surface.

One of the most puzzling facts of Arctic exploration is that while the area is oceanic, covered with water, which is variously frozen over or partially open, depending on the time of the year, many explorers remarked, however, paradoxically, that the open water exists in greater measure at the points nearest to the Pole, while further south there is more ice. In fact, some explorers found it very hot going at times, and were forced to shed their Arctic clothing. There is even one record of an encounter with naked Eskimos. In fact, the origin of the Eskimo race is believed to be in the extreme north, from where they migrated southward to their present habitat. Their original more northern home was probably warmer than their present more southern one.

 8) 8) 8)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 06, 2006, 16:37:34 pm
Пълни щуротии:)
1. Магнитния и географския не съвпадат по една много елементарна причина:))) Географския е фиксиран от оста на Земята и меридианната и паралелна мрежа. Магнитния зависи от ядрото и Слънцето. Както всички тук знаем, ама май някой бързо забравя гледам, земното ядро и полутечната магма около него се въртят с различна скорост и поради тази причина имаме магнитно поле, заради триенето. Именно поради това, че ядрото не е идеална сфера и се върти по друг начин, се получава това разминаване. Не ми ги развивай тия плс...
Оф, нямам време да се занимвам имам работа. Трябва да се видим  и на биричка да се разгорещим :)))

Оберон
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 06, 2006, 21:17:22 pm
Сатурн 5, сега и Венера ли е куха, че нещо не схващам ?? Нали говорим за Земята, що намесваш Венера? Заради атмосферата? Къде сравняваш Венера с Меркурий?The most strange hint is given, that the Center of Gravity is not
the center of Earth, but also a sub-sphere or a layer quite 200 miles
below of the surface we live.


Ей това е от единия сайт, "доказващ" колко съм тъп:) Сам си направи извода, ако знаеш английски. Гравитационния център не е центъра на Земята а някаква субсфера или пласт само на 200 мили под повърхността. Как си го обесняваш?

Абе ти на какъв се правиш?
Ти даде примери с атмосфери на планети близо до Слънцето и с малка гравитация като ДОКАЗАТЕЛСТВО, че Земята не е куха. Примера с Венера иде да покаже че твоите "доказателства" са чисти глупости и важат само за тебе.
А за сайта: ако научиш английски ще си го обясниш и сам.
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 06, 2006, 21:19:35 pm
По първата. В единия от онези сайтове пише, че това е илюстрация в списание от 1882 година. Супер:))) Забелязвате ли, че тук Земята е кръгла ??? Официално, през тази година Земята е плоска, и ако се публикува картинка в списание, то тя ще подкрепя тази теза.

По втората не искам и да говоря..това е за детска книжка тип "оцвети в подходящия цвят" хаха. Rainbow city и тн веселби:) От картинката ясно личи, че нашата планета е като Раховец 80:) Отворена и готова за муската. Момчета, идеята за Агарта и Шамбала ок...Там си има само дълбоки пещери. Нека не правим от няколко големи пещери куха земя. Тези сайтове НЕ СА доказателство. Земята няма как да бъде куха, поне не така както е нарисувано.

И аз ви обичам:)))Оберон

Не разбирам какво търсиш в тоя сайт - картинки ли гледаш?
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 06, 2006, 21:21:31 pm
"Land of Advanced Races"

това е като онази картинка. "The World According Americans"

..."Here Be Dragons"
 :D

Този пък се опитва да имитира "Evil Spirit" от Dir БГ.(..и го прави успешно щото е пропуснал да напише "to" между "According" и "Americans")
Еон-е миналата и по-миналата година мислеше по-трезво :)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 06, 2006, 21:23:53 pm
ЕОН, много си кух и ти каот мене:)))
Образувала се  е нормалко, ама нали после сме били роби на Анунаките и сме им ровили материали за тяхната планета, сами сме си я направили като хралупа хахахахахах
Айде моля те, стегни се:)))

Много смешно. А и да не забравя много сте отворени :)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 06, 2006, 21:30:41 pm
Пълни щуротии:)
1. Магнитния и географския не съвпадат по една много елементарна причина:))) Географския е фиксиран от оста на Земята и меридианната и паралелна мрежа. Магнитния зависи от ядрото и Слънцето. Както всички тук знаем, ама май някой бързо забравя гледам, земното ядро и полутечната магма около него се въртят с различна скорост и поради тази причина имаме магнитно поле, заради триенето. Именно поради това, че ядрото не е идеална сфера и се върти по друг начин, се получава това разминаване. Не ми ги развивай тия плс...
Оф, нямам време да се занимвам имам работа. Трябва да се видим  и на биричка да се разгорещим :)))

Оберон

Пълните щуротии ги разправяш ти, като ми цитираш "партийния устав" дословно.
Кажете ми само едно нещо - какъв е смисълът да ви доказваме нещо против вярата ви в безпогрешноста на "партията" :-X
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 06, 2006, 21:48:48 pm
Saturn 5, чувам от старите форумци че си уважавана натура тука:))) Лошо няма:) Аз съм един от противниците на Кухата Земя:) Винаги отворен за дискусии, както и за пълен смях хахахаха

Оберон

Ти не можеш да ми докажеш че Земята е куха, щото тогава аз ще се смея хахахахаха

Ами да, аз бях модератор на стария форум, повярвай ми тогава скептицизма ти щеше да бъде конструктивен, а не подигравателен ;D
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Януари 07, 2006, 00:47:23 am
Аз бях дотук с кухата Земя.
Разсъждавайте си колкото искате. И не цитирам партиен устав, приятелю. И последно, подигравките имат различно изражение. Помисли.

Оберон
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Saturn5 в Януари 07, 2006, 01:16:45 am
Аз бях дотук с кухата Земя.
Разсъждавайте си колкото искате. И не цитирам партиен устав, приятелю. И последно, подигравките имат различно изражение. Помисли.

Оберон
Tипичния отговор на "обиден учен". :-X
приятелю ти да не си възпитаник на Итън колидж? :D
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Януари 07, 2006, 07:43:34 am
На различни мнения сме.
Нормално е.
Заключвам темата, защото мисля, че изтъкнахме достатъчно доводи
за това дали Земята е куха или не.
Всеки да решава сам за себе си възоснова на изписаното. Или да си направи разследване.

Поздрави на всички.
 :)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Януари 27, 2006, 22:38:38 pm
Един текст, с който ако се повтарям, моля да ме извините ;)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Януари 29, 2006, 06:00:44 am
Още интересни материали. Едното е цяла книга - 121 страници - Warren Smith - This Hollow Earth :)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Февруари 12, 2006, 01:57:57 am
:) :) :)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: reply в Февруари 13, 2006, 00:23:03 am
A някой има ли информация що за "хора" си живеят там доле? Евентуално де ;D
може да сте го обсъждали ама... не съм прочел всичко дотук по темата :D Ще ме извинявате...
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Юли 26, 2006, 13:26:03 pm
Още по темата тук (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1887.0).
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Юли 27, 2006, 19:35:44 pm
David Standish - Hollow Earth: Fiction & History (C2C - July 26, 2006)

http://conspiracycentral.net:6969/
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Септември 14, 2006, 04:53:25 am
"Агарта е велик подземен град, велико подземно царство, което съществува в момента и на физическо поле. Няма да ви обяснявам, има много излази, има определени места и пещери, които излизат в Съветския съюз, в Палестина, в Египет, в Монголия, в Тибет и т.н. От хиляди години тук се развива велика цивилизация. Именно тук, в Агарта и в миналото, и сега е установен златният век, това, което казахме на египетски “зеп тепи” - първото време.
Агартяните произлизат от Лемурия и Атлантида. Най-чистите тяхни мъдреци, учители, старци са от Лемурия и Атлантида. Тяхното правителство е изцяло съставено от посветени. Първо, има един велик Старец, който ги ръководи, който е на три милиарда години. После има трима велики посветени-Учители; после има 12, после има 22 и после има 365 и всички отговарят за своите области. Най-чистите и мъдри същества са се преселили от Лемурия и Атлантида в Агарта. Те се ръководят като цяло от един от изначалните Старци, наречент царят на света. И тогава така са го наричали, и сега така го наричат, царят на света. Докато Атлантида е потъвала в морето, агартяните с много сложен механизъм се скрили под земята, където са построили своя град. В Агарта владее тотално правителство от посветени. В Агарта се работи изключително много с тайните на светлината, това е изключителен тяхен закон, за който после ще стане въпрос, ще изнесем някои закони от тайните на светлината. Тук не става въпрос само за тази светлина, която е от триста хиляди километра в секунда. Тя е друга светлина; има светлина, която се движи с 500 000 км/сек.; има светлина, която се движи с милиони км/сек. и има светлина на Духа. Там думата скорост отпада, затова Бог е навсякъде, защото става въпрос за нещо повече от скорост. Там има вътрешно слънце. В Агарта също обитават дървета, цветя, животни и хора. В момента агартяните знаят, че аз говоря за тях - толкова дълбоко е виждането им, толкова дълбок е духът им, че могат да уловят навсякъде кога, какво се говори за тях. Агарта е изключително мъдро организирано царство. В това царство царува абсолютно благоденствие, мечтата на хората, на всички цивилизации. Абсолютно благоденствие, мир и дълголетие. Има жители на 500 години, на 1000, на 2000, на 40 000 и т.н. Болестите тук не виреят, няма условия за болести. Например, един човек от нашия свят би се чудил, как може да има живот без болести. Сигурно би казал, че е много скучно, но това е неговото разбиране. Лекарите от нашия свят биха се питали какво щяха да правят там и щяха да изпаднат в недоумение. Както такива, като Айнщайн, като попаднат сред велики посветени или сред ангели в другия свят, У казва, че сред тях те стават общи работници и не се чувстват добре - носят вода, носят хляб, докато на света се чувстват много добре, защото се смятат за авторитети. Но там, в другите полета за тях е скучно, освен ако не са смирени и ако не искат да израстнат в духа.
Дълбоки тайни и поразителни знания са скрити в Агарта. Историята на човечеството от миналите четири потопа, преди големия потоп в Атлантида, именно там се съхраняват от този изключителен Старец. Царят на Агарта или както го наричат царят на света, е на 3 000 000 000 години. Но има и по-стари от него, но не в неговия свят, У е говорил за това. Има старци, които са на 1 с 36 нули години - много трудно е да се говори за тяхния опит, за тяхния живот. Те ще останат и в бъдеще да помагат на съвсем други раси.
Светлината е наречена в Агарта бялата власт. Агартяните казват буквално: В светлината живее истинската власт. Всички агартяни са победили човешките слабости и всеки се развива на своето ниво. Те са неуязвими и могат да блокират с лъчите си всички, които ги преследват, няма значение, дали са въоръжени, тежко въоръжени, те имат методи и тяхният основен метод е светлината. Те винаги работят със светлината, светлината е тяхното могъщество и с нея те неутрализират всички враждебни сили. Тъй като различни правителства са се опитвали да тръгват по техни пътища, по стари предания да ги открият, но още отдалече са били отстранени и тръгват по съвсем други пътища. На Хималаите, както знаете, има такива пещери, и на ... има такива пещери - искаш да отидеш в нея, минаваш покрай нея, поставя се такава силна енергия, че просто не виждаш пещерата. Има и друг вариант: изпраща се такава енергия, че просто отдалече се отклоняваш и отиваш на друго място. Или пък ти се внушава страх от месността и е толкова силно излъчването, и същевременно е толкова тихо и могъщо, че просто ти знаеш, че трябва да завиеш. Не може да отидеш директно там.
Агартяните вземат съвети само от своите старейшини, т.е. от тези, които имат по-голяма светлина. Те мислят по свобода, по своему, но и по свобода имат право и обикновено доброволно искат съвети от по-голямата светлина. Освен това Агарта се намира не само под земята, но и в нашите вътрешни недра, вътрешни корени. Агартяните казват: Ти придобиваш своята сила, когато се превърнеш в поток от светлина.
Ако ти си искрен към себе си, ти се движиш към собствената си жива светлина.
"
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Септември 14, 2006, 11:49:36 am
Интересно - откъде е това ? ;)

Както такива, като Айнщайн, като попаднат сред велики посветени или сред ангели в другия свят, У казва, че сред тях те стават общи работници и не се чувстват добре - носят вода, носят хляб, докато на света се чувстват много добре, защото се смятат за авторитети. Но там, в другите полета за тях е скучно, освен ако не са смирени и ако не искат да израстнат в духа.
Дълбоки тайни и поразителни знания са скрити в Агарта. Историята на човечеството от миналите четири потопа, преди големия потоп в Атлантида, именно там се съхраняват от този изключителен Старец
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Септември 14, 2006, 19:02:40 pm
Елеазар Хараш.
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Септември 17, 2006, 04:00:41 am
:) :) :)
Титла: Отг: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ---------- в Септември 20, 2006, 19:10:48 pm
Идеята за земното ядро, което да се върти в противоположна посока на тази, в която се върти планетата ни като цяло, може да даде съществен принос в разбиранията на въпроса за гравитацията. Също така, отделянето на ядрото от периферната кора в представите ни може да прокара възможност за постигането на "кух" модел в представите ни, при който едно ядро държи центъра на конструкцията, а кората, въртяща се наобратно, се разпъва до сверообразна периферия в зависимост от скоростта на въртене и центростремителните/центробежни сили, пораждани от това... Благодаря за схемата!

Дори да отречем идеята за куха земя (има сериозни основания срещу това), няма как да не се съгласим, че отдолу има огромни кухини и системи от коридори, които ги свързват; отдолу има цели общества от същества и това нагледно ни е показано от ранното християнство например, което при неблагоприятните условия на повърхността се е спотаявало под Рим - това само като пример за логиката на подземния живот.

Съществуват три най-типични схващания за позиционирането на Агарта, всяко от които е намерило известен отзвук и в настоящата тема.
1) Агарта е под повърхността, в дълбока подземна кухина; тази идея се свързва с идеите за куха Земя и за наличието на неизвестни цивилизации и форми на живот там.
2) Агарта е в полите на необитаеми високи планини - най-често се сочи Хималая, също и някои непристъпни планини в Южна Америка; трудно е да си представим сигурността на такава позиция, предвид развитието на спътниковия шпионаж, освен ако тази висша колония не притежава специални технологии за противорадарна отбрана.
3) Агарта се намира в околоорбитното пространство на Земята и наподобява космическа станция; тук защитните технологии са неотменимо задължителни за обезпечаване на сигурността и някои мислители си представят свещения град като "полуреална структура", която битува на границата между третото и четвъртото измерение; която е и "тук", и "не-тук", в зависимост от опасностите и необходимостта за свръзка с въздигнали се същества.

Много хора разсъждават за Агарта въобще като за издигната зона на информация и разбиране, без да се нуждаят от каквото и да било позициониране на този "град на просветени" спрямо веществената Земя. Тези хора са заети по-скоро с установяване на една мисловна връзка с въздигнатите същества, която връзка е много подобна на молитвеното настроение или медитацийното съзерцание, състрадателното съчувствие или телепатичната из-пространствена взаимност. Такива хора чувстват и приемат Агарта вътре в себе си, в своите домове и живот - тогава материалното й съществуване става абсолютно недосегаемо за каквито и да било злонамерени същества, а свързаността ни с нея - директна и плодоносна.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Галадриел в Ноември 04, 2006, 14:25:13 pm
Шам-ан = висш (първи) Шам
Шам-бала = големите Шам, или страната на големите Шам.
Ще дойде време и може да се окаже, че и ние българите имаме пръст в тая работа.
За местоположение на входовете има смисъл да говорим само на физическите нива. За другите, не мястото е важно а състоянието.

Естествено че ние сме в основата на това. 15000 год преди Христа българската държава е била управлявана от Шам - цар-жрец с етноним булгар и с могъщи психотронни способности. Това царство включвало днешните територии на Йордания, Иран, Ирак, Сирия и Ливан. И днес в позлатената Йордания можете да намерите град Аман, град Петра,издълбан в скалите; Маунт Небо където се е подвизавал Мойсей и др. библейски места. Оттам идват шаманите - хората, които владеят психичните и природни енергии и могатда ги пренасочат по желание. Шаманизма е най-древната религия на планетата ни  и с най-много необясними за съвременната психология феномени. Та те смятат техния произход за български, поради което българите са винаги специални гости при тях. "Болъгар е човек, който оцелява винаги. Той е белязан и духовете го пазят, защото трябва да го бъде..." - говорят алтайските шамани, обект на специално изследване на НАСА.. Пак от там е и името Шамбала (големи,много шамани) - страна на север от Индия с хиляди пещери и тайни според индийските епоси. Според географските карти на това мястро се е намирала държавата Бактрия, едфин от псевдонимите на която е именно "страната с многото пещери". Бактрия е била населена с много мъдреци от арийско потекло, доведени от великия Рама, а столицата и се е наричала Бълг. От там е и етнонима ни бълг(високо издигнати) и ари(свободни). В него са заложени корените на вроденото ни благородство и свобода. Учените още спорят за богатата бактрийска култура 2 хилядолетия преди Христа. По-късно на базата на тази култура се създава "внезапно" Кушанската империя, която е доказано българска. Следователно, както Бактрия така и Шамбала са синоними на една и съща страна - България. От там именно българските брамани, носещи ведическите знания, навлизат в Индия и диктуват свещените индийски книги на санскрит(съвършен, свещен и скрит) На този свещен език е написан чипровсия камък, далеч преди индусите да го използват. Пети век преди Хр. браманът Панини, роден до столицата на България- Бактрия, създава на този език първата граматика. Свещените индийски книги на санскрит се наричат Веди. В тях се описвяат слънчеви култове подобни на зороастрийските и тракийските мистерии създадени все от протобългарски духовни учители.. Те не се превеждат у нас защото ще се види българският им произход. И т.н. и т.н. още много има Просто браманските и будиските учения са преподавани от протобългарски просветени.Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Ноември 05, 2006, 00:12:47 am

Естествено че ние сме в основата на това. 15000 год преди Христа българската държава е била управлявана от Шам - цар-жрец с етноним булгар и с могъщи психотронни способности. Това царство включвало днешните територии на Йордания, Иран, Ирак, Сирия и Ливан.Сега ми стана интересно. Откъде научи за тази държава и нейните особености? Ако е било от някоя книга, ще може ли да ми кажеш коя е? Поздрави :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Галадриел в Ноември 05, 2006, 12:06:49 pm
Това се среща като изречение, аксиома или както искаш го наречи, но без подробности. Ето го пак, но в интернет сайт:

Преди около четиринадесет хиляди години съюзът на седемте племена успял да постави под своя власт цялата територия на Ара-Ура и образувал държавата Идел, чийто първи владетел бил Шам (Сам). След създаването на държавата те започнали да се наричат българи (различните фонетични варианти на името са – бул, бал, болгар, българ, балкар, буляр, биляр, бухар, бояр и други), което означава “черноглави” или “вълчи хора”, а също в смисъл на “господар”, на “знаещ”, “мъдър” човек (хора). Те продължили да строят все по-големи градове, научили се да обработват глина, да добиват метали – мед, а по-късно и бронз.

Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 05, 2006, 13:02:31 pm
Цитат
бул, бал, болгар, българ, балкар, буляр, биляр, бухар, бояр и други
Може и да се бъркам, ама нещо не ми се връзва всичко това да означава хем “черноглави” или “вълчи хора”, хем  “господар”, “знаещ”, “мъдър” човек (хора).
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Галадриел в Ноември 05, 2006, 17:58:16 pm
Цитат
бул, бал, болгар, българ, балкар, буляр, биляр, бухар, бояр и други
Може и да се бъркам, ама нещо не ми се връзва всичко това да означава хем “черноглави” или “вълчи хора”, хем  “господар”, “знаещ”, “мъдър” човек (хора).

15000г!!!. Как да ти кажа...трудна работа е да се уточнят нещата, но ако има нещо вярно (дано има) не е най-важното, какъв епревода на етнонимна :)
Никога не трябва да се забравят тоновете унищожена книжнина на древните българи.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Ноември 05, 2006, 21:38:20 pm
Точно, но не само тяхната. Пък и не вярвам най - важните неща да са унищожени. Сигурен съм, че се крият и от двете страни. И много се радвам, че не им казваш "прабългари", защото много се дразня от това.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Ноември 05, 2006, 23:44:18 pm
Цитат
бул, бал, болгар, българ, балкар, буляр, биляр, бухар, бояр и други
Може и да се бъркам, ама нещо не ми се връзва всичко това да означава хем “черноглави” или “вълчи хора”, хем  “господар”, “знаещ”, “мъдър” човек (хора).

Що бе  може  ;) Като се има предвид че в Китай една дума казана  с различна интонация вади 8 различни значения  :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ---------- в Ноември 07, 2006, 14:55:56 pm
За местоположение на входовете има смисъл да говорим
само на физическите нива.
За другите, не мястото е важно а състоянието.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Joro Velev в Ноември 08, 2006, 02:53:14 am
Мисля, че думите цитирани от Галадриел се срещат в книгите на Петър Добрев.
Пак там, а и не само, се споменават думите на един арабски автор, според който историята на народа българи започвала с думите "Българин е знаещ, мъдър човек."
В някои места "бал" има значение на глава. Така е в името на едно населено място, Балши по български и Главиница по славянски ;). Гръцкото название май беше Кефалония....
За повече - книгите на Петър Добрев и не знам още къде.... За книгите му Божидар Димитров казва, че били белетристика, т.е. не са научни трудове. А дали занятието със стопанска история на Петър Добрев са ненаучни щом той е старши научен сътрудник в Икономическия Институт на БАН?
За да не размивам повече темата ето библиографията му http://www.sarakt.org/biiliodobrev.htm
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 08, 2006, 04:25:05 am
На Божидар Димитров книгите са писани по поръчка и са откровено казано манипулативни. Има късчета истина в тях, но са толкова омешени с УМИШЛЕНА дезинформация, че няма смисъл да се мъчиш да ги четеш.

Петър Добрев казва много повече неща, но и там има неясни моменти.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 16, 2006, 23:01:48 pm
Божествената наука е съществувала в далечното минало. Тя била приложена в живота, но когато хората се отклонили от нейния път, учителите и носителите на тази наука се оттеглили, като оставили човечеството само да устройва своя живот. Съществуват легенди и твърдения,че тези адепти, днес обитават недостъпни места в Хималаите. В древните митове и легенди се говори за страна,където царуват съвършени люде.В "Махабхарата"(велик индийски епос,включващ в себе си "Бхагавад гита") и в тибетските легенди става дума за такава вълшебна страна. В много руски приказки и легенди също се описва т.н. Беловодие-чудна земя,която се намира на Изток. Според други сведения, Аполоний Тиански(1-ви век от н.е.) и прочутият граф Сен Жермен са били в тази страна, която на Изток наричат Шамбала. Окултистът Сент Ив д`Алвер твърди, че е посетил Агарта и в книгата си "Мисията на Индия" описва това, което е видял. Напредналите братя на човечеството,които живеят там,помагат за повдигането на човечеството и дават тласък на човешката култура. Съществуват сведения, че в Шамбала живеят около 20 милиона души. Монголците говорят със свещен трепет за Шамбала. А местните хора в Хималаите не искат да предвождат чужденци по тези места. Конете там отказват да продължат по-нататък,като започват да треперят,неизвестно по какви причини.

През 1925-1928 година Николай Рьорих организирал голяма експедиция, по време на която събрал много и интересни сведения за Шамбала. Част от тях са описани в книгата "Отворени двери",излязла у нас през 1982 година. Съществуват твърдения по тези места,че снежните човеци са пазители на свещените врати към Шамбала. Според ламите от Тибет,пророчествата,идващи от древността,ще се сбъднат: "Времето на Шамбала вече иде...Преди него обаче ще станат войни и много държави ще се разрушат. Подземен огън ще разтърси земята. Ще бъдат изпратени предзнаменования."В свещените книги на Изтока се говори за края на старата епоха - Калиюга: " И ще има временни монарси на земята, царе свадливи,с жесток нрав,усърдни в лъжата и злото. Те ще убиват жени и деца...Ще отнемат собствеността на поданиците си. Животът им ще бъде кратък и въжделенията им-ненаситни. Хора от различни страни ще се съединят с тях. Имуществото ще стане едничкото мерило. Богатството ще става причина за кланета. Страстта ще бъде единственият съюз между половете. Лъжата ще бъде средство за успех в съда, жените ще станат само обект на въжделение. Богатият ще се брои за чист. Великолепието на дрехите ще бъде признак за достойнство. Така в края на Калиюга ще става постоянно падение." Виден монголски лама разказва,че след големи трудности стигнал до Шамбала, като престоял известно време там. Според него керван от якове,натоварен със сол,се оказал съвсем близо до границата на свещените долини,но търговците от кервана минавали през това изключително място,без да го забележат или да подозират нещо. Вероятно тук пространството е подчинено на психични сили, които действуват целенасочено върху поведението и мислите на хората,за да не видят това, което не е позволено. В безброй разкази на Изток се говори за срещи с Махатми(букв. "велика душа"), за внезапно появили се аромати във въздуха, за ненадейни срещи с отшелници на фантастична възраст,за личности,които се появяват и изчезват, за други ,които изчезват и пак се връщат с обяснението,че са били в Шамбала. Самият Николай Рьорих описва следното преживяване от времето на експедицията си: "Жена ми искаше да има старинно изображение на Буда. Но тава не е талкова лесно, защото старинните изображения са редки и собствениците им не се разделят с тях. Ние с нея си поговорихме на чужд език за тукашните хора и решихме да отложим тази работа за по-добри времена. Но какво беше смайването ми, когато след няколко дни при нас идва един лама и с поклон изважда от пазвата си отлично изображение на Буда,тибетска изработка , с думите: "Госпожата искала да има Буда. Насън ми се яви Бялата Тара и ми заръча да ви дам изображението на Благословения от моя олтар."

И още една изненада за нас,европейците: В Монголия, Тибет и другаде на Изток много е разпространена легендата за пребиваването на Христос по тези места. Тук го наричат Иса. Мюсюлманите жадно се интересуват и съхраняват всичко, отнасящо се до него. Вероятно посещението му има връзка с Агарта и е направено,когато Христос е отсъствувал продължително време, според писанието.

Първото публично научно доказателство за съществуването на Агарта е случката през 1947г. когато адмирал Ричард Бърд от американската военноморска флота летял до северния полюс. Вместо да мине над полюса, той всъщност влезнал във вътрешността на земята. В неговия дневник, той казва,че влезнал в хлътналия интериор на земята, с другите и пътували 17 мили над планини, хълмове, реки, зелена растителност(флора ) и животински свят(фауна). Той намерил градове и процъфтяваща цивилизация. Външната температура е била 74 по Фаренхайт. Неговият аероплан бил поздравен от летящи машини от тип,какъвто не бил виждал никога преди. Те го придружавали до невредимата страна, където той бил грациозно поздравен от емисарството на Агарта. След почивката, той и неговата група били заведени да поздравят кралят и кралицата на Агарта. Те му казали, че той бил допуснат да влезе в Агарта, заради високият му морал и сърдечност в характера. И още,че са разтревожени за безопасността на планетата,и че много от техните хора напускали планетата в кораби,като те се страхували за стабилността и безопасността на планетата. Слуховете за подвизите на тези посветени хора били премълчавани от американското правителство.http://free.hit.bg/izit/Shambala-text5.htm
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 17, 2006, 09:16:29 am
Според мен адмирал Бърд просто е слезнал в някаква котловина. Да не забравяме, че там ледената шапка на места е до 5 км.!!!! Ако е имало бази на швабите ( или на алиени ), което аз допускам, защо да не предположим, че те са разтопили по някакъв начин леда ( нещо като гигантски цилинтър ) и са стигнали чак до почвата? И там са си направили база? Как ви се струва?

А Бърд си е помислил че едва ли не, слиза под земята. Защото 40-те години никой не е знаел колко е дебела ледената шапка, и че отдолу е имало 2 острова. Едва 60-те години Антарктида се изследва с необходимата апаратура, и се установява наличието на 2 огромни острова под леда. Трябва да отбележа, че е имало древени карти, на които са били изобразени двата острова....Но мисля, че това което споделям, е доста правдоподобен сценарий, как мислите?

Оберон
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Antonium в Ноември 17, 2006, 09:30:18 am
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1797.0
Тук съм превел за част от историята на адмирал Бърд и търсенето на Шангри ла :D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Февруари 13, 2007, 21:24:58 pm
Такааа, отдавна не бяхме дискутирали по темата  :P Понеже има една книга  "Кухи планети" и ще цитирам  една малка част от това което казва автора:


Нека да приемем че под земята не е толкова горещо  колкото учените предполагат че е. Ако това е така може да се очаква вода  да проникне дълбоко под земята. Тази вода може да създаде  тунели и кухини. Може да има дори цели океани под Земята.


И най-интересното е че това с океана под земята се окaза 100% истина:

Сеизмолози от  университетите Washington и  St. Louis направиха първия 3Д модел на отслабването на сеизмичните вълни дълбоко в мантията на Земята и откриха съществуването на подводен воден резервоар голям поне колкото Арктическия океан. Това е първото доказателство за съществуването на вода дълбоко в мантията на Земята. Океана се намира под източна Азия.
 
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: anna в Февруари 13, 2007, 23:13:12 pm
  Мм, много  интересна  тема! :-\
100%  съм  сигурна, че  има  подземен  свят! :)
И  го  казвам, защото  съм  била  в  сънищата  си  там. Не  в  обикновените, не  във  визиите  на  фантазията, а  в  онези  преки  докосвания  с  паралелните  светове... :) Има  много  какво  още  да  се  учи  за  Земята :),
тази  неразгърната  цивилизация... :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 14, 2007, 04:04:26 am
Ето къде до къде може да плуват подводните НЛО. Представяте ли си ако идват чак от там?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Февруари 14, 2007, 05:09:38 am
Открих една апокрифна книга вчера. Доста е добра. Говори само за входовете до Агарта, за рептилиите и т.н. Сами съдете по кориците колко е рядка и старичка. 6 МВ - който иска да пише ЛС.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 22, 2007, 20:48:48 pm
ето още малко:

Откриха гигантски подземен океан

Общият обем на тази водна маса е съпоставим с този на Северния ледовит океан.

Комплексен анализ на резултатите от сеизмично сондиране на Земята доведе до смайващи резултати: под изчточната част на Азия, на дълбочина около 1000 километра е разположена огромна водна площ – подземен океан. Изследването е на група учени от Вашингтонския университет в Сейнт Луис (Washington University) под ръководството на проф. Майкъл Уайсешън (Michael E. Wysession). Ако получените резултати бъдат потвърдени това ще доведе до кардинална промяна в собствените ни представи за строежа на недрата на нашата планета.

По време на изследването са били анализирани около 80 хиляди напречни сеизмични вълни, фиксирани в 600 хиляди сеизмограми. Обикновено сеизмолозите при сканиране на строежа на земната кора и горната част на мантията измерват скоростта на разпространение на надлъжните сеизмични вълни, наричани още първични, за разлика от напречните (вторични) вълни. Влиянието на изменението на температурата и състава на земните пластове обаче не могат да се отчетат поотделно при изследване с първични вълни.
 
Проф. Уайсешън е обединил традиционния подход с нов вариант, в който основно внимание се обръща именно на процеса на затихване на напречните вълни. Данните от затихването на тези колебания дават възможност да се определи каква е температурата на дадена област, а също и съдържанието й на вода. Ако едновременно се анализират скоростта на разпространение на вълните и затихването им може да се определят и температурата, и водата.

За анализа на експерименталните данни е било разработено специално програмно осигуряване. То заедно с комплексния подход е довело до създаването на тримерен модел на литосферата и мантията. На този модел се виждат фрагменти с голямо затихване на напречните вълни и с незначителна промяна в скоростта на надлъжните. Именно такова съчетание е характерно за зоните с голямо съдържание на вода. Проф. Уайсешън е нарекъл това явление “пекинска аномалия”. Според новосъздадения модел под източна Азия има огромна област с вода. Общият обем на тази водна маса е съпоставим с този на Северния ледовит океан.

По-рано имаше хипотеза за потъване на дъното на океана в този регион на дълбочина 1200-1400 километра, но тя не беше потвърдена с експериментални данни. По всяка вероятност водата е попаднала там след субдукция (движение на тектоничните плочи).

Около 70 процента от Земята са покрити с вода, която играе важна роля при геологичните процеси. Тя е своебразна смазка при движението на тектоничните плочи, смята Проф. Уайсешън. На Венера отсъстват тектонични движения, защото недрата са абсолютно сухи, понеже водата се е изпарила от високата температира на повърхността на планетата, допълва професора.

Ако изчисленията на групата учени се потвърдят, то създаденият от тях модел ще стане третият революционен модел за строежа на нашата планета след теорията за дрейфа на континентите, публикувана през 1915 г. и теорията за движението на големите литосферни плочи от 1968 г.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Rapsio в Февруари 23, 2007, 13:52:28 pm
Още малко и ще открият кухините :)
поправка
Още малко и ще съобщят за кухините :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Февруари 23, 2007, 18:54:30 pm
Ето нещо което е превел Оберон за една друга тема  :P Материала е много по-дълъг но аз взимам само малка част.

Ето нещо, което преведох днес от ufolog.ru

Редакциите често са посещавани от странни хора.През октомври 2002 година, когато цялата страна скърбеше за нелепата смърт на групата на Сергей Бордов, на филмови снимки около ледник в Кармадонската долина, в редакцията на седмичника, където работех, се появи тънко облечен за сезона човек на около 45 години. Той се представи като Николай Алексеевич, независим учен от центъра за изследвания „Климат – 69“. както се оказа впоследствие, неговата група учени-геофизици, работи десетки години самостоятелно и със собствен бюджет, по глобални проекти  по цялото земно кълбо.
Николай Алексеевич разказа много невероятна история относно ледник в Кавказ, и обясни, че именно техните уреди били причина за трагедията. Неговата група се занимавала с пренасочване на топлите въздушни маси от Средиземноморието към Росийската равнина, с цел удължаване на вегетативния период. Въпросният ледник в Кавказ се оказал на пътя на пренасочената въздушна маса, скалната подложка се нагряла, и ледника се пързулнал по скалата надолу. Поитересувах се колко са мощни техните уреди, с които правят това и получих отговор: „Само няколко вата и са големи колкото обикновено куфарче.“ „А вярно ли е, че Земята не е такава, каквато ни казва науката, а може би е куха? А вярно ли е, че в Антарктида има вход към земната кухина“- бях неуморим аз. Николай Алексеевич убедително кимна и обясни, че неговите хора със собствени методи са установили, че под леда на Антарктида има движение на тела с големи маси, които се движат праволинейно. Но какви са тези тела, учените му не могли да установят.
По материали от www.ufolog.ru
Превод: Оберон
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Февруари 23, 2007, 19:00:00 pm
Да, което не подкрепя идеята, че цялата Земя е куха, а че има места с огромни кухини, какъвто явно е случая в Антарктида. Големите масивни тела биха могли да са огромни секретни подводници, които се движат под ледената шапка на Антарктида. Допускам възможността там да бъка от подледни тунели и бази. И да, сигурно има вход към огромна кухина, но тук не се коментира идеята цялата Земя да е куха, да има население, собствен енергиен източник и т.н шегички

Оберон
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Февруари 23, 2007, 19:07:47 pm
Тя истината излиза на порции  ;) Важното е да събираме  различните източници ,които засягат въпроса за частично кухата или пък кухата в по-голям мащаб Земя  ;) И при двата случая имаме информация показваща че официалната наука по някаква причина не ни казва всичко до което е достигнала. И мерси за превода щото инфото е типично в конспираторски стил  а пък знаем колко скептично обикновено си настроен  към подобни публикаци (http://smilies.sofrayt.com/fsc/thumbs-up.gif)  ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Февруари 23, 2007, 19:16:17 pm
Оценявам благодарностите, наистина много време ми отне.
По принцип, за подобен род информация не съм особено скептично настроен. За разни географски изследвания, секретни немски разработки, подводни бази и т.н. Спетичен съм към разни други неща от сорта, че покрай мен минава гущер а аз не разбирам, и разни подобни неща...
Може би ще запозна да превеждам сериозно от uflog.ru, щото има интересни неща. Въпреки това, си запазвам правото да избирам по-достоверните по моя преценка. Щото на заглавната страница на сайта има голи каки и т.н, иначе хубави за окото неща, които обаче не им е там мястото. Само свалят реномето на иначе хубавия сайт. Мернах м/у другото доста хубава статия за подвижните камъни в американските пустини. Ще видя дали си струва усилето да го превеждам...

Оберон
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 23, 2007, 19:24:44 pm
Оценявам благодарностите, наистина много време ми отне.
По принцип, за подобен род информация не съм особено скептично настроен. За разни географски изследвания, секретни немски разработки, подводни бази и т.н. Спетичен съм към разни други неща от сорта, че покрай мен минава гущер а аз не разбирам, и разни подобни неща...


Разбирам скептицизма ти, защото и той е важен аспект от мисленето, но вече прекалено много започна да се говори за това, и може да се направи основателно предположение за какво става въпрос.. Земята е осеяна с дупки, някои надвишаващи всички представи на хората, и може би - вероятно - тези дупки са населени.
Освен с влечуги, още с какви ли не причудливи създания - никога не сме сами - не забравяй... ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Февруари 23, 2007, 19:30:56 pm
Абе аз не споря, че има огромни кухини, които може и да са, може и да не населени. А ти не забравяй, че има хора, които си изкарват прехраната с конспирации, и могат да продадат майка си и баща си, ако могат да спечелят пари от измислена история. Примери колкото щеш, мисля знаеш...

Категорично обаче съм против идеята ЦЯЛАТА Земя да е куха и ние да живеем на някаква си черупка, 20-30 км. Просто е невъзможно от каквато и да е гледна точка. Всъщност възможно е, ако в центъра има чудовищен магнитен или електрически генератор, който да създава магнитното ни поле...

Оберон
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 25, 2007, 01:23:24 am
Естествено, че не може да е напълно куха, както и да го гледаш. Това да не ти еЛуната - планетоид ;) (хе - хе). Аз вярвам, че има огромни дупки, ама наистина големи (като тази която събира океанчето), но чак цялата да е куха, това е несериозно, въпреки, че е хубаво винаги да имаш едно на ум.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 25, 2007, 07:26:03 am
Ами някой ако си поиграе, и разбира от физика
може да сметне каква маса има Земята (като има радиуса, и ускорението на земното притегляне, които и 2 те се знаят и не може да се спекулира)
След това като имаме масата и обема, можем да сметнем колко е плътно, разбира се като знаем плътността на съставките на Земята.
Разбира се това е за груби сметки

Абе лично аз не вярвам да е куха - още при образуването преди милиарди години, най тежките елементи са заели центъра и т.н.

А и доста вулкани изригват лава, дето е доста гореща
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 25, 2007, 20:39:38 pm

може да сметне каква маса има Земята

Да, но не се знае с каква точност ще бъде изчислението... :P
Колко ли параметри изобщо не се вземат предвид...?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Февруари 25, 2007, 21:21:06 pm
Защо ми се струваше, че някой учен правеше професионални изчисления и доказваше че е напълно възможно да е изцяло куха?... Даже май беше по-назад в самата тема, освен ако не бъркам...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 25, 2007, 22:28:32 pm
Предполагам ако беше изцяло куха, би се спраскала от налягането, което идва отвън - океани, атмосфера и т.н.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Февруари 25, 2007, 22:51:03 pm
Не и ако вътре има друг свят ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 26, 2007, 10:10:58 am
не просто ще се сплеска,на първо място не може да се образува
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 26, 2007, 11:54:45 am
Изцяло куха не, но има огромни кухи области, на които не им пречи налягането от океана, защото се намират на относително изолирани в тектонично отношение места. Освен това голяма част от тези области са облицовани със специална материя отвътре - недопускаща и влага дори...
А колкото до центъра - най-вероятно там има такъв чудовищен магнитен / електрически генератор, който пресъздава магнитното ни поле...
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Февруари 26, 2007, 11:56:43 am
Аз пък съм чувал, че магнитното поле се създава от течния метал, който ври в ядрото.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Gabaro в Февруари 26, 2007, 12:09:54 pm
Изцяло куха не, но има огромни кухи области, на които не им пречи налягането от океана, защото се намират на относително изолирани в тектонично отношение места. Освен това голяма част от тези области са облицовани със специална материя отвътре - недопускаща и влага дори...
А колкото до центъра - най-вероятно там има такъв чудовищен магнитен / електрически генератор, който пресъздава магнитното ни поле...
А кажи ми как разбра за тези кухи области? Чудовищен генератор задвижван от какво? Специална материя - състав? Дай няк'ва  обосновка все пак това са смао едни голи твърдения. Къде според теб има относително изолирани в тектонично отношение места и какво трябва да означава това? Защото аз си мислех че тектонските плочи се блъскат една в друга и са доста големички... кажи-речи колкото земятa. Абе хора дръжте се малко! То бива майтапи ама чак пък толкова.
Аз пък съм чувал, че магнитното поле се създава от течния метал, който ври в ядрото.
И аз така.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 26, 2007, 12:13:44 pm
Земята се разширява в областта на екватора


Напоследък с формата на Земята се случват необясними неща, разкриха специалисти. Според американските учени Кокс и Чао от 1998 г. насам нашата планета е започнала да се разширява в зоната на екватора, съобщи сп. "Сайънс".

Известно е, че земното кълбо не е с правилна форма, а е приплеснато на полюсите. Тази геометрична форма е наречена от учените геоид, с други думи - подобна на Земята. Изследвания, направени с помощта на космически спътници, са показали, че по линията на екватора се наблюдава увеличаване на диаметъра на Земята. С други думи, планетата ни става още по-приплесната.

Авторите на изследването са Кристофър Кокс и Бенджамин Чао, посветили на феномена пулсации около 25 години. По време на наблюденията си учените са установили, че параметърът на промяната на ширината на Земята, която в научния свят се нарича J2, в по-голямата част от времето е намалявал. Основната причина за явлението се крие в това, че поради топенето на ледовете земната мантия - слоят, разположен между земната кора и ядрото - сякаш изсъхва.

От 1998 г. насам обаче положението е точно обратното. Според изследванията на учените нито измененията в нивото на световния океан, нито прекалено бързото топене на ледената маса могат да бъдат причина за резките промени.

Специалистите продължават да изследват явлението. Кокс, който представлява Центъра за оказване на информационни и научни услуги Рейтион, както и Чао, един от водещите специалисти на НАСА в тази област, изказват предположението, че причината може да бъде в промяната на масата на "границата" между ядрото и мантията на Земята.


Вестник "Сега"
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Февруари 26, 2007, 13:37:06 pm
Когато ледът е концентриран по Полюсите, той тежи там, и не позволява на Земята да се разширява екваториално при въртенето си.
От 1998 насам, бая лед се е стопил, и вече шапките не са така тежки. С намаляването на тяхната маса, Земята започва да се вътри по-бързо, и съответно центробежната и сила се увеличава...

Оберон
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 26, 2007, 23:58:03 pm
И после, защо усещаш, че се скъсява времето, ето намерихме отговора.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 27, 2007, 00:42:26 am
Да интересно какво става после??
Върти се върти се, масата се мести от полюсите към екватора и после? Какво?
Ами два варианта май. Или продължава да ускорява въртенето и се сплесква като фризби  laugh или по някое време така натежава по средата, че се преобръща, все едно се самопрепъва или нещо такова, та прави едно шантова кълбе, та не само магнитните ами и географските полюси си променят местоположението.  ;D Много невероятна теория нали? Почти толкова невероятна колкото земята да е куха, а?  ;) (Мале дано земята се окаже, че не е куха, иначе ние май се падаме някъде на новия екватор!)

И друга теория -  абе как няма да натежава на еквотора, като онея от вътре точно там строят сигурно, не може по полюсите покрай дупките, там духа!  ;D Ама това вече съвсем в кръга на шегата!
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Февруари 27, 2007, 01:15:46 am
И после, защо усещаш, че се скъсява времето, ето намерихме отговора.

Времето се скъсява по съвсем различни причини. Незнам Оберон за какво забързване на въртенето  на Земята говори, но надали е нещо осезетелно щото в противен случай всички шяхме да го разберем тъй като денонощието би следвало да промени своето времетраене.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Февруари 27, 2007, 11:52:14 am
Всъщност, тежестта на Полярните шапки се разпределя в свтовния океан, защото леда се топи. По тази причина вече, няма такова голямо струпване на маса в полярните области. Именно поради въртеливото движение на Земята и масата на полярните шапки се получава и самата прецесия като явление.
Когато масата по тези области е по-малка, прецесиалното въртене се ускорява, и самия цикъл от 25960 години се скъсява.
От самото въртене, от центростремителната и центробежната сила, които са в баланс при Екватора ( защото ако едната надделее, адиос мучачос:))), и от факта че полярните области вече не са така тежки ( а имайте предвид, че те ще олекнат още заради топенето ), Земята започва леко да се издува по Полюсите и Екваториалната равнина се свива. Именно заради това свиване се ускорява въртенето. Както при ледените кънки - като свият ръцете нагоре, телата на състезателите започват да се въртят по-бързо.

Мисля, че това е механизма. Ако има някой физик, по-компетентен, нека се изкаже. Аз така ги виждам нещата.
Ако в даден момент, в един и същи миг се разтопи леда на полярните области, едно, че океана ще се повиши с 80м ( според други източници, само с 8м ), и второ - екваториалната равнина се свива и Земята започвя да се вътри по-бързо. Последствията от последното са съвсем дуги и не са за поддецяване.

Оберон
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Март 06, 2007, 11:31:17 am


В Атлантическия океан откриха място, където липсва земна кора

6 Март 2007
www.bgfactor.org

Загадъчната част от океанското дъно се намира между островите Зелени нос и Карибите.


Сред Атлантическия океан изследователи откриха уникално място – там няма земна кора, съобщи Science Daily. На площ повече от хиляда квадратни километра дъното на океана контактува с мантията на Земята – тази част от планетата обикновено е скрита под земната кора.

Загадъчната част от океанското дъно се намира по средата между островите Зелени нос и Карибите. В понеделеник към това място се отправи изследователска експедиция ръководена от проф. Роджър Сърл (Roger Searle) от Дърхамския университет (Durham University). С помощта на специалния изследователски кораб “Джеймс Кук” учените ще изследват подробно подводната местност, която се намира само на 3000 метра под водата.

Учените смятат да изяснят редица въпроси. Един от участниците в експедицията, д-р Крис Маклеод (Chris MacLeod) коментира, че този участък прилича на “открита рана” на планетата. Сега предстои да се определи преди колко време е възникнала тази “рана” и дали това е станало поради глобален природен дефект.     

Експедицията ще изпита за първи път новият изследователски кораб “Джеймс Кук”. Учените ще използват локатори за изучаване на морското дъно, след което с помощта на робот ще вземат образци от дъното. Това ще позволи да бъде изучен по-добре строежа на земната мантия.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Eon в Март 06, 2007, 12:24:39 pm
Е има мантия, видя ли. Иначе щяха да открият небето на долната земя.  laugh
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Март 06, 2007, 14:22:43 pm
Цитат
която се намира само на 3000 метра под водата.

абе не пишеше ли някъде че след 80км чак се намира кухата земя - така че тва е доста плитко  ;) Възможно е обаче Агарта да се намира на същото място но в 4Д и да не е видима за нас.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Gil-Galadh в Март 06, 2007, 14:30:37 pm
Въпросът е КОГА в 4д
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Trandev в Март 06, 2007, 14:34:17 pm
Скоро четох за откриването на огромен подземен океан, горе долу с площта на Северния, наречен Пекинска аномалия, защото е под Китай :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: WhiteRider в Март 06, 2007, 18:39:03 pm
Цитат
която се намира само на 3000 метра под водата.

абе не пишеше ли някъде че след 80км чак се намира кухата земя - така че тва е доста плитко  ;) Възможно е обаче Агарта да се намира на същото място но в 4Д и да не е видима за нас.
мисля, че имаш предвид 80те километра под Хеопсовата пирамида, които са вход към сърцето на Земята в 4то измерение. Там се намира Аменти/Аментет. И е един единствен вход към Пламъка на Живота.

Интересно ми е какво можете да кажете за Шамбала и Аруба, Аруба е противоположното място на Шамбала и чисто географски и като енергия, енергийно пространство, което е създадено като вторична реакция на съсредоточаването на духовни енергии в Шамбала.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Април 26, 2007, 18:57:37 pm
http://thehollowearthinsider.com
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Юни 01, 2007, 11:06:02 am
Скоро в Скайп ми се включи някакъв младеж, като ми поиска ауторизация с думите: Прочетох един твой пост в дир.бг
Дадох му ауто и се заговорихме снощи. Инфото на малдежа беше: Аз ще намеря портите към Агарта :) А прякора му е Агарт Слав. от дума на дума...аз взех да му говоря за сомати, за пещерите в Тибет, и как хората и съществата там са живи, но Съзнанието им е съвсем другаде...Та той сподели следното:
" Имам личен приятел от бившата ДС, който по много зловещ начин ми показа нагледно как духът се отделя от тялото. Сомати съществата, не могат да пращат съзнанието си по далеч от околоземното. Имало някаква фина граница, която ако бъде премината, тялото умира. Има доста същества в Арагта, които са и от извънземен произход"...и т.н
Довечера продължавам разговора с него:)

Handle
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Юни 02, 2007, 11:25:05 am
Оберон, да продължим разговора всички на някоя пейка ли - де да знам?... :P ;D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Юни 02, 2007, 20:23:40 pm
Очаквайте скоро Оберон с тениска с надпис Куха Земя или Смърт :P :P :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: sham в Юни 16, 2007, 01:03:46 am
Здравейте,мислех,че съм единствения луд и се изненадах,като ви открих-та вие сте си общество от висока класа и с перфектна квалификация.Радвам се,че ви има и ми се ще да стана част от вашето витуално общество,ако ме приемете,разбира се.Да ви се представя: аз съм Шам. И съм Шам не от вчера или днес,а от 1993 година (поне така ме нарекоха арабските ходжи тогава).Знам точния превод на името си,знам и точния превод на Аруба (на арабски - "Оруба").Имах възмогността за около две години да обходя три арабски държави,да чуя легендите,да видч артефакти,да се срещна с хора,които се заномават с древна история и за които извънземния разум е реалност.С благоговение пристъпвах в Антилските планини,по дъното на река Ефрат,по крайбрежието на Мъртво море.Каквито и скептици да има,не могат да отнемат от мен това,което съм видял с очите си,което съм чул с ушите си,което съм усетил със сърцето си...
Желанието ми е,да ви бъда полезен колкото мога,а от вас да науча още.
Надявам се на взаимно уважение на м,ненията.
С уважение към всички вас
Шам
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Joro Velev в Юни 16, 2007, 03:35:29 am
..." ... Сомати съществата, не могат да пращат съзнанието си по далеч от околоземното. Имало някаква фина граница, която ако бъде премината, тялото умира. Има доста същества в Арагта, които са и от извънземен произход"...и т.н
...
Според инфо от други източници, сомати съществата са почти основно неземни. Щях да кажа всики но една част от тях са същите същности но със своите генномодифицирани земни тела.
За умирането на телата по споменатия начин мноого се съмнявам. Ама много.... Ако се случва, то мисля, че някои от тях вече са започнали да сменят планетата  :-\
Стори ми се, че някои служби се стремят да сплашат хората, за да не джиткат свободно из пространство и време.
Страха е спирачка.

sham,
добре дошъл. Ще ми е интересно да споделиш нещо от наученото.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 16, 2007, 11:13:24 am
Цитат
И съм Шам не от вчера или днес,а от 1993 година (поне така ме нарекоха арабските ходжи тогава).Знам точния превод на името си
Може би трябва да почнем от Шам  :)  Хайде, разказвай! 
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Юли 31, 2007, 16:37:31 pm
150-метров хълм потъна в Индия

http://www.actualno.com/

Напоследък тихото селце Таинани в североизточния индийски щат Трипура привлича все повече поклонници. Стотици хора се стичат тук, за да видят чудото - малко възвишение, обрасло с дървета, храсти и трева. Само преди седмица на това място е имало 150-метров хълм, който изведнъж е потънал в земята, съобщи ИТАР-ТАСС.


Според жителите на Таинани преди да настъпи събитието не е имало никакви тревожни симптоми, които да го предвещават. Феноменът бил предшестван единствено от дълбок звук, който сякаш идвал от недрата на земята, но работещите наблизо селяни не му придали особено значение.

Около половин час след като се чул шумът, с невероятен трясък хълмът започнал бавно да пропада.

"Той сякаш пропадна в бездната пред очите ни - разказва учителят Свапан Бхатачарджи. - При това на повърхността нямаше нито разлом, нито пукнатина, нито свлачище. Всичко стана толкова плавно, сякаш под пластовете земя "изпусна въздуха си" гигантски въздушен балон. Даже дърветата и храстите не пострадаха."

Новината първо предизвикала паника, а след това мястото се превърнало в обект за поклонение. Според учените, пристигнали да изследват феномена, става дума за научно явление, свързано с ерозия на пластовете, която понякога засяга и много дълбоки земни слоеве.

Интересното е, че след като хълмът е бил погълнат от земята, намиращите се наблизо оврази не са променили формата си.

Според местен отшелник обаче причината е в злите духове и демони. А за да се избавят жителите от злото, събират дарове - ориз, плодове и зеленчуци. В близките дни ще се състои и специален свещен ритуал.

 БТА

Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Юли 31, 2007, 19:07:57 pm
Шам, добре дошул сред нас:)
Лично аз, страшно обичам арабската култура, доста съм прочел, а и доста забравил ::) ::)
Ще ми бъде страшно интересно да чуя разказите ти, и най-вече анализа ти. Ако искаш може да отвориш тема, в която да дискутираме странния и мистичен Изток. Би било най-добре в раздела за древни цивилизации.
Тук мненията се уважават разбира се, е, понякога се стига до разни неща, но при толкова сложна материя и толкова диваци като нас, мисля че е нормално :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Август 03, 2007, 11:01:19 am
По повод кухата земя, днес чета в в-к"Труд", че руснаците забили руското знаме под Северния полюс, на 4км дълбочина. Канадците разбира се подскочили , ама тях кой ги пита хаха. Канадския външен министър заявил, че не може Русия просто да отиде някъде, да боцне знамето и да обяви територията за руска, това не било 15 век. Хахах! Американосите кво направиха със знамето си на Луната:))?

Настъпва нова ера - разработването на колосалните находища на нефт в триъгълника Чукотка- Северен полюс - Мурманск.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Август 10, 2007, 16:37:19 pm
По повод кухата земя, днес чета в в-к"Труд", че руснаците забили руското знаме под Северния полюс, на 4км дълбочина. Канадците разбира се подскочили , ама тях кой ги пита хаха. Канадския външен министър заявил, че не може Русия просто да отиде някъде, да боцне знамето и да обяви територията за руска, това не било 15 век. Хахах! Американосите кво направиха със знамето си на Луната:))?

Настъпва нова ера - разработването на колосалните находища на нефт в триъгълника Чукотка- Северен полюс - Мурманск.

Е то си беше напълно нормално да  пуснат такава новина - едва ли някой се е надявал да кажат нещо различно от това което се очаква и най важното не нарушава статуквото. А статуквото се променя само когато е планирано.  ;) Те и на луната уж ходиха и уж снимаха ама  друг е въпроса кой им вярва  :P
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Август 10, 2007, 19:52:23 pm
По повод кухата земя, днес чета в в-к"Труд", че руснаците забили руското знаме под Северния полюс, на 4км дълбочина. Канадците разбира се подскочили , ама тях кой ги пита хаха. Канадския външен министър заявил, че не може Русия просто да отиде някъде, да боцне знамето и да обяви територията за руска, това не било 15 век. Хахах! Американосите кво направиха със знамето си на Луната:))?

Настъпва нова ера - разработването на колосалните находища на нефт в триъгълника Чукотка- Северен полюс - Мурманск.

Е то си беше напълно нормално да  пуснат такава новина - едва ли някой се е надявал да кажат нещо различно от това което се очаква и най важното не нарушава статуквото. А статуквото се променя само когато е планирано.  ;) Те и на луната уж ходиха и уж снимаха ама  друг е въпроса кой им вярва  :P

Приятелю, нали ако не са ходили, канадците няма да реват, а ще кажат: Уау, много яко, ама руснаците хич и не бяха там. Нали се следят, бре.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Август 10, 2007, 20:36:34 pm
В тези неща няма канадци американци и руснаци  ;) Това е театър  за пред хората. Вярно малко са тези, които знаят пиесата а повечето наистина си мислят че се съревновават по националности. Тези хора ги употребяват да  дезинформират. Тези дето водят парада не се влияят от никакви националности. Точно същото беше и с космическите изследвания. Уж надпревара между САЩ и СССР, а ако се погледне по задълбочено лъсва  истината че са една партия  ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Септември 30, 2007, 13:15:38 pm
Руският изследовател Ferdinand Ossendowski автор на „Зверове, Хора и Богове” свързва своите собствени преживявания в Монголия с кухата Земя. По време на  своите пътешествия той попада на Монголски легенди за подземния свят на Агарта управляван от краля на света, който живее в свещения град Шамбала. Легендата казва че в древни времена  монголско племе което бягало от Чингиз Хан се скрило  под земята. Била им е показана врата, която се оказала вход  към кралството на Агарта. Според Ossendowski, който е считан за голям авторитет по отношение на подземните светове Агарта се простира  по подземни тунели до всички части на света.Тунелите минават  под двата големи океана и под всички континенти и има бързи превозни средства , които минават по тях.

В допълнение според един чанъл извършен по метода „духовно пътуване” се твърди, че  отворите над полюсите  са доста широки и през тях могат да минават космически кораби и самолети , но те са естествено защитени от енергийно поле. Хората могат да ги намерят ако ги търсят старателно въпреки че са маскирани от енергийното поле. Американското правителство както и някои други  са запознати с вътрешната Земя и крият информацията за нея както крият и за връзките си с извънземни раси.

И още един интересен факт е, че американското правителство не позволява на самолети да минават през полюсите. Всички полети са задължени да минават около тях  и всеки пилот, който минава през тези области може да потвърди това.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Октомври 01, 2007, 19:31:06 pm
Сега последно - подземнен свят или куха Земя? Двете понятия могат да бъдат коренно различни :)
Въобще не е вярно, че американското правителство забранява полетите над Полюсите. Първо, това не е тяхна територия - и на двата Полюса. Второ, гледал съм филми, в които самолети минават над Северния полюс. Интересно тогава, експедицията на Амундсен къде заби колчето? Или пък защо Скот загина на връщане?....Забравих, всичко е една голяма постановка, и Полюси въобще няма.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: SMSI-H в Октомври 01, 2007, 22:44:24 pm
Според Ossendowski, който е считан за голям авторитет по отношение на подземните светове Агарта се простира  по подземни тунели до всички части на света.Тунелите минават  под двата големи океана и под всички континенти и има бързи превозни средства , които минават по тях.
   Не съм чел предните постове, но в долъпнение баба Блаватска още преди сто и тридесет години е писала за тунелите в трудовете си.
   Другото, което е интересно е, че ако погледне човек с Гугъла върху южния полюс там цъфтят и връзват доста изследователски станции. Това според мен си е жива манипулация, защото не е снимка, а само отбелязване на станции. Специално за южния полюс руснаците имат някаква интересна история за полуефирни светещи червеи, които живееят във високатата концентрация на магнитни линии на полюса. Изключително са вредни и унищожават хората, които се срещат с тях.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 04, 2007, 08:21:12 am
Специално за южния полюс руснаците имат някаква интересна история за полуефирни светещи червеи, които живееят във високатата концентрация на магнитни линии на полюса. Изключително са вредни и унищожават хората, които се срещат с тях.

"Flying Serpents"? Онези червей заснети от совалката в горните слоеве на атмосферата? Разкажи повече от тази история, как унищожават хората?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: SMSI-H в Октомври 04, 2007, 19:53:46 pm
   Съвсем скоро отново, за пореден път, гледах червеите във филма "Таен космос", но си мисля че това са ефирни организми с низша природа. Това че са заснети в близкия Космос може да говори само за това, че попълват енергийните си нужди директно от енергийни източници като слънчевия вятър или радиация или от магнитното поле на Земята. Според мен, въпреки че са полуефирни, те все пак са материални същества и все още са в началния етап от биологичната си еволюция, защото вече имат материално тяло, което е осезаемо за нашите инструменти на осезанието и за техниката ни. Още по-низшите не могат да се видят, но те са още по-малко организирани, хаотични в осъзнаването си, и затова не по-малко опасни. Тяхното съзнание е може би на ниво преди рибите и мекотелите.
   Според мен руснаците са ги видели на южния полюс неслучайно. Вече не помня дали на магнитния полюс или географския, но по-скоро на първия. Там са струпани мощни магнитни линии, а такива организми се хранят с електромагнитна енергия. За съжаление четох статията преди няколко години и не помня подробности. Руснаците са дали няколко смъртни случая. Съществата са изключително опасни и коварни. Доколкото помня първоначално въздействат с хипнотична парализа след което сигурно спира да работи сърцето на човека. Но това определено е защитна реакция на такива същества спрямо човешкото присъствие. За мен, в тях няма никаква съществена форма на съзнание. Руснаците описваха случай от средата на миналия век. Архива мисля, че е в КГБ. Направили са второ посещение в магнитния полюс, още смъртни случаи и са се отказали.
   А ако продължим по-темата за ефирните същества, съвсем друго нещо са ангелоподобните същества в близка до Земята орбита, за което говорят някои космонавти. Нашето, човешкото, съзнание би било нищо. Представям си ги много развити. Щом могат да присъстват в почти безвъздушна среда, при тази силна радиация. Всяка еволюция на разумен вид би довела до такава форма на съществуване, тогава проблемите ще са по-малко!
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 06, 2007, 21:16:48 pm
Ихаа, сега ме заинтругува с тия руснаци и експедициите им, естествено ако попаднеш пак на информация това заслужава отделна тема. Колкото до ангелоподобни същества виждани от космонавти това ми напомня за един такъв епизод на "Досиетата Х", в който имаше някакви проблеми с изтрелването на совалка и се подозираше саботаж отвътре. Накрая се оказа, че ръководителя на мисията от Земята е бивш космонавт, който се пенсионирал след инцидент в космоса, тогава ефирно извънземно се вселява в него и години по - късно саботира мисията, за да скрие нещо от хората в космоса.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Октомври 08, 2007, 11:51:03 am
Странни светлини, появили се в нощното небе над намиращото се близо до легендарното езеро Лох Нес селце Дръмнадрокит в края на януари т.г, възродиха отново легендите за чудовища и НЛО от други светове сред шотландците, съобщава в броя си от 31 януари местния вестник “Инвърнес Куриер”. Около 1,30 часа след полунощ съпругът на Лиз Гришам пръв забелязал необичайните илюминации през прозореца на своя дом и успял да ги заснеме със семейната видеокамера. “Това е нещо удивително, каквото и да е. То се върти и променя формата си”, споделя очевидецът. Мистър Гришам забелязал, че през визьора на камерата НЛО изглежда зелено, но реалният му цвят е яркосин. В основата и в горната част на обекта се забелязвали две тъмни петна, а в средата - въртящи се светлини. Според него реещото се елипсовидно тяло нямало нищо общо с оставящ диря метеор или самолет. Явлението било наблюдавано последователно няколко вечери и от други свидетели в Дръмнадрокит, които останали убедени в свръхестествения му произход. Светлината се придвижвала на северозапад и след това изчезвала от поглед, пропадайки подобно на хвърлен камък. “Ако трябва да съм честен, цялото село вярва, че това е НЛО.”, споделя Гришам. Шегувайки се с възбудата на своите съселяни, той подхвърля: “Очакваме отвличанията да започнат!”
Мартен де Врийс от Шотландското астрономическо общество, изучил заедно със свои колеги видеозаписите на странното явление, признава, че не може да идентифицира обекта, но тъй като се е намирал твърде ниско, за да бъде небесно тяло, той най-вероятно е дело на човешка ръка. “Това е НЛО, защото е неидентифициран обект, но хората го бъркат с кораб на извънземните. Най-вероятно става дума за единичен източник на светлина, замъглен и “замърсен” от лошите атмосферни условия. Но ако бях го видял лично, сигурно щях да бъда много озадачен”, заключава де Врийс. Независимо от скептицизма на астрономите в околностите и над езерото Лох Нес нееднократно, включително и през деня, са забелязвани тъмни обекти, които нямат нищо общо със земните въздухоплавателни средства.
Знаменателен е фактът, че НЛО се появяват в район, известен с друго фантомно творение - знаменитото лохнеско чудовище. Съвпадението е аргумент в подкрепа на изказаната от британският парапсихолог Рос Хемсуърт хипотеза, че езерото Лох Нес е портал между успоредни измерения, а Неси - същество от други светове. Той заснел подобно същество на филмова лента, докато изследвал междупространствено “усукване” в Ню Джърси. Хемсуърт се позовава на данните от сонарните проучвания на шотландското езеро Лох Нес, които така и не откриват доказателства за съществуването в мрачните води на легендарния дванадесетметров плезиозавър Неси, въпреки, че очевидци продължават да виждат чудовището да се издига на повърхността и се гмурка обратно в дълбините.
Някои уфолози и ясновидци допускат, че НЛО над Лох Нес и мистериозният обитател на езерото са илюзорни творения, създадени от високоразвит разум, съществуващ извън познатото ни пространство, който разполага с мощно устройство за прожектиране на триизмерни холографски образи в нашата действителност.


http://wandw.16.forumer.com/a/_post352.html
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Октомври 08, 2007, 12:11:48 pm
Съществува достатъвно рапространена и упорито поддържана версия за това, че Хитлер е бил зависим от всякакви мистични настроения и способствал за развитието в Германия на всякакви окултни науки, за което създал тъй нареченото "Немско общество за изучаване на древната германска история и наследството на дедите", или по просто - "АНЕНЕРБЕ".

Към момента на нападение над СССР "АНЕНЕРБЕ" наброявала в своите редици повече от петдесет научни института, дейността на които контролирал Курт Вурст, човек, който, по думите на Шеленберг, бил "...знаменит учен пройдоха на всички времена и народи, известен с познанията си по древни култови текстове..."

На Нюрнбергския процес, когато се слушало делото на ръководството на "АНЕНЕРБЕ" ( разбира се тези, малцината, които по непонятни причини не успели да се скрият в Аржентина и други "приятелски" страни и попаднали в ръцете на съюзниците ), се изяснило, че към края на войната по канали на тази организация в неизвестна посока отпътувли огромни суми пари - някъде около 50 милиарда златни райхсмарки.
Когато следователите разпитвали помощника на Вурст - Рейнхард Зухел, за какво конкретно все пак били изхарчени тези тези фантастични суми, то същия, преструвайки се на "ненормален", твърдял само - за ШАМБАЛА и АГАРТА... (*42) Какви са тези ШАМБАЛА и АГАРТА, на някои от най-посветените следователи им било ясно по принцип, но все пак оставало неясно това, какво конкретно отношение към тези неконкретни неща могли да имат златните райхсмарки...
Зухел така и не го "разговорили" до края на живота му, който настъпил при много странни обстоятелства година по-късно.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Ноември 06, 2007, 17:39:59 pm
http://www.vbox7.com/play:bec5c03c
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 06, 2007, 21:56:52 pm
Доста неща са омесили в тоя клип. Чух многократно думата "може би", "има вероятност" и т.н. Нищо конкретно:(
Иначе мерси Х.:)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 07, 2007, 14:35:36 pm
Поздрави за отбор "Скептици" :D
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Rammon в Ноември 11, 2007, 20:04:41 pm
Не може да няма или да е имало вход за Шамбала в Родопите.

И между другото,вдъхнових се от онази книга на Ернст Мулдашев за числата 3333,6666 и 9999 ,за Кайлас и мрежата от древни монументи и свещенни места. Става дума за това,че всички те са отдалечени на еднакво разстояние (пирамиди - кайлас примерно). И тъй като съм сигурен ,че нашите Родопи са също част от ВСИЧКО и те са така отдалечени. Та веднъж пресмятах с един атлас разстоянието от Родопите до Кайлас и май излизаше 3333 или 6666 не помня. Е не с точност де,няма как да го изчисля с точност. Но може и да бъркам.

 ;)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Rammon в Ноември 11, 2007, 22:37:41 pm
Та относно кухината на земята по Дискавъри бях гледал веднъж един от онези филми ,дето ги дават по 1 път и ги спират,щото явно казват прекалено интересни неща там. Ставаше дума точно за пещери и кухини и т.н. Говореше се за някакъв англичанин май беше,който имал експедиция до северния полюс и цитират от записките му как описва някакъв "вход към центъра на земята" точно някъде там.
А другото интересно беше,че в САЩ имало закон,който забранявал влизането в пещерите и за да се влезе в някоя пещера трябвало да се иска разрешение. Предполага се,че има гигантски подземни бази,където американци работели съвместно с извънземни и затова били забранени повечето входове(пещерите) към подземието.
Това се казваше във филма. Склонен съм да вярвам на някои работи.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 17, 2007, 12:06:58 pm
http://www.megavideo.com/?v=WZFKSIJA  -  запис от предаването, за което говориш...


http://hollowplanet.blogspot.com/
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Ноември 17, 2007, 14:28:29 pm
Не може да няма или да е имало вход за Шамбала в Родопите.

И между другото,вдъхнових се от онази книга на Ернст Мулдашев за числата 3333,6666 и 9999 ,за Кайлас и мрежата от древни монументи и свещенни места. Става дума за това,че всички те са отдалечени на еднакво разстояние (пирамиди - кайлас примерно). И тъй като съм сигурен ,че нашите Родопи са също част от ВСИЧКО и те са така отдалечени. Та веднъж пресмятах с един атлас разстоянието от Родопите до Кайлас и май излизаше 3333 или 6666 не помня. Е не с точност де,няма как да го изчисля с точност. Но може и да бъркам.

 ;)

Не ми стана на мен ясно, еднакво отдалечени от къде? От някаква точка, или една от друга?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Rammon в Ноември 18, 2007, 14:00:47 pm
Не може да няма или да е имало вход за Шамбала в Родопите.

И между другото,вдъхнових се от онази книга на Ернст Мулдашев за числата 3333,6666 и 9999 ,за Кайлас и мрежата от древни монументи и свещенни места. Става дума за това,че всички те са отдалечени на еднакво разстояние (пирамиди - кайлас примерно). И тъй като съм сигурен ,че нашите Родопи са също част от ВСИЧКО и те са така отдалечени. Та веднъж пресмятах с един атлас разстоянието от Родопите до Кайлас и май излизаше 3333 или 6666 не помня. Е не с точност де,няма как да го изчисля с точност. Но може и да бъркам.

 ;)

Не ми стана на мен ясно, еднакво отдалечени от къде? От някаква точка, или една от друга?

В книгата си Ернст Мулдашев развива теорията ,че всички древни монументи са отдалечени на еднакво разстояние едни от други. Примерно Пирамидите в Египет и Кайлас , Пирамата в Мексико и тези в Египет , Кулата на Дявола в САЩ и Кайлас, Великденските острови с онези странни статуи и някой друг монумент и т.н. ... Общо взето в тази книга той стига до извода ,че всички тези монументи са нещо като мрежа за самосъхранение на Земята. Твърди се,че преди мнооооооого хиляди години,преди последния апокалипсис Северният полюс е бил в Тибет (Кайлас) . Предполага се,че при всеки апокалипсис Земята се измества точно с 6666 Километра от оста си == > след апокалипсиса който предстои Северния полюс би трябвало да е Дяволската Кула в САЩ. Може да съм объркал някои данни от книгата,но общо взето за това става дума.  ;)
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ---------- в Януари 14, 2008, 17:23:00 pm
Не съм убеден, че древните монументи са точно тези, които днес разпознаваме като такива и съм сигурен, че голяма част от тези съоръжения не са видими днес, а също така, под въздействието на земните сили някои от тях не се намират точно на оригиналните си места. Но наистина в отминали времена е имало система от храмове, разположени равномерно по цялата повърхност на планетата ни и те са създавали един вид енергиен щит, който в по-старите теми на Форума разгледахме под името "Фирмамента". Според информацията, която достига до нас по различни контактьорски канали, този щит е представлявал сфера от етерен лед, поддържан върху енергийните "колони" на казаната тук система от храмове - "Кристалните храмове", както ги наричат в посланията. При един конфликт обаче част от тези храмове били разрушени, крепените от "колоните" им ледени сводове на Фирмамента се натрошили и парчетата от тях се изсипали върху Земята, предизвиквайки един от съобщаваните днес по легендите потопи. Идеята за такава защитна мрежа от храмове не е поддържана само от Мулдашев. В днешния контекст подобно нещо, макар и с много изкривена и порочна цел, е опитът на САЩ да разположат равномерно по Земята антенни съоръжения за поддържането на противоракетния щит, наречен НААRР.
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ======= в Април 10, 2008, 07:00:29 am
   
Източник  www.year-2012.narod.ru   

 статията "2006, 2007, 2006 - Планетарные преобразования. Адама. Часть 2."


    "Град АГАРТА може да се смята за главен център на управление на Галактическите и Междугалактическите свръзки и решения. Той отговаря за мрежата на Агарта във вътрешната Земя, включваща повече от 144 Града на Светлината. Към тази мрежа е и нашият град Телос.
    Ние тясно си сътрудничим с Шамбала - градът на Великите Майстори и Мъдреци. Шамбала е повече държава като център на управление  и място за срещи за решенията на планетарните въпроси. Земята, нашата Богиня, обикновено присъства на тези срещи.
    Ние тясно си сътрудничим със звездните си братя от Плеядите, Арктур, Анромеда, Алфа Кентавър, Сириус, Венера, Касиопея и много други."
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ======= в Април 26, 2008, 00:21:39 am
       "Планетарната Шамбала - 144 йерарси - 72 мъжки и 72 женски същности. Владетелят на Шамбала е ротационна длъжност, срокът на днешният й владетел - Ел-Мория изтича през 2012-2013 год. "Мъжката" обител на Шамбала се намира под връх Кайлас, а "женската" е под планината на "Майката на света" - връх Еверест. Двете планини /върха/ имат свои кристали, състоящи се от сърдечните аспекти на Йерарсите и заедно са част от Кристала на Шамбала, в който подобно на Вечния Огън гори Нетленния Благодатен Огън на Твореца. Двете планини /върха/ са пирамиди, намират се в затворен енергиен контур и постоянно взаимодействие. Между тях има тунел."
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Април 28, 2008, 23:05:31 pm
Едуард Булър Литън - Врил - силата на идващата раса (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,4311.0.html).
Титла: Руски документални филми за Шамбала
Публикувано от: ton в Май 25, 2008, 16:55:17 pm
Искатели Шамбалы. 3-й Рейх. Цикл "Тайны разведки".   
http://rutube.ru/tracks/610179.html?v=ded09b3c0247693f0d712e153d1dddd3 (http://rutube.ru/tracks/610179.html?v=ded09b3c0247693f0d712e153d1dddd3)

Тайная власть Шамбалы - Совершенно секретно
http://rutube.ru/tracks/449258.html?v=bfc5cf759e6e1bc68612e78e3d4d9a62 (http://rutube.ru/tracks/449258.html?v=bfc5cf759e6e1bc68612e78e3d4d9a62) 

Спецслужбы в поисках Шамбалы.   
http://rutube.ru/tracks/449351.html?v=d683dcd806dd46f0855d66bdb649fed0 (http://rutube.ru/tracks/449351.html?v=d683dcd806dd46f0855d66bdb649fed0)
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ======= в Юни 01, 2008, 20:54:23 pm


       БОЛГАРСКАЯ ЭКСПЕДИЦИЯ NEW AGE MASTERS – 2008

 

 (Путешествие в Славянскую Шамбалу)


        СОДЕРЖАНИЕ:

 

ОСОБЕННОСТИ ТРАНЗИТНОГО СЛЕДОВАНИЯ ПО ТЕРРИТОРИИ РУМЫНИИ.

БОЛГАРСКАЯ ДУПКА – «ВРАТА РАЯ» И КРИСТАЛЛ ЭДЕМА.

РИЛЬСКИЙ МОНАСТЫРЬ И СЛАВЯНСКАЯ ШАМБАЛА. 

ЛИКВИДАЦИЯ И ЭВАКУАЦИЯ КРИСТАЛЛА СЛАВЯНСКОЙ ШАМБАЛЫ.

СОЗДАНИЕ СЕТИ МОЩЕЙ СВЯТЫХ – СВЯТОГО КРИСТАЛЛА ЧЕЛОВЕЧЕСТВА.

КОСМИЧЕСКАЯ МИССИЯ ВАНГИ.


          http://www.starlion75.narod.ru/
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ======= в Юни 08, 2008, 21:10:53 pm
                       ТОВА Е ШАМБАЛА!       В древното царство се зародило учението за вечната мъдрост
 
      Навярно няма човек, който да не знае легендата за загубената в Хималаите тайнствена обител на мъдреците, които са дошли на нашата планета от висши светове и които със силата на своя могъщ просветителски дух и енергия поддържат, наставляват и защитават хората от злото, което те сами си правят, заради своето невежество.

      Много са се опитвали да намерят Шамбала. В търсенето на благодатния край, където се сбъдват желанията и където даже пеенето на птиците е свещено, са се устремявали на Изток и руските староверци, назоваващи земята на своите мечти Беловодие...

      Според предания в Шамбала се намира дивния небесен камък Чинтаман, вибрациите на който изпращат в нашия свят хармонизираща енергия. А в тайни хранилища на обителта уж са събрани реликви и достижения на науката и техниката от всички времена, в това число и от бъдещето. Там са събрани и всички най-велики произведения на изкуството, даже и тези, които са унищожени при войни, стихийни бедствия и поради глупостта на хората.

       Именно в Шамбала, съгласно легенда се намира царството на презвитер Йоан, знаменито с това, че в него струи фонтан с жива вода, даряваща вечна младост.
Разказват, че на няколко щастливци се е удало да преминат невидимата граница и да живеят сред мъдреците. Но за това, което им се удало да видят в заветните земи, избраниците на съдбата пазят мълчание.

       Да намерят Шамбала са се опитвали не само търсачите на духовно съвършенство, но и велики злодеи като Хитлер и Сталин.

       На фона на всички тези мистични истории изказването на доктора на медицинските науки - професор Захаров за това, че намерил обителта на висшата мъдрост Шамбала, прозвуча малко предизвикателно. Защо точно на него му е провървяло? Защо именно сега? И какво всъщност е намерил Захаров в Тибет? За подробности се обърнахме към самия Юрий Александрович.

                     Между реалността и мита

       – Вие уверено твърдите, че сте намерили страната, за която великите мистици само са мечтали...

       – Много мислят, че Шамбала е нещо свръхестествено, мистично. В известен смисъл това е така. В същото време Шамбала е древна страна, която има своя напълно реална история. И повярвайте, тази страна е не по-малко тайнствена и прекрасна, както и легендарна.

        Наричала се Шанг-Шунг, включвала в себе си целия западен Тибет около планината Кайлас и езерото Мансаровар. Столица е бил град Кхюнглунг Нулкар – «Сребърния Дворец Гаруд». Древната страна е била управлявана от династия царе. Жителите са говорели на тибетско - бирмански език. В VIII век, след като бил убит последния управляващ на Шанг-Шунг, е била присъединена към Тибет. Именно в това древно царство се зародило «учението за вечната мъдрост» Бон. Съгласно древна традиция, то е дошло от митичната страна Олмо Лунгрин, на санскритски именувано Шамбала. В тантрическите източници се говори, че Олмо Лунгрин или Шамбала, существува на земята от момента на зараждането на човешката раса и се явява

           географски, физически и духовен център на нашия свят

        Именно тук небесните богове от Ясния Свят се спуснали на земята. Посред мистичната страна се издигала свещена планина на девет стъпала. Тя е свързвала небето и земята, явявала се е световна ос, съединяваща небесния свят, земния и преизподнята. В подножието на планината извират четири реки, които носят водите си към четирите краища на света. Планината била обкръжена от храмове, градове и паркове. На юг се намирал двореца Барпо Соге, където се родил буда Тонпа Шенраб, донесъл на хората мъдростта Бон. На север се извисявали дворци, в които живеели жената и децата на буда. На изток към небето се издигал храма Шампо Лхатзе. Всички дворци, храмове, градини и паркове, с връх Юнгдрунг (така в традициите на Бон се нарича Кайлас), в центъра е бил вътрешната част на страната Олмо Лунгринг, зад която започвал «външния» свят. Границите му ги миели водите на океана, обточен с верига от непристъпни снежни върхове. Единствения достъп в Олмо Лунгринг е бил «пътя на стрелата»: преди посещението си в Тибет Тонпа Шенраб пуснал стрела през външните планини. Така се образувал проход…

        В тибетските традиции се казва за реално съществуващата страна Шанг-Шунг, така и за сакралната земя Олмо Лунгринг. И двете се съотнасят със заветната Шамбала.

       В древния манастир, който се намира в долината на река Сатледж и се явява твърдина за границата на Бон и Дзогчен (дзогчен в превод означава «висше съвършенство» – Ред.), има карта на Шамбала. На нея Кайлас е изобразен в самия център на древното царство. Картата се намира в манастира не случайно – именно от тук започва

                       тайния път към Шамбала

«географски», в която да попаднеш е било възможно само чрез вътрешната кора (обход) около Кайлас.

        – Как възникна идеята да търсите Шамбала?

        - Аз редовно прекарвам в Тибет. За мен той не е загадъчна страна, където на всяка крачка ни очакват чудеса и тайни, а преди всичко родината на моя Учител. Този удивителен район на земята привлича поклонници от цял свят. В същото време това е един от най-затворените (в смисъл възможни за предвижване) ъгълчета на нашата планета. Отдавна си поставих три цели: първо, да изследвам долините на реките Сатледж и Гаруд, където, съгласно тантрическите източници би трябвало да се намира столицата на древното царство Шанг-Шунг «Сребърния Дворец от Долината Гаруд»; второ да посетя територията на царство Гуге, граничещо с Шамбала. Тази територия от неотдавна е открита за посещение на туристи, но по неизвестни причини до сега

           няма даже фотография, запечатала тези места

      - трето – да извърша вътрешна кора около Кайлас и по възможност да изляза на него макар и на тази височина, на която биха позволили метеорологичните и други условия.

       – Защо при целия този интерес на учените към тази сакрална зона Тибет, на никого, освен на вашата експедиция се удаде да попаднете там?

       - В началото на тридесетте години на миналия век Тибет е бил завоюван от китайците (те го наричат освобождение). От тогава Тибет е затворена територия. Навсякъде по пътищата са поставени постове. Макар че пътищата там са условни. Наоколо е камениста пустиня, по която по принцип може да се придвижиш където поискаш. Само

              на тесните провлаци стоят военни дозори

       - Обезателно трябва да бъдете в група, в която има китайски съпровождащ – служител от органите по безопасност. В маршрутната карта обезателно трябва да бъдат указани всички пунктове, които възнамерява да посети дадената група. Тези правила важат и за китайските поданици.
       В продължение на няколко години на всички запитвания за разрешение да посетим интересуващите ни райони получавахме отказ. И изведнъж през 2004 година ни пуснаха в район граничещ с Шамбала. И ние решихме да рискуваме: ами ако там на място ни се удаде да преминем заветната черта, да влезем в долината Гаруд, където някога е било царството Шанг-Шунг. Когато миналата година напосоки поискахме пропуск в забранената зона, за свое учудване чухме: «Минавайте! Само че сами си намерете придружител. Тъй като там никога не е имало пътища и никой не знае как да се придвижи от едно място до друго. И от къде ви хрумна, че в долината има град?».

                           Долината Гаруд

       «Научихме» от карта, на която бе обозначено: Нов Кюнглунг. «Ако има нов, то би трябвало да има и стар», – разсъждавахме. Но даже на най-подробната китайска карта, където са обозначени и най – малките ручейчета, никакво друго селище в този район не бе обозначено Не получихме информация нито от придружителя, нито от местните жители и се отправихме наслука по течението на реката. Скоро попаднахме на стара пътечка, водеща към тесен проход и е отбелязана с молитвени флагчета лунг-та. Това е указание, че пътечката води към свещено място. По двата бряга на фантастичния пейзаж от червени скали се появиха горещи минерални извори. След това се показаха древни стъпала, към висящ мост през Сатледж, също наокачен с лунг-та.

        Ако сте били в Турция, в Патумкале, то сте видели поразяващите със своята красота тиганообразни природни вдлъбнатини, в които се стича водата от минералните извори. Тези природни „вани” са образувани от кристални соли. Но ако в Турция това природно чудо се напада от тълпи туристи, то тук в планината, точно такива вани с кристално чиста вода в белоснежна черупка от соли, стоят недокоснати от времето и хората.
На фона на червено - кафявите

               пламтящи на слънцето сребърни скали

       Ето какъв е той – «Сребърния Дворец Гаруд»! Ефектът на «сияещото сребро» е поради това, че тук в състава на планинските породи има огромно количество слюда.

       Древния град впечатлява с въображението си. Сиво - червените скали се издигат на главозамайваща височина. От подножието до върха се виждат руините на древни постройки. Струва ти се, че вчера тук са били разпалвани огнища. Таванът е покрит със сажди. Запазени са остатъци от зърно, вълна от домашни животни. В древна кула намерихме в олтарна стая, изображение на Буда, свастики, мантри в традицията на Дзогчен.
На Изток това е най-езотеричната традиция, целта на която е да даде

                най-краткия път към съвършенство

       Като че ли някой пещери се посещават и в наши дни. Редом с древните фрески намерихме и мантри, нарисувани с креда и календар на особените дни за колективни практики. Съдейки по всичко, когато се появихме тук, някой внезапно е напуснал тези места.

                       Сърцето на Шамбала

         Според древните източници, центърът на Шамбала е планината Тисе, или Кайлас. Условно казано Кайлас има две «нива за достъп» – външно и съкровено – вътрешна кора. Доколкото ми е известно, във вътрешната кора от европейците са били единици. Но от това място няма нито филми, нито фотографии. За да се попадне във вътрешната кора, трябва да се извършат тринадесет външни. Отчитайки, че този район е високопланински, пътят се понася много трудно. Това е и много скъпо удоволствие. Маршрута само в едната посока на нашия път струва от 3 до 5 хиляди долара и трябва половин седмица, за да се извърви. Малко биха си позволили това тринадесет пъти!

       Както се оказа, на вътрешната кора не бе даже и нито един от местните старожилци – дотолкова това место е свещено за всеки тибетец.

       Вътрешната кора е най-тежкото изпитание. Тя може да се измине за два дни. След всеки пет крачки трябва да се почива, защото започва на височина четири и половина хиляди метра над морското равнище, а свършва на шест хиляди. Поставихме си две задачи: първо, да видим какво става на протегната ръка от Кайлас, и второ, да изпълним практика в традиция Дзогчен, макар Кайлас да е

                най- енергийното и силно място

за изпълнение на тези практики. Имахме и още една свръх задача – нарушавайки всички религиозни забрани, да се изкачим на Кайлас!

                         Изгубения свят

       Кората започнахме в традиция Бон – не по часовниковата, а срещу часовниковата стрелка. Благодарение на «обратния ход» ни се удаде да намерим неотбелязана на нито една карта долина. Както се оказа, там е общината на йогините, намираща се в условията на непоносими, даже за тренирания човек условия.

       На юго - източния, най-полегат склон на Кайлас, разпънахме лагер, за да извършим на утрото изкачване. До върха ни деляха четиристотин метра – по нататък се издигаше практически отвесна стена, която да се преодолее без специално снаряжение, е невъзможно.

       – Как не се побояхте? С Кайлас са свързани толкова мистични истории...

       – Казват, че този който се опита да се изкачи на него, няма да се върне жив. Връхлетя ни планинска болест и честно казано, никъде не ни се искаше да ходим – нито нагоре, нито надолу.

       – Заради какво рискувахте?

       - За да докажем, че изкачването на Кайлас е възможно. Във всички трактати пише, че

              планината държи върху себе си боговете

      - Всички други тя ги изхвърля. Само великия мистик Миларепа и древния майстор на традициите Бон, са били на нейния връх. Легендите хипнотизират. За изкачване на Кайлас бе наложено табу. Ние рискувахме и доказахме, че е възможно. Всъщност до сега сме все още живи.

       Много исках да кажа на хората истината за Кайлас, и ето сега заявявам: това е неръкотворна пирамида, образувала се в резултат на вулканична дейност планина.

      – Все пак е жалко, че е развенчана още една красива легенда.

       – Кайлас какъвто е бил, така си и остава свещен. Той не е просто купчина камъни, а много важен енергиен център, където стават удивителни явления. Просто истината не трябва да се доукрасява.

       А истината е такава, че вътрешната кора и изкачването на Кайлас, са извършвани не веднаж. За това свидетелстват тибетските свещени картини – танка, на които са запечатани явления, на които може да се види само вътрешната кора. Например в Тибетската традиция често се използват естествените тигли. Това са свещени точки, символизиращи енергия. Така че, по време на стоянката ни на вътрешната кора, видях тези точки: изглеждат като отблясъци на бяло-жълта светлина, която плавно се «разпуска» и също така плавно затихва в мрака. Преброих осем или десет отблясъка. Друго явление, на което станах свидетел, бе също оптическа измама. То ме порази, и ако не бях го видял със собствените си очи, никога не бих повярвал, че такова нещо е възможно. Представете си лист от ученическа тетрадка с «квадратчета», във всяко от което в мъгла блещукат малки свастики! Чудото го видяха и моите спътници – значи това не е било халюцинация. Може би свидетелите на подобно явление са нарекли

                Кайлас - планината на свастиките

      Което отново потвърждава възможността за посещенията на съкровената зона.

      Искам да уточня: Кайлас е центърът на вътрешната Шамбала. Столицата й се на намира на запад и се нарича Кюнглунг.

      Всъщност на тайно географско място на Шамбала, е поставена голяма точка. Намерен е и отговор на въпроса за местонахождението на Беловодието. Колкото повече се приближаваш към Кайлас, към западен Тибет, толкова по-често се срещат реки с бяла, буквално млечен цвят на водата. Те са дали име на мистичната страна.

      – Защо именно Шамбала е станала символ на съвършенството и святостта на Изтока?

      – Защото именно от тук са започнали да се разпространяват най-съвършените учения и практики.

       – Шамбала е бил не просто мит, легенда, тя се явява в известен смисъл мярка за духовно съвършенство. За какво свидетелства «удебелената точка»?

       – Аз считам, че във всичко, което касае духовните нужди, трябва да има стопроцентова достоверност. При това разбира се,

                никаква религия е невъзможна без вяра


           Ти вярваш и ти се въздава, според вярата ти.

      В традициите на Дзогчен всяко твърдене подлежи на проверка. Въобще в будизма е прието да се проверяват методите на практика на духовното самоусъвършенстване от гледна точка на науката. Мистичните трактати, коментарите към тях, методиките, се изучават щателно от учените, за които Шамбала винаги е била не мистична страна, а реална точка на картата.

      Останала е неизследвана древната страна Удияна, откъдето много висши тантри са отишли в Тибет. Тя се намира между Пакистан и Афганистан. На всяка цена ще отидем там и след това ще я покажем и ще разкажем за нея на нашите читатели.


                  www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=2675
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ======= в Юни 08, 2008, 21:21:30 pm
                       ШАМБАЛА   СИЯЕЩА       - Лама, разкажи ми за Шамбала!

        - Но нали вие на Запад нищо не знаете за Шамбала и не искате да знаете. По всяка вероятност ти ме питаш само от любопитство и напразно произнасяш тази свещена дума.

       - Лама, аз не случайно те питам за Шамбала. Навсякъде хората знаят за този велик символ, но под различни наименования. Нашите учени събират по искрица за това забележително царство. Чома де Кьорьош е знаел за Шамбала по време на продължителното си посещение на будистките манастири. Грюнвелд преведе книгата на известния Таши-лама, Палден Елше, за “Пътищата на Шамбала”. Ние чувстваме, че под съкровените символи е скрита велика истина. Естествено ревностният учен жадува да разбере всичко за Калачакра.

       - Така ли? Та нали някои от вашите съотечественици оскверняват нашите храмове. Те пушат в нашите светилища; те не само разбират, но и не искат да почитат нашата вяра и нашето учение. Те се надсмиват и се подиграват над символите, значението на които не могат да постигнат. Ако ние посещавахме вашите храмове, щяхме да имаме съвсем друго поведение, защото вашият велик Бодхисатва Иса, наистина е възвишен дух. И никой от нас не би си помислил да осквернява учението и справедливостта.

       - Лама, само пълният невежа и глупак би се надсмял на вашето учение. Всички учения за справедливостта се събират в едно светилище. И никой, бидейки в здравия си разум, не би осквернил свещените места. Лама, защо ти считаш, че основното учение на Благословения е неизвестно на Запада? Защо ти мислиш, че ние, на Запад, не знаем за Шамбала?

       - Лама, и върху моята маса ти можеш да намериш Калачакра, Учението, което великият Атиша е донесъл от Индия. Известно ми е, че ако високият, вече подготвен дух, чува глас, произнасящ Калагия – това е зов за Шамбала. Ние знаем, кой Таши – лама е посетил Шамбала.  На нас е известна книгата на манастирския настоятел Утай – шаня – “Червеният път в Шамбала” . Кой знае, може би ни е известно много, което ново за теб.

        - Ние знаем, че съвсем наскоро млад монголски лама е издал нова книга за Шамбала.

        Лама ни изучава със своя пронизващ поглед. След това той казва:

        - Великата Шамбала е далеч зад океана. Това е могъществена небесна страна. Тя
няма нищо общо с нашата земя. За какво и защо вие, земните хора се интересувате от нея? Само в някои места в Крайния Север, може да се видят сияещите лъчи на Шамбала.

        - Лама, ние знаем за величието на Шамбала. Ние знаем, че това неописуемо
царство е реално. Но ние също така знаем за реалността на земната Шамбала. Ние знаем, - някои високи лами са се отправяли към Шамбала и че по своя път са виждали обикновени физически предмети. Ние знаем разказите на бурятския лама, за това, как той е бил въведен чрез много тесен ход. Ние знаем, че друг дошъл е видял караван от планинци със сол от самата граница с Шамбала. Нещо повече, ние самите видяхме бял граничен стълб на едната от трите граници на Шамбала. Затова не говори с мен само за небесната Шамбала; та нали ти, както и аз, знаеш, че земната Шамбала е свързана с небесната Шамбала. И върху това звено двата свята се съединяват.

         Ламата замлъква. С очи, наполовина прикрити от клепачите, той внимателно се вглежда в нашите лица. И по здрач започва своя разказ:

         - Да, идва време, когато Учението на Благословения отново ще дойде от Север на
Юг. Словото на истината, което започна своя велик път от Бодхигайе /мястото на озарението на Буда/ , отново ще се завърне на същите места. Трябва това да се приеме просто, както е – истинското учение ще напусне Тибет и отново ще се появи на Юг. И във всички страни ще се появят заветите на Буда. Действително, настъпват велики събития. Вие идвате от Запад, и все пак носите вест за Шамбала. Трябва да се приеме така, както е. Сигурно лъчът от кулата на Ридген Джапо достигна всички страни.

        Като алмаз искри светлината от Кулата на Шамбала. Той – Ригден Джапо – е там, на вечна стража за благото на човечеството. Неговите очи никога не се затварят. И в магическото си огледало вижда всичко, което става по земята. И мощта на мислите му прониква в далечни страни. Разстояние не съществува за него; той мигновено може да донесе помощ за онези, които са достойни за нея. Неговата могъща светлина може да унищожи тъмнината. Неговите несметни богатства са готови за помощ на всички нуждаещи се, които са готови да служат на справедливото дело. Той може дори да изменя кармата на хората...

        - Лама, на мен ми се струва, че ти говориш за Майтрея. Така ли е?

        - Ние сме длъжни да не произнасяме тази тайна! Много са нещата, които не бива
да се предават. Много са нещата, които не бива да кристализират в звук.В звука ние оповестяваме мисълта си. В звука ние пускаме нашата мисъл в пространството, и може да последва огромна вреда. Та нали всичко, което е оповестено преди нужния срок, довежда до неизказано зло. Даже огромни катастрофи могат да бъдат предизвикани от такива лекомислени действия. Ако Ригден –Джапо и Благословеният Майтрея за теб е едно и също лице – така да бъде. Аз това не съм го казвал!

         Несметни са жителите на Шамбала. Многочислени са великолепните нови сили и достижения, които готвят там за човечеството...

         - Лама, Веданта ни казва, че много скоро на човечеството ще бъдат дадени нови енергии. Това истина ли е?

         - Несметни са великите ценности, дадени и приготвени. От Свещените Писания ние знаем Учението за Благословения за обитателите на далечните звезди. От същия източник ние сме чували за летящата стоманена птица...за железните змейове, които с огън и дим изяждат пространството. Благословеният Татхагата предсказа всичко за бъдещето. Той знаеше, че помощниците на Ригден – Джапо ще се въплътят в нужния час, че свещената армия ще очисти Лхаса от всички нечестиви врагове и че ще се установи царството на справедливостта!

         - Лама, ако великите воини се въплътят, няма ли да се проявят действията на Шамбала тук, на нашата земя?

         - Навсякъде – и тук, и на небето. Всички светли сили трябва да се обединят, за да поразят тъмнината. Всеки, който помогне за тази велика задача, ще бъде възнаграден стократно и на тази същата земя, в това въплъщение. Всички, които съгрешават срещу Шамбала, ще загинат в това също въплъщение, защото те са изтощили милосърдието.

         - Лама, на теб е известна истината. Кажи ми тогава, защо има толкова недостойни свещеници?

         - Разбира се, това не е извинение; но ако Учението трябва да се премести на Юг, то нищо чудно защо много учени лами са напуснали Тибет. Знаят ли на Запад, че Панчен – Ринпоче /Таши – лама/ е свързан с Шамбала?

         - Лама, ние разбира се знаем, че Панчен – Ринпоче се почита навсякъде. В различни страни ние сме чували как високо са се отзовавали за Неговото Святейшество не само будистите, но и хора от много националности. Казват даже, че в неговите лични покои далеч преди неговото отпътуване, някои подробности около неговите бъдещи пътешествия са били представени в картини. Ние знаем, че Панчен – Ринпоче следва обичаите на всички велики лами. Разказвали са ни, как по време на своето бягство той и неговите последователи са избегнали много големи опасности.

        - Да, на Панчен – Ринпоче е помагала Светата Шамбала по време на всички пътешествия. Той е видял множество чудесни знаци, когато е минавал през планините на Севел.

        - Лама, недалеч от Улан – Давана ние видяхме огромна черна птица, ниско летяща недалеч от нашия бивак. Тя пресече пътя на нещо блестящо и прекрасно, което се движеше от юг на нашия лагер и светеше в лъчите на слънцето.

         Очите на ламата светнаха. Стремително той запита:

        - Не почувствахте ли в пустинята също така аромати на храмови благовония?


           http://www.dar-center.com/article/?article=677
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ======= в Юни 08, 2008, 21:35:06 pm
                          ШАМБАЛА

         В отговор на множество запитвания даваме кратка информация за Шамбала, с надеждата по-нататък да публикуваме откъс от произведението на IV Панчен Лама "Пътят към Шамбала" , което вече е преведено на български и предстои да бъде издадена от Издателство “Шамбала”.

      Шамбала е митологична страна според ваджраяна-будизма . Нейно описание се съдържа в Калачакра-тантра и други текстове от системата калачакра . Страната се намира северно от река Сита (отъждествявана с Тарим, Амударя или Сърдаря). Обкръжена е от осем заснежени планини, които наподобяват лотосов цвят. В техния център се намира столицата на Шамбала, където е разположен Калапа - дворецът на царя. За първи цар-жрец на Шамбала се смята Сучандра, който е построил огромна мандала на калачакра . След Сучандра страната е управлявана от още шест царе-жреци, след които управляват и ще управляват общо двадесет и пет владетели под името Калки, всеки от които ще царува 100 години.

       Освен споменатите източници за Шамбала изключително важно е посоченото произведение на IV Панчен Лама Данби-Нйима (1781-1854) Пътят към Шамбала (Shambhala'i-lam - yig ), което изобилства с объркани географски описания и е изключително трудно за превод. Издаден е не много добър превод на немски език от проф. Грюнведел, 1915 г.               http://prometheus.shambhalabg.com/shambala.htm
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ======= в Юни 08, 2008, 22:00:09 pm
                    ДУХОВНИЯТ УЧИТЕЛ

        Тук стана дума за Учителя и реших да ви разкажа, онова което ми е разрешено за него:

        Както вече ви казах, духовния ми Учител винаги е бил с мен и благодарение на него бе осъществено планираното пътуване и срещите ми с него и в “реалното”.

        В началото, когато излизах от “мен “ и ходех “там” с “Аз”, често пъти две силни ръце ме подкрепяха под мишници и ми помагаха да пътувам и преодолявам трудности свързани с второто ми “Аз”. Винаги чувствам присъствието му около мен и ще ви разкажа за моя духовен Учител.

        В ”реалното“ с него се срещнахме на летището в София. Той излезе от тълпата в отличен и елегантен външен вид и ми се представи с името Гулаб Синг - аз обаче нямам право да говоря за това! /За малко се разминавам с темата, за да задоволя донякъде любопитството ви от забранените неща: От древни времена само в няколко особено просветени манастира са били учредявани школи на Шамбала. В Тибет главното място за почитане на Шамбала се смята Таши Лубпо, а таши-ламите са били разпространители на Калачакра и винаги са били най- близко до духа на учението на Шамбала. Таши - ламите дават тъй наречените разрешения за посещаване на Шамбала. Близо до областта Шигадзе, на живописните брегове на Брамапутра и по посока на свещеното езеро Манасоровар, доскоро са съществували Ашрамите на хималайските Махатми… Тук все още живеят престарели хора, които помнят личните срещи на Махатмите. Те ги наричат “Азари” и “Кутхумпа”. Някои жители помнят, че тук е била, както те се изразяват, религиозната школа, основана от Махатмите на Индия и вие вероятно знаете, че учението от Шамбала не е достъпно за нито един европеец!/.

        Той се грижеше за пътуването ни и ни осигуряваше водачи в различните области, идваше и си отиваше внезапно, разговаряше с нас на чист български език /!/ и имах чувството, че старателно крие окултните си възможности и ни предоставяше други източници за информация. Водачите ни макар и да изпълняваха елементарни обслужващи ни дейности бяха високо интелигентни същества и навсякъде където срещахме хора бяхме посрещани с чувство на уважение, което мислех, че се дължи на мистериозния ми Учител.

        За всяка област имахме нови водачи, идвайки и отивайки си по неизвестно кое нареждане.

        Една нощ прекарахме край ручей, разпъвайки палатките под една сенчеста смокиня. Оказа се, че човека който доведе при нас нашите водачи знае да говори отлично български /!/, въпреки че произхождаше от Амритсар /в Пенджап/ и беше възпитан в “Златния храм”, който се издига до Амрита Сара с /Езерото на безсмъртието/. В него живееше върховния гуру на сикхите, който никога не напуска пределите на храма, прекарвайки по цели дни в изучаване на свещеното писание на тази странна - книгата Адигранта. Сикхите го почитат както тибетските лами почитат своя Далай Лама. Както последния е въплъщение на Буда за ламите така и амритсарския маха - гуру е въплъщение на основателя на сектата на сикхите – Нанак. Така че нашия водач беше истински акали – един от шестотинте воини – свещеници, прикрепен към “Златния храм” за богослужение и защита. Наричаха го Рам Рунджит Дас и външност му напълно отговаряше на носената от него титла: ”Божи воин“, както се величаят храбрите акали….Той по скоро приличаше на грамаден боксьор - спортист тежка категория, отколкото на смирен служител в олтара, пък бил той и сикхски. Той пристигна при нас, яхнал прекрасен кон….Още отдалеч той бе признат от нас за акали поради съвсем различното /от другите водачи/ облекло.

        След закуска ние се простихме с "Божия воин", който бе довел водачите ни. Почетния сикх здраво стисна ръката на всеки от нас и вдигайки десницата си с дланта напред, със сериозен и важен тон ни даде /на всички подред/ своя пастирски богослов, както изискваше обичая на последователите на Нанат. Духовният ми Учител – Гулаб Синг беше тихо дошъл през нощта и наблюдаваше разсеяно церемонията, облакътил се на седлото като на възглавница. Когато забеляза наблюдаващия церемонията Гулаб Синг, в Рам Ранджит Дас настъпи рязка и видима промяна. Той внезапно се спря и важната му е горделива осанка се смени с някакво унижено и сконфузено състояние. След това вместо обичайното “намасте” /”кланям ви се “/ нашия акали неочаквано за всички нас се просна на земята пред духовния ми Учител - Гулаб Синг. Благоверно като пред своя амритсарски гуру, той отчетливо прошепна: “Апли, адня, саду саиб, аширват…”/ “Заповядай, господарю, свети саиб, благослови роба…”/

        Бях така поразен от неговата постъпка, че сам изпитвах някакво объркване; по спокойното и безстрастно лице на тайнствения ми Учител обаче не трепна ни един мускул. Той бавно откъсна очи от реката и погледна проснатия пред него акали - Божия воин - пазителя на "Златния храм"! Духовния ми учител, просто така, без да каже нито една дума, леко докосна с показалеца си главата му и ставайки добави, че и за нас е време за тръгване… През целия път ни разказваше на изключително чист български език за местните предания на Хервър и Раджистан, за събираните от незапомнени времена епични народни легенди за великите подвизи на Хери Кула /т.е. ”от фамилията или семейството на Слънцето”/, което ме наведе на мисълта, че човек от тази фамилия е дошъл в Египет в тъмните доисторически времена на първите фараонски династии…

        Духовния ми Учител вероятно бе от семейството на Слънцето. Вече зная много повече за него и мога да ви разкажа разрешеното за него въпреки, че той непренудено прикриваше способностите си. Една сутрин се пошегува с мен като ми каза, че имам прекрасен никелиран чайник. След минута си наливах топло кафе от чайника и с изненада забелязах на чайника неописуема прекрасна гравюра - точно копие на заобикалящата ни красива природа. Той бе принесъл астралното й клише върху чайника? След известно време картината изчезна. Една нощ както си бяхме легнали сред природата го наблюдавах, втренчен като в медитация, без да помръдне дълго време. До него стояха двама от водачите ни. Косите им се полюшваха от вятъра, а неговата коса не помръдваше - като на каменна статуя.

        Внезапно той за миг изчезна /все едно, че ми се стори/, когато се взрях гледката бе същата както преди час. Сутринта намерихме огромна змия близо до нас, мъртва, без следи от физическо насилие. Водачите ни му говореха на глас, че ги е изпреварил и с думи я възпрял от нападение върху нас. Той се засмя и каза: “От старост е умряла. Не си измисляйте”! “Кой, или какво, е все пак този загадъчен човек?” – мислех аз. – Кой е този човек, съчетаващ в себе си две абсолютно различаващи се личности: едната, външната – за очите, света и цивилизацията; другата, вътрешната и духовната - за близките и приятели? Той бе истински приятел, който стана наш покровител в това интересно пътуване и посредник между нас и подозрителните обстоятелства и случки които изживявахме. Вън от това ние нищо друго не знаехме за него. Всъщност аз го познавах малко по - добре в сравнение с останалите ми спътници. Аз обаче, съм се заклел да мълча и ще мълча; а това което зная е толкова странно, че всичко по - скоро прилича на сън, отколкото на действителност. …как е възможно. Що за странно изражение; какво спокойно приличащо на сфинкс лице… Сравнението ти не е съвсем точно, стари ми приятелю! – се раздаде сякаш в отговор на моята последна мисъл тихия, добродушно насмешлив глас на Учителя, който ме накара изненадан да трепна. – То е неправилно дори само защото – продължи той – грешиш спрямо истината. Сфинкса е жена. Освен това е и дъщеря на Химера, а според други и на змията, така че Вие можехте да изберете по - малко обидното, макар и също толкова неточно сравнение. Като заловен на местопрестъплението, аз се притесних, а той весело се разсмя. Знаете ли какво! – продължи с по - сериозен тон Учителя, изправяйки се на крака. – Не си блъскайте главата напразно; в деня когато тайната бъде разгадана, Сфинкса няма да скочи в морето или нещо друго особено. Всичко, което някога можете да узнаете, Вие вече го знаете. А останалото – оставете го на съдбата-……………?

        Продължавах да си мисля какво бе това същество, което олицетворяваше божественото у себе си и в същото време отричаше да е Бог /по моите разбирания/.

        Проследявайки внимателно всички записи стигнах до предположението, че е може би е нашия дух олицетворяващ Божественото и живота ни. От записи: “Благословени са тези, които ме търсят. Докато ме търсят, дългият период на забравата е вече към своя край. Те започват да разбират кои наистина са – жива част от мен, манифестиращи живот и излъчващи любов. Вие бяхте забравили да ме търсите. По – слабо взиране в моето самообладание, малко доверие. Има неизброимо множество, което живее в очакване на моето появяване. Истината е, че никога не съм напускал. Позволете на онзи, които има уши да чуе. Нека чуе сега. Търсите ме сред своята слепота. Гледате над мен, без да ме познаете. Будни, погледнете истината за моето съществуване между вас. Аз съм земетресението, вятърът и огънят. Аз съм кроткия слаб глас, пронизващ оглушителната глъчка. Аз съм светът извън всяко познание. Аз съм светлината, която води цялото човечество към Отеца. Не се отчайвайте, никога няма да ви напусна, да се отрека от вас, нито пък вие можете да се отречете от мен, защото ние сме едно. Нека бъде извървян старият път. Той трябва да умре и прахът му да бъде разпръснат по четирите краища на Земята. Новото вече се появява, но вие трябва да промените перспективата си. Не ме търсете в човешки образ. Не сега е времето. Но ме търсете в живота, който ви говори във всекидневната ви дейност. Търсили сте ме погрешно. Аз не зачитам логиката и съм извън вашите представи. Живея и се движа и съществувам във всичко, което е наоколо. Търсили сте ме неправилно. Изражението ми може да се види на лицето на всяко създание на моя Отец. Погледни към брата си и виж моето лице. Наведете се над спокоен басейн. Не се заблуждавайте. Образът, чието отражение виждате е моя собствен. Сега не виждате ли истината?

        Научете за мен. Вземете в ръце едно листо, камък, капка вода и знайте, че не съществува нещо, което да не ме съдържа.

        Не сте ли знаели, че аз съм вечния живот, и затова не познавате нито миналото нито бъдещето?

        Съществува само настоящето.

        Живейте сегашното заедно с мен.

        Стоя в светлината, както и вие стоите в светлината. Но вие не знаете за вашата светлина. Тук съм, за да ви покажа, че вашата и моята светлина е едно и също нещо. След като прозрете, че тази божествена светлина е част от всичко, едва тогава ще разберете, че аз наистина съм по – близо, отколкото са вашите ръце и крака.

        В това разбиране, в това познание ние сме едно цяло.

        Живейте в истината.

        Бъдете истина.

        Живейте в красота.

        Станете артисти в живота.

        Живейте в мен и ме оставете да ви изразявам.

        Аз живея в цялото пространство и извън него, през цялото време и без време.

        След като се промените и станете част от моята реалност, цялата мощ се връща във вас. Това е силата, която ви прави едно цяло с останалия свят. Това е силата, която ще ви освободи.

        Чада мои, живейте в мен. “

                         

                                        ПЪТник

              http://astrosite.org/duhovniat_uchitel.html


 
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Юли 11, 2008, 01:11:50 am
Учените искат да стигнат до центъра на Земята като в книгата на Жул Верн

В новия филм "Пътешествие до центъра на Земята" по класическия научнофантастичен роман на Жул Верн от 1864 г., Брендан Фрейзър открива пещера дълбоко в Земята и намира подземен свят, пълен с динозаври и други праисторически същества. Премиерата на филма е в петък.

По този повод в. "Дейли телеграф" представя научни проекти за изследване на земните недра. Много от фантастичните пътешествия, описани в произведенията на Жул Верн, са се превърнали в реалност като плаването с подводница или полетите до Луната.

Най-голямата дълбочина в Земята, до която са стигнали учените досега, е сондажът от 7.4 мили, направен от руски учени на п-ов Кола в Северна Русия. Той бе завършен през 1989 г., 19 години след започването му.

Учените проникнаха на една трета от разстоянието до центъра на Земята през външната земна кора и разкриха скали на 2.7 милиарда години. Сондирането на земните недра дава информация за начина, по който се е образувала нашата планета, за строежа й и за климатичните промени.

Сега геолозите искат да стигнат до още по-голяма дълбочина. Международният проект за съгласувано сондиране на океана (Integrated Ocean Drilling Programme, IODP) предвижда да се пробие земната кора и да се навлезе в мекия магмен слой отдолу, наричан мантия.

Движенията на мантията карат земната кора да се издига и напуква, като причиняват земетресения и изригвания на вулкани. Вулканологът от лондонския Юнивърсити колидж проф. Бил Магуайър казва, че проектите за сондиране на дупки през земната кора и достигане до намиращата се отдолу мантия са мечтата на всеки геофизик, който иска да погледне към земните недра.

Учените, работещи по IODP, вече са достигнали долната част на земната кора, като са сондирали част от Атлантическия океан, където кората е най-тънка. Те се надяват да навлязат в мантията до 2012 г.

Като се има предвид обаче, че диаметърът на земното кълбо е над 7.700 мили, извършените досега сондажи едва драскат повърхността на Земята. Затова на планетологът от Калифорнийския технологичен институт д-р Дейвид Стивънсън е хрумнала идеята малка сонда да се изстреля към земното ядро.

Според идеята му, развита в сп. "Нейчър", в земната кора трябва да се направи гигантска пукнатина с ядрена бомба и през нея да се пусне сонда, голяма колкото грейпфрут, последвана от стотици хиляди тона стопено желязо. Тъй като желязото е двойно по-тежко от околните скали, то ще потъне до земното ядро за няколко дни, като увлече сондата със себе си.

Връзка със сондата може да се осъществи със сеизмични вълни, предлага д-р Стивънсън. Според него проектът ще струва 5 милиарда британски лири. Предполага се, че в земното ядро температурата достига 6000 градуса по Целзий, толкова, колкото и на повърхността на Слънцето, а налягането вероятно е 3.5 милиона пъти по-високо от атмосферното налягане на повърхността на Земята. БТА

http://science.actualno.com/new_170281.html

Цитат
Според идеята му, развита в сп. "Нейчър", в земната кора трябва да се направи гигантска пукнатина с ядрена бомба и през нея да се пусне сонда, голяма колкото грейпфрут, последвана от стотици хиляди тона стопено желязо. Тъй като желязото е двойно по-тежко от околните скали, то ще потъне до земното ядро за няколко дни, като увлече сондата със себе си.

С ядрена бомба - тези съвсем изтрещяха  а да не говорим че в половината холивудски филми  човешката цивилизация все се спасява с ядрени бомби - включително против земетресения(http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_25.gif)Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Спорт-Здраве3 в Юли 11, 2008, 12:15:51 pm
Тва е най-тъпия стремеж,за който съм чувал  :o Чудно защо тогава не направят гигатски чук и да размажат Земята като лешник! Същото е.
Все едно да те прострелят  - същото е като ти гръмнат ядрена бомба на кожата и ти натикат железен клин в раната!

Е,това ще ни е краят :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ketix в Октомври 20, 2008, 01:45:17 am
Твърди се, че входове към Агарта има в много пещерни структрури и по света и в България, входа в България е на Рила, наблизо дъновистите провеждат техния сбор. Входът се охранява от жителите на вътрешната земя и неразмумни животни от Вътрешното Царство...
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Декември 27, 2008, 17:31:54 pm
Японска карта на част от Шамбала от 1610 г.
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Януари 23, 2009, 19:19:03 pm
Как може да е скрит входа към Агарта?(http://forum.xnetbg.com/index.php?action=dlattach;topic=9490.0;attach=11578;image)


(http://forum.xnetbg.com/index.php?action=dlattach;topic=9490.0;attach=11579;image)


(http://forum.xnetbg.com/index.php?action=dlattach;topic=9490.0;attach=11580;image)

(http://forum.xnetbg.com/index.php?action=dlattach;topic=9490.0;attach=11581;image)


(http://forum.xnetbg.com/index.php?action=dlattach;topic=9490.0;attach=11582;image)

(http://forum.xnetbg.com/index.php?action=dlattach;topic=9490.0;attach=11583;image)

Оригиналния източник на инфото и целия клип на английски
http://www.youtube.com/watch?v=HQMPMWrtotc&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=HQMPMWrtotc&feature=related)
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: bai_lun в Февруари 08, 2009, 10:07:05 am
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,9971.0.html (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,9971.0.html)
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tina в Февруари 10, 2009, 21:46:11 pm
Японска карта на част от Шамбала от 1610 г.

Откъде я "изкопа"? Имаш още информация "край нея". Нали? Пиши!
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Февруари 10, 2009, 22:25:21 pm
От един форум, темата дори не беше Шамбала, а нещо друго. Явно беше решил просто да си покаже откритието - хаха :D Само тази беше съпътстващата информация, сори :)
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tina в Февруари 10, 2009, 22:57:26 pm
От един форум, темата дори не беше Шамбала, а нещо друго. Явно беше решил просто да си покаже откритието - хаха :D Само тази беше съпътстващата информация, сори :)

Ти сериозно ли говориш? И за каква карта я представяше?

А забеляза ли перфектната форма на яйце (както и на човешка глава...както и на матка)? Последното даже е май точно като гледам сините ленти, които излизат извън картата.
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Февруари 10, 2009, 23:08:38 pm
От един форум, темата дори не беше Шамбала, а нещо друго. Явно беше решил просто да си покаже откритието - хаха :D Само тази беше съпътстващата информация, сори :)

Ти сериозно ли говориш? И за каква карта я представяше?

А забеляза ли перфектната форма на яйце (както и на човешка глава...както и на матка)? Последното даже е май точно като гледам сините ленти, които излизат извън картата.

Цитат
Японска карта на част от Шамбала от 1610 г.

Само това пишеше :)

За яйцето го бях видял, за матката не. Защо те впечатлява толкова картата? :)
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tina в Февруари 10, 2009, 23:14:23 pm
Защото преди много години се бях побъркала на темата кухата земя и предполагаемия живот в нея и

- първо видях подобна карта;
- второ умувах върху закона 'Каквото отгоре - това и отдолу"...
- и трето ...защо все пак и яйцето и матката имат тази форма...ако не да създават живот, който е свързан с родителския организъм (в случая Земята)?  :D
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tina в Февруари 10, 2009, 23:18:49 pm
А! И да не се разпростирам тогава какви илюзорни входове закриват от Харп в схемите на Алиен, че стана една... ;)
Титла: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: tsvety в Февруари 11, 2009, 00:03:18 am
Как може да е скрит входа към Агарта?

Оригиналния източник на инфото и целия клип на английски
http://www.youtube.com/watch?v=HQMPMWrtotc&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=HQMPMWrtotc&feature=related)

Вече го няма това видео. А и целият профил на потребителя е изтрит!!!
Приятели, ако намерите интересни клипове, можете да ги свалите като файлове на вашите компютри с помощта на keepvid.com (http://keepvid.com)
Веднъж изтеглени, могат да се гледат, например, с превъзходния безплатен The KMPlayer.

Титла: Относно: Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 11, 2009, 19:31:47 pm
Защото преди много години се бях побъркала на темата кухата земя и предполагаемия живот в нея и

- първо видях подобна карта;
- второ умувах върху закона 'Каквото отгоре - това и отдолу"...
- и трето ...защо все пак и яйцето и матката имат тази форма...ако не да създават живот, който е свързан с родителския организъм (в случая Земята)?  :D
Закона каквото отгоре, това и отдолу се отнася за микро и макро космоса - за човека и небето, за земята и небето.

Не е непременно за горна земя и долна.

Друго, това че и яйцето и земята с кръгли е просто съвпадение ...

Трето, не съм много навътре с геологията, но мисля че за запознатите учени е очевидно, че в сърцевината има течно метално ядро. Май то при движението си създава магнитното поле, ако не се лъжа.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: хадзапи в Март 01, 2009, 20:53:45 pm
"Преди 10 год. президента на руската Асоциация по инженерна биолокация Владимир Хлопков предприема "мозъчен щурм" на земните ядра. Няколко от най-опитните оператори в асоциацията се опитват с помощта на биолокационни рамки да открият следи от разумни същества под земята. Според изследователите те са успели да открият, че под земята наистина съществуват разумни същества. А това е на дълбочина 200 км. Това според Вл. Хлопков е силен, но чужд на човека разум.

Съществуването на тела от белтък в условията на колосалното налягане от земни пластове и огромни температури е невъзможно. Вероятно носителите на разума са във вид на информационно енергийни съсиреци. Хлопков успява да открие местата върху земната кора, откъдето тези същности могат да излизат на повърхността. Едно от тях е недалеч от намиращия се до Москва град Зеленоград. Тук по време на надземни изследвания, операторите с биолокатори се натъкнали на странни образувания, които отначало взели за следи от приземяване на НЛО. При внимателно изследване става ясно, че веригата от следи съвпада със земен разлом, чието съществуване изследователите уточняват и по резултани от геоложки проучвания. Всяка вечер операторите наблюдавали една и съща картина. От "следите" в пукнатината започвало да изпълзява и да се движи по посока на Зеленоград, със скорост 90 см. в секунда, странно боиполе. Постепенно то запълвало целия град. След известно време полето, със същата скорост, започвало да се изтегля обратно. Целият цикъл протичал за 3,5 часа. Според Вл. Хлопков полето се занимавало със своеобразно прочитане на информация, която се съдържала в паметта на гражданите.

В Хакасия, в планината Алатау, се намира известната пещера Кашкулакска, или пещерата на черния дявол. Учени от Новосибирския институт за клинична и екпериментална медицина от години се интересуват от странните явления, ставащи с хората, които дълго време се намират в пещерата. В един момент посетителите на пещерата са обхванати от ужас и бягат към изхода. Този ужас се съпровождал често и със зрителни халюцинации. Те виждат пред себе си възрастен човек с рунтава шапка и рога, и светещи очи.

Учените слагат в пещерата и около нея високочестотни магнитомери и сравняват показанията им с вълненията, преживени от хората вътре в пещерата. Оказало се, че рязко повишаване на магнитното поле се регистрира от апаратурата в момента, когато хората се възбуждат. Интересно, отвън приборите не регистрират промени, докато под земята фиксират бушуването на истински магнитни бури. Някои от изследователите смятат, че в пещерата са се сблъскали с радиомаяк, работещ по неизвестна програма и изпращащ сигнали през земните пластове отвесно нагоре, към Космоса. Дали може да се допусне, че тайнствените подзечни същества, обитаващи подземните дълбини, са дошли от Космоса и по този начин се свързват със своите близки?

Отговор на този въпрос може да получим от книгата на американския антрополог и изследовател на шаманството М. Харнер. По време на експедиция в Южна Америка, ученият около година живял с индианци от село на племето конибо. Изследванията на културата им били успешни, но за религията им нищо не можел да научи. Индианците отбягвали да говорят за свръхестествени неща. Но ето, че един от новите приятели на антрополога му предложил, ако иска да разбере за вярванията на конибо, да пие от свещената напитка на шаманите. След многобройните видения, които той имал под влияние на питието, едно от тях помогнало да се отговори на въпроса за подземните същества.

"Пред мен се появи планетата Земя - такава, какнато е била преди милиарди години, когато на нея още нямало живот. След това от небето започнаха да падат стотици черни точици. Те се спускаха пред мен сред немия ландшафт. Сега забелязах, че тези "точки" всъщност са огромни същества с черна бляскава кожа, крила като на птеродактили и тяло като на кит. Уморени от дългото пътешествие, кацаха, като пляскаха с криле. Съществата говореха с мен на езика на мислите. Те ми обясниха, че бягат от нещо, което се намира в Космоса и с пристигането си на Земята се надяват да се спасят от своя враг. Те ми казаха, че са истинските стопани на планетата, а ние, хората сме само техни слуги."

Случката с американския антрополог свързва в една нишка всички предишни факти, получени от изследователите: легендите за подземни царства, за мъдрине учители от Шамбала, за живеещите в дълбоки пещери енергийни същества. Всичко потвърждава хипотезата за съществуването на подземна, разумна, нечовешка форма на живот. Мненията на учените обаче се разделят на две: каква е същността на произхода (дали те са възникнали на Земята или са дошли от Космоса). За отговор на този въпрос е необходимо още време".


Източник:

Милан Миланов - "Тайните подземия на България" - 2-ра част
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tuki в Април 17, 2009, 00:00:59 am

В Хакасия, в планината Алатау, се намира известната пещера Кашкулакска, или пещерата на черния дявол. Учени от Новосибирския институт за клинична и екпериментална медицина от години се интересуват от странните явления, ставащи с хората, които дълго време се намират в пещерата. В един момент посетителите на пещерата са обхванати от ужас и бягат към изхода. Този ужас се съпровождал често и със зрителни халюцинации. Те виждат пред себе си възрастен човек с рунтава шапка и рога, и светещи очи.


Знае ли някой как се пише на английски името на пещерата Кашкулакска?

И какво ще кажете да теорията, че имало седем врати към Агарта и на всеки вход имало построена пирамида?  :-\  ;)

Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: WhiteRider в Април 17, 2009, 01:43:27 am
Kashkulakskaya или Kashkulak
http://tur.delor.ru/English/KashkulakskayaCave.php
Титла: Re:Относно: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Април 18, 2009, 11:14:13 am
От един форум, темата дори не беше Шамбала, а нещо друго. Явно беше решил просто да си покаже откритието - хаха :D Само тази беше съпътстващата информация, сори :)

Ти сериозно ли говориш? И за каква карта я представяше?

А забеляза ли перфектната форма на яйце (както и на човешка глава...както и на матка)? Последното даже е май точно като гледам сините ленти, които излизат извън картата.

Наскоро четах за някакъв който създал цяла религия на основата на това че космоса не е нищо друго освен едно яйце а извън него няма нищо друго а пък ние се намираме някъде в черупката.Целия космос всъщност бил някаква илюзия на светлини и т.н. Имаше го описано подробно ама вече не се сещам. Данните били получени чрез комуникация тип "ченълинг".
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Април 18, 2009, 15:40:33 pm
Еми тва е нещо като дериват на "кухата земя" теорията.Все едно живеем в куха планета и слънцето на небето е всъщност ядрото й и тн :)
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: хадзапи в Април 18, 2009, 22:09:34 pm
Това за яйцето е и основата на вечния философски въпрос "Кое е първото - яйцето или кокошката?" Толкова много се спори върху това нещо. А и в индуизма се среща и зараждането на живота от яйце или пък за Брама и лотоса.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tuki в Април 24, 2009, 23:10:53 pm
Е, някои казват, че Шамбала не е в Агарта, а е село, в което се очаква в края на епохата Кали-Юга да се роди Калки. Калки ще бъде инкарнация на Вишну и ще премахне тъмнината и невежеството. Отново ще се възцари добротата.

Не знам какво да мисля за Шамбала. Дали е столицата на Агарта или ще бъде село на повърхността на Земя, в което ще се роди Калки.  :-\
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: WhiteRider в Април 24, 2009, 23:29:35 pm
Шамбала е състояние на съзнанието, място в етерните полета на Земята и енергиен център, през който минават всички космически енергии преди да стигнат до планетата. Шамбала няма противоположност, защото е отвъд дуалността. Най-близкото й допълнение или противоположност е Аруба.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tuki в Април 24, 2009, 23:41:15 pm
Шамбала е състояние на съзнанието, място в етерните полета на Земята и енергиен център, през който минават всички космически енергии преди да стигнат до планетата. Шамбала няма противоположност, защото е отвъд дуалността. Най-близкото й допълнение или противоположност е Аруба.

И какво представлява това състояние на съзнанието?  ;)

И какво е Аруба?  :---
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: WhiteRider в Април 24, 2009, 23:42:30 pm
Това на възнесените учители :)
Аруба е обратната страна на Шамбала :) Дори географски, виж на картата къде е
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Април 24, 2009, 23:52:16 pm
Аруба е остров в Карибско море ....
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Април 24, 2009, 23:55:16 pm
хмм ...
освен това, без да гледам подробно картата се вижда, че и 2 те са в сев полукълбо, като Аруба е доста по-близо до екватора.

Та в тая връзка ... Какви противоположности !!??
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: WhiteRider в Април 24, 2009, 23:56:21 pm
Да, ако Шамбала е центърът на динамичната страна на енергията, Божествения отец, то Аруба е центърът на рецептивната страна на енергията, Божествената Майка. Тези два центъра са напълно свързани и интегрирани помежду си, възвръщайки малко по-малко и цялостността на двата полюса на енергиите в човека. Но не винаги е било така.
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ketix в Май 10, 2009, 23:51:55 pm
Ами казват, че след определена дълбочина Земята е куха и има свое вътрешно Слънце и атмосфера, както е нарисувано на картинките. Пък и има специални входове откъдето се влиза. Не навсякъде има атмосфера и условия за живот...

А дали не може да се организира експедиция от ентусиасти, които да минат през входовете. Входа в България е известен на доста хора.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: remalyks в Май 10, 2009, 23:56:07 pm
Хайде! :)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: ketix в Май 10, 2009, 23:58:33 pm
Кога ще ви водя момчета :P Само пари за експедиция съберете, Жоро знае пътя, пък и на мен ми е забит някъде в подсъзнанието - сигурен съм ;)

Е, толкова пари няма да  трябват, всеки може дасе екипира сам.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Май 11, 2009, 16:06:03 pm
ketix, предполагам си от "достата хора" на които им е известен входа? :P
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: ketix в Май 11, 2009, 20:04:36 pm
ketix, предполагам си от "достата хора" на които им е известен входа? :P

Значи, първо го чух 90те години от човек, които е починал вече.
2005 го чух за втори път от човек, които е доста известен, той твърди, че с група са стинали до входа, но деструктивно поле е въздействало върху по-слабите умове и те са изпитали страх и са се върнали. Този човек е продължил още малко навътре.
Мястото наистина е известно, не е необходимо много, за да се пробва.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Май 11, 2009, 22:39:58 pm
И този човек откъде знае че този вход води до кухата земя, а не до някоя пещерица?

Иначе сподели обекта къде се намира и да тръгваме :)
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: ketix в Май 11, 2009, 23:38:49 pm
Публично няма да кажа, само група от свестни хора при пълна тайна, това е подхода, иначе много пречки ще има.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Май 11, 2009, 23:51:23 pm
Да не е в Пирин  ;)
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: ketix в Май 11, 2009, 23:56:47 pm
Не! Няма да кажа публично!
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Май 12, 2009, 00:01:42 am
Ок няма проблем  ;) Аз преди време имах сън по този въпрос с подземните входове ето я и темата  ;)  http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=5141.0
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: ketix в Май 12, 2009, 00:17:38 am
Страхотно,  очевидно съня е излъчван като сигнал за много хора, ясно е, че края на този свят идва и започва началота на другия, за България, бедствията ще идват на вълни, така както аз знам, първоначално, за да се опазим от първата вълна, който иска да оцелее да се насочи в стара планина, втората вълна ще е много по-силна, фактора на първата е различен и няма да съществува към момента, тогава трябва да се отиде в родопите и да се изчака....ще оцелеят само тези, които са оцеляли, всичко това вече се е случило... в новия свят има място само оригинални съзнания, нито едно ог копията няма да оцелее, колкото и де изглежда значимо днес.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: cbncbd в Август 03, 2009, 08:13:40 am
 :)
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: cbncbd в Август 25, 2009, 11:08:46 am
Какво става с тези входове? Докъде водят?До Агарта? :boredom: Да не са просто пещери? :-X
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: defyl в Август 26, 2009, 11:48:47 am
в новия свят има място само оригинални съзнания, нито едно ог копията няма да оцелее, колкото и де изглежда значимо днес.
Какво имаш предвид под "оригинални" съзнания?
И тези "копия", копия на какво са?
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Z-931 в Август 26, 2009, 18:26:31 pm

Ето тук ketix обясняваше какво разбира под "оригинално" съзнание:

Цитат
Казах 10% от населението на земята, и около 5000 българи. Оригинален човек е просто човек с физическа форма, енергийно тяло, съзнание и душа, повечето хора са копия нямат съзнание и душа. Те са градината на тъмните сили, плевели, които излъчват енергия с определена ниска вибрация, умират, размножават се и само толкова
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Септември 01, 2009, 17:39:37 pm
Такааа, отдавна не бяхме дискутирали по темата  :P Понеже има една книга  "Кухи планети" и ще цитирам  една малка част от това което казва автора:


Нека да приемем че под земята не е толкова горещо  колкото учените предполагат че е. Ако това е така може да се очаква вода  да проникне дълбоко под земята. Тази вода може да създаде  тунели и кухини. Може да има дори цели океани под Земята.


И най-интересното е че това с океана под земята се окaза 100% истина:

Сеизмолози от  университетите Washington и  St. Louis направиха първия 3Д модел на отслабването на сеизмичните вълни дълбоко в мантията на Земята и откриха съществуването на подводен воден резервоар голям поне колкото Арктическия океан. Това е първото доказателство за съществуването на вода дълбоко в мантията на Земята. Океана се намира под източна Азия.
 Вероятно под повърхността на Земята се крият големи количества вода, пише в. "Дейли телеграф", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Учените от университета на Орегон са изготвили триизмерна карта на земната мантия и са открили огромни "резервоари". Според специалистите в тях може да има в пъти повече вода, отколкото във всички океани на Земята.

Свидетелство за наличието на вода дълбоко под земната повърхност е повишената електропроводимост в мантията.

Учените смятат, че водата може да се крие дълбоко под повърхността от четири милиарда години или да се е просмукала във време, когато планетата е била много по-влажна. БТА

http://science.actualno.com/new_257726.html

Първо беше колкото Арктическия океан преди 2 години а сега  в пъти повече от всички океани - интересно какво следва  ;)
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Септември 05, 2009, 05:01:54 am
http://www.youtube.com/watch?v=zUoR54Czp-M
http://www.youtube.com/watch?v=vVylp4Me6p8
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Alien в Септември 06, 2009, 16:57:50 pm
http://www.youtube.com/watch?v=zUoR54Czp-M
http://www.youtube.com/watch?v=vVylp4Me6p8

Хмм, това би подхождало и за темата за Атлантида (и Лемурия).
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: cbncbd в Септември 11, 2009, 11:18:51 am
Хендъл,ко ще кажеш викаш за Агарта? :)Я ми изясни позицията си :)? 8)
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Септември 11, 2009, 13:45:43 pm
Хендъл,ко ще кажеш викаш за Агарта? :)Я ми изясни позицията си :)? 8)

Преди да започнеш да пишеш тука ( или по време на писането си ), трябва да се подготвиш сериозно за дискусия, а не да ми вкарваш някви филми, в които ти вярваш, без капка доказателста и прочие. Никаква позиция няма да ти казвам, щото не ми се четат после несвързаните ти отговори.

Агарта не е кухото пространство в Земята, където има цивилизация, морета, небеса, кебапчета и тн. Това е мойта позиция. Още нещо?
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: cbncbd в Септември 11, 2009, 14:24:21 pm
Не, звучи супер. :) :flag_of_truce:Аз примерно допреди съвсем скоро не бях и чувал за Агарта.И какво е тогава?
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: cbncbd в Септември 12, 2009, 20:15:07 pm
Ами другите?Които вярват ,че има или както аз ,че е имало такъв свят...?
1Колко километра под земята е била?
2.Колко в диаметър.Слънце-какъв тип?Колко голямо да си го представя.Искам 3D картинка да мога да си представя.Ако имате някаква идея де.Аз не съм чел по темата. :flag_of_truce:
3Денонощие-колко часа?
4Създаването на света Агарта.Коя епоха е тук в горния свят по това време?
5.Колко епохи  има този свят?  Това поне го казахме вече:)
На 5тия въпрос  да ми отговори някой,моля.Искрено. :drinks: :drinks:Моля...
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: tiamat в Септември 18, 2009, 17:53:07 pm
По въпросите има доста писано тук:
http://www.hollowearth.ru/?tag=%d1%81%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%bd%d1%8b%d0%b9-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%8e%d1%81
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: SMSI-H в Септември 18, 2009, 22:08:44 pm
Жестоко!!!!!!! :rofl2: :rofl2: :drinks:

Земята не била куха. Ха-ха-ха-ха-ха..............

Н. Разгледай сателитните снимки и видеотата. Ще се сбръчкаш...
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Z-931 в Септември 18, 2009, 23:06:56 pm
Тя, че куха -куха, само където няма кой да ни кажи къде са и портите ;), че да ги запушим... :drinks:
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: H. в Януари 05, 2010, 18:20:50 pm
МНОЗИНА ВЯРВАТ, ЧЕ ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА НА ЗЕМЯТА ЖИВЕЯТ НЕОБИКНОВЕНИ СЪЩЕСТВА, ВЛАДЕЕЩИ ТЕХНОЛОГИИ, КОИТО ОЩЕ НЕ СА ПОЗНАТИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.

Всички, които проявяват интерес към паранормалното и необяснимото, са запознати с теорията, че земното кълбо е кухо. Идеята се основава на древните легенди на много народи, в които се твърди, че съществуват много раси (всъщност цели цивилизации), които процъфтяват в подземни градове. И още, че обитателите на подземния свят са много по-напреднали в областта на технологиите, отколкото хората на повърхността. Някои дори вярват, че НЛО не са от други планети, а са дело на загадъчните подземни същества.

КОИ СА ТЕЗИ СТРАННИ РАСИ? КАК СА СЕ ЗАСЕЛИЛИ В ЗЕМНИТЕ НЕДРА? И КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ВХОДОВЕТЕ КЪМ ТЕХНИТЕ ГРАДОВЕ?

Едно от най-често цитираните имена за обществото на подземните обитатели е Агарта, чиято столица е Шамбала. Очевидно източник на тази информация е „Димящият бог” – „биографията” на норвежкия моряк Олаф Янсен. В „Агарта - тайните на подземните градове” от Уилис Емерсън се описва как с едномачтовия си платноход Янсен проникнал във вътрешността на Земята през вход, намиращ се на Северния полюс. В продължение на две години морякът живял сред обитателите на колониите, обединени от названието Агарта. Според Емерсън тези същества били високи шест метра, а над света им греело димящо слънце. В една от колониите – Малката Шамбала – било седалището на правителството. „Докато Малката Шамбала е вътрешен континент, сателитните є колонии са по-малки затворени екосистеми, намиращи се непосредствено под земната кора, или са скрити в планините” – пише авторът.

Как и защо „подземните богове” са се заселили там? В книгата се твърди, че катаклизмите и войните на „повърхността” принудили тези същества да заживеят във вътрешността на земното кълбо: „Избухва продължителна война между Атлантида и Лемурия, използването на термоядрено оръжие в крайна сметка унищожава тези висши цивилизации. Пустините Сахара и Гоби, австралийската пустош и пустините в САЩ са само няколко примера за последвалото разрушение. Подземните градове възникнали като убежище за хората и сигурно хранилище на секретните документи и технологии на двете древни култури.”

ПРЕДПОЛАГА СЕ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ НЯКОЛКО ВХОДА КЪМ АГАРТА:

Пещерата Момот в Кентъки, Сащ;

Планината Шаста в Калифорния - говори се, че агартският град Телос се намира във вътрешността и под тази планина;

Манаус, Бразилия;

Мато Гросо, Бразилия - предполага се, че отдолу е град Посид;

Планината Епомео в Италия;

Тибет (Хималаите) – говори се, че входът към подземния град Шонши се пази от местните монаси;

Монголия – вярва се, че под границата между Монголия и Китай се простира град Шингуа;

Рама, Индия – твърди се, че под града има друг град, също наречен Рама;

пирамидата Гиза в Египет;

Рудниците на цар Соломон;

Южният и Северният полюс.

Древна индийска легенда гласи, че в подземните градове Патала и Бхогавати живеят хора-змии, които воюват с Агарта. Описват ги като раса, владееща високите технологии. Нагите (местните обитатели) мразят човеците, затова ги отвличат, изтезават и дори ги изяждат.

Поддръжниците на тази теория твърдят, че докато входът към Бхогавати е някъде в Хималаите, в Птала може да се проникне през кладенеца Шешна в Бенарес, Индия. Авторът на „Подземните жители” Уилям Мот казва: „Според херпетолога Шърман Минтън този вход наистина съществува – четирийсет стъпала водят надолу към кръгла падина и стигат до затворена каменна врата, покрита с барелефи на кобри. В Тибет се намира мистична гробница, която също е наречена Патала. Местните жители твърдят, че тя се простира върху древна пещера и система от тунели, които стигат до азиатския континент, а може би дори по-далеч. Нагите имат влечение към водата, затова входовете към подземните им жилища често са скрити на дъното на кладенци, дълбоки езера и реки.”

В статията си „Кухото земно кълбо – мит или реалност” Брад Стайгър споменава легендите на древните – раса, населявала нашата планета преди милиони години, която по-късно се заселила под земята. Древните били изключително интелигентни и владеели технологии, непознати до този момент. Те имали голяма продължителност на живота и предхождали с около милион години появата на хомо сапиенс.  Древните избягвали контакта с „надземните” хора, но от време на време ги подлагали конструктивна критика; говори се, че често отвличат човешки деца и ги отглеждат като свои.

Една от най-противоречивите истории за подземните жители е така наречената „мистерия Шейвър”. През 1945 списание „Изумителни разкази” публикувало дописка на Ричард Шейвър, който твърди, че наскоро е гостувал в град на извънземна цивилизация. Повечето читатели обявили автора за луд, но той настоявал, че всичко написано е вярно. Твърдял, че в праисторически времена расата на древните (или титаните) дошла на нашата планета от друга слънчева система. След като поживели на повърхността, те открили, че под влиянието на нашето Слънце остаряват преждевременно; затова се скрили под земята и построили грамадни жилищни комплекси. След време решили да се заселят на друга планета, а подземните им градове станали убежище на мутанти: злите Деро – разрушителни роботи, и добрите Теро – роботи, необременени от расови предразсъдъци. Шейвър твърдял, че се е срещнал именно с тях. Въпреки голямата популярност на „мистерията на Шейвър” вход към този подземен град така и не бил открит.

Друга любопитна теория гласи, че ние, хората, всъщност живеем във вътрешността на земното кълбо. Придържа ни не земното притегляне, а центробежната сила, получавана при въртенето на планетата. Твърди се още, че звездите са блещукащи ледени късове, окачени много нависоко, а илюзията за ден и нощ се създава от въртящо се централно слънце, което е наполовина светло, наполовина тъмно.  В Германия дори била основана секта, чиито вярвания са били свързани с теорията за „обърнатата Земя”. Тази концепция била възприета и от мнозина нацисти, намиращи се високо в йерархията. Твърди се, че Хитлер не се е самоубил в бункера, а с най-приближените си хора е избягал по таен тунел, водещ до тайно летище. Оттам със специално подготвен самолет те стигнали до Южния полюс, проникнали в тайнствения подземен свят и изчезнали завинаги.

ПРИ ПОДОБНИ ТЕОРИИ Е ТРУДНО ДА СЕ ОТСЕЕ ИСТИНАТА ОТ ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕТО И ИЗМИСЛИЦИТЕ. ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ И В НАШИ ДНИ МНОЗИНА ВЯРВАТ В СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПОДЗЕМНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ, САМО ЧЕ ЗАСЕГА НИКОЙ НЕ Е ОРГАНИЗИРАЛ ЕКСПЕДИЦИЯ ЗА ОТКРИВАНЕ НА ТАЙНИТЕ ВХОДОВЕ И СРЕЩА С ОБИТАТЕЛИТЕ НА КУХОТО ЗЕМНО КЪЛБО. ИНТЕРЕСНО ЗАЩО.


Източник: http://www.6tastie.com/the-magazine/articles/50-interesting
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: sesiliq в Януари 05, 2010, 19:38:22 pm
Според мен има подземен свят ,но Земята не е куха.Само градове.И НЛО-тата(около90%) не идва от това ядро.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Max в Януари 05, 2010, 21:20:56 pm
Друга любопитна теория гласи, че ние, хората, всъщност живеем във вътрешността на земното кълбо.

Да, над нас е атмосферата.


КУХОТО ЗЕМНО КЪЛБО

Но ако Земята е жива, възможно ли е да е куха?

Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Castiel в Март 24, 2010, 14:26:39 pm
Дали и в България има такива входове към подземни градове ?
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: dragonn в Март 27, 2010, 17:57:21 pm
Винаги съм се чудил примерно:
Ако изкопаем мислена дупка в Земята, която да излиза от отсрещният край на Земята по права линия и пуснем един камък да пада свободно през тази дупка, какво ще стане с камъка?
1. Ще излезе от другият край на Земята?
2. Ще пада известно време до центъра на Земята и след това ще се спре в безтегловност (от което следва че центъра на Земята няма да е с най-голяма плътност)?


Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: remalyks в Март 27, 2010, 19:26:08 pm
Няма как да стане, защото зЕмята не е кръгла?
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: dragonn в Март 28, 2010, 04:13:42 am
Цитат
Няма как да стане, защото зЕмята не е кръгла?

Добре де негър, каква форма според теб е Земята за да знам как да задам въпроса?

Ако според теб Земята е във формата на тава, какво ще стане ако пробием тавата и пуснем един камък да пада свободно през тази дупка

1. Ще излезе от другият край на тавата?
2. Ще пада известно време до центъра на тавата и след това ще се спре в безтегловност.

Благодаря за отговора!

Edit: Думата "тава" може да я замениш с която друга форма ти харесва.
 
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: arktur в Април 07, 2010, 17:51:36 pm

Цивилизацията под Земята може да се види чрез Remote View. В древните текстове обитателите са описани действително като много напреднала раса, с високо развити технологии. Според Будиските теории тези суперчовеци от време на време се появяват на повърхността да наблюдават развитието на човешката раса. Вероятно те са част от друга програма успоредна на нашето съществуване. Ако някой успее по метода Remote View или друг вид умения /мечти, спомени, сънища,  медитации, визуализиране, ченълинг и т.н./ да се спусне в Агарта, нека сподели своите експерименти и преживявания.


(http://www.crystalinks.com/agarthamap.jpg)
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: voodoogoo в Януари 05, 2011, 18:33:07 pm
Голяма част от българските приказки разказват истории за юнака дето слязъл на долната земя.В много от историите там живее ламя или дяволите,обикновенно ламята е мъдра или вобще не се стига до разговор а дяволите най-често биват изхитряни(гордейте се българи с манталитета си) и подчинявани(което може да обясни защо влечугите(много по-хубава дума от рептил :blum1:) са така решени да не позволят на България да се развива и правят всевъзможни комбинации).Има и още един мит за Орфей.Слем намирането и на физическо доказателство за съществуването му не само като метологичен образ (гробницата до с.Татул)можем да се замислим.Митът е че когато отишъл в подземното царство е влязъл през Странджа.Ако питате местните за планината ще ви кажат ,че там няма високи върхове а само дълбоки дерета.Има толкова непристъпни места ,че човешки крак не е стъпвал там,щот е много урасло в издънкова гора и канари.Съществуват огромни комплекси от пещери с многобройни тунели и входове повечето неизследвани.Имат запазени древни ритуали като да танцуват върху огън а може и други не така известни ,не съм запознат,освен това планината е огромен змиярник а кората е много стара.
 Та се чудя защо търсим на места така далечни и трудни за изследване когато и тази земя крие свойте тайни и една разходка със сигурност ще се отрази по-добре от няколкочасово ровене в мрежата.Апелирам да наблегнем на тайните и ритуалите в България докато още не са ги заличили .
  А за приказките е възможно и да сме си ги донесли при преселването,пък той Памир май някъде там до Хималаите,Урал,Алтай или Монголия се намира.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: old4 в Януари 05, 2011, 19:44:29 pm
Цялата земя е надупчена като швейцарско сирене от сондажи, куха била земята, та толкова ли не нацелиха темето на някой "рептил"  ;D.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Sangre в Януари 05, 2011, 20:35:54 pm
Няма как да стане, защото зЕмята не е кръгла?

Естествено че не е кръгла, те я геоидна. Кълбовидна но леко изпъкнала на екватора  от ценробежните сили на въртене. Не е чак като топка за ръгби но подобна.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Еруин в Юни 19, 2011, 01:39:12 am
Да споделя малко личен опит, който може да не се взима несериозно понеже е добит под формата на медитация.  :hi:
Никога преди това не бях чувала за теории, че земята е куха или за Агарта.
Влизам през морето, все надолу.. докато стане тъмно и после започне да просветва пак и излизам през морето, но на долния свят. Гравитацията от един момент нататък се обръща - светът долу е като огледален образ на нашия. Само че е по-цветен,чист и природата е прекрасна, пълно е с дива растителност, дърветата са огромни, има скали и пещери, пълно е с минерали и кристали. Пясъкът по плажа сякаш блести все едно е от някакви минерали- стрити на ситно. Има централно Слънце, но то не е като нашето. Това не е толкова жарко, цветът е по-бял, не толкова към жълтата гама. Не знам как да го опиша, все едно Слънцето, което познаваме е мъжката енергия- по-динамично, а Вътрешното Слънце е женската- по-нежна по-мила, даваща живот, сътворяваща. Все едно някой е направи смесица между огромен кристал и Слънце.  :blush: (хич не обяснявам добре, ще ме извините)
Магмата я виждам/усещам на някакво /различно на различните места/ разстояние под земната кора,в непрекъснато движение, издигаща се на снопове/колони, които приближават земната кора, но повечето пъти се спират като доближат и се връщат частично. Но магмата не продължава безкрайно много надолу. Земя...магма...обръща се гравитацията, магма и после пак земя.. Не мога да си обясня за момента какво би могло да поддържа тази температура. Знам само, че магмата я възприемам като жива енергия, съзнателна, дейна, общуваща,показа ми, че трета чакра отговаря на елемента огън и че явно имат общо.
(Цялата планета е жива според мен и всичко на нея е свързано, но ние някак си го нямаме този усет през съзнателното си съществуване.)
За момента съм ходила 2 пъти и половина долу. Половина, защото единия път бях зле с концентрацията и нищо ново не видях. Възможно е и да е някакъв паралелен близък свят, но все ми се струва и ми се иска да е част от нашия.

Нямам представа, къде са действителните входове, но и за момента не ми трябват по никакъв начин.
(За тези, които ще ми кажат, че звуча като побъркано същество - няма нужда, наясно съм с това :flag_of_truce: :-*)

Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Еруин в Ноември 15, 2011, 18:45:37 pm
Вътрешното Слънце- т.е. Центъра на Земята е като огромен компютър. Техника от съвсем различно от нашето ниво. Има минимодел на слънчевата система, в който всичко сякаш се разглежда спрямо Земята(Земята е централната фигура). Планетите в този модел по-скоро са някакъв вид носители на информация, мязат на непознат вид кристали. В самия модел на слънчевата система има и празни места- за други тела, които са били някога там или пък за нови, които биха били добавени след време.

Ако приемем, че всяка планета е вид компютър. То в компютъра би трябвало да се задават настройките как той да си взаимодейства с другите компютри/планети/. А? :-X

Което ако е вярно прави вътрешната земя още по-ценна.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Ноември 16, 2011, 05:36:57 am
Абе как така в бъдещето ще се добавят нови тела в слънчевата система?
Откъде ще ги вземем? Да не растат в саксии? :mocking: :empathy3: :rofl:

Това за централния компютър ... хммм. Че за какво ни е? Какви са му функциите?
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: voodoogoo в Ноември 16, 2011, 12:03:38 pm
Настройките се извършват чрез импулси,пращани от Слънцето,а на него му ги праща Централното захранване.Периодът на един инпулс е 26 000 години.Това покрива теорията за Пулсацията на вселената.Друг е въпросът,какво се случва с парченцето сирене между клавиатурата.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Еруин в Ноември 16, 2011, 14:29:31 pm
Абе как така в бъдещето ще се добавят нови тела в слънчевата система?
Откъде ще ги вземем? Да не растат в саксии? :mocking: :empathy3: :rofl:
Имаш едно устройство, което е направено да си действа по подразбиране и оставаш малко опции за персонала работещ с този механизъм.
Те телата са си там където са (говоря за външните). Май въпроса е дали ще ни оказват влияние или не, дали ще са част от нашия свят.
Нямаше много свободни места и не могат да запълват свободните места с каквото им скимне- те са си за точно определени тела, които са си включени по идея от създателя. За да действа всичко това, определено трябва да е съгласувано с дейността на Слънцето.

Настройките се извършват чрез импулси,пращани от Слънцето,а на него му ги праща Централното захранване.Периодът на един инпулс е 26 000 години.Това покрива теорията за Пулсацията на вселената.
Благодаря за разяснението.
Да, Слънцето е най-главния "компютър" в мрежата на сл. система.

Това за централния компютър ... хммм. Че за какво ни е? Какви са му функциите?
Tangrata_, въобще не си и помисляй, че на мен ми е много по-ясно от на теб. Ако въобще такова нещо съществува.
На нас лично ни трябва толкова, колкото да си обясним, кое как функционира в света ни.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Ноември 16, 2011, 14:40:22 pm
Защо ги ползвате тия термини? Компютър, захранване, централно захранване, централен компютър?
Централния компютър (може би в средата на Галактиката) предава на слънцето, а то на централния на нашата планета!?

Какво предава?
Вие с теориите за синхроничността да сте запознати? За мигновеното пренасяне на информация?
Принципа на мигновеното предаване на информация изключва всякакви струпвания от типа на "компютри", "захранвания" и прочее натрупана апаратура.
Не искам да се заяждам и не го казвам за да се заяждам, но след като сами признавате, че не ви е ясно, как може да твърдите, че това е изобщо така и не е някакъв сън. Или пък внушено от някой със много способности и със зла умисъл?
Създателя, е извън нашите измерения. Това е елементарно логично.
И той няма нужда от струпвания, каквито и да е, за да предава информация в тази вселена.
И изобщо не е необходимо информацията да се подава по верига, все едно на бай Марко са навръзани овцете една след друга.
Информацията се подава мигновено за всеки атом от Вселената. Дори и не мигновено, защото мигновено пак е някакъв отрязък от време (един миг), а информацията се подава безвремево.
Абе изобщо ...
Как събирате отговорност да пишете и вярвате такива работи?
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Ноември 16, 2011, 14:41:18 pm
Настройките се извършват чрез импулси,пращани от Слънцето,а на него му ги праща Централното захранване.Периодът на един инпулс е 26 000 години.Това покрива теорията за Пулсацията на вселената.Друг е въпросът,какво се случва с парченцето сирене между клавиатурата.
И ти ли Бруте ...
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Еруин в Ноември 16, 2011, 18:30:24 pm
Създателя, е извън нашите измерения. Това е елементарно логично.
:good: Така е.
Под "създател" имах предвид този, който евентуално го е изобретил.
 :)
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: voodoogoo в Ноември 17, 2011, 00:00:59 am
Аз говоря за предаване на енергия за структурното развитие на Вселената,не за информация.Как информацията се движи в структурата на материята е друг въпрос.Защо е създадена живата материя, като носител на информация трети.Всъщност въпросът е :Материята, информация ли е?Информацията ,структура ли е?Структурата ,материя ли е?.Има ли всеобщ закон за всичко или за всяка система действат определени правила,според състава и произходът и?А какво предава,ли питаш?То това е най -спорния въпрос.Дали е настройки,информация или просто така си вибрира,и коя институция,църква или наука ще го разглежда ,няма значение.Въпросът е какво наистина се случва,защото е очевидно,че нещо става.Не може току -така да се променя всичко от толкова време и да не започнаме да го назоваваме.Просто трябва да ги назоваваме с истинските им имена и да ги пишем с Главни Букви.Аз съм бегло запознат с теорията,но вече не чак толкова и по метода на наблюдението виждам,че като я получават тази информация едновременно,явно заради разнородните, матерялни структури ,в които са се скупчили,реагират различно,а някои дори не реагират.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: grzzz в Февруари 22, 2012, 22:56:03 pm
http://kbr-time.ru/unknown/2081-davayte-razbiratsya-vmeste-predlozhili-mariya-i-viktor-kotlyarovy-chitatelyam-kbr-time.html

http://vbox7.com/play:m03bae82d1
Тайны мира 32 Подземные города 2/4

6 входа към подземно съоръжение са били открити от алпиниста Артур Жемухов в Кавказ, Кабардино-Балкария (планината Елбрус) през септември 2011-а. Проходите не са предназначени, за да минават хора, те са по-скоро вентилационни шахти; ширината им е около 1 квадратен метър. Дълбочината на шахтите е поне 100 метра, дотам са стигнали алпинистите с наличната техника. Предполага се, че са на няколко хиляди години. Каменните блокове, от които са изградени са правоъгълни, идеално наместени един спрямо друг, очевидно с изкуствен произход.
Някои от откривателите предполагат, че това е входът към Шамбала, според някои издирван по тези места и от експедиция на "Аненербе" през 1942 г.
Интересно, когато следващи експедиции намерят и входовете, предназначени за хора, дали ще научим за това от пресата или случаят ще се потули?  :unknown:
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Март 01, 2012, 14:52:06 pm
Тия шахти, широки 1 метър как не са се запушили през хилядите години.
То само от дъжда колко наноси ще се натрупват.

"Кабардино-Балкария" - интересно име. Почти като България. Само с леко променено произношение.
Дори звуците 'г'-'к' са сродни. Също както в-ф, з-с, б-п, д-т. ж-ш

Положението на устата е еднакво, само при едните се добавя звук от гърлото, а при другите няма звук от гърлото.
'а'-'ъ' също са близки и се различават само по отварянето на устата (отворена-затворена)
Зъщо както е-и, о-у.
Титла: Re:Шамбала и Агарта
Публикувано от: Oberon в Март 01, 2012, 18:15:47 pm
Настройките се извършват чрез импулси,пращани от Слънцето,а на него му ги праща Централното захранване.Периодът на един инпулс е 26 000 години.Това покрива теорията за Пулсацията на вселената.Друг е въпросът,какво се случва с парченцето сирене между клавиатурата.

Хора, не изпадайте в умопомрачение, моля ви. Тия 26 000 години нямат нищо общо пулсацията на Вселената, а се наричат 1 голяма земна година, и това е периода на едно пълно завъртане на оста колко нейния център, т.нар "прецесионен цикъл". За всяка планета е различно, зависи преди милиарди години как се е лашкала и дали има спътник.
Сега ако ми кажеш, че за пръв път чуваш за Прецесия на равноденствията, направо се изнасям от темата:)
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: Tangrata_ в Март 24, 2012, 05:40:58 am
Древните българи нямаха ли в календара си включена и прецесията?
Титла: Re: Шамбала и Агарта
Публикувано от: vallex в Април 20, 2013, 22:22:05 pm
Навярно сте го чели, но лично аз като препрегледах темата не срещнха тази статия, та реших, че тук и мястото да я поместя

 Последните оцелели индианци от народа Макучи /macuxíes /, които населявали земите на север от Амазонка, разказвали, че до 1907 г., те влизали в една пещера и вървели между тринадесет и петнадесет дни, докато стигнат  "от другата страна на света,". Там  живеели "големите хора" високи между 3 и 3,5 метра .Според разказите на индианците, големите хора били много добри и трябвало да се уважават винаги техните напътствия. Ролята, която изпълнявали мъжете от народа Макучие, била да охраняват входа на пещерата. Те не трябвало да позволяват достъп до нея на нито едно живо същество.
Силният вятър, който духал в тунела на пещерата духал пет дена навътре и пет дена навън. Когато той започвал да духа навътре, мъжете, на които било разрешено да влязат в подземията, започвали да слизат надолу по стълбата. Всяко стъпало от нея било високо 82 см.  На третия ден стигали до края на стълбата.  Брояли дните по усещането си за глад в стомаха и желанието за сън. Това е начин, който изглежда много точен.Когато стигнели края на стъпалата, те загасяли факлите си. Продължавали да вървят по коридор, осветен от големи като диня светлини. Вървели все по-бързо и по-бързо, а тялото им ставало все по-леко. Минавали през пет места, които били много ясно разграничени, на фона на огромни подземни кухини, чийто таван не можело да се види. В едната от тези зали имало четири светлини, които приличали на слънца. Човек не можел да ги погледне, защото го заслепявали. Тези светлини, макар и да приличали на слънца не били толкова високо, колкото самото слънце. В този сектор на подземието растели дървета с плодове, които ставали за ядене, като, орехи, манго, банани и други по-малки растения.
Според сравнителното описание, което индианците направили за местностите и подземията, през които са преминавали, тези площи имали около десет квадратни километра проходима повърхност, върху която виреела растителност.  Другите области били недостъпни и опасни, там се намирали големи скали и врящи потоци. След, като преминели през тези пет големи кухини, трябвало много да внимават и да се държат за стените, защото телата им ставали много леки и започвали да летят.Вятърът, който сега започнал да духа навън, не бил пречка да продължат спускането, но ако те се опитвали да тръгнат в обратна посока, силното течение можело да ги повлече в бездънният тунел. Мъжете много внимавали с циклите на вятъра. В седмия или осмия ден от прехода те стигали до едно място, където всичко летяло.  Вероятно това е била някаква точка в средата на земната кора.Понякога вятърът ставал много силен,  че трябвало да се държат за стените. Обикновено преминаването през мястото, където липсвала гравитацията, продължавало ден и половина. Но понякога трябвало да се прикриват зад каменните первази и железа, които били забити в скалите, изчаквайки два дни, докато вятърът утихнел.След това продължавали да следват пътя, белязан от потоци с  много студена вода, които минавали през пещерата. Така стигали до едно голямо и празно пространство, много по- огромно от тези, през които били минали до сега. Там имало някакви блестящи неща, които приличали на пчелни пити и които имали диаметър от десетина метра.Те били разположени върху стъбла, високи колкото на дърво, но последните живи макучие не могли да разкажат повече за тях.От този момент нататък пътниците възвръщали част теглото на телата си. От там започвал другият край на земята, където всичко било малко по-леко, слънцето било червено и винаги било ден, нямало нощ, нямало звезди и луна.Мъжете оставали на това място няколко дни, наслаждавайки се на близките плажове. През това време те видимо започвали да се подмладяват.След това те се връщали с ценен товар. От гигантите получавали много подаръци. Големи риби, чието месо не се разваляло до два, три месеца. Ябълки с размер на човешка глава, и грозде със зърна като човешки юмрук.  Като допълнение на всичко, придобивали и много жизнена енергия. На връщане гигантите ги придружавали, помагали им да носят огромната тежест.Пътуването в обратна посока започвало с попътен вятър, този вятър щял да бъде с тях през последния етап от пътуването, последните три дни и изкачването на стълбите, чиито последни останки съществуват и до днес.Народа на макучите вярват, че ако следват съветите, дадени им от гиганти, когато един ден умрат тук, ще се родят сред тях-там. Те казват дори, че някои от техните хора не са умрели, а направо са се трансформирали в гиганти и са останали вътре. Но е имало едно изискване за тези хора – да нямат деца тук на земята.Трагедията за всички макучи дошла през 1907 година. Трима британски изследователи пристигнали от името на своята кралица и  търсели диаманти. В районът, в който живеел народа макучи  все още могат да бъдат намерени диаманти, въпреки че от 1912 година насам вече цялата област е разровена. Когато британците пристигнали, е имало достатъчно диаманти, за да задоволят кралицата и други амбициозни хора, които после забогатели използвайки местните жители. По това време един от онези хора, които били "оторизирани за пътуване до центъра на Земята"  извършил ужасно и неблагоразумно нарушаване на тайната и показал на чужденците тайната врата към подземията.Един от тях изпратил писмо до Нейно величество, повтаряйки история като тази с малко повече подробности.  Пясъците на  плажовете във вътрешността на пещерата изобилствали от диаманти и   огромни блокове от минерали.Тримата англичани влезли в забраненият вход към пещерата и никога не се завърнали.  Вместо тях,  от пещерата излезли гигантите, смъмрили хората от народа макучие и завинаги им забранили влизането в пещерата.Областта, където живеел народа Макучи, била богата на диаманти, но бедна на плодове и риба. След две години страдание и бедност, въпреки забраната, те  решили да направят опит за нов контакт с гигантите.


Вървели с надежда два дни, но стигнали до едно място, където вятърът идвал от друга пещера, за която те не знаели по-рано.Старият и познат път бил затрупан и непроходим. Някои от хората се върнали веднага, но други решили да продължат по непознатият тунел. Няколко месеца по-късно, един от тях се върнал и казал на останалите, че те могат да влязат. Гигантите им дали съгласието си. Но тези, които решавали да влязат веднъж, знаели че няма да се върнат никога повече, такова било правилото, защото гигантите им казали, че  след време тяхната територия ще да бъде завзета от много англичани, които ще им навредят. Някои хора отказали да напуснат домовете си, други се съгласили да тръгнат и да не се върнат никога.Няколко години по-късно, започнали да пристигат златотърсачи, замърсили чистите реки, размътили умовете на онези макучие, които са останали отвън. Нашарили гърбовете им с камшици, насилили жените им, изродили расата им. През юни и юли 1946 г. се случило едно огромно свличане на земните пластове, което затрупало цялото стълбище. Днес могат да се видят само няколко стъпала  в  самото начало и една недостъпна пропаст, от където вятърът духа в различни ритми.
Някои стари макучи, които  избягали на английският камшик и са все още живи, отчитат своята възраст като броят месеците на луната.Те не искат напълно да забравят изгубеният рай. По-точно казано-да не го забравят никога, защото те го познаваха ... И го загубиха.

Източинк:
http://blogzaserioznihora.blogspot.com