Автор Тема: Генератор за Браунов газ вече на пазара!  (Прочетена 138650 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен опел фен

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
Re: Генератор за Браунов газ вече на пазара!
« Отговор #105 -: Октомври 23, 2012, 19:13:16 pm »
опел фен  значи не гориш чист водород а браунов газ ,това го правят доста колеги от доста време ,просто ни подведе ката обяви че гориш водород, моля те бъди точен.Ако не си забелязъл тук обсъждаме изработването на по ефективни генератори на браунов газ и повишаване на добива на газ и намаляване на консумирания ток ,така че ако имаш конкретни числа ,схеми или снимки не се стеснявай и ги качи във форума
    колега разликата е малка  кислорода съшто е добре за двигатела    пробвал съм и само с чис водород но е по зле    за икономия на ток и аз се мъча да постигна  по добри резолтати но за сега съл   12в. 9 -10 ампера за литър  браунов газ  на минута

Неактивен опел фен

• Четящ
  • *
« Отговор #106 -: Октомври 23, 2012, 19:15:42 pm »
ако има от колегите некой дето са постигнали по добри резултати  да кажат как става  пък ще  :drinks:

Неактивен x_name41

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #107 -: Октомври 23, 2012, 19:27:41 pm »
    колега разликата е малка  кислорода съшто е добре за двигатела    пробвал съм и само с чис водород но е по зле    за икономия на ток и аз се мъча да постигна  по добри резолтати но за сега съл   12в. 9 -10 ампера за литър  браунов газ  на минута
:o
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен опел фен

• Четящ
  • *
« Отговор #108 -: Октомври 23, 2012, 22:15:28 pm »
такае колеги

Неактивен иваниванов

• Четящ
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #109 -: Октомври 24, 2012, 19:39:19 pm »
alexxx39 , колегата vangelis1860 публикува линк на който има много интересни неща
http://depositfiles.com/files/dvo5jj4tb. погледни за какво става въпрос и може да коментираш

Неактивен иваниванов

• Четящ
  • *
« Отговор #110 -: Октомври 24, 2012, 19:44:12 pm »
vangelis1860 , мога ли да те помоля да  изпратиш и на мен цялата информация която имаш за брауновия генератор , моя мейл е  [email protected].       благодаря  ти предварително

Неактивен опел фен

• Четящ
  • *
« Отговор #111 -: Октомври 24, 2012, 20:45:12 pm »
качете я тука тая имформация да я видим сички  :)

Неактивен zlia_genii

• Четящ
  • *
  • Публикации: 13
« Отговор #112 -: Октомври 25, 2012, 15:56:55 pm »
Здравейте,
Следа от доста време форума но за първи път пиша.
Прочетох всичко което има като материал, много е хубаво че все пак има хора които споделят знания опит и постижения
Искам специално да благодаря на човека които е пуснал фаила с описанието на генератора и начина на сглобиаване на батерията
Започнах да правя примитивни опити и останах доста очарован от ефекта
може би съм на прав път но ще ви кажа какво съм направил като ми станат готови слектродите от нераждажеика и сглобиа кутията за да мога да кажа със сигурност дали съм постигнал нещо различно от всички останали които се занимават с генератора
както ввждате още съм в началната права така че очакваите резултати най рано до 20 - 30 дни
Сиромах човек - жив Дявол  :diablo:

Неактивен zlia_genii

• Четящ
  • *
« Отговор #113 -: Октомври 25, 2012, 16:01:03 pm »
vangelis1860 , мога ли да те помоля да  изпратиш и на мен цялата информация която имаш за брауновия генератор , моя мейл е  [email protected].       благодаря  ти предварително
свали си само фаила от линка и друго нищто не ти триабва там има всичко

Неактивен zlia_genii

• Четящ
  • *
« Отговор #114 -: Октомври 25, 2012, 16:31:36 pm »
и искам нещо да попитам
как измервате количеството газ за 1мин
при моя примитивен опит от 4 електрода с размери 6х6 см и трансформатор 12v и не знам колко ампера ама си паля колата с него чат пат и малко КОН в водата  стана така че водата сякаш щеше да изври ама не се загря и за около 10 сек. се включи защита на захранването
та въпроса е как да измеря колко газ произвежда

Неактивен alexxx39

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #115 -: Октомври 25, 2012, 18:53:59 pm »
Ще ти го обясня по най-простия начин взимаш едно еднолитрово шише да е с по малка гърловина за да можеш да я запушиш с палец,пълниш го до горе до ръба на гърловината с вода запушваш го с палец така че между палеца и водата да няма въздух след това го обръщаш в кофа с вода с дъното на горе така че гърловината да е под нивото на водата в кофата и махаш палеца след това с едно мъркуче подаваш газа от генератора в гърловината на шишето като генератора трябва да е пуснат предварително така че от маркучето да излиза вече газ така няма да те заблуди за количеството на газа ,когато първото мехурче от маркуча влезе в гърловината на шишето пускаш хронометъра и го спираш когото цялото шише се напълни с газ и и от гърловината излезе първото мехурче с газ и изплува на горе . След това имаш да решиш уравнение с едно неизвестно.

Неактивен alexxx39

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #116 -: Октомври 25, 2012, 18:58:58 pm »
Защитата ти се включва защото тока през клетката е много голям и защитата реагира като на късо съединение.

Неактивен опел фен

• Четящ
  • *
« Отговор #117 -: Октомври 25, 2012, 21:16:44 pm »
Защитата ти се включва защото тока през клетката е много голям и защитата реагира като на късо съединение.
   може и ампеража да е много малък   или електролита с висока концентрация на  КОН

Неактивен иваниванов

• Четящ
  • *
« Отговор #118 -: Октомври 25, 2012, 21:28:54 pm »
zlia_genii , ако работиш по разработката на vangelis1860  там електродите са с кръгла форма , мисля че диаметъра беше 90 мм  , изработени от неръждавейка 316 L . Къде си поръчал да ти ги направят  или имаш ли инфо къде да ги поръчаме

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #119 -: Октомври 25, 2012, 23:04:11 pm »
   В  кухните  имаше  едни  бъркалки   с  дупки,  идеални  са.
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27