Автор Тема: Снощи стана нещо странно!?  (Прочетена 26227 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен secunden

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 31
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #30 -: Септември 27, 2010, 23:25:41 pm »
Значи за иконата.
Преди години имах една икона на света богородица над главата ми на раклата.И по принцип съм се молил на нея за най различни неща.И една нощ си легнах да спя часът него помня но пак в тези рамки които описах в предишния пост се случи нещо странно.И то се е случило докато съм спял.Събуждам се аз от нещо явно е било шумът които се е появил гледам иконата ми от раклата на земята до леглото ми сложена и обърната обратно с лице към пода.На сутринта майка ми ми каза че е чула някакъв шум но не е дошла да провери.Разказвал съм е и на други и са ме оборвали в тезата си че имало някакъв силен трус и най различни други глупости които вътрешно аз знаех че не са истина.Измина се много време мислех и мислех и пак мислех и настъпи един момент в който забравих тотално че съм го преживял това.Но след време си спомних това и пак почнах да се питам и нещо като чели хоп и отговора ми се появи в главата защо точно обърната с лице към земята.Отговора беше много лесен изключително лесен.Просто това същество което ми е сложило иконата и то най вероятно е мой близък е искало да ми каже че:Колкото и да се моля нищо няма да променя,трябва да повярвам в самия себе си и собствените си сили.И от тогава икона нямам,и от както нямам разбрах много неща които ми помагат в моя живот.Поздрави.
ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ!

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 166
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #31 -: Септември 28, 2010, 11:22:22 am »
Цитат
Отговора беше много лесен изключително лесен.Просто това същество което ми е сложило иконата и то най вероятно е мой близък е искало да ми каже че:Колкото и да се моля нищо няма да променя,трябва да повярвам в самия себе си и собствените си сили.
;D
Хубаво, че сподели. Много интересен повод да ти подарят, закачат и пр. икона.
Цитат
и от както нямам разбрах много неща които ми помагат в моя живот.Поздрави.
Едва ли липсата на иконата е причината. Ама като няма накъде ...така става.
Не подценявай силата на самовнушението но и не го окрилявай. Не съм скептик.
Увации..
п.с.
Достатъчно например е ако иконата не е осветена и е рисувана или е гадна снимка или керамика на калъп, художникаили тоя който я е рисувал да си е оставил ръцете и следователно своят негативен заряд но и това ме съмнява да е така.
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 11:34:58 am от fishbone »

Неактивен sineglazka

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #32 -: Декември 01, 2010, 13:47:36 pm »
А може би си бил сомнамбул и на сън сам си хрърлил/оставил иконата на земята. Аз като малка ставах сомнамбул доста често и близките са ми разказвали какво съм правила, за които нямах никакъв спомен.

Неактивен secunden

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 31
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #33 -: Декември 02, 2010, 09:38:22 am »
Привет. За сомнамбул и дума дори неможе да става , това при мен е изключено.
Искам само да допълня за първата случка , много е спорно дали наистина е имало контакт или съм бил в процес "ОИТ" , наскоро взех да се занимавам с това нещо доста интересно. Най вероятно да е ОИТ понеже покривам всичките симптоми.
« Последна редакция: Декември 02, 2010, 09:39:27 am от secunden »
ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ!

Неактивен onlyflameone

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #34 -: Януари 06, 2011, 11:03:28 am »
Много често се случва- да сънувате и да неможете да извикате. Да всеки успокоява ума си и залъгва съзнанието си с 'това беше просто сън'. Но нещата далеч не са така или поне не стигат дотам. Първо всеки трябва сам да конкретизира лично за себе си какво сън е и от какво значение е то за него.

Относъно страшните необясними неща. (:
Започвате да бъдете будени докато спите- различно време, но най-често 3:32/33 AM и подобни . Бивате парализирани и обладани от много най-вече страх и паника чуства. Предизвикани от това- че не можете да мръднете нито една част от физическото си тяло- дори кутрето на ръката си. Не можете дори клепача да си дигнете на окото. Страха и шока стават още по големи когато пробвате да извикате и неможе дори една нотка от гласа ви се чуе. Най-големият шок става тогава, когато разбирате, че това не е сън, вие сте наистина буден!Това не е съня ви - всичко става тук и сега в леглото ви и вие сте съзнателен. Паниката достига кричини върхове- защото мозъка не разбира!
Уточнение- когато мозъка не разбира нещата- търси някакво съотвествие- най-близко по идентичност и признаци на дадената ситуация. Често при такава ситуация най-близкото нещо, с което мозъка ви разбира ситуацията за да ви предпази от 'късо съединение' и да не откачите изцяло- дотолкова че и съзнанието ви да избяга- Е неща като- демон, зъл дух, извънземни и все там аналогиите им.

Така мозъка ви се успокоява до някаква степен и разбирате ситуацията- да речем с - 'това е демон' <- според вас. Така вие се успокоявате АХАХ :Д, е до някаква степен все пак нали. :П
Добре паниката не спира, а все по откачате в ситуацията- че дори за помощ не можете да извикате. Страха обзема ви и чудите се може ли и повече- и тогава се оказва, че може, защото той градира (защо градира след, като се почудихте). Имате силно чуство на натиск върху себе си- нещо все едно е стъпало с единият си крак върху вас, но вие неможете си мръднете клепача, че да го видите. Странно е но, вие можете да си мърдате очите... ала само дотам. Вълни, като че ли силни и горещи по цялото тяло усещате- как се движат, как стават по-силни и по-слаби... как 'пълзят' особенно по целият ви грънначен стълб! 'Какво да правя!' чудите се в паника вие- накрая след минути буквално молене на ум за помощ на всичките светци що знаете- започвате да търсите помоща на един специален- помоща на Вас самият. Започвате да мислите- и докато мислите как да се отървете от тази ситуация- разбирате, че- нещо е толкова изострено и силно- непокътнато. Нещо е, като във вихара си, все едно за сметка на всичко друго, що ви е блокирано. Това силно нещо е вашата мисъл. Тя е невероятно силна, особенно в този момент(в смисъл- бърза и чиста). Забелязвате, че дори чуството за хумор е не в пъти, а в хиляди пъти по-високо от нормалното ви. Да, това е така и на тези които предстои това да се случи (а то неименуемо ще се случи, след изнасянето на тази информация. Без никакво значение- колко сте я разбрали, спокойно! Има си 'някой', който веднъж прочетете ли вие нещо, дори и капчица да не разберете - Той ще го разбере и ще ви даде 'оръжието и щита'.)
Та, ще разберете след това, че това 'нещо' - демон, що избрахме да го наричаме за този пример- реагира на всяка ваша мисъл- многократно- все едно има резононс- а именно- представете си една метална тръба и в единият край я удряте брутално със стоманен чук- точката, в която удряте имаме нулева вибрация/трептение, но в другият край имаме огромо трептение. Ако някой държи тръбата от другият край с две си ръце- ще го заболи много- защото ударната вълна се разпространява под резонанс във метала. Няма да обяснявам принципа на резонанс- но горе долу нагледно ви обяснявам моща на мислите ви. Една мисъл простичка не разбирате как действа (0-лево трептение в началната точка), не осъзнавате моща и (чука) и силата, с която тя действа (удар с чука)- а именно мощен (повечето хора са наясно със силата на мислите). А моща на мислите в този момент, който описвам е в стотици хиляди пъти по голяма! (имате 100 лева и разпределяте тези пари за храна за вас- 5 лева за вода, 95лева за храна. Та сега когато нямате нужда от храна, а само от вода то колко лева ще дадете? От 5 преди- сега ще вложите още 95 лева- ами горе долу същото става и при случая)
Сега от вас зависи какво искате да направите защото всичката вода е във вас- висшото съзнание се слива с вашето за да намерите взаимно изход. Вие сте на ход и ръководите. Досега плувахте в някакво смешно загръждение -подобие на басейин 2 на 2 метра и си мислехте, че е океана. Е сега вече сте в океана и имате безкрайността за граница.
Когата повишиш нивото на съзнанието си- е един момент, в който вече си готов за ново стъпало- ново изживяване вибриращо на по-високи честоти. Това е в сила въобще.
Много хора който качват това стъпало, имат нужда от тази информация, други, още не са стигнали до там, но след тази информация те вече имат коза и когато дойде време ще изиграят ръката (когато дойде време, не насилвай).
Макар всеки да е тука на земята- сме на различно ниво на съзнанието- недейте да се съдите- кой разбира и кой не разбира нещата. Всеки е уникален по своему- и това е най-прекрасното- невероятната уникалност- на теб, теб също- и теб! Бъди себе си.
Извинявам се за смешните нагледни примери, които използвах, те просто ми щъкнаха в главата- но горе/долу принципът е същият.

Отностно- защо всеки вижда числа- нило на автомобилни регистрационни номера или най-често на часовник- 3:33 1:11 12:12 12:21 14:44 13:33 15:15 15:55 15:51 и всичките подобни - това не са само числа- това са честоти. Това не са само числа- всяко говори- както птицата може да говори- не по начина, който ти очакваш- но говори. Така и дървото говори- и дори огъня толкова много може да ти каже- но ако продължаваш да си мислиш, че той е само елемент- не ще го чуеш! Следващият път ако видиш огън- знай, че той е огромна любов, той диша за да живее или живее за да диша (кое според теб)- той е жив като теб, като всичко което виждаш.

п.с.
Искаш да знаеш повече- неможе без промяна на основни светогледи- те са в основата на сградата, а ти строиш още етажи! В един момент ще се срути ако основата ти е нестабилна или крива.
« Последна редакция: Януари 06, 2011, 11:37:39 am от onlyflameone »
преди чистотата на мислите е чистотата на духа

Неактивен Zayl

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
 • Реалността . . . просто гледна точка !
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #35 -: Януари 06, 2011, 20:16:33 pm »
ОО не съм единствения луд  :) доста време ми се случваше да се събудя в такава скованост, писах в една от горните теми  как като изчезна страха се откри една нова алтернатива. Само времето е проблем, не мога да се радвам на "това място" ( трудно ми е да го формулирам ) за повече от няколко минути .

Неактивен krisi0501

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #36 -: Януари 06, 2011, 23:54:10 pm »
Здравейте!
Страшно много информация има в този форум, имам доста за четене.  :)
По тази тема не изчетох всичко, защото е късно и страшно, утре ще дочета всички истории.
Мислех, че моето е страшно, но не ми се иска да преживявам нищо от това, което прочетох.
По повод сън с починал - сънувала съм баша ми 3 пъти (той почина преди 10 мес). Първия път го сънувах още същото денонощие, когато почина. Имаше много хора в нас и аз задремах в моята стая за много кратко време. Сънувах го, че стои на стълбището и аз го викам с думите Ела да се видиш! сякаш исках да кажа и Виж какво ни причиняваш!
Втория път го сънувах след помена за 40-те дни. Беше зад външната ни врата, чакаше да му отворя. беше ме страх първо, но после отворих и веднага след това го видях да се радва и чете на внучето си.
Третия път го сънувах, че е недоволен заради нещо, свързано с кучето ми, но не разбирах какво точно. Кучето го имах от 1 мес и 2 дни след съня ми кучето беше блъснато от кола, сам се беше освободил от къщичката му. Смятам съня за предупреждение.
Утре ще пиша за други сънища, по-страшнички.  ;)
Нека бъде светлина!

Неактивен krisi0501

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #37 -: Януари 07, 2011, 13:21:09 pm »
Веднъж сънувах малко човече. Чувствах го като зло, но излеждаше човешки. Искаше да спи с мен и бях някак под негов контрол. Бързо го игнорирах съня, откак почнах да чета за извънземните, се сетих за съня.
Друг път сънувах малко бяло човече, клекнало до леглото ми. Гледаше ме и шептеше нещо, аз бях с гръб, но пак го виждах и ме беше страх.
Тези са ми най-странните и страшни, другите сънища са ми по-хубави, например как някой ме пази и спасява.  :)
Нека бъде светлина!

Неактивен dragonn

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 261
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #38 -: Януари 07, 2011, 17:27:09 pm »
Голяма част от сънищата са свързани с преживяното през деня. От една седмица играя Х3 и всяка вечер сънувам космически кораби и приключения в космоса.

Неактивен sahusot

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #39 -: Януари 09, 2011, 12:56:35 pm »
Да споделя и аз нещо. След като гледах Четвъртия вид се психирах доста, бях започнала и Сичин да чета, Шумер, Вавилон и тем подобни щуротии. Та, месеци наред имах проблем със спането, беше ужасно, най-големите ми кошмари излизаха особено когато приятеля ми го нямаше и спях сама. Това с потенето и със студените вълни го преживявах в най-тежките моменти, на сутринта - преумора и мигрена. Разбрах, че когато имунитета ми е най-слаб, а именно, когато съм преуморена, стрес и други фактори, тогава е най-гадно. Миналия месец обаче съм сигурна, че имаше чужда намеса. Не беше просто страхове и кошмари. Просто го усетих, сънувах и кошмари, но в края на лятото бях приключила с нощните неприятности (чрез самоконтрол, позитивно мислене и работохолизъм - нямах време да мисля за глупости :)). И когато това се появи, бях сигурна, че е външно присъствие.

Съвет към всички с подобни преживявания: здрав дух в здраво тяло. Спортът е велико нещо, а вечерта спиш като къпан, освен че прояснява мислите ти. Успех!

Неактивен SiriusAngel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 170
 • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #40 -: Април 10, 2011, 14:11:45 pm »
Значи за иконата.
Преди години имах една икона на света богородица над главата ми на раклата.И по принцип съм се молил на нея за най различни неща.И една нощ си легнах да спя часът него помня но пак в тези рамки които описах в предишния пост се случи нещо странно.И то се е случило докато съм спял.Събуждам се аз от нещо явно е било шумът които се е появил гледам иконата ми от раклата на земята до леглото ми сложена и обърната обратно с лице към пода.На сутринта майка ми ми каза че е чула някакъв шум но не е дошла да провери.Разказвал съм е и на други и са ме оборвали в тезата си че имало някакъв силен трус и най различни други глупости които вътрешно аз знаех че не са истина.Измина се много време мислех и мислех и пак мислех и настъпи един момент в който забравих тотално че съм го преживял това.Но след време си спомних това и пак почнах да се питам и нещо като чели хоп и отговора ми се появи в главата защо точно обърната с лице към земята.Отговора беше много лесен изключително лесен.Просто това същество което ми е сложило иконата и то най вероятно е мой близък е искало да ми каже че:Колкото и да се моля нищо няма да променя,трябва да повярвам в самия себе си и собствените си сили.И от тогава икона нямам,и от както нямам разбрах много неща които ми помагат в моя живот.Поздрави.

Не мисля че проблемът е в Иконата.
Могат да се дадат много различни обяснения относно случая ти.
Съмнявам се че дори е твой близък починал, който е от другата страна и обръща Икона с Надолy главата????

Кръст и Икона се обръщат когато има зли демонични сили. И ако е така те са изпълнили това за каквото са дошли.
Много лесно си се отдалечил от Бога и молитвите?
« Последна редакция: Април 10, 2011, 14:14:23 pm от SiriusAngel »
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен Kiko1313

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 55
Re:Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #41 -: Април 10, 2011, 21:53:44 pm »
Здравейте, казвам се Карлос ... надявам се да ми позволите да дам и аз мнението си по описаните по-горе случки ... и искам да вмъкна цитат от последния пост в обяснението си. След известен период от време на четене и образоване по въпросите засягащи сънищата или случките приличащи на сънища и на сериозен период на опити за практика и контролиране на сънищата ... мога да кажа следното започвайки отдалеч. Според мен светът, който виждаме всеки ден, планетата ни, и въобще цялата вселена е изтъкана от енергия, която поради ред причини хората не виждат ... или казано още по-точно не помнят как да видят ( отварям скоба, това последното е една ужасно обширна тема ). Доста често се случва на различни хора да изживеят моменти, в които определени случки и събития ги карат да изпитват страх, силен страх дори паника ... а в някой случаи и откровен тероризиращ ужас. Тези мигове в голямата си част, ако мога да си служа с проценти над 80%, са предимно надвечер, вечер, късно нощем или рано сутрин. В тези моменти, човек нормално е да е по-отпуснат, уморен от деня ( работа, стрес, достатъчно движение, разни задачки за изпълнение и тнт ) ... тялото, е може би леко отпуснато, уморено и е лесно да се заспи. Според мен има едно състояние на съзнанието, което е много специфично и се влиза в него точно привечер/вечер/нощем. Това е състоянието, когато сме отпуснати, когато сме си в къщи или на място, което е сравнителни слабо стресиращо и сетивата са в положение да долавят дори най-леки вибрации и движение. Както ни е добре известно на всички ( предполагам) всеки човек притежава едно особенно свойство ( някой го наричат астрал, аура, двойник, сияйно тяло, сияйно кълбо и тнт), което е трудно да се види, но което със сигурност е там от раждането до смъртта на човека. На мен лично най-приятно/приемливо ми звучи енергийно кълбо. По време на сън и на отпуснатост, когато човек си е в къщи е много вероятно без да иска и да знае как, да се премести една особенна точка в него, която е отговорна за възприятията ( друга ужасно обширна тема ). Заспивайки, човек мести тази точка в различна позиция на енергийното кълбо - към вътрешността, към периферията, нагоре/надоло из тази си сияйност. Това преместване предизвиква сънищата, които обикновенно са хаотични ( всяка нощ различен сън и различен свят в него - от чудовища и духове до съвсем реални и точни съществуващи хора и места). Обикновенно сънят се разпада, в момента на събуждането или малко след това и след това не се помни и се забравя. Ако е бил ярък и силен, изпълнен със съвсем реални събития и хора или нехора дори се помни. Човечеството според мен е забравило как да си спомня сънища и как да ги контролира поради ред причини ( друга от темите). Човек при определени обстоятелства в полу будно, полу заспало състояние, без да иска и да знае какво прави, може да настрои онази точка в позиция, която да предизвика и да създаде от онези светове, които обикновенно се сънуват и после не се помнят. Реакцията почти винаги е горе долу една и съща - поради незнанието какво се случва ( а сетивата много ясно долавят нещо странно ) настъпва страх от непознатото ( поради липса на енергия ) ... силен адреналин, сърцето слиза в петите, стомаха се свива на топка ... бе нещо има, не се вижда, чува се може би нещо смътно ... усещат се вибрации, удари, тътен ... даже съвсем ясни и определими звуци ... и не след дълго всичко изчезва ( онази точка се връща на в първоначалната си позиция). В селски райони, планински райони, въобще в райони далеч от тътена и дрънкането и  шумовете на цивилизацията, където има по-малко хора или изобщо няма хора енергийното кълбо се прочиства ( не знам как, но това се случва) и постепенно започва да улавя точно тези вибрации, онази енергия, която предизвиква на моменти панически страх. С други думи, който е изживял подобни неща в една или друга форма , нее луд, не си измисля и не халюцинира ... просто е успял без да иска да се настрои така, че да може тялото му да улови енергията, която обикновенно в градски, гъсто населени райони е рядкост да усети.
И сега относно усещането, че има някой на леглото, някой се качва по стълбите, удари, вибрации, звуци и тнт ... ще се повторя, в повечето случай, когато не се касае за някой, който просто иска да бъде център на внимание в компания плашейки гаджетата с мистериозни истории ... съществата, или онзи някой, или който се качва по стълбите или нещото приличащо на котка качило се на леглото ... там са съществата, нематериалните същества, съюзниците както ги нарича един познат автор. Същества от друг свят, изтъкани само от енергия, която за жалост е трудно да се види, затова само се усеща. Те са там, аз лично знам, че са там, знам, че може би ще има изказвания, че не съм наред или ще бъдат обяснени по-друг начин ... Има цял един паралелен на нашия свят откъдето тези нематериални същества идват, прескачат ... по някакъв начин стигат до нас и настроивайки се без да знаем сме в състояние да доловим присъствието им, а те са тук постоянно  ...
Извинете ако в поста ми съм допуснал неточности или повторения
« Последна редакция: Април 11, 2011, 07:52:44 am от Mirotvorec »
Виното е силно, кралят е по-силен, жените са още по-силни. Истината обаче, ще ги победи всичките.

Неактивен Atlantis

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re: Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #42 -: Април 22, 2015, 16:24:18 pm »
Виждам, че темата е много стара,но напълно разбирам автора, защото съм преживяла нещо много подобно.
Вечерта, след погребението на дядо ми си легнах рано, рано. Тогава в съня ми се яви дядо ми и целуна ме по-челото без да казва нищо.
Аз също се уплаших страшно много, и имах усещането че сърцето ми ще изскочи от страх. Опитах се да си отворя очите, но не се получи. Опитах да мръдна ръка или крак, но не стана. След като дядо ми ме целуна, се усмихна и тръгна на някъде. Чак тогава успях да отворя очи. Трябваха ми няколко минути да се успокоя.
И аз не знам от къде дойде чувството на страх, защото обичах дядо си много силно и нямаше причина за това. Смятам че се уплаших по-скоро от самото преживяване и от това, че пак го виждам, а знам че е починал.

Интересно ми е да знам, дали наистина е бил той или е било просто някаква игра на мозъка ми. Надявам се, че е бил той защото го видях щастлив и усмихнат, което значи че е добре там някъде :)

Неактивен rorchach

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Re: Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #43 -: Април 23, 2015, 21:58:59 pm »
Пиша по повод състоянието и чувството, което си имала по време на съня. Сънувал съм страшни и не чак толкова страшни неща (фигури, хора, силуети и др). Когато страха започва да ме обгръща, усещам, че целия замръзвам и не мога да се помръдна (това става за някакви части от секундата) и същевременно започвам да се напъвам (сякаш съм в лед и искам да се измъкна от него, избухвайки) с разчупването на скованото ми тяло се събуждам и правя някакакво рязко движение - я замахване с ръката или посягам да ритна с крак - посягам да ритна или хвана нещото. Имал съм случаи и с викове, но винаги съм се чудел дали съм извикал в съня си или наистина съм извикал, събуждайки се. След като се събудя сърцето ми е разтуптяно и имам усещането, че ако заспя веднага нещото ще се появи отново, от което ме обзема страх и не мога да се успокоя - това за няколко минути.
Интересно ми е това, че (не само при твоя случай, но и при други) виждам общо с преживяванията и чувствата от моите случаи.
На мен също са ми интересни някои неща - защо ефекта след описаните преживявания при разлините хора имат толкова много допирни точки ? На какво се дължи - игра на съзнанието или на нещо, което се отрича от обществото ? Каква е целта, защо се случва?

Неактивен Atlantis

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re: Снощи стана нещо странно!?
« Отговор #44 -: Април 24, 2015, 14:40:32 pm »
rorchach в едно старо мнение, доста по-опитен участник във форума, предполага че това състояние може да е ОИТ (Опитност Извън Тялото). Аз самата съм прекалено зелена в тази материя, затова ми е трудно да потвърдя или отрека :)
При всяко положение наистина симптомите, които ти описваш са същите, които аз изживях. Интересно е, че като по-малка пак съм изпадала в такива състояния, но не мога да си спомня тогава от какво са било провокирани  ::)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27