Ами аз съм на над 45 години! Това удовлетворява ли те! Помня ясно всички престъпления на комунистите и Тошо Правешката кратуна! 
Аз пък съм вече на 40. (след 5 дни)

Едва ли ще се намери човек, който да отрече, че и тогава имаше престъпления. Но може ли да се сравняват по агресивност, безнаказаност, мащабност и брой извършители, тогава и сега? Онези с белите якички, с бухалките, с веригите, с боксовете, с ножовете, с комплексарските коли сега са повече. За огнестрелните какво да коментирам, почти всеки има вече някакво пушкало. Усетили, че нещо мърда между краката им и вече тръгнали да се правят на мъжаги, но поради липса на покритие ползват прикритието на алкохол, дрога, оръжие и(или) тълпата.
Основна грешка, според мен, беше, че тръгнаха да ликвидират всичко що беше създадено, без да се консултират или поне от кумова срама да попитат уж избралите ги. Въобразиха си, че са на върха на интелектуалната верига и се самозабравиха.
Верно, сега имаме малко повече свобода, малко повече средства, но за мен това малко повече е илюзорно. Свободата деградира за мнозина в слободия поради липсата на лична отговорност. Дори задобрелите във финансово и имотно състояние са бедни от към щастие (за морала няма смисъл да се казва нищо). Защото за тях е най тежко когато осъзнаят, че не имането те прави щаслив и доволен от живота и тепърва започва трагефията им. От този момент за тях става първостепенно да поддържат вече създадения имидж и илюзия осъзнавайки, че лъжат себе си а и всички около тях разбират измамата (но колко ли са готови да бъдат честни и открити?).
Винаги е лесно да кажем неща от рода "Този е бил такъв, онзи онакъв." Лесно се отсъжда и сочи с пръст. Колко обаче се запитват някога "Аз какъв бях и какъв съм сега? За това, че са ме лъгали и мотали, пак ли онези ще обвиня? Пак ли по лекия или да поема по-отговорния път? "
Доктора изреди всички модерни обществени строеве като пропусна капитализма. Очеизвадно е, че всички са прогнили и май не зависи от строя а от хората в него... Добре докторе, а какво лечение ти предлагаш? Щом си видял не само симптомите но си разкрил и причините (според теб) Какво да е лекарството?
Шекспир го е казал: "ОНЗИ КОЙТО НА УБИЙЦИТЕ ПРОЩАВА ТОЙ САМ В УБИЙСТВАТА ГИ НАСЪРЧАВА"!!!......Запомни го добре това!

Ако не простиш на убиец, следва ли и ти да станеш убиец (на убиец)? Не разбира се. Но ако върнеш съразмерно, превръщаш наследниците му в още по ангажирани негови последователи. (има и изключения) А "убиец" е много широко понятие, ако се замислят някои ще разберат, че нищо не са знаели.
За да не се отклонявам привидно от темата ... Кой е Тодор Живков?
Най-изгодния сапун за някои да си измият ръцете.
За финал ще си позволя да споделя едно мое наблюдение:
Когато няма овчар, кой е виновен, че стадото е паднало в пропаста? Овена или самото стадо?
За мен всяка овца персонално. Никой не и е виновен, че е бляла.
Ако овчарите ни бяха от висока класа .... нали още щяхме да сме си овце? Доволни но овце.
Време е да поемем своята си отговорност. Така ли не се намери никой, бил той политик, бизнесмен, конспиратор или антиконспиратор, да излезе и да каже "Хора аз сгреших в това и това."
Толкова ли сме безгрешни всички ние, че все критикуваме, съдим и заклеймяваме, къде справедливо къде само по умозрения? Никой ли от нас, съфорумци, не е направил поне едно закононарушение?
Аз, като ученик съм присвоявал обществено имущество - алуминиеви кабели. Правех си антени за да гледам гръцка и турска телевизия.(имах единични приемания на руска и италианска:))
Минавал съм на червено и съм карал с несъобразена скорост.
Преписвал съм на изпит. Т.е. излъгал съм, че знам.
Пожелавал съм жената на ближния (е, не ми беше много ближен). Изневерих. Напивал съм се 3-4 пъти. Пропуших.
Излизал съм непозволено от казармата в "презоградска". И това беше единствения път когато пях заловен и освободен. А често излизах....
Това ме промени. Разбрах, че съм бил достатъчно време безотговорен и е време да поема по единствения верен път който виждах - Истината.
Парадокса е, че когато това се случи хората започнаха все по-малко да ми вярват....

Като кажа, че не знам нещо - не вярват. Като кажа пък, че знам друго пак не вярват. Иди ги разбери. Същото е с моженето и неможенето.
Сега ако си призная, че съм пребивал човек, малцина ще ми повярват - но съм го правил. И животински трупове ям... но термично обработени (по цивилизовано изглежда)
Някой беше писал, че първата ни грешка е, че сме изпълзели от океана. Аз бих коригирал. Добре, че сме излезли, че големо врящо блато щеше да е.
Гледам из форума основно темите са за нещо вече отминало. Било то история, конспирация някаква... а вперени погледи напред почти не съзирам. Кон, който гледа назад неминуемо ще се препъне. Ако не - отдавна е спрял. Едно е да знаеш и помниш истината за миналото, друго е то да ти е основен време-убиец.