Автор Тема: Непредвиден и задължителен разход: €50 за нов паспорт  (Прочетена 54992 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
Така и не разбрах - тези, на които срокът на старата им карта не е изтекъл, трябва ли да си правят нова, или не?...
Май не могат да те задължат.

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
GSM оператори сложиха такса за напускащи клиенти
      От 8 март т.г. всеки клиент на "Глобул" с постоянен договор, който реши да напусне оператора, преди да е изтекъл договорът, трябва да плати такса от 100 лв. Това пише в новите общи условия на оператора, които се появиха вчера на сайта на компанията. Те не са одобрявани от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), тъй като по новия Закон за електронните съобщения операторите са длъжни само да уведомят регулаторната комисия.
    "Сложихме тази такса, защото пазарните условия го налагат. Тя е такава и при другите оператори", казаха от "Глобул", като посочиха за пример "Мобилтел". Условието на "Мобилтел" обаче е при предсрочно прекратяване на договора да се платят накуп всички месечни такси до края на срока му. Безплатно мобилен оператор може да се напусне единствено в месеца преди изтичането на договора, и то при подадена от клиента заявка за това. Наскоро при обявяването на новата услуга "преносимост на номерата" от КРС заявиха, че таксата за напускане на GSM оператор ще е 5 лева.

в. Сега

Това е, ние сме егати тъпата нация. Всеки гледа да прекара другия. :-\
« Последна редакция: Март 07, 2008, 09:42:52 am от Trandev »

Неактивен l_z

• Четящ
  • *
  • Публикации: 65
Това е, ние сме егати тъпата нация. Всеки гледа да прекара другия. :-\

Това не е нация, а сбирщина!

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581

За GSM-ите.
Те могат да си искат какво ли не, пък дали ще им бъде дадено е друг въпрос. Според мен идеята за такса "напускане" ще бъде отменена поради нарушаване на правото за свободен избор. Мисля, че всеки би могъл успешно да се защити при отказ от своя страна да заплати тази такса, стига да не е подписал договор с включено в него това условие - тогава таксата ще се възприеме като един вид неустойка и е логично да се дължи заради това, че не е изпълнен договорът.

За личните карти.
Мисля, че не е проблем да използвате личната си карта до края на нейния срок, без да е необходимо тя да се сменя с нов образец. Възможно е обаче за някои операции да откажат да я използват, под предлог, че "системата им е настроена към стандарта на новия образец" и нямат как да ви обслужат. По същата причина например старият международен паспорт не може да ви послужи за пътуване към някои държави, които имат изискване паспортът на влизащите в тях чужденци да отговаря на еди какви си условия - най-вече САЩ. При това положение паспортът ви продължава да бъде валиден, но е неизползваем. Това само по себе си е погазване на законовите ви права, но можете да се оплачете на армейския поп по този въпрос и да пийнете една студена източила се от чешмата ;D

ВАЖНО Е ДА СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОКАРАНА КАТЕГОРИЧНА РАЗДЕЛИТЕЛНА ЛИНИЯ МЕЖДУ ХОРАТА. От едната страна ще застанат тези, които се съгласяват с новите форми на маркировка в матрицата и получават като "възнаграждение" нейните блага. От другата страна ще останат out-sider-ите, отшелниците, лудите, партизаните, които ще заживеят в полу диво състояние, вън от всякакъв легален достъп до социалните придобивки на обществото, но и спасени от заробващите технологии на същото... ДОБРЕ Е ДА СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ЕДИН ТАРИКАТСКИ РОМАНТИЗЪМ В СТИЛ "АЗ ЕДНОВРЕМЕННО СЪМ ВЪТРЕ И ЗНАМ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!" СЕ ИЗЧЕРПВАТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА И НИЕ МАЛКО ПО МАЛКО БИВАМЕ ТЛАСКАНИ КЪМ ЕДНАТА СТРАНА НА РАЗДЕЛИТЕЛНАТА ЛИНИЯ. Ще осъмнем като в Берлин - с прокарана по между ни бетонена стена...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Vader

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
Цитат
Ще осъмнем като в Берлин - с прокарана по между ни бетонена стена...
Тази стена между осъзнати и неосъзнати не е ли съществувала винаги,а който иска да избяга от системата винаги ще намери начин да го направи  :)
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
Toва с личните карти е още само предложение. Все пак, от нас зависи, дали ще ни "резнат спатиите" още сега или можем да си извоюваме малка отсрочка. Защото, ако няма як протест/ не че и с протест шансовете  са кой знае какви/, още от есента започва партизанлъкът. :P
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Тук и сега

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 253
Дайте да  спретнем една страница с подписка,ако трябва и протести на улицата.Писмо до Хага...
Няма цяла България да се юрне по Америката,че да и се сменият картите,я.Да не говорим,че така или иначе там в момента сканират ретината на място.А отпечатъци вземат като вадиш виза.Който иска да ходи е уреден.Аз не ща.
Освен това Петкана въвежда изисквания за новите карти на своите граждани,ами за чуждите такива,дето нямат тез документи как ще ги пусне в Бг-то,а?
Забравил само да поиска да пишем и писмо до чичо от Америка,че той много ще се зарадвa, когато янките го открият в родословните ни дървета.
Аз казвам масови протести.
Vader,раздавй по една пушка. :)

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Каква Хага бе, там само ще поощрят чиповизацията laugh

Бих излязал на протест за това. Въпреки че яко ще ни облъчат, ама... бих.

Неактивен Vader

• Малко Писал
  • **
Цитат
Vader,раздавй по една пушка.  :)
То май това ще да е начина да се събуди този заспал народ.
И аз бих протестирал въпреки облъчването,но парадокса е това,че всички знаем за нередностите/едни повече,други по-малко/но не правим нищо,а когато правим гласа ни остава нечут,в най-добрия случай става новина,която гледана от бай Генчо е придружена с цъкане и отпиване от ракииката,вобще кервана си върви,а кучетата си лаят...ако временно напусна форума значи съм отишъл в Африка на пазар   :P
« Последна редакция: Март 07, 2008, 23:49:41 pm от Vader »
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
Поне да можехме да се преброим..Аз като гледам по форумите какво е заспало положението.. ::)
А Сименс как ще се набълбукат само, юнаците! И какви реклами пуснали за биометрията с едни мустакати девойки, ухилени безмозъчни швабки! laugh

Неактивен Тук и сега

• Малко Писал
  • **
Добре,не може ли да си изградим собствена енергийна защина срещу облъчването?

Неактивен Vader

• Малко Писал
  • **
Сигурно можи,но дали ще успеем е друг въпрос  :)

Неактивен Тук и сега

• Малко Писал
  • **
Мисля трябват кристали.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
Хаха, кристалите не са лоша идея !!! Освен тях обаче, ще трябва да се въоръжим и с могъщо търпение, защото ако в съвременното общество днес се прокарват стени, и се насажда ( нагнетява ) напрежение и страх, то утре хората ще започнат да се замислят, и малко по малко да разбират за какво става въпрос.. Процесът тече на всички нива, и ускорението ще "стопи чиповете" на Системата -  тази и всяка друга подобна на нея - защото и тези системи са йерархично съ-съществуващи  - изградени върху ограничаването на свободната воля, конформизма на настроенията и криенето на информация...
musica universalis

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
Днес е имало предаване по СКАТ за новите документи. Някой гледал ли го е ? Обадили са се много хора, които са против. Това е доста обнадеждаващо.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27