Работата ми заприлича на един виц.
Един се молил много настойчиво на Бог да спечели 6-ца от лотарията. Толкова бил настоятелен, че месеци наред ежедневно отправял молби.Накрая на Бог му втръснало и казал: "Добре де. Ще спечелиш но пусни поне един фиш."
Интересно ми е колко от зрителите изобщо са разбрали за какво иде реч?
От разбралите колко са решили да приложат наученото? От опиталите колко са били точни в методиката? Цифрите в последователните отговори следва да са все по-малки.
Има питане за личния пример. Аз не съм прилагал методиката от филма. Тя е непълна. Но това не ми попречи да схвана принципа, който се постарах да опиша. И което описание мина покрай ушите на мнозина.
The Secret, What the bleep (2-та варианта), книгите на Реутов за хакерите и други материали, ми помогнаха да си обясня случки от моя живот. Това е.
За привържениците на морала ще припомня съвета от "Метода Силва - контрол на ума" "Искам ......... Без вреда за никого!!!!
Ще перифразирам и думите на един шаман (чул съм ги от приятел) "Когато сочиш някого с пръст не забравяй, че три от пръстите ти сочат обратно към теб."
Америка и кризата.
Американците надменно сочеха останалите. Определяха ги като неуспели, неуки и особено лоши. Трите пръста си свършиха своето и те закъсваха все повече. Останалия свят видя и им се присмя "Ха, те американците са ... такива и онакива." Отговора не закъсня и останалия свят са "такива и онакива".
Докато хората продължават да виждат основно недъзи и проблеми при околните, дотогава ще им си случват и на тях. Каквото допуснем до съзнанието си, такова и ще преживеем.
Няма смисъл да обяснявам и този закон. Той, както и всички, се осъзнава САМО след преживяване.
---------------------
За желаещите да спечелят примерно пари:
Например: играеш лотария. Колкото повече искаш да спечелиш, толкова намаляват шансовете ти. Твоето желание активира механизма за съпротива и конфигурацията на реала се променя така, че да не ти позволи да спечелиш. И няма да спечелиш.
Но защо?
Защото си се разголил, обявил си пред цял свят желанието си. Светът те наказва за това.
Извод: не съобщавай желанията си пред него, а просто вземи, каквото ти трябва.
Връзката с намерението е пряка, но намерението не е желание. Намерението е по-скоро категорично знание.
---------------------------
Технология за достигане на успеха

Знанията на ... говорят за това, че реализацията е на три етапа: намерение, действие и резултат. Но хората не знаят какви трябва да бъдат тези елементи, как да се разпределят акцентите. Графично елементите вогат да се изобразят като равностранен триъгълник. В реалния свят две от страните винаги са силни а едната слаба, но реда силни-слаби може да се променя.
1-ви вариант
първа страна силна, втора страна силна, третата слаба.
Това съответства на силно намерение, силна работа и слаб резултат. Може да се опише като "планината роди мишка"
2-ри вариант
слабо намерение, силно действие и силен резултат.
Това е най добрия вариант за бизнес. Имащ слабо намерение, т.е. не преследваш резултати а просто добросъвестно си вършиш работата, което е втората силна страна. Тогава третата страна, по определение, ще бъде силна и ще получиш добър резултат.
3-ти вариант
силно намерение, слабо действие и силен резултат
Именно този вариант особенно често ползват маговете. За постигане на целта просто формираш силно намерение а после оставяш ситуацията да се развива от само себе си. Отказването от контрол е втората слаба страна и в резултат конфигурацията на матрицата на събитията се нареждат по такъв начин, че ти получаваш нужния резултат - третата силна страна.
За подробности: Андрей Реутов: «Хакеры Сновидений» - втора книга
Не забравяйте, "Звездите предразполагат но не задължават"
----------------
Не ми се пише повече.