Автор Тема: GSM-ът - недостатъци  (Прочетена 109891 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
Re: GSM-ът - недостатъци
« Отговор #75 -: Януари 05, 2007, 16:00:44 pm »

Та това че има безименни карти у нас е доста зле ,не мислите ли  :-\

Не, не мислиме.
Това е необходимата граница на обществено благоприличие, за да се поддържа иначе доста абсурдната в днешно време правна концепция за Свободата ... Скоро, може би и тя ще бъде прекрачена... ;)
musica universalis

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #76 -: Януари 05, 2007, 16:22:18 pm »
Айде стига, моля! Каквото и който да направи за сигурността на това абсурдно общество, все ще се намери да каже някой, че ограничавали свободата му!!!! Това да не е мода????

Не е, но не е ли тъкмо обратното фашизъм...?

" Клиентите " да се знаят, а ???
Май прекалено много си повярвал на "заплахата от тероризъм"..?  :-\
musica universalis

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #77 -: Януари 05, 2007, 16:44:45 pm »
 ;D ;D ;D

Да, във всички сътрудници на Алианса е така...
musica universalis

x-37

• Гост
« Отговор #78 -: Януари 05, 2007, 19:49:22 pm »
;D ;D ;D

Да, във всички сътрудници на Алианса е така...

Заради такива като теб, Америка претърпя 11 септември, защото им нарушаваха личната свобода, ако не им даваха да носят ножове в самолетите.
Хм или пък Русия бе ПРЕГАЗЕНА от немците  ;)

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #79 -: Януари 06, 2007, 11:29:04 am »
 ;D ;D ;D

Хаха, шегуваш се, нали...? :o
musica universalis

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #80 -: Февруари 07, 2007, 15:27:44 pm »
Ценна информация, благодаря :)

Неактивен mike_portnoy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 62
  • When Dream And Day Unite
« Отговор #81 -: Февруари 07, 2007, 19:15:12 pm »
Хах, аз съм с Моторола Мрх200, мислех да я продавам, ама след тая статистика може и да си променя мисленето  :-\
"Съобщения,в които се казва,че нещо не се е случило,винаги са ми били интересни,тъй като,както зн

anna

• Гост
« Отговор #82 -: Февруари 10, 2007, 18:48:17 pm »
        Visa и Nokiа сключиха сделка за пускане на глобална система

Гигантите Visa и Nokiа сключиха сделка за пускане на глобална система, която ще превърне мобилните телефони в портфейли за милиони хора, стана ясно на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас.

Потребителите на системата ще могат да плащат за храни и други стоки, като поставят телефона върху четец, който комуникира по електронен път с микрочип в самия клетъчен апарат. Собствениците на телефони ще могат да потвърдят покупката с едно натискане на бутона.

Платформата е резултат от многогодишни опити в световен мащаб и ще позволи безконтактни и дистанционни плащания, както и плащания от човек на човек и въвеждане мобилни купони. Потребителите ще имат възможност да управляват своите сметки от мобилните си устройства, като IBM ще помогне за създаване на системата.

Мобилният телефон ще се свързва със системата за плащане в магазини или на други места чрез технологията за близка комуникация NFC. Тя използва чип, скрит под телефонния панел, който установява връзка със системата, когато апаратът се постави над четец. NFC технологията, развита от бившето подразделение на Philips за чипове NXP и Sony, вече намира широко приложение в картите за достъп в градския транспорт.

Досега, мобилните системи за плащане бяха ограничени на ниво пилотни проекти. През октомври японската компания за кредитни карти JSB започна първия опит за кредитно плащане с мобилен телефон в Европа заедно с Nokia и Дойче телеком в седем магазина в Холандия и със сто картодържатели. Други опити за кредитно плащане с мобилен телефон се проведоха в Германия и Финландия за плащане в градския транспорт.
 news.expert.bg

Ха  сега  да  ни  се  свети  маслото! ;D

Неактивен Geo

• Четящ
  • *
  • Публикации: 96
    • Fenomenibg.com
« Отговор #83 -: Февруари 18, 2007, 21:06:40 pm »
Цитат
Коя аларма ти работи като го изключиш?

Siemens S65 - аз самият бях изненадан като го разбрах, но действително алармата си ме буди всяка сутрин, въпреки че на предната вечер изключвам надлежно телефона, за да му пестя батерия. Разбира се, изваждането на батерията е друга работа.

А това за клетките - в планината Глобул и другите оператори действително имат малко на брой скъпи и с голям обхват клетки, затова и локализирането е по-трудно. Пробвайте обаче града! Локализирането става доста точно като се засича силата на сигнала в три клетки. Т.е. се засича с каква сила достига сигнала от gsm-а до трите най-близки клетки. Чрез някои математически изчисления се определя местоположението на картата с точност от 20-30 метра...

Както вече се каза обаче, това ще ни е най-малкия проблем скоро време...

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #84 -: Февруари 18, 2007, 21:30:03 pm »
Моят сименс го правеше същото, това е типично за този модел. Идва само да покаже, че дори когато си го изключил, той работи. Както каза един мой преподавател, бивш дипломат, стандартна практика е да не се държат дори изключени мобилни телефони наблизо при конфиденциален разговор. Твърдеше, че е сигурен, че има начин, стига телефонът да има захранване, по мрежата да му се подаде команда, която да включи микрофона и да предава звука по мрежата, без даже да разбереш - на дисплеят няма да се види нищо, нито нещо ще се чуе. По същият начин според него може да се задеяства и сим картата без апарата да е включен, стига да има захранване. Така, че те следят докато не махнеш симкартата, но и това не е гаранция, т.к. и самите апарати имат определени индитификационни кодове. За това винаги си купавм тел. на старо, не от мобилният оператор и гледам да не оставям лични данни в магазина. Е вярно сим картата ми е лесна за проследяване, но съм се запасил с три прима карти, които ползвам за достъп до интернет.  ;)

Извод: На конфеденциални разговори по масата да се търкаляля батерии и капаци от мобилни телефони.  ;D

Сега съм със смартфон и имам една такава програмка за следене на клетките. Наистина едновременно си в обхват поне на три, а на места и на четири. Поне на Мтел. За другите не знам. Не съм много наясно с тези неща, но така май е по-лесно да се определя местоположение доколкото съм запознат.
Взе да прилича на конспирация, защо ще съм едновременно в обхват на три клекти на една и съща компания докато съм в града, а в гората или на полето да ми стига и една, а често и въобще не мога да намеря обхват на някои места. Очевидно е, че се цели осъществяване на контрол.

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #85 -: Февруари 18, 2007, 21:43:39 pm »
На всички телефони им работи алармата когато са изключени...

А иначе наскоро ми загатнаха под мустак, че дори с отстранена батерия, пак си работи като слушалка.

Antonium

• Гост
« Отговор #86 -: Февруари 19, 2007, 10:23:08 am »
Сим картите, след време ще ни ги имплантират, тогава да видите недостатъци :-\

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #87 -: Февруари 20, 2007, 23:51:34 pm »
Хорус, ама това сериозно ли? Е, не се очудвам чак толкоз, иначе как ще се осъществява тоталният контрол. Така им казваш на политици, полицаи, дипломати, бизнесмени, че като няма батерия не става подслушването, казваш им го като няква тайна голяма. И те си ги строполясват на масата без батерии и си говорят спокойно, а ти си слушаш всичко и го използваш когато и както ти трябва.

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #88 -: Февруари 20, 2007, 23:59:20 pm »
Е очевидно е че не става въпрос да заглушиш слушалката :P И компютъра ти може да служи за "микрофон", дори като е изключен, без да имаш истински микрофон. Просто знаят как. Има го вградено и вътре. Да не забравяме за какво служи всичката тази технология и за какво е пусната изначално. Контрол :)

Неактивен Eltimir

• Пишещ
  • Публикации: 519
« Отговор #89 -: Февруари 21, 2007, 13:57:41 pm »
На всички телефони им работи алармата когато са изключени...

А иначе наскоро ми загатнаха под мустак, че дори с отстранена батерия, пак си работи като слушалка.

Типично в конспиративния буден дух на Хорус. Дали е вярно, е друга тема. Ей ти поле за размисъл - Рептилиите са ни направили подслушвателен център в самия мозък, така че...внимавай какво си мислиш дори. Загатва го под мустак още Буда.

Оберон

Вярно е, колкото и да не се вярва на някои. Лично съм се убедил в това, а кога, къде, как - вече е отделен въпрос. Но откакто видях някои неща, упорито отказвам да имам собствен GSM. Не ми е разказвано, а ми е демонстрирано. Твърдя, защото съм видял със собствените си очи, чул съм със собствените си уши и знам. Съжалявам, но не мога да дам подробности. Не искам да загазят хора, които някога са ми се доверили.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27