Автор Тема: GSM-ът - недостатъци  (Прочетена 108107 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re:GSM-ът - недостатъци
« Отговор #150 -: Юни 17, 2009, 21:08:34 pm »
Варненци се разбунтуваха срещу GSM антена

17 юни 2009 / Varna24.bg

Варненци се заканват да съдят съседите си от вх. 7 на бл. 146 в кв. "Младост", които са допуснали на покрива на сградата да се постави антена на GSM оператор.
Монтирането на базовата станция започнало през втората половина на април и до момента е поставена основната конструкция, но все още не са инсталирани панелите за излъчване, предаде chernomore.bg. Срещу съоръжението обаче вече са събрани подписите на около 1200 души от съседните 18 входа, както и на родителите на всички 330 възпитаници на детска градина "Моряче", съобщи Петко Бимбалов, домоуправител на вход в бл. 143. По думите му готовност да организират подписка срещу антената имат и в близкото СОУ "Неофит Бозвели".
Жалба на гражданите вече била подадена в администрацията на район "Младост", откъдето я препратили в община Варна, тъй като там се издават строителните разрешителни за базовите станции на GSM операторите. Притеснени за своето и на децата си здраве, хората възнамеряват да отнесат проблема и до компетенцията на Дирекцията за национален строителен контрол. За проверка по случая ще настояват и в жалба до Министерството на здравеопазването. Ще изпратим писмо и до Европейската комисия, която следи за спазването на еконормите и изискванията за безопасност, категоричен е Петко Бимбалов. Той е подал и заявление за достъп до обществена информация, за да се добере до детайли от договора между етажните собственици във вх. 7 на бл. 146 в кв. "Младост" и мобилния оператор.
Домоуправителят на входа отсъства за дълго от страната, така че няма кой да представлява общото събрание на собствениците от този вход, оплакваха се недоволните граждани. Те са готови дори да заведат дело срещу своите съседи от вх. 7, които са се съгласили с поставянето на антената. Подобен прецедент вече има във Велинград, където тръгна досъдебно производство във връзка с пускането на базовите станции на мобилните оператори, аргументираха се хората.
Антената е само на 20 - 30 метра от околните блокове, възропта Мирослава Минева. Във VIP Brother събираха пари, за да помогнем на болните деца, а сега се допуска базова станция на мобилен оператор на "пържи" 330 здрави български деца от близката детска градина, коментира на свой ред Петко Бимбалов. По думите му у нас се допуска разстоянието от антената до съседните сгради да бъде между 30 и 70 метра, въпреки че европейските стандарти изискват то да е 300 метра, а в САЩ - дори 500 метра.
Според мълвата, която се носи в квартала, собствениците на жилищната сграда, върху която е поставена антената, са се споразумели с мобилния оператор за скромния наем от около 250 лв. на месец. Съседи от околните блокове твърдят, че са готови дори да осигуряват договорената сума, стига да не заработи антената, монтирана на покрива.

А оня ден бяха платили на някакъв професор да каже че радиацията от антените не само не била вредна ами и полезна за хората  :o :o :o.Наглостта им няма граници.Като са толкова убедени да си сложат по една антена на покривите и да станат рекламни лица на тази "уникална мобилна профилактика". Ама как да стане като всяка статистика правена някога сочи че хора работещи с подобни антени и прекарващи доста време около тях не живеят особено дълго.
« Последна редакция: Юни 17, 2009, 21:09:24 pm от Alien »

Неактивен invio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 125
« Отговор #151 -: Юни 17, 2009, 22:36:58 pm »
Ама всеки има телефонче в джоба, нали?

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #152 -: Юни 18, 2009, 16:55:55 pm »
Ама всеки има телефонче в джоба, нали?
Да, но има избор. Да има или да няма, да го включи или да го изключи, да го носи или да не го носи.
Като ти опънат антена срещу всекидневната, няма мърдане. ;)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен invio

• Четящ
  • *
« Отговор #153 -: Юни 18, 2009, 17:30:48 pm »
Ами ОК. Махаме антените, махаме телефоните и се връщаме половин век назад.
Доволно?

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #154 -: Юни 18, 2009, 18:07:17 pm »
Цитат
Излъчването на станциите на GSM-операторите не е вредно
Автор: sirgeorge
Дата: 15.06.2009 23:45

Излъчването на базовите станции, използвани от GSM-операторите не е вредно за хората, нивата на сигнала са много под здравните норми, каза пред журналисти днес доц. Емил Алтимирски по време на информационен семинар на тема "Мобилни комуникации и околната среда".

Само в близката, реактивна зона на антените на базовите станции интензитетът на сигнала е висок.

Близката зона на антената е с големина от няколко дължини на вълната, което е в порядъка на около 10 метра. Колкото по-висока е честотата, толкова тази зона е по-малка.

Радиовълните, включително тези използвани от GSM операторите, нямат йонизиращо действие, каза доц. Алтимирски.

Излъчената мощност влия върху хората, но е доказано, че ние в известна степен се нуждаем от такова излъчване, тъй като има естествен радиофон, отбеляза експертът.

Той допълни, че в съвременни климатични инсталации вече се монтирали изкуствени имитатори на естествения радиофон.

При по-големи дози радиовълните се използват за физиотерапия, каза доцентът.

Източници на радиовълни са също и радарите, микровълнови печки, безжичните телефонни слушалки и нивото на техния сигнал се мери от контролни органи, отбеляза той.

Няма доказателства, че излъчването на базовите станции вреди на човешкото здраве, казаха и експертите на мобилните оператори - Апостолос Пагуцос, главен технически директор на Глобул, Радослав Златков, технически директор на БТК Груп, и Александър Кухор, главен технически директор на Мобилтел.

Операторите се стремели да използват възможно най-малката мощност, за да не си пречат взаимно мрежите.

Контролът на интензивността на полето на радиовълните в България е сред най-строгите в ЕС и в света. При нас максимално допустимото ниво на сигнала е 10 микровата, а в САЩ до скоро е било 10 миливата или хиляда пъти повече.

Изследвания на Световната здравна организация (СЗО) заключиха, че излъчването на базовите станции е безопасно. Няма доказателства, че те са и канцерогенни, каза по време на семинара Цветелина Шаламанова от лаборатория "Физически фактори" към Научнrs институт за опазване на общественото здраве към Министерството на здравеопазването.

Българската норма на нивото на радиовълните е 10 микровата при честота от 900 мегахерца и нашата норма е 45 пъти по ниска от приетата в Евросъюза.

За другата използвана честота от операторите - 1800 мегахерца, българската норма е 90 пъти по-строга, защото в ЕС нормата е 900 микровата, а у нас си остава пак 10 микровата.

GSM-апаратите работят с отразен сигнал - от 100 до 1000 пъти по-ниско ниво на сигнала от този на базовата станция, каза доц. Алтимирски.

Много хора се плашат, че излъчването е директно под покрива на блока, където са базовите станции. Излъчването е в хоризонтална равнина или под малък ъгъл и хората, които са в блока са в безопасност.

Измислица е, че базови станции се монтират в градовете само в България. У нас те се виждат, а на много места те са в подпокривните помещения на сградите. Ако базовите станции са извън града, мощността на полето трябва да се увеличи, каза още Емил Алтимирски.

Фирмата, която е направила видеото по Интернет, в което се пукат пуканки между 4 мобилни телефона е признала, че е използвала монтаж. И 100 мобилни телефона да използвате пак няма да можете да разпукате пуканка, каза Александър Кухар от Мтел.

"Металните лепенки върху телефоните и "специалните устройства", които се слагат върху къщата ви, за да я защитават от вредно влияние на радиовълните просто не вършат никаква работа. Това са глупави неща, от които някои печелят пари", доави Кухар.

Източник: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2229311
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Hari

• Четящ
  • *
  • Публикации: 56
« Отговор #155 -: Юни 18, 2009, 18:12:47 pm »

Ами ОК. Махаме антените, махаме телефоните и се връщаме половин век назад.
Доволно?

В днешно време не винаги напред, е наистина напред, а назад наистина назад.

В много случаи, тръгването назад, е Поход напред...

Еволюцията не винаги е Еволюция, а Деволюция!

:)

Неактивен invio

• Четящ
  • *
« Отговор #156 -: Юни 18, 2009, 18:51:00 pm »
Hari, предлагам ти да отидеш с ръце в джобове в гората и да еволюираш.
Аз без телефон в джоба не мърдам от дома.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #157 -: Юни 19, 2009, 00:16:02 am »
To сакън да не каже нещо различно човек. Веднага го пращат в гората.
« Последна редакция: Юни 19, 2009, 07:36:36 am от Mirotvorec »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #158 -: Юни 19, 2009, 20:47:09 pm »
To сакън да не каже нещо различно човек. Веднага го пращат в гората.

В гората, в планината , на Марс  ;) сякаш и там ако се изнесат огромна група хора ще ги оставят да си живеят извън рамките на "технологичния контрол"  :P
Иначе никой не отрича удобството да можеш да се свържеш с всеки по всяко време - това тотално променя живота и  е доста удобно! Обаче беше реализирано на доста висока цена (не става дума за парите).Въпрос на технология е и съм сигурен че има поне 10 други доста по-безвредни начини това да стане но не би.Просто защото се изпуска момента че тази технология беше така щедро дарена на хората - първо за да ги следят по-лесно и второ психогенераторите да се слагат явно по блоковете под формата на "мобилни антени". А за радиацията пък какво да говорим...
И сега повечето хора са в положение на тотална зависмост физическа и псическа че дори и официално да обявят колко е вредно за здравето и т.н. нищо няма да се промени ако е разрешено. Цигарите като се знае че са вредни да не би да са спрели да ги пушат ? Сега чак след като тотално им забраниха рекламата и ги забраняват има налице някакъв спад в потреблението.
Между другото вече има и практика на много места мобилните телефони също да се забраняват като училища, театри и т.н че даже и силово със заглушители. Едните пръскат сигнали за разпространение - други за заглушаване - изобщо перфектната здравна среда  :P

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Re: GSM-ът - недостатъци
« Отговор #159 -: Юни 24, 2009, 13:42:13 pm »
GSM-те са инструменти за дресировка. И който не ги използва  по всевъжможен начин/ от най-грубия до най-финия /бива  принуждаван да го носи винаги и по всяко време в себе си. Аз нямам GSM, не желая тези услуги,  не искам  това чудо на техниката да ме държи на линия във всеки един момент от живота ми. Но както се случва, това от което бягаме, постоянно се изпречва по пътя под една и друга форма. Учудването от факта, че нямам GSM , лека – полека прерасна в недоволство и в момента ми почти ме принуждават да имам GSM. Защото шефовете ми заявиха, че съм длъжна да имам GSM,за да могат  по всяко време да съм на разположение.Не “било лоялно” от моя страна да се крия през почивните си дни. Абсолютна дресировка и посягане на малкото свобода. Искат всички да сме ограничени и несвободни.Но има различни, обществото по-често ги нарича луди и не спазват никакви ограничения, те вършат това, което мислят за правилно и хич не им пука дали на някой това ще се понрави.Защото искат да изживеят живота си по-най вълнуващия начин. Но дресираното общество това не го вълнува, важното е да дадем приноса си към него със скъсване от работа и възпроизвеждане. Е, няма да стане!!!

Едно голямо БРАВО за решението ти да не ползваш GSM-a. Аз също не ползвам - може да се каже, че почти не съм ползвал от самото начало. В началото на когото кажех, че не ползвам ме гледаше като извънземен. Други с надсмешка ми казваха - "Еййй, ти си първия, когото узнавам да не ползва ". Общо взето, както казваш това си е един вид дресировка. Много дълго време се опитваха да ме накарaт близки и познати да го ползвам. Но аз съм твърдо против. Това нещо краде от свободата ти, пържи ти мозъка и зомбира. Гледам хората - ми те дори не могат да се нахранят на спокойствие от тия боклуци в ръката. Постоянно все нещо го човъркат тоя gsm. В едната ръка държи дюнера, в другата цъка на телефона.

Още веднъж, поздравления за избора ти.
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 13:51:53 pm от sidewinder »

Неактивен A познай кой

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
« Отговор #160 -: Юни 24, 2009, 14:57:42 pm »
И аз "имам" GSM.Но не го ползвам.Че то никой не ме търси и няма защо.Така мога да си дам няколко часа почивка от родителите и училището. :D  А и това си е GPS(global prison system).
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен invio

• Четящ
  • *
Re: GSM-ът - недостатъци
« Отговор #161 -: Юни 24, 2009, 18:27:38 pm »
GSM-те са инструменти за дресировка. И който не ги използва  по всевъжможен начин/ от най-грубия до най-финия /бива  принуждаван да го носи винаги и по всяко време в себе си. Аз нямам GSM, не желая тези услуги,  не искам  това чудо на техниката да ме държи на линия във всеки един момент от живота ми. Но както се случва, това от което бягаме, постоянно се изпречва по пътя под една и друга форма. Учудването от факта, че нямам GSM , лека – полека прерасна в недоволство и в момента ми почти ме принуждават да имам GSM. Защото шефовете ми заявиха, че съм длъжна да имам GSM,за да могат  по всяко време да съм на разположение.Не “било лоялно” от моя страна да се крия през почивните си дни. Абсолютна дресировка и посягане на малкото свобода. Искат всички да сме ограничени и несвободни.Но има различни, обществото по-често ги нарича луди и не спазват никакви ограничения, те вършат това, което мислят за правилно и хич не им пука дали на някой това ще се понрави.Защото искат да изживеят живота си по-най вълнуващия начин. Но дресираното общество това не го вълнува, важното е да дадем приноса си към него със скъсване от работа и възпроизвеждане. Е, няма да стане!!!

Едно голямо БРАВО за решението ти да не ползваш GSM-a. Аз също не ползвам - може да се каже, че почти не съм ползвал от самото начало. В началото на когото кажех, че не ползвам ме гледаше като извънземен. Други с надсмешка ми казваха - "Еййй, ти си първия, когото узнавам да не ползва ". Общо взето, както казваш това си е един вид дресировка. Много дълго време се опитваха да ме накарaт близки и познати да го ползвам. Но аз съм твърдо против. Това нещо краде от свободата ти, пържи ти мозъка и зомбира. Гледам хората - ми те дори не могат да се нахранят на спокойствие от тия боклуци в ръката. Постоянно все нещо го човъркат тоя gsm. В едната ръка държи дюнера, в другата цъка на телефона.

Още веднъж, поздравления за избора ти.

Ако ви се случи нещо и имате нужда от помощ, а не сте в състояние и наблизо няма хора ще ви питам какво ще мислите тогава.

Неактивен lokmar

• Четящ
  • *
  • Публикации: 239
« Отговор #162 -: Юни 24, 2009, 18:50:04 pm »
Създателя ще помага.  :P ;) :D

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #163 -: Юни 25, 2009, 02:30:41 am »
Е, вие па сте много негативни. Ако се случело нещо лошо какво щели да правят.

Аз пък като позитивна личност се тревожа от по-позитивни и тривиални проблеми.

Чудя се ако някоя красива девойка (или младеж) реши да потърси някой, дето неще и да чуе за гсм как ще стане това.

Малко е вероятно да се затръшка на инат и да го търси под дърво и камък.
По-скоро е вероятното да поддържа контакт с (по-нормални) хора с гсм.

Така хората има опасност да си останат самотни.
Даже някой казва, че нямало кой да го потърси освен родителите. Това не е много за хвалба ...
Човек е хубаво да се интегрира, че да не остане самотен като кукувица.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #164 -: Юни 25, 2009, 02:37:41 am »
Чудя се ако някоя красива девойка (или младеж) реши да потърси някой, дето неще и да чуе за гсм как ще стане това.

Малко е вероятно да се затръшка на инат и да го търси под дърво и камък.
По-скоро е вероятното да поддържа контакт с (по-нормални) хора с гсм.

Който търси, намира. Ще почука у тях на входната врата. :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27