Автор Тема: "Извънземните може да атакуват всеки момент"  (Прочетена 10314 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stiver

 • Гост
Здравейте,

Това е първият ми поуст в този форум. Надявам се това, което ме заинтригува днес да бъде интересно и за вас.

Днес попаднах на тази статия в Daily Mail:
 
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=415514&in_page_id=1770

За съжаление, буквалните преводи ме затрудняват и затова ще се опитам да преразкажа статията накратко. Става въпрос за изказването на Ник Поуп, шеф на отдела за разследване на феномени от рода на НЛО, извънземни, житни кръгове и т.н към Mинистерството на Oтбраната на Великобритания. Преди една седмица Ник Поуп е подал оставката си от този пост с изявлението, че "Извънземните може да атакуват всеки момент."
По нататък Поуп пояснява, че проектът, за който той е отговарял е на практика затворен, оставяйки страната широко отворена за евентуално нападение от извънземни. Също така Поуп изброява инциденти, като случаите в West Midlands през 1993 г. и в базата на Кралските Военновъздушни Сили в Suffolk, които са го накарали да вярва, че НЛО са реалност и че "Когато вярвате, че тези неща са извънземни, не може да отрчете, че това, което се случва е някакъв вид тайно разузнаване." Говорител на министерството отхвърля тази вероятност като несъстоятелна понеже, според тях, няма доказателства наблюдаваните НЛО да показват враждебност и че нямат намерение да ги разследват докато не се появят доказателства за противното.

Това, което наистина ме заинтригува обаче, беше интервюто на Поуп днес в Coast to Coast, където той отново потвърди, че НЛО са напълно реални и са извънземени летателни апарати. На настойчивите въпроси на Арт Бел, Поуп отговори, че все още се намира под клетва за пазене на тайна и не може да говори, но притежава информация по въпроса, която би могла да убеди всеки скептик, че НЛО са реалност. Сега Поуп ще продължава да се занимава с разследването на НЛО и свързаните с тях феномени като частно лице, но поради клетвената му обвързаност няма да е в състояние да предостави факти от работата си в министерството поне до още една година. След това има намерение да излезе с официална информация в книга и в пресата.

stiver
« Последна редакция: Ноември 12, 2006, 03:14:38 am от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #1 -: Ноември 12, 2006, 03:17:57 am »
Добре дошъл при нас и благодаря за хубавият поуст :)

Дано след 1 година Поуп не "получи амнезия" >:(

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #2 -: Ноември 12, 2006, 03:24:08 am »
Добре дошъл Stiver!

Определено ме заинтригува - особено фактите за засечени НЛО-та, но още по-ме заинтригуваха коментарите на читателите  :P. Ще си позволя да преведа:

"Те вече са тук! Пристигайки като нови лейбъристи досега успяха да отчуждят повечето от нас."

"Щом се прибера в къщи ще си направя ламаринена каска, за да не ми контролират мислите повече."

"Може би истината е някъде там, но е скрита след толкова безотговорно използване от Лаурел и Харди в политиката - Блеър и Буш. Като се сетя за тях ми се струва, че те прекарват повечето от време си на друга планета."

"Те пристигнаха тук с техния лидер Тони Блеър през 1996-та. От планетата Корупция!"

 :D :D ;D

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #3 -: Ноември 12, 2006, 11:03:04 am »
Ето я на български статията в МониторПришълци от извънземни галактики могат да ни атакуват всеки момент, би тревога британският експерт Ник Поуп. В интерес на истината трябва да се отбележи, че мистър Поуп не е някакъв случаен люботел-уфолог, а много сериозен познавач по темата. В близкото минало той е ръководел департамента А2, който отговаря за въздушната отбрана на Великобритания. Това ведомство е известно още и като "Приемната за пришълците от Космоса".
Според Поуп налице е огромна маса от очевидни факти, свидетелстващи, че планетата ни може да бъде атакувана всеки момент от извънземните. "Повечето отговорни държавни чиновници не ги е грижа за това. Игнорирането на тези данни обаче може да има много сериозни последствия за човечеството", категоричен е британският експерт.
Поуп признава, че към днешна дата няма никакви категорични данни за евентуалните недружелюбни намерения на "зелените човечета". Но той не изключва евентуалната агресия от тяхна страна. "Аз съм абсолютно сигурен, че ако сега някой изпрати до чиновниците писмо, в което описва срещата си с представители на чужда планета, то ще получите най-много стандартен отговор, с който ще ви посъветват да се не вълнувате от тези проблеми", твърди Поуп. Той припомня още, че съвсем наскоро британското Министерство на отбраната реши до отхвърли всички възможности за контакт с НЛО

stiver

 • Гост
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #4 -: Ноември 12, 2006, 19:03:18 pm »
Благодаря ви за доброто посрещане! Аз мисля, че ще поостана  :D

stiver

IYI

 • Гост
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #5 -: Ноември 12, 2006, 23:03:46 pm »
Малко понамирисва и може това да е стратегия за вече съществуващи факти, с други думи просто умела тактика да ни подготвят за нещо!

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2006, 12:15:26 pm »
СЦЕНАРИЯТ С ИЗВЪНЗЕМНО НАПАДЕНИЕ беше вече подготвен с многобройни, подходящо възпитаващи филми по темата и зловещото "пазене на тайна", при което все някак си излизат малки, но достатъчни податки за надвисналата опасност.

ИСКАМ ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ВАС С УВЕРЕНИЕТО ДА НЕ СЕ ПОДДАВАТЕ НА ПОДОБНА ПРОВОКАЦИЯ, ПРИ КОЯТО, ПО ПРАВИЛО, СМЕЛАТА АРМИЯ НА СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ ВИ СПАСЯВА ОТ ЕДИН БЕЗЧОВЕЧЕН, СТРАШЕН И ВРАЖДЕБЕН КОСМОС. ТАКЪВ ВРАЖДЕБЕН КОСМОС НЕ СЪЩЕСТВУВА И ИСТИНСКАТА ОПАСНОСТ, КОЯТО ЗАСТРАШАВА ЧОВЕЧЕСТВОТО, Е САМОТО ЧОВЕЧЕСТВО - В ЧАСТТА СИ, КОЯТО Е ОБЕЗУМЯЛА ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕННИ НАГОНИ, СПОСОБНИ ДА ИЗТРЕБЯТ ВСИЧКИ НИ, САМО И САМО ДА ЗАПАЗЯТ ИЛЮЗОРНОТО СИ ГОСПОДСТВАЩО ПОЛОЖЕНИЕ. Сценарият е много прост.

1. Трябва да бъде издигната непреодолима преграда между хората и тяхната изконна космическа природа, която винаги е осигурявала интуитивност, сънища и приказност, безпределност на нашия дух. Земята в действителност е свещена точка на проявяване на божествената воля и като такава се охранява от висши същности, несъизмерими с никой военен потенциал, които същности не биха допуснали вмешателство от която и да било враждебна външна сила; единствената опасност, която те могат да допуснат, е вътрешната опасност, продиктувана от собствената ни свободна воля и нашите черни правителства избраха тази воля - те приеха съюз с нискочестотни раси, които им обещаха земно господство и технологии срещу предаване на човешкия Дух. Сегашната цел на правителствата е да изградят нискочестотна ограда между обикновените хора и възвишените им космически братя, за да могат да установят пълен контрол над съзнанията и те в последна сметка напълно да се втъкат в представите за бизнес, лоялност и икономика, като от тях окончателно се отпишат духовните категории, нравствеността, въображението, чувството за [анархическа] свобода. Тази честотна ограда вече се материализира посредством системата Haarp, електронни и радио-комуникационни мрежи, микрочипове и йонизации, чието разпространение и привидна чисто гражданска употреба придобиват застрашителни размери.

2. Следващата важна стъпка, която черните ни правителства страстно желаят, е да отклонят за винаги мислите на хората от небесните висини, които за целта трябва да бъдат представени като страховити, враждебни, опасни. Принципно чувството за страх и застрашеност е необходимо на правителствата, защото по този начин те могт да прокарват своите противочовешки политики и да се ползват от обществената търпимост при разхищаване на още и още средства за сигурност и война, вместо за удовлетворение и мир. Опитите да се разпали "война срещу Тероризма", "война срещу Злото" и други подобни демонични сценарии, като че ли дадоха само частичен резултат, поради което сега на правителствата ни е необходим още по-могъщ електрошок, който да осигури така жадуваната страст към насилие, подчинение и репресии. АКО БЪДЕ ИНСЦЕНИРАН ИЗВЪНЗЕМЕН УДАР С НЕВИЖДАН ДО СЕГА МАЩАБ (Бъдете сигурни, че нашите правителства откраднаха достатъчно много средства от училищата, музеите и болниците ни, за да могат да построят необходимите за това технологии!), ЩЕ БЪДАТ ПОСТИГНАТИ ЕДНОВРЕМЕННО ДВА СТРЕСОВИ МОМЕНТА, КОИТО НАИСТИНА БИХА ПОПРЕЧИЛИ НА ХОРАТА ДА СЕ ОПОМНЯТ:
 - първо, за хората ще остане покъртителната гледка от изпепеляването да кажем на НюЙорк или Токио, или Париж, наедно с околностите и с 20-30 милиона души, което наистина ще бъде безпрецедентен кратер в разрушителната способност на човечеството;
 - второ, повечето от нас, които са убедени, че извънземни не съществуват, ще изпаднат в личен културен шок и ще трябва да пренаредят цели конструкции от представи, което напълно ще ги убърка и дезориентира.
ПРИ ТАКОВА ЕКСПЛОУЗНО ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА РЕАЛНОСТИ, ШИРОКО ТИРАЖИРАНИТЕ СЦЕНАРИИ ЗА ИЗВЪНЗЕМНО НАШЕСТВИЕ ВЕДНАГА ЩЕ БЪДАТ УСЛУЖЛИВО АКТИВИРАНИ И ДОСКОРОШНИТЕ СКЕПТИЦИ ТУТАКСИ ЩЕ СЕ ЗАПИШАТ ДОБРОВОЛЦИ В "ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА" ИЛИ ВЪВ "ВОЙНА НА СВЕТОВЕТЕ" - ВСЕ ТАЯ... В ТАКЪВ МОМЕНТ НА НЕЧУВАН МЕТЕЖ ТРЯБВА ДА ЗАПАЗИТЕ СПОКОЙСТВИЕ И УБЕЖДЕНИЕ, ЧЕ ПО СИЛАТА НА ВСЕЛЕНСКИТЕ КОНВЕНЦИИ НИКОЯ ИЗВЪНЗЕМНА СИЛА НЕ МОЖЕ ДА ДОБЛИЖАВА ЗЕМЯТА, ОСВЕН ТАЗИ, КОЯТО НЕ Е ИЗВИКАНА ОТ САМИТЕ ЗЕМНИ ВЛАСТИ; ЗА ТОЗИ ИЗВЪНЗЕМЕН УДАР ОТГОВОРНИ ЩЕ БЪДАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО НАШИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА... ПРИ ТОВА ВИ ПРЕДЛАГАМ САМИ СЕБЕ СИ ДА ОСЪЗНАЕТЕ КАТО ВЛАСТ И ЧРЕЗ СВОБОДНАТА СИ ВОЛЯ ДА ПРИЗОВЕТЕ СВОИТЕ СОБСТВЕНИ БРАТЯ И СЕТРИ НА ПОМОЩ - АНГЕЛИ ИЛИ ДУХОВНИ ГРУПИ, ИЗВЪНЗЕМНИ РОДИТЕЛИ ИЛИ БОЖЕСТВА, НО ДОБРОНАМЕРЕНИ И ЗАЩИТНИ СЪЩЕСТВА, КОИТО СА БИЛИ ОПОРА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ПРЕЗ ХИЛЯДОЛЕТИЯТА И СА ПОДХРАНВАЛИ НАЙ-ВЪЗВИШЕНИТЕ МУ МИСЛИ...

3. Третата и най-чудовищна страст, на която нашите материални власти са се поддали, е да построят могъщо транс-планетарно оръжие, чрез което да застрашат открития космос и да пристъпят към неговото насилствено и разрушително колонизиране - също като древните цивилизации, които някога европейската цивилизация ограби и опустоши. Първите фундаменти на това свръх-космическо оръжие вече са поставени, но за неговото осъществяване е необходимо пълното глобализиране на световните ресурси и подчиняването на хората в един тоталитарен строй, което вече е започнало да се осъществява. Възможно е в някой критичен момент правителствата официално да оповестят заплаха от извънземни, от приближаващ метеорит или друга космическа опасност, която трябва да бъде преодоляна с помощта на мощно скаларно оръдие и плътен околоземен щит. Щитът, както горе се посочи, вече е започнал да се изгражда под формата на технологични гражданско-съобщителни мрежи, но неговото електричество всъщност цели Земята да бъде превърната в гигантски затвор за хората - никой дух не трябва да може да се издигне над този щит, никоя космикеска мисъл не трябва да може да го прекоси и да достигне до хората. В случай, че споменатото свръх-оръжие бъде пострено, миротворските сили на космоса ще бъдат принудени да посочат Земята като обект за унищожаване, защото в този момент на нея ще има налудничава власт, която държи в ръцете си общоопасно оръдие с невиждани мащаби. Ето защо подобно вавилоново строителство не бива да се допуска, нито да се позволява изграждането и уплътняването на споменатата честотна ограда по между ни.

Твоята лична сила в битката е спокойствието, медитацията, моливата, споделянето със себеподобни и събирането с тях за задвижване на общи добронамерени импулси. Нищо повече.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

stiver

 • Гост
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #7 -: Ноември 13, 2006, 23:05:20 pm »
Подозирах, че статията може да се изтълкува повече като едно от онези послания за чукащия на вратата апокалипсис и, че целта и е да внесе паника сред хората. Това, на което действително исках да наблегна е изказването на един авторитетен източник за реалността на НЛО. Колкото до изявлението му, че нападение на извънземните е възможно, при положение че "той е ръководел департамента А2, който отговаря за въздушната отбрана на Великобритания.", в неговите задължения влиза да алармира за небрежно отношение на правителството към резултатите от работата на неговия отдел. Не на отдела за борба с тероризма, не на отдела за сигурност. На Неговия отдел за разследване на НЛО и свързаните с него аномалии. Мисля, че Поуп си е свършил работата добре и в рамките на своята компетенция и отговорности. При положение, че министерството абсолютно пренебрегва докладите на департамент, който то самото е създало, напълно оправдавам постъпката на  шефът на този департамент да си подаде оставката. Подбудите на Поуп са политически, а не месиянски. Питам се сега, дали този отдел ще продължава да съществува, и ако да - то защо.

flyDragon, това, което си написал е много интересно. Само че, мисля, че не е задължително едно евентуално нападение от извънземни да изглежда като военно действие от земен тип - с много огън и пушек. Моят въпрос към теб е: Какви са тези Вселенски Конвенции, които позволяват отвличането и физическото, психическо и умствено насилие над стотици хиляди невинни и необвързани с каквито и да било държавни дела хора против тяхната Свободна Воля? Фаустовският синдром на човешките правителства е добре познат на всички, но аз силно се съмнявам в нуждата на сивите да търгуват с тях. Те не купуват хора. Те просто си ги взимат.

stiver

IYI

 • Гост
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2006, 01:19:26 am »
Флай.., благодаря..!

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2006, 10:43:49 am »
Мисля, че Поуп си е свършил работата добре и в рамките на своята компетенция и отговорности. При положение, че министерството абсолютно пренебрегва докладите на департамент, който то самото е създало, напълно оправдавам постъпката на  шефът на този департамент да си подаде оставката. Подбудите на Поуп са политически, а не месиянски.
Според мен mr.Poppy е една ефтина поръчка на същатата тази правителствена власт, която аз освирках в предходното си изказване. Едва ли си е свършил работата добре, след като си развръзва езика, въпреки клетвата за тайна - развръзва го дотолкова, доколкото е необходимо за вдигането на шум, но не и дотолкова, че да назове тайните. Човек или казва някакви неща, или не ги казва - останалото ми напомня за някакъв калташки пропаганден ход...
А сега и за по-сериозния въпрос. По принцип в свободното космическо пространство съществуват много видове живи и разумни същества, които по някога имат много развити цивилизации и не само, че пътуват из целите галактики, но и установяват контакт по между си и навлизат в определени общи съглашения. Едно от най-мощните такива съглашения нарекох горе "конвенция", несполучливо заемайки земните понятия, за да посоча един принцип, на който всички в космоса следва да се подчиняват. Според тази "конвенция" никой няма право да навлиза в териториите на друга цивилизация и да й влияе, освен ако тази цивилизация сама и свободно не пожелае това. По силата на тази "конвенция" на Земята не могат да идват никакви извънземни, които не са поканени от нас - и ако ние нямаме как да се защитаваме срещу това, то има такива, които са много по-могъщи от нас и които няма да позволят "космическото право" да бъде нарушавано. В правителствените доктрини на Земята обаче съществува едно друго намерение, по силата на което те се стремят да запазят своето статукво на всяка цена. За да успеят, се нуждаят от налагането на пълен контрол над хората - над техните съзнания, над средствата им за съществуване, над представите им за реалност. Поради това например много научни открития остават тайна, защото тяхното разгласяване може да даде неконтролируема свобода на хората и да измести корпоративните монополни икономически лостове за контрол. По същата причина се отклоняват от общественото мнение всякакви въпроси, които не са свързани с материалното статукво, с войни и политически ходове, изхранване, заетост и пари. По същата причина, в необходимостта си от по-ефективни средства за надмощие, правителствата се съгласяват да влязат в контакт с определени извънземни раси, които биха били готови услужливо да им предоставят технологии за изтребление, контрол, власт. Възвишени извънземни същества не биха се съгласили на такава сделка - те дори биха й попречили. Независимо от това обаче, известни пробиви успяват и министерстната на сигурността и отбраната в някои "развити" страни успяват да се сдобият с желаните устройства на враждебността, срещу което отстъпват известни права върху Земята в полза на тези низши откъм нравствеността си извънземни. Разказът тук може да звучи фантастично, но за по-цялостното му изясняване е желателно да се изчетат подходящи channelingи и други, включително и многобройни теми по въпроса от настоящия Форум. За нас остава важно това, че хората могат да отправят единното си послание за мир към космоса и да поканят чрез него по-висши същества, които да помогнат не само за предотвратяването на черния правителствен сценарий, но и за разгръщането на един съвсем нов цивилизационен импулс, който, може би не случайно, е бил предричан във всички познати на Земята духовни учения.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2006, 11:11:39 am »
По същата причина се отклоняват от общественото мнение всякакви въпроси, които не са свързани с материалното статукво, с войни и политически ходове, изхранване, заетост и пари. По същата причина, в необходимостта си от по-ефективни средства за надмощие, правителствата се съгласяват да влязат в контакт с определени извънземни раси, които биха били готови услужливо да им предоставят технологии за изтребление, контрол, власт. Възвишени извънземни същества не биха се съгласили на такава сделка - те дори биха й попречили. Независимо от това обаче, известни пробиви успяват и министерстната на сигурността и отбраната в някои "развити" страни успяват да се сдобият с желаните устройства на враждебността, срещу което отстъпват известни права върху Земята в полза на тези низши откъм нравствеността си извънземни. Разказът тук може да звучи фантастично, но за по-цялостното му изясняване е желателно да се изчетат подходящи channelingи и други, включително и многобройни теми по въпроса от настоящия Форум. За нас остава важно това, че хората могат да отправят единното си послание за мир към космоса и да поканят чрез него по-висши същества, които да помогнат не само за предотвратяването на черния правителствен сценарий, но и за разгръщането на един съвсем нов цивилизационен импулс, който, може би не случайно, е бил предричан във всички познати на Земята духовни учения.

Ами тези същества са вече тука, и когато се види по-широката картина може да се разбере че именно хората, т.е. човешката цивилизация е Расата, избраната същност, която пази Порталите на Времето... Ние сме недоосъзнати космични същности, т.е., звезди.... :D
« Последна редакция: Ноември 14, 2006, 19:25:02 pm от Horus »
musica universalis

Oberon

 • Гост
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #11 -: Ноември 14, 2006, 12:00:15 pm »
"Ами тези същества са вече тука, и когато се види по-широката картина може да се разбере че именно хората, т.е. човешката цивилизация е Расата, избраната същност, която пази Порталите на Времето... Ние сме недоосъзнати космични същности, т.е., звезди.... "


Ултра:))) Дай да я обсъдим тази раса, най-накрая. Аз мисля, че ако някаква Раса на Земята е била избирана някога да пази Порталите на Времето, то едва ли е била точно нашата! Виж, Лемурийци или Атланти е друго нещо. Ама да ми говориш, че точно ние, съвременните смехурковци сме от вселенско значение, е меко казано смешно:))) Има сред нас наистина силни духове и същности, но като цяло...Ние не можем си опазим чистачките за колата, та камо ли Портал на Времето:) Не искам да прозвучи грубо, ама се броят на пръстите на едната ръка хората в днешно време, които могат да се отъждествят със Звезди.....

Оберон

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #12 -: Ноември 14, 2006, 16:06:02 pm »
Можеш ли да ги назовеш тези,
дето се броят на пръстите на едната ти ръка?

И, между другото - не поставяй собствения си мащаб
като предел за човешкото въобще.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

stiver

 • Гост
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #13 -: Ноември 14, 2006, 23:38:41 pm »
Човек или казва някакви неща, или не ги казва - останалото ми напомня за някакъв калташки пропаганден ход...

Не мога да не се съглася с това.

А сега и за по-сериозния въпрос. По принцип в свободното космическо пространство съществуват много видове живи и разумни същества, които по някога имат много развити цивилизации и не само, че пътуват из целите галактики, но и установяват контакт по между си и навлизат в определени общи съглашения. Едно от най-мощните такива съглашения нарекох горе "конвенция", несполучливо заемайки земните понятия, за да посоча един принцип, на който всички в космоса следва да се подчиняват. Според тази "конвенция" никой няма право да навлиза в териториите на друга цивилизация и да й влияе, освен ако тази цивилизация сама и свободно не пожелае това. По силата на тази "конвенция" на Земята не могат да идват никакви извънземни, които не са поканени от нас - и ако ние нямаме как да се защитаваме срещу това, то има такива, които са много по-могъщи от нас и които няма да позволят "космическото право" да бъде нарушавано.

Не мислиш ли, че обобщението за една цивилизация която сама пожелава нещо е неприемливо в случая? Земната цивилизация се състои от толкова много различни по рода си народи, общества и групи с разнообразно историческо и културно наследство, вери и идеали, че е е невъзможно да се определи какво е действителното желание на човечеството като цяло. Кое определя нас като цивилизация - дали шепата хора които имат социалната възможност да се възползват и да работят за развитието й, или милиардите човешки съзнания, които дори не могат да напишат думата цивилизация, не са виждали компютър, не са чували за ДНК, и тяхната галактическа грижа тази вечер е единствено дали децата им утре ще имат какво да ядат. Не вярвам че една вселенска супер интелигенция би се заблудила, че желанието на малцината, които си мислят, че представляват нашата цивилизация изразява фактическото й желание.

Въпреки мащабните различия в характеристиките на различните култури на Земята обаче, между всички тях има една фундаментална свързваща нишка. Това е вярата в съществуването на по-висши позитивни духовни сили. Ако приемеш, че молитвите на хората към тези свръх сили са форма на телепатична покана за намеса, то защо тогава се бавят тези сили с миротворната си мисия? Разбира се, можеш да ми противоречиш с аргумента, че масата хора се молят за лична изгода. Но отново - при положение, че мирогледът на повечето земляни не отива по-далеч от последните колиби в края на африканското, азиатското, арабското, латино-американското и т.н. село, то желанието на една цивилизация от гледна точка на Галактическия Трибунал се оценява не по официалните заявления на отделни групи, било те Lightworkers или  дори White Brothers, а по духовната нагласа на всеки един член на човешката раса. Няма основание да се прехвърля цялата вина върху отделни групи, които наричат себе си правителства и наивно да се вярва че при един вик за помощ спасителите ще долетят. "Учителят ще се появи, когато ученикът е готов." Но това май е отклонение от темата на този форум :-)

Думата ми беше за сивите и другите, които използват малко по-напредналата си техника и уязвимата човешка биологическа структура, за да тормозят стотици хиляди (дори много повече) невинни хора и животни. Нима наистина призивът ти е да се противопоставям на това с молитва? Ако аз бях член на Галактическия Трибунал, бих осъди себе си за бездействие, за детинско опование на авторитарни сили и за мързел на съвестта.

Флай, благодаря ти за интерения разговор и за труда, който си положил за да ми отговориш. Въпреки, че разбиранията ни се различават по някои неща, мисля, че имаме много общи гледни точки.

stiver
« Последна редакция: Ноември 14, 2006, 23:51:56 pm от Horus »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: "Извънземните може да атакуват всеки момент"
« Отговор #14 -: Ноември 16, 2006, 13:18:32 pm »
Цитат
"Учителят ще се появи, когато ученикът е готов." Но това май е отклонение от темата на този форум :-)
Напротив, това е голяма част от точния отговор
;)                    на собствения ти въпрос!
Съществуват много теории за това как волята на хората се групира в международното пространство, за да се достигне до една целокупна воля на земляните. Това, в което официалните власти биха искали да вярваме е, че ние демократично гласуваме, като по този начин им прехвърляме собствената си свобода и те работят за нашите интереси чрез предоставеното им доверие. От вселенска гледна точка, ако ти, stiver, или някой друг вярва в това, никое възвишено същество няма право да му предоставя реалност, която да бъде различна от постановената вяра - никой не може да нарушава убежденията на другиго, както flyDragon например често си позволява да се врязва с взлом и неуважение в чуждата свобода, да я руши и да набутва собствените си представи. Значи, на Земята има едно официално статукво и то съществува благодарение на принципното съгласие (или безразличие) от страна на мнозинството. В това се изразява могъществото на правителствената власт - повечето хора мислят, че тази власт именно е изразител на общата воля, вярват, че тази власт казва какво да става и как.  Докато хората са склонни да признават и да търпят това статукво, то е "свещен закон" за разумните същества от Космоса и за разгледаната в горните текстове "конвенция".)

Днес обаче съществува нова тенденция, която представлява за нас една голяма надежда за скорошен разломен мир, който на едно ще предизвика пълния разпад на всичко старо и закостеняло, и ще осветли чистата, енергийна любов, където Земята по право е положена да расте. От една страна тази тенденция може да се очертае с все по-голямата склонност на хората да се чувстват уморени и дезинтересирани от политическия процес; макар почти всички телевизори като по хипноза в 8:00 да се включват на "новините", във все по-малка степен тези "новини" се гледат, във все по-малка степен им се вярва като на нещо съществено и все по-малко внимание отива към показваните на тях масови злощастия(1), политически случки(2) и изпразнени от съдържание веселби(3). Така хората привидно стават а-политични, но това също така започва да ги освобождава от хипнотичния сън, влястно подчиняващ с илюзията за 3D-стабилност и "обективна действителност". Ето защо сред хората се инсценират идеите за "тероризъм", за "глобална война" или "нефтена криза" - за да бъдат приковани обратно към телекраните на политическата илюзия и да продължат да отдават метафизичната си енергия в полза на правителствата - явни или тайни. Тези усилия обаче, дават все по-съмнителен резултат и надеждата се корени именно в това - в обстоятелството, че хората във все по-голяма степен са склонни да потърсят нещо вътре в себе си, което да им обясни и да ги ориентира. Именно там, в дълбините на собствената си душа, тези хора ще намерят генетическите записи на свободата и на братската обич, която ги свързва с целия Космос. Веднъж това случи ли се, цялата Конспирация е загубена!

/продължението на текста е поместено
в лилавото поле след всеки мой post/
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
31 Отговора
30150 Прегледи
Последна публикация Октомври 30, 2012, 11:37:01 am
от Гален
THE "ELITE"

Започната от fisk Тайни общества

6 Отговора
16434 Прегледи
Последна публикация Май 22, 2009, 00:03:17 am
от vallex
0 Отговора
9987 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
47243 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
2 Отговора
5757 Прегледи
Последна публикация Ноември 25, 2009, 08:46:53 am
от daskala

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27