Автор Тема: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО  (Прочетена 74090 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Eon

 • Гост
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #60 -: Август 22, 2007, 12:07:03 pm »
Относно горния пост:
1.Защо продължаваме да използваме вакуум. По добре е да се говори за енергия на етера.
2.Не разбрах това
Цитат
Градивните елементи на вакуума са в същноста си пространствени микрообласти със сферична или по-скоро тороидална форма,въртящи се с определената им при Сътворението скорост.
Значи това не са частици а области, как може една област(пространство) да има за градивен елемент друга област( пространство) само че по малко... т.е. микрообласт????
3.
Цитат
неравномерната им концентрация и плътност в пространството
неравномерна концентрация на микрообласт в пространство? Не виждам в смисъл в тази тавтология...
4.
Цитат
Кванта на времето пък е най-краткия период между две различни състояния които могат или не могат да бъдат наблюдавани. Кванта на времето може да бъде разтегнат или свит
Говориш все едно времето има материален характер...  :-\Неактивен teogen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
  • TEOSFERA
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #61 -: Август 22, 2007, 20:32:05 pm »
Здравей Еон!
Ами аз нямам проблем да говоря за енергия на етера и да не използвам думата вакуум, но причините да я използвам са три и ако изключа едната другите  остават: 1. Най-елементарната причина е че както аз, така и мнизина приемат Вакуум и Етер за синоними, въпреки че в буквалния смисъл не е така. 2. В някакъв смисъл понятието Вакуум заменя понятието Етер не че трябва да е така но моето мнение е че трябва да се използват и двете думи поради третата причина. 3. Когато говорим за вакуум , имаме в предвид пространствена област в която липсват газове и е с минимална плътност на материалните частици като субстанция. Вакуум е междуатомната среда и пространство но също и открития космос - тоест имаме липса на друга материална субстанция в смисъл изградена от атоми и елементарните им частици като електрони , протони и неутрони. но от друга страна е запълнена с етерна субстанция. В междуатомното пространство на едно тяло и пространството между елементарните частици има етерна субстанция и тя е с по малка плътност от тази на етера в космическото пространство.
   Може да се каже че Вакуума е пространствена област в която липсва материя съставена от познатите ни атомарни елементарни частици , докато Етера е субстанцията и средата изпълваща това пространство какти и космическото.
  Мисля че с последното изречение отговорих на въпроса ти , по добре от колкото очаквах когато започнах да ти отговарям.

Пространствена микрообласт е ограничен три-измерно проектиран район или област с определена форма, размери и координати в по-голямата пространствена сфера или област от която е съставна част. Например един малък камък има определени размери и е част от планината или планетата на която се намира. Песъчинката има нищожен размер и някаква форма и същевременно е част от крайбрежието на океана. Тя си има координати в пространството където се намира, има размери , има форма. Може да е неподвижна под дебел слой пясък(други песъчинки) , а може и да се върти търкаляйки се по повърхноста на брега, заливана от морските вълни.  Градивният елемент на Вакуума или по точно като понятие на Етера , е пространствена микрообласт. Частица не е най-точното понятие но може да се използва понеже е част от цялото(околното пространсто) . Трудно е да я наречем материя но е градивна тухла на материята. Човека е съставен от клетки но неможеш да го наречеш клетка. Така и Материята е съставена от етерни частици(микрообласти) , но не можеш да я наречеш Етер нито Етерните частици да наречеш Материя- Защото  живата човешка клетка не я наричаш човек. Съжалявам за голямата игра с думите , но е трудно определено познание да го изразиш с думи, а още по трудно да го изразиш така че да бъде разбрано от другите.(но не невъзможно :) ).
 Ако приемеш че пространството представлява някаква супереластична среда то етерните частици (градивни елементи на вакуума и прочее.........) са части от тази среда с определени размери  и форми, и се въртят и движат всяка от тях спрямо всички други. Колко е неделима тази среда? - това е въпрос на който нямам отговор.

Етерната субстанция има определена плътност която например в открития космос е различна от тази на повърхноста на планета или звезда. Затова можем да говорим за етерно налягане. Например, на повърхноста на Земята етерната плътност е по малка от тази в открития космос. Етерното налягане върху материята е което причинява гравитацията. Ако имаш разлика в плътноста на една среда , тя се стреми да изравни плътноста и ако поставиш тяло в средата , то ще бъде изтласкано  към мястото с по малка плътност. Ако имаме равномерна плътност на етера в пространството , няма да има налягане върху материята и няма да има гравитация съответно. Значи спрямо земята съществува постоянен етерен поток оказващ налягане на телата (гравитация) но това нялягане никога не се изравнява тъй като етерният поток се превръща в електромагнитна енергия , захранва с енергия(въртящ момент) всяка съществуваща елементарна частица и атом.

Мога да разтегля определението за времето и кванта на времето , но едва ли това би хвърлило повече светлина върху въпроса ти. Всеки въпрос който задаваш е недоизказан отговор който знаеш но само наполовина осмисляш! Ти вече сам си отговаряш на въпроса за времето. Лично аз смятам че правилният отговор не е еднозначен въпреки че е верен .  :) ;D  Кажи ти какво мислиш за времето? Не е ли растояние, не във пространството а между две събития и за това го наричаме време? Всяко събитие не  е ли поредният кадър от цялата кинолента която наричаме история или Време.  Всички кадри са Снимки - неподвижни състояния и форми на нас  и Вселената в която живеем а настоящия миг е Кванта на времето в което се сменят един с друг. Ти осъзнаваш твоето съществуване и АЗ само в настоящия миг, но представи си че го осъзнаваш във всики един миг! Представи си че в сегашното ниво  на твоето съществуване ти осъзнаваш в този миг и всеки друг, всеки кадър от миналото , настоящето и бъдещето ти.  Най-малкото е да видиш това което ще бъде или да си спомниш станалото.   Ако осъзнаеш че сега в този момент ти си "едновременно" и във всеки друг; минал и бъдещ кадър на твоята история или време. Трудно е да се опише това което ще преживееш или осъзнаеш но истината е че ако се замислиш за това , ще го усетиш някъде дълбоко в теб и ще е нещо истинско. Ще разбереш че не си изгубил това хубаво което е минало защото то е сега и няма да пришпорваш към бъдещето защото то също е сега, а също и тогава . Можеш да позволиш времето да минава през теб и да те променя докато се превърнеш в пътешественик във времето, или можеш ти да минаваш през времето и да го изучаваш че и променяш по необходимост. За всяко нещо си има време!Така че ако не му е времето няма да го разбереш въпреки това ще го усещаш че  е това. 
   Какво е било преди да има време? Преди сътворението или преди Бог?Или преди голямото "БУМ" Ами всичко си го е имало и тогава  - то е над времето ! Дори това което още предстои. Времето е само в кинолентата , тя си я има цялата. Какво правим ние? Заставаме между два кадъра и гледаме първо единия после другия - това е времето за нас. Можем ли да променим това което ще бъде? Ами ние го правим да бъде такова, защото ние сме и тогава ,но не го знаем.

 ???Понякога и аз се чудя какво отговарям някой като ме пита нещо! ??? :-\
И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Eon

 • Гост
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #62 -: Август 22, 2007, 20:50:49 pm »
За етерното налягане не знам... аз пък съм чувал, че гравитацията се пренася от гравитон-а, както и останалите 3 взаимодействия.

А като говориш за микрообласт, да не визираш суперструните или пространството на Калаби-Яу, или нещо друго?

Микрообластта и етерната субстанция едно и също ли са?

Неактивен teogen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
  • TEOSFERA
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #63 -: Август 22, 2007, 23:23:58 pm »
Ще отговоря отзад напред. С микрообласта визирам етерна субстанция с минимални размери и оптимална форма която може да има един вихър - сфера или тор, но най-вероятно е тор.
Не вярвам в супер-струни а за пространство на Калаби-Яу не си спомням да съм чувал или чел.  Доколкото знам супер-струните са 6 и повече измерения навити като пружинки. Смятам че такива понятия са твърде непонятни дори за създателите на тази теория за струните.  Неотричам съществуването на други измерения  но струнната теория е лишена от логика а единственото и предназначение е да даде логично обяснение на това което не може да даде Теорията на относителноста на Айнщайн.  По специално целта е" Великото обединение" теория която да обединява всички познати взаимодействия (гравитационно, ядрено, електромагнитно, силно и слабо), и да даде обяснение за връзката между електромагнетизма и гравитацията и др.въпроси без отговори.Струнната теория е един вид и защита на теорията на Айнщай която все повече губи достоверноста и тежеста си да отговаря на реалноста. От друга страна Етерната физика и теория изобщо няма такива проблеми.

А сега нека се спрем на израза "гравитацията се пренася от гравитона" .  От историята на физиката (нейните издънки) зная че гравитона е измислен (предсказан) за да пренася гравитацията - сиреч привличането между две тела, и понеже няма как да бъде регистриран като частица (защото няма такъв) измислят го да е многократно по малък тези елементарни частици които могат да се регистрират.  Нека си представим все пак че наистина гравитона съществува и да видим как става гравитацията като привличане между две тела.  Значи телата излъчват гравитони или всяко тяло излъчва гравитони и поглъща гравитони излъчени от другите тела.  Нещо като прехвърляне на топки.  Ето как става тази работа - едно тяло изхвърля по някаква причина един гравитон по посока на друго тяло което е зело на мушка.Другото отвръща на удара. Значи , първото тяло тръгва по посока на гравитона който е хвърлило по второто тяло. Нещо като да се хванеш за косата и да се вдигнеш във въздуха. Или един топ стреля и вместо да има откат в обратна на истрела посока , тръгва по посока на снаряда. Второто тяло прави същото и накрая двете тела се събират в любовната прегръдка на гравитоните които са изстреляли едно срещу друго. Това е направо чудо или даже магия - а за такива теории няма нито обяснение нито място в етерната теория в която аз вярвам.
  Нека се изразя малко по научно сега - взаймодействие между тела или частици което е основано на обмен на частици може да бъде единствено отблъскване а не привличане между тях.   
  Спомни си ефекта на Казимир - две успоредни плочи във вакуум се привличат поради налягането на виртуалните частици(възбудени етерни частици) от външните им страни. Между плочите има по малко частици.
  Два успоредни листа хартия  на растояние около 5-6см един от друг. Когато духнеш между тях , те се привличат защото въздушното статично налягане между тях е по малко от това от външните им страни.  Нещо подобно е и гравитацията.   Торнадото и смерчът привличат телата които са около тях, засмукват ги и ги вдигат във въздуха. Защо? Торнадото и смерча са бързовъртящи се въздушни области. Налягането около тях пада в сравнение с налягането на по бавно въртящите се въздушни области и така по високото въздушно налягане тласка телата към областа с по ниско налягане и плътност съответно. Така е и гравитацията. Земята се върти със екваториална скорост 36000 км. за 24 часа. Това е доста голяма скорост. Увлича и завихря околния етер във вид на спирала която с отдалечаване от земята намалява скороста си и увеличава плътноста си. Ако центробежните сили породени от въртенето не са по големи от налягането, земята почва да привлича околните тела.  Центробежните сили забавят или по точно отслабват гравитационното привличане но не го елиминират.   Всички спътници на Слънцето-планетите се въртят в посока на въртене на самото Слънце във форма на развиваща се спирала която с отдалечаване от центъра забавя скороста си. И всички планети лежат на равнината на екватора на Слънцето.  Точният баланс между центробежни сили и гравитация е Разумната причина нито да падат върху Слънцето нито да се раздалечат във открития далечен космос.  С отдалечаване от Слънцето , плътноста на Етера още повече нараства. Преди няколко години четох новина че космическата сонда Вояджър което вече е напуснала слънчевата система, тогава установили че с отдалечаване от Слънцето , забавяла скороста си а се движела по инерция ипредавала определени данни , по които е установен описаният факт. Най същественото обяснение дадено по случая е нарастването на плътноста на Вакуума(Етера), а това е равносилно на съпротнивление.
    Друга интересна информация и факт е по високата скорост на светлината с отдалечаване от Слънцето, което отново ни говори за  по голяма плътност на Етера с отдалечаване от големите материални маси. Ясно ни е че колкото по плътна е една среда , толкова по голяма е скороста на разпостранение на вълнови импулси в нея.  Например скороста на звука във въздух е ~330м/с  във вода е ~1Км/с. във гранит е ~10Км/с  Представи си каква е плътноста на Етера, щом светлинните вълни се разпостраняват със 300000Км/с. Съществува въпроса как тогава материята изобщо се движи във Вакуум или Етера. Едното обяснение е че той е свърхфлуидна субстанция. Другото обяснение е : Установено е че градивните елементи на Атома : Електрон, Протон и Неутрон освен корпускулярна(частици)природа имат и ВЪЛНОВА природа.  Е ако материята е някаква комбинация от електромагнитни вълни които не се движат праволинейно както светлината , то тогава не е проблем движението и във толкова плътна среда каквато е Етера като Всемирна изпълваща субстанция. Тогава и ние хората сме електромагнитни вълни - поне нашите тела. Малко налудничаво като обяснение , но не  е невероятно да е така.И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #64 -: Август 23, 2007, 12:30:34 pm »
Скоростта на звука е 10км/с в гранита? Блах, тва ме втрещи. Що ли си мисля, че звука въобще не може да се пренася в гранита??? Или много бързо заглъхва, да не говорим за километри? Или аз съм прост като стръкче магданоз?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен teogen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
  • TEOSFERA
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #65 -: Август 23, 2007, 13:12:01 pm »
Без съмнение има голямо разсейване на звука в гранит а и с увеличаване на скороста се намалява амплитудата в този случай. Светлината пък е вълна в Етера но с минимално разсейване. Светлинните фотони са етерни частици които трептят и по механичен път си предават трептения почти праволинейно и така имаме светлинни лъчи.
И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #66 -: Август 23, 2007, 13:18:53 pm »
Ясно, умен съм кат стръкче магданоз, щом не ги знам тези постулати:))
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Eon

 • Гост
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #67 -: Август 23, 2007, 13:49:07 pm »
Казваш, че с отдалечаване от Слънцето плътността на етера отслабва. И затова движението на земята и останалите планети зависи от центробежните сили и гравитацията. А след това казваш, че зависи и от налягането.

Според мен няма нищо общо с плътността на етера и налягането. Слънцето какво знаеш изкривява пространството и го вдлъбва само в себе си и се получава нещо като триизмерен водовъртеж (който трудно се онагледява, защото  не е точно същото като обикновения воден такъв), а земята щеше да се движи по права линия в Космоса, ако го нямаше Слънцето, така минавайки покрай него тя бива уловена и се движи по пътя на минималното съпротивление, т.е. по ръба на този водовъртеж. Нещо такова е според мен... Не зависи от плътността...

И тъй като всички останали взаимодействия се пренасят от частици-вълни:

Силното - от глуони
Електромагнитното - от фотони
Слабото - от W и Z бозони

Логично ми се струва и гравитационното да се пренася от гравитони. В момента текат експериментите за засичане на гравитационни вълни, които могат да се разгледат като кохерентно състояние на много гравитони, мисиите LIGO и VIRGO. И тъй като гравитацията и светлината се разпространяват с една и съща скорост, тов показва, че гравитона няма маса и ето защо не може да се засече.

В този цитат според мене си в грешка и смесваш някои теории.
Цитат
А сега нека се спрем на израза "гравитацията се пренася от гравитона" .  От историята на физиката (нейните издънки) зная че гравитона е измислен (предсказан) за да пренася гравитацията - сиреч привличането между две тела, и понеже няма как да бъде регистриран като частица (защото няма такъв) измислят го да е многократно по малък тези елементарни частици които могат да се регистрират.  Нека си представим все пак че наистина гравитона съществува и да видим как става гравитацията като привличане между две тела.  Значи телата излъчват гравитони или всяко тяло излъчва гравитони и поглъща гравитони излъчени от другите тела.  Нещо като прехвърляне на топки.  Ето как става тази работа - едно тяло изхвърля по някаква причина един гравитон по посока на друго тяло което е зело на мушка.Другото отвръща на удара. Значи , първото тяло тръгва по посока на гравитона който е хвърлило по второто тяло. Нещо като да се хванеш за косата и да се вдигнеш във въздуха. Или един топ стреля и вместо да има откат в обратна на истрела посока , тръгва по посока на снаряда. Второто тяло прави същото и накрая двете тела се събират в любовната прегръдка на гравитоните които са изстреляли едно срещу друго. Това е направо чудо или даже магия - а за такива теории няма нито обяснение нито място в етерната теория в която аз вярвам.
  Нека се изразя малко по научно сега - взаймодействие между тела или частици което е основано на обмен на частици може да бъде единствено отблъскване а не привличане между тях.  
Първо разсъждаваш грешно относно телата... Те не се замерят с гравитони! Гравитона просто пренася взаимодействието. Той нито се поглъща нито се изстрелва от телата (според мен).
Цитат
 Нека се изразя малко по научно сега - взаймодействие между тела или частици което е основано на обмен на частици може да бъде единствено отблъскване а не привличане между тях.  

Добре, казваш това... Ами галактиките и купувете се групират както знаеш, според етерната теория... при такова колосално наличие на резки промени на плътността, досега плътностите да бяха се изравнили и Вселената да е хомогенна. А точно гравитацията задържа планетите и звездите в галактики. Иначе по-твоята логика тя би ги отблъснала... и нямаше да съществуват.

Цитат
Друга интересна информация и факт е по високата скорост на светлината с отдалечаване от Слънцето
Това за пръв път го чувам. Я ми покажи откъде го прочете!

Неактивен teogen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
  • TEOSFERA
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #68 -: Август 23, 2007, 21:51:11 pm »
Еон! Казах че с отдалечаване от Слънцето плътноста на Етера се увеличава а не обратното. Съжалявам ако съм се изразил неправилно и неправилно си ме разбрал.
  Етерната теория не е противоречие на идеята за изкривяване на пространството - понякога и аз използвам това понятие. Съгласен съм че около Слънцето има три-измерен етеровъртеж  който е трудно да се изобрази образно, но той не е равномерен в пространството а е най-силно изразен по равнината лежаща на екватора на Слънцето.   Галактиките във Вселената са предимно плоскоспирални (не двуизмерни естествено) а не сферични. Звездните слънчеви системи също.  Баланса между гравитация и центробежни сили е който задържа спътниците в орбита. За нужната центробежна сила е необходима и съответна скорост и движение по кръгова орбита.  Центробежните сили от въртенето на галактиките , звездите и стигайки до елементарните частици са причината за разреждането на етера около тях и гравитацията като следствие от това разреждане.  Етера оказва налягане върху материята и съставните и елементарни частици а центробежните сили от въртенето на последните увличат етера във вихрово движение и го разреждат именно поради изтласкването му от същите тези центробежни сили.
   Нямам нищо против гравитоните - стига наистина да съществуват но ако ги има , можеш ли образно да ми представиш как става привличането между две тела чрез обмен на гравитони дори и да не се поглъщат.  Светлината по принцип няма маса но оказва налягане . При гравитоните ако приемем че ги има , трябва да е обратното - разхождат се те между две тела и телата тръгват след тях и така се привличат. Ако не се съобразявам с физическите закони мога да си представя и да измисля отговор за много неща как и защо стават но къде ще е логиката тогава.  Вероятно ако съм много убеден и имам силна вяра в това което съм измислил, то на принципа че човек със съзнанието си сътворява реалноста , тогава бих могъл да сътворя гравитоните и те да се появят изведнъж във цялата Вселена и след време , ако не аз то някой след мен да ги засече наистина. Само че във случая са ги измислили твърде малки и нискоенергийни, така че едва ли скоро това ще се случи...
 Можеш ли образно и логически да ми представиш как глуоните , мезоните и фотоните предизвикват привличането между частиците. За тези неща аз лично намирам повече логика в етерната теория отколкото в ядрената физика, при все че ядрената физика я изучавам още от 7 клас а етерната теория едва от около 4 години.

Преди години четох за скороста на светлината , така че немога да посоча конкретен източник...
И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Неактивен teogen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
  • TEOSFERA
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #69 -: Август 23, 2007, 21:57:27 pm »
Можеш да попрочетеш етерната теория и тогава да прецениш за себе си коя е по достоверна , тя или традиционната ядрена физика с теорията на относителноста. Съгласен съм с  Айнщайн но не за всичко.  Едно от нещата за които не съм съгласен е пределната светлинна скорост, друго е отсъствието на Етер , доколкото той държи на това, защото например във филма FREE ENERGY той потвърждава съществуването на Етера...
И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Неактивен space-bg.org

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 149
  • КОСМОС БГ
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #70 -: Август 27, 2007, 10:11:53 am »
Към teogen имам един въпрос защото тази тема малко ме шашна...

Ако измерваме скоростта на светлината спрямо етера и пропускаме светлинни лъчи под различни ъгли излиза, че светлината им е константа. А то не би трябвало да е така...

Неактивен teogen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
  • TEOSFERA
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #71 -: Август 27, 2007, 19:40:38 pm »
Скороста на светлината спрямо етера , зависи от неговата плътност! По-голяма плътност - по-голяма скорост.По малка плътност - по-малка скорост.  Светлината е електромагнитна вълна на предаващи се трептения между етерните частици(елементи) .  Етерните частици притежават степен на еластичност  и разстояние помежду им което определя скороста на предаването на образно казано, механични трептения помежду им.  На повърхноста на земята скороста на светлината (С )е по малка отколкото в открития космос. Етерът може да бъде частично увличан от движещи се тела и тогава за скороста на светлината може да имама различни стойности според различните отправни точки. При опита на Физо преди този на Майкълсън  и Морли, той измерва скороста на светлинен лъч във бърз воден поток, и установява разлика в С , според посоката на движение на водата. Това е опит който доказва съществуването на етера. Месеци след неуспешния опит на Майкълсън и Морли да докажат Етера , те провеждат многократно повторение на първия си опит , но този път на висока надморска височина в планински райони , и този път те установяват разлика в скороста на светлината , в зависимост от посоката на въртене на земята. За съжаление , тогава , голямата гилотина над Етера вече е пусната.  Това разбира се непречи на хора като Никола Тесла, например да правят своите открития и изобретения именно на основата на Етерната теория. 
     На следния адрес http://store4.data.bg/teofiliuss/   можете да свалите един голям сборник  от лекции на Никола Тесла за електричеството , светлината  и неща които той-разкрива и прилага в изобретенията си именно на основата на Етерната теория.  Това е книга която все още и предстои голямо бъдеще  и ако познанието в нея бъде приложено в живота ни, то много неща биха се променили. ..
И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #72 -: Октомври 08, 2007, 23:56:19 pm »
Какво представлява тази енергия от вакуума. Предполага се че вакуум е отсъствието на материя, откъде идва енергията? От нищото?
Това на английски се нарича "Zero Point Energy".
Това показва електромагнитни колебания, които са останали във вакуум, след като цялата енергия е изсмукана. Ако изтеглиш цялата енергията от пространството, всичката материя, всичката топлина... всичко - ще откриеш, че все още има енергия, която е останала.
За електромагнитните вълни в космоса се отнася същото. За всеки цвят светлина, включително и тези, които не виждаме. При добавяне на всички честоти на вълните, енергията в пространството е огромна. Тя е от 10^36 до 10^70 J/m^3 ;)


@teogen, задължително ли формата на гравилета трябва да е дисковидна?Неактивен veselqk-U

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #73 -: Октомври 09, 2007, 08:31:16 am »
Теоген,въртяща се маса увлича ли етера около себе си?

Архивът за Тесла не се отваря иска KNIGA ZA TESLA.r00
« Последна редакция: Октомври 09, 2007, 08:42:51 am от veselqk-U »

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #74 -: Октомври 10, 2007, 15:42:47 pm »
По-голяма плътност = по-голяма скорост на светлината спрямо етера??? И обратното? Нещо не схванах...
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
87 Отговора
39620 Прегледи
Последна публикация Юли 08, 2009, 00:53:53 am
от deepmind
90 Отговора
23617 Прегледи
Последна публикация Февруари 02, 2010, 19:48:13 pm
от merulious
7 Отговора
2836 Прегледи
Последна публикация Март 15, 2010, 21:59:50 pm
от Guns N' Roses
26 Отговора
10693 Прегледи
Последна публикация Август 30, 2010, 12:50:27 pm
от WhiteKnight
39 Отговора
13220 Прегледи
Последна публикация Октомври 18, 2006, 13:20:57 pm
от Mirotvorec

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27