Автор Тема: Август-Септември-2006: Интервю с Големият Зулуски Шаман и Старейшина Кре  (Прочетена 31528 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен forum111

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Administrator! Експерт!  ::)
Такива експерти ги знаем още от времето на тоталитарния режим.  :drinks:


Вземи се в ръце. За кви шамани ми говориш? Та ти едни форум не можеш да ни направиш като хората. А с откриването на тази тема за втори път. Просто... "утрепа рибата".

Като ти казвам: „Вземи се в ръце!”  Не го приемай буквално. Обяснявам ти подробно щото имам чувството, че наистина говоря с „експерт” – профилиран специалист и ядрен физик без основно образувание. А именно - баба Станка, която е известна в селото си, че винаги успява да, надговори гостите си. Те пък за късмет се оказали група японски учение, които били удивени от неспирните знания по всичко, за всеки. Киселото мляко на баба Станка също било на ниво. Така както голямата и уста. До преди срещата си учените даже и не предполагали, че в една толкова малка страна ще открият. Толкова много „майстори” по всичкология. Това да си с основно и да не се даваш. Даже на група японски учени е особено валидно за днешните експерти от нашaта страна родила талкова вели гении.

Та така и ти с твоя шаман. Говориш и пишеш ей така за да има приказка. А дали няма да объркаш някого?

Шаманите правят отвари от една риба, която японците ядът като деликатес. Който деликатес е виновен за стотици мъртви хора в Япония. Годишно! Всеки осмелил се да яде от рибата приготвена от „майстор” готвач. Края му може да е скоропостижен. Шаманите изсушават рибата. Смилат я на прах и я смесват с други съставки. Дават я на нищо не подозиращата жертва. След като отровните токсини навлязат в човешкия организъм. Човек умира привидно. Пулса на сърцето му се забавя. Толкова, че никой апарат на света не може да го засече. Хората ги погребват живи! Жертвата чуват мъката на всички около тях. Вечерта шамана отива на гроба на своята жертва и го изравя от гроба. Дава му лекарство. Отново приготвено от него и го прави свое „зомби”. Зомби защото поради недостига на въздух. Мозъка е повреден. Но постепенно човек се възстановява. Естествено за винаги остава повреден.

Има документирани случай, когато зомбито успява да се възстанови на 99% процента и да продължи с нормалния си живот. Като едно зомби в Африка, което след като било възкресено смяло всички свои познати и приятели като се появило няколко дена след погребението си ;) Някой спорели, че това е близнак. Но веднага се отказали от думите си. Понеже зомбито извикало гробаря и пред всичко показал разкъсаната си дясна буза от пирона, с който гроба заковал ковчега му.

Имало и друг съдебно документиран случай, в който подсъдимия бива осъден до живот. Задето е зомбирал свой неприятел. Това е нещо съвсем реално и естествено като онзи дето бил шаман, но после повярвал в Христа и станал пастор.

Каква е поуката от целия разказ? Поуката е че всичко се върти върху думите на онова малко момченце, което заболява. Умира в болницата. За 2,3 минути! И после когато за късмет след няколко електрошока и спринцовка в сърцето. Детето излиза от клинична смърт и разказало: „Всички Ви видях отгоре. Видях и тунел от светлина. Там беше дядо и други хора. Всичките в бяло. Само един имаше кърваво червена шапка.”
Не му повярвали. Докато не разбрали, че детето е родено след смъртта на дядо му. Никога не бил  виждал дядо си. Но го познало на снимката, която майка му показала сред останалите десетки снимки от семейния албум.

Хайде сега няма да Ви казвам. Какво символизира „червената корона”. Дали да не Ви кажа, че Христос проля кръвта си и за Вас. Не за да вярвате в шамани и сиви. А за да можете да се научите да се обичате и развивате.
 

Админ  :flag_of_truce:  ;D
« Последна редакция: Януари 11, 2010, 21:20:24 pm от forum111 »

Max

 • Гост
Конкретика пичове :)

Какво точно в информацията ви притеснява? Всичко друго в стил "има изкривявания", е много мъгливо и несериозно, не заслужава да се обсъжда. Предполагам никой няма да се довери на вашите усещания "че нещо не е наред" и ще се довери на своите. Което е нормалното поведение за всичко.

Затова ако наистина мислите че има нещо и искате да обърнете внимание на това "нещо" на другите потребители го направете.
Другото е спам.


H., прав си за конкретиката.
С нея трябваше да започна. Но не съм готов в момента.
По-късно ще се върна на темата.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
forum111, забавен си 8) Моля те, пиши още :lol:

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370
Навремето в шаманите са била съсредоточени големи знания, умения, способности, ясновидства и прочие, защото само те са били тренирани да ги използват правилно, за доброто на племето.И те са подбирани старателно и внимателно още от деца.Възпитавани са по определени правила.Защото голямо знание и сили, попаднали в неподходящия човек (или хора), са били пагубни.Шаманите са познавали много добре човешкото мислене, видовете характери, историята.
Но най-голямото им умение е било да въздействат на психиката на хората-в добрия смисъл.Лекуване, успокояване, настройки за битки, за лов, за екстремни дейности. За почитането на богове и традиционни племенни празници.Решаване на спорове, осъждане на провини ли се.Избор на място за живеене на племето и т.н.
Днес във времето на всеобщото владеене и достъпност на зненията, шаманите са някак си ненужнни, освен за малки общества от хора, живеещи близко да природата (в Африка, Америка и др.)
Съчувствам на Кредо Мутоа.Явно е жертва и на модерните болести.Дано е жив и здрав.
Като предсказател е добър.Явно има голямата дарба. :hi:« Последна редакция: Януари 12, 2010, 01:30:39 am от marhs »

Max

 • Гост
Навремето в шаманите са била съсредоточени големи знания, умения, способности, ясновидства и прочие…..
 

Според това, което аз знам, шаманът е посредник между тоя и други светове и техните обитатели.
Но най-голямото им умение е било да въздействат на психиката на хората-в добрия смисъл.

Въздействието им над хората е било не само за добро.
Когато имаш сила, такива понятия стават мъгливи. „Доброто” вероятно е измислено от слабите, вкопчени в оцеляването си.

Ако се мисли в друга перспектива, човек би могъл да бъде по-ефективен. Дивия звяр не го категоризираш, нали, защитаваш се или бягаш.
В тая връзка и за гущерите – използват ни , защото могат. Ние хората пък сме света вода ненапита )))


Аз за втори път ще задам един въпрос, към тези, които са по-информирани. Преди като питах не получих задоволителен отговор.
Как се съчетава физиката на тези същества с апаратите за летене , с които са дошли в нашия свят. Как са ги създали и управлявали.
Имам предвид описанието , което им прави Кредо  Мутва.
Някой може ли да предложи  изображение направено по описания на очевидци?
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 19:11:41 pm от Raven »

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 237
H. Здравей Извинете ме но диабета не е заболяване а състояние,И щом шаман не може да го оправи какъв шаман е. ;D Нашите баби го можеха пък той са тръшка.Живи и здрави. :hi:

meander, заинтригува ме. :) Ще споделиш ли тайната? Може и на Лични. :hi:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Max

 • Гост
Абе хора, по-нагоре зададох един въпрос. Никой ли не знае отговора?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Raven-e, задавай си въпросите чрез нов пост, не редактирай свой предишен. Много малко хора ще забележат, че е редактиран и просто ще останеш незабелязан както в случая.

Как се съчетава физиката на тези същества с апаратите за летене , с които са дошли в нашия свят. Как са ги създали и управлявали.
Имам предвид описанието , което им прави Кредо  Мутва.
Някой може ли да предложи изображение направено по описания на очевидци?

Не съм сигурен, че разбирам въпроса ти за апаратите и летенето. Поясни се :)

Ето ти няколко картинки иначе на очевидци:
Max

 • Гост
Н., благодря за изображенията.

Човешките ръце могат да изработват такъв вид техника и различни фини детайли. Представям си човек в летяща чиния, пред командното табло / ако го има де, знам ли ги как летят/.
В този смисъл исках да знам рептилоидните крайници имат ли нужния строеж, за да могат да манипулират технически уреди, да управляват летателна техника…
Кредо Мутва споменава, че имат и опашка. Затова не бях склонен да си ги представям с хуманоидно тяло.
Много съм объркан.
Съществата в картините имат дълги нокти.
Ако оставя моите да пораснат толкова, трябва да си наема слуга за всичко. Сам няма да мога даже лъжицата си да държа.

Н., съвсем сериозно, без грам ирония съм писал това. Надявам се на сериозен отговор.

Max

 • Гост
Имам още един въпрос.
Ако еволюцията на рептилиите е ги е довела до тяло с такава форма, която според твърденията те са дали на човека, когато са го правили, защо и лицето им не се е изменило в такава степен както тялото, а е останало почти гущерско?

Може и да не знаеш отговора, но поне какво мислиш?
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 21:09:50 pm от Raven »

Неактивен Ken1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
Re:Август-Септември-2006: Интервю с Големият Зул
« Отговор #25 -: Януари 13, 2010, 21:38:12 pm »
Имам още един въпрос.
Ако еволюцията на рептилиите е ги е довела до тяло с такава форма, която според твърденията те са дали на човека, когато са го правили, защо и лицето им не се е изменило в такава степен както тялото, а е останало почти гущерско?

Може и да не знаеш отговора, но поне какво мислиш?

Аз ще се пробвам да ти отговоря ето една снимка за по ясно

Ако приемем че са почнали да стават интелигентни от нещо подобно щото динозавъра на снимката те вече са ходели на два крака и са имали ръце. За да станат по-умни трябва да им се увеличи черепа а за да се увеличи черепа трябва да намалее и силата на захапката им(това за намаляването на силата на захапката е идентично но теорията за човешката еволюция) или лицето им става по късо за сметка на по големия череп.

Max

 • Гост
Добре, ама ако задам такъв въпрос:
Защо гущерът от ляво по телостроеж сякаш е по-близо до шимпанзе, а гущерът отдясно- до птица ?

Неактивен Ken1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
Добре, ама ако задам такъв въпрос:
Защо гущерът от ляво по телостроеж сякаш е по-близо до шимпанзе, а гущерът отдясно- до птица ?

Телосложението не е нещо уникално то зависи от средата и начина на живот. Птиците и гущера може би имат общ прародител и живеят по сходен начин. А за телостроежа на гущерът от ляво аз си го обяснявам така за да работи ефективно с ръцете той трябва да ходи на два крака. Маймунени също използват ръцете си за някои дейности така че идентичния начин на живот води до идентична външност поне аз така смятам. Освен това ако приемем и съществуването на други извънземни цивилизации за пример сиви, плеядианци и др. те също са хуманоиди.   

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Да, подозирах, че става въпрос за пръстите им, но не бях сигурен, та затова питах наново да се убедя ;D Както и да е.

Въпросът, който си задал е по-скоро философски и антропологичен, отколкото уфологичен или физиологичен.
Първо нека се попитаме дали изобщо сме способни да мислим адекватно, за нещо, което е милиарди години по-старо от нас; нещо което е участвало в самото ни създаване и нещо, което като технология, едва ли ще настигнем някога. Земната ни перспектива е изцяло обусловена от познанието ни за самите себе си и е рамкирана априори. Обусловени сме да мислим за другите неща чрез себе си. Не познаваме друг начин. Не можем да мислим за нещата чрез самите тях, особено когато те (като в случая извънземните) са ни непознати, дори културогично. За да сме способни да имаме що годе реална представа за нещо външно, би следвало да излезем от себе си и да престанем да бъдем себе си - да забравим за себе си и своята собствена перспектива, перспективата на човешкото, през която всяко наше възприятие е пречупено.
В този ред на мисли, съвсем естествено е да смятаме каквато и да е концепция свързана с тях и технологията като мъглява; тя е просто трансцендентна спрямо нас. Една толкова стара цивилизация като тяхната очевидно е с различен мисловен модел от този на човешките същества. Съответно това формира друга физика и околна среда. Различна култура, различно възприятие и светоглед. Репсективно - различна технология. Тя разбира се би била адаптирана към тяхната физиология. Това не означава че не е валидна в дадено пространство. Тя е просто различна от нашата. Все едно извънземен да се опитва да обясни някой цвят, за чието съществуване не знаем; цвят който няма нищо общо с нашата представа и нашето физическо налично. Няма база, няма споделима плоскост, няма равнина, в която да се проектира значение и смисъл. Това не значи че го няма. То просто е трансцендентно.
В опита си да измисля някаква аналогия, за да ти обясня случването на нещата се сблъсках с трудност (поради същите гореизложени предпоставки). Най-доброто, което ми хрумва е мравуняка. Физиологията на мравките позволява да събират борови иглички, остатъци от листа, зрънца и т.н. и да ги ситуират в пространство, което да формира къща за тях. Ние разбираме този процес, можем да го наблюдаваме, но не можем да го повторим със собствените си ръце, в същия мащаб и вид. Дори да ползваме пинсети. Техните крайници, краченца и пипалца са тези, които им позволяват да създадат нещото, което устройва техния начин на живот.
Мисли по същият начин за рептилиите, но просто замени мащабите. Сега ще започнеш да добиваш идея за какво говоря.

Колкото до другия ти въпрос. Според някои източници, на които имам доверие, рептилиите са единствената раса, която не се променя еволюционно. Тъй като мисловния им модел остава винаги един и същ през еоните. Физическата материя се променя спрямо мисълта. Енергията следва мисълта. Когато оставаш един и същ в мислите си, това прави невъзможна и всякаква физическа (да не говорим за духовна) еволюция. Тази непромяна във времето, според някои, ги кара да се мислят за равни с Източника - неподвластни на каквото и да е било. Затова те чувстват превъзходство над другите видове, затова те чувстват, че трябва да са господари на всички и всичко.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370
Даа, вижте в "Predator" 1 и 2 и "Alien v&s Predator" 1 и 2 (фентъзи) супер развитата цивилизация на хищниците рептилии, какви дълги нокти на пръстите на ръцете има, и как перфектно се справя с копчетата по апаратурите си. ;D
Кефи ме края на "Alien v&s Predator" 2 - когато отварят куфара с бластера на хищника, думите на носещия го : "..г-це Ютани това не са оръжия от нашия свят, нали"  ;)
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 23:39:08 pm от marhs »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
24 Отговора
11706 Прегледи
Последна публикация Май 30, 2006, 11:18:34 am
от llara
0 Отговора
4533 Прегледи
Последна публикация Юни 04, 2006, 15:19:05 pm
от Eon
0 Отговора
3962 Прегледи
Последна публикация Юни 04, 2006, 15:21:52 pm
от Eon
87 Отговора
47882 Прегледи
Последна публикация Юли 08, 2009, 00:53:53 am
от deepmind
39 Отговора
15617 Прегледи
Последна публикация Октомври 18, 2006, 13:20:57 pm
от Mirotvorec

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27