Благодаря за обратната връзка,Морфей.
Не го казвам от куртоазия,защото когато има отговор,тогава имам чувство за диалог,а иначе като пиша и няма отговор,все едно си приказвам сам.
Бих могъл да кажа: "Ето,виж как познавам,рибките ти го доказват",но това е елементарно и го оставям на тия езотерици,дето обичат да се пра'ят на експерти.
Един случай с рибки не е доказателство,виж ако се направи проучване за други любители на същите рибки и се установят подобни случаи,може да се направи не знам доколко обосновано предположение какво става.
Това е извън сферата на официалната нАука и тъй като не съм учЕн ,своеволно ще направя ненАучно и неекспертно предположение,спекулативно и недоказателствено.
Чел съм Юнг и не помня в коя от книгите си той описва как е наблюдавал повтарящи се архетипни образи(с различни вариации) в сънищата на свои пациенти,самият той е имал подобни сънища и накратко колективното несъзнавано е "избутвало" нагоре към съзнанието на хората развиващите се динамики и натрупвано напрежение,което след някоя и друга година довело до световна война,Първата ли,Втората ли,не помня.Този случай е разказван и цитиран от други автори,но сега само набързо го споменавам.
Личен случай,който нищо не доказва,но ще споделя,за да сравнят със свои преживявания евентуално някои читатели.Месец и нещо преди пландемията имах натрапчив импулс да слушам по няколко пъти поред и то по няколко пъти на ден основната мелодия от 28 дена(и седмици) по-късно.След няколко дена отзвуча.
Подобно,преди Путлер да нападне Украина се бях зациклил ей на тази мелодия и подобни вариации,а после ми мина.
https://www.youtube.com/watch?v=l_rbFhbcbT8...
Става това според мен:
Целото международно положение е напрегнато,не само заради разните геополитически упражнения,а защото и в колективното несъзнавано има много напрежение и гняв към системата на установения доскоро световен ред,който се пропуква.Може да бъде обяснено от кадърни социолози,социални антрополози,политолози,защо не и от аналитични психолози,в един цялостен подход.
Но аз не съм специалист,плюс това си падам по образния изказ и неекспертно ще кажа така:
Надигат се хтоничните богове от дълбините на човешкото несъзнавано,наречете ги и "архетипни динамики",що не.Сатурн си точи сърпа за жътва.Земните управители на царства изпаднаха в мерзост и блудство със дадената им власт...демек,и тоя Вавилон пореден почва да се пропуква и зидарите търчат насам-натам,защото им се налага да правят ремонт по време на започващо земетресение.
И у нас както и по света,със съответните специфики.Мислех отпреди за една тема,но сега заглавието ми се чини,че може да е натоварващо за някои:
"Войната срещу България и нашето място в нея"
Затова обмислям друго:
"Време Разделно - Пътеводител".
А може и да е хибридно заглавие.Лично аз виждам потенциал за писане във Форума,а който предпочита може само да чете.