Автор Тема: Свидетели на НЛО в България  (Прочетена 384939 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #135 -: Юли 10, 2008, 18:41:52 pm »
Виждаш ли горе вляво едното тъмно петно? Намира се над главата на блондинката и е вдясно от десния връх на малката картинка. Има още едно в десния край до върха на планината. Те са по-светли, даже между тъмно-сиви и сиви. Само това дето се набива на очи е по-тъмно, щото е по-малко на размер. А и като погледнеш малката картина вляво ще видиш, че няма таива неща ;)
Не се хващам на такива евтини снимки ;)
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 20:04:20 pm от Mirotvorec »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #136 -: Юли 10, 2008, 19:35:25 pm »
почти 90/100 на свидетелствата на НЛО са фейк. И това над Пирин също ми изглежда съмнително.
Защо ти изглежда съмнително? По тази снимка от вестник е невъзможно да се определи.
Виждаш ли горе вляво едното тъмно петно? Намира се над главата на блондинката и е вдясно от десния връх на малката картинка. Има още едно в десния край до върха на планината. Те са по-светли, даже между тъмно-сиви и сиви. Само това дето се набива на очи е по-тъмно, щото е по-малко на размер. А и като погледнеш малката картина вляво ще видиш, че няма таива неща ;)
Не се хващам на такива евтини снимки ;)

Не знам дали е толкова не-очевидно за някои, че другите петна са от самия вестник. Можеш да ги намериш и извън рамката на самата статия - около нея ;)
Много се извинявам, че вестника не е първо качество, но по-добре отколкото без нищо. Заграденото в червеното кръгче е единственото, което ви интересува от тоя фотос, всички други петна и петънца са от вестника, защото беше смачкан и леко мазен. Явно някоя лелка си е сложила баничка отгоре :P Като са го видяли и са го грабнали, за да ми го дадат, тъй че не поемам отговорност за качеството.

Човекът казва, че обекта има пурообразна форма.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #137 -: Юли 10, 2008, 20:26:58 pm »
Не знам, но ми се струва, че някои (човек до снимача) е сложил някакъв пумпъл и го е закачил на въдица.... останалото е ясно ;)   Виждал съм и такива номера, а този определено е такъв :P  80/100 да е фейк :D   

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #138 -: Юли 13, 2008, 17:31:11 pm »
Странно явление наблюдавали жителите на Радомир преди дни, съобщиха очевидци. Небето било облачно, нямало звезди, а над местността "Беглика" сияели три кръга, разположени в триъгълник. Те се движели ритмично. Светлинните кръгове били видени от радомирци от улица "Люлякова", от района на гарата и село Прибой. Жена дори се обадила в полицията, но оттам не проявили интерес към съобщението й.

Очевидците твърдят, че заради облаците други светлини не е имало, не са забелязани и евентуално фарове от автомобили или други източници, за да се допусне, че странното явление е плод на зрителна измама от отражение в пространството.

Триъгълникът беше ниско над Земята и стоеше там дълго време, като движенията му бяха ритмични, без хаос и отделните кръгове създаваха усещането, че сякаш си играят - твърди един от очевидците. След време те бавно се отдалечили и изчезнали.


Източник: Дарик

Неактивен Weissman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #139 -: Юли 15, 2008, 21:27:23 pm »
                        Здравейте!
      Снимката е направена на 06.07.2008г. около 22.00ч
      в гр. Хасково. Фотоапарат PRAKTICA luxmedia8303.

Неактивен vegan

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #140 -: Юли 15, 2008, 21:49:17 pm »
Ти ли си правил снимката, ако си-дай подробности, защото това може да е всичко, особено някаква лампа.  ;)
« Последна редакция: Юли 16, 2008, 07:45:45 am от Mirotvorec »

Неактивен mike_portnoy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 62
 • When Dream And Day Unite
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #141 -: Юли 15, 2008, 23:49:49 pm »
До колкото се вижда луната е доста по-ясна от обекта, което означава, че той е по-близо до обектива. Виждат се и други петна по снимката, на моя Канон се образуват същите при нощни снимки или при много ниска осветеност. Предполагам че това е такова петно или някаква капка вода по обектива, която отразява светлина отнякъде.
Зад къщите се вижда нещо като статуя...това ми е интересно дали го има през деня. Дай малко повече информация и кажи и ти какво мислиш.  :-\
"Съобщения,в които се казва,че нещо не се е случило,винаги са ми били интересни,тъй като,както зн

Неактивен Vader

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #142 -: Юли 16, 2008, 08:59:16 am »
За мен това е отражение на някоя лампа или нещо подобно,а онва си е статуя.
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 197
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #143 -: Юли 20, 2008, 22:21:20 pm »
Днес. Часът беше 22.02.
Детето ми и другите деца се развикаха - ТАТЕ БЪРЗО, НЛО, БЪРЗО, БЪРЗО... Излязох и какво да видя? Светлината се движеше над града ни в източна посока малко по-бързо самолет. Но не светеше като самолет. Над града ни е международното трасе на самолетите и знам колко силно светят самолетите и как примигват. Светлината сила на обекта беше поне пет пъти по-силно и не примигваше. А децата казват, че обектът, преди да изляза отвън, се е движел по-бързо от самолет и след това намалил скоростта си. Жалко, че нямах време да взема фотоапарата /обектът бързо се скри зад хоризонта/!
Тази година за втори път съм свидетел на НЛО в района в който живея. Първият път съм заснел с фотоапарата отдалечени обекти над една местност светилище в района ни и чак когато видях снимките на компютъра си разбрах, че съм заснел НЛО. Сега се случва за втори път.
А тази вечер обектът наистина светеше като за световно и летеше доста ниско /може би максимум два или три километра височина над повърхността/! Самолетите примигват слабо, а ако са на голяма височина можеш да ги помислиш за спътник. И тъй като имам лошо далечно зрение не можах добре да фокусирам.Единственото което мога да кажа за обекта е, че поради силната светлина, която излъчваше, имах чувството, че от него излизат радиални лъчи /което при мен значи силна светлина, така както виждам Венера - точка с излизащи от нея радиални лъчи/. Лошото е, че не мога да дам характеристики за височината и големината на обекта, тъй като по това време е вече тъмно. Мога само да кажа, че обектът който видях имаше относително яркостта на Венера.
А в момента дъщерята е при мен до компютъра /22,18 часа/ и казва, че минали още три обекта с доста висока скорост, от които едното с по-висока скорост от другите два обекта /тоест по-бързо от обекта който видях, който пък се движеше малко по-бързо от самолет/.
Самолетите даже и на два-три километра височина се чуват ясно с тяхното бучене. В тазверечните обекти нямаше АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ШУМ.
« Последна редакция: Юли 20, 2008, 22:47:32 pm от SMSI-H »

stiver

 • Гост
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #144 -: Юли 21, 2008, 10:37:01 am »
SMSI-H, благодаря ти за информацията. Интуицията ми подсказва, че сте видели нещо наистина интересно.  :) Имам няколко въпроса към теб и децата ти, ако нямаш нищо против.
Можете ли да определите какъв цвят бяха светлините на четирите обекта? Имало ли е шум, когато са прелетели и другите 3 светлини? По начина който си написал това разбирам, че не искаш да споменаваш конкретно мястото, където се намирате, но дали ще можеш да дадеш поне малко по-тесен параметър на наблюдението? И една молба. Имаш ли възможност няколко дни подред, най-добре една седмица и особено другата неделя по същото време да поглеждате отново към небето. Ако все пак е бил обикновен самолет, който например по някакви метеорлогични причини е летял по-ниско, той сигурно се движи по разписание и ще се появи пак, дори и на друга височина и с леко променена траектория.
« Последна редакция: Юли 21, 2008, 10:39:16 am от stiver »

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 197
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #145 -: Юли 21, 2008, 13:27:21 pm »
Първо - светлините:
Бял цвят с почти незабележим жълт отенък.
Второ - шум:
Никакъв при всички обекти. Когато лети пътнически самолет на височина до два три километра над града ни, често при липса на шумове наоколо, самолетът ясно се различава.
Трето - периметърът:
Североизточна България.
Четвърто - евентуален вид на обекта /в случай, че е самолет/:
От шестнадесет-седемнадесет години над града ни е международното пътническо трасе на самолети. Преди да направят траекторията на пътническото трасе над града ни, над нас по социалистическо време минаваха дълги години военни изтребители от базата до Добрич. Така че ясно мога да направя разлика между пътнически самолет и изтребител, който се движи със свръхзвукова скорост. Разликата в скоростите между двата вида самолети е огромна. Но и при двата вида самолети /пътнически и военни/ винаги светлините, които примигват, са слаби и са с червен цвят /говоря за примигващите червени сигнални лампи, освен белите светлини, които осветяват самолетите по всичките им краища и светят непрекъснато/. Обектите които видяхме имаха сила на светлината, която съперничи на Венера /самолетите светят много слабо и когато са на ниско отделните им светлини са раздалечени в пространството, но пак не могат да се мерят по сила на светлината с обектите от снощи. Когато са нависоко, премигването почти не се вижда и ако не помислиш можеш да решиш, че виждаш спътник/. Обектите от снощи имаха компактност и нямаха никакво разделение на отделни подсветлинки. Детето казва, че обектът, който аз видях, в първоначалния момент е стоял на място и след това се е задвижил, едва тогава децата се разпищяха, и ме извикаха - в първоначалния момент мислели, че е звезда.
Пето - разписанието:
Мисля че не може да става и дума за такава мисъл. Над града ни почти непрекъснато сноват самолети и е невъзможно човек да си помисли за разсписание на полети. Често се виждат едновременно пет-шест машини.

--------------------------------------------------------------------------------------

Важна подробност!
Днес майка ми потвърди онова, което от две седмици ме убеждава детето. То ми говореше, че баба му виждала кръгъл обект в 2.30 часа през нощта с множество светлини по периметъра преди две-три седмици. Аз не вярвах. Но майка ми спомена също, че преди няколко дни една сутрин в 5.30 часа видяла голям продълговат метален обект, който минал с висока скорост над града ни. На въпроса ми имаше ли криле отговаря с твърдо "не". Имаше ли звук - също твърдо "не". Какъв цвят - твърсо "сребрист и "метален". Първоначално била ошашавена, тъй като не очаквала да види подобно нещо, защото когато човек вдигне глава обаква да види или птица или самолет, но не и нещо различно от птица или самолет. Но в рамките на месец да види два пъти НЛО и то от къщата където живеем, си е нещо забележимо.
Между впрочем през миналата година в централните вестници през май са писали за НЛО над града ни. Но не мога да дам никакви подробности. Само знам, че са писали по вестниците и има хора, които са ги видели. Нещата зачестяват при нас през настоящата година.

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 197
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #146 -: Август 03, 2008, 11:44:43 am »
И от мен нещо ново от морето. Тази снимка е от кея на Черноморец:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=270141&pid=6749013&lp=30 Интересното е нличието на добре познатите ни кръгове /дефекти/, които се появяват в снимки при слаба осветеност. Затова съм заградил в кръг интересния и интересуващия ни обект.
Тази също:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=270141&pid=6749052&lp=30
Датата на първата снимка е 29.07.2008год., а на втората 28.07.2008год.
На 28.07.2008 жена ми е заснела в морето този светъл обект: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=270141&pid=6749052&lp=30 /може и да е от прескачащ делфин, хората казват, че по вечерно време идвали до брега/, но прави впечатление осветеността на издигната вода над морето. Това е навътре в морето и слабата светкавица на фотоапарата не би могла да предизвика такъв отблясък на пръскащата вода. Интересно е и пурообразното светещо тяло, което се вижда ниско над града в далечината. На тази втора снимка също има много повече кръгове /дефекти/, предизвикани от ниската осветеност.
На 29.07.2008 год., при една непринудена снимка, случайно съм заснел светещия и размазан обект в горния десен ъгъл на тази снимка:http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6749013. В момента на снимането не съм го видял, но прави впечатление, че е размазан, което навява мисъл за движението му надолу с висока скорост.
Същата вечер, на 29.07.2008 год., също от кея на Черноморец, заснех това видео:
http://www.vbox7.com/play:ea40bd93
За съжаление, това е второто видео. Имам още едно, което е по-дълго като време и по добре се вижда обекта, но не можах да го публикувам, поради ограничеността от 100 мгб в сайта. Първото видео, което не е публикувано, е заснето в 22,18 часа, а второто, което вече виждате, е заснето в 22,26 часа. За съжаление на последните кадри обектът е толкова избледнял, че фотоапаратът не може да го хване, въпреки, че продължаваме да го обсъждаме и виждаме с просто око. Интересното е, че светлата неподвижна точка до него е Венера, която може да се вижда от 15.07.2008 год. Яркостта на обекта на моменти достига и понякога надминава тази на Венера. Имам впечатлението, че силните ярки проблясъци имат леко червеникав отенък. Прави впечатление, че обектът се появява два пъти в продължение на десет минути в един сектор в небето и извършва идентични движения със затихване на осветеността. И същата вечер, когато видяхме преминаващи самолети за и от Бургаското летище, те се виждаха като ясно оформени самолети с немигащи бели светлини по корпуса и мигащи червени сигнални светлини по крилата. За сравнение със самолетите ще кажа само, че те обикновено се движат хоризонтално, а не както е обекта на видеото вертикално. Жалко, че в края на видеото вече не се вижда, как обектът променя посоката си рязко надолу и съвсем леко надясно, тоест прави движение в изключително остър ъгъл надолу, на може би 5 или 10 градуса, което е невъзможно да се направи със самолет /може би само с хеликоптер/. Същата промяна на посоката я имаше и при първия обект заснет в 22,18 часа.
Видеото показва следното: По него време Венера беше застанала над Созопол и НЛО-то явно е било над Созопол. Защо съдя за това. Ами защото след два дни, на 31.07.2008 год., когато жена ми е правела снимки на плажа на Созопол /при разходката ни в града/ е заснела обекта, който се вижда в горния ляв квадрант на тази снимка:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6748004
Видях обекта, едва като качих снимките в компютъра си.
За сравнение съм качил и тази снимка:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6749544, където се виждат три чайки на различна отдалеченост от обектива на фотоапарата /най далечната чайка се вижда при добро увеличение на снимкта с ясно оформени криле и тяло/, и където обектът /НЛО-то/ не се вижда. Снимката с НЛО-то е направена в 20,02 часа, а тази с чайките в 20,03 часа.
Просто имах късмет да заснема /най-сетне и аз!!! :P :P :P/ НЛО на видео, а след това и на снимка, в която ясно да се локализира мястото на срещата от първи вид.

Коментарите ви?
« Последна редакция: Август 03, 2008, 11:54:32 am от SMSI-H »

Неактивен Plutos

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #147 -: Август 03, 2008, 20:25:36 pm »
На това клипче нищо не виждам освен някви неподвижни светещи обекта а този който снима говори за нещо което се движи :-\

stiver

 • Гост
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #148 -: Август 04, 2008, 16:35:38 pm »
SMSI-H, днес си поиграх с твоето филмче. Наистина има втора светлина до Венера, която изчезва и се появява, и се движи извънредно бавно нагоре докато застане на една линия с Венера. Там, където гласът зад камерата казва, че се движи надолу - всъщност продължава да се движи нагоре като леко забързва и изчезва. Най-вероятно не е имало облаци онази нощ, защото тогава и Венера щеше да изчезва, а тя е постоянно осветена. Пулсирането на светлинката изглежда доста хаотично. Понякога угасва само до 1 кадър в секунда, понякога до 6-10.

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 197
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #149 -: Август 04, 2008, 20:00:56 pm »
SMSI-H, днес си поиграх с твоето филмче. Наистина има втора светлина до Венера, която изчезва и се появява, и се движи извънредно бавно нагоре докато застане на една линия с Венера. Там, където гласът зад камерата казва, че се движи надолу - всъщност продължава да се движи нагоре като леко забързва и изчезва. Най-вероятно не е имало облаци онази нощ, защото тогава и Венера щеше да изчезва, а тя е постоянно осветена. Пулсирането на светлинката изглежда доста хаотично. Понякога угасва само до 1 кадър в секунда, понякога до 6-10.
Благодаря за анализа! Самолетите никога не угасват ;). Те имат постоянно светещи светлини и допълнително сигнални мигащи светлини, но светлините им никога не угасват, докато летят. Успя ли установиш цвета на светлината? Видеото гледа на юг, където се вижда Венера по това време на денонощието, а облаците бяха далеч зад Бургас на север и се виждаха като съвсем слаба ивица на хоризонта. Мисля, че грешиш като казваш, че светлинката се движи нагоре, забързва и изчезва, много добре си спомням какво стана накрая, въпреки, че не се вижда на видеото. Добре си спомням, как се отклони рязко надолу, преди да изчезне.
 Все пак със 7,1 мегапикселов фотоапарат Канон това можах да заснема. Интересно ми е дали има липсваши кадри, или на кадрите на които движещата се светлинка я няма я има все пак Венера. Питам, защото при някои видеота, заснети при слабо осветление с този фотоапарат, компютърът ми не ги възпроизвежда плавно, а някак си на тласъци, с прекъсвания и изрязване на някои кадри. Да не би някои от кадрите наистина да са изрязани и затова движещата се светлина да липсва.
 Същото НЛО видяхме с дъщеря ми преди две седмици над нашия град, но от много по близко  :P и в почти същото време от денонощието. Но дъщеря ми след това е видяла още три обекта, движейки се почти в пакет и по-бързо от пътнически самолети /което не се прави от пътнически самолети, на които коридорът им минава над града ни/. Виждаха се много по-добре.
 Ако можеш направи добър анализ на снимката от плажа на Созопол, където се вижда /размазано/ НЛО.Интересува ме и анализ на нощната снимка в морето със светещата разплискваща се вода.
 Жалко, че не мога да публикувам и първия филм, който е над 150 Мбт. Обектът на него се движи в същото място в пространството, по същата траектория и със същата скорост. Вторият филм, който успях да публикувам, съм го започнал осем минути след първия... Лошото е, че фотоапаратът не е заснел на последните кадри това, което виждахме с просто око, поради намаляването на силата на осветеността на обекта. Затова коментарите ни във филма са показателни за действията на НЛО-то.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27