Автор Тема: Свидетели на НЛО в България  (Прочетена 568282 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен sasho90

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 451
  • Ако още не си бесен, значи не внимаваш достатъчно
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #1170 -: Юни 27, 2012, 00:40:35 am »
Ха. Това НЛО с бяла немигаща светлина дето го описвате и аз съм я виждал.
Първия път преди месец-два, втория път преди около 2 седмици. Летеше, както описвате и вие, в посока запад-изток. Докато изтърча обаче за фотоапарата вече беше почти изчезнал. Втория път не си направих труда, за да не го изпусна - исках да го видя. Летеше си с постоянна скорост (малко по-бързо от пътнически самолет), размери като на много малко бяло топче, без да мига. Траекторията също изглеждаше да не се променя.
Keep 'em occupied!

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #1171 -: Юни 27, 2012, 11:36:51 am »
 Може разбира се Sagittarius.  Погледнах в Google Earth за да се ориентирам точно.  Пада се запад - северозапад от между селата Братя Кунчеви и с. Дълбоки, а се забелязваше още от десетия километър след Н. Загора. Но моето мнение е, че обекта се намираше около местност Милкини Скали отново северозападно от с. Дълбоки се пада(със сигорност енергийна зона, като съдя по качените снимки) И понеже не беше ниско -  минимум 2 км.  се виждаше още от към Нова Загора.
« Последна редакция: Юни 27, 2012, 11:41:54 am от fishbone »

Неактивен Sagittarius

• Четящ
  • *
  • Публикации: 56
« Отговор #1172 -: Юни 27, 2012, 12:32:36 pm »
Благодаря ти за отговора. Как по снимките разбра, че зоната е енергийна? Остави ми един скайп ако желаеш на лично съобщение. В района това не е единствения случай. Ще се радвам да ги обсъдим.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #1173 -: Юни 27, 2012, 14:48:38 pm »
Още като чух името ми стана ясно, че тези скали са природна забележителност, а всички такива в Средна гора, която е осеяна с такива природни скални форми и мегалити. Обикновено са обитавани още от каменната, бронзовата и т. н. епохи, и са сързани с легенди, предания, сказания и дъра дъра. Обикновено тези места се смятат за лечебни в широкия смисъл поже се явявят един вид енергийни канали - земни, космически и проочее при определени равноденствия и т.н. обстоятелства. Би трябвало да си наясно , като енин интересуващ се от НЛО фен.

Неактивен x_name41

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #1174 -: Юни 27, 2012, 20:15:15 pm »
Наистина описанието на File099 за руската сателитна система "Байкал" е твърде правдоподобно но същевременно със това във мен възникват и някои важни въпроси, кой е дал разрешение и правомощие за подобна разузнавателна или шпионска интервенция?, какво задвижване използва тази система защото диапазона, който покрива изглежда, че е твърде широк а и скороста е няколко пъти по висока от тази на пътническите самолети при, което би трябвало да се изразходва значително количество конвенционален енергиен ресурс? и т.н.
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен File099

• Четящ
  • *
  • Публикации: 143
  • Търсач на НЛО
« Отговор #1175 -: Юни 27, 2012, 20:44:14 pm »
Наистина хипотезата, че в кавички ярката бяла "звезда" която виждате да лети нощем включително над България представлява руската ракетна система Байкал и на мен ми се вижда възможно най-правдопобна. Тъй като аз не разполагам с никаква техника за заснемане, нито имам представа от техническата страна на въпроса, нито имам съответния опит в заснемането на такива орбитални и суборбитални обекти, то единственото нещо което мога да направя за вас е просто да уловя в обектива на модифициринато си на 71х пъти оптическо увеличение съветско ЗРТ въпросния изкуствен сателит и да ви докладвам най-щателно какво съм видял.

Всъщност една от причините да купя този модел оптика беше именно наблюдение на този изключително ярък бял сателит. Вече 8 години откакто използвам активно зрителната тръба ЗРТ 457 М 30-60х70 имам повече от 100 редовни наблюдения с нея и досега не съм имал късмета нито един единствен път да уцеля поява на този обект в небето и да го погледна през поне 60х кратно увеличение.

Неактивен forcomnet

• Четящ
  • *
  • Публикации: 113
« Отговор #1176 -: Юни 28, 2012, 01:02:11 am »
Преди година-две, случайно след едно събиране забелязахме ярка "звезда" която се движеше праволинейно с постоянна скорост по небосклона. За да я забележим явно се е движела със "забележителна" скорост. Защото не сме търсили нищо по небето. Първо помислихме, че е самолет заради скоростта с която се движеше, обаче нямаше никакви примигващи или различни от белия цвят светлини и за това изключихме този вариант. Затова останаха двата варианта или някакъв много бърз сателит или НЛО. Възможно е това да е било този "Байкал" за който говорите.

Това нещо "Байкал" има ли постоянна орбита и траектория? В смисъл да се очаква за наблюдение в определен ден и час? Преди не съм се змислял за това.

Неактивен File099

• Четящ
  • *
  • Публикации: 143
  • Търсач на НЛО
« Отговор #1177 -: Юни 28, 2012, 11:41:00 am »
Не, няма постоянна орбита и траектория. Нито както виждам няма постоянна височина на полета. Не можете да очаквате наблюдение в точно определен ден и час, невъзможно. Ако можеше щях да организирам няколко астронома от астрономическото общество да го снимат през изключително силните си телескопи. И тогава снимките им директно ги пасват тук да ги видите.
« Последна редакция: Юни 28, 2012, 14:50:11 pm от Mirotvorec »

Неактивен Sagittarius

• Четящ
  • *
  • Публикации: 56
« Отговор #1178 -: Юли 02, 2012, 01:20:41 am »
Наблюдвано НЛО над могила в България. fishbone гледай го, ще ти е интересно

http://ufohunters.org/node/55

Според Вас има ли връзка между, пирамидите, могилите или други подобни монументи, и НЛО?
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 01:53:17 am от Sagittarius »

Неактивен x_name41

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #1179 -: Юли 02, 2012, 20:17:43 pm »
Връзка между НЛО и посочените монументи може да има дотолкова доколкото те представляват някакъв интерес от страна на извънземен разум или по напреднала цивилизация, иначе друг е въпросът как и доколко правилно ние се опитваме да интерпретираме тези контакти и самото предназначение на тези места и локации.
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен gogo_gg

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #1180 -: Юли 04, 2012, 14:01:41 pm »

Ето и оригиналният файл:
http://dox.bg/files/dw?a=2ede9263f7

Скрил сам само хората от снимката нищо друго не е променяно.

Снимката е правена с Canon 50D, Обектив Sigma 17-70 с CPL филтър бленда F9 скорост 1/250

В интервал от 1-2 минути са направени някол снимки на които това нещо липсва. В началото си помислих че е прашинка на обектива или на матрицата и щях да го ретуширам но като приближих видях че не ми изглежда на прах в обектива или на отблясък.
Какво е според вас?
Странното е че го няма в другите снимки правени по същото време.
« Последна редакция: Юли 04, 2012, 14:05:15 pm от gogo_gg »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #1181 -: Юли 04, 2012, 14:25:55 pm »
Ми кво е..Класическо НЛО..

Неактивен gogo_gg

• Четящ
  • *
« Отговор #1182 -: Юли 04, 2012, 16:39:49 pm »
А защо ми го няма на другите снимки като са правени през няколко секунди ?

Неактивен marmozana

• Четящ
  • *
  • Публикации: 102
« Отговор #1183 -: Юли 04, 2012, 18:14:58 pm »
Ами най-вероятно е птица. Имам и аз такъв случай, даже моето НЛО приличаше на извънземно, яхнало скейтборд  :D
Благодаря ти, че замълча, въпреки, че нямаше какво да кажеш

Неактивен gogo_gg

• Четящ
  • *
« Отговор #1184 -: Юли 04, 2012, 22:45:04 pm »
Хмм разхледах подробно и другите сними и ето какво открих
Правени са в рамките на 1-2 мин всички:

А това е снимката от първия пост:

ето и следващите

Ето тук с пълна резолюция: