Автор Тема: Свидетели на НЛО в България  (Прочетена 384937 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #270 -: Май 30, 2009, 19:42:40 pm »
Да попитам: има ли все още хора сред вас, които се съмняват в съществуването на летящите чинии :)

П.П. До тези, които виждат подобни обекти около планините - ами нормално е там да има висока НЛО активност. Като изключим Зона 51 повечето от базите са на труднодостъпни места, а планините са точно такива ;)

stiver

 • Гост
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #271 -: Май 31, 2009, 12:51:34 pm »
Вчера в системата за съобщаване на наблюдения на НЛО на MUFON (международната мрежа за изследване на НЛО) е постъпило следното съобщение от България:

Случай номер: 17246
Входящ номер: BG-05302009-0006
Дата на постъпване на съобщението: 30-05-2009, 00:21
Дата на събитието: 28-05-2009, 22:40
Град: Стара Загора – 7ми километър
Държава: България
Географска дължина: 27.467
Географска широчина: 42.5
Форма: светлина, правоъгълна, друго
Продължителност на наблюдението: 1 час и 15 минути

Кратко описание:

Обект с големина около 20 метра стои неподвижно над хълм, на разстояние около 5-7 километра, стои неподвижно за известно време след което започва да се движи някак хаотично наляво/надясно, нагоре/надолу, напред/назад, също бавно се върти около вертикалната си ос.

Пълно описание:

Цялото нещо се състоеше от два излъчващи светлина обекта. Основната част беше постоянна светлина с форма подобна на квадрат, придружена (поддържана?) от една малка мигаща светлина от долната лява страна. Цялото нещо остана неподвижно на място за няколко минути или секунди, след което започва да се движи наляво/надясно, нагоре/надолу, напред/назад и от първоначалната си позиция, след което спира за няколко минути или секунди на нова позиция. Докато правеше това, основният обект излъчваше постоянна светлина, а малкият излъчваше светлина на импулси (три къси светлини) и на четвъртия изгасва. Също изглеждаше сякаш се въртеше около вертикалната си ос, но не правеше пълни 360 градуса... може би около 130-180 градуса в пинг-понг цикъл. След около час цялото нещо стана един „солиден” кръгъл или сферичен обект с по-силна светлина от преди и тогава просто изгасна и изчезна.. като да се изгаси електрическа крушка. След минута гората на хълма долу просветна два пъти... и това беше всичко.


Описанието е на английски и е малко неясно. Надявам се, че съм го превела максимално точно. В момента все още може да се види на интерактивната карта
http://www.ufostalker.com/?mufon=true След това ще можете да го намерите с търсачката над картата по дата и място на събитието.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #272 -: Май 31, 2009, 14:29:53 pm »
Снимки няма ли?
Не мисли като човек!-Крион

stiver

 • Гост
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #273 -: Май 31, 2009, 16:07:20 pm »
Не, Миротворецо, няма снимка. Добре би било да имаше поне рисунка. Да се надяваме, че човекът ще попадне на този форум и ще ни разкаже повече.

Това е третото съобщение от Старозагорско кето получавам тази година в рамките на един месец. Наскоро анонимен читател написа в блога ми, че често виждал вечер светлини, които изчезват над Змеевския вулкан. Знаете ли нещо повече за района?

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #274 -: Май 31, 2009, 18:40:21 pm »
Това ми се вижда леко несериозно. За 1 час и 15 минути наблюдение щях и видеокамера да намеря и поне половин час филмче да спретна.  :P
Не мисли като човек!-Крион

stiver

 • Гост
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #275 -: Юни 01, 2009, 09:37:55 am »
Трудно е да се каже при толкова малко информация. Всичко е възможно. В съобщението не се споменава къде и защо се е намирал свидетелят. Това е само онази част от съобщението, която е публична. След като се попълни този формуляр, свидетелят трябва да попълни и друг - много подробен и много дълъг, но той е предназначен за изследователите и не се изнася публично, за да се запазят анонимността и личните данни на хората.

Много хора просто не носят със себе си фотоапарати и нямат такива телефони. Много хора в България дори нямат финансовата възможност да си купят. Не знаем каква е възрастта на човека, дори дали е мъж или жена.

После, има и много силен психологически момент при тези наблюдения. Ако е било първото НЛО, което е видял и то толкова близо, напълно е възможно да не е искал да откъсне поглед от него. Човек се опитва дори да не мигне, за да не изпусне нещо. Явно е изгубил и реална представа за времето, защото говори за "няколко секунди или минути". Разликата е много голяма. Виждането на нещо подобно наистина може драстично да промени живота на човек. Някои сравняват въздействието му върху психиката на хората дори с изживяването на състояние близо до смъртта.

Това разбира се не означава, че не може и да е пълна измислица, но има нещо истинско в обърканите мисли, на човек, който изглежда много развълнуван и в същото време се опитва да запази спокойствие и да опише всичко максимално точно. От това се получава само една голяма каша.

Но пак казвам, напълно е възможно и да е фалшиво съобщение.

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #276 -: Юни 01, 2009, 14:27:24 pm »
Да наистина може да е загубил представа за времето ,но чак пък толкова.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен 3DJ

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #277 -: Юни 01, 2009, 14:37:29 pm »
Привет и от мен.
През 1992г. с приятелят ми набюдавахме НЛО, в покрайнините на Асеновград. Помня, че беше след 1ч. през ноща, през август. Бяхме пуснали предните седалки на колата, в опит да поспим малко на по-хладно /там не се ли появи вечерник надвечер, жегата е страшна през лятото/. Аз тъкмо се унасях, но внезапно изпитах необяснима тревожност и се надигнах от седалката. В небето ясно се виждаха 3 еднакви по размер, обекта - 2-та бяха разположени хоризонтално на една линия, а третият по средата над тях. В средата между двата имаше разстояние, приблизително колкото да "мине" горния обект. Това, което виждах, определено не приличаше на нищо "познато" /да не забравяме, че по онова време, имаше бум на всякакви печатни издания с материали за НЛО, които поглъщах с интерес/. Обектите от преспективата, която ги виждах, приличаха на ученически линии от 20см.,разделени на малки светлинни квадратчета /жълто, червено, синьо, бяло,лилаво и зелено/, които преминаваха в съседното квадратче, през интервал около половин секунда. Първото, което ми хрумна, беше аналогия с цветомузиката на евтин касетофон.
Страхът ми нарастваше, но не можех нито да помръдна, нито да говоря - само видях с периферното зрение, че приятелят ми се надига от негова седалка и впери поглед и той, без да продума. Може би сме седяли около минута-две, с приковани погледи в обектите, когато те се раздвижиха. Двата успоредни обекта се качваха на горе, като се разминаваха със  средният, които слизаше и обратно. Не знам на какво разстояние са се намирали, но слизаха до хоризонта и се качваха максимално високо, с голяма амплитуда, но без да ги губим от поглед. В момента, в който се раздвижиха, чух, че приятелят ми се опитва да запали колата - след няколко десетки опита, успя най-после. Аз си мислех, че ме е страх, но като го погледнах, косата му беше щръкнала - 2-3 км. до града, караше като бесен,едва на първия светофар спря и хвана дървеното кръстче, което висеше на огледалото. Кръсчето се счупи на три части - не знам, предполагам, че може несъзнателно да го е стиснал по-силно, въпреки, че после твърдеше, че едва го е докоснал.
Много съм си мислила за случая, ако са били "чинии", може би сме видяли светлинните им индикации по средата, които на тъмно приличат на прави линии. Години по-късно, гледах филмче на БТВ за НЛО, където имаше снимка на подобен обект, там обясняваха, че така изглеждал  сателит /или спътник/, но някак не мога да си представя, да са конфигурирани по този начин и да се движат с такава скорост. Отделно неописуемата паника и страх, невъзможността да се движим и говорим /било то и за минутки/ и чувството че на всяка цена трябва да се махнем, колкото и да ми се иска, не мога да си го обясня рационално.

« Последна редакция: Юни 01, 2009, 14:47:49 pm от 3DJ »

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #278 -: Юни 01, 2009, 15:16:52 pm »
Сателит или спътник просто НЕМОЖЕ да се движи така.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен 3DJ

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #279 -: Юни 01, 2009, 16:38:15 pm »
То самият град /с околностите/, е много особен - сигурно не е случайно, че там са концентирани най-много църкви и параклиси /наричат го "Малкият Йерусалим"/... Имам и други странни случки/сънища там, даже съм ги описвала в различни форуми, с удоволствие бих ги споделила и тук, само да се ориентирам за дали има подходящ раздел/тема, за да не спамя тук.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #280 -: Юни 02, 2009, 11:01:43 am »
Имам и други странни случки/сънища там, даже съм ги описвала в различни форуми, с удоволствие бих ги споделила и тук, само да се ориентирам за дали има подходящ раздел/тема, за да не спамя тук.
:) Разгледай тези две теми:
http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=5205.0
http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=8929.0
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен rolandsk

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #281 -: Юни 03, 2009, 10:54:41 am »
Здравейте,отдавна се интересувам от НЛО.Преди няколко дена си купих и една нова книга,поне нова за нас в България-казва се "ВЕЧНИТЕ ЗАГАДКИ"от Джером Кларк.Много добре са описани в нея всякакви случеи,не само на НЛО,но и много други загадки и феномени,които не са обяснени задоволително и до днес.
Тук искам да споделя обаче за няколко мои наблюдения на НЛО,защото май само във форумите,човек може да сподели такива неща и да получи разбиране.Никой от моите приятели не проявява интерес към това и ако има кажа какво съм видял мислят че се шегувам или не ми вярват.
Три пъти съм виждал НЛО или по-точно за мен беше НЛО,може да е било и нещо съвсем обикновено-сателит или самолет и т.н.1)С мои приятели бяхме на нощен риболов-към 3 часа сутринта лежах на земята и се взирах в звездите,когато видях обект подобен на звезда,но по ярък да се движи по небето-премина по небосвода сравнително бързо и безшумно,като сякаш се движеше с леки зигзаобразни движения.Минута две след това премина втори такъв обект по абсолютно същия начин.2)Прибирах се вкъщи от работа,докато вървях към блока се обърнах на дясно и в далечината видях оранжева светлина,която сякаш се движеше много бавно и от време на време сякаш зависваше на едно място.Наблюдавах я две три минути,докато изчезна от погледа ми.Таква подобна светлина наблюдавах ио една вечер докато пушех на терасата,само че беше бяла-отново се движеше много бавно-наблюдавах я около 10 мин.докато изчезна.Най-странното наблюдение за мен обаче беше отново една вечер,докато пушех на терасата-имаше малко облаци по небето-изведнъж в дясната част от небосвода,която виждах блесна много ярка светлина,която сякаш извираше измежду облаците,задържа се със силния блясък около секунда и после изведнъж се стопи и изчезна както се беше появила.
Ето това са моите случки с НЛО,ако няки може да предложи някакво обяснение да пише.

Неактивен xmitevave

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #282 -: Юни 08, 2009, 18:39:49 pm »
Здравейте,
това са снимки от Кръстова гора, искам да получа мнение относно черните обекти, снимани в небето.
Благодаря предварително

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #283 -: Юни 08, 2009, 19:16:15 pm »
 На втората снимка мисля, че са птици, но на първата обектът доста прилича на тези, които аз наблюдавах над Витоша.  :-\
For The Internets! :D

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #284 -: Юни 09, 2009, 13:23:58 pm »
2-рата е птица и нищо друго.Първата е твърде неясна.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27