Автор Тема: За и против тютюнопушенето на обществени места-поредното разделяне на народа ни.  (Прочетена 23366 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Добре. Какъв е проблема да има клубове за пушачи. Нека не се пуши, но да има възможност да има и клубове за пушачи, където да се чувстват нормално. Ясно е, че насила не може, но все пак приемете, че е зле, бременна жена се разхожда и насреща и някой пуши, мен това ме докарваше до ... Редно е да има равнопоставеност, за което е нужно взаимно зачитане на интересите, именно защото са различни, инак е като при Комунизма - насилствено уеднаквяване. Не става. Това е като темата с кучетата. Мисля е въпрос на самосъзнание. Ала не разбирам как един човек, който е заклет пушач ще го накараш да не пуши.... със забрана... По-скоро щом едно общество има членове, които са пушачи, нужно е да им се създаде адекватна среда, и да се съобрази с нежеланието им да приемат една забрана, нека има алтернатива, място за всеки, не говоря в заведението, а отделни заведения и ако ще и на работните места, да има гъвкавост. Освен това проблема идва от незачитането на индивидуалното у всяко звено, така се обръща по-малко внимание на непосредствените човешки нужди на всеки, поотделно, за сметка на 'общия интерес', така се забравя, че по правило 'общия интерес' е изкуствено понятие, означаващо нереално множество... особенно в държава, където се пуши... а членовете на същото Общество, в огромната си част нямат храна и се давят в забрава кой както може! Да спретнеш самоунищожение, без алтернатива, лишавайки населението от насъщното и да обвиниш 'спасяващите се' в гражданска безотговорност за мен е озаконено престъпление!
Да създаваш алтернатива е едно, да лишиш от решение е друго.

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
До колко мислите, че всичко е нагласено и режисирано?

Ами винаги в такива случаи нещата са малко понагласени и режисирани. Друг е въпроса до колко се получават. Не мисля, че един конфликт и разделение на масите може да се получи от нищото само с един план за разделение. Трябва да си има едно тлеещо ядро което само чака да се раздуха за да пламне. А то си го има. Пушещите ни братя българи са си определено малко нагли, безпардонни и неуважаващи правото на останалите да дишат чист въздух. Получава се така, че непушачите на практика са дискриминирани (което е нелогично) и от там идва напрежението. Ако Димящите бяха малко по-тактични това нямаше да се случи пък колкото и някой да иска да режисира "ситуация". В същото време винаги има хора "сърфисти" които само дебнат вълната и се опитват да я яхнат. Това е сигурно.

Нека дискутираме поредния план на ГЕРБ за разделянето на един народ и лобистките интереси на някои групи хора.

Какво толкова има да се дискутира. Не съм убеден, че това е предварително дълбоко замислен план. Нашите "глави" не са способни толкова дълбоко да се потапят в мисловната дейност. Обикновено те просто изпълняват без много да мислят всякакви европейски и неевропейски директиви, къде уместни, къде не. Че забраната като цяло е правилна мисля, че малко хора ще оспорят. До колко беше уместно да се приложи така директно е вече друг въпрос. Според мен трябваше малко, по малко да се затяга примката и да се стигне съвсем естествено и до тази крайна мярка след време. За мен по-логично беше да има места които, ако отговарят на определени критерии да се позволява пушенето. Може да има хора които имат жерлание да инвестират сериозни суми в добри климатични и пречиствателни съоръжения. Съответно места където не присъстват деца под определена възраст също да може. Но като си познаваме нашего брата бай ви Ганя дали нещата биха се случили както са замислени? Съмнявам се много. Всички масово щяха да отговарят на всички критерии (разбира се само на хартия) и пак навсякъде щеше да се пуши. А децата ни отново щяха да се прибират в ранни зори прекарвайки нощта в незнайно кой бар, дискотека или бардак, естествено пушили и пили на воля... Проблемът в нашата страна е, че ние масово (като истински тарикати) не спазваме никакви закони и норми, а контрола по спазването им е нулев. А погледнато от тази страна една цялостна забрана, като че ли би сработила по-добре. Заради това и не съм особено склонен да подкрепя отстъпване от вече приетата забрана несависимо, че беше малко прибързана работа.

А колкото до загубите и намалелите обороти всичко е вятър и мъгла. Не, че няма нищо вярно, просто се раздухва повече от колкото трябва. Няма търговски обект без двойно счетоводство, ако се налага ще покажат спадане на оборота или повишаване... според интереса. Просто нашего брата не пожела да устиска някое време докато се нормализират нещата... както се казва всяко чудо за три дни. Разбира се очаквано е оборотите на заведенията да спаднат, но в никой случай фрапиращо и това ще е до време докато се наместят нещата. Този който си е ходил по заведения пак ще си ходи бъдете сигурни! Никой няма да се затвори вкъщи, ще поседи, ще поседи... па ще излезе. До колкото следя темата останах с впечатление, че хотелиерите и ресторантьорите не подкрепят отмяна на забраната! А уж те инициирали протестите?! Тогава кой толкова напъва? Явно кръчмарите и хората от цигарения бизнес.

Не знам икономическата комисия какво мисли и какво разглежда, но не смятам, че има икономически толкова належащи причини да отпадне забраната за тютюнопушене. Ако се погледне в другата посока дали икономически по-изгодно няма да излезе (разбира се не веднага) тази тотална забрана имайки пред вид средствата които отиват за лечение на заболявания свързани с тютюнопушенето? Колко отсъствия от работа, намалена работоспособност и т.н. Само където тези неща биха се усетили доста по-късно. А намалелите обороти се усещат веднага.

В България има къде по-сериозни проблеми и неща за разрешаване и е напълно възможно целия този цирк да е за отвличане на вниманието от същинските проблеми или решения които ще бъдат прокарани и ще минат без да ги усетим. Дали обаче нашите управляващи са толкова добри илюзионисти да сътворят такъв фокус или просто случайно се оказаха в тази ситуация? Мисля, че нашите не ги бива да мислят толкова сложни номера... но пък откъде да знам, а може и някой да им помага!?


П.П. Сетих се, че в Англия лекарите получават бонуси, ако "превъзпитат" пушач. Очевидно при тях за разлика от у нас... пушачите вредят на икономиката, а нашите очевидно и помагат! А в Щатите до колкото си спомням непушачите имат по-изгодни условия за здравни застраховки... май само ние не разбираме вредата от димящите пръчки или просто по навик се правим на селски тарикати само и само да си запазим това което имаме без значение, че е грозно, димящо и смърдящо зло. Сетих се и за някои коментари които ми харесаха, ще пусна два:

"Просто и ясно е, че всеки може да излезе за 5 мин. за едно фасче, но аз не мога да изляза за 5 мин. да си поема въздух и после вътре да не дишам. Просто и ясно е, че това, което някои като вас искат е стария закон, който също беше за разделение по зали, също беше малките места да решават сами и съвсем просто и ясно всички видяха, че не работеше. Нямаше нито 1 малко място, в което да не се пуши и почти навсякъде където имаше разделение на зали си беше фиктивно. Няма да позволя да бъда изолиран от обществото (стоейки си вкъщи), само защото искам да дишам чист въздух по тези места!"

"Когато човек се роди пушач, тогава може да претендира, че е дискриминиран. Във времето той сам си избира вредния навик и излиза, че трябва да го натика в носовете на другите. Като пикаем отиваме в нужника, като плуваме тези които не са съвестни пикаят в басейна, а другите там където трябва. Пушенето е нужда и трябва да се извършва в нужника - било то стая или навън. Нека да пием хубави питиета и да ядем вкусна храна без да плуваме в дим, а когато ни се "принуди" (допуши) да се "изнудим" (напушим) където трябва и да оставим другите в помещението да се донасладят на хубавата храна!"

Темата е твърде, твърде голяма... може да се мъдри много и казах, че в обществото ни тлее напрежение по този въпрос и по-горе казах защо. В крайна сметка пък не е нужен и голям режисьор... и първокурсник би се справил да изрежисира тази сценка.
« Последна редакция: Декември 19, 2012, 00:53:14 am от forcomnet »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 464
Има и хора, болни от астма, дето ако дишат дим задължително получават пристъп и се задушават. Като задуха може да продължи и с дни след това.
Мръсотията и миризмата по дрехите е невероятна. Ако някой не пушач прекара само 20 минути в някое вмирисано заведение, после ще трябва да си пере всичките дрехи. Пуловери, якета, панталони, всичко. Защото миришат отвратително. Пушачите няма нужда да си перат дрехите. Щото техните си миришат и без това.
Добре, че се преместих в Канада. Не знам кога са приели тоя закон, но преди 8години още нямаше помен от пушене където и да е на закрито. В каквото и да е заведение, магазин, сграда и тн. Даже и пред сградите има периметър, където е забранено пушенето.
А температурите са с по 15градуса по-ниски от бг. Хората си излизат и на -40 да си изпушат цигарата. Ако питаш мен и на -200 да си излизат. Това си е техен проблем. Не е мой. Аз не им сера в лицето. Съответно не желая и те да ме вмирисват с мръсотията си.
Като се прибирах в бг, и като видях, че още се пуши във заведенията, заприлича ми на средновековието и турското робство. Все едно сме 300 години назад. Еснафски и ориенталски манталитети. И да не забравя .. цигански! Навремето само циганките бяха единствените жени - пушачки.

За разделението и политиката. Това са пълни глупости. Не че ми харесва Бойко и сие, но просто няма нищо общо това.
Тоя закон е най-естественото и логично нещо. В по-развитите страни го има не случайно.
Икономиката, че ще страда, това са пак глупости. Който си ходи на ресторант, пак ще си ходи. Който седи на едно постно дълго кафе с чаша вода и 2 пакета цигари, той ще пострада. Но не и бизнеса.
В развитите държави заведенията си остават пълни. И ресторантите, и кафетата, и баровете и дискотеките. Нито консумацията на алкохол страда, нито нищо.
Просто пушачите са крайно разглезени и си имат всичките заведения като бащиния. Все едно са техни.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен liuba4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Съгласна съм да има отделни заведения за пушачи и непушачи, но аджеба къде ще идат непушачите пак...? Естествено, при пушачите и после пак - цигарения дим ни пречело, ами тогава, защо предпочиташ да си с компанията си? Отиди си в помещениецието, в което не се пуши, но разбира се там ще стоиш сам. Ей заради това такава алтернатива, губи своя смисъл. В Канада може да е едно, ама там няма толкова боклуци по улиците и транспорта им е на място и въздухът по - чист... Ние тук обаче понеже сме тарикати, нямаме забрана за боклука по улиците, нямаме забрани за чоплене на семки, нямаме забрана и за автомобилите, където изпаренията от газове е в огромно количество... Тогава българският ми мозък се пита - защо да спазвам такава забрана, като има далеч по - голяма измет по улиците? Да, ама за вас е по - вредно пушенето от боклуците по пътя, които гният. Когато се въведе забрана за тези неща по - горе ще приема и забраната за тютюнопушенето, но до тогава... Съм за, пушенето.
След като забраната я приемаме толкова единодушно, ще приемете и заведения, в които да има само алкохол, кофеиново кафе и цигарен дим и такива само на безалкохолни, безкофеиново кафе и без цигарен дим. Като ще мислим за човечеството, дай да мислим в пълния му аспект. Такава забрана аз приемам. Като искаме да сме като Канада, ще бъдем по - добри от тях. Да видим тогава какво ще кажат непушачите...

Тази забрана е толкова маловажна, че се чудя как успяха да ръчнат непушачите и те мигом се стреснаха от сън и си казаха - Малии, как сме пропуснали, такова нещо. Келепир има в тази работа, я дай да идем у Иречека и да му изядем манджата с уригни и люти чушки...

Съгласна съм да има и градове за пушачи и непушачи. Тогава абсолютно ще сме си на кяр.

"Просто и ясно е, че всеки може да излезе за 5 мин. за едно фасче, но аз не мога да изляза за 5 мин. да си поема въздух и после вътре да не дишам.

Тогава кой е карал човека да влиза в заведението, където ясно личи, че е пълно с пушачи? 5 мин. Това са 300 секунди и за толкова не можеш да поемеш дъх или не можеш да си спомниш каква е ролята на непушачите сега. Честно казано при добра вентилация, пушека не е толкова вреден. А и статистиката разглежда, че болни от рак на белия дроб има повече при непушачите... Как ще го обясним това...? Има далеч по - важно неща, те с пушека ми се занимават. То огъня гори, те пушек му ловят.

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 889
....
Тангра, идиотско е да се забранява нещо без право на избор. Един астматик няма работа на място където се пуши. А астматичните пристъпи не се получават само от цигарен дим.
 Да непушачите ще отидат при непушачите, но това е техния избор. Иначе наистина има пушачи, които хич не им дреме за това дали пречи на някой непушач около него.
А това за срането в устата  е глупаво. Пикаенето и срането се извършва в тоалетна. Какво пречи тогава да има помещения за пушачи. Тъпо е взаимотношенията м/у хората да се решават със закони.
Може ли някой да ми представи статистика при държави в които е забранено пушенето тотално и рака на белия дроб при непушачите е спаднал драстично.
Абе то кат няма забрана да си хвърлям боклука аз що го правя. Значи трябва да чакам да направят законче да хвърлям боклука в коша. Ми убаво. От днес почвам.


Неактивен Рошко

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
      Намалели  били  приходите  на  рестрорантьорите.  То  и  съвсем  ще  секнат  ако  гербаджиите  управляват  още  един  мандат!  Ниските  заплати  и  неплащането  им  даже  изпразват  ресторантите.    Това  противопоставяне  е  поредната  манипулация  за  отклоняване  на  вниманието.  Защо  обаче  тези  протистиращи  визирам  двата  лагера  не  попитат  Борисов  къде  е  завода  за  преработка  на  боклука  в  София?

Неактивен vipbrother

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Специално в този форум пушачите са ми много страни, хем се борят против ваксините, ГМО,некачествената рана, кемтрелс, харп и т.н неща, които ни "вредят", но искат да си пушат, като комини  в заведенията и да тровят непушачите. Или цигарите не вредят, а масоните са насадили тази теза за да разделят обществото ???

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 889
      Намалели  били  приходите  на  рестрорантьорите.  То  и  съвсем  ще  секнат  ако  гербаджиите  управляват  още  един  мандат!  Ниските  заплати  и  неплащането  им  даже  изпразват  ресторантите.    Това  противопоставяне  е  поредната  манипулация  за  отклоняване  на  вниманието.  Защо  обаче  тези  протистиращи  визирам  двата  лагера  не  попитат  Борисов  къде  е  завода  за  преработка  на  боклука  в  София?
Е да. То факторите са много. Но е факт, че с тази забрана бая секнаха приходите и се затвориха доста заведения.
Хмм, не знаех че бате Бойко завод за боклук щял да прави. Пропуснала съм новината. Ама да се вземат в ръце и тоз боклук на ел. енергия да стане. Чувам, че на запад са почнали вече.
Специално в този форум пушачите са ми много страни, хем се борят против ваксините, ГМО,некачествената рана, кемтрелс, харп и т.н неща, които ни "вредят", но искат да си пушат, като комини  в заведенията и да тровят непушачите. Или цигарите не вредят, а масоните са насадили тази теза за да разделят обществото ???
Ама не само в този форум. Наистина има пушачи мрънкат с/у тия неща. Пуша си аз, но не купувам маргарин защото е вреден.  :D Няма чак толкова логика, но като се замислиш има. Това, че пушим не значи че трябва да консумирам всичко вредно. Поне минимално трябва да поемаме вредни неща нали. То и въздуха е вреден вече. Да спра ли да дишам сега. :nea:
Не мога да нося отговорност за поведението на другите пушачи към непушачите. Аз не искам да тровя никого. И не съм казала да тровим непушачите. Нали това искаме  ??? помещения за пушачи. Не може такива тотални забрани да се правят.
Масоните или някои други не знам какво се опитват да насядат, но кампании против пушенето има. Въпреки, че нещата се преекспонират малко.
На обществото не му трябват масони да се разделя. То гледам си става тая работа от самосебе си.

Неактивен vipbrother

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Аз не говоря за пушачите по принцип, а за тези точно във форума. Уж се борят срещу толкова "отрови", а съвсем доброволно се тровят с друга(а и семейството си-те нямат ли право на избор)-това е лицемерно. И не мога да разбера какъв ви е проблема да излезете за 2 минути да си изпушите цигарата навън. Няма да се разболеете спокойно.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 542
Тангра, идиотско е да се забранява нещо без право на избор

Единственото идиотско в този случай е, че все още не са ви разлепили забранителните табели, че пушенето е незаконно включително и на няколко метра от сградите. Така, разделителната граница пушачи/непушачи, безвъзвратно ще избледнее. Виж, това вече е сериозен (умишлен  :D) пропуск на ГЕРБ.
П.П. А право на избор имаш, и по силата на това право можеш да пафкаш на места, които не са упоменати от закона като забранени.

Хмм, не знаех че бате Бойко завод за боклук щял да прави. Пропуснала съм новината. Ама да се вземат в ръце и тоз боклук на ел. енергия да стане. Чувам, че на запад са почнали вече.

Те на запад и бездомните ви кучета осиновяват, тъй щото, ако зависеше от такива като вас,  единственият "избор", който имат е... отравяне.
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 889
Единственото идиотско в този случай е, че все още не са ви разлепили забранителните табели, че пушенето е незаконно включително и на няколко метра от сградите. Така, разделителната граница пушачи/непушачи, безвъзвратно ще избледнее. Виж, това вече е сериозен (умишлен  :D) пропуск на ГЕРБ.
П.П. А право на избор имаш, и по силата на това право можеш да пафкаш на места, които не са упоменати от закона като забранени.

Те на запад и бездомните ви кучета осиновяват, тъй щото, ако зависеше от такива като вас,  единственият "избор", който имат е... отравяне.

То пък си мисля, че на непушачите трябва да се сложат забрани да не ходят при пушачи, щом не могат сами да се пазят.
И границата хич няма да избледнее, точно обратното.
Колкото до кучетата -  не е за това темата. Но дали ще осиновя куче или не - отново е мой избор и право. Не твое. Ти като искаш си осинови 100 кучета, ако това ще ти придаде смисъл на живота.

Аз не говоря за пушачите по принцип, а за тези точно във форума. Уж се борят срещу толкова "отрови", а съвсем доброволно се тровят с друга(а и семейството си-те нямат ли право на избор)-това е лицемерно. И не мога да разбера какъв ви е проблема да излезете за 2 минути да си изпушите цигарата навън. Няма да се разболеете спокойно.
И каква е разликата м/у пушачите по принцип и в тоя форум. ::) С какво ще се тровя избирам аз, не ти. А ти за семейството ми не бери грижа. Аз не тровя никого. Лицемерие не виждам, освен в поста ти. Само своите си права уважават някой хора, но не и чуждите. Ей това е лицемерие. А на теб какво ти пречи да има зали за пушачи и да не припарваш там?
Който го е страх от мечки не ходи в гората. ;)


Неактивен vipbrother

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Разликата е,че тук уж се борите против отровите, с които ни убиват, а вие по собствено желание се тровите с една. И не стига това , ами искате и непушачите да ви дишат гадориите.
Само ми кажи голям проблем ли ще е да излизаш за 2 минути и да си пушиш навън. А по въпроса ти със залите пушачи/непушачи, преди като ги имаше тези зали разделението беше толкова условно, пак навсякъде си се пушеше.

Неактивен ipsilan

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Добре, Вибратор, чухме, че пушачите те нервят тотално и безвързвратно, и ако имаше шанс, щеше да ни отсвириш. Пуша. И ЩЕ пуша!  Да, не обичам да влизам в задимени заведения, да ми вонят дрехите, или дъха, затова винаги си нося тик-так, или нещо ароматно. Ако не беше тази шумотевица, моето дете, щеше ли да ти дойде на ума да ме ругаеш, че съм пушел, и че дишаш, виждаш ли, замърсения от пушачите въздух? Ако дойдеш при мен, когато пуша, и ми мрънкаш - е едно, когато си избрам сам да влезеш някъде, където е задимено - си е твой избор, на 5 метра от пушача- идиот, няма и помен от дим, или наркотични, аерозолни разсейки, които ще докоснат девствената ти трахея, и ще предизвикат поредица от дихателни, сексуални и психически увреждания, които ще променят целия ти свят...И аз не обичам много неща - като се разхождам, или просто си говоря с някого - келешчета да крещят по телефона, деца да ми продънват ушите с писъци, възползвали се от захластнатите си, пушещи майки, да паднат, и да си обелят коленете,  "стада" пенсионери, заели целия тротоар, които се влачат едва -едва, бездомни песове, които се отъркват в мен, или просто любопитно ме подушват, и след метър се хлъзвам на биологичния им отпадък, циганки, които "еротично -  нежно" ме натискат в автоБуса, с цел - портмонето, портиера, който ме послеща с тютюнджийска кашлица в лицето ми, да ми поиска вестника, съседката отгоре, която изхвърля пепелника си върху прането ми, някакво куче от съседния блок, което вече десет години денонощно оглася квартала с лай, че и децата ми будеше, докато бяха бебета...и т.н.. но ги приемам всички тези неща. Уважавам правото на съществуване на всеки, със всичките му недостатъци, пороци иче и позитиви. Само да не е нещо нетърпимо. Бъди си луд, но не пречи на останалите. Но..не знам колко са пушачите в света, да речем милиард - да ги наречеш луди...то тогава как би ми доказал, че ти си от нормалните? Много мъка по света, Боже, не си слагай още на душата, като мен ще се терезаеш, и в един момент се оглеждаш, и разбираш, че освен да съдиш другите какви са, и колко много ти пречат - нищо друго не правиш. Усмихни се, като пуши - нека се трови, като кара бързо - да си чупи главата, като пие - да си търси черен дроб...или компания, като ходи по жени - нека го болят краката...И т .н...
...Най-после влизам в къщи, правя си кафе, и си запалвам цигара...ей така, с надеждата, че поне малко от моя дим, ще влезе през прозореца ти... Поне да знам защо ме мразиш.             P.S.  Упс...то било Випбрадър....сори, извинявай, не догледах...Добре, Вип - братко, ако се закашляш от тютюнев дим - обади се, ще ти кажа билка.  :flag_of_truce:
« Последна редакция: Декември 19, 2012, 17:52:22 pm от ipsilan »
Животът е сън,смъртта е събуждане...

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 542

Колкото до кучетата -  не е за това темата. Но дали ще осиновя куче или не - отново е мой избор и право. Не твое. Ти като искаш си осинови 100 кучета, ако това ще ти придаде смисъл на живота.

Какви кучета, каква тема, бе колежке? Колкото повече си правя труда да те чета, толкова по ми се губи представата каква е темата.
Идеше реч за лицемерното ти опияние относно изборите, право на които имаш.
Последно: разделение или обединение? :D
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен vipbrother

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Добре, Вибратор, чухме, че пушачите те нервят тотално и безвързвратно, и ако имаше шанс, щеше да ни отсвириш. Пуша. И ЩЕ пуша!  Да, не обичам да влизам в задимени заведения, да ми вонят дрехите, или дъха, затова винаги си нося тик-так, или нещо ароматно. Ако не беше тази шумотевица, моето дете, щеше ли да ти дойде на ума да ме ругаеш, че съм пушел, и че дишаш, виждаш ли, замърсения от пушачите въздух? Ако дойдеш при мен, когато пуша, и ми мрънкаш - е едно, когато си избрам сам да влезеш някъде, където е задимено - си е твой избор, на 5 метра от пушача- идиот, няма и помен от дим, или наркотични, аерозолни разсейки, които ще докоснат девствената ти трахея, и ще предизвикат поредица от дихателни, сексуални и психически увреждания, които ще променят целия ти свят...И аз не обичам много неща - като се разхождам, или просто си говоря с някого - келешчета да крещят по телефона, деца да ми продънват ушите с писъци, възползвали се от захластнатите си, пушещи майки, да паднат, и да си обелят коленете,  "стада" пенсионери, заели целия тротоар, които се влачат едва -едва, бездомни песове, които се отъркват в мен, или просто любопитно ме подушват, и след метър се хлъзвам на биологичния им отпадък, циганки, които "еротично -  нежно" ме натискат в автоБуса, с цел - портмонето, портиера, който ме послеща с тютюнджийска кашлица в лицето ми, да ми поиска вестника, съседката отгоре, която изхвърля пепелника си върху прането ми, някакво куче от съседния блок, което вече десет години денонощно оглася квартала с лай, че и децата ми будеше, докато бяха бебета...и т.н.. но ги приемам всички тези неща. Уважавам правото на съществуване на всеки, със всичките му недостатъци, пороци иче и позитиви. Само да не е нещо нетърпимо. Бъди си луд, но не пречи на останалите. Но..не знам колко са пушачите в света, да речем милиард - да ги наречеш луди...то тогава как би ми доказал, че ти си от нормалните? Много мъка по света, Боже, не си слагай още на душата, като мен ще се терезаеш, и в един момент се оглеждаш, и разбираш, че освен да съдиш другите какви са, и колко много ти пречат - нищо друго не правиш. Усмихни се, като пуши - нека се трови, като кара бързо - да си чупи главата, като пие - да си търси черен дроб...или компания, като ходи по жени - нека го болят краката...И т .н...
...Най-после влизам в къщи, правя си кафе, и си запалвам цигара...ей така, с надеждата, че поне малко от моя дим, ще влезе през прозореца ти... Поне да знам защо ме мразиш.             P.S.  Упс...то било Випбрадър....сори, извинявай, не догледах...Добре, Вип - братко, ако се закашляш от тютюнев дим - обади се, ще ти кажа билка.  :flag_of_truce:
Оф защо ми вкарвате реплики в устата, не мразя никой пушач, който си пуши в тях, на улицаат или, където и да е стига да не пречи на хора, на които не им е приятно това. Мразя нагли хора, които не приемат чуждата позиция и заявяват" Ше си пушим, където си искам, къв си ти да ми кажеш".
PS В интерес на истината си на 2-3 месеца си купувам от синия парламент с готиния филтър, но си го пуша в нас(живия сам), така че не ви мразя. Мразя хора, които гледат само от собствената си камбанария и собственият си кеф.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27