Автор Тема: Има ли смърт и какво е тя?  (Прочетена 161405 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Borislava

• Четящ
  • *
  • Публикации: 68
Re: Има ли смърт и какво е тя?
« Отговор #300 -: Октомври 22, 2012, 08:37:59 am »
  С физическото тяло е ясно какво се случва.Въпроса е:Зареждането с енергия дали е еднократно-както при батериите-има си лимит,изчерпва се и финиш.Или има непрекъсната връзка(осъзната или не)с източника.Тук всеки за себе си може да даде отговор.
  Аз вярвам,че източника е неизчерпаем,че имаме непрекъсната връзка с него и по тази причина енергията,душата,светлината и всяко друго название,най-близко до разбиранията ни,не се изхабява напълно.Да-има отслабване на жизнената енергия,но поради своята свързаност с цялото-не може да се изтощи напълно.Напускайки тялото,се слива с Потока и автоматично получава мощно презареждане.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #301 -: Октомври 22, 2012, 10:17:00 am »
  Зареждането с енергия дали е еднократно-както при батериите-има си лимит,изчерпва се и финиш.
  Аз вярвам,че източника е неизчерпаем,че имаме непрекъсната връзка с него и по тази причина енергията,душата,светлината и всяко друго название,най-близко до разбиранията ни,не се изхабява напълно.Да-има отслабване на жизнената енергия,но поради своята свързаност с цялото-не може да се изтощи напълно.Напускайки тялото,се слива с Потока и автоматично получава мощно презареждане.
        Ние  не  сме  енергия,  по  скоро  сме  информационни  същности!   Носителя  на  информацията  изгражда   енергиината  ни  структура.   От  което  следва,  че  докато  сме  носители  на  информация  и  потребяваме  такава  ние  сме  енергиино  независими  същности!  С  Абсолюта  нямаме  директна  енергиина  връзка,  а  не  е  и  нужна,  имаме  косвена  информационна  такава!
      Жизнената  енергия  се  изтощава  до  пълното  и  спиране,  но  тя  е  доста  по - различна  от  енергията  на  душата.
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Borislava

• Четящ
  • *
« Отговор #302 -: Октомври 23, 2012, 08:14:16 am »
 mitko ,
  Може ли малко по-подробно да обясниш за енергийната ни независимост,моля :hi:

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #303 -: Октомври 23, 2012, 09:26:37 am »
Здравей mitko
Цитат
От  което  следва,  че  докато  сме  носители  на  информация  и  потребяваме  такава  ние  сме  енергиино  независими  същности!
До някаде е така,но сети за Аватар.Там какво казаха в една сцена-ние ползваме всичката тая енергия но някой ден ще трябва да я върнеме.За мене след тоя момент ставаме енергийно независими.
 Borislava

Цитат
С физическото тяло е ясно какво се случва.Въпроса е:Зареждането с енергия дали е еднократно-както при батериите-има си лимит,изчерпва се и финиш.
Жизнена енергия  можем и да си досипваме ,но при правилен начин на живот.
Живи и здрави. :hi:
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен Пурку

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 317
  • Ти 'ше си лягаш ли?
« Отговор #304 -: Октомври 23, 2012, 14:36:24 pm »
Жизнена енергия  можем и да си досипваме ,но при правилен начин на живот.

Borislava , малко разяснения, че той meander е много пестелив в думите - икономичен човек.
Тази енергия, за която питаш си я представи като - потенциал. Ако държиш изпънато едно парче от маркуч напълнено с вода, що годе хоризонтално, водата няма да изтече. В момента в който наклониш маркуча, двата му края вече ще имат различен потенциал и този край на маркуча, който е по-ниско към земятя от него ще изтече водата. Колкото наклона е по-голям, толкова потенциала е по-голям и водата ще изтече по-бързо. Що годе прост пример за това що е потенциал. Ето друг пример - електрическия ток протича по жицата, именно когато има разлика в потенциалите. Когато в единия край на жицата, потенциала е един, а в другия край потенциала е друг - това кара електроните да се движат. Колкото е по-голям потенциала, толкова напрежението е по-голямо.
Представи си това зареждане и досипване на енергия в тялото, като увеличаване на потенциала.
Как изразходваме този потенциал и как може да "досипваме"?
- тежка физическа работа, изразходва потенциала ти
- негативните чувства, емоции (гняв, злоба, завист и т.н.) изразходват потенциала
- всякакви обсебвания, енергиен вампиризъм и т.н., буквално изсмукват потенциала
- травми (физически, психически), постоянно "дърпат" от потенциала, за да възстановят баланса. Ако травмата не се лекува, рано или късно идва болестта поради недостиг на потенциал
- и др.

+ органичната материя ( живата храната) която поемаме, вкарва потенциал
+ определения начин на дишане вкарва потенциал
+ определените движения на тялото също вкарва потенциал
+ положителни чувства, емоции (любов, солидарност, съчувствие и т.н.)
+ енергията на слъцето - първоизточника на потенциала
Не случайно всякакви философски учения, бойни изкуства, йоги, тибетци и т.н., залагат на храната, дишането и движението на тялото, позитивната мисъл и др. като база на която стъпват, за да тръгнат нагоре в развитието си.

В крайна сметка потенциала е динамично явление. Той не е нещо статично, като да налееш една чаша с вода и да я оставиш. Моментното състояние на потенциала е постоянно изразходване и постоянно зареждане (досипване). Ако изразходването е по-голяма величина от зареждането - ясно е какво се случва с тялото при липса на потенциал. Малко ги претупах, ама темата е доста необятна - дори нивото на съзнание което притежава човек е пряко свързано с големината на потенциала, който притежава тялото. Висшите дялове на мозъка се нуждаят от многократно повече енергия, за да са активни и да може да се прояви съзнанието в тях. При липсата на достатъчно енергия, съответно и по-малък потенциал съзнанието е принудено да се ограничи като изява в по-нисшите дялове на мозъка, които са отговорни за условните рефлекси, инстинктите и т.н. Когато видим човек с животинско поведение, воден от нагона, инстинктите, какво означава това? - че няма достатъчно потенциал (енергия), за сработването на  по-висшите дялове на мозъка, за да може съзнанието да се прояви в тях. Ако на такъв човек е възможно по хирургичен начин да му се отстранят висшите дялове в мозъка и след това да му затворят черепа успешно - при такъв човек няма да има никаква разлика в поведението - ще си бъде абсолютно същият. :) Отплеснах се малко накрая - но се надявам, че ще има какво да си отбереш и отсееш и да ти послужи. Зареждането не е еднократно както при батериите. :)

Ей така,отвътре ми идва да кажа;Обичам ви-защото сме Едно.Не в мен е Бог,не в теб,не отгоре,не отзад-ние всички заедно образуваме Бог.

Ей, тука уцели десятката. Ако започнеш да назоваваш нещата с по-конкретни думи, по-лесно ще отсяваш същественото от несъщественото. Ако в цитата, замениш думата Бог с думата Съзнанието, мисля че ще отсееш доста от ...плявата, както обича да се изразява Бог :)
« Последна редакция: Октомври 23, 2012, 14:40:42 pm от Пурку »
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #305 -: Октомври 23, 2012, 17:37:48 pm »
Здравей Пурку
 :D
Не обичам някой да изяснява какво съм писал,та:
Цитат
Ето друг пример - електрическия ток протича по жицата, именно когато има разлика в потенциалите. Когато в единия край на жицата, потенциала е един, а в другия край потенциала е друг - това кара електроните да се движат. Колкото е по-голям потенциала, толкова напрежението е по-голямо.
Преди година тук стана въпрос за подобно нещо,тогава използвах контакт за пример.Пак ще го използвам:
Когато се напълни жицата с понтециал ток не тече.Ако бръкнеш с едното пръстче в контакта и уцелиш нулата,се ухилваш и си викаш герой съм.И така ухилен буташ пръстче в другата дупка,и понтециала ти обяснява хавата.И ти потенциално схващаш разликата. :blush:
Друго основно нещо "био" енергията и техноенергията, са коренно различни неща.
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен Пурку

• Малко Писал
  • **
  • Ти 'ше си лягаш ли?
« Отговор #306 -: Октомври 23, 2012, 17:49:40 pm »
Така де, в стремежа си да бъда кратък или в бързината не затворих веригата, за да протече тока.
Но малко са тия които ти разбират поучителните притчи. :blush: ...няма да те изяснявам занапред. :hi:
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #307 -: Октомври 23, 2012, 18:19:29 pm »
Здравейте.
Да се доизкажа за "био" енергията.При нея жената е нулата, а мъжа фазата.Но има още доста,неща,жената трябва да заземена(земна,чиста),а мъжа да има потенциала(знания,инстинкти).После дали са ешове,т.е. дали размера и е сходен.При големи разлики пак зор,И т.н. :writer:
Друго техноенергията в био сферата е чуждица,натрапник и е вредна,както и технологиите. :diablo:

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #308 -: Октомври 23, 2012, 19:07:18 pm »
По полечка с тока че с него шега небива  ;)!
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Пурку

• Малко Писал
  • **
  • Ти 'ше си лягаш ли?
« Отговор #309 -: Октомври 23, 2012, 22:44:20 pm »
@meander -  Свалям шапката :hi:

Неактивен Borislava

• Четящ
  • *
« Отговор #310 -: Октомври 24, 2012, 08:32:22 am »
  Благодаря много за разясненията :)Естествено аз,като жена,не мога да го напиша по-добре от вас.

Пурку ,ето къде откривам твоята десятка:
"+ енергията на слънцето - първоизточника на потенциала"
Разбира се,че не сме енергийно независими.Слънцето буквално ни залива с информация.Нали не си мислим,че единствената му функция е да ни суши гащите на простора :DЕто я най-голямата конспирация на планетата-накарани сме да вярваме,че Слънцето е враг номер едно!
  "ВНИМАНИЕ,ВНИМАНИЕ!!!Опасни магнитни бури!Да са особено предпазливи хората с ниско,високо,средно кръвно;не забравяйте хубаво да се намажете със слънцезащитното кремче,по възможност си стойте в панелката......"
  Дали растенията са толкова глупави да се обръщат към слънцето?Ааа ,сетих се-те не гледат би тиви(бъди телевизия)Случайно ли е това,че всички древни религии почитат Слънцето като Бог?Случайно ли зад всяка рисунка на "светец"е изобразено Слънцето?Ровим се в древни писания,за да открием истината.А тя е пред очите ни.Вярваме,че това са митове и легенди-хорицата са били с простичко мислене и от незнанието си са наивнички...Наясно съм,че ще има хора,които да ме посъветват да си изпия хапчетата(за сън)и ще ме завият грижовно,пожелавайки ми Лека нощ!Живи и Здрави да са :hi:,както казва meander Имах реално,нефизическо пътуване до Слънцето и се изумих от чувството,което изпитах-почувствах,че съм У Дома!

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #311 -: Октомври 24, 2012, 08:45:40 am »
  Имах реално,нефизическо пътуване до Слънцето и се изумих от чувството,което изпитах-почувствах,че съм У Дома!
Дали ще можеш и искаш да разкажеш нещо по-вече в тази тема?
http://forum.xnetbg.net/index.php?topic=6296
« Последна редакция: Март 01, 2016, 21:36:43 pm от Black Adder »
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #312 -: Октомври 24, 2012, 14:35:49 pm »

Браво на Alien за статията!

http://www.parallelreality-bg.com/index.php/statii/ezoterika/432-2012-10-17-14-23-35.html

Интересна статия!
Като прочетох това:
Цитат
...Те ме програмират„УСПОКОЙ СЕ и си ПОЧИНИ“. Идеята е да създадат място, в което е удоволствие да пребиваваш. „БОГ ТЕ ОБИЧА. ТИ СИ ОБИЧАН“, ми се шепти в ухото. След това се чува успокояващо „РАДОСТ и ЛЮБОВ“. „ВИНАГИ МОЖЕШ ДА СЕ ВЪРНЕШ КЪМ СВЕТЛИНАТА. БЪДИ В МИР“.

Веднага се сетих, че дъновисти и подобни.... често използват като мантра-"Мир, Любов  и Светлина"
----
А това, което казва Alien съм го преживявал.

Цитат
"...При други описани случаи нещата обаче не стоят по същия начин и много често съществото по-скоро бива „наставлявано“ и „поучавано“, а неговите бъдещи инкарнации по-скоро са налагани, отколкото да са предмет на свободна воля и лично планиране. „Други същества“ взимат решения относно съдбата на индивида включително и това дали да остане да живее в сегашното си тяло. Не остава незабелязан и факта, че при повечето от точно този тип описания, като неизменна част от „интериора“ се явява засмукващия черен тунел или коридор, който води към „светлината“ носеща радост и „безкрайна любов“, което от друга страна активира и много религиозни асоциации при различните индивиди. Важно е да се отбележи отново в контекста на материала и наблюдаването на „същества от светлина“, че голям брой от респондентите често срещат такива и точно по отношение на тях имат най-голяма трудност да определят какво точно представляват и много често ги интерпретират на базата на „социалното си програмиране“. В голяма част от случаите именно тези същества играят някакъв вид регулационна роля, с която „обърканите новодошли“ се съобразяват..."

Този мой случай, според "социалното ми програмиране", бях пуснал в религиозния раздел... :)
« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 14:48:52 pm от Гален »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #313 -: Октомври 24, 2012, 16:27:07 pm »
Често съм се питала,каква точно е конспирацията с тунела от светлина?Що всички се опитват баш там да ни упътят? ::)

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #314 -: Октомври 24, 2012, 17:23:43 pm »
Не тръгнеш ли в тунела, никога няма да повярваш, че го има.  ;)

Аз бях в него, когато получих електомагнитно изпържване... :(

И накрая
Цитат
"...След това й дава директно нареждане да се върне обратно, защото „не е изпълнила предназначението си“..."
  :D

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27