Бофара,
Забележи аз не слагам знак за равенство между всички астрални същности (души). Тъмните могат и да са от много високо ниво, а не само от астрала? Обитателите на астрала са безобидни за мен и аз ги наричам тъжните! Друго което трябва да се знае за тъмните е, че те на издържат на открит прям поглед.
Приятелите не искат нищо в замяна, когато правят нещо за теб, тъмните винаги поставят условие - винаги!
Но ако човек ги погледне в очите и попита: Приятел мога ли да направя нещо за теб, мога ли да ти помогна с нещо? Направо ги обезъоръжава!
Тъмните обичат искащите, а любимците им са склонните да живеят на кредит!
Според мен, прекалено се вживяваш като герой, на когото незнайно защо са му нужни реплики и определени реакции.
А всеки човек си е индивидуалност, без да можеш да предцениш, колко и кои от хората и то голяма част, която сигура не познаваш, са срещали или биха срещнали "тъмни", оранжеви и зелени. И на кой как ще повярват за своя или напротив полза и изгода. Като духовни и чисти същности, които само да следват някакви видимо приемливи наставления от наставници. Но това отново не доказва, че ако някой няма условия или не иска нищо в замяна е на твоя страна и най-вече "загрижен" за твоето светло развитие.
Понеже в някакви истории пише, как някой е поискал жертва на детето ти, това не го прави "тъмен". Защото, когато имаш нужда и поискаш нещо, от което се нуждаеш, това не те прави подвластен на този, който ще ти го даде... без собствените ти усилия.
Когато някой реши да те учи, въпреки твоето нежелание, а ти не разбираш, защо трябва да слушаш и да се подчиняваш като недостатъчно компетентен, това отново не го прави тъмен или меркантилен и с бъдещо очакване за разплата.
Защото е много по-лесно да не искаш нищо. Да се съгласяваш и да не си способен да взимаш решения. Когато ги вземеш и не ти хареса, да обвиняваш тъмния, егрегора или просто шибаната карма, която си си предзадал, ама без да искаш.
За това си мисля, че твоите обяснения не биха помогнали на някой сгрешил. А е факт, че повечето сме грешни. Но аз не мисля, че лично аз като такава съм подчинена на някакви тъмни.
Разбрала съм, че преобладаващо хората предпочитат сами да се справят. Дори и да грешат, дори да ги боли справят се. Може да съжаляват, да не спят от гузна съвест, но едва ли са безскрупулни до степен, да искат да са предимно лоши и причиняващи болка.
Така че, извинявай, че никакви въпроси не ти задавам, но ще е интересно ТИ дали имаш въпроси? Защото по-напред си писал нещо за отговорите и въпросите...покажи ни челен пример, как се учиш? Или си със самочувствие на достатъчно научен и приказката за старилото и патилото, за теб не вАжи?