Не винаги е хубаво, но никой не може да знае... и все пак по този повод имаше една игра и че ако майката на Бетовен, която е била болна от сифилис и е имала три деца преди това или четири не помня, ако беше направила аборт, нямаше да я има музиката му.
Никаква логика не намирам.Ако майка му на Бетовен беше абортирала,не виждам на Духа какво би му попречило да избере друго тяло?И пак да подари музиката си на света..Е,може би не под името Бетовен,,може би щеше да бъде Бертовен..Какво значение има..Никой и нищо не могат да попречат на един дух да упражни волята си,а още по-малко да прояви себе си.
Спокойно, бре. Аз (ние) нали за това сме тук!

Гледай сега, каква яка логика ще ти заформя

(надявам се, употребата на думата "логика", не прави веднага мнението ми с философска насоченост...)
Как си пишем тука, обаче, много е готино.
Радвам се, че намеси, включи, даде възможност и на "Мистър" Дух да се появи.
Мистър Дух, за разлика от Мисис Душа се "присъединява" към нея на по-късен етап след раждането.
Едно бебе плаче от цялото си сърце и Душа, като е гладно жадно и раздразнително. Смее се от Душа. Минава покрай масата и чупи чаши, чинии и всичко възможно чупливо с целия си кеф и от цялата си Душа. После ти се усмихва щастливо, ако не му се скараш. Проговаря. Но не, още нямаме Дух. Повтаря Думи, прави изречения. Започва да показва с ограничения си, но наличен речнек какво иска от душа, какво знае ...
В един момент- НО не знам конкретен Миг, когато това се случва(не е и толкова важно, според мен) "влиза" и Духът.
Духът е нещо много интересно. Аз това исках да напиша преди няколко мнения, а не "Съзнанието". Но си помислих: " сега ще забият към религиите, свещените книги ...Ангели, Демони... не, не, по-добре Съзнание".
Обаче Дух и Съзнание са различни неща. Съзнанието е част от Духът, но само толкова. Духът е нещо повече!
И така двамата с Душата си съжителстват щастливо и образуват човешката Същност! Вие го наричате Аз "му" Личност и т.н., но аз си му казвам на това Едно-Същност.
При правене на секс, затова удоволствието е толкова голямо, защото е сливане на трета степен (представено математически)- Сливат се освен две физически тела, но и още две ... "астрални" (ли им казвате?) и е ...готско, такова!
Това го обяснявам, за да отговоря на въпросът (или аргумента) за Бетовен.
Ако майка му беше направила аборт, не е гаранция, че същия ДУХ, щеше да открие точно тази Душа, с която да се слее и да направят Бетовенка дори. А в същото време майката е щяла да Убие, унищожила възможността и просто нямаше да има Бетовен. С него, без него все тая. Нали идват други музиканти после...
За това мисля, че абортът е УБИЙСТВО! (както и отсичането на дърво, откъсването на растение/цвете или заколването на животно за храна) Дали е престъпление е друг въпрос. Но щом няма предвидени наказания в закона, явно не е. Все пак за мен е!
И дори ще ти обясня убежденията си от крайната си ултра противникова позиция. С цялото ми уважение към лекарите, които ги правят и едва ли не, са съучастници в известна степен, но реалният виновен е Майката и Бащата поравно!
Никога не съм правила аборт. Никога не мисля да правя аборт, ако не се налага по медицински причини и други аномалии.
Дори безотговорния малоумник, който не е могъл да се стиска да не признае детето като негово, бих му помахала с ръчичка, помолила да се обърне с гръб и бих му била един по-як шут! Дори, ако пази Боже като в турски сериал ме изнасилят, въпреки че има много такива случаи в реалността. Ще го осъдя олигофрена и пак ще му родя детето.
Толкова съм убедена в това, което пиша, че .... дори да изпадна в депресия и съм бременна и се напорквам безпаметно няколко дни. И като отрезнея разбера, че съм направила аборт. С пълното съзнание, ще отида в полицията и ще заявя: Аз извърших убийство. Ако е в Китай и Индия няма да го направя, за да не ме пребият с камъни, ако разберат за какво убийство говоря. Но ако е в държава (каквато мисля, че трябва да е нашата) има такива закони с присъда от-до, си влизам в затвора и си излежавам присъдата като пич! А като изляза, ме посреща лекарят направил ми аборта и ми казва: Не знам дали си спомняте, но поради възрастта ви, ВИЕ повече деца няма да може да имате! И това ще приема.
С горното, по никакъв начин не упреквам жените и мъжете (косвено) извършили подобно нещо, а обяснявам същността и смисълът на това деяние. колкото и крайно да изглежда, така мисля.