Автор Тема: Ирационалното и ние човеците  (Прочетена 144998 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Re: Ирационалното и ние човеците
« Отговор #240 -: Април 01, 2012, 13:24:48 pm »
И в този смисъл, да, аборта е едно от най - тежките емоционални сътресения за една жена, но нито е грях /както пее църквата/, нито е убийство. Според мен.
 :hi:

Не мисля,че е убийство.Плод на безотговорен секс да,но не и убийство!Елиминарам тялото.Физическият контейнер.Но не и Духът.Той нито може да бъде"роден"нито пък може да бъде"убит".Аборът не е нищо повече от придобиване на опитност!Дори решението за тази"опитност"да поведе върволица от последствия,пак си е емпиризъм и нищо повече.При това и за двете участващи страни.

Относно навлизането на духа в тялото...Мисля,че става постепенно,като окончателното навлизане,става в мига на раждането.Иначе...два духа в едно тяло..Ембрион на 6 седмици все още не е бебе..и реално погледнато,излиза,че два духа обитават едно тяло цели 9 месеца. ??? ...Тва би мязяло на шизофрения..Не ми се връзва нещо..Пък и съм била бременна..Не съм имала усещането да сме"две в едно"..
Има теории(мисля,доста логични) според които етеричното тяло, чийто модел се копира от физическото,е конструирано(онова за което говори Митко,холограмата)преди самото зачатие,защото то трябва да си бъде на място,когато физическото тяло започне да се сформира и расте. Предполагам е възможно самият Дух да посети"по-активно"тялото си,по време на бременността,но изключвам теорията,че пребивава на 100% през цялото време.

Животинската душа,е част от планетарният Дух.

Красотата е като ножа..Може и отрежеш хляб,а може и да убиеш с нея..Зависи доколко си способен да я понесеш..Няма такова нещо,като"награда за добри дела в минали животи".Всичко е тук и сега.Свободен избор!
Моля те,не ми искай доказателства и ти,това са само лични алюзии и интерпретации :flag_of_truce:
п.п.Аууууууу...свободен избор!?!Ми това няма логика нали!Че кой ли би избрал да е грозен?...Да..наистина..кой ли? ;)
« Последна редакция: Април 01, 2012, 13:48:22 pm от konstantin2007 »

Неактивен trepa4a

• Четящ
  • *
  • Публикации: 189
« Отговор #241 -: Април 01, 2012, 13:41:35 pm »
Цитат
Лечителят беше нисък мъж на около петдесет години, чийто вид не издаваше мистична, духовна или друга дарба за лекуване. Но лечението му беше забележително. След като внимателно опипа крака ми, той стана и направи няколко знака във въздуха зад гърба ми. Всъщност въобще не ме докосна и когато го попитах какво прави, отвърна само, че превъртал някакви ключове в енергийното ми поле. Направи го за около минута и после ме помоли да стана. Не почувствах никаква болка, дори най-лека. Напълно смаян го попитах какво е направил. Той ми каза, че тялото е образ, проектиран от ума; когато сме здрави, умът поддържа този образ недокоснат и уравновесен. Раната и болката обаче ни карат да оттеглим вниманието си от засегнатото място. В такъв случай образът на тялото започва да се влошава, енергийните му структури отслабват, стават нездрави. Затова лечителят възстановява правилната структура - това става мигновено, на момента - след това умът на пациента поема отговорността за поддържането й по същия начин. Стъпвах на крака си и обикалях из стаята, за да се уверя, че не се заблуждавам. Докато правех това, лечителят ми каза небрежно, че бих могъл да се науча да върша същата работа сам. "Наистина ли? Какво е нужно, за да мога да постигна нещо подобно?" Той отвърна: "Просто трябва да се отървете от убеждението, че това е невъзможно".

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
« Отговор #242 -: Април 01, 2012, 14:35:26 pm »
Красотата е като ножа..Може и отрежеш хляб,а може и да убиеш с нея..Зависи доколко си способен да я понесеш..Няма такова нещо,като"награда за добри дела в минали животи".Всичко е тук и сега.Свободен избор!
Моля те,не ми искай доказателства и ти,това са само лични алюзии и интерпретации :flag_of_truce:
п.п.Аууууууу...свободен избор!?!Ми това няма логика нали!Че кой ли би избрал да е грозен?...Да..наистина..кой ли? ;)
Ето го, с малко закъснение и цитата от книгата на Силвия Браун "Живот от другата страна":

"Друго правило за външния ни вид от другата страна е, че колкото повече напредваме духовно, толкова по-голяма физическа красота ни се дава като емблема на нашия прогрес и усърдна работа. Ако някога сте се чудили защо отдаваме такова голямо значение на физическата красота тук на земята, отговорът е, че у дома тя е белег за много извисен дух. Извинете ме, че подчертавам очевидното, но е добре да се запомни, че същото правило е неприложимо тук на земята и изобщо не е задължително външно красивите хора тук да притежават издигнат дух."

П.П. trepa4a, откъде е цитата ти?
« Последна редакция: Април 01, 2012, 14:46:34 pm от m2f »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
  • Публикации: 581
« Отговор #243 -: Април 01, 2012, 14:57:56 pm »
konstantin2007, аз си мисля, че това за отсъствието на Душа в ембриона е логично и нормално да е така, тъй като тя (Душа) не му е нужна, докато е в утробата. Майката, която го носи нали си има, на ембриона за какво му е? Да си сънува с нея и после да си `спомня` самото раждане като ... пускане по водна пързалка, ама малко по-къса...
Това по никакъв начин не оправдава абортите. Колкото и да е необмислено нещо подобно или да е в ранна възраст, това си е `безплатен` Дар, в който впоследствие ще се въплъти и развие нещо хубаво. Не винаги е хубаво, но никой не може да знае... и все пак по този повод имаше една игра и че ако майката на Бетовен, която е била болна от сифилис и е имала три деца преди това или четири не помня, ако беше направила аборт, нямаше да я има музиката му. Вече спонтанните аборти и по медицнски съображения са съвсем друго нещо.
Но тук става въпрос за Душата и лично аз смятам, че се вселява основното при самото проплакване на детето. Може и за това да реват милите... ;)

А това за красотата, защо го намесихте? Супер относително е. Аз като съм си красива, нали не значи, че не съм достатъчно душевно развита? Не че много съм извисена, но винаги са ме дразнили клишетата - за пълните мъже, ама гооооолеми добряци и красивите мацки, ама кухи като лейки. Един човек дори да не е красив по рождение и с красиви черти винаги трябва да се стреми да изглежда добре, да не е отблъскващ каквато и възвисена Душа да носи. Защото така пък ще излезе, че животните милите са супер духовно извисени, само че що не могат да говорят... :(
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #244 -: Април 01, 2012, 17:58:36 pm »
"Друго правило за външния ни вид от другата страна е, че колкото повече напредваме духовно, толкова по-голяма физическа красота ни се дава като емблема на нашия прогрес и усърдна работа. Ако някога сте се чудили защо отдаваме такова голямо значение на физическата красота тук на земята, отговорът е, че у дома тя е белег за много извисен дух. Извинете ме, че подчертавам очевидното, но е добре да се запомни, че същото правило е неприложимо тук на земята и изобщо не е задължително външно красивите хора тук да притежават издигнат дух."

Не мисля,че е точно така.Познавам доста"грозновати"хора с много красиви души.Външната красота е просто..поредният емпиричен опит.Също като да обуеш много красиви и скъпи обувки.Може обаче,и да не са ти удобни и да съжалиш,че си ги обул.Красивото тяло,може да доведе до отрицателни последици за духа.Като например да се възгордее,да развие нарцисизъм,да развие пренебрежително отношение към всичко"некрасиво",несъзнаващ дори,че без"грозното"като контрапункт,красивото просто не съществува..  Изобщо..красотата е сериозно изпитание.
п.п.Принципно смятам,че всичко е красиво,но говорим за отличаващата се красота,нали?Да не стане пак недоразумение..
« Последна редакция: Април 01, 2012, 18:01:06 pm от konstantin2007 »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #245 -: Април 01, 2012, 18:07:50 pm »
Не винаги е хубаво, но никой не може да знае... и все пак по този повод имаше една игра и че ако майката на Бетовен, която е била болна от сифилис и е имала три деца преди това или четири не помня, ако беше направила аборт, нямаше да я има музиката му.

Никаква логика не намирам.Ако майка му на Бетовен беше абортирала,не виждам на Духа какво би му попречило да избере друго тяло?И пак да подари музиката си на света..Е,може би не под името Бетовен,,може би щеше да бъде Бертовен..Какво значение има..Никой и нищо не могат да попречат на един дух да упражни волята си,а още по-малко да прояви себе си.

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #246 -: Април 01, 2012, 18:25:37 pm »
Никой и нищо не могат да попречат на един дух да упражни волята си,а още по-малко да прояви себе си.
Както и никой не може да попречи на една жена да упражни волята си /демек правото си на избор/ дали да роди или да направи аборт.

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
« Отговор #247 -: Април 01, 2012, 20:38:30 pm »
Познавам доста"грозновати"хора с много красиви души.Външната красота е просто..поредният емпиричен опит.Също като да обуеш много красиви и скъпи обувки.Може обаче,и да не са ти удобни и да съжалиш,че си ги обул.Красивото тяло,може да доведе до отрицателни последици за духа.Като например да се възгордее,да развие нарцисизъм,да развие пренебрежително отношение към всичко"некрасиво",несъзнаващ дори,че без"грозното"като контрапункт,красивото просто не съществува..  Изобщо..красотата е сериозно изпитание.
п.п.Принципно смятам,че всичко е красиво,но говорим за отличаващата се красота,нали?Да не стане пак недоразумение..
Отново нямаме разногласия по въпроса. Единственото, което исках да разсея е мита, че физически красивия човек на земята е такъв, поради големия си духовен ръст непременно...Това изобщо не е така. И за мен физическата красота е просто един от аксесоарите, който при целесъобразност душата използва за своите си цели. За целите на "пърформънса" живот.
Но Силвия Браун намесва и друга плоскост на разсъждение: тя намеква, че в астралния свят /и вероятно и в по - горните светове/ облика и изгледа на съответното ни тяло там е в пряка зависимост от "духовното ни съдържание". Което се потвърждава и от други източници...Е, не искам да си мисля какво е в ниския астрал, обаче...
 :hi:

...никой не може да попречи на една жена да упражни волята си /демек правото си на избор/ дали да роди или да направи аборт.
Така мисля и аз. А според мен понякога да направиш аборт е по-сериозен акт на отговорност, отколкото да родиш дете на всяка цена. Затова и набърках църквата, която с лъжата си, че абортирайки извършваш престъпление срещу Бог насажда вина и манипулира. Разказвали са ми за едно последно причастие - на смъртното легло на умираща жена седи един "отец" и я изповядва. И се стигнало до аборта дето го е направила жената. И "отеца" я нарекъл убийца. Това е истински случай. Е как се нарича това? Нарича се неграмотност и манипулация.
« Последна редакция: Април 01, 2012, 20:57:46 pm от m2f »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
« Отговор #248 -: Април 01, 2012, 21:15:03 pm »
Не винаги е хубаво, но никой не може да знае... и все пак по този повод имаше една игра и че ако майката на Бетовен, която е била болна от сифилис и е имала три деца преди това или четири не помня, ако беше направила аборт, нямаше да я има музиката му.

Никаква логика не намирам.Ако майка му на Бетовен беше абортирала,не виждам на Духа какво би му попречило да избере друго тяло?И пак да подари музиката си на света..Е,може би не под името Бетовен,,може би щеше да бъде Бертовен..Какво значение има..Никой и нищо не могат да попречат на един дух да упражни волята си,а още по-малко да прояви себе си.

Спокойно, бре. Аз (ние) нали за това сме тук! :) Гледай сега, каква яка логика ще ти заформя :) (надявам се, употребата на думата "логика", не прави веднага мнението ми с философска насоченост...)
Как си пишем тука, обаче, много е готино.
Радвам се, че намеси, включи, даде възможност и на "Мистър" Дух да се появи.
Мистър Дух, за разлика от Мисис Душа се "присъединява" към нея на по-късен етап след раждането.
Едно бебе плаче от цялото си сърце и Душа, като е гладно жадно и раздразнително. Смее се от Душа. Минава покрай масата и чупи чаши, чинии и всичко възможно чупливо с целия си кеф и от цялата си Душа. После ти се усмихва щастливо, ако не му се скараш. Проговаря. Но не, още нямаме Дух. Повтаря Думи, прави изречения. Започва да показва с ограничения си, но наличен речнек какво иска от душа, какво знае ...
В един момент- НО не знам конкретен Миг, когато това се случва(не е и толкова важно, според мен) "влиза" и Духът.
Духът е нещо много интересно. Аз това исках да напиша преди няколко мнения, а не "Съзнанието". Но си помислих: " сега ще забият към религиите, свещените книги ...Ангели, Демони... не, не, по-добре Съзнание".
Обаче Дух и Съзнание са различни неща. Съзнанието е част от Духът, но само толкова. Духът е нещо повече!
И така двамата с Душата си съжителстват щастливо и образуват човешката Същност! Вие го наричате Аз "му" Личност и т.н., но аз си му казвам на това Едно-Същност.
При правене на секс, затова удоволствието е толкова голямо, защото е сливане на трета степен (представено математически)- Сливат се освен две физически тела, но и още две ... "астрални" (ли им казвате?) и е ...готско, такова!
Това го обяснявам, за да отговоря на въпросът (или аргумента) за Бетовен.
Ако майка му беше направила аборт, не е гаранция, че същия ДУХ, щеше да открие точно тази Душа, с която да се слее и да направят Бетовенка дори. А в същото време майката е щяла да Убие, унищожила възможността и просто нямаше да има Бетовен. С него, без него все тая. Нали идват други музиканти после...
За това мисля, че абортът е УБИЙСТВО! (както и отсичането на дърво, откъсването на растение/цвете или заколването на животно за храна) Дали е престъпление е друг въпрос. Но щом няма предвидени наказания в закона, явно не е. Все пак за мен е!
И дори ще ти обясня убежденията си от крайната си ултра противникова позиция. С цялото ми уважение към лекарите, които ги правят и едва ли не, са съучастници в известна степен, но реалният виновен е Майката и Бащата поравно!
Никога не съм правила аборт. Никога не мисля да правя аборт, ако не се налага по медицински причини и други аномалии.
Дори безотговорния малоумник, който не е могъл да се стиска да не признае детето като негово, бих му помахала с ръчичка, помолила да се обърне с гръб и бих му била един по-як шут! Дори, ако пази Боже като в турски сериал ме изнасилят, въпреки че има много такива случаи в реалността. Ще го осъдя олигофрена и пак ще му родя детето.
Толкова съм убедена в това, което пиша, че .... дори да изпадна в депресия и съм бременна и се напорквам безпаметно няколко дни. И като отрезнея разбера, че съм направила аборт. С пълното съзнание, ще отида в полицията и ще заявя: Аз извърших убийство. Ако е в Китай и Индия няма да го направя, за да не ме пребият с камъни, ако разберат за какво убийство говоря.  Но ако е в държава (каквато мисля, че трябва да е нашата) има такива закони с присъда от-до, си влизам в затвора и си излежавам присъдата като пич! А като изляза, ме посреща лекарят направил ми аборта и ми казва: Не знам дали си спомняте, но поради възрастта ви, ВИЕ повече деца няма да може да имате! И това ще приема.
С горното, по никакъв начин не упреквам жените и мъжете (косвено) извършили подобно нещо, а обяснявам същността и смисълът на това деяние. колкото и крайно да изглежда, така мисля.

« Последна редакция: Април 01, 2012, 21:35:21 pm от Princess_Deja »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #249 -: Април 01, 2012, 22:28:14 pm »
Спокойни сме ма!Не ни се кОси..

Какво друго да ти кажа,освен да следваш собствената си логика ....Може пък все някога дух и душа да се"срещнат"..Знае ли човек.. :drinks:

Никога не съм правила аборт. Никога не мисля да правя аборт, ако не се налага по медицински причини и други аномалии.

Айде сега...ако имало аномалии...Убийството си е убийство(щом така ще наричаме аборта)..Какво значение имат някакви си аномалии?!?Приемаш божията воля и си отглеждаш аномалното отроче..Откъде накъде двоен стандарт?Нещо много лицемерно ми звучи :nea:
« Последна редакция: Април 01, 2012, 22:33:34 pm от konstantin2007 »

Неактивен trepa4a

• Четящ
  • *
« Отговор #250 -: Април 01, 2012, 22:37:34 pm »

Цитат
И започнаха да идват всякакви демагози,оратори и философи,като всеки един от тях убеждаваше за това или онова учение и религия.Но всички учения те бяха чели от книги или бяха чували от някого.За нито един от тях тази философия не беше лично негова.Всеки един от тях беше пренебрегвал Аз-си и беше приел чуждата идеология,така той беше захвърлил част от себе си.Тогава Човек разбра:има само едно учение-Личното учение,има само една религия-Личната религия.Всеки човек трябва да бъде Христос,Буда,Мохамед .......Изведнъж се появи Учителят и каза:-За Вселената ти си най-ценният човек и точно такъв ти си и нужен.Не бива да губиш частица от себе си,никога не откъсвай и парченце от себе си,защото ти си Човекът.Остави досадниците да отскачат от теб както капки от дъждобран.Облечи бронята на Личната религия и запази целостта и индивидуалността си.Осъзнай своята ценност и уникалност.Ти си създаден да съществуваш,защото си нужен,но си нужен точно такъв какъвто си ти,а не друг.Ако беше нужно да си друг,щеше да бъдеш създаден друг.Сега нещата са такива,но не е по силите ти да разбереш защо е така.Бори се,следи с едно око съдбата си и следвай Личната си легенда.

http://www.orendabooks.com/pritcha.html

Цитат
Думите на Учителя бяха: [/size]Източните мъдреци са казали:За да чуваш,трябва да си тих,за да бъдеш велик,трябва да си скромен. Човек разбра-само незначителните хора вдигат шум около себе си.Те се нуждаят от това,за да прикрият незначителността си. Тъй като техният живот няма думи,те произвеждат шум,за да не оглушеят от тишината в живота си.
« Последна редакция: Април 01, 2012, 22:46:58 pm от trepa4a »

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
« Отговор #251 -: Април 01, 2012, 22:40:16 pm »
Не бъди жестока.
Аз хубаво ще си го отгледам, но за него животът ще е труден и то ще е нещастно. Освен, ако не съм наистина велик учен и пластичен хирург и не се погрижа да е здраво и добре. :)
Важно беше да се разбере какво е Отговорност. И че правенето на аборт не е отговорност.
Но след като го написа, ще ти споделя и още нещо. В един форум имаше жена, която незнайно защо ме ненавиждаше до мозъка на костите си. Никога не съм я обиждала или нещо. И веднъж като си писахме за тази тема. Тя ми постна цяла страница с клипчета от къде ли не с Изроди. Беше жестоко... Не обичам Лошите хора. Просто няма какво да си кажа с тях  :hi:

*N.B. ...и това "ма" в края на първото ти изречение нали не е като обръщение към мен? Че много грозно ми изглежда и "звучи". Не че се обиждам, но така май селяндурите се обръщат към булките си...
« Последна редакция: Април 01, 2012, 22:43:10 pm от Princess_Deja »

Неактивен trepa4a

• Четящ
  • *
« Отговор #252 -: Април 01, 2012, 22:49:52 pm »
Princess_Deja,ти за добър човек ли се имаш?

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #253 -: Април 01, 2012, 23:01:16 pm »

*N.B. ...и това "ма" в края на първото ти изречение нали не е като обръщение към мен? Че много грозно ми изглежда и "звучи". Не че се обиждам, но така май селяндурите се обръщат към булките си...

Спокойно, бре.

Не бъди жестока.
Аз хубаво ще си го отгледам, но за него животът ще е труден и то ще е нещастно. Освен, ако не съм наистина велик учен и пластичен хирург и не се погрижа да е здраво и добре. :)
Важно беше да се разбере какво е Отговорност. И че правенето на аборт не е отговорност.

Ахаааа..И само от чист алтруизъм не би родила"нещастно"дете?Яснооо...Е,прощавай за тесногръдието ми..И на Есес казах..Човек рядко
допуска у другите наличието на качества и възможности от които сам е лишен.И тъй като аз без колебание бих взела решение не само относно евентуално"нещастно"дете,а относно всяка нежелана бременност,та за туй и е извън възможностите ми да разбера този двоен стандарт,който за мен си е откровено малодушие и лицемерие...Но пък ето на..Ти просто не искаш да бъдеш"жестока"..Всичко си е въпрос на гледна точка..
« Последна редакция: Април 01, 2012, 23:09:29 pm от konstantin2007 »

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #254 -: Април 01, 2012, 23:46:55 pm »
Има жени, които дори и да знаят, че има опасност за тяхното здраве не са съгласни на аборт, поемат риска и раждат.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27