Аз лично при една война, първото което ще сторя е, да запазя спокойствие, и задължително хладнокръвие.
След това с каквото имам под ръка ще се въоръжа, няма значение какво е то, и ще се стремя да се снабдя с оръжие и амуниции по един или друг начин.
Ако трябва ще се правя на средно между Командо и Рамбо, но ще се сдобия със така нужното ми оръжие, и от домът си ще направя едновременно силно укрепено, и същевременно не забележимо укритие.
Ще си стоя в къщи, и ще чакам да ми се случи чудо.
Хора.
Честно казано, Не разбирам какви са тези ваши неоснователни страхове.
И България с кого ще воюва? че да се готвят хората едва ли не за тотална война.
Разбирате ли. Че ако България например влезне във военен конфликт със една съседна Турция например, точно за два часа Българската армия е победена и съпротивата и сломена.
На Турция спец частите и са само 70 хиляди човека по численост, а за редовният Турски аскер да не говорим, над един милион са.
А на България армията и колко е по численост и по въоръжение че да устой на една отбранителна война.
Не подценявам, нито пък надценявам някого, но казвам само. Че войните в съвременността се водят на съвсем друг принцип.
Единственото аз което ще сторя е, да се укрия или в мазе или дълбок тайник да не ме достигнат случайни бомби и да ме поразят.
А след това каквото стане.
Защото планината не е най-сигурното убежище.
Защото там не само със загубили умът си хора ще се сблъска човек, но и със доста изгладнели хишници ще му се наложи да дели територия.
Но който и все пак е решил да иска да се укрива в бункери, от по рано да започне да копае в земята укрития на възможно по голяма дълбочина над 30 м. да замаскира входовете и изходите умело по нищо да не се личат.
Да изведе аспирационни тръби през който да може да диша, и през който да изкарва въглердоният окис, (Издишаният въздух) да си оборудва бункерното укритие със всичко необходимо за преживяване повече от 90 дни, да си обзаведе укритието както е обзаведено едно жилище, и да намери начин да има автономна централа за захранване с електроенергия, и възможност за свръзка със света, но изцяло извън територията на България.
Ето това е според мен най-удачното решение при една евентуална война.
Който има планинска вила, не му е проблем това да го построй като укритие, от което укритие никой освен собственикът на укритието да не може да проникне насилствено.
Хубаво е всяко укритие да има втори авариен изход, през който ако се наложи да се спасява човек, наложили му се да бяга от укритието.
Налудничаво ще прозвучи всичкото това което го изписах до тук, но това е най-удачният вариант за укритие.
Но само казвам, че не е никак евтин вариант за укритие.