Автор Тема: Създаване на реалността  (Прочетена 65541 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
Re:Създаване на реалността
« Отговор #45 -: Юли 21, 2011, 15:50:58 pm »
Кой ли не говори на себе си? Много хора не разбират методите ми,аз постоянно търся от другите отговори,за да мога да погледна отстрани,през друга призма, стигна ли до допитване до другите по дадена тема е защото много съм мислила по въпроса и защото не мога да избягам от субективното си отношение.И много често именно някой друг ми е показвал пътя,просто защото не можем да погледнем извън нашия прозорец,а смятам за нужно да можеш да излизаш извън проблема,извън пристрастия,убеждения и слабости.За това нещо няма подходящ форум,а подходящи хора. Хората пишещи тук са именно такива.Иначе да съгласна съм че нещата който ме вълнуват са малко далеч от конспирацията ,но затова и не пиша в другите раздели.Инае благодаря за споделения форум.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #46 -: Юли 21, 2011, 20:13:03 pm »
Визуализации, създаване на реалности ... и т.н., аз бих го казал с прости думи който знае как да си поиска му се дава.Едно обаче трябва да знаете че "потребителската кошница" на всеки е различна, сигурно ме разбирате какво искам да ви кажа ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен voodoogoo

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #47 -: Юли 21, 2011, 21:51:44 pm »
 Една от причините да има спадове и после пак покачваня е пропускането на момента в реалноста,когато възможностите са нагласени за изпълнението на твоето желание и ти трябва да „смениш коловоза„ ,за да започнеш да се движиш в посока но пожеланото.Тези моменти се усещат повече отколкото се виждат и нерядко,това което трябва да направиш е нетипично действие или разговор за теб,а често и нелогичен за другите които те приемат като определен тип човек.Пропуснеш ли момента,реалноста може да не се завэрти пак ,за да се настрои за теб за същото желание ,или евентуално ако би ,то това ще отнеме много време.Междувременно тя се нуждае от от допълнителна енергия и понеже ти искаш да направиш промяната я извлича от теб.Това е спадът за който говориш,а повишаването трябва да ти говори да бъдеш нащрек когато се открехне вратата ,да я отвориш и да влезеш и да продължиш по така създаденото ново направление за теб.
 Един съвет.Бягай колкото се може по-далеч от всяка дейност вкарваща те в повтарящо се ежедневие.Дори да ходиш всеки ден на едно и също място да работиш пак има начини,но може би и сама ще досетиш какво искам да кажа.
 И още нещо.Тази реалност е създадена за теб ,а не от теб.Ти не можеш да я променяш.Можеш само да достигаш по бързо до определените ,или зададените за твоята душа ключови моменти,като прескачаш пълнежа на реалността.
 И още един съвет,ако се чувстваш добре-продължаваш ,ако не ,трябва да си безкомпромисна ,независимо дали от това губиш пари или хора.В тази реалност всичко е лично и само от теб зависи.

П.П.Преди няколко дена направих много обстоен пост по темата ,но той не стигна бял свят.Може би нещо от мрежата или админа не го е харесал -незная.А може би има неща които не трябва да разбираш или някой е преценил,че готови формули и езотерични тълкования не са за това място.Надявам се е проблем по мрежата.В противен случай по-добре се откажете от тая форма на изразяване защото някой крие инфо и се чувства в правото си .Дано да е било проблем по мрежата. :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2:
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #48 -: Юли 21, 2011, 22:27:37 pm »
Супер си  :drinks:Ееее почнах да си мисля,че съм някакъв странен вид животно.Благодаря,ще трябва да го прочета още веднъж два и да го обмисля в детайли,ако все пак ти се пише отново онзи безследно изчезнал пост ,напиши го на един уърд да не се загуби и ми пиши да ти пратя меил. :hi:

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #49 -: Юли 22, 2011, 15:32:09 pm »
Верещагин говори за "надегрегорния" човек в книгите си. Това за което ти говориш пък се нарича аскетизъм. Аз го практикувам спорадично и знам до какво води като ефект, но си обяснявам въпросния ефект като резултат отново от взаимоотношенията си с егрегорите. Визирам връзката енергия - аскетизъм - реализационна сила/власт/. Ако правилно съм те разбрала, то това за което ти говориш е възможно ...примерно в Тибет, на някой връх или в някоя пещера...Но не и тука "в казана".
Би ми било много интересно да разбера според теб възможен ли е надегрегорния човек, как стои въпроса със енергията на такъв човек и как се става такъв човек. И не на последно място: според теб това ли е целта на еволюцията ни - да станем надегрегорни?  :hi:
m2f,
не, не говоря за аскетизъм. Поне и не и както аз го разбирам.
Аскета не генерира допълнително напрежение. Той се осланя, на това, което му е дадено по рождение.
Война от друга страна сам си поставя малки и големи предизвикателства. Съзнателно болково, изчистващо ума състояние.
Това поражда, и от своя страна се поражда (т.е. затворен, но уголемяващ се, развиващ се кръг) умението да се стои в празнотата.
Ако не бързаш да потушиш образувалия се пожар и вибрация, усещаш нещо по-особено. Пак можеш да се фокусираш в празнотата, но тоя път с пълна кошница (под мишница).

След наблюдения и кратки размисли, виждам, че това умение го има у всички хора. Независимо дали се занимават с нещо или не.
Способността да се фокусираш в празнотата, но без особени лични драми става с лична енергия. (поражда се и от своя страна поражда такава).
Т.е. има хора, които при среща на трудности не изпадат в паника и някакви драми, а остават фокусирани и позитивни. Именно това е същото нещо. Може да е някакъв миниатюрен аскетизъм, в конкретната мини-роля. Но като цялостна картина е далеч от това. Аскетизмът, като цяло е крива версия на цялото. Има го фокусирането, но го няма периодичното пълнене на кошницата (личната). Което става с болка и лична инициатива.
За другите въпроси няма време. Но едва ли са спешни/важни.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Daichi

• Четящ
  • *
  • Публикации: 14
« Отговор #50 -: Август 04, 2011, 23:13:16 pm »
  Нека да започна така. Най-голямата илюзия на човека от обикновения клошар до предводителите на големите "тайни" общества е контрола. Няма такова нещо като контрол. Ние не сме способни сами да създадем и да контролираме нищо на този свят, но тази малка илюзия ни пази от пълната анархия в нашето "модерно" общество. Та да мина сега на темата. В пространството и времето както в по-горния пост е описано са ни зададени определени пътища и "контролни" точки. Всичко в този случай със създаването на реалността опира да избор. Свободната воля е единственото нещо, с което са ни дарили за да се развиваме на тоя свят. Въпроса как ще я направляваме и дали ще остане свободна също опира до нашия избор.
  Така, че не хвърляйте излишна енергия в стремежа си да промените реалността. Тя е такава каквато е. Просто направете избора, който за момента ви устройва. Ако той е да отидете на почивка на Хаваите, направете го. Но всеки наш избор води лавинообразни последствия, който никой от нас не може да предвиди. В моите "изследвания" се опитах да предвидя с абсолютна точност какво може да се случи ако реша да (сега тук идва забавната част) да си сготвя доматена манджа. Това което си докарах беше гигантско главоболие.
  Пак се отплеснах. Мисълта ми беше, че ние сме никои. На нас ни е даден неизброим набор от избори за всяка ситуация, но не и привилегията да променяме самите ситуации.
  И в заключение ще споделя нещо което много улеснява поне моя живот. Винаги правете своите избори с лекота и им се наслаждавайте, но бъдете готови за последствията, които те носят.
  Благодаря...

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #51 -: Август 05, 2011, 04:49:52 am »
Дам, и аз мисля така.
Но тук хората искат да прочетат друго. Те мечтаят за велики посижения, велики позиции сила и власт да контролират света. Няма да си спечелиш почитатели като пишеш такива неща. Хората не обичат да им се напомня, че имат свободен избор. Щото им се напомня, че не си правят труда да избират. А това не е гот. Хората искат да знаят колко са велики и колко още по-велики ще станат. И как свободните избори сами ще се избират, а ние през това време ще си представяме колко сме велики.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
« Отговор #52 -: Август 05, 2011, 08:13:45 am »
В пространството и времето както в по-горния пост е описано са ни зададени определени пътища и "контролни" точки. Всичко в този случай със създаването на реалността опира да избор. Свободната воля е единственото нещо, с което са ни дарили за да се развиваме на тоя свят. Въпроса как ще я направляваме и дали ще остане свободна също опира до нашия избор.
  Така, че не хвърляйте излишна енергия в стремежа си да промените реалността. Тя е такава каквато е. Просто направете избора, който за момента ви устройва... Но всеки наш избор води лавинообразни последствия, който никой от нас не може да предвиди...  На нас ни е даден неизброим набор от избори за всяка ситуация, но не и привилегията да променяме самите ситуации.
Винаги правете своите избори с лекота и им се наслаждавайте, но бъдете готови за последствията, които те носят.
Споделям 100%.  :hi:С изключение на частта : "Ние сме никои" :) Изказаната логика 100% съвпада с транссърфинга на Зеланд /чийто нефанатичен почитател съм/.
Ето същото, казано от една жена - екстрасенс: "Бъдещето ни не е определено на 100%. Човек може да променя хода на събитията В ТОЧКИТЕ НА ИЗБОР. Да се измени хода на развитие на събитията не е лесно. За да се случи това, САМИЯТ ЧОВЕК трябва да поиска да се промени, да пусне това, което му пречи".
Остават въпросите: какви избори сме склонни да правим? От какво зависи какви избори сме склонни да правим? Кое предизвиква желанието за промяна в човека?  :)
За себе си аз имам отговорите. Но може би тези въпроси представляват интерес за някой, който още не е намерил отговорите им.
Стигнала съм до генералният извод, че всъщност ЖИВОТА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА...  :yes:
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #53 -: Август 05, 2011, 08:39:31 am »
Всеки човек разполага с едни 30%, в което да се разпростира и да определя бъдещето си. Останалото е, както казват старите хора - писано ти е.

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #54 -: Август 05, 2011, 10:47:59 am »
само бих променила: "писано ти е" в "записал си си го сам, като задължително избираема подготовка, преди да се въплътиш"  :yes:

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #55 -: Август 05, 2011, 11:41:31 am »
само бих променила: "писано ти е" в "записал си си го сам, като задължително избираема подготовка, преди да се въплътиш"  :yes:

Да, така е. Благодаря за корекцията.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #56 -: Август 05, 2011, 14:33:29 pm »
Всеки човек разполага с едни 30%, в което да се разпростира и да определя бъдещето си. Останалото е, както казват старите хора - писано ти е.
:hi:
От толкова време съм във форума, изчел съм сумати дълги и безмислени писания а ето това е една голяма истина написана в едно изречение, единствено не съм съгласен с процента, той е доста по малък.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #57 -: Август 05, 2011, 14:58:21 pm »
Цитат на: Daichi
Ние не сме способни сами да създадем и да контролираме нищо на този свят, но тази малка илюзия ни пази от пълната анархия в нашето "модерно" общество. .......... Всичко в този случай със създаването на реалността опира да избор. Свободната воля е единственото нещо, с което са ни дарили за да се развиваме на тоя свят. Въпроса как ще я направляваме и дали ще остане свободна също опира до нашия избор.
     Не,  не  и  НЕ!!!  Ние,  хората  сме  в  състояние  да  създаваме,  да  контролираме  и  да  променяме  реалноста!!!  Задайте  си  въпроса  за  смисъла  на  живота?  Щом  нищо  не  зависи  от  самите  нас,  щом  ние  сме  "никои"  Защо  се  раждаме?  Защо  сме  създадени  със  съзнание  което  винаги  пита?  Защо  на  някой  от  когото  нищо  ни  зависи  ще  му  бъде  даден  най-великото  нещо  в  живота,  наречено  правото  на  избор?  Защо  това  право  не  се  нарушава  даже  от  собствените  ни  духовни  наставници?  Да,  ние  създаваме  реалност,  но  за  другите,  а  те,  другите  създават  нашата  реалност!!  Ние  можем  да  сменим  обкържаващата  ни  действителност  чрез  избора  си,  а  самата  действителност  можем  да  променим  като  влияем  на  създаващите  реалноста  ни!!  В  каква ли  реалност  ще  живеем,  ако  с  поведението  си  направим  така,  че  да живеем  заобиколени  от  уважение  и  обратното?  И  тук  възниква  въпроса,  доколко  това  е  по  силите  ни,  кое  определя  границите  на  възможностите  ни?  Нашите  възможности  да  създаваме  котнрлираме  и  моделираме  се  определят  ог  процента  интелект  с  който  сме  избрали  да  изживеем  настоящата  инкарнация  (отново  наш  избор - до  десетина  процента)  Задавал  съм  въпроса  защо  избираме  това  низко  интелектуално  ниво  на  живот  и  подтискаща  ни  действителност?  И  отговора  бе  простичък - "Да  грешим  по-често." П.Х. "Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения."  Така,  че  нрупайки  емпиричен  опит,  а  не  знание  ние  променяме  реалноста  на  другите,  а  те  принудени  да  живеят  в  нова  реалност  променят  нашата!  

Цитат на: Daichi
   И в заключение ще споделя нещо което много улеснява поне моя живот. Винаги правете своите избори с лекота и им се наслаждавайте, но бъдете готови за последствията, които те носят.
  Благодаря...
???
    Избора  е  искам,  последствията  са  трябва!  Можем  да  влияем  на  съдбата  си  предвиждайки  последствията  пак  рамките  на  интелекта  си!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #58 -: Август 05, 2011, 15:06:38 pm »
Разбира се, че не сме никои. Разбира се, че имаме варианти пред себе си...В една от книгите, които съм прочела, писана от хипнотерапевт - българин /ако трябва да го цитирам - ще се постарая да си го спомня, в момента не се сещам за името му/като ставаше въпрос за предварителното планиране от страна на нефизичната ни същност на предстоящото въплъщение, беше използван израза "живота се ИЗЧИСЛЯВА"...В математическата грешка, с която работи душата при тези предварителни изчисления аз виждам полето на действие за "импровизации" за въплътения човек. Един вид - съдбата е функция на предвидимостта и способността за промяна в човека. Мисля си също, че в различните случаи този процент на грешка е различен и не може твърдо да се закове. Защото както стават "изненадващи душата гафове" по време на човешкия живот, така стават и "планирани от душата гафове" по време на човешкия живот. Условно използвам думата "гафове". Това е, ако може да се вярва на въпросният източник на информация - хипнотерапевтите, които са оформили опита си с регресии на пациенти в книги.
Да,  ние  създаваме  реалност,  но  за  другите,  а  те,  другите  създават  нашата  реалност!!!
...а другите и ние попадаме един на друг в животите си не произволно, а събрани от сходната си вибрация в даден момент на дадена тема образно казано...т.е. в дъното пак сме ние! Ние вибрираме, не някой друг вместо нас. Виж, вече друг е въпроса как се повлиява и от какво вибрацията на човека... :hi:
« Последна редакция: Август 05, 2011, 15:15:13 pm от m2f »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #59 -: Август 05, 2011, 15:10:50 pm »
Цитат
Избора  е  искам,  последствията  са  трябва!  Можем  да  влияем  на  съдбата  си  предвиждайки  последствията  пак  рамките  на  интелекта  си!
Не.
Егото е "искам". Последствията са "щеш - не щеш"  ;D
Избора е движение от едно нещо към друго нещо - живот!
Цитат
Ние,  хората  сме  в  състояние  да  създаваме,  да  контролираме  и  да  променяме  реалноста!!!
Ние си строим такива Егота, че даже почваме да си мислим, че няма Бог и трябва да заемем Неговата позиция. А от това колко ще си патим и колко си патим вече...
Имаш избор (безкраен) как да се поучиш/изживееш от този свят/реалност. Не казвам, че той - светът, не се променя с нашите действия, ама това вашето граничи с наглостта, а може би някой там горе и го вижда така?
« Последна редакция: Август 05, 2011, 15:12:08 pm от P.E.A.C.E. »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27