Автор Тема: Канабис - дрога ли е или не?!?  (Прочетена 133282 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
Re: Канабис - дрога ли е или не?!?
« Отговор #210 -: Януари 23, 2007, 00:08:16 am »
White Rider обърна ли внимание на анкетата горе -5 на 3. Не е много показателно, че всички са на нашето мнение, не мислиш ли. Аз поне от статистики разбирам. Първо като цяло, далите своето мнение са твърде малко 8. И случаите са разпределени почти по равно.

А колкото до това, че канабиса е извън закона, така е и така трябва, според мен. Ама това тука е свободна държава и има свобода на словото, или трябва да има. Можем да си обсъждаме темата колкото щем - как го правят по телевизията, да не са арестували някого там.
е законът е моята област пък и съм запознат, казах, че не всички мислят това, така че да не се генерализира :)

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #211 -: Януари 23, 2007, 00:23:41 am »
параноята е лошо лекарство

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #212 -: Януари 23, 2007, 00:43:44 am »
да не се обсъждаме помежду си, лейди
един дебат не трябва да прераства в деспотично налагане на позиция или да бъде ограничаван. казаха се неща, които могат да накарат и двете страни на спора да се замислят достатъчно, за да имат по-широка представа какво правят.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #213 -: Януари 23, 2007, 00:53:57 am »
Така е, разбира се - и тъкмо затова от самото начало призовавам за повече обективност при разглеждането на въпроса/темата : ако марихуаната е обявена за дрога, то защо е така - заради нейните "изключително вредни ефекти", заради "десоциализиращият и антихуманен характер", или пък заради тъкмо обратното... ?
Параноята е лошо лекарство, но прикриващото се зад Закона безхаберие е много вкусна отрова за умници като д-р ЕдиКой си от националния институт по здраве-опазване... ;D

musica universalis

Неактивен portentosum_mare

• Четящ
  • *
  • Публикации: 38
« Отговор #214 -: Януари 23, 2007, 14:24:54 pm »
Интерес марихуаната да е забранена има, но като че ли това не е толкова лошо поради следните причини:
както вече се изтъкна, когато човек е разумен и прави нещата с мярка всичко е наред и предполагам известни експерименти с някои вещества не са страшни. :-\
Но поради масираната пропаганда на масовия стереотип на \"готиното\" , търсеното, всичко, което би направило младите хора привекателни обекти вече ce стига до ситуацията на зомбирането и невъзможността едно 13-14 годишно дете адекватно да преценява кое е в рамките на допустимото .
Дори и  много малко неща ни правят физически зависими, намирам, че психоложичката пристрастеност е пъти по-страшна.
В последните години  обективни фактори, които неколкократно и в различни теми от форума се разгледаха, причиняват всеобщото подчинение и замъгление именно в младите хора, които за съжаление в момента, в който трябва да се себеидентифицират и самоизградят биват заробени от масовостта, лансирана по медии и защитавана от приятелските групички, където конструктивният диалог отстъпва на страдната терапия.
В утротo, когато само ти, знаеш, че е още снощи,  животът е красив.

anna

• Гост
« Отговор #215 -: Януари 23, 2007, 18:04:14 pm »
Интерес марихуаната да е забранена има...

Когато  нещо  е  в  зоната  на  забраната, точно  тогава  хората  се  изкушават  да  го  пробват!
Факторите, които  влияят  са  много, точно  както  са  много  и  комбинирани  човешките  гени  в  нас. Не  може  да  се  отсъди  едностранчиво  къде  е  причината, трябва  да  се  "сканира" съответния  човек.
Щом  се  преработи  канабисът, естествено  че  е  опасен(в  зависимост  и  от  добавените  съставки)
Сега  се  сещам  за  една  прилежно  отглеждана  градинка  канабис(окопана, навързана  с  канап  и  колчета), точно  зад  една  детска  градина! Явно  не  важат  държавните  забрани...Той  и  някой  си  поп  гледал  трева, с  коментара  че  е  за  лекуване. Е, аз  не  съм  в  запозната  с  този  бизнес, не  отсъждам. :D :P

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #216 -: Февруари 02, 2007, 18:55:25 pm »
Аз глсувах, че е дрога, въпреки предните ми постове.
Просто така се използва, може и ДА НЕ Е ! (което е вярно) НО ГО ИЗПОЛЗВАТ ТАКА !  >:(

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #217 -: Февруари 02, 2007, 18:59:59 pm »
грешиш, точно обратното е. обявено е за дрога и се използва сякаш не е. всеки наркоман прави някаква сметка колко твърд наркотик да вземе, за да не се прецака кардинално. а сред пушещите марихуана има доста, които пафкат без да спират и дори не знаят колко са употребили на ден. освен това друг белег на твърдите наркотици е, че причиняват пристрастяване и затова някои са принудени да взимат, заради абстиненцията. а при марихуаната причините за взимането са съвсем други и е по-скоро за разпускане.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #218 -: Февруари 02, 2007, 19:11:30 pm »
Не ме разбирай погрешно, моля те !
за мен НЕ е дрога и за аверите от квартала не е, но май май я използват така ...

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #219 -: Февруари 02, 2007, 19:34:24 pm »
а ти се опитай да разбереш какво написах и не се страхувай, че някой ще си помисли, че я подкрепяш. имаше кампания от разни вип-персони и не са привикани никъде. дебатите за или против са позволени, а ние точно това правим тук, дебатираме.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #220 -: Февруари 02, 2007, 21:21:59 pm »
Най-вероятно в крайна сметка ще започне да се продава като специализирано лекарство за конкретни болести. По-същия начин по който се ползват и по-силни наркотици като морфин. В крайна сметка какво е аптеката - Drug store - дрогерия .  Че марихуаната може да се ползва като опиат то е ясно. За мен лично въпроса е по-скоро наказуемо ли трябва да бъде нейната употреба от пълнолетни или не ? Трябва ли да се лежи в затвора за това "деяние" ? И пак както бях загатнал в една тема - ако е до злорадстване - ето аз не ползвам канабис - много други обаче го правят мога спокойно да си стоя и да гледам сеира как хиляди хора отиват в затвора. Разбира се понеже няма как това да стане напрактика - ще пострадат само някои които ще бъдат жертвани за угода на тълпата, която ще е гледала сеира, или представлението, драмата и ще пие сутршнния "допинг" чаша горещо кафе  ;) Аз принципно съм против каквито и да е забрани когато се отнасят до лични преживявания и не засягат по никакъв начин други лица тъй като подобни забрани не водят до нищо друго освен  до корупция или в по-песиместичен вариант цивилизация от типа на тази описана от Оруел.

Лек от марихуана ще бори затлъстяването   

Според представител на компанията новият препарат ще подтиска чувството на глад у пациентите с наднормено тегло.   

През втората половина на тази година във Великобритания ще бъдат извършени клинични изпитания на лекарство срещу затлъстяване, създадено на основата на активни компоненти на марихуаната, съобщи британската фармацевтична компания GW Pharmaceuticals, цитирана от Ройтерс.

Според представител на компанията новият препарат ще подтиска чувството на глад у пациентите с наднормено тегло. Известно е, че един от страничните ефекти на действието на марихуаната е повишаването на апетита.

Според Джъстин Гойер, изпълнителен директор на GW Pharmaceuticals, сред 70-те разновидности на канабиноидите, съдържащи се в това растение, има вещества, оказващи противоположното въздействие. Като суровина на новия препарат ще бъде използвана марихуана, отглеждана в парници на територията на Великобритания.

Препаратът трябва да премине през три стадия на клинични изпитания. Според резултатите от тях съответните инстанции в ЕС, а също в САЩ и други страни ще решават дали той да бъде одобрен или не. А това означава, че могат да минат години, преди препаратът да се появи на пазара.
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 22:06:25 pm от Alien »

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #221 -: Февруари 02, 2007, 23:01:45 pm »
те ще забранят цигарите, ти за марихуаната си се закахърил  :-X

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #222 -: Февруари 02, 2007, 23:11:09 pm »
те ще забранят цигарите, ти за марихуаната си се закахърил  :-X

За цигарите съм чувал само за публични места, което е уместно щото не е редно да се пречи на тези кои не искат да гълтат дима. А иначе аз за марихуаната изобщо не съм се закъхарил а за хората  :P ;). Имаше един филм от 93г.- Разрушителя и там всичко беше забранено и се наказваше със затвор  - кафе , цигари, алкохол, че дори и секс - всички живееха мирно и щастливо....... уж  ;)
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 23:12:30 pm от Alien »

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #223 -: Февруари 02, 2007, 23:21:10 pm »
без тези неща трябва да ти извадят жлезите, за да не ти липсват и  да живееш мирно и щастливо... о сетих се кои нямат жлези и телесни процеси - немъртвите (зомбитата). бтв то е подобно на енергийното облъчване - блокиране на чакрите, които са свързани с определена жлеза и от там блокиране на някои дейности на тялото :---

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #224 -: Февруари 04, 2007, 05:30:40 am »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27