Автор Тема: Канабис - дрога ли е или не?!?  (Прочетена 133193 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
Re: Канабис - дрога ли е или не?!?
« Отговор #195 -: Януари 20, 2007, 16:04:27 pm »
Тая тема направо не мога да я повярвам!!! :o

Оберон, брат ми с тоя ключ се хвърли от петия етаж. Така че не ми говори на мен тия. Беше на тринадесет. При аутопсията казаха, че няма алкохол или друг вид наркотик в кръвта, после разследването показа, че са го подлъгали да се напуши с приятелчетата, не за еди кой си път, а за първи. В старият ми квартал когато бяхме съвсем малки един наркоман се хвърли от двайстия етаж на нашия блок и се размаза. Психолозите предположиха, че канабиса отключил тоя травмиращ спомен или нещо такова.

Виждал ли си групичка днешни тийнейджъри събрани да пушат тревичка и да се наливат с бира - последните които видях нямаха и 13 години. Явно много им харесва в астралния свят, щом така дърпат натам. :-X

Виж, ако ти имаш някакви лични духовни преживявания подсилени от канабиса ще те разберем, може би. То сега и халюциногенните гъби са на мода и аз съм чел как действат и как са ги ползвали шаманите, пък и са по-силни, ако искаш можеш да пробваш и тях.
Обаче канабиса си е дрога от всякъде и наистина на всеки действа различно, но това, че на едни не им влияе особено, не значи, че трябва да го легализираме например.

hristog

• Гост
« Отговор #196 -: Януари 20, 2007, 18:00:34 pm »
13 годишен човек ако го пуши е възможно такова нещо да се случи... да не говорим и за по малка възраст :o аз за първи път пуших на 20 - разликата в годините е огромна. човек е по улегнал и уравновесен отколкото един 12-13 годишен тийнеджър на който всичко му е ново и интересно... съжалявам за брат ти но на всеки човек дрогата действа различно...зависи от 100 неща..

най важното е като правиш нещо каквото и да е то да знаеш:

на правилното място, в точното време и с правилния човек !!!
:-\
« Последна редакция: Януари 20, 2007, 18:01:44 pm от DarkSide »

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #197 -: Януари 20, 2007, 18:04:45 pm »
Благодаря Dark Side. И аз така мисля, че възрастта е от значение.
Виждам, че и ти си на моето мнение - канабисът си е дрога отвсякъде, то това беше всъщност същността на тази дискусия.

КАНАБИСЪТ Е ДРОГА. КРАЙ НА ДИСКУСИЯТА.   :-X

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #198 -: Януари 20, 2007, 18:18:09 pm »
Не съм съдил никого. За втори път в този форум ми се налага да обяснявам, че не проявявам някакви негативни чувства към наркоманите, а само съчувствие.
Не си спомням годината, но говоря за случай който стана в квартал Изгрев, гр. Пловдив, момчето скочи от покрива на 20 етажен болк - Преспа 4, аз живеех на 7 етаж. Ако е за същият случай много бих искал да знам каквото знаеш ти, понеже за мен си остана мистерия, како и за много мои приятели и връстници. Казаха ни само, че е бил наркоман и под въздействие на дрогата е постъпил така. След него заключиха покрива, а аз обичах да се качвам горе - гледката беше и сигурно все още е страхотна.

Както и да е, дори да не става въпрос за същото момче, лека им пръст на всички като тях, наркомани или не.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #199 -: Януари 20, 2007, 20:21:54 pm »
КАНАБИСЪТ Е ДРОГА. КРАЙ НА ДИСКУСИЯТА.   :-X

А, това пък какво е ?
« Последна редакция: Януари 20, 2007, 21:36:38 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #200 -: Януари 21, 2007, 08:33:32 am »
Е вярно, малко се поувлякох накрая. То е от емоцията.  :-[ Съжалявам    ::)
Вярно, че има разлика, но все пак води до пристрастяване, нали. Явно от там съм изходил.

Eon

• Гост
« Отговор #201 -: Януари 21, 2007, 08:38:56 am »
Някой чете ли предните 14 страници преди да пусне мнение?

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #202 -: Януари 22, 2007, 15:21:41 pm »

...Явно не е чел! - благодаря за въпроса, Eon!...
На някои многознайковци, чули-недочули, явно им е
достатъчен хорският слух и не им трябва да четат -
те просто знаят... всичко... :P

(...) В старият ми квартал когато бяхме съвсем малки един наркоман се хвърли от двайстия етаж на нашия блок и се размаза. Психолозите предположиха, че канабиса отключил тоя травмиращ спомен или нещо такова.

Излишно е да обясняваме колко много хора, които не са и помирисвали канабис (или някаква дрога), се размазват от самоубийство... Излишно е да питам DreamCatcher дали е чел/а/ някакви съдебномедицински статистики, за да ми посочи какъв процент от самоубийците са пушили канабис (или са приели дрога) и какъв - не... Излишно е да питам DreamCatcher дали има представа за начините, по които канабисът (или някой наркотик) въздейства над съзнанието и за механизмите, по които се оформя и осъществява намерение за самоубийство, за да видим каква е връзката между тези неща и има ли зависимост между тях... Излишно е да питам, защото DreamCatcher дори не знае дали става въпрос за същото момче, нито дали споменатите самоубийци са наркомани или не...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #203 -: Януари 22, 2007, 20:42:30 pm »
@flydragon аз съм чел такива статистики и коментарите на следователи също, но нито те, нито аз можем да твърдим със сигурност, че канабисът сам по себе си може да причини някакъв такъв ефект. Може да накара да паднат известен брой задръжки, но не и да промени коренно поведението на употребяващите го. Дори напушен реакциите на човек са негови собствени и ако стане някакъв инцидент, то той е заради други психологически проблеми, които има човек и които в нормално състояние (въпрос на устойчивост и затова не мога да се съглася, че 15-16 годишни, които пушат трева са нещо повече освен глупави - всъщност доста се забавлявах с днешната тройка на разсъмване по радиото, темата беше точно за тревата и цигарите и в ефир открито нарекоха една 15 годишна от Добрич идиот, за нейно добро разбира се) биха били потиснати или овладени.
Лично аз смятам, че освен директна промяна в поведението, канабисът предизвиква и други бъгове, с по-дълбок енергиен характер.

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #204 -: Януари 22, 2007, 21:41:14 pm »
Така, гледам, че тука се пише по мой адрес докато ме няма.
Съжалявам, че изнесохме разговора си за това какво знам и какво не знам за конкретния случай в лични съобщения. Fly Dragon вече каза, достатъчно по тази тема.

Колкото до първите страници, да не ги прочетох веднага, понеже бях доста афектиран от темата. Прочетох ги след това, извинявам се. А за протоколи и статистики, психолози, полицаи и доктори въобще не ми говорете, достатъчно си имах работа с тях покрай това което стана с брат ми. И други статистики съм чел, понеже имат общо със специалността ми. Освен това съм мъж, да е ясно, Eon.

Който още не му е ясно дали канабисът е свястно нещо да си преговори това - от страницата на  Министерството на здравеопазването.

Какво да знаем

- Обикновено канабисът се пуши самостоятелно или смесен с тютюн в саморъчно направени цигари (джойнт, масур, конус), в наргиле (или бонг) или лула. Може да се поглъща през устата, при което ефектите се появяват по-късно и изразеността им в по-голяма степен е извън контрола на употребяващия.

- Канабисът може да има много различно по сила въздействие - някои разновидности (напр. т. нар. skunk) са много силни. Ефектите варират значително и според средата, околните хора, опита, личностовите характеристики, емоционалните проблеми в момента и очакванията на употребяващия.

- Някои разновидности канабис (или високи дози) имат ефекти, подобни на тези при LSD.

- Различните начини за обработване или смесването на канабиса с други психоактивни вещества ( напр. 'друсана трева') може да доведат до много опасни за здравето последици.

- Съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите канабисът е високорисково наркотично вещество и според Наказателния кодекс който 'произведе, преработи, придобие, разпространява, съхранява, държи, превозва или пренася' такова вещество се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева. Разпространението включва и даването или продаването на малки количества на приятели.

- Мнението, че 'може да си имаш малко количество за лична употреба' е широко разпространена заблуда, изиграла лоша шега на немалко хора. Не се наказват единствено лица, за които чрез експертизи е установено, че са зависими и количеството, което държат (придобиват, съхраняват, пренасят) е в размери, сочещи, че то е предназначено за еднократна употреба.

Ефекти

- Търсените ефекти са приятно отпускане, еуфория, приказливост и намаляване на задръжките (и комплексите), чувство за съпричастност с компанията, както и задълбочаване на сетивния опит (по-ярко възприемане на звуците, цветовете, вкуса, миризмата).

- Физиологичните ефекти включват учестяване на пулса, зачервяване на очите, може да има усещане за сухота в устата и да бъде повишен апетитът.

- Докато трае въздействието на канабиса изпълнението на интелектуални задачи, изискващи запомняне и логично мислене или на задачи, изискващи добра преценка и координация на движенията (напр. каране на кола или работа с машини) е влошено.

- В по-късните стадии употребилият става тих, рефлективен и унесен. - След преминаване на въздействието човек може да чувства умора и липса на енергия.

- При по-големи дози възприемането на звуците, цветовете и другите усещания могат да бъдат изострени или изкривени, а мисленето става бавно и объркано.

- При големите дози ефектите на канабиса са подобни на тези при халюциногените (дезориентираност, безпокойство, неприятна превъзбуда и напрегнатост, псевдохалюцинации). Може да се появи пристъп на паника, тревожностово разстройство или да започне психотичен епизод (психично заболяване в тесния смисъл).

- При дългосрочно приемане се развива умерен толеранс (нужда от по-високи дози за постигане на ефект).

- При някои употребяващи се формира психична зависимост и те имат затруднения, когато искат да прекратят вземанията.

Рискове

- Уврежда се краткосрочната памет и възможността за концентрация.

- Употребилият може да стане много напрегнат, да преживява силни страхове и параноично състояние (чувство за заплашеност, страх че те преследват и искат да ти направят нещо лошо) или да бъде съсредоточен върху силно изразеното сърцебиене и мисълта, че ще умре. Освен от наркотика тези състояния се влияят значително и от околната обстановка и настроението на употребяващия.

- Нарушената адекватност на преценките /намалена концентрация на вниманието, нереално възприемане на времето и пространството, забавено време при реагиране/ и лошата координация могат да доведат до инциденти и злополуки (човек не бива да шофира или да се вози заедно с употребил канабис шофьор).

- При редовно вземане някои употребяващи стават вяли, кръга от интересите им се стеснява и губят желание за постигане на цели, които преди това са ги интересували.

- Абстинентният синдром при канабиса е слабо изразен, но при някои употребяващи е налице раздразнителност и напрегнатост, безпокойство и проблеми със заспиването.

- Тъй като вдишваният дим при пушенето на канабис съдържа катран и други вредни съставки (катранът е с 50% повече отколкото при цигарите с високо съдържание на катран) при редовна употреба значимо нараства рискът от белодробен рак, хроничен бронхит и други белодробни заболявания.

- Редовното пушене на джойнт, съдържащ и тютюн, може да доведе до формиране на зависимост към никотин.

Eon

• Гост
« Отговор #205 -: Януари 22, 2007, 21:51:23 pm »
Ей горе съм сложил анкета. Гласувайте да видим.

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #206 -: Януари 22, 2007, 22:27:48 pm »
Хм, може да си прав.
То някои хора обаче, казаха, че имали психична зависимост от храната в Мак Доналдс. Знам ли. Всяко нещо към което човек може да се пристрасти и после се пристрасти сигурно трудно се оставя, нали така?!  laugh :P

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #207 -: Януари 22, 2007, 23:36:18 pm »
По същия начин можеш да възкликнеш "Ама защо изобщо го има този форум?"  Споко бе, момиче!   ;)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #208 -: Януари 22, 2007, 23:44:48 pm »
всички тук както стана ясно не подкрепяме марихуаната. ти го изкара като някаква обща политика

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #209 -: Януари 22, 2007, 23:52:47 pm »
White Rider обърна ли внимание на анкетата горе -5 на 3. Не е много показателно, че всички са на нашето мнение, не мислиш ли. Аз поне от статистики разбирам. Първо като цяло, далите своето мнение са твърде малко 8. И случаите са разпределени почти по равно.

А колкото до това, че канабиса е извън закона, така е и така трябва, според мен. Ама това тука е свободна държава и има свобода на словото, или трябва да има. Можем да си обсъждаме темата колкото щем - как го правят по телевизията, да не са арестували някого там.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27