Най-големият мит, че тревата е стъпка към твърд наркотик...
Тревата действа на всеки човек по различен начин, всеки сорт действа по различен начин.
Няма физическо пристрастяване. Няма и психическо пристрастяване, причината не е в самата трева, а в самият човек. Ако може да се говори за пристрастяване, то е на вид емоционална основа и е много по-слобо, отколкото при кафето, например. Т.е. има вид емоционална абститенция, ако примерно си пушил в продължение на седмица по 2-3 цигари на ден, но тя е слаба,бързо отшумява и е строго индивидуална. Такива със по 7-8 цигари на ден са единични случаи и това на всички езици се нарича осиране(с извинение).
Все пак това не е хляб и не бива да се прекалява.
Наложително е да бъде легализирана, защото в момента се обслужват интересите на "подземните" монополи. Освен това така няма никакъв контрол над употребата.
Със сигурност изостря сетивата и възприятията, поражда идеи, създава настроение.
Но със сигурност не за всеки, още по-малко за деца.
Ако не съм се изразил добре, смисълът на поста ми е "За марихуаната, но под контрол и със специални условия".
След пушене на марихуана 2 пъти съм се отделял от тялото си, незапланувано и автономно. Първият път бях легнал и просто духът ми(може би) се издигна на 20-на см.. от тялото, а вторият път беше по осъзнато и осезаемо, издигнах се до тавана, като огледах цялата стая, включително тялото ми, което беше в позиция "stand by".
А дали трябва да се лежи в затвора за употребата на марихуана? Мисля, че самият въпрос е абсурден. Нова крачка към контролираното общество. Еквилибриум не е излюзия...
И както е написано из темата, тези, които пушат се изказват позитивно за тревата, а тези, които не са опитвали се изказват негативно? Не е трудно да си направим извод, нали?
Аз пуша цигари, ама никога няма да се изкажа позитично за тях..Дали е дрога? Това е просто дума, в която можем да вложим различно значение, след като сме я приели сме длъжни да кажем "да, дрога е", но по-малко дрога от кафе или цигари.
Интересно е, човек има рецептор точно за THC, който не служи за нищо друго или поне не е известно?!
Бих взел отношение по много мнения, но ще се огранича с WhiteRider
и
"не усещаш зависимост, но не мислиш да спираш" - Може би искаш да бъдеш вегетарианец, не усещаш зависимост от месо, но не мислиш да го спираш!?! Защо, сигурно защото те мързи, трудно е да си промениш навиците или месото просто ти харесва?!?
Това е въпрос на желание, не на необходимост!
DreamCatcher, теб те разбирам защо си против марихуаната и я наричаш боклук, прав си може да отключиш какво ли не с нея, затова казах, че не е за всеки, най-малкото за деца, но помисли братле...едва ли причината е била тревата

Всъщност може да е било, още по-просто:( понякога води до разконцентриране и загуба на равновесие.
Със сигурност води до временна загуба на краткотрайна памет.