Автор Тема: Канабис - дрога ли е или не?!?  (Прочетена 133130 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен AU

• Пишещ
  • Публикации: 851
Re: Канабис - дрога ли е или не?!?
« Отговор #255 -: Април 24, 2007, 20:28:26 pm »
 на 5 май в събота другата седмица ще е ществието на Промена.орг за узаконяване на Канабиса , ще отразя  :D

karutzar

• Гост
« Отговор #256 -: Април 25, 2007, 00:12:47 am »
Къде и кога ще е протеста? Защото се "дочува", че и копривата ще бъде забранена - имала благотворно влияние в/у човешкия организъм. И не се нуждаела от специални грижи за отглеждането и. Точно както канабиса/конопа.
 ;DНяма да се учудя ако от утре забранят и пшеницата защото била нужна като храна на човека  ;D

Неактивен AU

• Пишещ
« Отговор #257 -: Април 25, 2007, 18:02:20 pm »
Къде и кога ще е протеста? Защото се "дочува", че и копривата ще бъде забранена - имала благотворно влияние в/у човешкия организъм. И не се нуждаела от специални грижи за отглеждането и. Точно както канабиса/конопа.
 ;DНяма да се учудя ако от утре забранят и пшеницата защото била нужна като храна на човека  ;D

Global Marijuana March, Шествие 2007:
Шествието тази година ще се проведе на 5.05.2007 (Събота)
Сборният пункт ще бъде пилоните на НДК.

Сбор: 15:30, тръгване в 16:00

Все още няма обявен маршрут, но предполагам няма, да е много по-различен от предишните.

Вечерта, ще има парти на открито, вероятно в градинката на Театъра, при екс мавзолея.

http://promena.org/forum/viewforum.php?f=28

:)

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
« Отговор #258 -: Април 26, 2007, 10:15:53 am »
Голям майтап ще да е  това събиране, като се напушат протестиращите няма да знаят нито кои са, къде са, и какво правят тук, а за маршрута да не говорим.

Австралия. Безкрайно поле, засято с коноп. Един наркоман се промъква и почва бързо да бере и си мисли:
"Ще задигна една торба, ще я изсуша, и съм уреден за цяла година".
Изведнъж обаче забелязва в далечината полицейска кола. Ами сега?
Гледа наблизо - стадо кенгура. Веднага взел решение - съблякъл се, смесил се с кенгурата и почнал да подскача заедно с тях.
По едно време съседното кенгуру го бутнало с лакът и му изсъскало:
- Свали си чорапите бе, ще издадеш цялото стадо!

Неактивен AU

• Пишещ
« Отговор #259 -: Април 26, 2007, 11:57:40 am »
Голям майтап ще да е  това събиране, като се напушат протестиращите няма да знаят нито кои са, къде са, и какво правят тук, а за маршрута да не говорим.

:-X
« Последна редакция: Април 26, 2007, 11:58:40 am от esoundc »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #260 -: Април 26, 2007, 14:51:44 pm »
Лично аз смятам, че ако се легализира ще се употребява по малко.
Няма да е толкова "модерно" и никой няма да се фука как го спрели киуките, той изхвълил матеряла и много го вързало ...
хайде стига жаргон вече, тук съм в друга среда  laugh

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #261 -: Април 26, 2007, 15:45:04 pm »
Лично аз смятам, че ако се легализира ще се употребява по малко.
Няма да е толкова "модерно" и никой няма да се фука как го спрели киуките, той изхвълил матеряла и много го вързало ...
хайде стига жаргон вече, тук съм в друга среда  laugh

Определено няма да е по-малко! Най-вероятно ще достигне процента на тези които пушат цигари  ;). Разбира се под "по-малко" трябва да уточниш какво разбираш. По-малко хора ще я ползват или тези дето я ползват ще употребяват по-малко  ;) Но и при двата случая ще има нарастване.

ipnovst

• Гост
« Отговор #262 -: Май 03, 2007, 00:10:43 am »
  С този пост не искам да насърчвам употребата на марихуана,а просто да накарам хората да се замислят и проумеят че около "ганджата" и нейната консумация съществуват много митове и лъжи!Ще се опитам да изложа възможно най-обективно моето мнение относно употребата на марихуана.
 Ето го и моето мнение.Ще започна от там че марихуаната е опиат,и като такъв съществува реална опасност от пристрастяване.Дотук добре,обаче човек се опива и от алкохола,и може да се пристрасти и към него!И тук изниква въпросът защо марихуаната е забранена за употреба а алкохолът не?Някои ще кажат(повечето от тях дори и си нямат на идея за какво става въпрос >:()че човек се пристрастява много по-лесно към марихуаната защото е "дрога"!Ако трябва да бъдем съвсем точни факт е че е по лесно човек да се пристрасти към марихуаната отколкото към алкохола,но това е строго индивидуално!Пристрастяването към марихуанта също изисква редовна употреба в продължителен период от време-ФАКТ.Цялата работа зависи от това какъв човек сте(няма да коментирам случаите на употреба на марихуана на лица под 16,17-18.г възраст,където същата в повечето случаи наистина има пагубен за личността ефект :().Някои хора не употребяват алкохол защото не им понася или по други съображения,но други пък посягат към чашката с цел релаксация и отмора!Ами нещо такова(ще се опитам по-надолу да разясня какво точно имам впредвид под"нещо такова") е и с марихуаната.Познавам ХОРА,които са пробвали(някои от тях и повече от един път) марихуана и са останали с отрицателно мнение за нея,познавам и ЧОВЕК(държа да обърнете внимание на единственото число),за когото може да се каже че е пристрастен.А за другата част от познатите ми навлезли в света на ганджата,т.е. тези които употребяват "конопа" в някакви граници(тук вече трябва да спомена че съм се обедил че тези граници са строго индивидуални!)мога да кажа само едно-ТЕ НЕ СА НАРКОМАНИ,НЕ СА ПРИСТРАСТЕНИ,и между тях и лицата употребяващи истинските наркотици(т.е.СИНТЕТИЧНИТЕ),трябва да се прави съществена разлика!
 Като цяло идеята че марихуаната е наркотик е меко казано глупава!Защо?Защото няма как да наречеш една билка наркотик.И ментата и валеряня са билки и имат интересно въздействие върху човешката психика и разум,но никой не ги определя като наркотици!(Сигурен съм че някои ще се опитат да ме оборят с факта,че и кокаина се добива от растения,но трябва да се отбележи че кокаиновите листа търпят моного голямя и съществене обработка,докато стигнат на черниа пазар под формата на "кока".)Трябва да признаете че изречения от рода:"Ти си наркоман,защото изпуши цветът на това растение"са меко казано ТЪПИ!Мога да дам и следният интересен пример:пуша тютюн(как е тръгнало скоро и него ще го забранят >:() вече близо 6 години,а марихуана пуша мисля вече повече от 2 години.Идеята ми е че когато не съм пушил тютюн повече от няколко часа се изнервям,изпотявам и получавам прочие неприятни усещания,докато мога да изкарам остатака от живота си без марихуана(което би било много жалко ;D)без да се замислям над този факт по-често от 1-2 пъти месечно.
 Сега да се опитам и да изясня какво имах впредвид под "нещо такова"в пърият абзац на поста.По-напред в дискусията бе споменато(неможах да го извадя като цитат)че марихуаната действа положително на едни и отрицателно на други.За мен това е така!Ако сте от типа хора-трябва да имам най-новият модел GSM,да карам хубава кола,да движа с яко гадже,дрехите ми задължително трябва да са маркови и скъпи и т.н. глупостЕ, едва ли ще виждате в маихуаната нещо повече от безмахмурлийското напиване и "гъзарщина".Истината е че колкото повече човек е отворен към света и духовното си разитие,толкова повече вижда в употребата на "тревата" нещо положително и стимулиращо,нещо което му помага да отвори сетивата и разумът зи са света :).А доколкото ми е известно повечето от посетителите на този сайт са от втория тип ;).
 Бих искал да завърша с това че за мен пушенето на "канабиса" е общо взето трудно за описване и сравнение  преживяване.Радвам се че съм имал възможността да преживея и преживявам такъв опит ;).

P.S. Ако все още не сте пробвали и имате желание все пак ви съветвам да не ми вярвате сляпо и да се поинтересувате за медицинската и психическата гледна точка свързана с употребата.
 P.P.S.Що се отнася до филосовската гледна точка то тя е 100% ясна-пушете братя :) ;) :D ;D.

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #263 -: Май 03, 2007, 14:49:17 pm »
Истината е че колкото повече човек е отворен към света и духовното си разитие,толкова повече вижда в употребата на "тревата" нещо положително и стимулиращо,нещо което му помага да отвори сетивата и разумът зи са света
Що се отнася до филосовската гледна точка то тя е 100% ясна-пушете братя :) ;) :D ;D.
За теб истина, за мен - неистина. Сетивата и разумът нямат нужда от "трева", за да се стимулират. Това е мойто мнение. Всеки има някаква цел, която го мотивира и стимулира. Не е необходимо да пушиш.
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

ipnovst

• Гост
« Отговор #264 -: Май 03, 2007, 19:51:25 pm »
Цитат
Не е необходимо да пушиш.
Не е!То в тоя живот единствното задължително е да ядеш и да пиеш вода :)!

karutzar

• Гост
« Отговор #265 -: Май 04, 2007, 10:46:25 am »
ipnovst, Невена има друго предвид. Че няма нужда от стимуланти за да "намериш" себе си.
Лично аз мисля, че тревата не е наркотик (абе въобще има ли точна дефиниция какво точно представлява наркотик?). И че е полезна за човешкото здраве. И менталното здраве също. И че забраната да се употребява трева е въпрос на бизнес -  ;D така де - трябва да бъдем болни и да си купуваме лекарства. Същото важи и за хлорирането на питейната вода. Знаем колко е вреден хлора. Да ама се използва за "пречистване" на водата.
 ;D Ами що не я озонират? И по-евтино ще им легне...
Да ама не - чичковци-паричковци трябва да гушат мангизки...  ;D

ipnovst

• Гост
« Отговор #266 -: Май 04, 2007, 12:28:43 pm »
  :) :DАми аз разбрах нейният пост,просто се опитах един вид да се пошегувкам :)(явно неуспешно).
Цитат
Че няма нужда от стимуланти за да "намериш" себе си.
Тука и аз съм на същото мнение,не е задължително да употребяваш(като цяло думата "задължително" звучи много глупаво),за да постигнеш каквото и да е!
Цитат
(абе въобще има ли точна дефиниция какво точно представлява наркотик?).
Ще ти кажа каква е мойта дефиниция за думата наркоман:За мен това е човек който прави нещо против волята си!

P.S.То според мойте убеждения излиза че половин България са наркомани,защото пушат тютюн прптив волята си!!!Ама като се замисля върху този извод,стигам до обеждението че и в него има известна доза истина!!!

Неактивен eler

• Четящ
  • *
  • Публикации: 63
« Отговор #267 -: Май 07, 2007, 12:58:34 pm »
х

по моему това което трябва да се забрани е друсаният коз...

инак като се завърти урагана на илюзиите е много трудно да се не вплетеш в някоя от тях и да не възникне депресия-гняв-омраза-самоомрза и тн.. /вместо да се отпуснеш в окото му и да наблюдаваш пасивно/    и тн... чието възникване спомага за надграждане на замъгляващите природата ни конструкции освен ако се не разбере в корен или още root ...
« Последна редакция: Май 07, 2007, 13:23:13 pm от eler »

Неактивен AU

• Пишещ
« Отговор #268 -: Май 08, 2007, 14:45:42 pm »
  :) :DАми аз разбрах нейният пост,просто се опитах един вид да се пошегувкам :)(явно неуспешно).
Цитат
Че няма нужда от стимуланти за да "намериш" себе си.
Тука и аз съм на същото мнение,не е задължително да употребяваш(като цяло думата "задължително" звучи много глупаво),за да постигнеш каквото и да е!

абсолютно съм съгласен с това , не е задължително да се напушиш , за да разбереш с какво искаш да се занимаваш, друг е въпроса с обострянето на възприятията в момент на дадено действие. При мен беше така , занимавах се с каквото харесвам , а приятелите ми пушеха трева и хашиш , аз им се карах постоянно .  В  4 курс малко преди да завърша техникума пропуших и аз , и честно , това ме спаси донякъде от разни ужаси които се случиха в живота ми в последствие  ;)
« Последна редакция: Май 09, 2007, 00:14:44 am от esoundc »

Неактивен AU

• Пишещ
« Отговор #269 -: Май 08, 2007, 14:48:53 pm »
х

по моему това което трябва да се забрани е друсаният коз...

и този генетично изменения , който струва сума и пари грама  >:(, гледат го на лампи и е натъпкан догоре с пестициди и химикали  примерно , и ти се чудиш сега ефекта от пестицидите ли е , или от тревата  :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27