С този пост не искам да насърчвам употребата на марихуана,а просто да накарам хората да се замислят и проумеят че около "ганджата" и нейната консумация съществуват много митове и лъжи!Ще се опитам да изложа възможно най-обективно моето мнение относно употребата на марихуана.
Ето го и моето мнение.Ще започна от там че марихуаната е опиат,и като такъв съществува реална опасност от пристрастяване.Дотук добре,обаче човек се опива и от алкохола,и може да се пристрасти и към него!И тук изниква въпросът защо марихуаната е забранена за употреба а алкохолът не?Някои ще кажат(повечето от тях дори и си нямат на идея за какво става въпрос >

)че човек се пристрастява много по-лесно към марихуаната защото е "дрога"!Ако трябва да бъдем съвсем точни факт е че е по лесно човек да се пристрасти към марихуаната отколкото към алкохола,но
това е строго индивидуално!Пристрастяването към марихуанта също изисква редовна употреба в продължителен период от време-
ФАКТ.Цялата работа зависи от това какъв човек сте(няма да коментирам случаите на употреба на марихуана на лица под 16,17-18.г възраст,където същата в повечето случаи наистина има пагубен за личността ефект

).Някои хора не употребяват алкохол защото не им понася или по други съображения,но други пък посягат към чашката с цел релаксация и отмора!Ами нещо такова(ще се опитам по-надолу да разясня какво точно имам впредвид под"нещо такова") е и с марихуаната.Познавам
ХОРА,които са пробвали(някои от тях и повече от един път) марихуана и са останали с отрицателно мнение за нея,познавам и
ЧОВЕК(държа да обърнете внимание на единственото число),за когото може да се каже че е пристрастен.А за другата част от познатите ми навлезли в света на ганджата,т.е. тези които употребяват "конопа" в някакви граници(тук вече трябва да спомена че съм се обедил че тези граници са строго индивидуални!)мога да кажа само едно-
ТЕ НЕ СА НАРКОМАНИ,НЕ СА ПРИСТРАСТЕНИ,и между тях и лицата употребяващи истинските наркотици(т.е.
СИНТЕТИЧНИТЕ),трябва да се прави съществена разлика!
Като цяло идеята че марихуаната е наркотик е меко казано глупава!Защо?Защото няма как да наречеш една билка наркотик.И ментата и валеряня са билки и имат интересно въздействие върху човешката психика и разум,но никой не ги определя като наркотици!(Сигурен съм че някои ще се опитат да ме оборят с факта,че и кокаина се добива от растения,но трябва да се отбележи че кокаиновите листа търпят моного голямя и съществене обработка,докато стигнат на черниа пазар под формата на "кока".)Трябва да признаете че изречения от рода:"Ти си наркоман,защото изпуши цветът на това растение"са меко казано ТЪПИ!Мога да дам и следният интересен пример:пуша тютюн(как е тръгнало скоро и него ще го забранят >

) вече близо 6 години,а марихуана пуша мисля вече повече от 2 години.Идеята ми е че когато не съм пушил тютюн повече от няколко часа се изнервям,изпотявам и получавам прочие неприятни усещания,докато мога да изкарам остатака от живота си без марихуана(което би било много жалко ;D)без да се замислям над този факт по-често от 1-2 пъти месечно.
Сега да се опитам и да изясня какво имах впредвид под "нещо такова"в пърият абзац на поста.По-напред в дискусията бе споменато(неможах да го извадя като цитат)че марихуаната действа положително на едни и отрицателно на други.За мен това е така!Ако сте от типа хора-трябва да имам най-новият модел GSM,да карам хубава кола,да движа с яко гадже,дрехите ми задължително трябва да са маркови и скъпи и т.н. глупостЕ, едва ли ще виждате в маихуаната нещо повече от безмахмурлийското напиване и "гъзарщина".Истината е че колкото повече човек е отворен към света и духовното си разитие,толкова повече вижда в употребата на "тревата" нещо положително и стимулиращо,нещо което му помага да отвори сетивата и разумът зи са света

.А доколкото ми е известно повечето от посетителите на този сайт са от втория тип

.
Бих искал да завърша с това че за мен пушенето на "канабиса" е общо взето трудно за описване и сравнение преживяване.Радвам се че съм имал възможността да преживея и преживявам такъв опит

.
P.S. Ако все още не сте пробвали и имате желание все пак ви съветвам да не ми вярвате сляпо и да се поинтересувате за медицинската и психическата гледна точка свързана с употребата.
P.P.S.Що се отнася до филосовската гледна точка то тя е 100% ясна-пушете братя

;D.