прочети течата от самото начало, и тогава давай пак мнения, не ми се обяснява пак.- то трябва да има ниво човек, че да разбира защо съм агресивне, писано е навсякъде

ми то на твойто ниво лично на мен ще ми е супер трудно да сляза, и аз те разбирам ама ти като не можеш да ме разбереш резултатът е сеир за останалите независимо дали тук във форума или някъде другаде.Следователно агресията най често е резултат от липсата на разбиране в комуникацията между двама или повече човека ,като говорим за хората, а агресията е оправдана единствено като резултат при самозащита и то в степен непревишаваща действието което я поражда т.е и е неправилна и необходима едновременно. 
;D Ми не го приемай лично, обаче факта че комуникираш с мен вече ЗНАЧИ че си на моето ниво

. Ако не ме беше отразил - тогава вече можше да се говори за друго ниво

Сеир - Какво от това?
Пиша този пост, понеже доста интересни изказвания се изтриха,не че не мога да ги пресъдзам .Я да видя колко хора наистина ще разберат смисъла на НЕ АГРЕСИЯТА ...

И пак за агресията - необхоходима??? Когато разни
кретени не разбират от нормален разговор. Обаче и за това има други начини, но те изискват доста мисловна работа от страна на агресора - а именно да стои и да си разсъждава сам. Което не е възможно в този случай. Щото той не разсъждава а ни разказва кижки и филми.
Целия проблем на агресията е защото идва ВИНА след самия акт на агресия - независимо какъв е бил той. За това не се препоръчва. И не само вината, адски натоварващо е и за двамата. Това че аз го правя, и съм агресивна - позволявам си го понеже знам, че няма да имам вина каквото и да съм казала. Защото смея да твърдя че наистина познавам механизма й. Естествено и това не е безкрайно, т.е. не мога да съм словесно агресивна с хора от близкия ми кръг, тогава вече ме тръшва вината и мен, човек съм.
Обаче да стоиш и да пишеш денонощно едно и също - и поне 3ма човека, от които един агресивен, а другите търпеливо ти обясняват, и ти да не вденеш, това вече не е проблем на ниво разбирания, а на друго, според мен капацитет. В крайна сметка
в канада не съдят, ако имаш оръжие и стреляш е така, за кеф на обществено място, това знаехте ли го? Е, тангра, намерил си точното място за живеене.
И пак за агресията - от другата гледна точка обаче - а именно от този който предизвиква първоначално - това е начин за набавяне на внимание, може да ти отвърнат с лошо , но дори и това е нещо, по добре от колкото да не си забелязан примерно. Капана е огромен, наистина агресора и жертвата са образно казано на един клон. След като първия в случая Танграта си позолява да прави такива изказвания, и когато аз написах, че не одобрявам агресията, той дори не е видял поста ми, защото не отчита нормалния начин на комуникация, аз ставам агресивна, защото ЗНАМ, че на такъв пост ще обърне внимание. Нещата са наистина доста деликатни. И понеже той е агресор и то не само емоционален, като се замислих по обстойно - факта че БУТА дамите, това е физическа агресия - та беше нормално да отговори с агресия. След което обаче аз не отстъпихи той свали гарда с хиляди измислени причини.
Обърнете внимание че беше написал на Търсеща в един пост че логиката й е сбъркана - е това кво е? Това е агресия, а пък тя беше търпелива и добра с него, обяснителна, обоснователна и т.н. Опитвам се да повторя, потретя и ..... че колкото и да сме добри с агресорите - те не го разбират, те НЕ ПОЗНАВАТ ДОБРИЯ ТОН, имат СБЪРКАНИ представи за доброто, и мислят че доброто е да си НАИВЕН, ГЛУПАВ и естествено там идва и думичката МЪДЪР. Ето го сравнението - Търсеща е деликатна с него - той е агресивен с нея, аз съм агресивна с него, и той се оттегля. АКо обаче аз не знаех как работи след това агресията, вече щях да се чувствам ужасно виновна. И да се завъртиме в отвратителния кръговрат на жертвата. Да си прехвърляме след това топката, и така до безкрай.
Начина по който може да се избегне агресията е следния- ПРОСТО НЕ СЕ РЕАГИРА ПО НАЧИНА, ПО КОЙТО РЕАГИРАХМЕ АЗ И ТЪРСЕЩА- въпреки че тя беше много добронамерена към него - той пак не го оцени. Истината е че такива хора като Танграта винаги си намират причина да се държат безобразно, дори да не познават човека насреща. Та когато не се ОТРЕАГИРА на агресора - той вече не намира "храна" за поведението си, и САМ СИ ТРЪГВА,просто се отдръпва.
Пак казвам - и жертвата и агресора са роли, които просто се сменят във времето. И няма , наистина няма отърване ако не се смени гледната точка.
При танграта няма да се смени гледната точка, за да се случи това, той наистина трябва да поработи върху себе си, което се съмнявам че ще има желание да направи, а и като гледам и капацитета му куца.
Пример - виждам темата - наясно съм с агресията, както в случая - и решавам да не се занимавам, защото си е загуба на време в което може да почета доста интересни теми от този сайт - и понеже знам как разсъждават агресорите се оттеглям, както между другото направиха доста хора. НО аз решавам да видя дали ще разбере като му говорят, и му посочват нещо, дето му е под носа. Но като не го познава - няма как да отчете че то е там - това отново е образно казано.
Наистина трудно е човек да излезе от такъв тип взаимоотношения, защото той самия остава с уещането че контрата е в него, и трябва време, за да види, че никога не е бил прав. Но това пак казвам е свързано с много мисловна работа, и то с някой, който да те води...
Просто ако не съм агресивна с него - той не ме забелява - съответно аз не мога да му кажа това дето искам да му кажа, елеметарно е. НЕ ЧЕ НЯМА ДРУГ ПОДХОД агресията върви само при агресорите.
Представете си двама истински агресора - и кво? Оцелява по силния. Ако обаче човек знае, че може да се справи с тъпака и без да е агресивен, не си позволява да реагира по този начин - пълен игнор на другия - и така няма да се получи това "закачане".
За съжаление опита ми, и този на хора които професионално се занимават с психология и то в сферата на насилието наистина сочи че хората склонни да употребяват и да търпят насилие са отаснали в проблемни семейства. Все пак знаете какво беше едно време - нямаше толкова засилен контрол на това как си гледаш децата, какво се случва с тях зад стените на дома им. Ето, това в момента е резултата.
А до това че жените избягват агресията - ТОВА НЕ Е ВЯРНО. В една от скандинавските държави - не се сещам обаче точно коя - има фондаций за закрила на МЪЖЕ!!! Да, правилно прочетохте! На мъже!!! Защото там жените са агресорите!! В България има такива фондаций, които обаче защитават жените. Същото е и в испания. Това дали си мъж или жена няма отношение по въпроса.
Ох, мога много да пиша, ама малко хора ще ме чуят...
Има един принцип - нарича се принципа на скачените съдове, т.е. когато единия избухне - напрежението се излива в другия, и така той си го носи, докато не му стане прекалено тежко. Процеса се обръща, и този, който е бил жертвата, набира достатъчно напрежение, за да избухне, и отново да си върне на другия, това е дето се получава. Виждала съм го толкова пъти, че примери и случки стотици има.
Естествено тук говорим за що годе нормалните хора, щото има разни убийци, които НЕ УСЕЩАТ ВИНА, заради предпазните механизми, ама това вече е друго.