Автор Тема: Сценарият - България  (Прочетена 51150 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Rosenkreuz

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 273
Сценарият - България
« -: Януари 10, 2011, 19:31:39 pm »
В тази тема продължаваме разговора за България.
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Rosenkreuz

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 273
Re:Сценарият - България
« Отговор #1 -: Януари 10, 2011, 19:33:46 pm »
От темата - Масонството, тайна или не


Супер, много яка дискусия се получава!  :writer: Има напредък, вече започваме да разбираме лека-полека икономиката.

 blade, много хубави примери си ми дал с оня списък на чорбаджиите. Даже няма да го проверявам по моя начин  2-3 случайни извадки за проба, да установяване средната чистота на фактите. Видях една забележка само, но както и да е - няма да я правя на въпрос. Признавам фактите, които даваш, но ще ги сложа в друго обяснение.

 Вече ви попитах един въпрос - защо комунистите уж са избрали да откраднат сравнително малка сума, вместо да менажират добре предприятията и да приберат много по-голяма? blade ми отговори със списък. Какво да правя, ще проявявам упорство и ще задавам този въпрос докато не получа задоволителен отговор или докато не отклоним дискусията с цел да установим какъв е отговора. Добре, виждам, че са крали и разрушавали, защо вместо това не са менажирали добре предприятията, за да забогатеят много повече?

 Станало ясно, че социализма отива по дяволите и ако не чак всеки, то много хора от системата са решили да влязат в новото време "на бял кон". Някои си помагали един на друг, покривали се. Други пък си подготвили управленска стратегия съобразена с условията на демокрацията. Някои си изпратили ограбеното в чужбина и се приготвили да се изнесат завинаги, за да не им търсят отговорност, други останали тук да се реализират като новобогаташи. Да, това е така. Но къде в тази картина се виждат плътната организация помежду им? Защо непремено трябва тези действия да са част от предварително съставен план. Въобще, мислиш ли, че е възможно някой да състави такъв точен план, който да се следва без грешка в продължение на 20 години? За да направят такъв план за действие в такава непредвидима и изменчива среда и да го следват без грешка, не трябва ли тези хора да са някакъв свръхинтелект, непознат още на планетата? Наистина, по това което твърдите, би трябвало да се очаква, че тези хора са в непрекъсната телепатична връзка помежду си и предвиждат сравнително малки подробности в перспектива поне едно десетилетие. Може ли такива умове да са хора? Не, действията които си описал в този списък много повече приличат на случайното разпръскване, на хищниците, които са откъснали всеки едно парче месо в устата си и се отдалечава от местопрестъплението. Всичките се разпръскват хаотично и неподредено. Кога им остава време да внимават, кога да се забавляват с откраднатото, кога да правят сложни анализи и планове за бъдещето. Това е, с две думи - да, има откраднато, но няма организираност в по-нататъшните действия, или поне не такава, каквато твърдите. Допускам, че някои от тях са влезли в синхрон с други външни организации, примерно са били вербувани от ЦРУ. Други може и да са участвали в по-късно възникнали групировки. Защо групировките да са създали мутрите? Да не би само крадящите да са искали да забогатеят? Намерили са се по-якички и нахални граждани, на които им се е забогатявало бързичко и ето ти престъпност. Полицията пък още е работила по стария си маниер, докато се адаптира към новите условия е трябвало време. Съдът и прокуратурата също. Затова е изглеждало, че държавата покровителства групировките. Отделно и в самата държава са се намерили искащи да забогатеят по бързата процедура и е възникнала корупцията. Въобще, водещ мотив в цялата работа аз виждам стремежа към забогатяване на всяка цена, който е съставен елемент от новодошлата демократична култура, а не кукловодите-суперумове, които не знаят що е то грешка.

И така, за едни такива перфектни организатори и аналитици, каквито вие мислите, че стоят за кулисите и дърпат конците би било детска игра да менажират всички предприятия така, че да са на голяма печалба. Това не е станало, защото според вас, умишлено не са го искали. Според мен - организация няма и всеки си е грабил и пилял накъдето му видят очите. Хубаво е, ако поддържате вашето, да съставите разумна хипотеза за причините, поради които някакви такива суперумове ще се откажат от сигурната огромна печалба и ще я заменят с някаква по-малка, която бързо ще изядат и ще изпият.

Отнесен, съгласен съм с тебе и аз но ще допълня нещо. Не е трудно да се предвиждат и да се контролират събитията, никак даже. Не е нужно всеки детайл да е под контрол основната матрица създава детайлите след това. Също като в казаното за селското стопанство - шепа мародери контролиращи пазара принуждават по-малките да се нагласят по тяхната игра. Без тях не може да се краде, невъзможно е и без тяхно знание далавери не могат да се правят. Също така и обратното щом се правят далавери значи има намесени политици и то от висшите нива, те контролират всеки отрасъл от сивата икономика, от търговията с цигари до наркотрафика през границите. Не може просто без тяхно участие. Има един основен проблем в България и не само в България, тези тесни кръгове от така наречения елит са си разпределили всичко на принципа на шуробаджанащината, всеки е някой на всеки. По долу стоящите си плащат директно на картелите и за жалост картелите са вътре в държавата, за това ни е такова окаяно положението, за това и сме номер 1 по корупция. Забележи как премина целия преход, даваха ни фалшиви демократични спасители, един подир друг ни ги пускаха и всичките правеха едно и също - проиграваха на Народа Вярата и волята, което доведе до тотално обезверяване и от там до не вземане на участие във важните за България събития. Това никак не е случайно, тук се действа по сценарий и много малко от днешните политици не са отрочета на БКП. Хората все още не са осъзнали, че от тях зависи в каква държава ще живеят и докато е така ще си ни мачкат както си искат и както намерят за най-добре. До като не се изгради гражданско общество няма да има значителни промени.

Защо една Чехия или Унгария успяха да се справят с тези неща много бързо? Защото направиха пост комунистическата реформа на време, преди агентите да се се оплели в организирани картели с новите демократични партии. В България това не се случи на време и сега си носим последствията, пак по стар Български обичай - след дъжд качулка.

Отнесен, познавам много влиятелни хора в България и не само в България, добре знам какво говоря.
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Alexiev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re:Сценарият - България
« Отговор #2 -: Януари 10, 2011, 19:41:09 pm »
Ти като посветен няма ли да кажеш защо българите сме такъв трън в очите на глобалистите? И защо геноцида тук е в десетки пъти по-голям от която и да е друга държава? Останал съм с впечатлението, че евреите имат голям страх от нас, явно ни познават по-добре отколкото ние самите.

Неактивен Rosenkreuz

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 273
Re:Сценарият - България
« Отговор #3 -: Януари 10, 2011, 19:44:32 pm »
Ти като посветен няма ли да кажеш защо българите сме такъв трън в очите на глобалистите? И защо геноцида тук е в десетки пъти по-голям от която и да е друга държава? Останал съм с впечатлението, че евреите имат голям страх от нас, явно ни познават по-добре отколкото ние самите.

Алексиев, стига с това посветен бе! Тук съм съфорумник, не съм посветен. Това че знам много неща не ме прави по-различен от който и да е, даже е по-добре много неща да не се знаят. Някой знания са опасни.

Това е масова параноя, че евреите били виновни за всичко! Няма такова нещо. Това, че сме заспали си е наша вина не тяхна, нито пък е вина на масоните, личен избор е.
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Сценарият - България
« Отговор #4 -: Януари 11, 2011, 10:55:47 am »
Rosenkreuz, уж се съгласяваш и с коментара си пак дърпаш нещата към твойто си - "те" контролирали всичко и извършвали координация на най-високо политическо ниво. Е защо тогава мутрите се трепаха едни други, че и някои политици намазаха? Нещо координацията куца. Примерно е имало в някои случаи политици, които са поискали да забогатеят и са предлагали услугите си на който може да плати. Тоест, който плаща, той прави плановете. И също така някои политици са уредили свои близки на някакви добре платени постове. Това естествено не е добре, но не е злата суперкоординация, за която сме чували.

Виж сега. Когато падна социализма, всички се втурнаха да забогатяват - кой с разрешени средства, кой с неразрешени средства, кой на по-висок, кой на по-нисък пост. Въобще тогава в държавата нахлу идеала на капитализма - стремежа към забогатяване. Или по-скоро преди това също го е имало, но е бил изкуствено задържан. Падането на социализма изигра ролята на отключващия механизъм, който отваря вратичките при конните надбягвания. Хоп и всички се втурват, блъскат се, спъват се, правят си номера. Някои от тях на по-силни коне, ако може така да се разглежда високия пост. Други с по-малки магаренца. Голямата част основно пеша. Появяват се конекрадци примерно - все едно организираната престъпност. Отделно в държавата навлизат състезатели от чужбина и те с техните си коне се включват в блъсканицата. И това се случва в онези обективни условия, за които писах по-рано (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,16857.msg224818.html#msg224818). Само тези неща са достатъчни за скапването на държавата. А има и още доста, например изтичането на мозъци. Ами това води до пряко понижаване на жизнения стандарт, тъй като възниква недостиг на квалифицирана работна ръка. Примерно лекарите - ако най-добрата една трета от тях напусне страната, останалите две трети ще са по-малко добри в професията си и ще допускат много повече грешки. С другите сектори е същото. И като отиде специалиста на запад да работи за хубави парички, и като се обади след 2 години на майчицата си в България и тя му нарежда: "Стой си мама там, че тука е много зле", а той си мисли: "Добре, че се махнах от ония батак, какво щях да правя ако бях останал". Направо трагична картинка. Икономиката дърпа назад също и защото й липсват специалистите. Много е просто. Има и други такива факторчета, които можем да насложим. А чак най-накрая трябва да добавяме ролята на хипотетичните бивши тайни служби.


Защо една Чехия или Унгария успяха да се справят с тези неща много бързо? Защото направиха пост комунистическата реформа на време, преди агентите да се се оплели в организирани картели с новите демократични партии. В България това не се случи на време и сега си носим последствията, пак по стар Български обичай - след дъжд качулка.

Нямам някакви кой-знае какви непосредствени впечатления от Чехия или Унгария, но имам някаква информация за Полша, която смятам е на тяхното ниво. Ами накратко - там явно няма такива проблеми с комунистическата върхушка, но пък имат естествените следкомунистически фактори, които изброих. В резултат доходите на хората там са почти същите като у нас. Е имат някои предимства, например здравеопазването им е по-добро от нашето и някои други неща. Но пък и Полша има бая дълга граница с Германия, която е мотора на европейската икономика. Смятам, че с Чехия и Унгария е подобна картинката. Предполагам ще си заслужава да се дискутира това, че в България повече хора са се втурнали да забогатяват на всяка цена отколкото при тях. За причините можем да гадаем, но личното ми предположение е, тази група бивши соцдържави (Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Унгария) се кланят на друг бог, ако мога така да се изразя. Те са католически държави. При нас ситуацията е по-друга. В България и бивша Югославия (най-проблемните при прехода държави) имаме православно християнство влязло в пряк контакт с исляма. Румъния също е православна, и тя също е проблемна. Вече си мисля, че демократичната католическа Европа играе ролята на майка за католическите бивши соцдържави и на мащеха за православните. Самото население на Полша, Чехия и другите е навлизало в прехода по-спокойно, като че се връща от някъде в дома си, докато ние тук и сърбите подхождахме така, сякаш сме тръгнали на гости. Сигурен съм, че подхода също е от значение.

Съжалявам, все още не виждам защо комунистите да са виновни за лошата ситуация.


« Последна редакция: Януари 11, 2011, 11:10:42 am от otnesen »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Сценарият - България
« Отговор #5 -: Януари 11, 2011, 11:14:34 am »
Има наша Българска организация занимаваща се с подривна дейност, буквално коспираторски методи насочени против хора и организации прокрамирали се за Български и патриотични, вкл и към големите полтически партии. Една част от Организацията е тайна, другата част не е. Съставена е от Българи произлизащи от всички среди на обществото, от полическите партии, медиите, гражданския сектор и даже полицията. Българи от западна Европа и САЩ по-спецялно от старата македонска емиграция, които например финансират **получаване на информация от вътрешни хора** в България и Република Македония. От една страна е хубаво, че има хора които за пари всичко правят  :) Разработват се начини за инфилтриране на наши хора в организации и партии, за което помагат и бивши агенти на някой служби и настоящи такива. Действа се усилено и в Република Македония, също така и Волжка България - Татарстан и Идел-Урал. Изобщо наблюдава се процес на засилена ребългаризация на много места, на който хора като мен помагат.
Още преди 10-15год., когато научих за организацията Al Bulgary, предположих, че сигурно и дунавска България по някакъв начин участва в някаква съпротива. Мисля, че ще е полезно да има връзка с тях, защото фронтът на действие ще обхване едно доста голямо пространство. Доколкото знам те са базирани в Унгария. Знам и че издават "български световни/всемирни паспорти", като този например.   ;)
http://www.al-bulgary.narod.ru/obrazpasport.htm

Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Rosenkreuz

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 273
Re:Сценарият - България
« Отговор #6 -: Януари 11, 2011, 12:29:04 pm »
Не е в Унгария Миротворец   :) Тук няма бази, няма шефове, има хора действащи по предназначение, всеки в областта, в която е най-добър. В контакт спец. за тези неща трудно ще влезеш повярвай ми :) Ако тука има хора, които мразят дискретните организации значи са и против нас, ето защо няма смисъл нищо да се оповестява. Просто нищо не се казва а в същност се върши много. Ще се разберат някой неща, когато на някой хора им дойде времето на умират. Те сами ще кажат на какво са служили и това ще се случи скоро.

Главния фронт сега е сред гражданите и Българите зад граница, има нужда от ново културно и духовно възраждане. В България се появиха прекалено много така наречени патриоти, които в същност работят за тъмната страна а не за Българщината. Примери са влахът К. Каракачанов, зад разцепването на организацията му стоят и наши хора. Той е създаден заедно с частната си фондаця и фирма за да пречи на пробуждането на Българщината в Македонския край и да насажда език на омраза под предлог патриотизъм. Другия геройчо е гн Сидеров, създаден от ДПС в помощ на Ахмет Доган, Боян Расате и прочие. Всички те играят ролята на фалшиви патриоти. Тактиката РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ в България се реализира на база на радикализиране на обществото, предимно по-младите. Едните радикализират малцинствата, другите радикализират самите Българи - разделяй и владей. Ясен пример за последиците е Сърбия, същото може да се случи и на България ако не се спре на време. Във Волжка България положението е същото. Ленин, който между другото е Волжки Българин по произход сложи край на Република Булгаристан, която се готвеше на Волга. Раздели Българите на Булгарлар и Татарлар. Стратегията е една и съща и на Волга. Последните години обаче и разбира се в следващите десетилетия Булгар Илле ще се събужда още повече, там хората работят много усилено.

Правилно си разбрал и за връзките с Волжките ни Братя Българи. Организацията Ал Булгари е само една част от нещо много по-голямо, което няма нужда да се знае масово, също както и нашите действия не се разпространяват масово. В руската федерация и по спецялно поволжието 7 000 000 се декларираха Българи през 2010 година, ще видиш при следващото преброяване колко ще са  :) Българщината там никак не е мъртва. Голяма грешка на нашите пишман патриоти по Дунав, е че отричат и тотално осъждат Исляма без да разбират за какво и за кой говорят. По този начин отричат и Волжките Българи. Ако двете Българии бяха свободни щяхме да сме основен фактор в Европа и не само, защото вместо модерна Турция да посредничи между запада и мюсюлманския свят, това щяха да го правят Българите, но както се сещаш няма да ни го позволят току така. Ето тук се крие още един жокер в антиБГ конспирацията.
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 16:42:38 pm от Mirotvorec »
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Rosenkreuz

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 273
Re:Сценарият - България
« Отговор #7 -: Януари 11, 2011, 13:09:07 pm »
Rosenkreuz, уж се съгласяваш и с коментара си пак дърпаш нещата към твойто си - "те" контролирали всичко и извършвали координация на най-високо политическо ниво. Е защо тогава мутрите се трепаха едни други, че и някои политици намазаха? Нещо координацията куца. Примерно е имало в някои случаи политици, които са поискали да забогатеят и са предлагали услугите си на който може да плати. Тоест, който плаща, той прави плановете. И също така някои политици са уредили свои близки на някакви добре платени постове. Това естествено не е добре, но не е злата суперкоординация, за която сме чували.

Виж сега. Когато падна социализма, всички се втурнаха да забогатяват - кой с разрешени средства, кой с неразрешени средства, кой на по-висок, кой на по-нисък пост. Въобще тогава в държавата нахлу идеала на капитализма - стремежа към забогатяване. Или по-скоро преди това също го е имало, но е бил изкуствено задържан. Падането на социализма изигра ролята на отключващия механизъм, който отваря вратичките при конните надбягвания. Хоп и всички се втурват, блъскат се, спъват се, правят си номера. Някои от тях на по-силни коне, ако може така да се разглежда високия пост. Други с по-малки магаренца. Голямата част основно пеша. Появяват се конекрадци примерно - все едно организираната престъпност. Отделно в държавата навлизат състезатели от чужбина и те с техните си коне се включват в блъсканицата. И това се случва в онези обективни условия, за които писах по-рано (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,16857.msg224818.html#msg224818). Само тези неща са достатъчни за скапването на държавата. А има и още доста, например изтичането на мозъци. Ами това води до пряко понижаване на жизнения стандарт, тъй като възниква недостиг на квалифицирана работна ръка. Примерно лекарите - ако най-добрата една трета от тях напусне страната, останалите две трети ще са по-малко добри в професията си и ще допускат много повече грешки. С другите сектори е същото. И като отиде специалиста на запад да работи за хубави парички, и като се обади след 2 години на майчицата си в България и тя му нарежда: "Стой си мама там, че тука е много зле", а той си мисли: "Добре, че се махнах от ония батак, какво щях да правя ако бях останал". Направо трагична картинка. Икономиката дърпа назад също и защото й липсват специалистите. Много е просто. Има и други такива факторчета, които можем да насложим. А чак най-накрая трябва да добавяме ролята на хипотетичните бивши тайни служби.


Защо една Чехия или Унгария успяха да се справят с тези неща много бързо? Защото направиха пост комунистическата реформа на време, преди агентите да се се оплели в организирани картели с новите демократични партии. В България това не се случи на време и сега си носим последствията, пак по стар Български обичай - след дъжд качулка.

Нямам някакви кой-знае какви непосредствени впечатления от Чехия или Унгария, но имам някаква информация за Полша, която смятам е на тяхното ниво. Ами накратко - там явно няма такива проблеми с комунистическата върхушка, но пък имат естествените следкомунистически фактори, които изброих. В резултат доходите на хората там са почти същите като у нас. Е имат някои предимства, например здравеопазването им е по-добро от нашето и някои други неща. Но пък и Полша има бая дълга граница с Германия, която е мотора на европейската икономика. Смятам, че с Чехия и Унгария е подобна картинката. Предполагам ще си заслужава да се дискутира това, че в България повече хора са се втурнали да забогатяват на всяка цена отколкото при тях. За причините можем да гадаем, но личното ми предположение е, тази група бивши соцдържави (Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Унгария) се кланят на друг бог, ако мога така да се изразя. Те са католически държави. При нас ситуацията е по-друга. В България и бивша Югославия (най-проблемните при прехода държави) имаме православно християнство влязло в пряк контакт с исляма. Румъния също е православна, и тя също е проблемна. Вече си мисля, че демократичната католическа Европа играе ролята на майка за католическите бивши соцдържави и на мащеха за православните. Самото население на Полша, Чехия и другите е навлизало в прехода по-спокойно, като че се връща от някъде в дома си, докато ние тук и сърбите подхождахме така, сякаш сме тръгнали на гости. Сигурен съм, че подхода също е от значение.

Съжалявам, все още не виждам защо комунистите да са виновни за лошата ситуация

Отнесен, добър ден.

Не мога да се съглася на цяло с това, което казваш. Имаш право но всичко стои по този начин. Не дърпам нещата към мойто си Отнесен. То не е мойо :)

Цитат
"те" контролирали всичко и извършвали координация на най-високо политическо ниво. Е защо тогава мутрите се трепаха едни други, че и някои политици намазаха? Нещо координацията куца.

"те" все още контролират нещата. Виж ще ти дам един пример за това защо мутрите се избиха едни други, ще ги разгледаме по твоя начин нещата, аз не искам да ти променям мнението. Ти казваш, че няма ядро от дърпащи конците, аз казвам че има. Както и да е. Примера е с наркотрафика през границите, да речем тази с Турция, от там най-много наркотици се прекарват, Турция и Черно Море.

Във властта винаги има хора, които контролират цялата тази история с наркотиците и всякакъв вид нелегален трафик през нашите граници. Когато се сменя правителството, колкото и да са слети актуалните с предходните логично е и висшите политици занимаващи се с трафика също да се сменят. Когато те се сменят, сменят се и мутрите, които организират и контролират самия трафик, тоест тези транспортиращи, пакетиращи и продаващи стоката заедно със всичките пиленца около тях. Част от мафиотската война в България беше заради това. На тези дето стоят най-отгоре им е все тая колко мутри ще се избият. Когато групировката пласирала стока за стотици милиони бъде подменена с нови хора заради смените на правителствата, тези заместените търсят начин да се върнат на пазара. От няколко такива смени се получиха няколко големи групировки покровителствани от различни хора в правителствата, които от своя страна отговарят пред едни и същи господари. Така стоят нещата за жалост, не го казвам само аз, виж какво каза в едно предаване на Карбовски бившия шеф на Агенция Митници, чуй го него ако на мене не ми вярваш.

На мои много близък роднина, 94/та година му предложиха не едно а няколко куфарчета. Той е човек с голям опит във външната търговия, Български кадър е на КГБ, завършил и формирал се в Русия, с много големи контакти в Москва. Съдружник му беше един украинец, който е бивш съветски министър, казва се Дмитрий Старенко. В куфърчетата, парите бяха ПАРТИЙНИ, тоест все още от парите на старата БКП, заедно с това щяха да го издигнат за кмет на Бургас от листата на БСП. Българските държавни капитали откраднати през външно търговските дружества са не милиони а милиарди долари + вагоните с Български левове дошли от Ленинград. Както предполагам знаеш по бай Тошово време парите на България се печатаха в Русия. За наша радост въпросният мой много близък роднина се отказа, защото това което вършеха там просто не е човешко. После го принудиха да излезе извън България, всеки бизнес, който създаваше се нападаше целенасочено първо от ВИС после от трите седмици (Сливен) след това от техните наследници. Тук говоря неща от първо лице единствено число ако забелязваш.


Относно бившите соц, републики. Защо разглеждаш нещата на верска основа? Вярата няма нищо общо тук. Тук става въпрос за една след комунистическа чистка, която беше направена в няколко държави от бившия вършавски договор. По този начин спряха навреме това, което се случи в България и успяха да станат наистина европейски страни. Бях в Прага миналата година по това време и знам за какво говоря, между Прага и София просто не може да има сръвнение, нито между Будапеща и София. Причината за тези разлики е в пост комунистическата реформа, която тук се бави 20 години и още ще се бави, защото буквално мафията си има държава.....нашата държава.

Сърбия няма нищо общо, там все още няма демокрация и скоро няма да има, сърбите ще си понесат вината за цялата вреда, която сториха на региона. Предречено даже от Баба Ванга  :)

Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Сценарият - България
« Отговор #8 -: Януари 11, 2011, 16:05:00 pm »
Ти казваш, че няма ядро от дърпащи конците, аз казвам че има.
Не, казвам, че всъщност нещата изглеждат като да няма такова ядро. Виж ти какви примери ми даваш.

Примера е с наркотрафика през границите, да речем тази с Турция, от там най-много наркотици се прекарват, Турция и Черно Море.

Във властта винаги има хора, които контролират цялата тази история с наркотиците и всякакъв вид нелегален трафик през нашите граници.

В случая, това което ми показваш изглежда така. Има някаква мафия в Турция, която си намира българска мафия, за да си търгуват наркотици. За да не ги разкрият, че внасят и пласират сред населението, намират някой политик, който да им сложи чадър срещу заплащане и готово. Почти същото е като това, което каза ти, само че сега политика не контролира нещата, а само помага. Политика, естествено също върши престъпления - освен вземането на подкупа, самата работа по осигуряването на чадър е свързана с разни нарушения.

Можеш ли по сигурен начин да познаеш кой от два свързани елемента е водещ и кой подчинен? На първо място в моя вариант на разглеждане е фактора "ламтеж за пари", Той обяснява защо политиците вземат, когато им подадат. Той обяснява защо някои хора са започнали да развиват престъпна дейност. В твоя вариант на разглеждане водещ мотив видимо е желанието за рушене обяснението е как комунистите гледали да заграбят производството и да го ликвидират, вместо да го реализират като печалба. Какъв е смисъла сами да си закопават бизнеса, който са придобили (макар и по нечестен начин)? Какъв е смисъла да срутят държавата, при положение, че и техни близки живеят тука? Нали шуробаджанащината е за това - да се настанят близките по разни постове и да печелят от това? Ако разрушат производството и държавата въобще, къде ще бъдат настанени те и техните близки за да смучат? Не е ли по-изгодно да се поддържа държавата на нещо като средно ниво, за да има винаги приход за тях? Защо все пак те и техните близки са решили окончателно да приключат с България и така да се лишат от постчетата си? Защо биха направили такъв план въобще - каква им е изгодата от него? Изкажи някакво предположение защо им е това? От моята гледна точка изглежда добре обяснено - прави се заради пари и всеки работи за себе си, тоест няма координация.

На мои много близък роднина, 94/та година му предложиха не едно а няколко куфарчета. Той е човек с голям опит във външната търговия, Български кадър е на КГБ, завършил и формирал се в Русия, с много големи контакти в Москва. Съдружник му беше един украинец, който е бивш съветски министър, казва се Дмитрий Старенко. В куфърчетата, парите бяха ПАРТИЙНИ, тоест все още от парите на старата БКП, заедно с това щяха да го издигнат за кмет на Бургас от листата на БСП.
Добре, партийни може да са били, макар да допускам, че след като е станало ясно, че ще се разпада соца, най-вероятно и натовските и китайските и даже зимбабвийските тайни служби са пожелали да си хванат по една или няколко рибки. :) Тоест, в твоята хипотеза такива възможности не се предвиждат и все едно ми заявяваш - не, никой друг освен "партията" не е раздавал куфарчета. Мислиш ли? И ако се съгласиш с мен, кажи как познаваш дали куфарчето ти се дава от партиец или от агент на ЦРУ, който твърди, че е партиец. ;) Или пък в куфарчето е имало разписка лично подписана от Т. Живков?


После го принудиха да излезе извън България, всеки бизнес, който създаваше се нападаше целенасочено първо от ВИС после от трите седмици (Сливен) след това от техните наследници. Тук говоря неща от първо лице единствено число ако забелязваш.
Ами така както го представяш, сигурно не си е плащал рекета. Случвало се е на достатъчно много хора и без да са отказвали куфарчета. Ако са имали нещо против него като личност, да са го убили. Просто ми прилича на погром при неплащане на рекет. Пък и не е много сигурно с какви други дейности се е занимавал, за които може и да не ти е споделил.


Сърбия няма нищо общо, там все още няма демокрация и скоро няма да има, сърбите ще си понесат вината за цялата вреда, която сториха на региона.
Значи, не само Сърбия, но и Русия, Грузия и Армения имаха подобна на нашата съдба. Или война или друг вид разправии и мюсюлмани. И разграбена икономика. Това са общите признаци между православните държави. Съдбата им много се различава от тази на католическите бивши соц страни. Даже Румъния започна прехода с вътрешни въоръжени сблъсъци и с проблем близо до границата - Молдова и Преднестровието Останалите православни пък някак и те като нас не успяха с прехода Украйна, Беларус, Молдова. Да, колкото повече мисля, толкова повече затвърждавам мнението си, че лошата демокрация е явление характерно предимно за православните територии. Единствено Гърция прави изключение, но знаем, че и там нещата вече не са кой-знае колко добре плюс това тя единствена беше под шапката на други господари преди 90-та.

Освен това гледам, че в предишно съобщение си изредил няколко имена и си предположил, че са фигури, спуснати отгоре. Става дума за Каракачанов, Сидеров, Расате и др. Всъщност, за която и личност от прехода да те питам, ще ми кажеш, че са марионетки. Толкова ли е неспособен българския народ да излъчи личности, че се налага да спускат марионетки отгоре? Естествено, ще те разбера ако не искаш да издадеш кои личности са били дейци на вашата съпротива. ;)

Другия въпрос, който имам е за Волжка България. Някой въобще знае ли историята на този район? Българите там са били много отдавна асимилирани. Първо през 13-ти век там са се заселили големи орди монголи след експанзията на Чингиз Хан. После пък руснаците реколонизират обратно на изток. Езика е сменян поне 3 пъти, религията също. Какво е останало от българите там?« Последна редакция: Януари 11, 2011, 16:28:16 pm от otnesen »

Неактивен Rosenkreuz

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 273
Re:Сценарият - България
« Отговор #9 -: Януари 11, 2011, 17:16:14 pm »
Цитат
В случая, това което ми показваш изглежда така. Има някаква мафия в Турция, която си намира българска мафия, за да си търгуват наркотици. За да не ги разкрият, че внасят и пласират сред населението, намират някой политик, който да им сложи чадър срещу заплащане и готово. Почти същото е като това, което каза ти, само че сега политика не контролира нещата, а само помага. Политика, естествено също върши престъпления - освен вземането на подкупа, самата работа по осигуряването на чадър е свързана с разни нарушения.

Можеш ли по сигурен начин да познаеш кой от два свързани елемента е водещ и кой подчинен? На първо място в моя вариант на разглеждане е фактора "ламтеж за пари", Той обяснява защо политиците вземат, когато им подадат. Той обяснява защо някои хора са започнали да развиват престъпна дейност. В твоя вариант на разглеждане водещ мотив видимо е желанието за рушене обяснението е как комунистите гледали да заграбят производството и да го ликвидират, вместо да го реализират като печалба. Какъв е смисъла сами да си закопават бизнеса, който са придобили (макар и по нечестен начин)? Какъв е смисъла да срутят държавата, при положение, че и техни близки живеят тука? Нали шуробаджанащината е за това - да се настанят близките по разни постове и да печелят от това? Ако разрушат производството и държавата въобще, къде ще бъдат настанени те и техните близки за да смучат? Не е ли по-изгодно да се поддържа държавата на нещо като средно ниво, за да има винаги приход за тях? Защо все пак те и техните близки са решили окончателно да приключат с България и така да се лишат от постчетата си? Защо биха направили такъв план въобще - каква им е изгодата от него? Изкажи някакво предположение защо им е това? От моята гледна точка изглежда добре обяснено - прави се заради пари и всеки работи за себе си, тоест няма координация.

Това, което казваш е долу горе същото, което казвам и аз само че малко на обратно и ето къде е разликата. Не е възможно да има наркотрафик или каквато и да е нелегална търговия през границите на една държава като България без да има намесени хора от държавата предимно министри и шевофе на агенции. Ти казваш, че 2те мафии си намирали политик, който да им прави чадър  :) Съвсем не е така, политиците си намират или създават мафии, които да им пласират наркотиците като за целта правят чадъри използвайки болните ни закони и набързо съставената ни конституция. Прав си, че е ламтеж за пари и власт, но щом политика дърпа конците и има властта да прави чадърите по границите няма как мафиота да му определя играта на него. Тука говорим за замесени държавни агенции, полиция и т.н работата е много дебела. Просто няма начин мафиота да определя нещата пред политика, когато политика е създал мафиота с точно определена цел какъвто е случая с България. Най-важното до тук е, че без политици и шефове на агенции като водещ елемент е невъзможно да има наркотрафик през границите, или ако го има ще е в много малки количества. От своя страна тези въпросните отговорници за трафика отговарят пред клетката майка, пред ядрото.

Политиците и държавните служители, които вземат подкупи са дребните риби :) тука не става въпрос за тях те са към опашката на цялата змия, ние за главата говорим с тебе.

Цитат
прави се заради пари и всеки работи за себе си, тоест няма координация
Няма как всеки да работи за себе си, забрави го тоя вариант и особено на политическо ниво, просто не съществува такъв термин да работиш за себе си там. Все едно да идеш и ей така да изтупаш един хотел до някой от Ваньо Костовите хотели на Слънчев Бряг  :) Дали ще можеш да го направиш според тебе? Няма начин просто. Или пък зоната на хотел Кокиче, той се намира срещу Кубан в Слънчев Бряг и е собственост на политик пак, а иди там до него да строиш да видим как ще работиш за себе си :) Няма такива понятия във висшата мафия.


Цитат
Какъв е смисъла да срутят държавата, при положение, че и техни близки живеят тука? Нали шуробаджанащината е за това - да се настанят близките по разни постове и да печелят от това? Ако разрушат производството и държавата въобще, къде ще бъдат настанени те и техните близки за да смучат?

Те нагласиха държавата по начин по който да си смучкат форевър, ти не го ли забелязваш това като се разхождаш из Българските градове? Нали приватизацията и ликвидационните комисии тази роля изиграха? Да не говорим пак (че ми омръзна да пиша едно и също) за капиталите прекарани в сметки на запад пред външно търговските дружества, и те се връщат насам под формата на западни фирми инвеститори да речем но зад тях стоят 5 куфара пари на БКП.


Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Rosenkreuz

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 273
Re:Сценарият - България
« Отговор #10 -: Януари 11, 2011, 17:28:42 pm »
Цитат
Добре, партийни може да са били, макар да допускам, че след като е станало ясно, че ще се разпада соца, най-вероятно и натовските и китайските и даже зимбабвийските тайни служби са пожелали да си хванат по една или няколко рибки.  Тоест, в твоята хипотеза такива възможности не се предвиждат и все едно ми заявяваш - не, никой друг освен "партията" не е раздавал куфарчета. Мислиш ли? И ако се съгласиш с мен, кажи как познаваш дали куфарчето ти се дава от партиец или от агент на ЦРУ, който твърди, че е партиец.  Или пък в куфарчето е имало разписка лично подписана от Т. Живков?

Забележи това тук > никой друг освен "партията" не е раздавал куфарчета

Замисли се сега. Кой освен партията е имал достъп до парите на самата партия, тоест на държавата една година преди падането на режима?

Цитат
Мислиш ли? И ако се съгласиш с мен, кажи как познаваш дали куфарчето ти се дава от партиец или от агент на ЦРУ, който твърди, че е партиец.  Или пък в куфарчето е имало разписка лично подписана от Т. Живков?

Куфърчето беше подадено от бивш съпартиец да, висш офицер от бившата ДС, тоест КГБ в България. Много е лесно да го разпознаеш когато си работил с него 10 години наред.


Цитат
Ами така както го представяш, сигурно не си е плащал рекета. Случвало се е на достатъчно много хора и без да са отказвали куфарчета. Ако са имали нещо против него като личност, да са го убили. Просто ми прилича на погром при неплащане на рекет. Пък и не е много сигурно с какви други дейности се е занимавал, за които може и да не ти е споделил.

Не че не си е плащал рекета. Той се опита да извади публично някой информация, защото знаеше какво се готви и как ще се действа, тази беше причината да се откаже. Собствените му бивши колеги стреляха по сина му като така му показаха, че трябва да си заминава. Дейностите с които се занимаваше в България си бяха съвсем легални, никога не се е занимавал с нелегални дейности. Негов бивш колега и едно времешен приятел сега собственик на 50% от порт Бургас, друг е кмет на голям град, друг е крупен бизнесмен.... това са все хора развили дейност под опеката на офицерите от ДС и старата БКП, която никога не се е разпадала. Оперират с парите на България изнесени и внесени наново след падането на режима под формата на познатите ни куфърчета.
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 17:31:58 pm от Rosenkreuz »
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Rosenkreuz

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 273
Re:Сценарият - България
« Отговор #11 -: Януари 11, 2011, 17:43:31 pm »
Цитат
Значи, не само Сърбия, но и Русия, Грузия и Армения имаха подобна на нашата съдба. Или война или друг вид разправии и мюсюлмани. И разграбена икономика. Това са общите признаци между православните държави. Съдбата им много се различава от тази на католическите бивши соц страни. Даже Румъния започна прехода с вътрешни въоръжени сблъсъци и с проблем близо до границата - Молдова и Преднестровието Останалите православни пък някак и те като нас не успяха с прехода Украйна, Беларус, Молдова. Да, колкото повече мисля, толкова повече затвърждавам мнението си, че лошата демокрация е явление характерно предимно за православните територии. Единствено Гърция прави изключение, но знаем, че и там нещата вече не са кой-знае колко добре плюс това тя единствена беше под шапката на други господари преди 90-та.

Много грешно разглеждаш положението на верска основа приятелю. Вярата няма нищо общо тук ти казвам. В Русия положението е същото, ако офицери от ДС дърпат конците в България то в Русия са бивши агенти на КГБ, тоест едни и същи бивши колеги преляли се в пост комунистическите нови партии и правителства. Молдова, Украйна, Румъния и т.н - абсолютно същото. За Сърбия изобщо няма смисъл да говорим. Гърция остана под западна опека още при английския десант там 47 година, английските войски са били готови да влезнат и в България но познай кой не им е разрешил и защо...... После има една среща правена точно след войната на която светът буквално се поделя на зони на влияние.

Цитат
Освен това гледам, че в предишно съобщение си изредил няколко имена и си предположил, че са фигури, спуснати отгоре. Става дума за Каракачанов, Сидеров, Расате и др. Всъщност, за която и личност от прехода да те питам, ще ми кажеш, че са марионетки. Толкова ли е неспособен българския народ да излъчи личности, че се налага да спускат марионетки отгоре? Естествено, ще те разбера ако не искаш да издадеш кои личности са били дейци на вашата съпротива.

Българския Народ е неспособен да си отвори очите, защото систематично е тъпкан и мачкан. До като не измрат старите офицери от ДС и техните протежета България няма да има право на избор на собствени лидери. Всички ще бъдат спускани както казваш. Тази е горчивата Истина.

Това за нашата съпротива както я наричаш няма да го коментирам изобщо.

Цитат
Другия въпрос, който имам е за Волжка България. Някой въобще знае ли историята на този район? Българите там са били много отдавна асимилирани. Първо през 13-ти век там са се заселили големи орди монголи след експанзията на Чингиз Хан. После пък руснаците реколонизират обратно на изток. Езика е сменян поне 3 пъти, религията също. Какво е останало от българите там?

Нас са ни мачкали общо 700 години римляни и турци. Ние как сме се запазили? По същия начин са се запазили и Волжките Българи. Много хора знаят историята на Волжка България, не си мисли че са успели да заличат Българщината там, това е невъзможно. Чингиз Хан е спиран 3 поредни пъти по пътя си към Европа именно от Волжка България. Неговия внук Хан Батъй начело на златната орда на монголо-татарите покорява Волжките Българи, като след това налага кипчакският тюркски език за офицялен. Много от Волжките Българи са били мюсюлмани десетилетия преди да нахлуе златната орда. Във Волжка България се говорят няколко езика. Ако си забелязал за Българщината нямат значение езика и религията, за наша голяма радост. Винаги така сме съществували и така ще съществуваме и за напред.
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Rosenkreuz

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 273
Re:Сценарият - България
« Отговор #12 -: Януари 11, 2011, 17:50:56 pm »
Отнесен

Ще ти кажа една малка тайна за Каракачанов и Доган, тази е тъмната част на Българското масонство, което е много опетнено и много порочно за съжаление. И двамата са масони, членове на един и същ орден, още не съм разбрал Доган точно в коя ложа членува, но ще разбера. Подозирам една варненска, която е дъщерна на ложата Дунавска Звезда - Русе, води се за най-старата масонска ложа в България. И двамата са масони, наричат се Братя по между си а в публичното пространство са големи врагове и правят кампании един срещу друг. Това как ти се струва? А мислиш ли, че са само те?  :hi: Говориш ми за някаква Свобода ти, демокрация ала бала, няма Свобода няма демокрация всичко на скришно се решава.
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Manve

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 126
Re:Сценарият - България
« Отговор #13 -: Януари 11, 2011, 18:03:14 pm »
Здравей Rosenkreuz  :)

Поздравявам те за стила и начина на комуникация  :drinks:

Как мислиш дали един ден можем да направим България "чиста и свята република" ?
"Бъди възторжен идеалист - смел до безумство,влюбен в България до фанатизъм,честен до самопожертвува

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Сценарият - България
« Отговор #14 -: Януари 11, 2011, 18:49:29 pm »
А някакви предположения да имаш защо точно в православните държави комунизма все още успява да вирее и е по-силен от всякога, а в католическите го отпъдиха много бързо? Нямало било верска връзка - толкова много ми се набива в очите, че ставам все по-убеден. Не вярвам на съвпаденията. Не виждам каква точно е връзката, но факта си е факт - тези държави най-тежко понесоха прехода. И граничат с ислямски територии.

По добре не ми казвай разни малки тайни - и без друго не могат да се проверят.Гърция остана под западна опека още при английския десант там 47 година, английските войски са били готови да влезнат и в България но познай кой не им е разрешил и защо......
Я ти отговори на този въпрос - защо някой не е разрешил на Англия да нахлуе тук?


Българския Народ е неспособен да си отвори очите, защото систематично е тъпкан и мачкан. До като не измрат старите офицери от ДС и техните протежета България няма да има право на избор на собствени лидери. Всички ще бъдат спускани както казваш. Тази е горчивата Истина.
Значи, не само, че няма естествени политически фигури, но няма и реализирали се бизнесмени - всичко е ДС. :) Някой много здраво те лъже и явно те кара да пропагандираш тук такава информация, от която ние трябва да се почувстваме длъжни да толерираме саморазправа с целия политически и бизнес елит, без да проверяваме изобщо виновни ли са или не и да го заменим с друг, който досега някак е бил в прикритие. Такова нещо не може да се случи - няма да получите никаква подкрепа.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27