Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Български конспирации => Темата е започната от: Rosenkreuz в Януари 10, 2011, 19:31:39 pm

Титла: Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 10, 2011, 19:31:39 pm
В тази тема продължаваме разговора за България.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 10, 2011, 19:33:46 pm
От темата - Масонството, тайна или не


Супер, много яка дискусия се получава!  :writer: Има напредък, вече започваме да разбираме лека-полека икономиката.

 blade, много хубави примери си ми дал с оня списък на чорбаджиите. Даже няма да го проверявам по моя начин  2-3 случайни извадки за проба, да установяване средната чистота на фактите. Видях една забележка само, но както и да е - няма да я правя на въпрос. Признавам фактите, които даваш, но ще ги сложа в друго обяснение.

 Вече ви попитах един въпрос - защо комунистите уж са избрали да откраднат сравнително малка сума, вместо да менажират добре предприятията и да приберат много по-голяма? blade ми отговори със списък. Какво да правя, ще проявявам упорство и ще задавам този въпрос докато не получа задоволителен отговор или докато не отклоним дискусията с цел да установим какъв е отговора. Добре, виждам, че са крали и разрушавали, защо вместо това не са менажирали добре предприятията, за да забогатеят много повече?

 Станало ясно, че социализма отива по дяволите и ако не чак всеки, то много хора от системата са решили да влязат в новото време "на бял кон". Някои си помагали един на друг, покривали се. Други пък си подготвили управленска стратегия съобразена с условията на демокрацията. Някои си изпратили ограбеното в чужбина и се приготвили да се изнесат завинаги, за да не им търсят отговорност, други останали тук да се реализират като новобогаташи. Да, това е така. Но къде в тази картина се виждат плътната организация помежду им? Защо непремено трябва тези действия да са част от предварително съставен план. Въобще, мислиш ли, че е възможно някой да състави такъв точен план, който да се следва без грешка в продължение на 20 години? За да направят такъв план за действие в такава непредвидима и изменчива среда и да го следват без грешка, не трябва ли тези хора да са някакъв свръхинтелект, непознат още на планетата? Наистина, по това което твърдите, би трябвало да се очаква, че тези хора са в непрекъсната телепатична връзка помежду си и предвиждат сравнително малки подробности в перспектива поне едно десетилетие. Може ли такива умове да са хора? Не, действията които си описал в този списък много повече приличат на случайното разпръскване, на хищниците, които са откъснали всеки едно парче месо в устата си и се отдалечава от местопрестъплението. Всичките се разпръскват хаотично и неподредено. Кога им остава време да внимават, кога да се забавляват с откраднатото, кога да правят сложни анализи и планове за бъдещето. Това е, с две думи - да, има откраднато, но няма организираност в по-нататъшните действия, или поне не такава, каквато твърдите. Допускам, че някои от тях са влезли в синхрон с други външни организации, примерно са били вербувани от ЦРУ. Други може и да са участвали в по-късно възникнали групировки. Защо групировките да са създали мутрите? Да не би само крадящите да са искали да забогатеят? Намерили са се по-якички и нахални граждани, на които им се е забогатявало бързичко и ето ти престъпност. Полицията пък още е работила по стария си маниер, докато се адаптира към новите условия е трябвало време. Съдът и прокуратурата също. Затова е изглеждало, че държавата покровителства групировките. Отделно и в самата държава са се намерили искащи да забогатеят по бързата процедура и е възникнала корупцията. Въобще, водещ мотив в цялата работа аз виждам стремежа към забогатяване на всяка цена, който е съставен елемент от новодошлата демократична култура, а не кукловодите-суперумове, които не знаят що е то грешка.

И така, за едни такива перфектни организатори и аналитици, каквито вие мислите, че стоят за кулисите и дърпат конците би било детска игра да менажират всички предприятия така, че да са на голяма печалба. Това не е станало, защото според вас, умишлено не са го искали. Според мен - организация няма и всеки си е грабил и пилял накъдето му видят очите. Хубаво е, ако поддържате вашето, да съставите разумна хипотеза за причините, поради които някакви такива суперумове ще се откажат от сигурната огромна печалба и ще я заменят с някаква по-малка, която бързо ще изядат и ще изпият.

Отнесен, съгласен съм с тебе и аз но ще допълня нещо. Не е трудно да се предвиждат и да се контролират събитията, никак даже. Не е нужно всеки детайл да е под контрол основната матрица създава детайлите след това. Също като в казаното за селското стопанство - шепа мародери контролиращи пазара принуждават по-малките да се нагласят по тяхната игра. Без тях не може да се краде, невъзможно е и без тяхно знание далавери не могат да се правят. Също така и обратното щом се правят далавери значи има намесени политици и то от висшите нива, те контролират всеки отрасъл от сивата икономика, от търговията с цигари до наркотрафика през границите. Не може просто без тяхно участие. Има един основен проблем в България и не само в България, тези тесни кръгове от така наречения елит са си разпределили всичко на принципа на шуробаджанащината, всеки е някой на всеки. По долу стоящите си плащат директно на картелите и за жалост картелите са вътре в държавата, за това ни е такова окаяно положението, за това и сме номер 1 по корупция. Забележи как премина целия преход, даваха ни фалшиви демократични спасители, един подир друг ни ги пускаха и всичките правеха едно и също - проиграваха на Народа Вярата и волята, което доведе до тотално обезверяване и от там до не вземане на участие във важните за България събития. Това никак не е случайно, тук се действа по сценарий и много малко от днешните политици не са отрочета на БКП. Хората все още не са осъзнали, че от тях зависи в каква държава ще живеят и докато е така ще си ни мачкат както си искат и както намерят за най-добре. До като не се изгради гражданско общество няма да има значителни промени.

Защо една Чехия или Унгария успяха да се справят с тези неща много бързо? Защото направиха пост комунистическата реформа на време, преди агентите да се се оплели в организирани картели с новите демократични партии. В България това не се случи на време и сега си носим последствията, пак по стар Български обичай - след дъжд качулка.

Отнесен, познавам много влиятелни хора в България и не само в България, добре знам какво говоря.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Alexiev в Януари 10, 2011, 19:41:09 pm
Ти като посветен няма ли да кажеш защо българите сме такъв трън в очите на глобалистите? И защо геноцида тук е в десетки пъти по-голям от която и да е друга държава? Останал съм с впечатлението, че евреите имат голям страх от нас, явно ни познават по-добре отколкото ние самите.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 10, 2011, 19:44:32 pm
Ти като посветен няма ли да кажеш защо българите сме такъв трън в очите на глобалистите? И защо геноцида тук е в десетки пъти по-голям от която и да е друга държава? Останал съм с впечатлението, че евреите имат голям страх от нас, явно ни познават по-добре отколкото ние самите.

Алексиев, стига с това посветен бе! Тук съм съфорумник, не съм посветен. Това че знам много неща не ме прави по-различен от който и да е, даже е по-добре много неща да не се знаят. Някой знания са опасни.

Това е масова параноя, че евреите били виновни за всичко! Няма такова нещо. Това, че сме заспали си е наша вина не тяхна, нито пък е вина на масоните, личен избор е.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: otnesen в Януари 11, 2011, 10:55:47 am
Rosenkreuz, уж се съгласяваш и с коментара си пак дърпаш нещата към твойто си - "те" контролирали всичко и извършвали координация на най-високо политическо ниво. Е защо тогава мутрите се трепаха едни други, че и някои политици намазаха? Нещо координацията куца. Примерно е имало в някои случаи политици, които са поискали да забогатеят и са предлагали услугите си на който може да плати. Тоест, който плаща, той прави плановете. И също така някои политици са уредили свои близки на някакви добре платени постове. Това естествено не е добре, но не е злата суперкоординация, за която сме чували.

Виж сега. Когато падна социализма, всички се втурнаха да забогатяват - кой с разрешени средства, кой с неразрешени средства, кой на по-висок, кой на по-нисък пост. Въобще тогава в държавата нахлу идеала на капитализма - стремежа към забогатяване. Или по-скоро преди това също го е имало, но е бил изкуствено задържан. Падането на социализма изигра ролята на отключващия механизъм, който отваря вратичките при конните надбягвания. Хоп и всички се втурват, блъскат се, спъват се, правят си номера. Някои от тях на по-силни коне, ако може така да се разглежда високия пост. Други с по-малки магаренца. Голямата част основно пеша. Появяват се конекрадци примерно - все едно организираната престъпност. Отделно в държавата навлизат състезатели от чужбина и те с техните си коне се включват в блъсканицата. И това се случва в онези обективни условия, за които писах по-рано (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,16857.msg224818.html#msg224818 (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,16857.msg224818.html#msg224818)). Само тези неща са достатъчни за скапването на държавата. А има и още доста, например изтичането на мозъци. Ами това води до пряко понижаване на жизнения стандарт, тъй като възниква недостиг на квалифицирана работна ръка. Примерно лекарите - ако най-добрата една трета от тях напусне страната, останалите две трети ще са по-малко добри в професията си и ще допускат много повече грешки. С другите сектори е същото. И като отиде специалиста на запад да работи за хубави парички, и като се обади след 2 години на майчицата си в България и тя му нарежда: "Стой си мама там, че тука е много зле", а той си мисли: "Добре, че се махнах от ония батак, какво щях да правя ако бях останал". Направо трагична картинка. Икономиката дърпа назад също и защото й липсват специалистите. Много е просто. Има и други такива факторчета, които можем да насложим. А чак най-накрая трябва да добавяме ролята на хипотетичните бивши тайни служби.


Защо една Чехия или Унгария успяха да се справят с тези неща много бързо? Защото направиха пост комунистическата реформа на време, преди агентите да се се оплели в организирани картели с новите демократични партии. В България това не се случи на време и сега си носим последствията, пак по стар Български обичай - след дъжд качулка.

Нямам някакви кой-знае какви непосредствени впечатления от Чехия или Унгария, но имам някаква информация за Полша, която смятам е на тяхното ниво. Ами накратко - там явно няма такива проблеми с комунистическата върхушка, но пък имат естествените следкомунистически фактори, които изброих. В резултат доходите на хората там са почти същите като у нас. Е имат някои предимства, например здравеопазването им е по-добро от нашето и някои други неща. Но пък и Полша има бая дълга граница с Германия, която е мотора на европейската икономика. Смятам, че с Чехия и Унгария е подобна картинката. Предполагам ще си заслужава да се дискутира това, че в България повече хора са се втурнали да забогатяват на всяка цена отколкото при тях. За причините можем да гадаем, но личното ми предположение е, тази група бивши соцдържави (Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Унгария) се кланят на друг бог, ако мога така да се изразя. Те са католически държави. При нас ситуацията е по-друга. В България и бивша Югославия (най-проблемните при прехода държави) имаме православно християнство влязло в пряк контакт с исляма. Румъния също е православна, и тя също е проблемна. Вече си мисля, че демократичната католическа Европа играе ролята на майка за католическите бивши соцдържави и на мащеха за православните. Самото население на Полша, Чехия и другите е навлизало в прехода по-спокойно, като че се връща от някъде в дома си, докато ние тук и сърбите подхождахме така, сякаш сме тръгнали на гости. Сигурен съм, че подхода също е от значение.

Съжалявам, все още не виждам защо комунистите да са виновни за лошата ситуация.


Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 11, 2011, 11:14:34 am
Има наша Българска организация занимаваща се с подривна дейност, буквално коспираторски методи насочени против хора и организации прокрамирали се за Български и патриотични, вкл и към големите полтически партии. Една част от Организацията е тайна, другата част не е. Съставена е от Българи произлизащи от всички среди на обществото, от полическите партии, медиите, гражданския сектор и даже полицията. Българи от западна Европа и САЩ по-спецялно от старата македонска емиграция, които например финансират **получаване на информация от вътрешни хора** в България и Република Македония. От една страна е хубаво, че има хора които за пари всичко правят  :) Разработват се начини за инфилтриране на наши хора в организации и партии, за което помагат и бивши агенти на някой служби и настоящи такива. Действа се усилено и в Република Македония, също така и Волжка България - Татарстан и Идел-Урал. Изобщо наблюдава се процес на засилена ребългаризация на много места, на който хора като мен помагат.
Още преди 10-15год., когато научих за организацията Al Bulgary, предположих, че сигурно и дунавска България по някакъв начин участва в някаква съпротива. Мисля, че ще е полезно да има връзка с тях, защото фронтът на действие ще обхване едно доста голямо пространство. Доколкото знам те са базирани в Унгария. Знам и че издават "български световни/всемирни паспорти", като този например.   ;)
http://www.al-bulgary.narod.ru/obrazpasport.htm (http://www.al-bulgary.narod.ru/obrazpasport.htm)

Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 11, 2011, 12:29:04 pm
Не е в Унгария Миротворец   :) Тук няма бази, няма шефове, има хора действащи по предназначение, всеки в областта, в която е най-добър. В контакт спец. за тези неща трудно ще влезеш повярвай ми :) Ако тука има хора, които мразят дискретните организации значи са и против нас, ето защо няма смисъл нищо да се оповестява. Просто нищо не се казва а в същност се върши много. Ще се разберат някой неща, когато на някой хора им дойде времето на умират. Те сами ще кажат на какво са служили и това ще се случи скоро.

Главния фронт сега е сред гражданите и Българите зад граница, има нужда от ново културно и духовно възраждане. В България се появиха прекалено много така наречени патриоти, които в същност работят за тъмната страна а не за Българщината. Примери са влахът К. Каракачанов, зад разцепването на организацията му стоят и наши хора. Той е създаден заедно с частната си фондаця и фирма за да пречи на пробуждането на Българщината в Македонския край и да насажда език на омраза под предлог патриотизъм. Другия геройчо е гн Сидеров, създаден от ДПС в помощ на Ахмет Доган, Боян Расате и прочие. Всички те играят ролята на фалшиви патриоти. Тактиката РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ в България се реализира на база на радикализиране на обществото, предимно по-младите. Едните радикализират малцинствата, другите радикализират самите Българи - разделяй и владей. Ясен пример за последиците е Сърбия, същото може да се случи и на България ако не се спре на време. Във Волжка България положението е същото. Ленин, който между другото е Волжки Българин по произход сложи край на Република Булгаристан, която се готвеше на Волга. Раздели Българите на Булгарлар и Татарлар. Стратегията е една и съща и на Волга. Последните години обаче и разбира се в следващите десетилетия Булгар Илле ще се събужда още повече, там хората работят много усилено.

Правилно си разбрал и за връзките с Волжките ни Братя Българи. Организацията Ал Булгари е само една част от нещо много по-голямо, което няма нужда да се знае масово, също както и нашите действия не се разпространяват масово. В руската федерация и по спецялно поволжието 7 000 000 се декларираха Българи през 2010 година, ще видиш при следващото преброяване колко ще са  :) Българщината там никак не е мъртва. Голяма грешка на нашите пишман патриоти по Дунав, е че отричат и тотално осъждат Исляма без да разбират за какво и за кой говорят. По този начин отричат и Волжките Българи. Ако двете Българии бяха свободни щяхме да сме основен фактор в Европа и не само, защото вместо модерна Турция да посредничи между запада и мюсюлманския свят, това щяха да го правят Българите, но както се сещаш няма да ни го позволят току така. Ето тук се крие още един жокер в антиБГ конспирацията.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 11, 2011, 13:09:07 pm
Rosenkreuz, уж се съгласяваш и с коментара си пак дърпаш нещата към твойто си - "те" контролирали всичко и извършвали координация на най-високо политическо ниво. Е защо тогава мутрите се трепаха едни други, че и някои политици намазаха? Нещо координацията куца. Примерно е имало в някои случаи политици, които са поискали да забогатеят и са предлагали услугите си на който може да плати. Тоест, който плаща, той прави плановете. И също така някои политици са уредили свои близки на някакви добре платени постове. Това естествено не е добре, но не е злата суперкоординация, за която сме чували.

Виж сега. Когато падна социализма, всички се втурнаха да забогатяват - кой с разрешени средства, кой с неразрешени средства, кой на по-висок, кой на по-нисък пост. Въобще тогава в държавата нахлу идеала на капитализма - стремежа към забогатяване. Или по-скоро преди това също го е имало, но е бил изкуствено задържан. Падането на социализма изигра ролята на отключващия механизъм, който отваря вратичките при конните надбягвания. Хоп и всички се втурват, блъскат се, спъват се, правят си номера. Някои от тях на по-силни коне, ако може така да се разглежда високия пост. Други с по-малки магаренца. Голямата част основно пеша. Появяват се конекрадци примерно - все едно организираната престъпност. Отделно в държавата навлизат състезатели от чужбина и те с техните си коне се включват в блъсканицата. И това се случва в онези обективни условия, за които писах по-рано (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,16857.msg224818.html#msg224818 (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,16857.msg224818.html#msg224818)). Само тези неща са достатъчни за скапването на държавата. А има и още доста, например изтичането на мозъци. Ами това води до пряко понижаване на жизнения стандарт, тъй като възниква недостиг на квалифицирана работна ръка. Примерно лекарите - ако най-добрата една трета от тях напусне страната, останалите две трети ще са по-малко добри в професията си и ще допускат много повече грешки. С другите сектори е същото. И като отиде специалиста на запад да работи за хубави парички, и като се обади след 2 години на майчицата си в България и тя му нарежда: "Стой си мама там, че тука е много зле", а той си мисли: "Добре, че се махнах от ония батак, какво щях да правя ако бях останал". Направо трагична картинка. Икономиката дърпа назад също и защото й липсват специалистите. Много е просто. Има и други такива факторчета, които можем да насложим. А чак най-накрая трябва да добавяме ролята на хипотетичните бивши тайни служби.


Защо една Чехия или Унгария успяха да се справят с тези неща много бързо? Защото направиха пост комунистическата реформа на време, преди агентите да се се оплели в организирани картели с новите демократични партии. В България това не се случи на време и сега си носим последствията, пак по стар Български обичай - след дъжд качулка.

Нямам някакви кой-знае какви непосредствени впечатления от Чехия или Унгария, но имам някаква информация за Полша, която смятам е на тяхното ниво. Ами накратко - там явно няма такива проблеми с комунистическата върхушка, но пък имат естествените следкомунистически фактори, които изброих. В резултат доходите на хората там са почти същите като у нас. Е имат някои предимства, например здравеопазването им е по-добро от нашето и някои други неща. Но пък и Полша има бая дълга граница с Германия, която е мотора на европейската икономика. Смятам, че с Чехия и Унгария е подобна картинката. Предполагам ще си заслужава да се дискутира това, че в България повече хора са се втурнали да забогатяват на всяка цена отколкото при тях. За причините можем да гадаем, но личното ми предположение е, тази група бивши соцдържави (Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Унгария) се кланят на друг бог, ако мога така да се изразя. Те са католически държави. При нас ситуацията е по-друга. В България и бивша Югославия (най-проблемните при прехода държави) имаме православно християнство влязло в пряк контакт с исляма. Румъния също е православна, и тя също е проблемна. Вече си мисля, че демократичната католическа Европа играе ролята на майка за католическите бивши соцдържави и на мащеха за православните. Самото население на Полша, Чехия и другите е навлизало в прехода по-спокойно, като че се връща от някъде в дома си, докато ние тук и сърбите подхождахме така, сякаш сме тръгнали на гости. Сигурен съм, че подхода също е от значение.

Съжалявам, все още не виждам защо комунистите да са виновни за лошата ситуация

Отнесен, добър ден.

Не мога да се съглася на цяло с това, което казваш. Имаш право но всичко стои по този начин. Не дърпам нещата към мойто си Отнесен. То не е мойо :)

Цитат
"те" контролирали всичко и извършвали координация на най-високо политическо ниво. Е защо тогава мутрите се трепаха едни други, че и някои политици намазаха? Нещо координацията куца.

"те" все още контролират нещата. Виж ще ти дам един пример за това защо мутрите се избиха едни други, ще ги разгледаме по твоя начин нещата, аз не искам да ти променям мнението. Ти казваш, че няма ядро от дърпащи конците, аз казвам че има. Както и да е. Примера е с наркотрафика през границите, да речем тази с Турция, от там най-много наркотици се прекарват, Турция и Черно Море.

Във властта винаги има хора, които контролират цялата тази история с наркотиците и всякакъв вид нелегален трафик през нашите граници. Когато се сменя правителството, колкото и да са слети актуалните с предходните логично е и висшите политици занимаващи се с трафика също да се сменят. Когато те се сменят, сменят се и мутрите, които организират и контролират самия трафик, тоест тези транспортиращи, пакетиращи и продаващи стоката заедно със всичките пиленца около тях. Част от мафиотската война в България беше заради това. На тези дето стоят най-отгоре им е все тая колко мутри ще се избият. Когато групировката пласирала стока за стотици милиони бъде подменена с нови хора заради смените на правителствата, тези заместените търсят начин да се върнат на пазара. От няколко такива смени се получиха няколко големи групировки покровителствани от различни хора в правителствата, които от своя страна отговарят пред едни и същи господари. Така стоят нещата за жалост, не го казвам само аз, виж какво каза в едно предаване на Карбовски бившия шеф на Агенция Митници, чуй го него ако на мене не ми вярваш.

На мои много близък роднина, 94/та година му предложиха не едно а няколко куфарчета. Той е човек с голям опит във външната търговия, Български кадър е на КГБ, завършил и формирал се в Русия, с много големи контакти в Москва. Съдружник му беше един украинец, който е бивш съветски министър, казва се Дмитрий Старенко. В куфърчетата, парите бяха ПАРТИЙНИ, тоест все още от парите на старата БКП, заедно с това щяха да го издигнат за кмет на Бургас от листата на БСП. Българските държавни капитали откраднати през външно търговските дружества са не милиони а милиарди долари + вагоните с Български левове дошли от Ленинград. Както предполагам знаеш по бай Тошово време парите на България се печатаха в Русия. За наша радост въпросният мой много близък роднина се отказа, защото това което вършеха там просто не е човешко. После го принудиха да излезе извън България, всеки бизнес, който създаваше се нападаше целенасочено първо от ВИС после от трите седмици (Сливен) след това от техните наследници. Тук говоря неща от първо лице единствено число ако забелязваш.


Относно бившите соц, републики. Защо разглеждаш нещата на верска основа? Вярата няма нищо общо тук. Тук става въпрос за една след комунистическа чистка, която беше направена в няколко държави от бившия вършавски договор. По този начин спряха навреме това, което се случи в България и успяха да станат наистина европейски страни. Бях в Прага миналата година по това време и знам за какво говоря, между Прага и София просто не може да има сръвнение, нито между Будапеща и София. Причината за тези разлики е в пост комунистическата реформа, която тук се бави 20 години и още ще се бави, защото буквално мафията си има държава.....нашата държава.

Сърбия няма нищо общо, там все още няма демокрация и скоро няма да има, сърбите ще си понесат вината за цялата вреда, която сториха на региона. Предречено даже от Баба Ванга  :)

Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: otnesen в Януари 11, 2011, 16:05:00 pm
Ти казваш, че няма ядро от дърпащи конците, аз казвам че има.
Не, казвам, че всъщност нещата изглеждат като да няма такова ядро. Виж ти какви примери ми даваш.

Примера е с наркотрафика през границите, да речем тази с Турция, от там най-много наркотици се прекарват, Турция и Черно Море.

Във властта винаги има хора, които контролират цялата тази история с наркотиците и всякакъв вид нелегален трафик през нашите граници.

В случая, това което ми показваш изглежда така. Има някаква мафия в Турция, която си намира българска мафия, за да си търгуват наркотици. За да не ги разкрият, че внасят и пласират сред населението, намират някой политик, който да им сложи чадър срещу заплащане и готово. Почти същото е като това, което каза ти, само че сега политика не контролира нещата, а само помага. Политика, естествено също върши престъпления - освен вземането на подкупа, самата работа по осигуряването на чадър е свързана с разни нарушения.

Можеш ли по сигурен начин да познаеш кой от два свързани елемента е водещ и кой подчинен? На първо място в моя вариант на разглеждане е фактора "ламтеж за пари", Той обяснява защо политиците вземат, когато им подадат. Той обяснява защо някои хора са започнали да развиват престъпна дейност. В твоя вариант на разглеждане водещ мотив видимо е желанието за рушене обяснението е как комунистите гледали да заграбят производството и да го ликвидират, вместо да го реализират като печалба. Какъв е смисъла сами да си закопават бизнеса, който са придобили (макар и по нечестен начин)? Какъв е смисъла да срутят държавата, при положение, че и техни близки живеят тука? Нали шуробаджанащината е за това - да се настанят близките по разни постове и да печелят от това? Ако разрушат производството и държавата въобще, къде ще бъдат настанени те и техните близки за да смучат? Не е ли по-изгодно да се поддържа държавата на нещо като средно ниво, за да има винаги приход за тях? Защо все пак те и техните близки са решили окончателно да приключат с България и така да се лишат от постчетата си? Защо биха направили такъв план въобще - каква им е изгодата от него? Изкажи някакво предположение защо им е това? От моята гледна точка изглежда добре обяснено - прави се заради пари и всеки работи за себе си, тоест няма координация.

На мои много близък роднина, 94/та година му предложиха не едно а няколко куфарчета. Той е човек с голям опит във външната търговия, Български кадър е на КГБ, завършил и формирал се в Русия, с много големи контакти в Москва. Съдружник му беше един украинец, който е бивш съветски министър, казва се Дмитрий Старенко. В куфърчетата, парите бяха ПАРТИЙНИ, тоест все още от парите на старата БКП, заедно с това щяха да го издигнат за кмет на Бургас от листата на БСП.
Добре, партийни може да са били, макар да допускам, че след като е станало ясно, че ще се разпада соца, най-вероятно и натовските и китайските и даже зимбабвийските тайни служби са пожелали да си хванат по една или няколко рибки. :) Тоест, в твоята хипотеза такива възможности не се предвиждат и все едно ми заявяваш - не, никой друг освен "партията" не е раздавал куфарчета. Мислиш ли? И ако се съгласиш с мен, кажи как познаваш дали куфарчето ти се дава от партиец или от агент на ЦРУ, който твърди, че е партиец. ;) Или пък в куфарчето е имало разписка лично подписана от Т. Живков?


После го принудиха да излезе извън България, всеки бизнес, който създаваше се нападаше целенасочено първо от ВИС после от трите седмици (Сливен) след това от техните наследници. Тук говоря неща от първо лице единствено число ако забелязваш.
Ами така както го представяш, сигурно не си е плащал рекета. Случвало се е на достатъчно много хора и без да са отказвали куфарчета. Ако са имали нещо против него като личност, да са го убили. Просто ми прилича на погром при неплащане на рекет. Пък и не е много сигурно с какви други дейности се е занимавал, за които може и да не ти е споделил.


Сърбия няма нищо общо, там все още няма демокрация и скоро няма да има, сърбите ще си понесат вината за цялата вреда, която сториха на региона.
Значи, не само Сърбия, но и Русия, Грузия и Армения имаха подобна на нашата съдба. Или война или друг вид разправии и мюсюлмани. И разграбена икономика. Това са общите признаци между православните държави. Съдбата им много се различава от тази на католическите бивши соц страни. Даже Румъния започна прехода с вътрешни въоръжени сблъсъци и с проблем близо до границата - Молдова и Преднестровието Останалите православни пък някак и те като нас не успяха с прехода Украйна, Беларус, Молдова. Да, колкото повече мисля, толкова повече затвърждавам мнението си, че лошата демокрация е явление характерно предимно за православните територии. Единствено Гърция прави изключение, но знаем, че и там нещата вече не са кой-знае колко добре плюс това тя единствена беше под шапката на други господари преди 90-та.

Освен това гледам, че в предишно съобщение си изредил няколко имена и си предположил, че са фигури, спуснати отгоре. Става дума за Каракачанов, Сидеров, Расате и др. Всъщност, за която и личност от прехода да те питам, ще ми кажеш, че са марионетки. Толкова ли е неспособен българския народ да излъчи личности, че се налага да спускат марионетки отгоре? Естествено, ще те разбера ако не искаш да издадеш кои личности са били дейци на вашата съпротива. ;)

Другия въпрос, който имам е за Волжка България. Някой въобще знае ли историята на този район? Българите там са били много отдавна асимилирани. Първо през 13-ти век там са се заселили големи орди монголи след експанзията на Чингиз Хан. После пък руснаците реколонизират обратно на изток. Езика е сменян поне 3 пъти, религията също. Какво е останало от българите там?Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 11, 2011, 17:16:14 pm
Цитат
В случая, това което ми показваш изглежда така. Има някаква мафия в Турция, която си намира българска мафия, за да си търгуват наркотици. За да не ги разкрият, че внасят и пласират сред населението, намират някой политик, който да им сложи чадър срещу заплащане и готово. Почти същото е като това, което каза ти, само че сега политика не контролира нещата, а само помага. Политика, естествено също върши престъпления - освен вземането на подкупа, самата работа по осигуряването на чадър е свързана с разни нарушения.

Можеш ли по сигурен начин да познаеш кой от два свързани елемента е водещ и кой подчинен? На първо място в моя вариант на разглеждане е фактора "ламтеж за пари", Той обяснява защо политиците вземат, когато им подадат. Той обяснява защо някои хора са започнали да развиват престъпна дейност. В твоя вариант на разглеждане водещ мотив видимо е желанието за рушене обяснението е как комунистите гледали да заграбят производството и да го ликвидират, вместо да го реализират като печалба. Какъв е смисъла сами да си закопават бизнеса, който са придобили (макар и по нечестен начин)? Какъв е смисъла да срутят държавата, при положение, че и техни близки живеят тука? Нали шуробаджанащината е за това - да се настанят близките по разни постове и да печелят от това? Ако разрушат производството и държавата въобще, къде ще бъдат настанени те и техните близки за да смучат? Не е ли по-изгодно да се поддържа държавата на нещо като средно ниво, за да има винаги приход за тях? Защо все пак те и техните близки са решили окончателно да приключат с България и така да се лишат от постчетата си? Защо биха направили такъв план въобще - каква им е изгодата от него? Изкажи някакво предположение защо им е това? От моята гледна точка изглежда добре обяснено - прави се заради пари и всеки работи за себе си, тоест няма координация.

Това, което казваш е долу горе същото, което казвам и аз само че малко на обратно и ето къде е разликата. Не е възможно да има наркотрафик или каквато и да е нелегална търговия през границите на една държава като България без да има намесени хора от държавата предимно министри и шевофе на агенции. Ти казваш, че 2те мафии си намирали политик, който да им прави чадър  :) Съвсем не е така, политиците си намират или създават мафии, които да им пласират наркотиците като за целта правят чадъри използвайки болните ни закони и набързо съставената ни конституция. Прав си, че е ламтеж за пари и власт, но щом политика дърпа конците и има властта да прави чадърите по границите няма как мафиота да му определя играта на него. Тука говорим за замесени държавни агенции, полиция и т.н работата е много дебела. Просто няма начин мафиота да определя нещата пред политика, когато политика е създал мафиота с точно определена цел какъвто е случая с България. Най-важното до тук е, че без политици и шефове на агенции като водещ елемент е невъзможно да има наркотрафик през границите, или ако го има ще е в много малки количества. От своя страна тези въпросните отговорници за трафика отговарят пред клетката майка, пред ядрото.

Политиците и държавните служители, които вземат подкупи са дребните риби :) тука не става въпрос за тях те са към опашката на цялата змия, ние за главата говорим с тебе.

Цитат
прави се заради пари и всеки работи за себе си, тоест няма координация
Няма как всеки да работи за себе си, забрави го тоя вариант и особено на политическо ниво, просто не съществува такъв термин да работиш за себе си там. Все едно да идеш и ей така да изтупаш един хотел до някой от Ваньо Костовите хотели на Слънчев Бряг  :) Дали ще можеш да го направиш според тебе? Няма начин просто. Или пък зоната на хотел Кокиче, той се намира срещу Кубан в Слънчев Бряг и е собственост на политик пак, а иди там до него да строиш да видим как ще работиш за себе си :) Няма такива понятия във висшата мафия.


Цитат
Какъв е смисъла да срутят държавата, при положение, че и техни близки живеят тука? Нали шуробаджанащината е за това - да се настанят близките по разни постове и да печелят от това? Ако разрушат производството и държавата въобще, къде ще бъдат настанени те и техните близки за да смучат?

Те нагласиха държавата по начин по който да си смучкат форевър, ти не го ли забелязваш това като се разхождаш из Българските градове? Нали приватизацията и ликвидационните комисии тази роля изиграха? Да не говорим пак (че ми омръзна да пиша едно и също) за капиталите прекарани в сметки на запад пред външно търговските дружества, и те се връщат насам под формата на западни фирми инвеститори да речем но зад тях стоят 5 куфара пари на БКП.


Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 11, 2011, 17:28:42 pm
Цитат
Добре, партийни може да са били, макар да допускам, че след като е станало ясно, че ще се разпада соца, най-вероятно и натовските и китайските и даже зимбабвийските тайни служби са пожелали да си хванат по една или няколко рибки.  Тоест, в твоята хипотеза такива възможности не се предвиждат и все едно ми заявяваш - не, никой друг освен "партията" не е раздавал куфарчета. Мислиш ли? И ако се съгласиш с мен, кажи как познаваш дали куфарчето ти се дава от партиец или от агент на ЦРУ, който твърди, че е партиец.  Или пък в куфарчето е имало разписка лично подписана от Т. Живков?

Забележи това тук > никой друг освен "партията" не е раздавал куфарчета

Замисли се сега. Кой освен партията е имал достъп до парите на самата партия, тоест на държавата една година преди падането на режима?

Цитат
Мислиш ли? И ако се съгласиш с мен, кажи как познаваш дали куфарчето ти се дава от партиец или от агент на ЦРУ, който твърди, че е партиец.  Или пък в куфарчето е имало разписка лично подписана от Т. Живков?

Куфърчето беше подадено от бивш съпартиец да, висш офицер от бившата ДС, тоест КГБ в България. Много е лесно да го разпознаеш когато си работил с него 10 години наред.


Цитат
Ами така както го представяш, сигурно не си е плащал рекета. Случвало се е на достатъчно много хора и без да са отказвали куфарчета. Ако са имали нещо против него като личност, да са го убили. Просто ми прилича на погром при неплащане на рекет. Пък и не е много сигурно с какви други дейности се е занимавал, за които може и да не ти е споделил.

Не че не си е плащал рекета. Той се опита да извади публично някой информация, защото знаеше какво се готви и как ще се действа, тази беше причината да се откаже. Собствените му бивши колеги стреляха по сина му като така му показаха, че трябва да си заминава. Дейностите с които се занимаваше в България си бяха съвсем легални, никога не се е занимавал с нелегални дейности. Негов бивш колега и едно времешен приятел сега собственик на 50% от порт Бургас, друг е кмет на голям град, друг е крупен бизнесмен.... това са все хора развили дейност под опеката на офицерите от ДС и старата БКП, която никога не се е разпадала. Оперират с парите на България изнесени и внесени наново след падането на режима под формата на познатите ни куфърчета.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 11, 2011, 17:43:31 pm
Цитат
Значи, не само Сърбия, но и Русия, Грузия и Армения имаха подобна на нашата съдба. Или война или друг вид разправии и мюсюлмани. И разграбена икономика. Това са общите признаци между православните държави. Съдбата им много се различава от тази на католическите бивши соц страни. Даже Румъния започна прехода с вътрешни въоръжени сблъсъци и с проблем близо до границата - Молдова и Преднестровието Останалите православни пък някак и те като нас не успяха с прехода Украйна, Беларус, Молдова. Да, колкото повече мисля, толкова повече затвърждавам мнението си, че лошата демокрация е явление характерно предимно за православните територии. Единствено Гърция прави изключение, но знаем, че и там нещата вече не са кой-знае колко добре плюс това тя единствена беше под шапката на други господари преди 90-та.

Много грешно разглеждаш положението на верска основа приятелю. Вярата няма нищо общо тук ти казвам. В Русия положението е същото, ако офицери от ДС дърпат конците в България то в Русия са бивши агенти на КГБ, тоест едни и същи бивши колеги преляли се в пост комунистическите нови партии и правителства. Молдова, Украйна, Румъния и т.н - абсолютно същото. За Сърбия изобщо няма смисъл да говорим. Гърция остана под западна опека още при английския десант там 47 година, английските войски са били готови да влезнат и в България но познай кой не им е разрешил и защо...... После има една среща правена точно след войната на която светът буквално се поделя на зони на влияние.

Цитат
Освен това гледам, че в предишно съобщение си изредил няколко имена и си предположил, че са фигури, спуснати отгоре. Става дума за Каракачанов, Сидеров, Расате и др. Всъщност, за която и личност от прехода да те питам, ще ми кажеш, че са марионетки. Толкова ли е неспособен българския народ да излъчи личности, че се налага да спускат марионетки отгоре? Естествено, ще те разбера ако не искаш да издадеш кои личности са били дейци на вашата съпротива.

Българския Народ е неспособен да си отвори очите, защото систематично е тъпкан и мачкан. До като не измрат старите офицери от ДС и техните протежета България няма да има право на избор на собствени лидери. Всички ще бъдат спускани както казваш. Тази е горчивата Истина.

Това за нашата съпротива както я наричаш няма да го коментирам изобщо.

Цитат
Другия въпрос, който имам е за Волжка България. Някой въобще знае ли историята на този район? Българите там са били много отдавна асимилирани. Първо през 13-ти век там са се заселили големи орди монголи след експанзията на Чингиз Хан. После пък руснаците реколонизират обратно на изток. Езика е сменян поне 3 пъти, религията също. Какво е останало от българите там?

Нас са ни мачкали общо 700 години римляни и турци. Ние как сме се запазили? По същия начин са се запазили и Волжките Българи. Много хора знаят историята на Волжка България, не си мисли че са успели да заличат Българщината там, това е невъзможно. Чингиз Хан е спиран 3 поредни пъти по пътя си към Европа именно от Волжка България. Неговия внук Хан Батъй начело на златната орда на монголо-татарите покорява Волжките Българи, като след това налага кипчакският тюркски език за офицялен. Много от Волжките Българи са били мюсюлмани десетилетия преди да нахлуе златната орда. Във Волжка България се говорят няколко езика. Ако си забелязал за Българщината нямат значение езика и религията, за наша голяма радост. Винаги така сме съществували и така ще съществуваме и за напред.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 11, 2011, 17:50:56 pm
Отнесен

Ще ти кажа една малка тайна за Каракачанов и Доган, тази е тъмната част на Българското масонство, което е много опетнено и много порочно за съжаление. И двамата са масони, членове на един и същ орден, още не съм разбрал Доган точно в коя ложа членува, но ще разбера. Подозирам една варненска, която е дъщерна на ложата Дунавска Звезда - Русе, води се за най-старата масонска ложа в България. И двамата са масони, наричат се Братя по между си а в публичното пространство са големи врагове и правят кампании един срещу друг. Това как ти се струва? А мислиш ли, че са само те?  :hi: Говориш ми за някаква Свобода ти, демокрация ала бала, няма Свобода няма демокрация всичко на скришно се решава.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Manve в Януари 11, 2011, 18:03:14 pm
Здравей Rosenkreuz  :)

Поздравявам те за стила и начина на комуникация  :drinks:

Как мислиш дали един ден можем да направим България "чиста и свята република" ?
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: otnesen в Януари 11, 2011, 18:49:29 pm
А някакви предположения да имаш защо точно в православните държави комунизма все още успява да вирее и е по-силен от всякога, а в католическите го отпъдиха много бързо? Нямало било верска връзка - толкова много ми се набива в очите, че ставам все по-убеден. Не вярвам на съвпаденията. Не виждам каква точно е връзката, но факта си е факт - тези държави най-тежко понесоха прехода. И граничат с ислямски територии.

По добре не ми казвай разни малки тайни - и без друго не могат да се проверят.Гърция остана под западна опека още при английския десант там 47 година, английските войски са били готови да влезнат и в България но познай кой не им е разрешил и защо......
Я ти отговори на този въпрос - защо някой не е разрешил на Англия да нахлуе тук?


Българския Народ е неспособен да си отвори очите, защото систематично е тъпкан и мачкан. До като не измрат старите офицери от ДС и техните протежета България няма да има право на избор на собствени лидери. Всички ще бъдат спускани както казваш. Тази е горчивата Истина.
Значи, не само, че няма естествени политически фигури, но няма и реализирали се бизнесмени - всичко е ДС. :) Някой много здраво те лъже и явно те кара да пропагандираш тук такава информация, от която ние трябва да се почувстваме длъжни да толерираме саморазправа с целия политически и бизнес елит, без да проверяваме изобщо виновни ли са или не и да го заменим с друг, който досега някак е бил в прикритие. Такова нещо не може да се случи - няма да получите никаква подкрепа.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 11, 2011, 19:19:21 pm
Здравей Rosenkreuz  :)

Поздравявам те за стила и начина на комуникация  :drinks:

Как мислиш дали един ден можем да направим България "чиста и свята република" ?

Manve, благодаря ти за поздравите! Разбира се, че може! Не само може но и е наш ДЪЛГ да се осъзнаем и да поемем ОТГОВОРНОСТ ако искаме да оцелеем като народ  :) Нали за това се борим? Левски, Ботев, Александров, Сандански... нали това са завещали? То си е въпрос на личен избор пак, пак до същото ще опрем и винаги там ще опираме - To be or not to be

Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 11, 2011, 19:58:01 pm
Цитат
А някакви предположения да имаш защо точно в православните държави комунизма все още успява да вирее и е по-силен от всякога, а в католическите го отпъдиха много бързо? Нямало било верска връзка - толкова много ми се набива в очите, че ставам все по-убеден. Не вярвам на съвпаденията. Не виждам каква точно е връзката, но факта си е факт - тези държави най-тежко понесоха прехода. И граничат с ислямски територии.


Отнесен, абе Амиго наистина.........слез на земята моля ти се!

Не може да ги делиш тия въпроси на база на религията, просто започнеш ли така да ги гледаш обичаш се разбери. Не е правилно така да се гледа въпроса. В нашия регион комунизма просто щеше да падне. Как така италианеца ще кара Фиат когато с иска а аз ще чакам 6 години за една кьорава Лада?  :) Как така унгареца ще има право на 3 трактора, 2 частни имота и собствен бизнес а аз няма? Ето поради такива причини просто си замина режима, не че нямаха сили да ни държат още 20 години, хората така избраха да стане. Ти да не мислиш, че не се е знаело, че варшавския договор ще пада? А когато нещо такова се знае, хора като Огнян Дойнов тъъъррркат ли търкат ръчички и пишат планове за действие с парите на Българския данъкоплатец. Бай Тошо седи и си мълчи като бита коза, защото от него много малко е зависело, разбери по време на комунизма Москва и в частност КГБ управлявха България, не бай Тошо. Заради тях е цялата история в момента, от там идва ядрото на нашия така наречен елит! В западна Европа изобщо не допуснаха комунизма а и там няма нужда от него моделите са други. Това ги спаси тях и в много голямо отношение за демокрацията там са отговорни няколко масонски ложи сложили началото и на Френската Революция. Трябва да знаеш, че масонството е гарант против диктаторските режими, не напразно в такива режими първо ложите нападат. Западна Европа си плати за безотговорността като допусна хора като адолф хитлер да станат мощни и въпреки милионите загинали го спряха, за което цял свят им е благодарен, че на всичкото отгоре и поука си взеха хората!!!

Виж сега къде е основната разлика между нас и запада, аз поне на запад съм израстнал и знам за какво става въпрос. На запад хората знаят какво е гражданско общество  :) това на първо място. На запад поне до преди няколко десетилетия хората определяха кое и как в държавите. Религията нищо общо няма! Въпрос на начин на живот е. При тях е нямало турско робство 500 години! Нямало е кой да се опитва да ги унищожи като нации и етноси. Нас турците ни метнаха 500 години бой, кючеци и другите работи, освобождаваме се внасят ни царе! После комунистите юруш и те тормоз още няколко десетилетия и накрая диктаторския режима пада! Тогава, от колко години България не е под някакъв вид управленски натиск? Колко? Преди комунистите за малко и после след комунистите 20 години до ден днешен. Дали ние имаме опит като гражданско общество и изобщо като Свободен Народ като германския примерно? Ето в тези факти ще намериш разликите защо запада така а ние иначе.

Айде ако ти е по-лесно да разгледаме въпроса от малко по-различна стратегическа гледна точка.

Какво е комунизма на практика? - Суров режим. Къде има нужда ако не от монархия то от режим като комунистическия? - В многоетнически държави. Защо в Китай все още има управляваща ком. партия знаеш ли? - Защото в Китай живеят повече от 20 различни етноса и 10 различни религии. Как се удържа такава държава? По западен демократичен модел ли?  :) Същото е и с Русия, тя и сега е федерация от доста държави влизащи в състава и, а държавите от бившия СССР станали самостоятелно все още зависят прекалено много от Русия. Не си мисли, че руснаците са глупави хора :) Защо по време на СССР нямаше руска мафия както я има днес? Отговора е много лесничък, защото след падането на режима бившите агенти на КГБ я създадоха руската мафия. Същото е и в България. Събитията в Молдова пък са продукт на националното самосъзнание на хората, и на тях генерал Лебед им показа как стоят нещата в големите държави.

В Германия или Франция е нямало нужда от комунизъм, друг факт е, че са го отхвърлили много бързо като опция за държавно управление.

Цитат
Я ти отговори на този въпрос - защо някой не е разрешил на Англия да нахлуе тук?

От кога Англия и САЩ пък питат къде и кога да нахлуят и то по времето на 2-рата световна война...  :) мисли ги малко нещата като ги пишеш. Хитлер пада заради общите усилия на СССР и запада, но остава Сталин, той не е разрешил на запада да окаже влияние върху България поради ред причини.

Цитат
Значи, не само, че няма естествени политически фигури, но няма и реализирали се бизнесмени - всичко е ДС. :) Някой много здраво те лъже и явно те кара да пропагандираш тук такава информация, от която ние трябва да се почувстваме длъжни да толерираме саморазправа с целия политически и бизнес елит, без да проверяваме изобщо виновни ли са или не и да го заменим с друг, който досега някак е бил в прикритие. Такова нещо не може да се случи - няма да получите никаква подкрепа.

Кажи ми колко на брой големи бизнесмени от България познаваш? Аз познавам поне 30 души от които всичките до един са бивши членове ако не на ДС то на БКП като минимум, та нали точно по хора като тях се разпеделиха куфърчетата бе Отнесен? Разбира се има и нормални хора, които са се реализирали с труд ама от кога? Я до 99-2000ната година имаше ли свободен пазар в България? Че и все още е така, ето аз искам да внасям продукция с хиляди тонове на месец, нужна на Българската индустрия и ако се опитвам да продължавам да пробия ...... ами ще ми резнат зелката бе! Нали ти казах, пробвай ти самия да се намесиш в големия бизнес да видиш какво става там.
Ако имаш такова намерение пиши ми на лични аз ще те консултирам. Пак да спомена, на мене и на хората като мене никаква подкрепа не ни трябва  :) не всеки става за тая работа, само точно определени и доказани хора, така че запази си подкрепата не ми трябва на мене  :hi: Искам и да ти благодаря за това, че завързахме най-сетне диалог. Пак ще ти кажа, че аз не съм ти враг, точно обратното.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Manve в Януари 11, 2011, 19:59:44 pm
Manve, благодаря ти за поздравите! Разбира се, че може! Не само може но и е наш ДЪЛГ да се осъзнаем и да поемем ОТГОВОРНОСТ ако искаме да оцелеем като народ  :) Нали за това се борим? Левски, Ботев, Александров, Сандански... нали това са завещали? То си е въпрос на личен избор пак, пак до същото ще опрем и винаги там ще опираме - To be or not to be

Rosenkreuz съгласен съм и напълно те подкрепям !

По какъв начин можем да осъществим този идеал ? Би ли представил твоята гледна точка относно етапите и последователността на целият процес както и участниците и ролите в тези евентуални бъдещи събития ?

Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 11, 2011, 20:20:58 pm
Приятелю разбира се! Щом искаш ще си кажа личното мнение. Ако не възразиш ще говоря по народно му, няма смисъл от дипломатична реч тук. На най-първо място и преди всичко трябва да разберем и да проумеем като Народ, че носим ОТГОВОРНОСТ за самото си съществуване като държава. Ние самите сме отговорни за това в каква държава живеем, кой ни управлява, как ни управлява и т.н То си е право на личен избор а ние го упражняваме или забравяме да го упражним или просто вече ни е все тая и ни е по-лесно да сме овце и само да се оплакваме. Отново до там опряхме - себепознание и право на личен избор, това е основата на абсолютно всичко в човешкия живот.

Ако избера да си пия ракиите и да си играя кючеците, само да се оплаквам, да завиждам на комшията, че е по-напред от мене с 200лв на месец и на всичкото отгоре да си търся извинения за бягане от ОТГОВОРНОСТ като обвинявам други за собственото си положение......извинявай ама никаква промяна не мога да очаквам  :) а ако има още 3 4 милиона като мене такива... представи си тогава от какво има нужа.

Има нужда от осъзнаване на Отговорността, от ново духовно възраждане, от културно възраждане и от гражданско общество, което се гради на базата на предишните две. Я България политиката не е политика, защото хората са безотговорни. Формулата я имаме, пише я под всеки Герб на Република България а избора дали да бъдем или да не бъдем си е наш личен. Така че всичко опира пак до самия индивид наречен Българин. Всяка промяна иде от вътре на вън, от човека се проектира към обществото и от там към държавата. Ако човека Българин продължава да е така както го описах по-горе и безотговорен към себе си и Родината, скоро няма да видим промени. Промените ще се случат когато и хората се променят, само тогава. Общи усилия се искат! Ние още се делим на зелени и кафяви, разделени сме по поне 100 различни начина, първата стъпка към всичко е да осъзнаем смисъла на това, което пише под Герба, то ни е под носа а ние се чудим за какво служи.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: otnesen в Януари 11, 2011, 23:04:33 pm
Rosenkreuz, жалко, тъкмо беше започнал да схващаш що е то икономика и даде заден ход. Написал си това:
Как така италианеца ще кара Фиат когато с иска а аз ще чакам 6 години за една кьорава Лада?  :)  Как така унгареца ще има право на 3 трактора, 2 частни имота и собствен бизнес а аз няма? Ето поради такива причини просто си замина режима
И дори си се усмихнал, вероятно доволен от здравината на своята логика. Виж сега за какво става въпрос. По време на студената война, населението на Земята е било към 4 милиарда. 1/6 от тях са живеели в богатите демократични държави от западен тип, които живеят страхотен живот, защото сменят по два пъти автомобила си за една година и въобще изразходват за готиния си живот 3-4 пъти повече материал, отколкото се пада средно на останалите жители на планетата. Да, но това става година след година и с икономическия растеж се потребявало все повече и повече и трябвало да се копае повече и повече руда и горивни материали. Стигнало се до там, че тази 1/6 от населението на Земята употребявала 75% от всички добити материали. Станало ясно, че рано или късно находищата, които имат под свой контрол ще се изчерпят и трябвало да се вземат някакви мерки - насреща им бил СССР с огромните си площи и несметни запаси от всякакви суровини.

Я сега кажи, ако не беше дошъл комунизма въобще комунистическите 2/6 от човечеството бяха живели по стандартите на западните демокрации? Знаеш ли какво би се получило тогава? Тези 75%, които е потребявал, като се разпределят равномерно между останалите 5/6 се получава така, че там не би се консумирало и 1/4 от това, което знаем, че са консумирали като демократични държави. А знаеш ли как са попаднали тези големи проценти от ресурсите при тях? До към 1960-та почти 3/4 от сушата по Земното кълбо е била колониално владение на някоя от западноевропейските държави. В съпротивата както не ви преподават икономика, така не ви преподават и история, а ви лъжат с някакви фалшиви исторически оценки, които после ти идваш и ми тръсваш тук с честната си дума, че са верни.  ;D Току виж може и да ти просветне защо Сталин не е разрешил на Британската империя да навлезе с войските си тук.

Британска_империя (http://bg.wikipedia.org/wiki/Британска_империя)
История на Франция - Четвърта република (http://bg.wikipedia.org/wiki/История_на_Франция#.D0.A7.D0.B5.D1.82.D0.B2.D1.8A.D1.80.D1.82.D0.B0.D1.82.D0.B0_.D1.80.D0.B5.D0.BF.D1.83.D0.B1.D0.BB.D0.B8.D0.BA.D0.B0)


Цитат
Я ти отговори на този въпрос - защо някой не е разрешил на Англия да нахлуе тук?
От кога Англия и САЩ пък питат къде и кога да нахлуят и то по времето на 2-рата световна война...  :)  мисли ги малко нещата като ги пишеш. Хитлер пада заради общите усилия на СССР и запада, но остава Сталин, той не е разрешил на запада да окаже влияние върху България поради ред причини.
На първо място, първо ти ми каза, че някой забранил на Англия да нахлува тук. След като ти върнах въпроса, стана ясно, че Сталин е човека. На въпроса "защо" ти ми отговаряш "поради ред причини". И при това положение си позволяваш да ми се надсмиваш с изрази от типа "мисли ги малко нещата като ги пишеш".   :lol:  Не знам каква е тази хватка, но много ме забавлява.


Не може да ги делиш тия въпроси на база на религията, просто започнеш ли така да ги гледаш обричаш се разбери.
Дали?! Мислиш, че в православните страни няма религиозен конфликт православие-ислям? Я пак си помисли! Войната в Югославия, войната в Чечня - 2 пъти, Войната в Грузия - 2 пъти, Въоръжения конфликт Армения-Азербайджан, нашия възродителен процес. Как ти се струва? Само войната в Югославия и ембаргото доведоха до 10 милиарда долара загуби за българската икономика годишно. Само тази война.

Аз познавам поне 30 души от които всичките до един са бивши членове ако не на ДС то на БКП като минимум, та нали точно по хора като тях се разпеделиха куфърчетата бе Отнесен?
Не ти е чиста работата, да знаеш. Не всеки срещнат на улицата познава трийсетина души все агенти на ДС. За да е сигурно, че са такива, трябва всички лично да са ти признали какви са, иначе всеки може да ти посочи някакви други хора и да ти разправя, че са от Марс. ;)

Хубаво тръгна разговора, но трябва да даваш малко по-сериозно. С такива подигравки и надсмешки само ще губиш авторитет, ще видиш как ще ги извъртам нещата.  :hi:

Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Alexiev в Януари 12, 2011, 01:07:42 am
Rosenkreuz доста са ти промили мозъка за да виниш нас за състоянието ни. Знам че в цял сват масонските ложи набират членове ама чак пък толкова да търсят из форуми.... по-добре пусни обява в позвънете.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: monk в Януари 12, 2011, 02:23:27 am
Не че не обичам мястото, където съм роден, ама толкова ли пък да е важно България да се слави с българите!? Все пак глобализация, безусловна Любов, али-бали – има ли смисъл от национализъм?...
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Alexiev в Януари 12, 2011, 03:41:57 am
Не че не обичам мястото, където съм роден, ама толкова ли пък да е важно България да се слави с българите!? Все пак глобализация, безусловна Любов, али-бали – има ли смисъл от национализъм?...

За сега има .... но това не значи, че трябва да си расист.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 04:50:31 am
Rosenkreuz доста са ти промили мозъка за да виниш нас за състоянието ни. Знам че в цял сват масонските ложи набират членове ама чак пък толкова да търсят из форуми.... по-добре пусни обява в позвънете.

Алексиев, а кой е виновен за състоянието ви, марсианците ли? Те ли живеят в държавата България?  ;D
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 05:42:41 am
Не че не обичам мястото, където съм роден, ама толкова ли пък да е важно България да се слави с българите!? Все пак глобализация, безусловна Любов, али-бали – има ли смисъл от национализъм?...

monk здравей! От национализъм като Българския в момента верно смисъл няма. Някой точно поставени за целта хора радикализират масово населението като насаждат език на омраза, расизъм и отричане на всичко чуждо. Това не е патриотизъм а чиста проба миене на мозъци.

Виж ще ти цитирам един наш съфорумник за видиш за какво говоря. Той си мисли, че е голям Българин а виж какво говори, ей за такъв тип пишман патриотизъм говорим, че е единствено във вреда както за държавата, така и за Народа и Българщината изобщо >

Цитат
   
Няма нужда от редактиране. Религиозните също влизат в тази графа, ако има такива. Всичко, което не е българско трябва да се премахне и да има само български символи. Под български религиозни се разбират християнски, защото българите сме покръстени от 864г.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Alexiev в Януари 12, 2011, 06:38:16 am
Rosenkreuz доста са ти промили мозъка за да виниш нас за състоянието ни. Знам че в цял сват масонските ложи набират членове ама чак пък толкова да търсят из форуми.... по-добре пусни обява в позвънете.

Алексиев, а кой е виновен за състоянието ви, марсианците ли? Те ли живеят в държавата България?  ;D


Всички ;) Това, че ти или членовете на тайните общества не чуствате вина не значи , че нямате такава.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Alexiev в Януари 12, 2011, 06:39:28 am
Слагам и себе си в това число естествено.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 06:54:23 am
Отнесен  :lol: да ти имам желязната 3д логика! Ти май пак не четеш какво пиша нали? Аз не пиша тука за да печеля авторитет  :lol: караш ме искрено да се смея да знаеш! ;D

Цитат
ще видиш как ще ги извъртам нещата
Та ти точно това се опитваш да направиш.


Цитат
Как така италианеца ще кара Фиат когато с иска а аз ще чакам 6 години за една кьорава Лада?  :)  Как така унгареца ще има право на 3 трактора, 2 частни имота и собствен бизнес а аз няма? Ето поради такива причини просто си замина режима
И дори си се усмихнал, вероятно доволен от здравината на своята логика. Виж сега за какво става въпрос. По време на студената война, населението на Земята е било към 4 милиарда. 1/6 от тях са живеели в богатите демократични държави от западен тип, които живеят страхотен живот, защото сменят по два пъти автомобила си за една година и въобще изразходват за готиния си живот 3-4 пъти повече материал, отколкото се пада средно на останалите жители на планетата. Да, но това става година след година и с икономическия растеж се потребявало все повече и повече и трябвало да се копае повече и повече руда и горивни материали. Стигнало се до там, че тази 1/6 от населението на Земята употребявала 75% от всички добити материали. Станало ясно, че рано или късно находищата, които имат под свой контрол ще се изчерпят и трябвало да се вземат някакви мерки - насреща им бил СССР с огромните си площи и несметни запаси от всякакви суровини. Я сега кажи, ако не беше дошъл комунизма въобще комунистическите 2/6 от човечеството бяха живели по стандартите на западните демокрации? Знаеш ли какво би се получило тогава? Тези 75%, които е потребявал, като се разпределят равномерно между останалите 5/6 се получава така, че там не би се консумирало и 1/4 от това, което знаем, че са консумирали като демократични държави. А знаеш ли как са попаднали тези големи проценти от ресурсите при тях? До към 1960-та почти 3/4 от сушата по Земното кълбо е била колониално владение на някоя от западноевропейските държави. В съпротивата както не ви преподават икономика, така не ви преподават и история, а ви лъжат с някакви фалшиви исторически оценки, които после ти идваш и ми тръсваш тук с честната си дума, че са верни.

Ние започнахме да говорим за ПРИЧИНИТЕ! Нали за това беше разговора? Не ми развивай теми по международни отношения във вид на приказки и заучени неща. Аз казах какви държави имат нужда от суров модел на управление за да се запазят цели. Прав си за неравномерното разпределение на ресурсите на Планетата и за това, че огромни ресурси са във владение на държави като САЩ или Англия ама не ми разтягай ластици, защото тоя номер при мене отдавна не минава. Ако искаш ще ти цитирам 2 3 изречения от казаното по-горе, с които много говориш ама нищо не си казал. Говорим за ПРИЧИНИТЕ тука пак ти казвам, и ако питаш Народа защо падна комунизма в България ще видиш колко е реален примера с ладата и фиата... Рудата и металите нищо общо нямат с комунизма и демокрацията като форми на управление. На тебе да не ти е преподавал проф. Любен Георгиев?


Цитат
Току виж може и да ти просветне защо Сталин не е разрешил на Британската империя да навлезе с войските си тук.
Аз знам защо ама ти знаеш ли?

Цитат
На първо място, първо ти ми каза, че някой забранил на Англия да нахлува тук. След като ти върнах въпроса, стана ясно, че Сталин е човека. На въпроса "защо" ти ми отговаряш "поради ред причини". И при това положение си позволяваш да ми се надсмиваш с изрази от типа "мисли ги малко нещата като ги пишеш".   :lol:  Не знам каква е тази хватка, но много ме забавлява.

Е тя добре те забавлява хватката ама на мене ми е смешно. Ти да не си мислиш, че ще ти развивам теми тука за всеки исторически факт, за който говоря? Ти ме обвиняваш, че не съм чел история ама да не се окаже обратното? Не мислиш докато пишеш, то се вижда  ;) ама понеже си експерт по икономика и история виж тука >

Ясно е, че англичаните през 2рата световна война няма да питат дали да правят десант в Гърция или не. По гръцки територии е имало италиански и немски противникови войски сещаш ли се? В България обаче съвсем по различен начин са стояли нещата. А замисли се сега защо Сталин се е споразумял с Чърчил и Русвелт западни войски да не навлизат на Българска територия? Дали не е защото по същото време комунистите вече са на власт в България? А общото между комунистите и Сталин какво е? Теми ли искаш да ти развивам за всеки исторически факт?

Виж си собствените думи тука > Я ти отговори на този въпрос - защо някой не е разрешил на Англия да нахлуе тук?

Ето ги моите от по-предния пост > Гърция остана под западна опека още при английския десант там 47 година, английските войски са били готови да влезнат и в България но познай кой не им е разрешил и защо......

Къде виждаш тука думата забрана? Не ми извъртай приказките и ако ще ме цитираш, цитирай ме точно.

Цитат
Дали?! Мислиш, че в православните страни няма религиозен конфликт православие-ислям? Я пак си помисли! Войната в Югославия, войната в Чечня - 2 пъти, Войната в Грузия - 2 пъти, Въоръжения конфликт Армения-Азербайджан, нашия възродителен процес. Как ти се струва? Само войната в Югославия и ембаргото доведоха до 10 милиарда долара загуби за българската икономика годишно. Само тази война.

Отнесен, пак извърташ картинката. Ние в тази тема къде сме засягали Ислям и Православие? Не говорехме ли за изтока и запада? За комунизма и демокрацията? Ти ми говореше за католическите държави и тези от нашия регион, къде сме говорили за Ислям не мога да разбера аз?!


Цитат
Аз познавам поне 30 души от които всичките до един са бивши членове ако не на ДС то на БКП като минимум, та нали точно по хора като тях се разпеделиха куфърчетата бе Отнесен?
Не ти е чиста работата, да знаеш. Не всеки срещнат на улицата познава трийсетина души все агенти на ДС. За да е сигурно, че са такива, трябва всички лично да са ти признали какви са, иначе всеки може да ти посочи някакви други хора и да ти разправя, че са от Марс. ;)

Работата ми е много чиста даже. Слушай, нямам намерение да казвам едно и също нещо по 10 пъти. За куфърчетата вече говорихме по какви хора са били разпределяни, сладките постове също. Тези хора, за които говоря са точно такива и няма нужда никой никакви лични признания да ми прави, това са хора, за които се знае много добре какви са били преди демокрацията. Или са били агенти или като минимум висши членове на БКП. Тука говорим за хора с бизнеси за милиони евро базиран на парите на старата ком. партия. Ти ако си на мястото на Луканов и Дойнов от БКП на кой ще разпределиш парите на паритята? На противниците или на твоите хора? Няма смисъл да ти развивам теми ти изобщо не четеш какво ти пиша.

Разговора супер тръгна ама ми бягаш нещо по тъч линията, отклоняваш разговора пак. Темата е за сценария наречен България. Ако ще се състезаваме по международни отношения и разтягане на ластици казвай да вадя тетрадите и аз.  :hi: Лек и успешен ден ти желая!
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 06:55:44 am
Rosenkreuz доста са ти промили мозъка за да виниш нас за състоянието ни. Знам че в цял сват масонските ложи набират членове ама чак пък толкова да търсят из форуми.... по-добре пусни обява в позвънете.

Алексиев, а кой е виновен за състоянието ви, марсианците ли? Те ли живеят в държавата България?  ;D


Всички ;) Това, че ти или членовете на тайните общества не чуствате вина не значи , че нямате такава.

Аз кога съм казал, че нямам вина? Всички сме отговорни за състоянието на България, то е наша Отговорност. Стига с тия тайни общества! За вас са тайни, защото нямате смелост да ги проучите и да разберете с какво се занимават.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 08:35:08 am
В момента по ТВ7 дават директно предаване за куфърчетата. Който има възможност да гледа и да сравни с това, което ви писах за тях.  :hi:
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: daskala в Януари 12, 2011, 08:46:19 am
Rosenkreuz доста са ти промили мозъка за да виниш нас за състоянието ни. Знам че в цял сват масонските ложи набират членове ама чак пък толкова да търсят из форуми.... по-добре пусни обява в позвънете.

Алексиев, а кой е виновен за състоянието ви, марсианците ли? Те ли живеят в държавата България?  ;D


Книга за ролята на евреите в България...
Публикувано от: znaesht в ноември 05, 2008, 10:43:50
________________________________________
      Здравейте! Тук бих искал  да копирам една доста дълга книга относно ролята на еврейската общност в България и съдбата на Българския народ. Ако някой желае да прочете обновената и допълнена версия на Книгата като текстов документ,а така също и много други материали…

http://forum.xnetbg.com/index.php?action=printpage;topic=9182.0

       --- ПИПАЛАТА   Н А    ЗЛОТО    В                                         
                             Б Ъ Л Г А Р И Я --
                                  Родината под юдейска окупация...
                                                         
                                      “И ще дойде ден Господен,
                                           година,на разпалата със Цион...
                                                         Библия
                                             
                                         посвещавам този труд на майка ми...
 
            Според едно от основните правила на международното право ,всички групи,били те етнически или верски трябва да бъдат представени във властта съобразно своя брой-мнозинството трябва да има най-много свои представители,след това са останалите групи,населяващи дадена страна.Ако това не е така се преиема ,че тази страна е под окупация в интерес на тази група, която е по-добре представена във властта. В САЩ например, над 50% от държавната администрация е съставена от хазари и сафардици- т.нар. евреи.Дали това е така и в България ?

Всички ;) Това, че ти или членовете на тайните общества не чуствате вина не значи , че нямате такава.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 09:04:27 am
Цитат
Според едно от основните правила на международното право ,всички групи,били те етнически или верски трябва да бъдат представени във властта съобразно своя брой-мнозинството трябва да има най-много свои представители,след това са останалите групи,населяващи дадена страна.Ако това не е така се преиема ,че тази страна е под окупация в интерес на тази група, която е по-добре представена във властта. В САЩ например, над 50% от държавната администрация е съставена от хазари и сафардици- т.нар. евреи.Дали това е така и в България ?

Даскале гарантирам ти, че това не е така в България. Защо пак така ги разглеждате нещата? Евреите са хора като всички останали, това че има техни много добре организирани структури също е така, но не е основния фактор на разрухата на Българската държава. В България офицерите от ДС дърпат конците а евреи между тях няма до колко аз знам.


Цитат
Според едно от основните правила на международното право ,всички групи,били те етнически или верски трябва да бъдат представени във властта съобразно своя брой-мнозинството трябва да има най-много свои представители,след това са останалите групи,населяващи дадена страна.

Това е така и съм абсолютно съгласен, но също така и за това правило си има норми и мярка.


Има един лаф който обяснява според мен най-точно това, което се случи в България. Тази сутрин го чух и в това интервю по Тв7, в което се говореше за червените куфърчета. Много на място казано в случая с България, това е израз приет и използван в политологията >

Да напълниш старото вино в нови бутилки

Тоест старите властващи се преляха в новосъздадените подготвени от тях структури. Просто се преоблякоха в други дрехи и зад една мъгла от реформи и мазаници ограбиха държавата България. Този израз според мен най-точно обяснява случилото се у нас. Не евреите са виновни нито масоните, виновна е коминтерновската пасмина, която не успяхме да премахнем на време от политиката както се случи в републиките извършили посткомунистическата реформа.

По много сличен начин се случиха и събитията в Русия след падането на СССР, на същия принцип. Имащите достъп до касата на руската КП от комунисти се превърнаха в крупни капиталисти. Тази е основната причина за състоянието на нашия регион при смяната на стария режим с новия.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 12, 2011, 10:41:23 am
Сценарият - България вътрешен или външен продукт е според теб?
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 10:44:11 am
Според мен си е повече вътрешен но и с външна намеса, на международната сцена, от която и България е част е невъзможно да няма външна намеса по един или друг начин.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: otnesen в Януари 12, 2011, 12:35:55 pm
Rosenkreuz, ставаш все по-забавен. :)

Значи, тук се опитваме да установим причините защо България е в такова слабо положение по отношение на стандарта на живот. Стандарта на живот е икономически въпрос, ако става въпрос за крадене, значи трябва да се търси пробойна в икономиката. Пробойната е само един от множеството фактори. Нивото на течността във варела зависи и от:

С какви темпове работи населението и изработва БВП.
Има ли достатъчно суровини и заготовки за изработването на стока. Тоест колко се влива.
Нивото на течността във варела е в пряка зависимост от нивото на световния варел. Ако нивото в света спадне, спада и тук, ако там се вдигне, вдига се и тук. Това го наблюдавахме през последните 2 години и мога да кажа, че това е най-силния фактор, който влияе на икономиката.
Важно е и как се разпределят средствата във варела - например ако се влага твърде много в нерентабилните области като армията примерно.

Това, което е по-интересното е, че Rosenkreuz представя нещата така, сякаш има някакъв организиран съюз, създаден за организирано изтласкване на определени фигури, явно контролиращи политическите процеси у нас и в подобните на нашата държава. Той твърди, че една част от бившите служители в специалните служби са отказали да участват в плана по унищожаването на България и са се изнесли нанякъде. Също така оставам с впечатлението, че тези дисиденти са влезли в контакт с масонските ложи, а вероятно и със сциентолозите и са създали някакъв обединен фронт на противодействие срещу другата група. Проблема е, че докато икономическите показатели на страната вървяха надолу, за този съюз не се знаеше нищо, а когато държавата най-после започна да се въздига лека полека, се появяват и искат да спрем това и да заменим този елит с някакъв друг. Ами ако искате това, създайте си партия и се кандидатирайте по нормалния начин.

Не знам защо, аргументите на Rosenkreuz много ми напомнят на тези на Яне Янев. :) Всичко е съвсем същото. Има 100% припокриване. Само че аз виждам нещата точно наобратно. След идването на Борисов на власт, организирана престъпност някак силно намали своята дейност. И да търсиш, няма да намериш информация за актовността (поне не колкото е била 2 години по-рано). А като нямаш информация, всяко твърдение е покрито само от вътрешното ти убеждение. Не може да се вярва на някакви "запознати приятели" или писатели дисиденти като Веселина Томова, написала "Бандитска Варна". Защо не може да се вярва? Защото цялата информация там трябва да отговаря и на криминалната хроника във вестниците или телевизиите. Ако няма криминална хроника - няма престъпност. Е, криминалната хроника силно намаля от година и половина насам. Който не е доволен от това, значи може би иска да се върнат старите новини. Така беше и в Русия след Путин. Преди него имаше дълга криминална хроника, сега е къса. Преди "дисидентите" бяха доволни и не викаха против правителството, сега викат. Кой значи иска да има хаос и разруха в държавите и кой иска да има икономика и развитие? Сега нали виждаш как се стабилизират нещата? Не си ли доволен от това?
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Гален в Януари 12, 2011, 12:57:48 pm


..., а когато държавата най-после започна да се въздига лека полека, ...

 ...Е, криминалната хроника силно намаля от година и половина насам.

..Сега нали виждаш как се стабилизират нещата?:rofl: :rofl: :rofl:
А бе Завеян, ти в коя държава живееш? Що ги пишеш тези глупости?

Стефкооо, Стефко хич те няма!
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: otnesen в Януари 12, 2011, 13:19:32 pm
А какво да пиша? Ти къде виждаш нещо друго? Чувствам се неудобно като се смееш така. Явно нещо не съм разбрал. Обясни ми, че и аз да загрея.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 14:22:56 pm
Цитат
Не знам защо, аргументите на Rosenkreuz много ми напомнят на тези на Яне Янев. :) Всичко е съвсем същото. Има 100% припокриване. Само че аз виждам нещата точно наобратно. След идването на Борисов на власт, организирана престъпност някак силно намали своята дейност. И да търсиш, няма да намериш информация за актовността (поне не колкото е била 2 години по-рано). А като нямаш информация, всяко твърдение е покрито само от вътрешното ти убеждение. Не може да се вярва на някакви "запознати приятели" или писатели дисиденти като Веселина Томова, написала "Бандитска Варна". Защо не може да се вярва? Защото цялата информация там трябва да отговаря и на криминалната хроника във вестниците или телевизиите. Ако няма криминална хроника - няма престъпност. Е, криминалната хроника силно намаля от година и половина насам. Който не е доволен от това, значи може би иска да се върнат старите новини. Така беше и в Русия след Путин. Преди него имаше дълга криминална хроника, сега е къса. Преди "дисидентите" бяха доволни и не викаха против правителството, сега викат. Кой значи иска да има хаос и разруха в държавите и кой иска да има икономика и развитие? Сега нали виждаш как се стабилизират нещата? Не си ли доволен от това?


Отнесен здрасти one more time.

Цитат
Значи, тук се опитваме да установим причините защо България е в такова слабо положение по отношение на стандарта на живот. Стандарта на живот е икономически въпрос, ако става въпрос за крадене, значи трябва да се търси пробойна в икономиката. Пробойната е само един от множеството фактори. Нивото на течността във варела зависи и от:
С какви темпове работи населението и изработва БВП.
Има ли достатъчно суровини и заготовки за изработването на стока. Тоест колко се влива.
Нивото на течността във варела е в пряка зависимост от нивото на световния варел. Ако нивото в света спадне, спада и тук, ако там се вдигне, вдига се и тук. Това го наблюдавахме през последните 2 години и мога да кажа, че това е най-силния фактор, който влияе на икономиката.
Важно е и как се разпределят средствата във варела - например ако се влага твърде много в нерентабилните области като армията примерно.

Отнесен, в случая на България има хора, които буквално държат икономическия въпрос в свои ръце и от там и стандарта на живот се определя по тяхната свирка. Ще престанеш ли да развиваш теми по международни отношения?

Цитат
нерентабилните области като армията примерно
Какво са вложили нашите държавници в Армията когато само я съкращават, намалят и цапат? Аз не съм чул да има големи държавни инвестиции там, точно обратното, рушат една от най-важните институции в държавата.


Цитат
Това, което е по-интересното е, че Rosenkreuz представя нещата така, сякаш има някакъв организиран съюз, създаден за организирано изтласкване на определени фигури, явно контролиращи политическите процеси у нас и в подобните на нашата държава. Той твърди, че една част от бившите служители в специалните служби са отказали да участват в плана по унищожаването на България и са се изнесли нанякъде.

Да има такъв организиран съюз, не си ли личи? Или и ти не живееш в България? Една част от офицерите са си в БГ, друга част се изнесоха по западна Европа и САЩ.

Цитат
Също така оставам с впечатлението, че тези дисиденти са влезли в контакт с масонските ложи, а вероятно и със сциентолозите и са създали някакъв обединен фронт на противодействие срещу другата група. Проблема е, че докато икономическите показатели на страната вървяха надолу, за този съюз не се знаеше нищо, а когато държавата най-после започна да се въздига лека полека, се появяват и искат да спрем това и да заменим този елит с някакъв друг. Ами ако искате това, създайте си партия и се кандидатирайте по нормалния начин.
Има нещо подобно, да. Няма ефект от създаване на нови партии, Народа няма доверие в партиите вече. Както споменах по-рано много хора от много организации и партии работят по тези въпроси. Няма нужда дори от единна структура, само от координирани действия, за това как се координират точно не мога да говоря а и няма смисъл да го правя тук.


Цитат
След идването на Борисов на власт, организирана престъпност някак силно намали своята дейност.
Намаля, защото така ти го показват медиите, малко медии са свободни в България това го запомни, живял съм го лично и пак от първо лице ед. число ти го казвам. Пак ти повтарям, че и там е сценарии, медите са главните отговорници за създаването на нереалност не само в БГ.

Цитат
Е, криминалната хроника силно намаля от година и половина насам.
Наистина има спад но това се отнася за по-масовите престъпления, примерно няма толкоз рекети като до преди 5 години да речем но тези в дъното са си още на власт, не си мисли, че тях са ги съборили. Колко бивши министри престъпници има в затвора? Като вкарат 2ма 3ма тогава говори, че е намаляла престъпността. А не забелязваш ли как се плюнчат едни други в медиите? 3ната коалиция, Станишев, Доган и компания VS бате ти Бойко. Колко от техните структури са по затворите? Това не ти ли говори нещо за бате ти Бойко и компания? На мене много ми говори...
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: otnesen в Януари 12, 2011, 15:01:25 pm
Колко от техните структури са по затворите? Това не ти ли говори нещо за бате ти Бойко и компания? На мене много ми говори...
Видимо, в съпротивата нямате представа освен от икономика, социология и политика, също и от право. Изглежда не си проучил как стоят нещата в детайли, иначе щеше да знаеш, че:
По голямата част от правилата по които се движи правораздаването са създадени от тройната коалиция и предшествениците. Съдебната система се ръководи от ВСС, назначен от тройната коалиция и предшествениците. Който и да дойде, няма как да заобиколи тези правила и процедури, а ако го направи - ще си навлече гнева на могъщата Европа. Тоест, ЕС се явява като пречка, която спъва съденето на всякакви бивши корумпирани политици. Така че по този въпрос трябва да се търси отговорност другаде. В момента ми твърдиш как е правилно да нарушим правилата и да ги ступаме. Добре, но това трябва да стане след като овладеете ЕС, а не преди това, защото иначе излиза, че се опитвате да накажете държавата, вместо да й помогнете. Някакъв план имате ли за действие по тази линия? Ами явно не. Значи сте избързали доста и няма да стане вашата работа. Когато му дойде времето, елате пак. :)

Иначе моята хипотеза се разминава малко с твоята. Аз смятам, че Бойко Борисов не е част от онова ядро, за което говориш. Нямаш годни доказателства за това. Трябва да се направи внимателен анализ, защото има вероятност да се окаже, че премиера е против престъпното ядро, а ти ако си против него, си за ядрото. Трябва да си безупречен в това отношение, защото само това е индикатора, който ще покаже в кой отбор си всъщност. Така например телевизиите може да изкривяват нещата и да не показват престъпност, но може и наистина да е намаляла престъпността и затова да няма какво да покажат.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Alexiev в Януари 12, 2011, 15:47:20 pm
Rosenkreuz доста са ти промили мозъка за да виниш нас за състоянието ни. Знам че в цял сват масонските ложи набират членове ама чак пък толкова да търсят из форуми.... по-добре пусни обява в позвънете.

Алексиев, а кой е виновен за състоянието ви, марсианците ли? Те ли живеят в държавата България?  ;D


Всички ;) Това, че ти или членовете на тайните общества не чуствате вина не значи , че нямате такава.

Аз кога съм казал, че нямам вина? Всички сме отговорни за състоянието на България, то е наша Отговорност. Стига с тия тайни общества! За вас са тайни, защото нямате смелост да ги проучите и да разберете с какво се занимават.


Това, че не сме в тайни общества не значи, че нямаме смелост ..... дори напротив , това, че ти си станал член на такова е признак на слабост :)
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 22:06:40 pm
Алексиев, аз не съм член на тайно общество бъди сигурен в това. Да знаеш не е признак на слабост, признак на слабост е да можеш да знаеш и да правиш възможното за да не знаеш било то съзнателно или не. Тук има много такива хора.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 22:37:19 pm
Отнесен, сори че се забавих с твоя отговор.

Цитат
По голямата част от правилата по които се движи правораздаването са създадени от тройната коалиция и предшествениците. Съдебната система се ръководи от ВСС, назначен от тройната коалиция и предшествениците. Който и да дойде, няма как да заобиколи тези правила и процедури, а ако го направи - ще си навлече гнева на могъщата Европа. Тоест, ЕС се явява като пречка, която спъва съденето на всякакви бивши корумпирани политици. Така че по този въпрос трябва да се търси отговорност другаде.В момента ми твърдиш как е правилно да нарушим правилата и да ги ступаме. Добре, но това трябва да стане след като овладеете ЕС, а не преди това, защото иначе излиза, че се опитвате да накажете държавата, вместо да й помогнете.

Аз какво ти говорех до сега? Не е ли същото?  :hi: В момента даваш детайлите ти, много правилно си го казал. Тройната коалиция направо дозакопаха България. Не ти твърдя как трябва да нарушим правилата за да ги ступаме. Отнесен аз говоря за главата на змията през цялото време! Не може змията да се убие ако започнеш от към опашката да я кълцаш, защото ще се обърне и ще те ухапе, а да знаеш, че е силно отровна! Змията се убива като и се отсече главата! Само така! Създателите на тройната коалиция са шайка бандити създадени и пласирани именно от въпросните офицери в сянка, за които през цялото време и аз говоря, те са главата на змията.

Цитат
Някакъв план имате ли за действие по тази линия? Ами явно не. Значи сте избързали доста и няма да стане вашата работа. Когато му дойде времето, елате пак. :)
Пак си правиш прибързани изводи приятелю, не е правилно така! По тия неща работят експерти,  действащи в момента държавни служители и не само. И да има план теб това не те интересува, аз говоря метафорично и без да се изказвам до край за някой неща съвсем нарочно, няма и да се изкажа до край в някой отношения. Този форум не е място за разкрития, истинските действия се водят вън в реалния свят.

Цитат
Така например телевизиите може да изкривяват нещата и да не показват престъпност, но може и наистина да е намаляла престъпността и затова да няма какво да покажат.
  :lol: Може да ама сигурно няма да е в България. Приятелю Българската мафия си има като частна собственост цяла държава  :) Самите държавници са мафията в България, тези дето не ги махнахме от политиката веднага след падането на режима, а сега те си имат отрочета... Уважавам мнението ти, но не мога да се съглася нацяло с него.

Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: otnesen в Януари 12, 2011, 23:09:18 pm
Приятелю Българската мафия си има като частна собственост цяла държава
След като си има цяла държава, какъв е проблема да си има и масонски ложи, които да се задействат, ако държавата излезе от техния контрол? Не можеш да ме увериш в твърденията си, защото ми представяш някакви аргументи от типа "Те контролират всичко, вярвай ми, честна дума, всички знаят". Аз се усъмнявам в това което ми казваш, защото не отговаря на криминалните хроники и на даните за престъпността, които имам от улицата. Ти ме пращаш да гледам някакви интервюта по телевизията как някой разказвал цялата работа пред камерите. И после ме уверяваш как аз съм бил повлиян от телевизионните манипулации? Не ми изглеждаш съвсем добре така. Ами той и Еленко разказва как не комунисти, ами извънземни рептили контролират цялата схема? От къде на къде ще вярвам на такива неща? Е, ще вярвам, но ако видя някакви сериозни анализи - ти такова нещо нямаш и не си виждал. Всичко, което си чул е уверения и честна дума, а останалото е някакви куфарчета и други корупционни практики, което може и да е "разпръснато ограбване", както ти казах. Ще видиш, ако разкриваш схемата по такъв начин, няма да стигнеш по-далеч от някакви малки форумчета, в най-добрия случай можеш да повториш успеха на Яне Янев. Толкова.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 23:31:51 pm
Otnesen, колко пъти да ти кажа, че не целя в нищо да те убедя? Кажи ако не разбираш на Български да друг език да ти го кажа, още няколко владея. Има си масонски ложи много ясно! Кога съм казал, че няма? Точно обратното говоря. Аргументите които аз ти представям са ВИДИМИ в обществото последните 20 години. Прекалено много се доверяваш на статистики и нагласени данни приятелю, верно, оглеждай се около себе си, така най-лесно ще забележиш змията.

Цитат
Ти ме пращаш да гледам някакви интервюта по телевизията как някой разказвал цялата работа пред камерите. И после ме уверяваш как аз съм бил повлиян от телевизионните манипулации?

Има изключения и там Отнесен, всичко е релативно. Целта ми не е да те убедя в нещо а да ти създам още и още въпроси, наистина ли не си го забелязал? Аз в нищо не те уверявам, че медиите в България не са напълно свободни така е, но изключения винаги има и гн Осман Октай е едно от тях.

И още един съществен въпрос имам  :) Ти да не очакваш да ти показвам по форумите реални анализи или пък да разпространявам документи или нещо подобно?  :hi: Няма как да стане вярвай ми, но се готви един специален уеб сайт на Български език, надявам се скоро да се намери правилния начин да стартира, там много неща ще се покажат.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 12, 2011, 23:36:44 pm
А специално за Еленко ще ти кажа, че е абсолютен шарлатанин. Показа ми лично негови творения, като снимките на аура примерно. Човека си няма на представа какви глупости говори, просто не знае какво говори и за рептилите се отнася. Рептилите са реално съществуващи ама питайте дали ги е виждал и ако ги е виждал как ги е видял, с какво ги е видял и изобщо от къде знае това, което твърди че знае за тях. Абсолютен шарлатанин е.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: otnesen в Януари 12, 2011, 23:45:56 pm
А специално за Еленко ще ти кажа, че е абсолютен шарлатанин. Показа ми лично негови творения, като снимките на аура примерно. Човека си няма на представа какви глупости говори, просто не знае какво говори и за рептилите се отнася. Рептилите са реално съществуващи ама питайте дали ги е виждал и ако ги е виждал как ги е видял, с какво ги е видял и изобщо от къде знае това, което твърди че знае за тях. Абсолютен шарлатанин е.
Това се опитвам да ти покажа и аз. Твоите аргументи с нищо не превъзхождат неговите по качество.

А иначе всички сме чели легендите за комунистите. Как от нямане какво да правят решили да взривят една църква и да избият невинните офицери. Как като дошла Червената армия през 44-а се надпреварвали с нея кой повече момичета ще изнасили. Как след това избили 350 000 човека все заслужила интелигенция. Как хвърляли труповете на прасетата и на партийните събрания са замезвали с панирани човешки мозъци. Та колко ли му е на такива да ръкводят с желязна ръка някаква си мафиотска мрежа? Да, ама не - колко от това е вярно и колко е плява? Ако има дезинформации, кой ги пуска? Ако част от това не е вярно, каква е действителната истина - примерно какъв е броя на жертвите и с какви мотиви са убити? Ей такива неща трябва да говориш, иначе изпадаш в тъпо положение да разказваш приказки за дракони и тем подобни. И не само ти, но и всеки друг тръгнал по този път.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: xnet_user в Януари 13, 2011, 10:06:14 am
След като проектът Герб много бързо се изчерпа, а АБВ беше мъртво роден, кукловодите  са решили най-накрая след 20г да обновят инвентара. Явно в зародиш е нов проект, братята масони подготвят нещо ново, по-различно.  Докато за проекта Атака се използваха патриотите националисти като мотор за пропаганда, сега са се спряли на конспираторите. 
Аре у лево бе  >:(
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Alexiev в Януари 13, 2011, 18:01:55 pm
Трябва да се развие духовността иначе оправия няма.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: hobbs в Януари 16, 2011, 00:40:43 am
Rosenkreuz кога ще качиш иконата ?
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Alexiev в Януари 20, 2011, 06:29:14 am
Каква икона?
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: hobbs в Януари 23, 2011, 19:27:56 pm
икона с масонски знак   @---
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: ARRI в Януари 23, 2011, 20:06:28 pm
Otnesen, вече съм абсолютно сигурен, че си кадър на дс. А че си от червената чета на трипера си личи от километри. Няма да се учудя, ако твоя дядо е физическият убиец на моя дядо. Или някой от поръчителите. Просто не е нормално толкова ревностно да защитаваш убийци и строят който наложиха с кръв. И моля те, спри да злословиш по адрес на Еленко. Вече ставаш досаден.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: daskala в Януари 24, 2011, 08:04:56 am


А иначе всички сме чели легендите за комунистите. Как от нямане какво да правят решили да взривят една църква и да избият невинните офицери.

Колеги,четох някъде че английското разузнаване е знаело за атентата в църквата Света Неделя. По свои канали то е предупредило царя да закъснее, за да не стане жертва на атентата. Това пък ме кара да мисля че идеята за този атентат е внушена на нашите изпълнители от външни сили.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: xnet_user в Януари 24, 2011, 10:06:18 am
На комунистите много им се иска хората да забравят какви са ги вършели, но уви родовата памет не може да се затрие. И моя пра-дядо са го смилали от бой докато не си даде имането на комунистите.
А техните отрочета сега ще се мандахерцат по форуми и ще ми се правят на стратези.
Жалкото в тяхната ситуация и което те не го осъзнават е, че те като наследници на онези изверги, са наследили тяхната карма и те ще я изплащат. А най-страшното за тях е, че тези от които трябва да поискат прошка отдавна ги няма...
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: insomnia1304 в Януари 25, 2011, 00:44:51 am
Айде да пусна и моите 5 цента… за мат’риала
 ;)

С болка на сърцето трябва за кой ли път да установя, че средно статистичният българин е (мисловно) доста дребно кариран човек. Не го упреквам, защото кризата и липсата му на опит в една пазарна икономическа ситуация са блокирали, и постепенно калцирали мозъка му до краен предел, като вместо да мисли, дава заето… и преповтаря прочетени в пресата мнения, като свои.

Та сега да продължа с мислите ми на глас.

Чета доводите на перманентно изнасяни от вестниците Галерия и Гласове срещу Бойко Борисов* материали (“скандали”) и акъла не ми побира, как е възможно хората да им се вързват, та дори и да изпадат в истерично опиянение от задоволството, че с нещо  и те са наясно. Наясно са с нищо или по-точно наясно са, че все по-малко имат в чинията на вечеря… и това ги кара да търсят на мига виновен. Горе-долу, както търсят и на мига месия, който да ги оправи… Абе всичко на мига… Да де, ама на мига,  само дърво се яде…

Например чета, че Бойко закрилял Мишо Бирата, заради “колосалния” кредит от 2 милиона лева, които Мишо бил взел от СиБанк, като срещу това заложил фабриката си. Ами какво да ви кажа?!?

Първо, 2 мил. лева са пари за семки за министър председател в България. Само личното му обогатяване, ако се съгласи на определени действия в енергетиката, биха му донесли стотици милиони евра, чиста комисионна. Разбрахте ли българи??? Комисионите са в стотици милиони!!! Колко мислите, че е получило юпито, което по време на управлението на НДСВ прехвърли външният дълг? Точно не мога да кажа, защото никой не е споделил с мен, ама нормалната, законна комисионна е 8% от сделката…, а не 6-те апартамента на ЦЦ, нали разбрахте…

В заключение само ще кажа: “българино, когато се говори за бизнес с (от) политика, спри да мислиш и мериш с твоя битов аршин, защото всичко което сравняваш с тебе самия и твоето най-близко обкръжение, е грешно”.

Предполагам, че 90% от четящите тази ми бележка, ще я подминат високомерно, защото това, което веднъж са приели за вярно, трудно биха го ревизирали и сами пред себе си признали, че до сега хал-хабер представа за нищо не са имали, а са били манипулирани от масмедиите, бетер полезни идиоти, ама айде. Акъл с фуния, не се налива!

Все пак, кой разбрал, разбрал, другите да му теглят хомота, защото и друго не заслужават, като са толкова “интелигентни”…

.

*) Не съм му фен, ама в момента друго по-свястно на политическия пазар у нас няма, след като сините лидери успяха да отвратят масовия син електорат, ама и дума не дават да се издума,  да освободят на млади, нови и необременени с кражби и интриги личности,  ръководните постове.http://www.viennainvest.com/?p=2662
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: xnet_user в Януари 25, 2011, 10:17:24 am
Темата за идола Бойко е заключена, тук ли трябва да се намести...

"Точно не мога да кажа, защото никой не е споделил с мен, ама нормалната, законна комисионна е 8% от сделката…"
Това е смешно, не го ли разбираш. Тези облигации не са картофи които продаваш на тезгяха и взимаш законова комисонна като прекупвач. Друга му беше далаверата на Миленчо...

"Не съм му фен, ама в момента друго по-свястно на политическия пазар у нас няма"
А това е робско мислене, прочети си заключението отнася се и за теб. И за да се върнем в темата, благодарение именно на този начин на мислене, сценарият за България не се променя...
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 25, 2011, 23:30:43 pm
Айде да пусна и моите 5 цента… за мат’риала
 ;)

С болка на сърцето трябва за кой ли път да установя, че средно статистичният българин е (мисловно) доста дребно кариран човек. Не го упреквам, защото кризата и липсата му на опит в една пазарна икономическа ситуация са блокирали, и постепенно калцирали мозъка му до краен предел, като вместо да мисли, дава заето… и преповтаря прочетени в пресата мнения, като свои.

Та сега да продължа с мислите ми на глас.

Чета доводите на перманентно изнасяни от вестниците Галерия и Гласове срещу Бойко Борисов* материали (“скандали”) и акъла не ми побира, как е възможно хората да им се вързват, та дори и да изпадат в истерично опиянение от задоволството, че с нещо  и те са наясно. Наясно са с нищо или по-точно наясно са, че все по-малко имат в чинията на вечеря… и това ги кара да търсят на мига виновен. Горе-долу, както търсят и на мига месия, който да ги оправи… Абе всичко на мига… Да де, ама на мига,  само дърво се яде…

Например чета, че Бойко закрилял Мишо Бирата, заради “колосалния” кредит от 2 милиона лева, които Мишо бил взел от СиБанк, като срещу това заложил фабриката си. Ами какво да ви кажа?!?

Първо, 2 мил. лева са пари за семки за министър председател в България. Само личното му обогатяване, ако се съгласи на определени действия в енергетиката, биха му донесли стотици милиони евра, чиста комисионна. Разбрахте ли българи??? Комисионите са в стотици милиони!!! Колко мислите, че е получило юпито, което по време на управлението на НДСВ прехвърли външният дълг? Точно не мога да кажа, защото никой не е споделил с мен, ама нормалната, законна комисионна е 8% от сделката…, а не 6-те апартамента на ЦЦ, нали разбрахте…

В заключение само ще кажа: “българино, когато се говори за бизнес с (от) политика, спри да мислиш и мериш с твоя битов аршин, защото всичко което сравняваш с тебе самия и твоето най-близко обкръжение, е грешно”.

Предполагам, че 90% от четящите тази ми бележка, ще я подминат високомерно, защото това, което веднъж са приели за вярно, трудно биха го ревизирали и сами пред себе си признали, че до сега хал-хабер представа за нищо не са имали, а са били манипулирани от масмедиите, бетер полезни идиоти, ама айде. Акъл с фуния, не се налива!

Все пак, кой разбрал, разбрал, другите да му теглят хомота, защото и друго не заслужават, като са толкова “интелигентни”…

.

*) Не съм му фен, ама в момента друго по-свястно на политическия пазар у нас няма, след като сините лидери успяха да отвратят масовия син електорат, ама и дума не дават да се издума,  да освободят на млади, нови и необременени с кражби и интриги личности,  ръководните постове.http://www.viennainvest.com/?p=2662

Аз обаче подкрепям това мнение. Българина има нужда от тотално нов мантелитет. Нов морал, нови правила, нов начин на мислене, има нужда от ново Възраждане на всяко ниво в България. От личен опит го знам и от страни много лесно се вижда, направо е фрапиращо. С кацането в София въздуха лъха агресия и самогъзие!

Нашия проблем като нация е, че не искаме да проумеем, че сме отговорни за средата, в която живеем. Гледаме у на комшията канчето и ако комшията е малко по-напреднал от нас, в место да се опитаме да го настигнем и задминем ние го влечем назад..... Това докато не се промени няма да има силна Българска държава.

Цялата тая дандания я има и в бизнеса. Българския бизнес има много да се учи все още, от опит го казвам, защото с това се занимавам и аз.

Развитието на държавата ни за съжаление зависи прекалено много от комисионните.....така че Народа решава и пак опряхме до същото - To be or not to be

Вие винете масоните после. Масоните са проспериращи хора, защото са заложили на идеала СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, разберете го. Приложимо е на всяко ниво, но просто селяндурщината и високо развитата чалго-кръчмарска култура са се впили дълбоко в съзнанието на Българина и го държат като роб! Ако всеки Българин се грижеше за благото на съседа си, като чрез това осигури своето собствено благо нямаше да стоят нещата по този начин гарантирам ви го. В масонството е така, за това и голяма част от масоните са проспериращи хора. Как да дадеш в ръцете на Генчо от Котел, който е свикнал да си пие ракията и да се ядосва понеже ЦСКА победили Левски нещо, което да му помогне да просперира? Когато се опиташ да му го дадеш Генчо ще ти каже ***абе ни ма занимаай с глупости***, ще седи, ще си пие ракията и само ще се оплаква. Тази е реалността за наше голямо съжаление.

Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: xnet_user в Януари 26, 2011, 08:57:34 am
Не мога да отрека, че има много важни и верни неща в твоя анализ, но то е като пълнеж в сандвича.
Във всяка една пирамидална структура на управление, съединението е привидно и се крепи на желанието за власт и надмощие. Ако не бяхте заграбили богатството на хората чрез кръстоносни походи и войни, едва ли щяхте да имате това влияние.  Вие е ли ще въвеждате новия морал ?! Наглост и безочие!

Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: deznam в Януари 31, 2011, 16:22:35 pm
За 48% от първолаците българският не е майчин

"Днес имаме 48% от деца, чийто майчин език не е български, а догодина ще бъдат малко повече. Затова е важно да акцентираме, че всички сме български граждани, но в обединена Европа", посочи министърът на образованието Сергей Игнатов.

Данните бяха изнесени на конференцията "Социализация на българското културно-историческо наследство".

Той отбеляза, че още в предучилищната възраст децата се учат да разпознават битовата среда, нормите на поведение – според своята етническа принадлежност, да назовават лични, официални и национални празници, местните обичаи и традиции.

"България е член на ЕС и затова трябва да се положат изключително много усилия за укрепване на националното самосъзнание на живеещите в страната – като български граждани", посочи министър Игнатов.

По думите му другият много голям проблем е, че културно-историческото наследство сега се изучава в училищата, в университетите, но все още не носи тази очакваната добавена стойност.

"Затова културно-историческото наследство трябва да стане част от националната инфраструктура и да се свърже с много други дейности, за да стане не само по-привлекателно, но и да бъде мощен инструмент", смята министърът.

Източник: http://www.dnes.bg/politika/2011/01/31/za-48-ot-pyrvolacite-bylgarskiiat-ne-e-maichin.110133 (http://"http://www.dnes.bg/politika/2011/01/31/za-48-ot-pyrvolacite-bylgarskiiat-ne-e-maichin.110133")

От думите му стана още ясно, че тазгодишните първолаци са около 50 хиляди. 24 хиляди от тях са от ромски и турски произход.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Януари 31, 2011, 19:41:07 pm
Няма нищо лошо в това, че са от ромски или турски произход, важното е както казва министъра да бъдат възпитавани като Българи. Трябва да се работи усилено тези хора да станат граждани на България, защото ако ли не, един ден ще стане страхотия.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rio в Януари 31, 2011, 21:48:46 pm
Няма нищо лошо в това, че са от ромски или турски произход, важното е както казва министъра да бъдат възпитавани като Българи. Трябва да се работи усилено тези хора да станат граждани на България, защото ако ли не, един ден ще стане страхотия.
Тези елементи нямат асимилация. Единственото решение  :---
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: xnet_user в Януари 31, 2011, 22:35:47 pm
Не си прав, Рио.
Много зависи в каква среда растат тези деца. А управляващата върхушка няма интерес да ги променя.
Спомням си на изпита за математическата гимназия в седми клас, имаше едно момиче циганче, възпитано дете беше и как говореше български (вярно беше по комунистическо време)...
По-късно като ученик в онези трудни години, една лятна ваканция се хванах да работя на един строителен обект и "колега" ми беше един младеж циганин. Невероятно момче беше - много работливо, чисто и спретнато, облизваше обекта. Учеше в няква обикновена гимназия, ходеше на уроци по саксофон или тромпет, а брат му на цигулка. И още един пример ще ти дам, в съседния вход на първия етаж се нанесоха цигани. Хората в началото бяха изтръпнали. Жената се хвана с чистенето на входа. От както се нанесоха, това е най-чистия вход в блока. Все нещо чисти тая жена, прозорците им светат. И винаги като те срещнат "Добър ден как си" (на мен ми беше малко смешно в началото, не бях свикнал, на такива обноски), но децата съвсем сърдечно ти го казваха.
Може би това са изключения, но от там се започва и не бива да се генерализира.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Февруари 01, 2011, 08:03:59 am
Няма нищо лошо в това, че са от ромски или турски произход, важното е както казва министъра да бъдат възпитавани като Българи. Трябва да се работи усилено тези хора да станат граждани на България, защото ако ли не, един ден ще стане страхотия.
Тези елементи нямат асимилация. Единственото решение  :---

Rio, добре че властите на цивилизованите държави не вземат решения като твоите..... >:( >:( >:(

Тия елементи както ги наричаш, трябва да се работи много усилено за да бъдат правилно интегрирани. Знаеш ли кое ни е освободило нас от турското робство? - мачкането и тъпкането. Мачкането и тъпкането са подсилили Волята и желанието на нашия Народ за Свобода. Мислиш ли, че с дискриминация и както казваш ти със  :--- ще се свършат проблемите с циганите или радикалните турци в България? Говорейки по този начин заставаш на страната на анти-българщината и аз не знам дали го осъзнаваш реално.

Както вече споменах в България стратегията разделяй и владей е много успешна! Едните радикализират малцинствата, другите радикализират Българите. Рио, перфектния пример за това, което се случва след като хора имащи твоето мнение вземат властта е република Сърбия. Замисли се дали искаш България да повтори сръбския опит с етническите войни и последствията от тях. Ако верно си Българин ще се позамислиш малко....
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rio в Февруари 01, 2011, 08:18:49 am
В България не трябва да има малцинства. По този начин няма да има вътрешни проблеми. :writer:
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Февруари 01, 2011, 08:26:09 am
В България не трябва да има малцинства. По този начин няма да има вътрешни проблеми. :writer:

Браво! Супер демократично решение! Zeig Heil!

А ние Българите в чужбина трябва ли да имаме наши общности или викаш да се асимилираме и ние? Какво мислиш по този въпрос? По твоята логика това би трябвало да направим  ;)
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: itsalv в Февруари 01, 2011, 13:45:57 pm
 По темата за децата мога да кажа само това:
http://www.youtube.com/watch?v=FceBNPv3KW0&feature=player_embedded
..
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Rosenkreuz в Февруари 01, 2011, 15:09:05 pm
Много хубаво клипче, БЛАГОДАРЯ от сърце! Децата са си деца а произхода им не е от никакво значение и в това много добре да се заслуша Рио с неговите теории и така наречените патриоти, които в същност не са изобщо такива. За децата сме отговорни всички и каквото им дадем такова ще върнат и те в обществото, ако е омраза, омраза ще върнат ако е грижа, закрила и образование като Българи, само добро ще върнат един ден. Замисляйте се така наречени патриоти!
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: deznam в Февруари 08, 2011, 18:42:42 pm
Готвят тайна ликвидация на общинските болници

Очертава се в населени места с под 25 000 жители да не останат болници. Това заявиха Сдружението на общинските болници. Провежданата в момента здравна политика ги обрича на фалит.

Според Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването връщането на бюджетно финансиране на болниците, „съчетано с необосновани от медицинска гледна точка изисквания за апаратура и специалисти", няма да доведат до по-високо качество на медицинските услуги, а напротив ще ги влоши и ще се ограничи достъпа на пациентите до тях.

По думите му проблемите произтичат от сгрешната здравна политика и за това трябва да отговарят на първо място правителството, след това НЗОК, следвана от МЗ и Народното събрание, което приема такива лоши закони през последните години.

Не искам да съм лош пророк, но дано това да не е последната пресконференция на тези лекари като ръководители на болници, защото с тези правила те са обречени. А заедно с тях са обречени и стотици хиляди български граждани, поясни още той.

От сдружението предлагат на НЗОК като база за формиране на бюджета да се използва не бюджета от миналата година, а този от 2009 година, тъй като той покрива изцяло техните искания. Освен това искат Касата да изясни методиката за определяне на бюджетите, както и методиката, която да гарантира равнопоставеността между отделните болници.

Едно от исканията на общинските болници е ясно определяне обвързаността на бюджетите. Според новите правила на НЗОК не става ясно как ще функционират общинските болници в края на 2011 година само с 10% от предвидения бюджет.

Източник: http://money.bg/news/id_1192482794 (http://money.bg/news/id_1192482794)
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: deznam в Февруари 19, 2011, 23:22:46 pm
Спират бизнеса на циганите с крадени релси

11.02.2011
Доходоносният бизнес на циганите с крадени кабели, жп релси, шахти и знаци ще секне с приетите вчера в парламента промени на първо четене в Закона за управление на отпадъците. С поправките се забранява на физически лица да предават в депата черни и цветни метали, освен ако не са от битов характер. Създава се изискване и за сертификати за произход на предадения скрап. Така пари за отрязан кабел от електропроводник без документ няма да се дават. Покупко-продажбата пък ще се парафира с договор. Въвеждат се и солени глоби за собственици на площадки, които приемат отпадъци от черни и цветни метали без нужния сертификат – имуществена санкция от 30 000 до 100 000 лв.

За да се гарантира спазването на разпоредбите, на депата ще бъдат монтирани камери, които денонощно ще следят кой какво предава. Законодателите дават срок от 6 месеца за изпълнение на това изискване. Собствениците на площадки ще дават и отчет пред НАП на всеки три месеца за лицата, които са търгували скрап, както и за изплатените им суми. Поправките предвиждат изнасяне на всички депа за метали извън населените места, като така броят им ще се ограничи до не повече от 400.

Предвиждат се и промени в Наказателния кодекс, с които глобата за незаконно срязани кабели да скочи на 20 хил. лв. както и затвор от една до пет години. За изкупуване на скрап от пункт без лиценз пък собственикът ще отнася глоба до 100 хил. лв.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: deznam в Февруари 23, 2011, 16:13:28 pm
Защо родният „Еърбъс“ се завърна само с една българка?

Правителственият „Еърбъс“ кацна у нас днес по обед само с една българка на борда. С него в страната ни пристигнаха и 70 хървати, 10 китайци и 2 южнокорейци. Малко преди това през нощта около 3, 35 часа кацна първият самолет на българските авиолинии „България Еър“, който спаси и върна живи и здрави общо 111 българи. След като капацитетът на първия е общо от 180 места, любопитни граждани запитаха защо правителството на Бойко Борисов изпрати втория самолет само за 1 българка.

„България е тясна за размаха на Бат Бойко!!! Взе да спасява и китайския народ”, каза остроумно читател в интернет. Други пък нарекоха Борисов „Капитан Планета“, защото спасявал знайни и незнайни граждани на тази планета за сметка на българския данъкоплатец. Трети, по-милостиви съграждани, се замислиха по колко пъти на месец правителственият „Еърбъс“ обикаляла различни дестинации по света, че какво са няколко полета до Либия, все пак става въпрос за човешки живот?!

На правителството обаче хич не му пука от хорското мнение, както се казва. От кабинета съобщиха готовността си да изпратят и трети самолет, само да има желаещи българи да се качат на него. Въпреки че по думите на заместник-министъра на външните работи Константин Димитров, голяма част от българите са били осведомени, че пристига самолет лично за тях, на летището в Триполи е нямало българи, да чакат за втория полет.

По информация на завърналите ни съграждани, някои твърдят, че положението в Либия „наистина е страшно“. Други пък не видели никакви размирици, пишат от „Труд“.

Междувременно стана ясно, че рано тази сутрин премиерът Борисов уволнил шефа на „Техноекспортстрой“ – Емил Коцев, чиято фирма осигури самолета прибрал 111-те български граждани. Според Бойко Борисов, Коцев си направил евтин PR на гърба на външното министерство. „Капитан Планета“, както форумци нарекоха родния премиер, заяви, че парите за самолета са изцяло от 100 % държана фирма.

От близо 1500 българи в Либия близо дузина са в неизвестност и има вероятност да са станали жертва на размириците

Източник: http://www.razkritia.com/ (http://www.razkritia.com/)

Междувременоо в коментарите на днес.бг вчера един българин от либия каза ,че няколко души са успели да се скрият в Австралийски лагер в пустинята ....били разбити голяма част от автомобилите те успели да поправят един ,за щастие в австралийският лагер имали сателитен интернет но нещата били мн опасни там.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: deznam в Март 03, 2011, 17:35:24 pm
Стопили сме се с над 600 хиляди души за 10 години при електронно преброените

С над половин милион сме по-малко. Резултатите от преброяването не са окончателни. Данните за стопяването на българите за последните 10 години са само на база електронно преброени. Окончателните резултати ще бъдат обявени официално през месец април.

В почти всички области населението е намаляло. Изводите, до колото е възможно да се правят на този етап, са, че се увеличава броят на безлюдните населени места и селата с по един-двама жители.

Единственото място, в което населението не е намаляло, е София

Данните обаче за София област не са такива. Там има отлив на хора - с над 40 хиляди по-малко, в сравнение с данните от националното преброяване през 2001 година. Поне това сочат резултатите, само от електронното преброяване, предоставени от националната статистика, седмица преди приключването му.

В другите големи градове - Варна, Бургас и Велико Търново, населението е намаляло съответно с малко над 16 хиляди, над 46 хиляди и за Велико Търново - с близо 60 хиляди.

Най-драстично се е стопил Пловдив

на този етап и без окончателни данни. За 10 години там вече не живеят над 90 хиляди души. Така, въпросът кой ще е вторият по големина град в България остава открит.

Евростат нареди Северозападна България сред най-бедните региони на Европейския съюз. Данните и за Хасково и Стара Загора също са със знак минус. Там населението е съответно с над 54 хиляди по-малко и близо 67 хиляди по-малко за Стара Загора.

От днес по общини започва поетапното изнасяне на междинни резултати. Днес такива неокончателни данни бяха изнесени в Русе. Ще остане ли Русе петият по големина град у нас или Стара Загора ще го изпревари? Данни от преброяването засега показват, че дунавският град или както го наричат

"Българската Виена” също се топи

Дублиране на хора, които са се преброили електронно, грешни записи, непълна информация - тези проблеми са съпътствали кампанията в Русе. И затова от Регионалното статистическо бюро искат за следващото преброяване по-високи критерии при избора на анкетьори.

„Изборът на преброители не на 100 % бе подходящ. По време на следващото преброяване трябва да има задължително интервюта и фейс контрол, въпреки многото електронно преброени. Само визията и само документите не са достатъчни”, каза Галина Ханджиева, директор ТСБ-Русе.

Анкетьорите се вълнуват повече за заплащането, отколкото за външния си вид. Хубави или не чак толкова хубави анкетьори преброяването приключи. По-големият проблем на преброителите е, че вместо 80 стотинки на човек, който се е преброил през интернет, всъщност те ще вземат по 80 стотинки на цяло домакинство, независимо от колко души е съставено то. Днес от Националната статистика запазиха мълчание.

ИЗТОЧНИК И ВИДЕО: http://www.btv.bg/story/702329436-Stopili_sme_se_s_600_hilyadi_dushi_za_10_godini.html (http://www.btv.bg/story/702329436-Stopili_sme_se_s_600_hilyadi_dushi_za_10_godini.html)

ДАННИТЕ СА САМО ОТ ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ:

Пловдив : -90 000
обл.София: -42 379
обл.Варна : -16 000
обл.Бургас : -46 000
обл.В.Търново: -60 000
обл.Враца : -67 000
обл.Монтана: -50 000
обл.Плевен: -62 000
обл.Ст.Загора: -67 000
обл.Хасково: -54 000

СЛЕД КАТО СЕ ДОБАВЯТ ДАННИТЕ ОТ ПЪЛНОТО А НЕ САМО ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ ,ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ.

Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Mirotvorec в Март 03, 2011, 21:15:03 pm
Цитат
Стопили сме се с над 600 хиляди души за 10 години
Доста стряскаща цифра, клони към критериите за геноцид.  :D

И още малко информация по темата:
За последните 20год. 2 000 000 българи са емигрирали в чужбина, в същото време на 450 000 руски граждани е дадено българско гражданство. Както е забелязал един приятел-в държавните институции на ключови постове има страшно много рускини.

Някои се страхуват от турска инвазия, но дали не става дума за друго?
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: element в Април 30, 2011, 12:45:01 pm
В Германия е пълно с турци, руснаци, украинци, араби, имат си свои квартали, в Австрия е същото, в Англия е същото, Франция няма какво да коментирам, пак е същото. Тук се правят психоатаки, че видите ли, някой ще ни превземе милата родина, или видите ли, умилено ни държат в това положение. Аз не виждам, кой би имал интерес точно България да е зле, по-скоро има такива които се възползват от продажните политици, които хората са принудени да изберат и ги избират, понеже очакват, че ще има промени, които така или иначе не се случват. Случва се обаче, че хората вече не могат да търпят и съвсем закономерно, ще се стигне до недоволство, което пък може да прерасне в нещо болезнено. А който иска, нека си развива теории по международни отношения, масони, мормони, католици, православни... хората навсякъде са едни и същи, казвам го от гледна точка на човек живял дълго време в чужбина. В България е най-хубаво, проблема е, че хората още не могат да разберат, че сами трябва да си изградят обществото, но докато има подлоги и г*золизачи, дето ги е страх, да не би да ги уволнят от чиновническото място, така ще си я караме, и не само 2 000 000, а кой както може ще се изнесе където може. В момента България е страната на чиновници и полицаи, всичко друго виси във въздуха и чака да духне вятъра.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: Ashaman в Януари 23, 2012, 21:44:34 pm
Ти за географско разположение чувал ли си.
Титла: Re:Сценарият - България
Публикувано от: The Time Lord в Януари 31, 2012, 11:43:17 am
Каквото и да си говорим ситуацията в България съвсем не е нормална. Нормално е да има и хора от чужди народности, но и инвазията им, като гледам, не е много далеч. Въпросът за етническият състав на нашата държава има един много просто отговор, при това зависещ най-вече от самите хора, особено от младите хора на които им пука за родината им. Трябва ни по-голяма раждаемост, при това само на българския народ, не на етническите групи, които така или иначе се множат като пилци. В случая визирам циганите :---, ако някой случайно се чуди какво имам предвид. Защото само повече чисти българи, с бистро национално самосъзнание и с цел в живота, биха могли да променят статуквото! :yes:
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: buden в Март 24, 2012, 20:46:39 pm
Снощи случайно попаднах на "Панорама" (малко ме e срам, но е факт). Видях белите коси на Волен Сидеров и реших да изчакам да видя какво ще каже.
И нямаше как да не ми направи впечатление това което каза, а именно, че главният виновник за инфлацията е ФЕД. Чудех се просто кога ли журналята и политиците ще започнат да казват истините (вероятно никога) и този човек пак ме изненада приятно.
Истина е (поне според мен), че основните виновници за инфлацията са ФЕД, МВФ, ЕЦБ, СБ и разбира се всички които подкрепят тяхната политика.

Докато печатниците не спрат да печатат, яйца няма да станат по-евтини. Петрола е свързан с долара и там нещата са същите, следователно по-евтини цени не ни чакат. Не, че няма смисъл от простести, напротив, но няма как да стигнем до панацеята без правилна диагноза.

На всеки по-осведомен за широкия свят му е ясно, че това което се случва в нашата страна е експеримент. Печатането ще продължи, както и инфлацията, и как ли ще издържи на това темпо нашата държава?

Сидеров ми хареса още, че се позова на Милтън Фридмън. Контекста беше, че дори самият Фридмън признал грешката си относно съветите за приватизацията в Източна Европа. Според мен Фридмън е уникален и това, че психологията на белите крадливи цигани от Източна Европа се е оказала неразбираема за неговия гений не го прави по-малко велик. Все пак, колкото и корупция и мафия да има, приватизацията предполагаше подобряване, но нашите точно като невидели маймуни порно взеха, че прецакаха всичко (имаше един такъв случай, където на една маймуна й пуснали да гледа маймунско порно и тя умряла от непрекъсната мастурбация).

Самото предложение на Сидеров за покачване на минималните заплати до 1000лв. не знам как би могло да стане, а и е в голям разрез с естеството на капитализма, но може би в България така трябва.

Макар че тук идва въпросът, откъде ще дойдат тези пари, ако бизнеса наистина ги няма? Последван от другия въпрос - за какво ми трябваше да гледам "Панорама"?
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: ARRI в Март 24, 2012, 21:02:14 pm
Самата структура на фед е изградена и настроена така, че да действа като машина за правене на инфлация......Инфлацията е нож с две остриета и тези, които искат стабилност като Германия, изтръпват от думата инфлация ;) .
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: Z-931 в Март 24, 2012, 22:33:49 pm
Инфлацията е нож с две остриета и тези, които искат стабилност като Германия, изтръпват от думата инфлация ;) .

По точно изтръпват, като им споменеш, че трябва да работят.

К'в "Сценарий" , кви 5 лева.....??
 
 В България,  всеки един град, село, квартал ... имат  нужда от керван "РОБИ" за да я оправят, а не от "икономисти, статисти, прависти,  говорящи журналисти, политици, и пишман идеалисти" !
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: blade в Март 25, 2012, 15:10:43 pm
Снощи случайно попаднах на "Панорама" (малко ме e срам, но е факт). Видях белите коси на Волен Сидеров и реших да изчакам да видя какво ще каже.
И нямаше как да не ми направи впечатление това което каза, а именно, че главният виновник за инфлацията е ФЕД. Чудех се просто кога ли журналята и политиците ще започнат да казват истините (вероятно никога) и този човек пак ме изненада приятно.
Истина е (поне според мен), че основните виновници за инфлацията са ФЕД, МВФ, ЕЦБ, СБ и разбира се всички които подкрепят тяхната политика.

Докато печатниците не спрат да печатат, яйца няма да станат по-евтини. Петрола е свързан с долара и там нещата са същите, следователно по-евтини цени не ни чакат. Не, че няма смисъл от простести, напротив, но няма как да стигнем до панацеята без правилна диагноза.

На всеки по-осведомен за широкия свят му е ясно, че това което се случва в нашата страна е експеримент. Печатането ще продължи, както и инфлацията, и как ли ще издържи на това темпо нашата държава?

Сидеров ми хареса още, че се позова на Милтън Фридмън. Контекста беше, че дори самият Фридмън признал грешката си относно съветите за приватизацията в Източна Европа. Според мен Фридмън е уникален и това, че психологията на белите крадливи цигани от Източна Европа се е оказала неразбираема за неговия гений не го прави по-малко велик. Все пак, колкото и корупция и мафия да има, приватизацията предполагаше подобряване, но нашите точно като невидели маймуни порно взеха, че прецакаха всичко (имаше един такъв случай, където на една маймуна й пуснали да гледа маймунско порно и тя умряла от непрекъсната мастурбация).

Самото предложение на Сидеров за покачване на минималните заплати до 1000лв. не знам как би могло да стане, а и е в голям разрез с естеството на капитализма, но може би в България така трябва.

Макар че тук идва въпросът, откъде ще дойдат тези пари, ако бизнеса наистина ги няма? Последван от другия въпрос - за какво ми трябваше да гледам "Панорама"?


Не съм гледал предаването, но Волен казва доста верни неща ! Това съм го забелязал от доста време. Защо ? Ми защото има изграден имидж на откачалка сред повечето хора и говори доста глупости ! Т.е. казвайки някаква истината хората инстинктивно я отричат заради глупостите които е говорил преди това. Така покрай сухото гори и мокрото.
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: trepa4a в Март 25, 2012, 21:10:39 pm
Rosenkreuz,всеки човек възприема света чрез представа която сам е изградил за себе си.Така той пречупва реалността и я прави по достъпна за себе си.В този негов свят понякога нещата твърде много започват да се различават от реалността.Там времето не съществува.Чрез съзнанието и паметта човек може да пътува във времето.Паметта е средство за бора с времето.Тя е постоянна борба с представата на човек за разумно възприемане на света.Паметта е по-силна от идеята на човека за рационално възприемане.
Не мислиш ли,че светът в който живееш е различен от света на другите хора и че не съществува Обективна истина.Всеки има своя истина,всеки взема част от света и го прави своя лична територия.И всеки има власт над тази територия,за някои тя е кошмар и ад,а за други рай. Не разбираш ли,че може би повечето хора се движат като в коридори,от двете страни на който са разположени врати.Някои от тях са отворени и много хора поглеждат в тях,защото хората всъщност са любопитни.Но много от тях се страхуват и затръшват вратите,без да знаят какво се спотайва в дъното на стаите.А оттам надзъртат различни страхове,пороци,слабости.Единственият начин да се пребориш с тях е да ги "извадиш на светло",да имаш смелостта и доблестта да се изправиш очи в очи срещу тях.Оставени в затворените стаи,страховете растат и все някога се завръщат,но вече много по-големи и силни.Такива страхове винаги стоят зад хората и ги правят страхливи и непълноценни.Повечето хора наричат тези страхове комплекси. Има хора,които отварят всички врати,до които достигнат и не оставят неотворени врати зад себе си.Те изваждат на "светло" всичко,което се съдържа в стаите зад тях и не оставят след себе си непознатата територия от своята същност и миналото си.Този процес се нарича себепознание,защото вратите и стаите за всички хора са различни. 
Ти на какъв етап си от този процес?Говориш все за другите какви са,колко много хора познаваш и т.н...А дали твоите разбирания са и моите и на другите?Искаш да ме убедиш в правотата си?Защо и какво ще постигнеш с това?Ще намериш последователи може би?Ако човек сам не се осъзнае,няма как кой друг да го направи вместо него.Всичко е както се казва въпрос на личен избор.
За да чуваш трябва да си тих,за да бъдеш велик,трябва да си скромен. :hi:


Всеки може да закара едно магаре до водата, но никой не може да го накара насила да пие.
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: trepa4a в Март 26, 2012, 10:23:09 am
Rosenkreuz:
Ако не възразиш ще говоря по народно му, няма смисъл от дипломатична реч тук. На най-първо място и преди всичко трябва да разберем и да проумеем като Народ, че носим ОТГОВОРНОСТ за самото си съществуване като държава. Ние самите сме отговорни за това в каква държава живеем, кой ни управлява, как ни управлява и т.н То си е право на личен избор а ние го упражняваме или забравяме да го упражним или просто вече ни е все тая и ни е по-лесно да сме овце и само да се оплакваме. Отново до там опряхме - себепознание и право на личен избор, това е основата на абсолютно всичко в човешкия живот.


След като говориш за себепознание,би ли споделил 10 неща които харесваш в себе си?И виж за колко време ще ти отнеме да ги напишеш.
Аз смея да кажа,че личният избор не е в основата на всичко в живота,а осъзнаването!Ако човек не се осъзнае,че всичко в живота е негов личен избор? ;)
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: daskala в Март 26, 2012, 11:46:48 am
На най-първо място и преди всичко трябва да разберем и да проумеем като Народ, че носим ОТГОВОРНОСТ за самото си съществуване като държава. Ние самите сме отговорни за това в каква държава живеем, кой ни управлява, как ни управлява и т.н То си е право на личен избор а ние го упражняваме или забравяме да го упражним или просто вече ни е все тая и ни е по-лесно да сме овце и само да се оплакваме. Отново до там опряхме - себепознание и право на личен избор, това е основата на абсолютно всичко в човешкия живот.

Когато мсички медии са в ръцете на чужди граждани и внушават на народа каквото им е изгодно не бих се съгласил с тезата че народа е виновен. Не напровиха ли медиите от пожарникара б.б.прекалено голям герой? Направиха го. Правят и всичко друго което е изгодно на външните сили, било то от  Брюксел или Вашингтон. Факта че един нахален простак си позволи да каже "майната му на православието" и все още е политик в България ще рече че са виновни "политиците " в България. "Политиците създават удобни за себе си закони, било то за кражби, корупция или убийства по пътищата.
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: trepa4a в Март 26, 2012, 19:53:34 pm
И така,след като според едни са виновни хората от народа,а според други пък политиците ще задам следният въпрос.Ние народа инструмент на обществото ли сме или обратното?
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: morcikul в Април 07, 2012, 08:52:59 am
Няма невинни, всеки носи вината в душата която олицетворява, иначе нямаше да обитава този свят! Народа е сбор от общества и индивидуалности с различни възгледи за обкръжаващото ги и като такива, си поставят цели. За постигането им не е нужно да причиняваш "болка" и "страдание", чрез асимилация над други такива общества и т.н. Комунизма и идеологията която проповядва, чрез подставените си копелета продължават да агонизират тази държава. Народа един път завинаги трябва да се отърве от тази прокоба иначе ще продължаваме да си пишем по форуми за това колко, ама как, ама защо и т.н 
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: x_name41 в Юни 21, 2012, 23:07:30 pm
Само бих маркирал като пример две институции (въпреки, че има още няколко такива) свързани със продажното мислене на българите и това са Националната Здравно Осигурителна Каса и Държавната Комисия за Енергиино и Водно Регулиране. Изглежда само в България хората са способни да измислят подобни безумия, как смятате?
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: kalan в Юни 21, 2012, 23:10:44 pm
И така,след като според едни са виновни хората от народа,а според други пък политиците ще задам следният въпрос.Ние народа инструмент на обществото ли сме или обратното?
Аз все си мисля, обществото това е народа. И хората са виновни, пък политиците още повече.
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: stoicho85 в Юни 22, 2012, 00:07:08 am
И така,след като според едни са виновни хората от народа,а според други пък политиците ще задам следният въпрос.Ние народа инструмент на обществото ли сме или обратното?
Аз все си мисля, обществото това е народа. И хората са виновни, пък политиците още повече.
А политиците са българи от народа.
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: kalan в Юни 22, 2012, 00:37:13 am
По принцип е така. Но за съжаление повечето смятат, че са над народа. Пиявици са.
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: stoicho85 в Юни 22, 2012, 01:10:54 am
Не само те смятат, че са над народа.
Повечето "ръководни кадри" си мислят така.
Патил съм си от натегачи, и продължавам да си патя, ама е друга тема, майната му  :drinks:
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: trepa4a в Август 08, 2012, 02:00:17 am
След като хората казват,че за 20г никой нищо не е направил,имайки предвид политиците,някой крив ли им е,че са чакали и явно имат намерение да чакат още,някой друг да им свърши тяхната работа?Политиците действат и правят нещо,че не е за народа,това е ясно и се знае.Те са бизнесмени и от проблемите ни правят пари и уреждат живота си,а другите нека да им вярват и да чакат,проблема си е изцяло техен.Ние искаме някой друг да дойде и да ни оправи и реши проблемите,но едва ли този друг го е грижа за нас и ние какво искаме.
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: Ashaman в Август 09, 2012, 19:17:44 pm
Ами той Сидеров от няколко месеца е подхванал тази линия, по телевизията си даваше почти само конспираторски филми от ниско ниво, истина е че говори например за тези от Дънди Прешъс, освен това поиска и членове на тайни общества, което вече не са много тайни да не могат да бъдат депутати, но той е доказан инструмент и аз лично не моаг да му вярвам, вероятно си има своята задачка в уравнението, както и всички останали като Яне, Бойко, Костов, Първанов, абе всички, други като червената фурия на БСП а пък и дори и такива като Ренета Инджова, която уважавах много си имат своята дребна задачка и цялата система е направена така, всеки да е със задачката си за сметка на обикновеният човек. Дори такива като тоя от Хиподил си имат задачката, на такова ниво на политическата сцена случайни и неудобни хора няма начин да се задържат дори в общественото пространство. Дори може да не знаят, че имат задачка, но който трябва знае, и особено по избори такива се пръкват за да разводнят и без това контролираният вот.
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: Ashaman в Септември 23, 2012, 17:19:30 pm
Тай както го виждам сценарият България се повтаря, както обикновено се взема губещата страна. Сега сме се залепили за Щатите, от които бяга разумният свят, караме се и се пъчим на Русия, а напоследък и някакви демонстрация срещу ЕС. В крайна сметка аз очаквам големите пак да сторят помен с българската пита. Колкото остана.
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: trepa4a в Октомври 14, 2012, 14:21:20 pm
Ако желаете можете да си припомните отново какво се казва във филма-Помяната 10-ти.Изключително добър документален филм за България с интересни интервюта и кадри,които дълбоко лично мен ме карат да се замисля за много неща.Точно и ясно се казва в едно от интервютата,че винаги сме следвали какво казват САЩ и Русия,а след 25 мин можете да чуете нещо много ужасно в студиото на Кеворк Кеворкян.Обърнете внимание каква му е физиономията точно в този важен момент.Аз след това ако съм на негово място няма да се появя в ефир повече.Интересно е,че доста от известните сега все още работещи журналисти са чули това което се каза,но продължават да ни търсят сензации и истини около политическият живот в страната и да лицемерничат.
http://www.youtube.com/watch?v=ZpZMxBxLGVA
И ето друго интересно интервю което даде Жан Виденов отново за Кеворк Кеворкян:
http://www.youtube.com/watch?v=r-agmGDdUjY

Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: bojinkata в Октомври 25, 2012, 22:06:20 pm
 На пръв поглед няма отношение към темата, НО изгледайте клиповете. Те са снимани в Пазарджик!:
Преглед на профил
PlamenVarna
Рейтинг: 2488 Неутрално

    6
    20:22
    25 окт, 2012

   

24.Окт.2012г.
Бясна офанзива на ислямисткия башибозук пред празника:
- Боеве в южните предградия на Дамаск, района на Аджар-ал-Асвад и лагера на палестинскте бежанци Ярмук;
- Продължават терористичните удари с минирани коли и автобуси – загинали и ранени само цивилни:
- В покрайнините на гр.Дъмаа т.нар. “бригадите на исляма”,ръководена от известния със садизма си Захран Алуш са атакували армейски блокпост, след като са отблъснати, войниците са открили в селището трупове на 25 цивилни заклани с нож.
---
Армията продължява сраженията с вече отлично усвоилия тактиката на “градското партизанско движение” башибозук :
- Унищожени са група снайперисти, задържани са и снайперисти от Афганистан и Кавказките републики;
- Окончателно е прочистен от башибозука Ал-Асал;
- В района Буср-ал-Харир на Дераа са обкръжени крупни терористични групировки, по които се води масиран артилерийски огън.
---
Напомням - точно от Дераа започнаха зверските кланета, ознаменували началото на “народното въстание”, когато над 200-тина извънредно правоверни студенти нападнаха и заклаха няколко свои колеги заради тяхната “недостатъчно усърдие във вярата”
За да си направите сметката що за планове кроят ислямистите и за България, можете да хвърлите един поглед на тези клипове – какво става тук вече:

http://www.youtube.com/watch?v=XBbBsIzhkEA&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=Se-I606AOf4&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=25EJIu_Rjdw&feature=player_embedded
         Не коментирам!!!!!Аллах Акбар се вика по градовете в България! Дали текста на Пламен няма да има скоро отношение и за нас? Алоооо, медиите?
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: Ashaman в Октомври 26, 2012, 21:46:11 pm
Имат си връзка те :)
Сега последно ако следихте, общинският съвет на Ямбол, който е ГЕРБ, отхвърля геноцида срещу арменците, а интересно се оказва, че в Ямбол има сериозна арменска диаспора.
Въпроса е, че това всичко е така и това са мръсни трикове, за да се изправим накрая един срещу друг, защото както знам Албърт Пайк е посочил третата световна война като война на религиозна основа. Тя трябва да бъде смесено на религиозна и етническа основа, защото тези понятия се смесват.
И исляма, ще е едно от знамената.
Но и какво можем да направим? Трикове са според мен, но те са реалности. Не са просто нещо на хартия а нещата се развива, и би трябвало да се пазим като народ, но дори и като вяра, но как ?
Титла: Re: Сценарият - България
Публикувано от: Matrim в Януари 21, 2013, 19:09:46 pm
Удрят нашето розово и ланавулово масло;
Понеже някакъв ЕС доклад декларирал, че натуралното розово и лавандулово масло съдържало някакви алергични съставки, то може да бъде забранено.
www.plovdivutre.bg/2013/01/18/151392-udryat_nasheto_rozovo_i_lavandulovo_maslo