А някакви предположения да имаш защо точно в православните държави комунизма все още успява да вирее и е по-силен от всякога, а в католическите го отпъдиха много бързо? Нямало било верска връзка - толкова много ми се набива в очите, че ставам все по-убеден. Не вярвам на съвпаденията. Не виждам каква точно е връзката, но факта си е факт - тези държави най-тежко понесоха прехода. И граничат с ислямски територии.
Отнесен, абе Амиго наистина.........слез на земята моля ти се!
Не може да ги делиш тия въпроси на база на религията, просто започнеш ли така да ги гледаш обичаш се разбери. Не е правилно така да се гледа въпроса. В нашия регион комунизма просто щеше да падне.
Как така италианеца ще кара Фиат когато с иска а аз ще чакам 6 години за една кьорава Лада?
Как така унгареца ще има право на 3 трактора, 2 частни имота и собствен бизнес а аз няма? Ето поради такива причини просто си замина режима, не че нямаха сили да ни държат още 20 години, хората така избраха да стане. Ти да не мислиш, че не се е знаело, че варшавския договор ще пада? А когато нещо такова се знае, хора като Огнян Дойнов тъъъррркат ли търкат ръчички и пишат планове за действие с парите на Българския данъкоплатец. Бай Тошо седи и си мълчи като бита коза, защото от него много малко е зависело, разбери по време на комунизма Москва и в частност КГБ управлявха България, не бай Тошо. Заради тях е цялата история в момента, от там идва ядрото на нашия така наречен елит! В западна Европа изобщо не допуснаха комунизма а и там няма нужда от него моделите са други. Това ги спаси тях и в много голямо отношение за демокрацията там са отговорни няколко масонски ложи сложили началото и на Френската Революция. Трябва да знаеш, че масонството е гарант против диктаторските режими, не напразно в такива режими първо ложите нападат. Западна Европа си плати за безотговорността като допусна хора като адолф хитлер да станат мощни и въпреки милионите загинали го спряха, за което цял свят им е благодарен, че на всичкото отгоре и поука си взеха хората!!!
Виж сега къде е основната разлика между нас и запада, аз поне на запад съм израстнал и знам за какво става въпрос. На запад хората знаят какво е гражданско общество

това на първо място. На запад поне до преди няколко десетилетия хората определяха кое и как в държавите. Религията нищо общо няма! Въпрос на начин на живот е. При тях е нямало турско робство 500 години! Нямало е кой да се опитва да ги унищожи като нации и етноси. Нас турците ни метнаха 500 години бой, кючеци и другите работи, освобождаваме се внасят ни царе! После комунистите юруш и те тормоз още няколко десетилетия и накрая диктаторския режима пада! Тогава, от колко години България не е под някакъв вид управленски натиск? Колко? Преди комунистите за малко и после след комунистите 20 години до ден днешен. Дали ние имаме опит като гражданско общество и изобщо като Свободен Народ като германския примерно? Ето в тези факти ще намериш разликите защо запада така а ние иначе.
Айде ако ти е по-лесно да разгледаме въпроса от малко по-различна стратегическа гледна точка.
Какво е комунизма на практика? -
Суров режим. Къде има нужда ако не от монархия то от режим като комунистическия? -
В многоетнически държави. Защо в Китай все още има управляваща ком. партия знаеш ли? - Защото в Китай живеят повече от 20
различни етноса и 10 различни религии. Как се удържа такава държава? По западен демократичен модел ли?

Същото е и с Русия, тя и сега е федерация от доста държави влизащи в състава и, а държавите от бившия СССР станали самостоятелно все още зависят прекалено много от Русия. Не си мисли, че руснаците са глупави хора

Защо по време на СССР нямаше руска мафия както я има днес? Отговора е много лесничък, защото след падането на режима бившите агенти на КГБ я създадоха руската мафия. Същото е и в България. Събитията в Молдова пък са продукт на националното самосъзнание на хората, и на тях генерал Лебед им показа как стоят нещата в големите държави.
В Германия или Франция е нямало нужда от комунизъм, друг факт е, че са го отхвърлили много бързо като опция за държавно управление.
Я ти отговори на този въпрос - защо някой не е разрешил на Англия да нахлуе тук?
От кога Англия и САЩ пък питат къде и кога да нахлуят и то по времето на 2-рата световна война...

мисли ги малко нещата като ги пишеш. Хитлер пада заради общите усилия на СССР и запада, но остава Сталин, той не е разрешил на запада да окаже влияние върху България поради ред причини.
Значи, не само, че няма естествени политически фигури, но няма и реализирали се бизнесмени - всичко е ДС.
Някой много здраво те лъже и явно те кара да пропагандираш тук такава информация, от която ние трябва да се почувстваме длъжни да толерираме саморазправа с целия политически и бизнес елит, без да проверяваме изобщо виновни ли са или не и да го заменим с друг, който досега някак е бил в прикритие. Такова нещо не може да се случи - няма да получите никаква подкрепа.
Кажи ми колко на брой големи бизнесмени от България познаваш? Аз познавам поне 30 души от които всичките до един са бивши членове ако не на ДС то на БКП като минимум, та нали точно по хора като тях се разпеделиха куфърчетата бе Отнесен? Разбира се има и нормални хора, които са се реализирали с труд ама от кога? Я до 99-2000ната година имаше ли свободен пазар в България? Че и все още е така, ето аз искам да внасям продукция с хиляди тонове на месец, нужна на Българската индустрия и ако се опитвам да продължавам да пробия ...... ами ще ми резнат зелката бе! Нали ти казах, пробвай ти самия да се намесиш в големия бизнес да видиш какво става там.
Ако имаш такова намерение пиши ми на лични аз ще те консултирам. Пак да спомена, на мене и на хората като мене никаква подкрепа не ни трябва

не всеки става за тая работа, само точно определени и доказани хора, така че запази си подкрепата не ми трябва на мене

Искам и да ти благодаря за това, че завързахме най-сетне диалог. Пак ще ти кажа, че аз не съм ти враг, точно обратното.