Автор Тема: Днешната Младеж ?  (Прочетена 38423 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #30 -: Януари 13, 2011, 13:28:35 pm »
Дълго мислих дали да пиша по тази тема ... колебаех се е от каква позиция точно да се изкажа- на "младежта" или на "родителите"(което не предполага веднага някаква старост, а някаква отговорност). може би за това си говорите всъщност. Как се възпитава отговорност... :-X защото аз единствено това виждам като "философско" в темата.
Днешните млади хора ... са предимно нещастни, НО не защото са безотговорни, а защото са неблагодарни и алчни и надменни, може и арогантни. Малко стряскащо звучат последните думи, но си е мое скромно наблюдение. Тъй като живея в София и по стечение на обстоятелствата повечето ми познати и близки са "софиянци"- не всички родени в София, но установени и ПРЕзадоволени от амбициозни родители, които преди години само те си знаят как са се борили за едното гражданство, за да са по-добре децата им.
Тези приятели са УМНИ! Една-две ...жени са така глуповати, ама като мълчат не дразнят много- и двама трима завършили спортното или вечерното, но и те като се напоркат не дискутират чак толкова че да дразнят.
Освен умни са осигурени- имат собствени апартаменти, че и по два за да има да дават под наем. Тук процента не е толкова висок- с по двата апартамента- но принципа на осигуреност вАжи, защото или живеят при родители или родителите им помагат, ако имат семейства и не плащат наеми и сметки разни.
С работата не са много добре- т.е. реализацията, но преобладава процента на работещите. Обвързаните са повече от необвързаните. Семейните... т.е. самостоятелната социална клетка на обществото са по-малко от разделените или живеещи на несемейни начала.
И всички до един са (както споменах) нещастни. Може причината да е че живеят точно в българия. Може на моменти да е била и в личните им качества.
Но сновното е, че те реално няма за какво да поемат отговорност. Не са научени. Всичко им е подарено... като живота. И от тук нататък по веригата те не се интересуват от някаква възможност да направят живота си по-добър, а просто разчитат както до сега на късмет, приятели и други подобни, които просто да им тупват на тепсията като се изпразни.
В известна степен и аз се включвам и участвам в цялата картинка. Но да приемем, че конкретно аз съм кофти парче с много недостатъци и депресарски настроения. Но наистина не знам какво трябва да се случи, за да изпитам удовлетворение от нещо, което сама съм извършила или постигнала. Детето ... просто трябва да се подготви отрано да свиква с определена атмосфера, но едва ли ще успея да го спася от пипалата на това безчуствено еволюиране и роботизиране... :---

Неактивен the_special_boy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 179
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #31 -: Януари 14, 2011, 12:51:21 pm »
Ето какво ме дразни в малдите(лудите глави) както се наричат днес.Преди година и половина аз бях същия (добитък) от време на вереме търсех информация за извънземни дали вярно съществуват :P и така попаднах на клпчетата на Пешо Симеонов.Изгледах ги всичките тъй като с всеки клип ставаше все по интерсно и осъзнавах истинската си същност.Така лека полека започнах да търся из интернет книги,филми попаднах на вашия форум :flag_of_truce: останах доста учуден как преди не съм го виждал?И до сега не спирам да чета и да разсъждавам,отбирам истинската информация от предоставената ни!Може би не всеки е склонен да бъде просветен днес?Защото това което научих аз немога да го скрия вътре в мен и постоянно убеждавам моите приятели(лудите глави).Ако ви мързи да четете книги моля гледайте този филм той отгатва много въпроси на които не можете да си отговорите.При което те казват ама нещо наука ли е- Да Наука е.И до там просто не искат да възприемат нищо по различно от това в което са заплетени...
Всеки живее в някакъв измислен филм,но като че ли моят филм е по действителен случай!

Неактивен Red

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #32 -: Януари 14, 2011, 13:55:43 pm »
Айде и аз да изкажа едно "компететно" мнение.
В някоя от предишните страници прочетох един коментар, че днешната младеж е като вчерашната. Ами в общи линии бих се съгласила. Да, знам, че все още съм малка и много има да видя, още повече че не съм живяла тогава, но все пак си мисля, че нищо ново под слънцето не се е появило. Разликата е в обстоятелствата, сред които израстват младите хора или с други думи, нещата, от които са се вълнували хората поколения на ред си остават, просто изразени по друг начин. Не искам да кажа, че днешната младеж е съвършенна или специална, даже на против - тя си е съвсем нормална, с човешките си недостатъци и грешки. Факт е, че в момента някой неща са вече сведени до крайности, но страшно погрешно е да се съди едно поколение за това или да се заклеймява като безмозъчно, зомбирано, егоистично, извратено и прочие. В същност съм на мнение, че изострянето на тези проблеми, които са съпътствали човечеството кажи-речи от когато си съществува, е именно породено от неразбирането и отричането на някаква група от хора, в конкретния случай - днешната младеж. И не става дума за отричане само от предишните поколения, даже на против. За най-лесен пример давам мненията в тази тема - голяма част от отрицателните коментари са написани от млади хора. Дори в обкръжението ми ежедневно ставам свидетел как мой връстници са настроени страшно негативно и отрицателно към околните, отново твърдейки с колко промити мозъци са. А е кофти когато човек си въобрази, че е разбрал нещо велико и е по-просветен от останалите. Дори и да е така, най-важното е никога да не забравяш и ти какъв си бил, а също и във всяка една ситуация да се опиташ да погледнеш безпристрастно и от погледа на човека срещу теб - дори и да искаш да го накараш да повярва в нещо, това е най-добрият начин - да се опиташ да го разбереш. Именно от това, според мен произлизат най-сериозните проблеми на днешната младеж, а в същност и на повечето хора. От вечната борба кой ще излезе прав и ще надделее се поражда апатия, която води до отчуждаване между хората, страх, ако щете дори мързел и липса на мотивация - все познати неща, но вече доста очевидни и изострени. А ако приемем, че може за всичко това да влияят и допълнителни фактори като телевизия, музика и въобще всевъзможни средства, които евентуално биха превръщали човека във все по-голям паразит, картинката става още по-неприятна. Поради тази причина съм на мнение, че вместо да подхранваме всичко това с обвинения, че тоя или оня е зле, то по-добре да се опитаме да бъдем по - единни именно чрез разбирателство. Колко идеалистично прозвуча само.

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #33 -: Януари 14, 2011, 14:37:19 pm »
Не е идеалистично Red.
Много хубаво и правилно си го обяснила. Радвам се, че има такива хора като теб :) (напоследък  малко се бях отчаяла, но ти истински ме вдъхнови. Мерси :))

Неактивен the_special_boy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 179
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #34 -: Януари 14, 2011, 18:41:17 pm »
А е кофти когато човек си въобрази, че е разбрал нещо велико и е по-просветен от останалите.
Само да не ме изкарате накакъв Месия ;D.Като написах просветен имах на предвид запознат с истинската ни реалност.Но щом си запознат с нея нама как да не се чувстваш като в Матрицата :drinks:
Всеки живее в някакъв измислен филм,но като че ли моят филм е по действителен случай!

Неактивен Red

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #35 -: Януари 15, 2011, 11:31:24 am »
cassio, радвам се, че оценяваш мнението ми. А за отчаяние според мен не трябва да има място, тъй като хората често могат много да те изненадат и то в добрият смисъл, стига да ги опознаеш и да им дадеш шанс. Знам за какво говориш, тъй като и на мен честичко ми се е случвало да имам чувството, че съм много отчуждена от мнозинството и, че нещо определено не е на ред, но важното е да се концентрираме върху добрите страни на всеки човек и на всяка случка.

the_special_boy, нямах в предвид конкретно теб, има доста по-фрапантни и крайни случай ;). Иначе е ясно, че колкото повече ознаваме няма как да не се питаме все повече въпроси и ежедневието ни непрестанно да се развива и променя. 

Неактивен Elane

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #36 -: Януари 17, 2011, 14:43:34 pm »
Ако нямате нищо против, ще коментирам без да съм прочела голяма част от мненията в тази тема.

Аз съм млад човек (21).
Израстнала съм в неприветливо обкръжение - цигари, алкохол, насилие (вербално и физическо), тоталитарен материализъм, силна несигурност и пълно отричане на всичко, което не може да се види, пипне или използва.... (вяра, любов, духовност).

И какво да Ви кажа - не, не мисля, че е нормално. Не мисля, че това са приемливи недостатъци и не мисля че няма да ни се върне. Всеки ден се запознавам с все повече и повече млади хора, с които не бих искала да имам много вземане-даване (колкото и виновна да се чувствам, не мога да го избегна)

Пример: майки от разцвета на това поколение, които изоставят децата си вечерно време, за да ходят по дискотеки и да се напушват... които носят какви ли не неща вкъщи и говорят на децата си за приключенско свободомислие в стил:
"Ти опитай от всичко и всички, пък... каквото стане, важното е да ти е кеф!"

Наистина, има отвратителни истории... И това е част от впечатлението, с което ме оставиха моите връстници, приятели и дори тези, които са видяли малко повечко годинки, но пак са в същото кюпче.

И в България сякаш всичко се дели по много краен начин.
- Има ги тези, които: пушат много, пият много, вземат наркотици, слушат чалга... нямат никакво духовно образование или себепознание. Живеят със заблудата, че всичко свършва след последния ти дъх... и в името на това, че си жив, трябва да изстискаш живота и другите около теб до последната капчица физическо и емоционално удоволствие, което могат да ти доставят...

- От друга страна, има и такива, които виждайки всичко това, се поучават, и тръгват по обратния път - мислят, учат се истински, с течение на времето започват да се събуждат и да изпитват известно количество отговорност за всичко в света около тях. И в тази връзка... дори не се опитват да се изолират от лошата му страна... или да я проклинат, а напротив. Заявяват, че всички трябва да се гмурнем вътре, за да я изкореним.

И не ме разбирайте погрешно... не съм закостеняла, консервативна... никога не съм била. Вярвам, че всички хора са хора, всичко случващо се е малко или много причинено от нещо друго, резултат от нечия намеса или манипулация. И се съгласявам, че е нормално за всеки да попушва от време на време, или да пийва когато има повод... Но крайността, която съществува тук в България (и не само) е много далеч от това, което трябва да приемаме за "обикновено", по-скоро наподобява скотските култуве.

Не обричам никой, не съм песимист...а мисля, че прекалено много хора са се "оставили на течението" и то не в добрия смисъл на думата. Просто са последвали стадото по нацепения мост, без да се усетят, че едва ли ще издържи теглото на толкова много "овце", ще се срути и всички ще платим за това крайно своеволие.

Мисля, че живота има много общо с упражняване на човешката воля и дисциплина. Че ако се вгледаме, можем ясно да видим това, което е поставено пред нас - избора, така да се каже. Възможността за себеосъвършенстване. Проблема, свързан с "доброто и лошото" (от липса на по-адекватно обяснение).
И че целта е да можеш да се възспреш, да се контролираш и да наложиш правилното върху себе си, дори и неправилното да е по-лесно. Дори и да е по-печелившо, или по-приятно,по-красиво,по-вкусно или каквото и да е там...Схващате идеята. За мен това е пътя на горе.

И наистина няма по-трудно в тоя живот.
Да учиш... ама не да учиш глупостите в училищата и университетите, те дори не са актуални. Да учиш от живота... да четеш това, което не се публикува. Да вярваш в доброто и да се стремиш да го правиш за всички и всичко живо, не само за себе си. В израз на уважение към живота и уважение към тези, които са ни дали шанса да се развием.
(освен ако не ви се седи тук... ама се съмнявам)

Общо взето, не осъждам хората. Даже съм силно обнадеждена, някаква част от тях (че и от българите, да не повярваш)започват да идват на себе си по един или друг начин, да се пробуждат. С всеки ден стават все повече и повече.
И разбира се, все още има много хора, които са безкрайно добри и заради тях си струва да запазим човечеството и да продължим напред.
Просто мисля, че ще ни излезе прекалено солено. За всичко, което сме убили, унищожили и забравили. Ще е за добро, но ще е много тежко...

Колко ще години да съм расла... това съм видяла и това мисля.(no offence, no provocation)
Пък, ако е нещо по-добро от това, млада съм, нека живота да ме поправи. Дано.
 :flag_of_truce:
 
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 14:45:37 pm от Elane »

Неактивен jeni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 30
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #37 -: Януари 17, 2011, 19:45:24 pm »
 "Днешното младо поколение обича лукса, има лоши обноски и не уважава по-възрастните" или
  “Нашата младеж обича разкоша, тя е глупаво възпирана, надсмива се над началството и съвсем не уважава възрастните. Нашите днешни деца станаха тирани, те не стават, когато в стаята влезе възрастен човек, влизат в пререкание с родителите си. Направо казано, те са много лоши.”  - Сократ (470-399 г.пр.н.е)
Мнения - много, смисълът - един и същ, всеки рано или късно намира пътя си. А моето мнение - който се учи, той ще сполучи.

Неактивен why_not

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 44
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #38 -: Януари 19, 2011, 22:33:26 pm »
Прочетох всички коментари до момента за съвременните младежи и се замислих..... не беше ли точно такава ролята на децата индиго - да разрушат всички налични системи и схващания. Смятам, че те правят именно това, разрушавайки всички утвърдени понятия за подчинение, авторитети, куртоазия и лицемерието на „доброто възпитание“. Вярно е, че това поведение е и саморазрушително, но определено принос има цялото общество, което отказва да потърси път към собствените си деца. И не на последно място,съвременното училището играе страшно деморализираща роля, залагайки на абсурдни програми и съмнителни авторитети.

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 469
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #39 -: Януари 19, 2011, 23:08:27 pm »
Децата индиго са поредната New Age пропаганда. :(

За справка - неподчинението на авторитети и втълпяването, че младото поколение трябва напълно да отхвърли ценностите и традициите на старото поколение е било присъщо при управлението на.... Мао Дзъдун. Тогава резултата е бил тоталитарен Китай.

Когато казват, че е нормално децата да правят к'вот си искат и да слушат само себе си, това означава, че някой друг се опитва да приеме ролята на родителя. Като ги отдалечава духовно от семейството, НСР по-лесно ще им промие мозъка да служат на Смелия Нов Свят.
« Последна редакция: Януари 19, 2011, 23:11:20 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен why_not

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 44
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #40 -: Януари 20, 2011, 00:43:24 am »
Не отричам, че са нечия пропаганда, но си мисля, че проблемното им поведение е една много добра основа да потърсим начини за комуникация и възпитание извън „американския“ модел, който очевидно не работи. Смятам, че българското облъчено и зомбирано общество всъщност има сериозни умения и ресурси, за да се справи, ако пожелае да излезе от собствената си зона на комфорт.Накратко - проблемът не е само в децата.... :nea:

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 238
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #41 -: Януари 20, 2011, 01:25:09 am »
Децата индиго са поредната New Age пропаганда. :(

За справка - неподчинението на авторитети и втълпяването, че младото поколение трябва напълно да отхвърли ценностите и традициите на старото поколение е било присъщо при управлението на.... Мао Дзъдун. Тогава резултата е бил тоталитарен Китай.

Когато казват, че е нормално децата да правят к'вот си искат и да слушат само себе си, това означава, че някой друг се опитва да приеме ролята на родителя. Като ги отдалечава духовно от семейството, НСР по-лесно ще им промие мозъка да служат на Смелия Нов Свят.

Аз пък съм ЗА неподчинението на авторитети. Тоест не искам да ми налагат авторитети, избирам си ги сама. Много хора не могат да си набият в главите, че в общуването с едно дете от първостепенна важност е не да ти се подчинява, а да се изгради доверие.
Monolith, ако я има тази връзка на доверие, споделяне и приемане, никой не може да ти отнеме детето.А защо я няма? Защото родителят е твърде зает роб на Системата, за да намери време и за детето си. Системата му го отглежда и възпитава. В голяма част от случаите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен why_not

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 44
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #42 -: Януари 20, 2011, 01:36:47 am »
Определено има разлика между зле възпитани, социално занемарени и деца с девиантно поведение и тези, които отказват да превърнат лицемерието и слугинския манталитет в начин на живот.

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 469
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #43 -: Януари 20, 2011, 19:35:10 pm »
Monolith, ако я има тази връзка на доверие, споделяне и приемане, никой не може да ти отнеме детето.
Аз именно за такава семейна връзка говоря.  @---

А защо я няма? Защото родителят е твърде зает роб на Системата, за да намери време и за детето си. Системата му го отглежда и възпитава. В голяма част от случаите.

Независимо дали имаме желание, или не, все някой трябва да възпита децата. Аз затова казах, че:

Цитат
Когато казват, че е нормално децата да правят к'вот си искат и да слушат само себе си, това означава, че някой друг се опитва да приеме ролята на родителя. Като ги отдалечава духовно от семейството, НСР по-лесно ще им промие мозъка да служат на Смелия Нов Свят.

И е най-добре семейството да е възпитателя, а не НСР/масмедиите.
« Последна редакция: Януари 20, 2011, 19:48:53 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #44 -: Януари 21, 2011, 20:01:30 pm »
     Привет  младежи,
     Възпитал  съм  син  и  дъщеря,  имам  внуци.  Ще  ви  кажа  в  прав  текст,  дете  се  възпитава  само  с  личен  пример.  Всичко  друго  и  жми  да  те  лажем.  В  моето  семейство  винаги  е  имало  правила  и  прилагането  им  е  неотменимо,  безкомпромисно.  Това  което  е  позволено  на  мен - позволено  е  и  на  децата!   Практика!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27