Автор Тема: Днешната Младеж ?  (Прочетена 33977 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #60 -: Януари 22, 2011, 21:29:22 pm »
Единственото, което ни остава е да се опитаме самите ние да направим нещо по въпроса. Всеки търси някакъв вариянт за себе си, но най-важното е в цялата тая работа да не загубим чисто човешкото разбиране към другия, не бива да се озлобяваме. Именно това е огромна слабост на едно поколение или въобще на цяла нация, дори човечество. Проблемът е, че по тоя начин хората се настройват един срещу друг, всеки мизерства и гледа да прецака, който може само и само да излезе от горе и да бъде прав. И в цялата тая дребнавост и мънички битови проблемчета, всички се забравяме страшно много и губим ясен поглед върху нещата около нас - върху красивото и същественото, а и върху уродливото и отвратителното. Не бива да има такова отделяне на младо и старо поколение - всичко е свързано, хората са свързани - както едните не биха съществували без другите, така е и в обратен ред - няма бъдеще и живот без младите хора. Много е лошо, че още от малки децата свикват да се разделят и разграничават и да се сочат едно друго с пръстче, за да в крайна сметка да излязат чисти. А с годините това става само в по-голям мащаб и по-груб и грозен вид.

 @---
Допълвам да не забравяме, че всичко е ЕДНО и да спрем да се разделяме на млади, стари, бедни, богати. Физическата възраст няма значение в случая.А богатството не е в портфейла.

На всички е трудно и на 20 и на 60 годишните, а вие младите не ревете по форумите ами си стягайте опинците и оправете тази скапана държава, във вас е надеждата, моето и по-старото поколение трябва да даде отбой и път на младите, но ако и вие крадете и лъжете като нас ............!

Нищо никой не може да оправи, докато не оправи себе си. А това не е задача за 1-2 години и тук роля играе и програмирането, завещано от по- старото поколение.
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 21:34:42 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #61 -: Януари 22, 2011, 21:31:53 pm »
Да, самотна майка съм (каквото и да значи това)- но определено нямам мъж, който да ми осигурява живота на мен и детето ми, по начина по който баща ми го е правил за мен и брат ми.
Извинявам се за горното си малко емоционално и рязко мнение, дори си мислех, че ще е повод да ме блокират, но дори да го направят искам да уточня последно.
Не съм против това, което ми/ни се е дало, но определено 10 лева за плуване на детето ми за 2 часа за един ден, не са 10 лева за цяла седмица, с които са ме хранили преди време. Отделно, аз наистина се старая нищо да не му липсва, да изпълнявам изискванията на учители да пишем в къщи, при положение, че е на занималня и на тях това им е работата да го научат. Отделно другото възпитание като държание с нови хора и по-големи батковци, които го бият и бутат , а лафкаджийката без скрупули му взима двата кинта за един сок. И в цялата тази ситуация ти да възпитаваш, за да каже свекър/тъст : Браво Свате! е нема как да се съглася.
Разбирате ли, че децата ни, днешната и нашата младеж се стремим, опитваме именно да покриваме някакви си амбиции на неосъществени родители. Еми аз съм ги покрила! Имам две висши и кво? Брат ми е докторант и кво? Никой не казва на наще- евала! Ние с брат ми се бъхтим и се чудим как да изхранваме децата си. И на какво да ги научим? Да завършат висше? О не! Ще го направя най-добрия плувец на света! А преди това обучение в Шао Лин! Нека тогава някой има претенции...... ареееее
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 21:39:35 pm от cassio »

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #62 -: Януари 22, 2011, 21:42:12 pm »
    Касио,  не  ми  говори  за  немотия,  когато  целунах  (егати  целувката)  първото  си  момиче  бях  на  17г  бях  с  кърпени  пантолони,  найлонова  риза  и  гумени  цървули!  Трудавият  ден  бе  0,80 - 1,20лева  превозно  средство  каруца,  камиони  покрити  с  бризент  или  с  дървени  покриви  караха  хората  на  работа  в  мината!  Но  мили  ми  младежи  ние  за  разлика  от  вас  имахме  самочувствие,  а  вие  нямате!  Да  прецакани  сте,  но  нали  и  младежта  беше  по площадите  89г.  Да  прецакани  сте  защото  искате  да  работите  по  социалистически,  а  да  получавате  по  капиталистически  -  такъв  филм  няма!  Ето  ви  и  изход  от  положението,  излезте  на  площадите,  но  не  ви  стиска  да  не  получите  по  някоя  палка  по  гърбът, някой  друг  трябва  да  ви  свърши  работата  нали,  а  вие  пълнете  кафетата!  
       Даже  се  срамувате,  че  сте  българи  и  кръщавате  децата  си  с  чужди  имена,  отрекохте  се  от  азбуката  ни,  пишете  на  шльокавица,  издигате  паметници  на  убииците  на  невинни  хора!  Народ  без  достойнство  каква  орис  го  очаква :flag_of_truce:                  
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 21:49:37 pm от mitko »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #63 -: Януари 22, 2011, 21:47:52 pm »
О не! Ще го направя най-добрия плувец на света! А преди това обучение в Шао Лин! Нека тогава някой има претенции...... ареееее

Това пък защо?! За да преплува Тихия океан? За да печели милиони? За да побеждава лошите? А ти пита ли го той какво иска?
Направи го най-добрия човек. Това е богатството, което ще вземе със себе си някой ден..
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #64 -: Януари 22, 2011, 21:52:19 pm »
Чичо Митко що ме дразниш бееее! Аз ли не съм излизала по площадите бре? 97-ма мноо извинявай но бях пред любимия ни парламент! И кааааааквО ото това?
Да имах късмет че си тръгнах по-рано да не ме бият с палки, но какаво от това? Дъщеря ти била ли е?
Айде пий си с тъста и не ми обяснявай, ако обичаш, щото съм сигурна че дъщеря ти прекрасна не е имала моя живот и няма мойте висши! "Га ги изучи" тогава и свата ти да пропише тук и да каже ква готина е дащерята на чичо Митко!
До тогава както искате вие уважение и вие самите имайте уважение какво искаме и как сме го постигнали. С все назначенията ви веднага като завършите, с все чл. 64 и подобни където и да се наврете не е останал един без работа, за да ми ги говориш.
А сега от такива съвестни и горди родители като теб човек и магазинерка не мое да стане заради тва че вуйчо й не е ... близък с извънземни от Венера!
баси как ме дразните! :--- искаш се сменим за един месец ти и аз и тогава да си цъкаме у форумчето?
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 21:53:20 pm от cassio »

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #65 -: Януари 22, 2011, 21:56:07 pm »
О не! Ще го направя най-добрия плувец на света! А преди това обучение в Шао Лин! Нека тогава някой има претенции...... ареееее

Това пък защо?! За да преплува Тихия океан? За да печели милиони? За да побеждава лошите? А ти пита ли го той какво иска?
Направи го най-добрия човек. Това е богатството, което ще вземе със себе си някой ден..
Така съм решила. Сам ще разбере всичкото това като го убедя, че с ученето не се става най-добър човек, нито с най-яката майка на света.
Ако той реши да стане най-лошия плувец ще е интересно!  8) ???
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 09:01:21 am от Mirotvorec »

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #66 -: Януари 22, 2011, 22:14:14 pm »
В никакъв случай не ти казвам на какво да учиш детето си. Не е моя работа. Питам, защото ми стана интересно. Освен това, какво значи: 'Така съм решила."?! ;) Малко по- горе ти самата си писала:

И то не защото съм от арогантната младеж, а защото това ме дразни във вашето старо поколение

Непрекъснато да имате изисквания без да знаете какво ни коства на нас в момента да се справяме!

Просто щото сте ни родители.
Казвала съм го на майка- защото е жена, но ще ти го кажа и на теб, въпреки че си мъж с все самочувствието ти, което само... кучето ти може да оцени.

Нейният живот на 35 и моят нямат нищо  общо! ФАКТ!!!!!


Не е много идейно да правиш същото... :) С твоите думи може да те "стреля" синът ти някой ден. Не искам да звуча поучително. Просто ми направи впечатление противоречието в думите ти. Ако съм те разбрала правилно, разбира се.  :hi:
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 09:02:12 am от Mirotvorec »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #67 -: Януари 22, 2011, 22:46:21 pm »
Ами отново прочети внимателно и ще разбереш, че няма противоречие!
Защо?
Защото аз няма да имам претенции като това да е най-добрия плувец, а просто ще го насоча, след като последно ми сподели , че е спечелил всички награди по всякакви стилове в плуването, които ще му дадат на рожденият ден, да прави това и което му харесва. Защото го може. А не да му пиля мозъка- а! не ти си плувай ама по-важно да учиш, за да станеш министър или тъстът ти да ми каже- як зет сте възпитали.
Т.е. аз няма да имам претенции, ако той се провали в плуването, а ако се провали в живота и ми каже- ти си виновна, че не ме подкрепяше да продължа с това, което харесвам!
Прайш ли сенс?
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 09:02:57 am от Mirotvorec »

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 469
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #68 -: Януари 22, 2011, 22:58:57 pm »
@ cassio - спокойно, никой не те обвинява и няма да те банва. Явно си имала доста трудности в живота и продължаваш да се бориш. @---
Прекрасно е, че се опитваш и стремиш да даваш най-доброто за сина си и му помагаш той сам да прави изборите си и да се развива. :hi:

И все пак, не забравяй да се грижиш и за себе си. Забавлявай се и се радвай на живота, доколкото е възможно. :)
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 23:13:01 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 042
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #69 -: Януари 23, 2011, 04:28:37 am »
Нищо никой не може да оправи, докато не оправи себе си. А това не е задача за 1-2 години и тук роля играе и програмирането, завещано от по- старото поколение.

Да съм писал че ще е лесно и ще стане с магическа пръчка?
А и с такива оправдания .............. ясно за какво иде реч ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #70 -: Януари 23, 2011, 04:50:06 am »

А и с такива оправдания .............. ясно за какво иде реч ;).

Ами прочети се пак и тогава ми говори за оправдания.

На всички е трудно и на 20 и на 60 годишните, а вие младите не ревете по форумите ами си стягайте опинците и оправете тази скапана държава, във вас е надеждата, моето и по-старото поколение трябва да даде отбой и път на младите, но ако и вие крадете и лъжете като нас ............!

Това звучи като: "Абе ние се оакахме, ама вие оправете скапаната държава. Във вас ни е надеждата."  Някак-си не е честно, нали? Иначе пък разделението си го бива: "ние"/"вие", "20-годишни"/"60-годишни" и т.н.
И защо да не могат всички заедно да работят за едно по- добро общество, за по- добри отношения между хората за по-добър живот на всички? Има много събудени зрели хора, както и много заспали млади.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 042
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #71 -: Януари 23, 2011, 05:25:18 am »
1.Ами прочети се пак и тогава ми говори за оправдания.

2.Това звучи като: "Абе ние се оакахме, ама вие оправете скапаната държава. Във вас ни е надеждата."  Някак-си не е честно, нали? Иначе пък разделението си го бива: "ние"/"вие", "20-годишни"/"60-годишни" и т.н.

3.И защо да не могат всички заедно да работят за едно по- добро общество, за по- добри отношения между хората за по-добър живот на всички? Има много събудени зрели хора, както и много заспали млади.

По точка
1. Баш си е оправдание!
2. Това е вярно, оакахме се, честност за къде търсиш, искаш ли да живееш добре ... направи го!
3. Немогат да работят, няма защо да ти обяснявам, виж си отговорите и ще разбереш!
Много ненужна агресия има във вас, хубавото е че не е във всички ;).

П.С.Навсякъде пишете че ви е даден свободен избор, нямало съдба ....... и ако е така да обяснявам ли какво означава това ;)?
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 06:49:07 am от old4 »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 323
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #72 -: Януари 23, 2011, 12:22:48 pm »
"Днешната младеж"е огледало на предхождащото я поколение.

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #73 -: Януари 23, 2011, 12:50:10 pm »
Това звучи като: "Абе ние се оакахме, ама вие оправете скапаната държава. Във вас ни е надеждата."  Някак-си не е честно, нали? Иначе пък разделението си го бива: "ние"/"вие", "20-годишни"/"60-годишни" и т.н.
И защо да не могат всички заедно да работят за едно по- добро общество, за по- добри отношения между хората за по-добър живот на всички? Има много събудени зрели хора, както и много заспали млади.

:hi:
    Смятатам,  разделението  е  тотално,  като  добавим  и  липсата  на  морални  ценности  картината  става  страшничка!  Да, не  бива  да  се  делим,  но  тук  възниква  въпроса  около  какво  да  се  обединим,  та  основната  клетка  семейството  и  тя  се  разпада!      


П.С.Навсякъде пишете че ви е даден свободен избор, нямало съдба ....... и ако е така да обяснявам ли какво означава това ;)?

       Да,  така  е  Олд  прав  си,  но  за  какво  ти  е  свободна  воля  като  нямаш  духовност,  доблест,  чест,  достойнство  и  я  продаваш  на  безценица?  
       Да  превърнали  сме  се  в  стока,  със  съответният  етикет.  Аз  лицето  (не  личноста) с  две  висшета  и  други  скрити  качества  (за  жените)  струвам ....,  а  щом  можеш  да  продадеш  себе  си  за  какви  ценности  говорим!          
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 12:53:18 pm от mitko »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re:Днешната Младеж ?
« Отговор #74 -: Януари 23, 2011, 12:51:56 pm »
"Днешната младеж"е огледало на предхождащото я поколение.
  Помисли  малко!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27