Автор Тема: Програма за изтребване на българския народ от московския ционистки к  (Прочетена 186335 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 770
 • Your personal geopolitical therapist.
Или пък, досега това цялото немога да го съотнеса за Финландия и Шотландия:

При тях има отявлена активност на братята от масонските ложи. Такива участват активно в управлението, дори флага на финландците си има масонска символика. Също така, във ФИН е въпрос на чест и престиж да си член an Клуба на Лъвовете (Lion's Club) или Ротари- на пъпа на Хелсинки. За Шотландия-- има ли просто смисъл да коментираме. И двете имат проблеми с ниската раждаемост, застаряването и самоубийствата (поне за ФИН с по-голяма увереност). И при двете, доколкото могат да направят бизнес от културата си, могат да я запазят, иначе никой не се интересува, въпреки че при шотландците има известен национализъм, който се "опъва".

Иначе, има някои откровено смешни точки, които са специално инжинирани за "българската реалност" или втълпение:

XV. Реално тук съм раздвоен. От една страна доколко наистина съществува това :"2. Гоите да бъдат доведени до самоубийства, инфаркти, инсулти, припадъци и други тежки състояния посредством хулиганщина, наглост, издевателства, унижения, оскърбления и пълна безнаказаност на извършителите юдеи, членове на други тайни общества и шабес-гои (“колаборационисти”)." ?Бих казал, че го има, но не в такъв мащаб. Това е може би игра със страха от османската окъпация/робство. ТОГАВА е имало такъв род отношение към българското население. Е, и все пак, си признавам, че това е въпрос на лично възприемане на реалността и че нещата са субективни. Въпреки това, не липсват и тежки издевателства, оставяни безнаказани. Например, можем ли да кажем, че мракобесното убийство на сестрите Белнейски е част от тази точка, или просто тяхната смърт и неразрешаването на случая са използвани за създаването на тази точка? С други думи, дали социално-менталния ефект, предизвикан от това убийство и несполучливото засега разследване, не са вдъхновили написването на тази точка? Или... това е убийство по план?

XIV. Не е ли тази точка и тя вдъхновена от социални събития или точка от този дневен ред? Или може би, днешните националисти не говорят към циганите по същия начин, както тук евреите са описани да се отнасят към българите? Или може би, днешните националисти не използват активно свастиката и фашистка символика? Тук дозата на употребата на фашистка символика -пряко или косвено не е от значение. Важен е факта, че изобщо се използва-- същото е и за неформалната им риторика, включваща активно циганите и бг-граждани от турски произход -- което си е достатъчно основание за "борба" с тях, от гледна точка на властите.

XIII. Кое е първо: упадъка на българското здравеопазване или точката от дневния ред?

XII.1,4,5: Че къде е РЕАЛНО възможно за създаване на многодетни семейства в цяла Европа? Дори и в Скандинавия, това не е възможно. В същото време, нали равенството между половете на работното място и в дома нямаше за цел да даде на жените възможността за кариера, заради което сега те по-късно създават семейства? Освен това, нима не е повсеместно да има висок интензитет на разводите-- не само в БГ, но iv други държави. Нима високата степен на разводите и прелюбодеянията се отнася само за БГ? Или това не е експлоатация на съществуващи процеси, чието съществуване е дело на ционистите? ...

XI: Може би става дума за теорията на Малтус, касаеща не само българите. По-скоро тя би касаела китайците или индийците. Но тук може да се спори.

X. Тука малко стана пресилено...

Просто, това което искам да кажа, е че тази статия е нагласена, дотолкова доколкото се опитва да намери първопричината за ставащото унас в евреите. Е, и все пак, това е написано така, че ние ще си задаваме въпроса, кое е първото реалността и после този план, или плана и после реалността. Но в едно съм сигурен: този план не може да е насочен само към България. Ако назоваваме тези всеобхватни процеси, на които се базират тези точки, за конспирация към българите, то просто факта, че тези социални тенденции се срещат и в други страни означава, че ционистите го правят и срещу другите.

И затова смятам, че този материал е специално адаптиран за българска консумация, когато реално може да се съотнесе и към други страни. Това, което го прави такъв, е че е в синхрон с ширещата се националистическа идея за избраността на българския народ. Може и да е реалност. Може и да не е.

Другото е, че той отразява конкретни обществени настроения, съотнесими само за българите: страха, чувството за безправие, безнадеждност, национален нихилизъм и българофобията. Нима националния нихилизъм не ни е чисто национална народопсихологическа черта. Нима именно това не беше и причината за написването на История Славянобългарска-- автонихилизма и себеотричането? И сега сякаш вместо на някой да има е жал за родината, им е "пейнфул" >:( за други държави, с които те никога досега не са имали директен контакт, а само реклами. И нима всеки един от нас не го избива на малоценност, когато му е тежко? Нима в момент на слабост не си казваме колко сме зле? Е, поне аз го правя, когато нещо наистина не ми се отдава, но съм го наблюдавл и у други.

А нима Тошето не се страхува или не чувства безнадеждност? Нима всички останали в този форум, които говореха, че сега не било наш ред и така нататък-- не демонстрират някаква степен на примирение с реалността? Или, може би, някакъв оттенък на страх? Не казвам, че тук е пълно със страхливци и Тошето да не го приема лично!!!! Аз сякаш не скачам на кревата, като видя хлебарка по пода.

С други думи, от една страна може да се твърди, че ако този план е реалност, то той неможе да е само към българите. Както се видя по-горе, той е приложим и към ставащото и в други страни, което би трябвало да ни успокои малко и да не ни обезкуражава.

В същото време, може да се каже, че е инжиниран така, че:
1. Припише общосветовни социални процеси на евреите и в същото време е
2. специално прейнячен, че да отговаря на страховете и реални събития от живота в БГ. Освен това като цяло плана е мъгляв и не-добре структуриран, където съдържанието т.II няма нищо общо със заглавието й.

2 of 2
« Последна редакция: Май 11, 2006, 15:55:00 pm от RedGuy »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Ако RedGuy, вместо да демонстрира блестяща следователска логика, беше се зачел в самия план от началото на темата и в останалите материали, които са натрупани из нашия форум по този въпрос, щеше да забележи, че се говори за един Глобален план, в който България е един регион - важен, но все пак - регион. И така - по основната теза на RedGuy - че планът е "специализиран" за Българската действителност, това е вярно. Вярно е обаче и това, че този български план е прочита на един по-голям план, който действа [по някакъв начин] и на територията на САЩ, и в Скандинавия, и в Русия, и Несамо. Става въпрос за един мащабен монотеистичен процес, в който най-централизираните религии (християнство, ислям и юдаизъм) ще бъдат поставени в кармичната си необходимост да се сблъскат и да заемат място под глобалното слънце, което е достатъчно само за една от тях.

С появата на Иисус, тоя луд просяк, се разклащат застрашително всичките устои на считаната до тогава недосегаема монотеистична власт. Един див кретен, който върви из площадите и улиците, говори на тълпата такива невъобразими дивотии, че качва смелостта й до нетърпими нива и я прави така окрилена, така вдъхновена, че тя започва да бъде способна на метежи. Властта винаги е разчитала на мрачното подчинение, а охраната на властта, дори и в най-укрепените й цитадели, е способна да охранява само при положение, че няма да бъде застрашена от ТВЪРДЕ МАСОВО НАПАДЕНИЕ. Вижте един фудболен мач - чудесна илюстрация за масовите процеси: полицаите удържат феновете, а ако някой хвърли бомба, няколко сиви ще се нахвърлят отгоре му и ще го премажат на път към патрулката. Ако обаче 200 бомбички литнат към терена, част от които - върху главите на куките, тогава какво става? Ами ако са 2000? Ами ако всичките 20 000 зрители на стадиона изведнъж ревнат в някаква лудост и прережат гърлата на полицаите? Шестте патрона в пистолетите на всеки от тях ли ще ги спасят от озверялата тълпа?!

И така, властта разчита на това, че евентуалните безредици няма да бъдат твърде масови; че повечето граждани ще бъдат покорни и кротко ще наблюдават как възстаналият единак бива бичуван и разпънат за назидание и за забавление на тълпата. Така става и с Иисус. Обаче, вместо мълвата да заглъхне, както си му е редът, този трън в гъза на властта нараства и започва да пуска своите коварни филизи навсякъде, като стените на двореца се пропукват от това. Идва Константин Велики и прави един лицемерен реверанс към учението на Христос - приема го за официалното учение на държавата, но с известни съкращения и адаптации, щото да не бъде толкова необуздано в порива за безпределна свобода; слага му вратовръзка. Но дори при това положение, дори и чрез една църква на каишка, това учение продължава да буни духовете и да сее семената на вяра, недостъпна за всякакво земно овладяване. Ето защо започват системни мероприятия по шлифоване зъбите на това учение, заглаждането им и, в последна сметка - изваждането им, щото учението да не хапе властта.

А сега да поговорим за евреите. Вярно е, че те далеч не са единна и хомогенна организация, с целенасочено антибългарско единомислие. Вярно е обаче и това, че юдейската религия възпитава здраво придържане към общността и търсене на защита вътре в нея - също като християнството, което изважда християнина от земния му контекст, прави го безразличен към тукашните скърби и го представя на едно мистично обитание на небесата, още приживе. Юдаизмът не е толкова смел в посягането към Бог - Бог е недосегаем, може би и страховит, ето защо Той е тайна, а евреинът, за да оцелее, трябва да се държи здраво за своята общност. Това се засилва още повече от обстоятелството, че евреите са преживяли по-голямата част от своята история на чужда земя, като малцинства, които далеч не са могли да се ползват винаги от гостоприемството на местните. Така евреите са били принудени да следват една по-висока от обикновеното дисциплина, при която от съвсем ранни времена са се изграждали такива навици, като поддържането на вътрешни канали за осведомяване, снабдяване и транспорт, за натрупване и разпределяне на блага, за разпознаване и предугаждане на определени опасности. Евреите по традиция са заемали професии в сянка, които обаче им осигуряват власт, солидност, значимост. Така се е развило банкерството, което дава материалната мощ на националните им пориви. А както знаем, тези пориви минават през разказа за избраност на техния народ. Това се възприема в съвременните условия като политическа и икономическа необходимост еврейството да се разгърне като един вид световна аристокрация.

В юдаизма има едно традиционно йерархизиране на религиите, при които монотеистичните (с един единствен Бог) се представят като върховни. При това положение християнството и ислямът се поставят начело заедно с юдаизма. Ислямът, както някои най-видни религиолози отчитат, понастоящем се намира в своето средновековие - заедно с целия патос, чистота и крайност на възгледите, които този стадий на развитие трябва да предполага. Поради това реално съприкосновение между исляма и юдаизма на религиозно ниво трудно може да се осъществи, тъй като юдаизмът има хилядолетна богословска традиция, от чиято тераса ислямът стои несериозно - поне за фарисеите. Това предполага противопоставянето между тези два свята да застава предимно върху политическата основа, която ние още от деца наблюдаваме. Далеч по-сложен е въпросът с другия монотеистичен мастодонт - християнството. Самата му същност посяга на еврейската традиция по безобразен начин: един луд простак (Иисус) се появява по пазарите и започва да говори на тълпата, от името на божий Син, че избрани вече ще бъдат не членовете на еврейската община, а повярвалите в Него - в Тоя простак и голтак! И най-нетърпимото за юдаизма е това, че дори след разправата с Иисус, хората масово продължават да Му вярват, а мнозина овеличават славата Му и със свидетелства, чудеса, мъченичества и жертвена смърт. Става ясно, че тази язва няма да може да бъде потушена чрез репресии, поради което ционските първенци се насочват към един по-завоалиран метод - този на принципното съгласие, при което обаче да се работи за изопачаване и, в последна сметка, за забравяне същностните черти на това Учение.

По онова време  всичките материални блага и най-вече технологиите, са съсредоточени в ръцете на християнска Европа, а след Географските разширения в европейски ръце идва и контролът над огромни територии от Земята. В Новия свят обаче, има една важна за еврейството особеност - там не съществува нито култура, нито традиции, нито аристокрация, които да държат на някакви идеали и да правят корозирането в идейната настройка твърде бавно и трудно. Хилядолетие и половина, въпреки всички основателни или не подмятания, църквата държи Европа в съзнание, което е ценностно ориентирано и вярва в една държава, един крал/цар, едно благоденствие. Всеки съюз с нещо външно се върши тайно, само при "крайна необходимост", самоопределя се като подлост и се изтрива при първа възможност. В Америка обаче, нещата не стоят така. Ето защо е съвсем логично еврейският интерес да се настани там съвсем стихийно, да завземе големи територии от празното пространство и да окаже сериозни влияния върху по-нататъшните кристализационни процеси: създадена е първата република, аристокрацията е премахната, авторитетът й също. Дава се така лелеяната свобода на идеалите, която, много скоро ще се убедим, при липсата на възпитание и дисциплина е равна на липса на идеали. Така хората закономерно се разлагат, затлъстяват и загубват всякаква чувствителност за възвишеното. От тук нататък религията ще бъде само театрален декор, а когато плащаш или ти плащат, няма да има никакво значение дали договаряш с евреин или не. Дори ще се забрани да има значение и ще се нарече дискриминация, нелоялна конкуренция и прочея! В същото време еврейството, което хилядолетия на ред е минавало през безмилостната пещ на враждебността, няма за нито един миг да задреме и винаги ще помни съкровения идеал на избраната общност, тайно ще задържа капиталите си вътре сред своите, а дисциплината на ума ще му позволява да се възползва все по-умело от пламващите сред разплутите "граждани" противоречия.

Най-големите бомби ще се окажат идеологиите. И концепциите на Хитлер, и Марксизмът-Ленинизмът, ще бъдат едновременно толерирани и сринати: толерирани дотолкова, че да увлекат след себе си масите, да изстръгнат европейските народи от християнските, семейни и национални ценности, като разпалят в тях недоверие, материалистични уклони и враждебност; сринати точно в момента, когато първоначалната криза по установяването им започва да се преодолява и принципно добронамерените им постановки започнат да бъдат готови да дават някакъв плод. По този начин едно влиятелно лоби в САЩ си осигурява почти цяло столетие, в което Европа се тресе от какви ли не глупости, а изконните й могъщества се потъпкват и секат безогледно. Днес, за съжаление, Европа вече е източна провинция на САЩ и като такава почти не притежава от амброзиите, с които се хранеха лазурните Богове-олимпийци, билките, с които правеха отварите си древните мистици, виното, с което ранните християни говореха за Евхаристията (въплътяването на Бога в човешко тяло). Днес в тази източна провинция на САЩ се налага комерсиалната консумация, образованието се свежда до "практична" инструкция за работници и секретарки, а нравственият идеал се заменя с лоялност към твоя доставчик на удобство и химически сън!

Когато говорим за "еврейство" в контекста на една мрачна, злонамерена и демонична прослойка от хора, не трябва да разбираме еврейската нация като цяло. Голямата част от евреите нямат и помен от тези замисли, както и голяма част от християните нямат помен дори от елементарни теологически постановки, а повечето българи схващат величието на Беинса само интуитивно, или дори по-малко. "Еврейство" в смисъла на тая враждебност, за която говорим тук, е само една много малка част от, иначе добрия и жизнерадостен еврейски народ - част, която с готовност пожертва дори братята си по кръв, за да предизвика холокоста и да заграби въз основа на това палестинската земя, като причини на християнския свят неизплатим нравствен дълг. Тази чудовищна прослойка се крие в един специален вид юдаизъм, който не се преподава по редовите синагоги, нито се пише в общодостъпните книги. Този юдаизъм има зловещ оперативен дял, който трябва по неумолим начин да въведе в изпълнение претенциите му за абсолютно господство. Дори редовите евреи са жертва на този безчовечен план. Той се състои в това световната цивилизация да бъде разнебитена, всичките й ценности и достижения да бъдат изкоренени, а обикновеният човек да бъде скован в робската прегръдка на един материален свят, в който властва пълен контрол и лоялност. На върха на този свят е отредено да стои една "аристократична" прослойка, която трябва да съсредоточи в ръцете си цялото човешко могъщество и да го отправи, в последна сметка, срещу самия Бог.

Причината християнството да бъде толкова опасно за това висше във враждебността си еврейство, трябва да се търси в самата същност на християнството. Отвъд всичките догматични застопорявания, християнството възпитава една безапелационна любов, едно пълно опрощение със земния свят и израстване в духовен екстаз, неподвластен на никоя материална власт. Там не може да има никакви корпорации, никакво работно време, никаква кредитна обвързаност. В такава безгранична свобода човек се прощава с цялото си имущество, заживява изпълнен с детския порив да летиш из мечтите, а сборовете между такива личности материализират веднага знамения. Тези знамения не могат да се удържат от никаква власт, защото славата на Твореца им издърпва хората към отваряне на техните съзнания и необратимо ги освобождава. Никое намерение, което си е поставило за цел да установи "сигурност" [на собственото си господство], не може да си позволи подобно "разюздване" на обществото. Ето защо християнството на Иисус е записано като най-страшен враг на това юдейско направление. А защо българите се представят като най-голям враг от всичките християни? Защото, както преди 2000 години мъдреците на Израил разгадаха по книгите, че в Назарет ще се роди Цар на царете, така днес четящите по шифрограмите на Съдбата са разчели, че из българите ще изникне най-голямата вяра, най-голямата надежда, най-голямата любов - енергия, дето ще ни възвиси. И това ще стане по същия абсурден начин, по който еставало всяко едно нещо в народа ни...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tosheto2002

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Абе истината е, че в този форум се говорят голееми глупости! Какви енергии какви щуротии притежава българския народ?? Ако притежаваше пенсиите щеха да се греят гратис вместо да лаят за високото парно  :D Истината е, че се води една тиха война, която има за цел да ни покори! Никакви свръхестествени глупости няма, никакви висши сили. Хора мислете трезво, а не като деца, гледали поредния епизод на Стартрек  ;)

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859

 вие какви писатели сте ......  :D

  ЕЗК 

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 760
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Нали знаете:

BG (днес) = Bednite Gavroshi
BG (в бъдеще) = Bogatite Gospodari

Между другото Хор, не съм съгласен, че евреите изредени в този списък са виновни за нещо. Малко е доста пресилено и малко гадно без да имаш преки доказателства да казваш ТОЗИ, ТОЗИ и ТОЗИ са ЛОШИТЕ, защото са Евреи. Това нещо никога не ми е харесвало и мисля, че е малко крайно... Дали да не редуцираме листа малко. Примерно тези хора с какво са заслужили да влезнат в този списък:

Ярослава Прохазкова – журналистка от вестник “24 часа”.
Елица Гилтяй - журналистка от вестник “24 часа”.
Ганета Сагова – журналистка от вестник “24 часа”.
Явор Геронтиев - журналист от вестник “24 часа”.
Маргарита Роуз - журналистка от вестник “24 часа”.
Николай Москов - журналист от вестник “24 часа”.
Георги Луканов - журналист от вестник “24 часа”.
Ирина Асиова - журналистка от вестник “24 часа”.
Миа Сантова - журналистка от нова телевизия.
Йосиф Аврамов – икономист.
проф. Пламен Цветков – историк, преподавател в Нов български университет, член на партия Християнски социален съюз, гравитираща около СДС; баща му е бивш полковник от ДС, а майка му партиен секретар.
Алфред Давид Криспин – журналист.
Люба Кулезич (ДСБ/СДС) – журналист, телевизия “Европа”, главен редактор на вестник “Седем”, жена на Явор Дачков (СДС/ДСБ).
Иво Инджев – журналист от еврейската телевизия Би Ти Ви. - Това пък вече е брутално....само защото е евреин и бачка в БТВ....
Петя Бахарова – журналист.
Еми Барух – журналистка.

И проф. Нансен Бехар не знам с какво го е заслужил, ама... както и да е това си е лично мнение...
« Последна редакция: Май 12, 2006, 01:24:54 am от Admin »
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

valer4o

 • Гост
чета ли чета, и пак не мога да разбера за кво става въпрос????? За нас българите че сме били избрани да спасиме......глупости. Съжалявам обаче такива исмукани от пръстите неща не мога да приема. Тука ми лъха яко на някаква долнопробна пропаганда с вкус на Хитлер( лека му пръст) и подправена с български шувенизъм. Ми ако сменим името и вместо за българия става дума за Румъния( за пример ) излезе 4е те са избраните или може би  Молдова. Хорус казваш че имаш доказателства.......къде са бе пич???? че в русия са избивани българи е ясно от отдавна, че Сталин е заплашвал Борис  ако се присъедини към Хитлер ще ИЗБИЕ всички БЪЛГАРИ в СССР също се знае. Но за твоята информация не прилагаш нищо, и тя си остава само една теория.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Петър Дънов е писал че  България ще бъде първата  държава в света в която хляба ще се раздава безплатно. Очевидно с тези управници няма да стане ама интересно ако военните открият всички засекретени технологии и ги пуснат в полза на хората какво ще стане  ;)

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
FLyDragon,много глупости си изписал.Не ми се занимава да коментирам всички тях...само наедно ще наблегна:

По онова време  всичките материални блага и най-вече технологиите, са съсредоточени в ръцете на християнска Европа, а след Географските разширения в европейски ръце идва и контролът над огромни територии от Земята. 

по онова време всички матрериални блага и най-вече технологиите са съсредоточени при арабите и мюсюлманските страни.А географските разширения ги дължим до голяма степен на отслабването на контрола на църквата.

И ситга с тоя Иисус,май съм го казвал вече,но сигурно се върти като турбина в гроба си
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
А пък аз само това ще кажа по отношение на твоите г-------, Gil-Galadh - дори няма да го кажа, а само ще те цитирам и то само ще си се каже:
(...) И ситга с тоя Иисус,май съм го казвал вече,но сигурно се върти като турбина в гроба Си
(Позволявам си само малко цвят да ти придам
и една малка буква да я подменя с главна...)

И по-нататък, valer4o:


Чета ли чета, и пак не мога да разбера за кво става въпрос? ??? ? За нас българите че сме били избрани да спасиме......глупости. (...) Ми ако сменим името и вместо за българия става дума за Румъния (за пример) излезе 4е те са избраните или може би  Молдова? (...)

Има някаква тайнствена причина, поради която
такова подменяне на имената "България" и "Румъния" (или "Молдова")
не правим, не правим никак даже; също, както не подменяме твоята глава,
драги ни valer4o, с някоя свинска например - за разнообразие...
Има някаква тайнствена причина и ако ти не я разбираш, независимо от писаното из целия този форум,
та и не само в него, явно, ще трябва да продължиш да четеш.
« Последна редакция: Май 19, 2006, 09:35:54 am от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Всеки народ си е с мисията, както и всеки отделен човек, по-важното е ние да осъзнаем своята и това се случва. То пък е гаранция, че ще я изпълним и какво по-голямо удовлетворение от това бихме имали, когато всичко приключи!  :D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 770
 • Your personal geopolitical therapist.
Ало, колеги! Нещо много резки взехме да ставаме.

Няма нужда от излишни вълнения. Обичайте се :) :-*

(Това се отнася и за мен)
 :D :D :D :D

valer4o

 • Гост
Айдеееееее ......до тука ли го докарахме да се заяждаме един с друг. FLYDRAGON ако не можеж да се изразяваш приятелю, не съм аз причината. Ако не можеш да се изясниш, пак не съм аз. Ако ще станеш по-умен и сговорлив като ми смениш главата със свинска, ОК. Даже аз сам ще си я одрежа. Обаче пич, замисли се какво искам да ти кажа. НЕ ГО РАЗБИРАМ ТОВА!!!! ЗАЩО ПИШЕ ТОЧНО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!! Накарай ме да повярвам че е така и аз ще стана най-ревностния защитник на тази идея. Не се заяждам, но не може някой да казва че е прав а другият не без да докаже своята теза. Ако същото се заговори и в Полша че те са избраните, и че трябва да избият Руснаците, и икономически да присламчат Германия към тях, като всичко това ще стане скоро ( ама колко скоро никой не казва), трябва ли всички поляци да повярват и да скочат на руснаците????????? Тия работи с богоизбраните народи, нации, групи или религии ги забравете. Няма такова нещо. Всеки си е сам за себе си. И всеки ще бъде съден според делата си. Защото никой не може да ти каже да правиш нещо което не искаш. Представяте ли си ако Копърфилд се беше родил преди 20 века, християнството щеше да е копърфилдство. Но не това е важното!!! Важното е че трябва да правиш това което мислиш че правилно, без значение какво мислят другите. ТА ЗА ТОВА ПАК ПИТАМ......КАЖЕТЕ МИ ЗАЩО ДА ВИ ВЯРВАМ

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Да приемеш или да не приемеш нещо, да вярваш в нещо или не-изборът е по-скоро твой, защо някой трябва да ти казва?
Освен това, когато правиш избор ти поемаш определена отговорност. Не можеш да искаш друг да поеме твоята отговорност, нали?  ;D  Погледни на това като на някаква друга гледна точка, нищо повече.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859

  @ Валерчо  ,
  ами  човек , тук всеки излага факти и аргунменти и информация ,. защо мислиш го прави ,. или според теб просто всички сме се объркали ,.  ;D
 

  ЕЗК 
 

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Дали мога или не мога да се изразявам, предлагам на valer4o сам да установи, като прегледа postвете ми. (На профилите на потребителите има възможност да изваждаш всичките им публикации.)
А сега на по-сериозния въпрос: защо да вярваш [в особената мисия на България и българите]. Mirotvorec правилно отбеляза, че въпросът за вярата е вътрешен въпрос и трябва да бъде решаван по вътрешен начин. Аз единствено ще си позволя да насоча вниманието към едни особености на българската действителност.
1. На територията на тази страна са открити най-старите златни предмети, които човечеството някога е създало. Става дума за така нареченото Варненско съкровище, което ни открива, че из причерноморските ни земи е имало цивилизация, която изпреварва всякакви култури, познати на писмената ни история.
2. Изследователите на средновековно изкуство и култура говорят за така наречения "Палеологов ренесанс". Името идва от съответната византийска императорска династия по онова време и става въпрос за изобразителни техники в иконописта, които показват ренесансова зрелост на боянските майстори и на територията на днешна РМакедония. Говори се, че един от основоположниците на италианския ренесанс ще мине през Балкана, ще се покърти от тукашната иконопис и петдесет години по-късно ще сложи основите на новото европейско изкуство. По същото време тук навлизат селджуките и унищожават България.
3. В древногръцката култура има много информация, изговорена и изписана по отношение на Тракия. По онова време под това име обозначават земите на север от Средиземноморието, които обхващат главно територията на България. Мъдрите гърци свързват тази земя с най-висшите светилища и мистерии, а както знаем, Орфей (водача на езотеричния кръг) е живял и действал в Родопите.
4. Много изследователи на био-енергийните особености споделят, че Балканът има особени екологични и енергийни свойства, които рязко го отличават от останалата част на света. Изтъкват се Родопи, Стара планина и Рила, като последната по свръхестествен начин се родее с Хималая. По-езотерични енерго-изследователи говорят за космически портали на тази територия.
5. Според последните археологически разкрития по нашите земи, които, сред специализираните среди отдавна се знае, че са само малка част от старинното ни богатство, все по-настойчиво се установява, че паралелно с широко пропагандираната елинска култура, по нашите земи се е развивала една още по-особена, която тепърва ще се осмисля.
6. Българите дават една от трите европейски азбуки, на която и до днес пишат руснаците, а заедно с тях - и много азиатски народи. Тази азбука, която днес ние s gotovnost uni6tozhawame, според филолози и мистици на звуко-изображението се отличава с особен зарядъ, мекота и точность. Паралелно с това българите основават петата в света християнска църква, редом с Ватикана, Йерусалим, Константинопол и Антиохия, а църковно достойнство по онова време не се получава от всеки "дрисльо" - също както днес не се получава от всеки ядрена програма...
7. Българският фолклор, магнетични ритми и неравноделни тактове, които комунистите успешно изстръгнаха от съзнанието на нашата нация, са всепризнати от ценителите по света като неповторимо и изненадващо с характера си богатство. Сред признанията към нашия фолклор е и включването на наша родопска песен в една космическа програма за търсене на извънземен разум, редом с творби като "Ода на радостта" - като част от световното музикално наследство.
8. Българите са единственият европейски народ, който по официален държавно-обществен път се противопостави в ужаса на холокоста и съхрани живота на всичките евреи и арменци, които бяха под нашата държавна власт. Докато САЩ още не беше решила проблемите си със статута на черното (робско до скоро) население, в Търновската конституция беше поместен следният текст: "Всеки роб свободен става, щом стъпи на българска земя."
9. Всички историци, които се занимават с проблемите на Централна Азия от древността и преди това, потвърждават, че от няколко хиляди години преди Христа по онези земи е съществувал българският народ, с непроменено име, където се е следвал особен жреческо-държавен строй, позволил изграждането на нечувана със справедливостта си и стабилността си обществена система. Твърди се, че там се е развил най-стария познат ни култ (говорим за тангризма) и той е дал основа за изключително точен календар и пространствена навигация по отношене на Земята и Звездите. В Южна Русия и до днес са засекретени археологическите останки на няколко стари български столици, вероятно има причини за това. Дори да отречем обяче, сигурно остава това, че името България е единственото в Европа, което остава непроменено по смисъл и съдържание през всичките 1300 години от нашата официално написана история. Btw, за държава България на Балканите се споменава в документ от ІV век, засекретен във ватиканските архиви.


Аз съм българче, обичам
наще планини зелени,
българин да се наричам
първа радост е за мене! 

:)


Разбира се, ако предпочиташ, можеш и да не вярваш на всичко това - казах, то ти е вътрешен въпрос и изпитание! Можеш и още дузина причини да откриеш в полза на това, а широко стелещата се около нас матрица ти предлага и още повече аргументи против. Но това, което поставям като неопровержима истина е, че има причина да се родиш точно тук, да проговориш точно на този език (свещен, на моите деди) и да ме питаш точно за тези неща. Има причина и за това да ти отговарям по този начин... А иначе, аз не искам да ти сменям главата с никаква свинска или друга - твоята си е на мястото, както и ти си си на мястото в България!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27