Благодаря ви за въпросите, които стават малко многобройни. Преди всичко искам да уточня нещо. Аз лично разбрах за този форум преди два дни от няколко е-мейла. Нямам никаква представа от предисторията на обсъжданията тук, нямам и идея какво е писано и обсъждано, с изключение на малкото написано за CSETI в две теми, които отворих. От вашите публикации разбирам че е имало някакви проблеми с хора с претенции. Аз претенции нямам и както написах по-горе нямм за цел да защитавам нищо. Нито имам комерсиален интерес, нито никакъв друг освен нормална човешка готовност да помогна за по-добра информираност. Има обаче определено неща за които не бих писал тук и ви моля за извлечете каквото можете от това общуване, докато то продължава, и да не се сърдите на лаконични отговори или на липсата на отговори. Просто има някои аспекти от обсъжданото които са меко казано деликатни и не им е мястото в публичното пространство.
Ще карам поред въпреки че малко ме давите във въпроси и не знам дали ще смогна на темпото, тъй като времето ми е доста ограничено в момента.
-Има ли предварително поставена тема за обсъждане при такъв контакт - получаване на информация, специално обучение или др. /все пак целта не е само да си стиснем ръцете unknown/. Коя страна определя темата.
Не, няма. Може би звучи странно но практически всички контакти проведени до момента са срещи на добра воля и "стискане на ръцете" е всъщност доста добро определение на това което се случва. Срещата между две космически цивилизации е нещо много сложно и деликатно и всъщност е едно много висше упражнение в етикет и усет. Много често възникват възможности за обмен на информация и е имало дълги "сесии" с въпроси и отговори, но ние се стремим да не упражняваме никакъв натиск. ЕТ правят голям жест към нас в момента с това общуване. Ние сме много различни. Нещата не се развиват както човек си го представя - ние можем да поемем и обхванем много малка част от онова, което ЕТ могат да ни дадат. Много е трудно да се обясни на някой който не го е виждал.
-Коя или каква, според вас, е важната информация, която бихте могли да споделите с нас. Имате ли собствени преживявания и информацията, които можете да ни разкажете.
Не бих искал да създавам образ на някакъв месия който има важна информация за споделяне. Нямам "послание". На този етап просто бих отговарял на въпроси, с чистата мотивация да разсея малко мъглата от дезинформация която е обгърнала всички. Лични преживявания също няма смисъл да споделям, извън това че всичко което пиша е плод само на личен опит и на събития в които съм бил пряк участник.
-А нагледни материали /в по-близък план, ако не звучи много нахално blush/. Аз съм от хората които искат да знаят какво се случва - с преживяване и разбиране.
Имаме натрупани вече доста видео и снимков материал, особено от последните 3-4 месеца. Аз обаче не съм привърженик на разпространяването на тези неща, защото живеем в епохата на дигиталната манипулация на образи и подобни материали не могат да служат за никакво доказателство. По-скоро са наш личен архив.
В каква материална форма сте ги виждали?
Можете ли да опишете как изглеждат?
Всички ЕТ с които е общувано в CSETI са хуманоидни (т.е. глава, две ръце и два крака). С това обаче приликите между тях се изчерпват. Ако започна да описвам аз лично какво съм виждал много бързо ще започна да звуча като напълно откачен. Предпочитам да се въздържа.
В какви местности се осъществява контaкта?
Конкретни места не мога да ви кажа. Имате обаче по-голям шанс за лесен контакт ако сте на изолирано място.
1.Как обикновен човек може да стане част от вашата организация ?
Ние всички сме обикновени хора. Или поне сме такива в началото

Можете лесно да станете член ако участвате в някой от семинарите на Стивън в САЩ, но това в момента струва не-малко пари. Колкото до групата в България... ние сме с малко по-особен статут и поне на този етап не виждам много варианти за приемане на нови хора.
2.ЕТ биха ли били благосклонни да отговорят на определен брой наши въпроси от сферата на разискваните тук теми - езотерика,конспирации,исторически факти ?
Както казах аз не съм запознат с обсъжданото тук и предвид малкото свободно време с което разполагам едва ли ще успея да се запозная. Предполагам естествено какво се обсъжда.
Това което ние правим в момента е много повече галактическа дипломация отколкото прагматично обсъждане на теми. Въпреки това съм сигурен че на голям процент от въпросите които биха били зададени вече сме получавали отговори.
3.Можем ли да организираме,с ваша помощ,контакт между ЕТ и избрана група от нашият форум ?
Това на практика не мисля че може да стане. Поне аз не бих се наел да фасилитирам нещо подобно. Трудно се въвеждат външни хора в тези неща и определено към подобно нещо не може да се подходи откъм забавната или любопитната му страна. Контактите които се случват в момента са много сериозни и са постигнати взаимоотношения с цената на много усилия. Когато въвеждаме нови хора напоследък се налага не малка подготовка, и това е извън проверките през които те минават от страна на ЕТ. Съжалявам че се налага да отговоря така, знам че дразни но това е истината.
Както казах в началото, не очаквайте от мен доказателства. Само информация. Take it or leave it.