Автор Тема: CSETI  (Прочетена 49920 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен CSETI Bulgaria

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
CSETI
« -: Октомври 20, 2010, 15:28:05 pm »
Пиша от името на CSETI. През последните няколко дни изненадващо получихме няколко е-мейла с въпроси, явно провокирани от дискусии в този форум, като имаше и молба да се включим тук и да предоставим малко информация. След това прочетох каквото можах от писаното за нас тук.

В България действително има клон на CSETI. Той съществува по ред причини, но ние не провеждаме никаква публична дейност. Въпреки това сме готови да предоставим някаква информация за дейността на организацията и съм сигурен че бих могъл да отговоря на много въпроси, на които практически няма да можете да намерите отговори другаде. Не бих се занимавал със защитаване на онова, което прави CSETI нито с отговори на пространни разсъждения за невъзможността на това или онова и ако дискусията поеме в такава посока със сигурност моментално ще загубим интерес. От друга страна обаче ако има кратки и ясни въпроси с добронамерен тон, дори и да са директни и трудни, с радост ще им отговорим.

Поздрави на всички!

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re:CSETI
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2010, 16:28:21 pm »
В проекта SETI още ли подслушват космоса за радиосигнали. Ми, че те изванземните отдавна наблюдават Земята (за което няма нужда да идват тук). Само че добронамерените представители са достатъчно тактични, че да не се намесват. Вселената е така устроена, че пространство-времето се разтягат както балон, който се надува. Как могат две отдалечени точки от фулмастер на този балон да се срещнат някога.
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 16:34:54 pm от sidewinder »

Неактивен Nikolai

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Re:CSETI
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2010, 17:05:17 pm »

Колега, темата е за CSETI, не за SETI (които са най-големите смещници).

Аз искам да благодаря на за готовността на CSETI да споделят информация тук тъй като може би съм един от "виновниците" за това.
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 18:05:56 pm от Mirotvorec »

Неактивен Pilota

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 264
Re:CSETI
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2010, 22:18:36 pm »
А вие от SETI какво давате за тези кредити ,че компютъра ми вече 2 години плющи вашите сигнали от космоса?

Неактивен MindOrganizer

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 73
Re:CSETI
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2010, 22:19:09 pm »
Какво е CSETI?!

Неактивен Nikolai

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Re:CSETI
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2010, 23:32:41 pm »
Може би не трябва аз да отговарям но е много странно как хората не могат да си направят труда дори да прочетат. CSETI е акроним на Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence и е организация, създадена от Д-р Стивън Гриър. Тя се обсъжда в тази тема тук: http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,15814.msg218538.html#msg218538 и няма нищо общо със SETI (които пък са идиотите дето слухтят с радиотелескопи).

Организацията CSETI от друга страна е сякаш единствената организация която твърди че установява редовен контакт с извънземни цивилизации от години и която твърди че има реални начини да инициира сама такъв контакт. Това е и организацията която свика първата по рода си пресконференция в националния прес клуб на САЩ, представяйки неоспорими данни за присъствието на извънземни цивилизации на земята. Пресконференцията е уникална и може да се види тук: http://video.google.com/videoplay?docid=-1166743665260900218#

Мисля че аз бях виновникът за появяването на тази тема тук, защото се опитах да се свържа с д-р Гриър в САЩ и от там ми дадоха връзка с българския клон на организацията който дори не предполагах че съществува. След това им написах писмо и явно и други хора на които дадох адреса са го направили и от това е последвала тази тема.

Извинявам се че аз трябва да обяснявам това но се чувствам неудобно като виждам че такава възможност да се получи интересна информация тук може да се пропилее от хора които дори не разбират за коя организация става дума.

Аз лично имам много въпроси към CSETI от всичко което успях да прочета до момента и може би първият е най-очевиден: Вярно ли е че се установяват контакти с представители на извънземни цивилизации по инициатива на земни хора? И естествено какво трябва да направим за да можем и ние да установим такъв контакт?

Неактивен jeni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:CSETI
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2010, 00:51:22 am »
1 Може ли да опишете какви са методите, чрез които се извършва контакта:
-   Технически, физически, чисто визуални, звукови
-   Телепатични, форма на видения, усещания, разбиране
-       други
2. Може ли да обясните по-подробно последователността на едно такова събитие.
3. Контактите /или опитите/ едностранни ли са, или има желание и от тях.
4 Има ли изисквания от тяхна страна за вида и начина.
5. Има ли осъществен от Вас такъв в България. Разкажете, ако е възможно. С кои?
6. Има ли такива, които наблюдават специално страната ни и по какви причини.
7. Имат ли интерес към определени хора у нас и по какви причини. / Че само на английски ги четем, който може де :-X/
8. Имате ли нужда от ентусиасти /или шерпи/
Благодаря, засега толкова.
И сега да си изям сандвича :)


Неактивен bad_w0lf

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re:CSETI
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2010, 01:29:09 am »
1.С кои извънземни контактувате?  :-X
2.Истински ли са тези контакти или са планувани предварително и после са били осъществявани с другите хора от екипа?
3.При масовия контакт рептилиите ли ще дойдат?
4.И вие ли сте изманици като онези които твърдят че имат телепатичен контакт с извънземна раса?
5.С плеядианците контакт имахте ли,или само с рептилиите защото е било нагласено?
6.Рептилиите обявили ли са ядрена война ако някоя добронамерена извънземна раса осъществи контакт с хората? :shok:
7.С колко раси сте осъществили контакт или само с рептилиите (поради причина от въпрос номер 7 с червено) :)


Неактивен ети

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 152
Re:CSETI
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2010, 09:44:00 am »
Все пак редно беше мисля,CSETI сама да се представи тук. Защо е необходимо да се ровим по темите във форума за да си изясняваме какво е това. Още повече, сами казват, че нямат никаква публична дейност в Бг. :unknown:
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 09:52:14 am от ети »

Неактивен Nasko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Re:CSETI
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2010, 12:04:50 pm »
С огромно учудване видях вчера тази тема и искам да помоля незапознатите да имат малко търпение и да не обръщат всичко на българска работа. Д-р Стивън Гриър е най-известното име в света на уфологията от години. Организацията CSETI е една от най-мълчаливите и нейни представители не участват по правило в интернет дискусии. Сайтовете им са достъпни само за техни членове. Предложението тук да се сподели информация от името на тази организация е уникално. Оставете човека да се изкаже.
Thread lightly, listen and act wisely.

Неактивен CSETI Bulgaria

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
Re:CSETI
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2010, 13:10:03 pm »
Извинявам се за това, че нямам възможност да реагирам незабаявно. Нямам време за това а и намерението ми беше само да отговоря на хора, които евентуално са запознати със дейността на CSETI, поне в някаква степен - тъй като получих учтива молба за това. Определено нямам никакво намерение да представям организацията или да доказвам каквото и да било.

Ще се опитам накратко да отговоря на добронамерената част от въпросите, които бяха зададени по-горе.

Цитат
Вярно ли е че се установяват контакти с представители на извънземни цивилизации по инициатива на земни хора? И естествено какво трябва да направим за да можем и ние да установим такъв контакт?

Вярно е, да. Контакти се осъществяват от десетилетия и не го правим само ние. Те се случват на много нива и с различна цел. Онова, което Стивън направи за пръв път е инициирането на CE5 срещи - т.е. на контакт иницииран от Земята, а не от ET. Затова към днешна дата има изработени съвместни специални протоколи, чрез които наши групи при определени условия могат активно да инициират контакт. Това през последната година се случва почти постоянно в различни точки на света.

Да отговоря на втората част от въпроса ви, понастоящем за да може някой да установи такъв контакт има два варианта. Или да сте член на някоя от CSETI групите и да използвате нашите вътрешни протоколи, или да научите протоколите които са публикувани от организацията в интернет и в книгите на Д-р Стивън Гриър. В първия случай бихте участвали в гарантиран контакт. Във втория всичко ще зависи от ЕТ.

Цитат
1 Може ли да опишете какви са методите, чрез които се извършва контакта:
-   Технически, физически, чисто визуални, звукови
-   Телепатични, форма на видения, усещания, разбиране
-       други

Организацията използва определени технически средства, които са съгласувани между двете страни за насочване на ЕТ към мястото на контакта. Самите контакти, особено напоследък, често са напълно открити - на съвсем материално ниво. Понякога когато ЕТ имат съображения за собствената си и на групата безопастност контактите се установяват на други нива, които са много трудни за описване тук.

Цитат
2. Може ли да обясните по-подробно последователността на едно такова събитие.

Избира се място, време, които понякога са предварително съгласувани. Инициира се контакт. От там насетне нещата не зависят от нас толкова много.

Цитат
3. Контактите /или опитите/ едностранни ли са, или има желание и от тях.

Контактите ни са двустранни, част от продължителен процес на взаимно опознаване и обмяна на информация.

Цитат
4 Има ли изисквания от тяхна страна за вида и начина.

Всичко на този етап е вече изгладено и съгласувано. От тяхна страна има изиквания към участниците. Те правят своя проверка на всеки преди да бъде допуснат до открит контакт.

Цитат
5. Има ли осъществен от Вас такъв в България. Разкажете, ако е възможно. С кои?

Има много сериозни контакти осъществявани в България. Има много групи ЕТ с които се подържа контакт.

Цитат
6. Има ли такива, които наблюдават специално страната ни и по какви причини.

Не. Те не делят нещата на страни. Има от тяхна страна постоянно следене на CSETI групите по света, но това е свързано с осигуряване на защита. Няма интерес към определени държави или към България в частност.

Цитат
7. Имат ли интерес към определени хора у нас и по какви причини. / Че само на английски ги четем, който може де Lips Sealed/

Отворени са към хора, които те (ЕТ) считат че са подходящи за контакт. Не към хора с определени умения, професия или подобни.

Цитат
8. Имате ли нужда от ентусиасти /или шерпи/

Нужда, не. :)Цитат
1.С кои извънземни контактувате?  Lips Sealed
2.Истински ли са тези контакти или са планувани предварително и после са били осъществявани с другите хора от екипа?
3.При масовия контакт рептилиите ли ще дойдат?
4.И вие ли сте изманици като онези които твърдят че имат телепатичен контакт с извънземна раса?
5.С плеядианците контакт имахте ли,или само с рептилиите защото е било нагласено?
6.Рептилиите обявили ли са ядрена война ако някоя добронамерена извънземна раса осъществи контакт с хората? shok
7.С колко раси сте осъществили контакт или само с рептилиите (поради причина от въпрос номер 7 с червено) Smiley

Горното го цитирам само като пример на въпроси на които не виждам смисъл да отговарям.

По въпроса за рептилите - те не са ЕТ.
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 20:04:59 pm от Mirotvorec »

Неактивен ети

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 152
Re:CSETI
« Отговор #11 -: Октомври 21, 2010, 13:55:11 pm »
Понеже казвате че нямате намерение да представяте организацията  CSETI,да разбирам ли че включването Ви във форума е лична инициатива, макар и провокирана? Практика ли е тази организация да отговаря публично на "простосмъртни"?
Моля не считайте тези въпроси за НЕдобронамерени, опитвам се да отсея ИСТИНАТА от фалша. Никой в днешно време не приема нещата безрезервно!

А моите въпроси във връзка с темата са следните:

1.Каква е целта на наблюдението им? Доброжелателни ли са?
2.Предвиждат ли открит контакт с човечеството в близко бъдеще?
3.Житните кръгове тяхно дело ли са? Ако отг. е "ДА", какво се опитват да ни кажат чрез тях?

Благодаря!
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 15:00:08 pm от ети »

Неактивен reply

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
Re:CSETI
« Отговор #12 -: Октомври 21, 2010, 14:54:06 pm »
... доколко намесата на ЕТ е повлияла и влияе на историята ни, политиката, технологиите ии като цяло на еволюцията и развитието ни като раса.
Благодаря предварително

:)

Неактивен CSETI Bulgaria

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
Re:CSETI
« Отговор #13 -: Октомври 21, 2010, 16:35:53 pm »
Понеже казвате че нямате намерение да представяте организацията  CSETI,да разбирам ли че включването Ви във форума е лична инициатива, макар и провокирана? Практика ли е тази организация да отговаря публично на "простосмъртни"?
Моля не считайте тези въпроси за НЕдобронамерени, опитвам се да отсея ИСТИНАТА от фалша. Никой в днешно време не приема нещата безрезервно!

Включването ми във форума е напълно лична инициатива. Просто си казах "защо пък не". Може би малък личен социален експеримент, тъй като по принцип съм много скептичен по отношение на споделяне на информация. По същите причини поради които вие сте разбираемо скептични по отношение на получаването й.

CSETI няма целенасочена практика за публично изнасяне на информация. Намаме и практика за криене на информация. Мисля че отдавна сме минали етапа на първоначалния ентусиазъм и желание да споделим всичко със света и затова информация от нас не излиза много лесно. Просто хората които знаят какво се случва са вдигнали ръце от това. Моят статут в организацията просто ми позволява да споделя всяка информация, която счета за удачно.

Цитат
1.Каква е целта на наблюдението им? Доброжелателни ли са?

Доброжелателни, категорично. Присъствието на ЕТ около и на Земята в момента е напълно централно координирано от тях. Няма свобода за никакви контакти и взаимодействие на отделни групи ЕТ без това да е координирано при тях. Такива независими групи просто няма.

За целта на присъствието им... това е много сложен въпрос и не мога да претендирам че знам отговора във всичките му аспекти. Присъствието им в момента е свързано с период на голяма промяна на Земята, във всякакъв план. Но те винаги са били тук, може би не по този начин.

Колкото до "злонамерените ЕТ", като изключим малкия брой недоразумения които без съмнение са възниквали, всичко което попада в тази графа е свързано със земни групи и интереси. Някои от тях разполагат с много напреднали технологии и могат много лесно да минат за извънземен разум в очите на почти всеки.

Цитат
2.Предвиждат ли открит контакт с човечеството в близко бъдеще?

Това съвсем не е изключено да се случи, а и в определен смисъл вече е започнало да се случва. Иначе със сигурност нямаше да си пишем по темата. По отношение на открит контакт, в смисъл всеки човек на земята да знае за съществуването им... Няма да се учудя ако до година-две и това се случи.

Цитат
3.Житните кръгове тяхно дело ли са? Ако отг. е "ДА", какво се опитват да ни кажат чрез тях?

Житните кръгове, поне тези които не са правени от хора (някои вече са доста надобрели) са тяхно дело. За значението им обаче на този етап поне ние можем само да гадаем. Има доста аспекти от общуването с ЕТ които значително надхвърлят нашето мислене и капацитет. С всеки следващ контакт при нас нещата се доизясняват, но още сме съвсем в началото на пътя към взаимното си опознаване и към отпадането на задръжките. Не знам дали нашето поколение ще го доживее. 
От това което съм видял обаче няма да се учудя ако житните кръгове са просто една шега към нас. ЕТ имат изключителен усет към красота и невероятно чувство за хумор - и тези две неща са може би основната характеристика на всички контакти, които сме имали до момента. 

Цитат
... доколко намесата на ЕТ е повлияла и влияе на историята ни, политиката, технологиите ии като цяло на еволюцията и развитието ни като раса.

Моето разбиране е, че в далечното минало е имало неща, които са били много свързани с тях. В конкретния момент от историята ни обаче по отношение на политиката и развитието на технологиите пряко влияние от тяхна страна няма никакво. Те не могат да си позволят никаква открита глобална намеса в момента. Те са наблюдатели на този етап, не участници.


Неактивен Nikolai

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Re:CSETI
« Отговор #14 -: Октомври 21, 2010, 16:41:53 pm »
Много благодаря за отговорите! Тръпки ме побиват като чета тази тема

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27