Ако си беше спестила този коментар
Дори и когато не е запопознат с нещо.Тогава дори си е просто задължително,човек да има мнение.
Може би щях да си помисля ,че си извън поведенческите матрици,но явно държиш да го афишираш.Въпроса които повдигнах даже не е насочен към тази книга.Тази книга е само пример за реакцията на съфорумците и хората като цяло.Въпроса е за всичките тези "истини" които излизат и ситото което ги пресява.Много е лесно да кажеш че вярата е заблуда,когато тя е най естествения процес в човешкия вид,нима е нещо грандиозно това,нима наистина искаме да нямаме вяра,нима толкова лесно заменихме такава ценност заради оригиналното представяне на идеята?Защо повярвахте ,че трябва да не сте човеци?
Есес,нали се сещаш колко ме вълнува,какво мисли тоя или оня в частност за мен :unknown:Дали съм подвластна на определени матрици и шаблони,касае само и единствено моята особа.
Темата е с точна конкретика,и не разбирам как може да даваш за пример нещо(в случая въпросната книга)с което не си запозната,а още повече да правиш преценка за неговото "влияние"върху когото и да било..Но..практиката наистина доказва,че хората обожават да имат мнение за абсолютно всичко,особено за неща с които не са запознати.Което си е парадокс отвсякъде.Е,все пак налице е факторът"свободен избор"

Обаче не разбирам и защо се дразниш,от факта,че за някои хора"вярата"(има се предвид религиите)не само,че,не е"най-естественият"процес в еволюцията на човешкият вид,а си е откровена манипулация и заблуда?Защо непременно всички трябва да споделяме,твоят възглед,че сме просто"човеци"?Ми..щом това теб те устройва,лошо няма,ма какво лошо има в това,някой друг да се възприема като нещо повече от биологическият си костюм?
И накрая..самата книга,няма претенциите да носи в себе си,каквато и да била истина,освен онази,която отразява съзнанието на авторът.А относно"всичките истини които излизат"и"ситото което ги пресява"..к'во да ти кажа..Истините са толкова много,колкото и съзнанията които ги отразяват..Т.е."ситото"не е едно.Нито пък"истината"може да бъде една.