Не знам за вас, но това ми е практиката при избора на книги.Авторът ми е важен, защото той е творецът на произведението.
По вашата логика бихте си купили и книга написана от митьо пищова, само ако книгата му носи някакво езотерично послание!?
Във време като днешното, в което в седмицата излиза по една такава книга мисля, че е задължително условие да прочетем най-напред кой е авторът.
Ти мислиш ли, че като прочета една книга на тема езотерика, няма да разбера, че е писана от Митьо Пищова?
Или пък да е написана от Митьо Пищова с псевдоним Дейвид Айк. Как мислиш, дали няма да усетиш разликата?
Какво ще разбереш като прочетеш кой е автора? Кажи ми какво искаш да знаеш за него? Какво работи? Колко деца има? На колко години е? Къде живее?
Кое от тези изброени неща ще те накарат да харесаш или да не харесаш написаното? И защо биографията на автора трябва да те кара да харесаш дадено произведение или не? Питам тези въпроси, защото ми е интересно и не мога да разбера това мислене.
Дадох ти мейл за връзка, мисля, че е най-добре директно да попиташ авторката кое точно от биографията й, те интересува - така да се каже, ще почерпиш инфо от първа ръка.
Но ако не ти се занимава предлагам да не си нарушаваш практиката и просто да не купуваш книгата - толкова е просто.