Имам в предвид мозъка Константин и това коя част от него ще избереш да развиеш. Като цяло хората с по-развито мислене чрез лявото полукълбо на мозъка са хора на логиката, детайлите, правилата, думите, познанието, практичността и реализма. Хората с по-развито мислене чрез дясното полукълбо на мозъка са хора на чувствата, ориентирани към “голямата картина”, въображението, символизма, философията и поемането на рискове.
Главната част на човешкото съзнание е неговата енергийна наситеност. Блокира се досегашната структура на енергията и се създават нови структурни единици в кората на главния мозък.
Когато преди години гледах "Тайната",бях очарована от идеята у филма.Хареса ми,дори я практикуваме.Мога да кажа,че в повечето случаи се получава.Но има и случаи в които съм свидетел на точно обратното-тъкмо когато си мислиш,че излизане от кашата няма,се случва нещо което те измъква от там.Това ме кара да мисля,че трябва да има баланс в живота,който живеем.
Баланс,жизнено необходим за нашето съществуване.Ако всичко добро(въпреки,че е субективно),което си представяме се случва,то тогава най-малкото човек би умрял от скука.Всички знаем максимата "Внимавай,какво си пожелаваш!".До тук разкривам една малка част от разбирането си за вярата,на което явно не обръщаш внимание и усърдно продължаваш да ме питаш, в какво уча да вярва моя син.Повечето хора са свикнали да свързват вярата си с определен тотем,символ,предмет,който се налага да има визуално възприятие.Сигурно и ти очакваш да ти отговоря с нещо подобно,но ще те разочаровам

.Вярвам в самата вяра!А тя е толкова обширно понятие и отделна тема за разговор,че ако за започнем тук, ще се отместим доста от настоящата.Вярвам, във всичко и в нищо,в началото и края,в плюса и минуса...
Вярвам,че мога да бъда господар на света,но и негов роб.Вярвам,че тялото е храм на душата,но също така вярвам,че всяка теория може да бъде опровергана...
Често си задавам един въпрос:Юда предаде Христос за 30 сребърника и Той стана наш бог(едно от трите му лица).Предател ли е Юда?
С настоящите размишления се надявам да съм задоволила любопитството ти(Константин),относно вярата ми и нейното разбиране