Във твоя и моя власт е да се ''повдигнем'' . Т.Е. да се измъкнем от собственият си ад . Не бива да разчитаме на друг . Много често , подадената ръка (за измъкване от нашия ад) е със зли намерения . Всичко си зависи от нас самите .... аз лично , не бих рискувал , да поема ръката , бих разчитал на себе си и вътрешният си АЗ.....
Така е, ние сме хората който трабва да се самоизбавим според възможностите си и пр. Но я си представи сега, че си в Ада но не тоя "земния"(просто някакво си там временно състояние на съзнанието или тялото) а един друг ад, в които намаш никакви права и свобода на действията,а под теб гори неугасващ огън и единственнта тъзможност е някой чувайки твоят вик примерно да си спомни и помоли за теб, което малко ще облекчи твоите мъки. Аз съм убеден, че такова място съществува някъде.
Е,добре де,fishbone,нали има различни инкарнации-така или иначе,и "пребиваването" в Ада би трябвало да е нещо временно?!Така или иначе пак ще се родиш чисто физически,макар и съзнанието ти да не е на Иван,а да речем вече си Петкан?
Временно на за неопределено време мисля. Дали ще се преророди и кога Петкан, не зависи само и едниственно от него.Малко метафорично ще ти кажа, че майстора на баницата с късметите не е Петкан. Той само може да има избор да си избере ново парче. Но ако е попаднал в ада това няма как да стане толкова бързо.
Вярвам в безсмъртието на личността. Вярвам и в духовната смърт.
Разделящото съзнание е това, което ги създава и двете едновременно. "Излизането" от ада е преодоляването на разделящото съзнание.
Има накаква логика, но това съзнание е способно да създава само докато е в тялото. т. е докато не е напуснало физическото такова.

Ада и рая не е едно цяло което накой зазделя с брадвата на две. Те съществуват реално, като астрални светове.
Наистина всеки има различна идея и представа за ада което е хубаво. Може пък да успееем да зглобим всеобщата картина.
Ада първо тук на Земята и ако не съумеем да излезем навренме това продължава и Там. Но дори и да излезем тук Там отново е възможно да минем през ада, защото за да се пречисти човек той трябва да мине през ада, т.е пътя за рая минава през ада.