Посредством gsm-ите се зомбират много, много хора. Внушават се СТРАШНИ неща. А после се чудим "кой дявол ни накара да постъпим така".
Естествено, че, ако за нещо трябва, могат да се подслушат. Има автоматична система, която следи за ключови думи по време на разговора и ако засече такива думи - веднага се включва запис.
А за разните хакерчета няма смисъл да говорим - когато работех в едно среднообразователно училище там
един ученик беше хакнал сигнала от охранителните камери и си правеше каквото си иска.

Посредством телефона, естествено.
А иначе съм чел /само съм чел, не съм търсил схеми и методики, защото съм слаб в електрониката/, че специалист по радиоелектроника /или поне запознато лице/ "преустройва" нещо съвсем малко в gsm-а и после с "преустроения" вече gsm-апарат само набираш желания номер и можеш да подслушваш всичките му разговори. Доколкото знам дори такъв един специалист може да си "направи" специална sim-карта, от която да разговаря, но да не му се начислява сметка при оператора. Но не помня подробности. Това се знае отдавна. Друг е въпроса, че тези специалисти /както и специалистите по шперцове и електронни ключалки/ се водят зачислени знаем къде. И "носят" информация там. А за "замазване на очите" ги оставят те самите да ползват тези блага.

А иначе може да попрочетете и
тук за други начини.

В Пловдив даже съм виждал такъв магазин.
А ние тук се питаме дали ни подслушват...

Който не е поискал - той не го е направил.