Автор Тема: Подслушват ли ви GSM ?  (Прочетена 42756 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Re: Подслушват ли ви GSM ?
« Отговор #45 -: Май 19, 2012, 23:49:36 pm »
Факт ли?У нас никой не е идвал!

Неактивен tazmdg

• Четящ
  • *
  • Публикации: 233
  • Смисълът на живота е... 42 !
« Отговор #46 -: Май 20, 2012, 14:07:34 pm »
Я питай баба ти или дядо ти(дано са живи)!Убеден съм,че доста ще ти разказват...  8)
При мене,само защото дядо ми е бил юрист е бил под постоянно наблюдение,не че се е занимавал с незаконни дела....ПРОСТО ПО-ОБРАЗОВАНИТЕ СА ВИНАГИ НЕУДОБНИ! (не викам,ок)
"БАХТИ МАЙКАТА и ЕБИ МУ МАЙКАТА са свещени благословии от дълбока древност в българския език..."

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
  • Публикации: 581
« Отговор #47 -: Май 20, 2012, 20:07:59 pm »
Аз се имам за достатъчно образована. Но от дълго време нямам домашен телефон. За мобилния не знам дали ми го подслушват, но ... от друга страна ако погледнем неедностранчиво , наистина, ако няма какво да криеш, да организираш атентат или други подобни неща срещу обществото и човечеството, какво като ми подслушват разговорите. Да слушат, да си записват и да се учат, че не обичам да се повтарям. И да не се притесняват да ме цитират, ако искат. Без манипулативни и други начини за преправяне на записи, да ме обвиняват за нещо, което не съм извършила, а сина на Светла Петрова, примерно.
« Последна редакция: Май 20, 2012, 20:09:34 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #48 -: Май 24, 2012, 19:49:55 pm »
Моя със сигурност не го подслушват. За последно имах една Нокиа 3310 преди 7 години, която изгубих в гората. И от тогава телефон не е влизал в джоба ми.
« Последна редакция: Май 24, 2012, 20:04:25 pm от sidewinder »

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
« Отговор #49 -: Май 24, 2012, 20:13:21 pm »
Аз съвсем реално се опитах да си представя, как се подслушват ... колко (?) 3 милиона телефона-номера  ::)
Но скоро, т.е. преди време видях Светльо от Хиподил, на една спирка в Борово, как си слезе от мерцедеса и с една фонокарта на Бетком си се обади от улицата пича! Едва ли няма кинти да си плати сметката... но знае ли човек.

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #50 -: Май 25, 2012, 11:26:46 am »
Едва ли имат ресурсите да слушат цяла България, но винаги могат да подслушват който си поискат.

Неактивен twister

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #51 -: Май 27, 2012, 09:39:17 am »
Имат и още как

Неактивен forcomnet

• Четящ
  • *
  • Публикации: 113
« Отговор #52 -: Май 28, 2012, 02:14:42 am »
Операторите могат да слушат всеки, стига да го желаят... дори и когато не се провежда разговор. Само не съм сигурен дали това последното става с всеки телефон, но пък го знам много отдавна вероятно става.

В крайна сметка и не е необходимо да имаш ресурс за подслушване и записване на всички абонати едновременно, защото на практика не е възможно всички абнати да провеждат разговор в едно и също време. Тъй или иначе клетките и централите имат ограничен капацитет на брой връзки едновременно. Всяка клетка има ограничен капацитет който е определен математически или по-скоро статистически колко от общия брой абонати биха говорят едновременно. Имаше една формулка за това но не я помня вече. Тъй че ресурсът за подслушване не е голям проблем, по-големият проблем е в записването и съхраняването на записите за определен период от време... и колкото е по-голямо времето толкова и средствата ще са по-големи...

А който го е страх от подслушване да не говори или да си измисли таен език... аз не се притеснявам... говоря кратко и с позивни. Някой беше дал интересно предложение и който иска може да започва с "Гусин Цветанов разрешете да доложа..." и да завърши с "...рапорт даден!" интересното ще е, ако някой ден оттатък се чуе глас с неземно ехо..."Рапорт приет!"

Неактивен Aquarius

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #53 -: Май 30, 2012, 18:42:57 pm »

Според вас следенето на интернета дали е толкова лесно/често както следенето на GSM-ите ?
 :blush:

Неактивен balar

• Четящ
  • *
  • Публикации: 212
« Отговор #54 -: Май 30, 2012, 19:11:04 pm »
Определено, дори може би е по-лесно и много по-опасно, ако имаш какво да криеш :)

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #55 -: Юни 02, 2012, 17:14:57 pm »
Можеш да си прикриеш какво ползваш с "тунелиране".
Т.е. тунел до друг компютър.
Но трябва да имаш достъп до тоя друг компютър, той да ти приема пакетите.
След това проблема остава същия, но прехвърлен на другия компютър. Там как ще си прикриваш пакетите, по-нататък. И кой ще е интернет доставчика, който ще осигурява интернета на другия компютър.
Ако имаш примерно 10ина компютътра в 10на страни със 10ина интернет доставчици, и си разработиш софтуер, който да тунелира трафика с произволно генерирано разпределение към тези 10ина компютъра; говорим за разделяне на ниво пакети; тогава ще можеш да си скриеш, евентуално самата информация, която пращаш, но крайните сайтове, които ползваш няма как да се скрият. Всеки пакет съдържа ИП адреса, който ще ползваш (ако не е обвит в "тунелинг" протокол)(а рано или късно ще трябва да не е, защото само така може да стигне крайната цел).
Май имаше някъде такава тема из форума, за нещо подобно.
Ако се създаде мрежа, на принципа на торентите, ще може доста сериозно да се разбъркат пакетите.
Така със сигурност ще можеш да прескачаш интернет доставчика. Но е крайно ресурсоемко като изискване.
Ако ще искаш да го правиш с филми и музика, ще означава средно да си умножиш трафика по 5-6. И така всеки участник в тази мрежа.
Единственият, който ще може да те "прослушва" е крайната точка, към която отправяш заявката.
А ако си сигурен в тази крайна точка (примерно е твой приятел), тогава ще можеш и директно да се свързваш с него, с кодирани пакети. Единственото е, че доставчикът ти ще знае, че се свързваш с него, но няма да знае какво пращаш.

Изобщо, чудя се, за какво сте се загрижили за подобни работи?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #56 -: Юни 02, 2012, 17:47:45 pm »
Който го е страх, че някой може да му прочете мейлите, освен реципиента, може да си направи PGP Key, да го криптира с 3072bit криптиране, и ако ще да впрегнат всички супер компютри няма да могат го разбият.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pretty_Good_Privacy
« Последна редакция: Юни 02, 2012, 17:53:14 pm от sidewinder »

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
« Отговор #57 -: Юни 03, 2012, 22:20:42 pm »
Аз съвсем реално се опитах да си представя, как се подслушват ... колко (?) 3 милиона телефона-номера  ::)
Но скоро, т.е. преди време видях Светльо от Хиподил, на една спирка в Борово, как си слезе от мерцедеса и с една фонокарта на Бетком си се обади от улицата пича! Едва ли няма кинти да си плати сметката... но знае ли човек.

Този шамандур е кукла на конци. Имаше някаква корелация между него и Бриго Аспарухов.

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
« Отговор #58 -: Юни 03, 2012, 22:57:27 pm »
Исках да отбележа, че лично аз си мисля, че е технически и физически невъзможно да се подслушват голям брой номера.
Скоро излезе някаква новина, че хванали някакъв престъпен "отворко" (наследник на "Доктора") след разговор с бившата му жена. Така погледнато, подслушването си изпълнява и оправдава целите.
Но отново уточнявам, че лошо би се получило, ако подслушвайки телефон на "невинен" после манипулират разговора и бъде обвинен за нещо, за което не е виновен. Тогава ще е притеснително.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #59 -: Юни 04, 2012, 05:17:51 am »
принципно може, ама не е невъзможно да се прослушват много телефони, но на кой му пука, че да се е заслушал. Това да не е северна америка. Умрели са да знаят кой псува бойко и кой доган.

Разбира се със живи хора няма как да стане слушането, но американците се мъчат със софтуер за гласово разпознаване да правят работите. Определено сигурно подслушват телефони с хиляди, а може и някой и друг милион. Не е и задължително да записват всичко, достатъчно е гласоворазпознаващия софтуер да го преслуша за нещо съмнително и после сигурно се трие. Един сървър може да обработва стотици разговори едновременно, сигурно, няма как да знам точно. Чат сървърите на мобилните оператори могат да обработват по 1 милион клиента наведнъж, това за 1 сървър, който се вгражда като модул в шкаф. В един шкаф можеш да имаш 20ина.

Но тук говорим за незащитени мобилни и земни телефони. Не знам кой баламурник ще ползва такъв за поверителен разговор, при положение че има тонове варианти чрез интернет. Както стана и масов високоскоростния интернет в телефоните, по едно 30ина мбита в секунда, а също и мощни 2 процесорни телефони, просто такава защита може да се направи, че ЦРУ-то на рептилиите и на андромедианците да дойде, не може да чуе нищо.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27