Автор Тема: Свободният избор и съдбата  (Прочетена 102913 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Re:Свободният избор и съдбата
« Отговор #270 -: Юли 03, 2010, 22:01:24 pm »
Естествено,че не бях впечатлен от идеята,че не съществувам.Ама не реагирах остро кат теб.И все пак,защо не споделиш каква е твоята истина?
ARRI, в горния си пост ти отговорих, прочети го внимателно.
А за поста ми към Алибаба, писал съм така защото имам чувство че я познавам отдавна, ако беше към теб или друг съфорумец, примера щеше да е по друг ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #271 -: Юли 03, 2010, 22:05:27 pm »
old4,ако незнаеш за да научиш наистина някои неща не просто трябва да остарееш, а да се преродиш повечко пъти,затова се преражда ме по незнам колко пъти ,а тази истина  е истината на по стари души и пак земни хора :hi:
Глупости, може да се прераждаш милион пъти и пак да тъпчеш на едно място!Ти си чети "акашите", урантиите и тем подобни, аз ще се уча от живота.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #272 -: Юли 03, 2010, 22:06:39 pm »
Естествено,че не бях впечатлен от идеята,че не съществувам.Ама не реагирах остро кат теб.И все пак,защо не споделиш каква е твоята истина?
ARRI, в горния си пост ти отговорих, прочети го внимателно.
А за поста ми към Алибаба, писал съм така защото имам чувство че я познавам отдавна, ако беше към теб или друг съфорумец, примера щеше да е по друг ;).

old4,писал си ми,че си земен човек.Съжалявам,но от скоро съм в езотериката и още не съм на ясно с термините.Под земен човек какво разбираш?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Търсеща

• Четящ
  • *
  • Публикации: 103
« Отговор #273 -: Юли 03, 2010, 22:13:10 pm »
old4,ако незнаеш за да научиш наистина някои неща не просто трябва да остарееш, а да се преродиш повечко пъти,затова се преражда ме по незнам колко пъти ,а тази истина  е истината на по стари души и пак земни хора :hi:
Глупости, може да се прераждаш милион пъти и пак да тъпчеш на едно място!Ти си чети "акашите", урантиите и тем подобни, аз ще се уча от живота.
Изненадваш ме,браво,точно така е.Аз може ли и двете ,ще си чета от време на време ,но ще се уча и от живота?

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #274 -: Юли 03, 2010, 22:20:23 pm »
old4,писал си ми,че си земен човек.Съжалявам,но от скоро съм в езотериката и още не съм на ясно с термините.Под земен човек какво разбираш?
ARRI, съжалявам но немога да ти помогна, 99,9% от езотериката си е чиста измислица, как да те насоча към вярното, а ако те подлъжа?
А какво е земен човек, такъв които се учи от живота.
Изненадваш ме,браво,точно така е.Аз може ли и двете ,ще си чета от време на време ,но ще се уча и от живота?
Изнедадах те с какво?
Можеш всичко, живота си е твой!

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #275 -: Юли 03, 2010, 22:25:04 pm »
old4,твоят отговор най-ме устройва за сега.И аз като теб съм земен човек. :drinks:
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #276 -: Юли 04, 2010, 19:02:53 pm »
Като изчетох отново вчерашните писания, ми се стори странно това за абортите.Много не се вързва със свободния ибор, прераждането и аборта, я помислете малко!
Душата избира да влезе в тяло, избира си семейство като знае какво ще и се случи и изведнъж ... неее тая хептен се се вързва.То и прераждането си е един мит, ама това ...Излиза че ако има прераждане, душата влиза в тялото не до 4 месец а може би много след като е излязло от майката.Я спецовете да се намесят, ако трябва в съответна тема.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #277 -: Юли 04, 2010, 19:49:52 pm »
Жената навлезе ли в 4-я месец не може да се прави аборт. Освен ако не иска да се пожертва.

Дори смъртта на малко дете, всъщност се явявва повече изпитание и урок за родителите, отколкото за душата на детето. Душата на малки деца се реинкарнира веднага.
« Последна редакция: Юли 04, 2010, 19:51:39 pm от sidewinder »

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #278 -: Юли 04, 2010, 19:52:05 pm »
Жената навлезе ли в 4-я месец не може да се прави аборт. Освен ако не иска да се пожертва.

Дори смъртта на малко дете, всъщност се явявва повече изпитание и урок за розителите, отколкото за душата на детето. Душата на малки деца се реинкарнира веднага.
Хммм ... има логика, но дали е вярно?

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #279 -: Юли 04, 2010, 20:36:12 pm »
old4,когато бебето вземе да мърда в корема на майката,тогава значи душата е влезнала в него.Според мен,това става след третия месец :-X.За това аборт не може да се прави в четвъртия месец.Тогава вече е убийство.Горе долу,така стоят нещата.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #280 -: Юли 04, 2010, 20:47:07 pm »

Дори смъртта на малко дете, всъщност се явявва повече изпитание и урок за родителите, отколкото за душата на детето. Душата на малки деца се реинкарнира веднага.
sidewinder,какво ще рече "освен ако не иска да се пожертва"?!Има жени,които падат или нещо се случва(примерно кръвоизлив по неизяснени обстоятелства)и пак абортират след 4-тия месец.И аз като old4,мисля,че няма нещо много логика тука.
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #281 -: Юли 04, 2010, 20:59:13 pm »
Цитат
Повечето жени правят аборт през третия месец - първите три месеца от бременността. По-малко от 9 процента от абортите се случват през следващите три месеца - 14 до 24 седмица от бременността. След 24 седмици абортите са редки и се правят при сериозни здравословни причини.

Затова питах тези които са сигурни, кога душата се "вмъква" в тялото, ако изобщо има такова нещо.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #282 -: Юли 04, 2010, 21:52:43 pm »
sidewinder,какво ще рече "освен ако не иска да се пожертва"?!Има жени,които падат или нещо се случва(примерно кръвоизлив по неизяснени обстоятелства)и пак абортират след 4-тия месец.И аз като old4,мисля,че няма нещо много логика тука.

Значи, че рискува да си увреди детеродните органи и да няма шанс да зачева и износва друг плод. Спонтанния аборт е друго. Тогава самото тяло го иска.

Много се измести темата в друга посока.
« Последна редакция: Юли 04, 2010, 21:54:26 pm от sidewinder »

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #283 -: Юли 04, 2010, 22:01:55 pm »
Много се измести темата в друга посока.
Ами за да сме в темата свободен избор или съдба, обясни защо душата ще избере да влезе в тяло което няма да се роди поради тези причини, аборт или спонтанен аборт, и каква поука е това изобщо.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #284 -: Юли 04, 2010, 22:19:57 pm »
Съдбата е предначертана. Но съществува и енергия на свободната воля. Тя я дооформя и завършва. С нея изчистваме карма. На Земята протича част от онова, което става в Отвъдното с душите - велико пречистване.

"Животът понякога може да изглежда кратък и безмилостен. Но наистина ли е така? Ще дам пример. Вие отсъдете. Една майка имаше момченце. На десет месеца то се задави и почина. Дойде разтревожена при мене. Видях: не е време на тази душа да се въплъщава. Това е за изпитание на майката - дали ще възроптае срещу съдбата си и Бога. Ще изгуби ли упованието си в Него. Краткото прераждане е необходимо не за душата на детето, а на майката, за да се провери и докаже силата на вярата й. Запомнете: и най-големите мъки са за добро. Освен това няма по-голям приятел за опитността, която добиваме, от врага."
« Последна редакция: Юли 04, 2010, 22:21:13 pm от sidewinder »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27