Автор Тема: Свободният избор и съдбата  (Прочетена 102937 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
Re:Свободният избор и съдбата
« Отговор #285 -: Юли 04, 2010, 22:28:50 pm »
Много се измести темата в друга посока.
Ами за да сме в темата свободен избор или съдба, обясни защо душата ще избере да влезе в тяло което няма да се роди поради тези причини, аборт или спонтанен аборт, и каква поука е това изобщо.
Не, то изобщо няма логика  в прераждането и от един цял живот, ако в следващия не си спомняш нищо и следователно не можеш да се поучиш от грешките си.
Много ми/ни се ще да се прераждаме като личност, това означава да си запазим егото. Аз си мисля, че доказателствата за прераждането могат да се обяснят и по други начини...
Това не пречи да ми се иска да вярвам в това прераждане на нещо осъзнато и че и след смъртта между земните животи има осъзнато съществуване. Но изобщо всичко на мен ми намеква, че просто една енергия се слива в общото и после пак попада за използване в нечие земно съществуване. Възможно е и части от тази енергия да се преплитат в различни земни съществувания.
Отдавна се каня да събера различни източници на просветени хора по въпроса но проблема е, че не можеш да имаш вяра на интерпретациите. А техните изказвания и имсли биват интерпретирани.

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #286 -: Юли 04, 2010, 22:53:41 pm »
Ние няма да помним личността си, но някои неща ще бъдат дълбоко отпечатани в душите ни. И когато се рестартираме евентуално нещо издълбоко ще ни подсеща. Например...ако в този живот съм допуснала някаква генерална грешка и съм я осъзнала, много вероятно е да си отида от този свят с нещо като обещание пред мен самата...нещо като "НИКОГА ВЕЧЕ". Когато се преродя в нова личност...това закодирано вътрешно обещание ще дойде с мен. И аз ще имам фобия от това нещо, свързано с грешката ми. Вероятно ще търся обратното. Например ако сега не съм успяла да изявя себе си по някакви причини, ако нещо съм подтискала или съм се криела от живота..много вероятно е следващия път да бъда свръхактивна и с много силно желание за изява...и обратното. Ако съм била някаква твърде изявена персона...сега да се стремя да остана в сянка....
Аз така си представям нещата. Горе долу всеки един човек може да се досети по кои задачи има работа в този живот и най-вероятно това са били грешките му в предишен.

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #287 -: Юли 04, 2010, 23:20:01 pm »
Ние няма да помним личността си, но някои неща ще бъдат дълбоко отпечатани в душите ни. И когато се рестартираме евентуално нещо издълбоко ще ни подсеща. Например...ако в този живот съм допуснала някаква генерална грешка и съм я осъзнала, много вероятно е да си отида от този свят с нещо като обещание пред мен самата...нещо като "НИКОГА ВЕЧЕ". Когато се преродя в нова личност...това закодирано вътрешно обещание ще дойде с мен. И аз ще имам фобия от това нещо, свързано с грешката ми. Вероятно ще търся обратното. Например ако сега не съм успяла да изявя себе си по някакви причини, ако нещо съм подтискала или съм се криела от живота..много вероятно е следващия път да бъда свръхактивна и с много силно желание за изява...и обратното. Ако съм била някаква твърде изявена персона...сега да се стремя да остана в сянка....
Аз така си представям нещата. Горе долу всеки един човек може да се досети по кои задачи има работа в този живот и най-вероятно това са били грешките му в предишен.

И каква грешка може да е допуснал някой който има фобия от змии? По-скоро неприятна случка със змии да му е отпечатала тази фобия. Точно както би станало и в един настоящ живот. Интересно е например, че бедняци твърдят, че са били богати, докато няма документиран случай богат да е твърдял, че е бил беден в предишния...
Хироши Мотояма има книга за прераждането има я в спиралата.нет.Според него се оказва, че травми от минали животи се пренасят в настоящия и могат да се натрупват докато не бъдат превъзмогнати. Така например като много опасно се счита да умреш в агония или по-особено жесток начин. Това можело да доведе до заключване в един собствен ад в астрала за дълго време. Жестоко звучи и си кореспондира с живота. Представата, че ако страдаме тук другия път ще блаженстваме без съмнение е наслоена от религията и оправдава човешките надежди, обаче е на тая книга твърди точно обратното.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #288 -: Юли 05, 2010, 07:52:07 am »
Да, това което пишеш ми звучи много правдоподобно. И този автор ще го потърся, защото ми допада идеята.
Аз също мисля, че страданията ни в тоя живот не допринасят с нищо за по нататък. Те са следствие от допуснати грешки и като такива само посочват, че има проблем и трябва да се захванеш с него. Нищо повече. (разбира се не казвам, че всяко едно страдание е резултат от наша грешка)Обаче да възвисяваш страданието е абсолютна глупост.
А начина на умиране е важен, също мисля така. Човек не бива да допуска да умре като жертва, втреперан от страх или пък като медуза....единственият правилен начин да умреш е отстоявайки себе си, т.е. като воин. Дон Хуан казва, че единствено с воините смъртта е блага и мила...дори..красива. С всички останали, които пред лицето на смъртта се смятат за жертви (защото те така са решили) смъртта е отвратителана...еми като с всяко нещо, зависи как гледаш на него.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #289 -: Юли 05, 2010, 11:23:33 am »
Интересно е например, че бедняци твърдят, че са били богати, докато няма документиран случай богат да е твърдял, че е бил беден в предишния...

Съдържателен  пост,  само,  че  това  твърдение  не  е  вярно!

Обаче да възвисяваш страданието е абсолютна глупост.

Бих  добавил  и  опасна  глупост!
      Смъртта  бива  тиха  и  спокойна  когато  си  готов  за  нея! 
      Предсмъртните  страдания  не  са  нищо  друго  освен  начин  да  ни  подготвят  за  нея! 
      Да  не  се  страхуваме  от  смъртта,  Алибаба  не  смяташ  ли,  че  много  хора  имат  основания  да  се  страхуват  от  нея!  След  нея  следва  равносметката  нали?         
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #290 -: Юли 05, 2010, 11:27:50 am »
Цитат
Аз също мисля, че страданията ни в тоя живот не допринасят с нищо за по нататък. Те са следствие от допуснати грешки и като такива само посочват, че има проблем и трябва да се захванеш с него. Нищо повече. (разбира се не казвам, че всяко едно страдание е резултат от наша грешка)
Ехе, че това хич не е малко.
Освен това  алибаба, от страдание до страдание разтоянието(разликата) може да километрична. И то като повечето понятия не може да се сложи в рамка.
Цитат
Кой го възвисява религията ли? Или някой гашняк... ;D
Цитат
Дон Хуан казва, че единствено с воините смъртта е блага и мила...дори..красива.
А тука вече от жертва получаваме саможертва. Но в крайна сметка те са живялви за за някаква кауза която едва ли е била смъртта. Т.е те може да не са живяли в смъртта. А точно там е цялата мъдрост.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #291 -: Юли 05, 2010, 11:39:41 am »
[

Бих  добавил  и  опасна  глупост!
      Смъртта  бива  тиха  и  спокойна  когато  си  готов  за  нея! 
      Предсмъртните  страдания  не  са  нищо  друго  освен  начин  да  ни  подготвят  за  нея! 
      Да  не  се  страхуваме  от  смъртта,  Алибаба  не  смяташ  ли,  че  много  хора  имат  основания  да  се  страхуват  от  нея!  След  нея  следва  равносметката  нали?         
[/quote]
Това много просто може да се разреши, просто да направиш равносметката без да чакаш смъртта да дойде, да я направиш ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #292 -: Юли 05, 2010, 11:42:53 am »
[

Бих  добавил  и  опасна  глупост!
      Смъртта  бива  тиха  и  спокойна  когато  си  готов  за  нея!  
      Предсмъртните  страдания  не  са  нищо  друго  освен  начин  да  ни  подготвят  за  нея!  
      Да  не  се  страхуваме  от  смъртта,  Алибаба  не  смяташ  ли,  че  много  хора  имат  основания  да  се  страхуват  от  нея!  След  нея  следва  равносметката  нали?        
Това много просто може да се разреши, просто да направиш равносметката без да чакаш смъртта да дойде, да я направиш ПРЕДВАРИТЕЛНО.
[/quote]

:hi:
« Последна редакция: Юли 05, 2010, 11:47:15 am от mitko »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #293 -: Юли 05, 2010, 12:58:44 pm »
Съ-страданието е ...абе понамирисва ми...
Знаеш ли колко хора са склонни да страдат доброволно само за да си спечелят съ-страдание от околните, което си е един вид внимание.?
И знаеш ли пък колко хора тайно са доволни, че има страдащи за да могат да практикуват съ-страдание и да егото им да се чувства извисено?
Защо малките деца като се научат, че като са болни ги отрупват с внимание започват да симулират?
Говорих с един приятел малко след като го беше сполетяло голямо нещастие. Той ми каза "Благодаря ти, че не се опитваш да ми състрадаваш....уморен съм да успокоявам хората около мен..."...ето това произтичаше от великото състрадание...че хората се чувстваха длъжни да го демонстрират и човека не стига, че беше приживял нещастието, ами сега трябваше тях да успокоява...друг симптом от този ореол около състраданието е, че когато се случи нещо на някого, хората се крият и бягат от този човек като от прокажен, защото не са сигурни че чувстват съ-страдание....а никой не може да почувства болката на другия. Ако мен ме убодат с игла теб няма да те заболи и това си е нормално....хората, обаче се чувстват зле от това и в стремежа си да го прикрият изпадат в неловки и тъпи положения.

« Последна редакция: Юли 05, 2010, 13:06:32 pm от алибаба »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #294 -: Юли 05, 2010, 13:06:12 pm »
Безстрашните хора също ги е страх,просто го предоловят.А всички други тин-ти-ри-мин-тири. 
Точно така е, а всичко друго е тинтири-минтири, и това е вярно.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #295 -: Юли 05, 2010, 13:08:07 pm »
Никой не е казал, че не ги е страх. Всеки го е страх. Но това не означава, че трябва да толерираме страха.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #296 -: Юли 05, 2010, 13:41:28 pm »
Защо малките деца като се научат, че като са болни ги отрупват с внимание започват да симулират?
Може би енергийния вампир в тях проговаря. ;D

Просто в днешните времена добродетелите, а и не само те, се използват за експлоатация на себеподобното или най- малко за изграждането на по-добър имидж и пр.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #297 -: Юли 05, 2010, 13:58:10 pm »
Ами да,малките деца много бързо се научават как да манипулират родителите си и да получат каквото искат, примерно внимание (а вниманието е енергия, да не го забравяме).
Много педиатри съветват родителите да са сдръжани с децата, когато боледуват, за да рабере детето, че това състояние не е добро и не му носи нищо друго освен страдание. Тогава детето само участва в избягването на това състояние (болест).
Обратно, много възрастни хора буквално избират болестта само и само да получат внимание или...дори власт над близките си.
Това е положението.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #298 -: Юли 05, 2010, 14:24:34 pm »
Поне пишете и нещо за свободния избор де ;), примерно родителя иска да го манипулира детето му.А другото е като съдбата ти е да си мухльо, ще те манипулират я  ;).Поне нещо такова да бъде  ;D.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #299 -: Юли 05, 2010, 14:49:59 pm »
Да, изглежда сякаш се отклони темата...от свободния избор. Но аз искам да кажа, че дори болестта(дори и смъртта) може да бъде свободен избор на човека. Но неосъзнат.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27