Автор Тема: Свободният избор и съдбата  (Прочетена 102951 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Re:Свободният избор и съдбата
« Отговор #225 -: Юли 02, 2010, 22:54:32 pm »
А сега и аз по темата, като сте толкова открехнати на тема свободен избор, кога душата избира да влезе в тялото си? А да ви видя сега всезнайковци   :P ;D.

Когато ембриона е напълно развит. След като са напълно развити органите. Това става след третия месец. Плодът дава знак с първите движения в утробата на майка си. Тогава може да се каже, че духа се е въплатил в тялото. Доволен ли си?
И аз така мисля,че става.Макар и да си мисля,че навлизането става малко поетапно.И вече към 3-4 месец душата е напълно влязла в тялото на бебето.
А сега и аз по темата, като сте толкова открехнати на тема свободен избор, кога душата избира да влезе в тялото си? А да ви видя сега всезнайковци   :P ;D.

Когато ембриона е напълно развит. След като са напълно развити органите. Плодът дава знак с първите движения в утробата на майка си.

Ти доктор ли си  :-X.Ами ако АЗ не съм искал да се раждам,ама докторите и майка ми са ме тъпчели с лекарства за ''задържане'' на плода,във чии ''ръце''  е правото на избор?Във мои,като ''дух'' , или на други?
Арри,ми,че майка ти е могла да носи или дори да роди мъртъв плод!Задържането,не е задържане на живота в ембриона)това няма лекар който да го може).Задържането е,задържане на живият ембрион в тялото на майката!

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #226 -: Юли 02, 2010, 23:06:45 pm »
О'КЕЙ.съгласен съм с Вас . Ама мен някой питал ли ме е дали съм искал да се родя?Без значение,дали съм бил ембрион,или друго нещо.Нали тук говорим за свободния избор.Намесваме минали прераждания.Аз лично може и да не съм бил ''готов'' да се раждам,ама съвременната медицина ме е ''родила'' , и сега всички ''ревем'' , че съм се родил.Обърквам живота на тези около мем,и на мен самия.Мисълта ми беше,че нещата не бива да се насилват.Аз може би съм бил второ качество енбрион,ама са ме насилили да играя ''първа писта'',и от там следват неприятностите.С две думи,свободен избор няма.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #227 -: Юли 02, 2010, 23:07:03 pm »
Това, което на нас ни се струва като свободен избор може да е нашепване от душата. Много често сме подтиквани да вършим нещо, което душата го иска или има мисия да го свърши. Тогава чий е избора?
« Последна редакция: Юли 02, 2010, 23:09:56 pm от sidewinder »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #228 -: Юли 02, 2010, 23:08:42 pm »
О'КЕЙ.съгласен съм с Вас . Ама мен някой питал ли ме е дали съм искал да се родя?Без значение,дали съм бил ембрион,или друго нещо.Нали тук говорим за свободния избор.Намесваме минали прераждания.Аз лично може и да не съм бил ''готов'' да се раждам,ама съвременната медицина ме е ''родила'' , и сега всички ''ревем'' , че съм се родил.Обърквам живота на тези около мем,и на мен самия.Мисълта ми беше,че нещата не бива да се насилват.Аз може би съм бил второ качество енбрион,ама са ме насилили да играя ''първа писта'',и от там следват неприятностите.С две думи,свободен избор няма.

Ти избираш родителите си и кога, как и къде да се родиш според кармата, която си натрупал.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #229 -: Юли 02, 2010, 23:17:30 pm »
Това, което на нас ни се струва като свободен избор може да е нашепване от душата. Много често сме подтиквани да вършим нещо, което душата го иска или има мисия да го свърши. Тогава чий е избора?

Аз нямам душа.На мен в повечето случаи ми ''говори'' вътрешният глас(егото) и разумът.Кое от двете да избера  :-X.

Цитат
Ти избираш родителите си и кога, как и къде да се родиш според кармата, която си натрупал.

И това съм чел и проучвал в детайли.Ами,ако не съм бил ''готов'' да се прераждам,ами са ме принудили,чрез лекарства?Пак се питам,на кого е било нужно,да се прераждам??Явно някой друг си е поиграл с родителите ми и мен :-X.

ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #230 -: Юли 02, 2010, 23:18:52 pm »
Е,ти ме уби!Според написаното излиза,че ти и душата ти сте две различни неща ???

Аз нямам душа.На мен в повечето случаи ми ''говори'' вътрешният глас(егото) и разумът.Кое от двете да избера  :-X.

Цитат

И това съм чел и проучвал в детайли.Ами,ако не съм бил ''готов'' да се прераждам,ами са ме принудили,чрез лекарства?Пак се питам,на кого е било нужно,да се прераждам??Явно някой друг си е поиграл с родителите ми и мен :-X.

Леле,малеее..Арри,стегни се!Ако не си бил готов,е нямало да се родиш!Ти какво си мислиш,че ако не си се съгласил ти да влезеш в бебето на майка ти,никоя друга душа нямаше да се навие ли?И тя щеше да остане без дете?Щом е решила да има дете(и е било съгласувано с предварителният и план за развитие,със или без твое участие,жената е шяла да стане майка.И как така,ще те накарат с лекарства да се родиш? ??? ??? ??? ??? ???

п.с.А това,че нямаш душа..айде все едно не си го написал!
« Последна редакция: Юли 02, 2010, 23:23:44 pm от konstantin2007 »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #231 -: Юли 02, 2010, 23:24:40 pm »
Е,ти ме уби!Според написаното излиза,че ти и душата ти сте две различни неща ???

Това, което си мислим хората, че сме, всъшност е РАЗУМА. Той е продукт на социума. Повечето хора дори не могат да се вслушват в душата си, да разговарят с нея. Когато има правилен диалог между разума и душата например, се раждат шедьоврите на изкуството, получаваш брилянтни идеи, твориш с размах.

Едно доказателство. Ние хората много често грешим, докато сме в тяло. Душата не прави грешки. Тя е безпристрастна.
« Последна редакция: Юли 02, 2010, 23:29:11 pm от sidewinder »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #232 -: Юли 02, 2010, 23:26:20 pm »
 ??? ??? ???Предавам се..Безсмислено е

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #233 -: Юли 02, 2010, 23:31:05 pm »
На мене ми е все тая,родил се или абортирал се.Не искам да ми го натякват.А дали имам душа,аз си знам ;).И съм този,който го решавам.Точка.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #234 -: Юли 02, 2010, 23:34:32 pm »
Явлението, което обичаме да наричаме 6-то чувство, е всъщност контакт с душата. Душата е тази, която не се спира пред преградите на пространството и времето. Може да проникне в близкото бъдеще и да се върне да те продупреди например. Горе-долу така стоят нещата. Време е да го проумеем.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #235 -: Юли 02, 2010, 23:44:10 pm »
Може и да е така.Не споря.Ама аз решавам,дали съм човек с душа,или без такава.За момента съм решил,че нямам душа,и съм по-добре.Лошо няма.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #236 -: Юли 03, 2010, 01:34:10 am »
Има жени,които правят спонтанни аборти и в 6-тия месец,примерно.Тъй че дали този ембрион,както го наричате няма право на избор още преди да се роди?!Знам за жена,която е усещала,че трябва да махне бебето.Е,тя отказва.Спира да ходи и на консултациите,понеже усеща,че ще и кажат,че нещо е ненаред,но упорито продължава да си вярва,че всичко това си го е внушила.В момента гледа детенце болно от синдрома на Даун.Тъй че това,че душата влизала в тялото след 3-тия месец-ок,може и да е вярно,но все си мисля,че,и преди тези 3-месеца всичко се наблюдава отстрани от Духът на човекът,който е решил да се инкарнира.
sidewinder,защо реши,че грешим,докато сме в тялото?!Просто сме неизпълнили някоя "мисия" и ще се върнем,за да си я доизпълним(а може и да се връщаме доста повечко пъти,ако все "грешим"[макар че какво ще рече грешка и според кого/кой ние грешим?!]).А и като цяло всичко в 3Д светът е опитност,нали?!Следователно,каквото и да (на)правим-все има някакъв смисъл,пък макар и ние,самите,дори да отказваме да го видим обаче този смисъл.
konstantin2007,ти и душата ти сте едно,обаче дали съзнателно владееш всичко,което си ти?!Примерно,ти си тялото,нали?!Или тялото е теб,една част от теб,но я ми кажи ти ли управляваш функциите на органите,деленето на клетките,и всички там важни физически процеси?!
« Последна редакция: Юли 03, 2010, 01:37:13 am от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #237 -: Юли 03, 2010, 01:41:07 am »
Ти сега ЛЪЖЕЦ ли искаш да ме изкараш :diablo:.Като ти казвам,че сте виртуозки,НЕ ЛЪЖА.Нямам намерение да изпадам в подробности,НО ги владеете нещата със свалянето на презерватива с език.Та по темата да кажа,че изборът от кого ще родите дете си е ваш,а не наш.Ние в дълбочина не мислим.Вие си правите ''тънките'' сметки.Факт.
ARRI,по-спокойно човек.  :flag_of_truce: Аз просто ти пиша,че ти си ги избираш тези,дето ги описваш.И че има същия типаж мъже.Тъй че,айде да се опитаме да избегнем на мене куклите на тебе парцалките,мъжете са по-велики,жените пък са по-...Аааааааааааааааааааа...Наздраве!!! :drinks: И не знам дали знаеш,но дори при една целувка жената определя подсъзнателно дали мъжът е годен за баща на детето и(е,гените му,де).И изборът си е,и ваш!!!Най-вече изборът си е ваш коя жена ще накарате да ви избере!!!  ;D
« Последна редакция: Юли 03, 2010, 01:42:12 am от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #238 -: Юли 03, 2010, 09:28:01 am »

Като  расъждаваме  за  свободната  воля  и  съдбата,  да  попитам  АБОРТА  какво  е? 
        Израз  на  сбободна   воля  от  жената - Дали  да  живее  като  майка  или  като.............     

1) Свободна  воля  жената  да  решава  кой  да  живее  и  кой  да  умре?
      НЕ!  Това  показва  степента  на  духовност  при  жената!     

2)  Свободна  воля  противоречаща  на  Бога?
      Да!  Защото  самото  зачеване  е  изразено  желание  да  се  роди  детето!  А  горе  преценяват  много  по-обективно  дали  дадена  жена  може  да  отгледа  това  дете!!!  Когато   се  зачева  рожба  трябва  да  се  има  предвид,  че  отговорноста  не  е  само  на  мама  и  татко!    

3)  Аборта  какво  е,  убииство  или  не? 
      Твърдо  ДА!!!!  Не  казвам,  че  жената  е  убила  душа - това  е  невъзможно,  те  казвам,  че  е  убила  и  тяло  токова  още  няма!!  Убила  е  една  възможност  нищо  повече!

4)  Защо  толкова  жени  неистово  искат  да  станат  майки,  а  не  могат, това  ограничена  своводна  воля  ли  е  или  кармично  наказание,  за  какво  ли?   
      Смятате  ли,  че  този  или  тези  откази  не  се  записват  в  подсъзнанието  като  опитности,  и  в  следващият  живот  не  се  превръщат  в  норма?   
      Когато  си  отидем  и  съвеста  ни  започне  да  ни  анализира,  на  анализ  не  се  подлагат  самите  постъпки  а  мотивите!  Не  откраднал  ли  си,  а  защо  си  откраднал

п.п.  Жената  родила  дете  със  синдрома  на  Даун  е  постъпила  правилно!!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #239 -: Юли 03, 2010, 10:37:14 am »
Всичко зависи от ситуацията в която си попаднал.За абортите,също важи това.Ако нямаш финансови възможности,по-добре да го абортираш.А не да го родиш,и да го караш да мизерства.Така,че свободен избор няма.Има ситуации,които те принуждават да избираш как да постъпиш.

Blue|_Star,на мен лично жени са ми казвали,че те си избират мъжете.А не мъжете тях.И,че ние всъщност се заблуждаваме,че Ви избираме.Как го правите това,незнам.Ама е така.И не съм казал,че ние сме силният пол.Не си ме разбрала.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27