Автор Тема: Престъпна и несправедлива система ли е Капитализмът/Империализмът?  (Прочетена 203790 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
Ясно, пак прехвърляме вината за състоянието ни върху други хора.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Ясно, пак прехвърляме вината за състоянието ни върху други хора.
Съжалявам, че е така, но качеството на живота на хората зависи на първо място от управлението.

Може да ми опонираш, като кажеш, че всеки отговаря сам за себе си и за никой друг. Това не е така дори при животните - дори те се чувстват длъжни да отговарят за семейството си.

Неактивен Eon

• Много Писал
Сигурно Вальо Топлото, жена му топлата, и останалите знайни и незнайни факлоносци на корупцията и кражбите са илюминати, евреи и глобален елит?

Кражбите на висшите партийни функционери и те сигурно са илюминати, които имат за цел да въведат "дивия капитализъм" за да прекършат нашия горд, добър, честен и трудолюбив народ? :)

Не :) те са българи, които ние сме си ги избрали. И някой от Младост или Дружба да го тикнеш във властта и той ще прави същото. Мисленето ни е такова.

Неактивен otnesen

• Пишещ
Не Smiley те са българи, които ние сме си ги избрали.
Явно сме избрали когото не трябва.

А ти кого избра? И кой мислиш, че е бил правилният избор? Не са чак толкова много, можеш набързо да ги прехвърлиш всичките.
« Последна редакция: Август 19, 2010, 11:42:33 am от otnesen »

Неактивен Eon

• Много Писал
Не Smiley те са българи, които ние сме си ги избрали.
Явно сме избрали когото не трябва.

А ти кого избра? И кой мислиш, че е бил правилният избор? Не са чак толкова много, можеш набързо да ги прехвърлиш всичките.

Не мога бързо да ги прехвърля... 7,5 милиона са.

Нали точно това се опитвам да обясня. Въпроса не е до избора. Как да избереш читави хора, като всеки 2-ри ще действа по същия начин. Въпроса е до хората, не е до системата. И по точно до хората, които са тука, които ги виждаш всеки ден докато отиваш на работа.

И дори и т.нар. илюминати да имат някакво влияние за лайняната ситуация, в която се намираме, то със сигурност тези хора около теб имат по-голяма вина за това.

А системата си е система. Прехвърлянето на вината на нещо толкова абстрактно като някаква система показва само едно: непознаване на проблема.

Ако можехме да направим следното: да преселим всички българи в Швеция и всички шведи в България, какво мислиш, че щеше да стане? Швеция да е същата и България същата, само защото Илюминати са казали: "не, скандинавския полуостров ще е ОК, а България няма да е ок, защото така ни е кефнало." ... ами не.

Отговора го знаем всички, но никой не иска да си го признае: "швеция ще е поредната дупка и кочина в европа, а България този път наистина ще стане Швейцария (или айде Швеция, нали заселваме шведи) на Балканите.

По-ясно от това няма как да се изразя.
« Последна редакция: Август 19, 2010, 12:03:37 pm от ₪ Eon ₪ »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
Еон, благодаря че ни разясни че конспирация няма.  :lol:
Пък това, че такъв ни бил НАРОДА, е обидно. Защото не е такъв.

Неактивен Eon

• Много Писал

Не съм казал такова нещо. Чети внимателно. ;)

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал

Не съм казал такова нещо. Чети внимателно. ;)
Занчи конспирация има, но не засяга Българя?

Неактивен Eon

• Много Писал

И дори и т.нар. илюминати да имат някакво влияние за лайняната ситуация, в която се намираме, то със сигурност тези хора около теб имат по-голяма вина за това.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
Благодаря, вече ми е ясно.

Неактивен otnesen

• Пишещ
Тъй като изглежда няма съмнение, че ние сме си виновни, ще трябва да разсъждаваме за положението в което сме изцяло от гледна точка на нашия избор. Добре.

Значи няма проблеми да търсим различни фактори, влияещи по един или друг начин на избора ни. Първото което ми идва наум е въпроса "Зависи ли нашия избор от информацията, която имаме за нещата?".

Неактивен Eon

• Много Писал
otnesen, PEACE. Мисля, че пак има някакво неразбиране между нас.

Моята позиция е, че по-голямата част от вината за текущото състояние на нещата имаме самите ние. Аз не отричам съществуването на някаква конспирация/конспирации от тайни общества или явни такива.

Просто не намирам за уместно да се приписва по-голямата вина на тях. Животът ни бил много по-лек ако хората в България бяха малко по свестни.

И пак да се застраховам от излишно разтягане на локуми пояснявам: по-голямата част са такива. Разбира се, че не слагам всички българи под общ знаменател. Или ако мога да бъда по-точен, по-голямата част от тези които имат някаква реална власт или капацитет да въздействат върху ситуацията. То е ясно като бял ден, че във всеки народ си има мърша и орли... Само малоумник би отрекъл това.

Примери за твърденията ми и доказателства бол. Просто излезте на улицата. Като започнете от боклуците по улиците и се стигне до милионите, които заграбиха политиците.
« Последна редакция: Август 19, 2010, 14:52:55 pm от ₪ Eon ₪ »

Неактивен otnesen

• Пишещ
Така е - такива са хората. Толкова процента такива, толкова онакива.

А дали има начин да обясним защо сме именно такива, а не някакви други? Какво ни е формирало като индивиди и като национална култура?

Неактивен Pilota

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
Не е добра система -пак ще трябва да се работи. :( >:(

Неактивен Eon

• Много Писал
Така е - такива са хората. Толкова процента такива, толкова онакива.

А дали има начин да обясним защо сме именно такива, а не някакви други? Какво ни е формирало като индивиди и като национална култура?

Идея си нямам. И аз това се питам. :(

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27