Автор Тема: Престъпна и несправедлива система ли е Капитализмът/Империализмът?  (Прочетена 203762 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
Кво се хилиш бе пийц?
 :)
Ако знаеш колко учебници по икономика съм изгризал.
А и не само. И по информатика, математика и не знам какво. Може да се напълни една стая.

Ти толкова конспиративни книжки не си и сънувал.
Говоря ти каквото ми е минавало през ръцете и през годините, изпитите и тн.
Аз не работя като икономист и никога не съм работил. Но не пречи едното ми от висшите да е икономика и да имам обща култура за какво става въпрос.

А ти може да си смучеш от пръстите колко искаш.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
Щом опря до документите и дипломата, значи сам усещаш колко ти издишад доводите :)
Пък за учебниците и аз съм прочел някои, с тази разлика че още на 2рия ми стана ясно каква "наука" е това.
Вземи прочети нещо от оригиналите на икономикса, да видиш какви откровени глупости са писали Смит, Сей и компания... Не, поправка, не са писали глупости, а умишлени поръчкови ЛЪЖИ.

Цитат
Който търси истината - Бог Вижда.
Който лъже - Бог пак Вижда.

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
Реално се чудя как може във форум на конспирации да говорим клиширани неща като това,че "САЩ били по-добре,защото имало капитализъм и т.н.." . САЩ е добре,защото тези от "елита" са решили да е добре.Все пак "главата" на организацията е в САЩ.Това не променя факта,че американците са роби като останалите.Принципът разделяй и владей.По-бедните "роби" са недоволни и се стремят да достигнат другите въпреки,че им се пречи да ги достигнат робите които са по-добре.Така те са длъжни да робуват вече.В случая се коментира дадени явления като икомиката все едно нещата се развиват по свободен принцип.Това въобще не е така.

Аз също съм чел иконимически учебници.Нямам висшо иконимическо образование,но поне средното ми е такова.След като завърших средно реших да уча друго,но стига за мен.Самите учебници са писани от лакеи на "елита" или лакеи преписвачи на "елита".В тези учебници иконикиата се изучава като нещо което се развива по свободен принцип.Което е голяма глупост.

Oбразователната система основната и задача е да ти пречупи мисленето,да те индоктринира и да те възпита в един послушен изпълнител и повтарач на назубреното.Аз знаейки това се опитах да вземе от образованието това,което ти е полезно без да му се оставям да те програмира.Така направих и с учебниците по икономика.Не казвам,че съм много спец по тази тема.
« Последна редакция: Август 06, 2010, 15:41:50 pm от blade »
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
А защо ако искаш да работиш някъде ти искат образование по икономика?
Щом всичкото е промиване на мозъци и проповеди? Особено извън бг икономистите са тия, с най-големите заплати. Що така? Що във всяко предприятие, пък за по-големите да не говорим слагат да управлява някой, който е учил икономика? Нима световният елит е плъзнал своята си мрежа във всяко малко предприятие с персонал 10ина-20 човека?

Не казвам, че всичко е истина и идеално. Но пък вие съвсем го обърнахте на детска градина.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
На "октопода"(елита) не му пука,че малките предприятия(от 10-20 тина човека).Те без това скоро ще изчезнат и ще бъдат част изкупени от едрите играчи.Тук не става дума за пари.Защото много специалностти в които парите са по-малко също има индоктриниране.Сега се сетих за един час(може да не е само един) в училище(маркетинг или реклама не се сещам точно) учихме как да караме хората да купуват продукти как да внушаваме и по-точно как да манипулираме.Естествено учителката не каза думата манипулиране(не рекламиране),защото и тя е учила по същия начин както и ние.РАзбира се не смятам,че всичко е само манипулиране и проповеди,а иконимистите са умни хора.
« Последна редакция: Август 06, 2010, 17:12:57 pm от blade »
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Особено извън бг икономистите са тия, с най-големите заплати. Що така?
Къде извън България бе приятелю? Ти знаеш ли, че това "извън България" дето го натякваш тук, всъщност е едва 15% от света - т.нар. "благополучни демократични държави". И изглежда смяташ, че тяхното благополучие се дължи на най-способните икономисти, движещи техните икономики, а не на най-способните окупатори, манипулатори, монополисти, както повечето хора в този форум смятат. И ако ще участваш в дискусии от подобен характер, по-добре да се съсредоточиш имено върху тези аргументи и се опитай да ги отхвърлиш (или поне да ги обясниш по друг начин), иначе като заобикаляш това по всевъзможни начини, не постигаш нищо друго, освен да дразниш събеседниците.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
Ами точно това е, че някои от вас много се дразнят и не могат да разсъждават с главата си. Кое от 2те е причина и кое следствие не знам.

В момента говорех за следното. Явно тия, дето учат икономика поназнайват нещо, за да им трябват на фирмите да им плащат заплати.

А в маркетинга и рекламата има манипулиране. Еврика! Вие открихте топлата вода.
Това, обаче е 1/100 от цялата икономическа наука. Изобщо не съм говорил за маркетинг и реклама. Това, че само това виждате от телевизора и от посещенията в Макдоналдс, няма как да е мой проблем. Светът е много по-шарен.

Неактивен dragonn

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
Цитат
Светът е много по-шарен.

Ще ме светнеш ли в шаренията на света за да не се чувствам глупав?
Благодаря!

Неактивен otnesen

• Пишещ
А в маркетинга и рекламата има манипулиране. Еврика! Вие открихте топлата вода.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Благодарим, че през цялото време упорито си ни обяснявал това и извинявай, че не сме ти повярвали.
 :lol: :lol: :lol: :lol:

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
Цитат
Светът е много по-шарен.

Ще ме светнеш ли в шаренията на света за да не се чувствам глупав?
Благодаря!
С удоволствие бих. Само дето не съм професионална светвачка на стаж.

Разгледай постовете. И тия от преди 1-2 страници, и тия от преди 20 страници.
Аз пиша, обяснявам, аргументирам се, а отсреща само въпросчета и чесане на клавиатури и не само. Не става така.

Неактивен dragonn

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
Хаха с какво се аргументираш ЗА капитализма, с робството и използването при този строй ли? Капитализма е като комунизма - един ако е добре хиляда ще са зле.
Спокойно скоро време ще настъпи световен социализъм, който ще прерасне в империализъм. :)

http://www.webcafe.bg/id_1975923204
« Последна редакция: Август 12, 2010, 06:29:42 am от dragonn »

Неактивен otnesen

• Пишещ
Понеже темите по един или друг начин се преплетоха, така се получи, че тук (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,14722.msg213965.html#msg213965) постнах един повърхностен анализ на икономическата дейност на комунистите.

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
Абсолютна глупост е това.
Единствения аргумент на Дейвид Айк, освен многото врякане е, че на парите в циркулация непрекъснато има лихва. И винаги трябвало да се върнат повече пари, които няма откъде да се вземат. Не съществували толкова пари.

Това, обаче, изобщо не е вярно.
Защото лихвите са контролирани с печатането на пари. И винаги се печатат повече пари, отколкото са лихвите. Следователно пари ще има.
Просто ако някой е чел и учил за контролирана инфлация (от правителството), за основен лихвен процент, и тн тия работи ще му са ясни. И ще му е ясно, че Айк извърта и лъже, и говори очевидни глупости.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ са твоите постове. И щом ти на 1-2 пъти си Позволяваш така да категоризираш другите, ще си позволя и аз.
Мислех да ти разбия поста на парченца, както обикновенно, но се отказах... нямам нерви вече.
Като се почне от хем че има един аргумент, хем и няма, хем и има ма е грешен(как тоава е?)... Определено университета си е свършил работата, дал ти е информация, затрупал те е, ама така не се УЧИ и не се развива интелект.
Така се програмира лявото полукълбо и се изключва дясното - резултатът е налице.
Биеш се в гърдите за лисчето хартия и се мислиш за много меродаваен.
Нищо де, ако се хванеш да четеш пак и ако можеш, ще видиш че дори и с уни промита гледна точка пак са ти грешни нещата.
Контролирана инфлация, че и в скобичи уточнено от кого (хаха). Не само, че е контролирана но е и умишлена. Както инфлацията така и сегашната дефлационна криза. Ама правителството няма контрол. И ся пак да почвам да дъвча старите работи ли?
Пък за връщането на парите, как ти хрумна че може незнам, математически е невъзможно. http://www.usdebtclock.org/ Ето малко луди математики които са си точно такива - ЛУДИ.
Общо взето, освен че не виждаш какви са демони западен вавилон, казваш че най-очеизвадната грозна схема била измислица. Тук започвам да си мисля, че май наистина са ти направили нещо в колонията на кралицата на англия.

Същите мисловни потоци изкривяваш и като говориш за социализма, който умесваш постоянно с комунизма. А какви деди имаме социалисти! Поети, учени, архитеки и т.н. но са ги подмамили че ще борят капитализма, а всъщност и 2те се контролират от една ръка, ама и тва не го схващаш.
И Въпраки Всичко! В Майка България ГАДНИТЕ комунисти, които и аз не харесвам ама не лепя етикети на всеки 2ри, не папагалски слепи като другите, щото сега е мода покрай марионетката Мухобойко да се плюе по тях... В Майка България ТОЧНО ТЕ построиха - къщи, блокове, канализация, водоснабдяване, утопляване, селскостопанство, животновъдство, химическа промишленост, машиностроене, тежка бла бла бла и още 100 неща!

НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ВЕЧЕ? ОТ ГЪЗА НЕ ГЕОГРАФИЯТА ДА ПЛЮЕТЕ ПО БЪЛГАРИЯ И ДА ЗАЩИТАВАТЕ ПОРОБИТЕЛИТЕ?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27