Автор Тема: Ходжите...  (Прочетена 54182 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
Re:Ходжите...
« Отговор #90 -: Декември 25, 2009, 16:29:10 pm »
В отгвор на всичко,ще кажа,че войната между половете е най-смешното нещо на света.Еманципации,шовинизъм ??? ??? Боза..Пълна боза

Абсолютно е така обаче има една приказка: Вари го печи го се такова си остава. Нямам предвид мъж или жена, въобще човек.
Те хората затова са казали: Правете любов а не война. Хубаво ами после?

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #91 -: Декември 25, 2009, 16:59:21 pm »
     Привет!
      Да  ве  кажа  нещо  за  ходжите!  Лично  познавам  човек  който  отива  при  ходжа  като  при  човек  с  когото  има  спор  за  имот!  Седнали  поговорили  пили  по  кафе  и  се  разбрали  за  имота  по  човишки!!  Но  на  сутринта  въпросният  мой  познат  вече  не  бил  с  всичкият  си!  До  края  на  живота  си  бе  по  психодиспансери!  Така,  че  Салито  е  прав!
      Всяко  вмешателство  в  енергиините  структури  е  недопустимо,  освен  когато  се  касае  за  заболяване!  За  да  няма  такова  вмешателство  е  нужно  да  поддържаме  аурата  си  силна  и  чиста!
      Лора-Дана,
      Човек  сам  избира  съдбата  си  преди  да  се  роди  със  съдействието  на  собствената  си  съвест,  с  водачите  си  обсъждат  само  как  и  кога  във  времето  да  стане  това,  проблемите  идват  от  това,  че  впоследствие  иска  да  я  промени  след  раждането  си  под  влиянието  на  външни  фактори!
      Контактите  с  ирационалното  се  осъществяват  на  ниво  водачи  (учители) човек  не  може  да  контактува  директно  с  Бога,  както  детето  не  може  да  осъзнае  съществуването  на  майката  докато  е  в  утробата  й!  И  още  нещо  ние  сме  рожби  а  не  части  от  от  Бога  тоест  е  греховно  да  се  изживяваме  като  Богове!!  Веднъж  те  попитах  как  осъществяваш  контакта,  но  ти  не  благоволи  да  ми  отговориш!  
        Заставам  зад  Меандер,  има  много  истина  в  написаното  от  него,  макар,  че  стилът  му  на  писане  не  ми  допада,  така  може  да  пише  само  човек  сърбал  женска  попара!!

Константин  радвам  се  за  тази  твоя  мисъл,  мокар  и  напълно  невярна!
"п.с.Само наивен комплексарски мозък би се чувствал"жертва"изплащаща"греховете"  на жена си"  
    Статистиката  сочи,  че  над  10%  процента  от  децата  в  семействата  не  са  от  официално  призналият  ги  съпруг!  Как  би  нарекла  това - да  накараш  съпруга  си  да  отгледа  като  свое  детето  на  измамата  ти!!!  Знам  за  такива  случаи!              
Mitko, за греха да се изживяваме като Бог (Една от заповедите е "Нямай други Богове,освен мен!) и че детето не може да осъзнае съществуването на майката, докато е в утробата й - донякъде си прав, донякъде не. Зависи от развитието на "детето".
За сърбането на попарата - нали знаеш, че има една поговорка - "Всеки сърба това, което сам си е надробил".
За отглеждането на чуждо дете от един мъж - гледах такова предаване, чела съм подобни случаи, да кофти е, но познавам също така мъж, който цял живот обвиняваше жена си, че е ялова а проблема беше в него и отлично го знаеше (бяха си правили изследвания). Но проблема е, че такива мъже нямат желание да приемат истината. После защо ги напускали жените им, били к*чки и тем подобни. Познавам и друго подобно семейство, но мъжът разбира желанието на жената за дете и са решили да използват донор и макар да не е негово детето, поне жената ще има шанса да си роди и отгледа нейно дете, което той казва, че би приемал като свое.
В крайна сметка, никой не е виновен, че като малък е боледувал от заушка да речем и сега не може да има деца. Но има много мъже, които не знаят, че имат проблем и отказват да си направят изследвания, щом жената поиска отказват да осиновят деца, но не искат и да се развеждат. Уви, много жени обичат точно такива мъже и просто отиват и или от някой друг забременяват или използват изкуствено осеменяване. Аз самата нямам категорично мнение по въпроса, макар и да не приемам подобно поведение. Но нека да не съдим другите хора без да сме изпадали в тяхното положение, защото е много лесно отстрани да се говори и коментира, дори съдят хората. По същата логика и аз мога да попитам как става така, че повечето мъже са женени, а имат и любовници, дори деца от тях и го крият от жените си. Все едно тези деца не съществуват.
П.С.: Ходжата определено все някога ще си го получи това, което е направил на човека/хората. Макар хората да казват, че има много ненаказани деяния, всичко в този свят се плаща и добро и лошо - връща се все някога.
« Последна редакция: Декември 27, 2009, 15:38:53 pm от Black Adder »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #92 -: Декември 25, 2009, 17:31:54 pm »
     По същата логика,и аз мога да попитам как става така,че повечето мъже са женени,а имат и любовници,дори деца от тях и го крият от жените си.Все едно тези деца не съществуват.
П.С.:Ходжата определено все някога ще си го получи това,което е направил на човека/хората.Макар хората да казват,че има много ненаказани деяния,всичко в този свят се плаща и добро,и лошо-връща се все някога.

:hi:
Абсолютно съм съгласна и с двете неща!Относно примерите на каква подлост и мизерия е способен човекът,както виждаме,нещата могат да се отнесат и в двете посоки..

Неактивен LORA_DANA

• Четящ
  • *
  • Публикации: 157
« Отговор #93 -: Декември 25, 2009, 20:47:19 pm »
БЛУ, ПОДКРЕПЯМ ТЕ,.МИТКО АЗ НЕЕДНОКРАТНО КАЗАХ- ПОЛУЧАВАМ ИНФОРМАЦИЯТА СИ ЧРЕЗ Т.НАР. ЧЕНЕЛИНГ- Т.Е. АВТОМАТИЧНО ПИСАНЕ, ЗА БОГ ЗНАЕ КОЙ ПЪТ ЩЕ ПИТАМ КОМПЕТЕНТНИ КАТО ТЕБ КОЙ СИ ТИ ТА ДА КАЗВАШ, ЧЕ БОГ НЕ МОЖЕ НЕЩО?!Това са внушения на църквата за да не им яде някой хляба, но Бог е говорел и ще говори със своите чада, но за мен няма значение дали тук някои хора ми вярват или не аз получих много вяра и сила , а това за мен е важно . Ти също не казваш откъде знаеш всичко така компетентно, а аз знам че и ти грешиш, но важното е че ти имаш вяра в това което казваш, защото Вярата има сила.Всъщност добре ви разбирам- всеки си има Пътя и минава през своите уроци, а именно това е живота- УРОЦИ.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #94 -: Декември 25, 2009, 21:08:45 pm »
      ЛОРА-ДАМА,  Аз  не  отричам  възможноста  да  контактуваш  с  божественото, но  защо  смяташ,  че  това  не  е  твой  учител,  а  е  директно  Бог!  Ето  това  не  мога  да  го  разбера!  Това  ми  обясни,  нищо  повече  не  искам! 
      С  искрето  уважение!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #95 -: Декември 25, 2009, 21:22:02 pm »
Митко , как Бог е говорил на Моисей ,не може ли да говори и на друго човешко създание ?
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #96 -: Декември 25, 2009, 23:18:38 pm »
Митко , как Бог е говорил на Моисей ,не може ли да говори и на друго човешко създание ?
       Може  Олд,  може  и  тук  не  става  въпрос  за  самия  контакт,  а  за  това  като  какъв  се  явява!  Как  ти  се  представя  ето  това  ми  е  въпроса??  Божественото  е  винаги  в  непрекъснат  контакт  с  човешкото  съзнание,  но  и  нашето  съзнание  може  да  установи  контакт  с  божественото  посредством  духовните  ни  учители,  само  да  се  потрудим  малко  и  да  изчистим  съзнанието  си  от  мисли - нищо  повече! !
« Последна редакция: Декември 27, 2009, 15:40:10 pm от Black Adder »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #97 -: Декември 25, 2009, 23:48:23 pm »
Мойсей е говорил с всичко друго, но не и Бог ;)

Неактивен fishbone

• Доста Писал
« Отговор #98 -: Декември 26, 2009, 00:39:44 am »
  Моисей не само е говорел с БОГ ами го е и виждал и то не един път. Зависи кой Бог имаште предвид добре ще е да го Назовете. Ако е възможно разбира се.
Даже е сядал на маса с Него. ;)

Неактивен fishbone

• Доста Писал
« Отговор #99 -: Декември 26, 2009, 00:54:38 am »
Кажете нещо за ходджите ..щях да кажа кожите. ;D
 И наистна май е възможно да са в кожи ...овчи кожи. ;D
« Последна редакция: Декември 26, 2009, 01:04:52 am от fishbone »

Неактивен panthea

• Четящ
  • *
  • Публикации: 26
« Отговор #100 -: Декември 26, 2009, 02:05:19 am »
Що религиозни глупости се изписаха тук, нямам думи!  :nea:

Искам да попитам напълно човешки - вярвате ли наистина в нещата, които цитирате от разни религиозни писания? Или просто преразказвате нещо написано там?

Какъв е проблемът човек да следва своите собствени усещания за света и за енергията, да я използва както преценя за добре. Както сам прецени! Дори това да са разни ритуали - медитация, смесване на билки, пеене, рецитиране, гледане на слънцето, наричане на добро и щастие.. и тн.
Кой определя кое, как и дали трябва да се прави? Нещо било грешно, с енергията не трябвало да се борави.. ако не е трябвало, защо тогава е факт?
Явно бива допускано! Явно трябва да има възможност да се прави! Явно е нужно!

В този форум съм отдавна, но нямам време да пиша, предимно чета по нощите, но сега не се сдържах да се включа. Наистина ли изпитвате НУЖДАТА да се делите и да се карате? Хората явно живеят в прекалено скучно ежедневие щом отвсякъде се чудим как да се делим - по пол, вързраст, социално положение, цвят на кожата и косата, местоживеене, да не говорим за начин на мислене, вяра и действие.
Не може ли да ни обедини именно различието? Че всеки е ОПРЕДЕЛЕНО различен от всеки друг. Ти, аз, той, тя, те.. всички сме различни. Всеки е една малка вселена.

Почувствайте Света сами! Но не икономиката му, политиката му и тн. А мястото, което заемате в него, почувствайте сами заобикалящото ви. Разберете какво вярвате, според това, което усещате.. това е вашето ниво на развитие, вашите възможности, вашата истина, всичко друго е просто излизане от възможностите, но не в положителният смисъл. А никой, който се е опитал да надскочи себе си, не е успял.

Не съм привърженик на буквалното следене на религиозните текстове, предания и тн. Опитвам се да открия положителното в тях, нужното за мен.. това е субективно, всеки сам знае какво търси, но не е правилно да поставя етикети - добро, лошо, правилно, грешно..

Бях чела тук във форума една много хубава мисъл, че през очите на всеки всяко действие е различно по качества и зависи от човека, който го вижда какво ще прецени.. За някои крадци да взимаш чужди вещи е справедливост, защото биват ущетявани от държавата например. За някои убийци - отмъщение,отново справедливост. Но ето, че ние отново слагаме етикет.. въз основа на кое? Своя опит - да, но също и общественото мнение, внушенията отгоре и др.

Примерът тук във форума беше с мравуняк и как в единият случай бива разрушен ей така от скука и огромна част от мравките умират. А в другият съвествен човек го изравя и пренася на сигурно място, защото го грози сигурно разрушение, отново умират мравки. От гледна точка на мравките - и двата случая са лоши, защото домът им е разрушен и някои от популацията умират, но наясно ли са те с цялата картинка и с основната идея? Не. Но все пак биха отсъдили, както бихме направили и ние.

Затова ви призовавам - бъдете единни и не се съдете един друг, нямаме правото, не защото не сме част от Бог, рожби на Бог, а не самият него - наречете го както искате - а защото все още не знаем всичко нужно, за да го правим.

И какво ни остава? Ами това, което не изисква никакви предварителни условия, обещания и гаранции.
Чистата любов и вяра. Но вяра не в институция (църква и тн.), не в образ, описан някъде от някого. А във всичко и всеки и любов към всичко и всеки, независимо грешник или не. Защото това е правилният път, най-силната енергия, силата да бъдеш Човек.

Поздрави!
« Последна редакция: Декември 26, 2009, 02:07:27 am от panthea »
Първата вода, която тече в сухото легло на реката, никога не достига до морето, тя потъва в почва

Неактивен fishbone

• Доста Писал
« Отговор #101 -: Декември 26, 2009, 02:48:04 am »
  Така е panthea.Съгласен съм с теб и твоя анализ но да не забравяме, че все пак само с призоваване не става. ИНАЧЕ ПО ХУБАВО ОТ ТОВА ДА ПРИЗОВАВАШ НЯМА. Тука повечето  агитации се явяват спам за някои хора.
За всичко съм съгласен с твоята мисъл.
Що се отнася до вярата неможе така във всичко и всеки да се вярва. Това направо е безумие.
 С най добри чувства, но различията не са създадени да се обединяват макар и да се привличат. Това разбира се не значи ,че няма изкючения.

П.с Все пак дано да има полза от толкова много хитруване, мъдруване и чесане.
« Последна редакция: Декември 26, 2009, 02:59:51 am от fishbone »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #102 -: Декември 26, 2009, 10:41:01 am »
  Цитат 

В спорът се ражда истината,наистина...понякога...!
Но понякога истината ни се предлага на тепсия и в стремежа си да я оспорим,да я разнищим, да погледнем какво има "отдолу", изсипваме съдържанието в краката си и без да знаем колко е ценно, го стъпкваме...
      И единственото,което ни прави впечатление е ,че сме си изцапали обувките!
      ДАВИД -

Неактивен trepa4a

• Четящ
  • *
  • Публикации: 189
« Отговор #103 -: Декември 26, 2009, 10:50:43 am »
Здравейте!
Да напиша и аз нещо по темата като новобранец в този форум,но и човек който доста неща е видял и изживял!
Ходил съм по врачки преди време,че и черна магия ми разваля една циганка,а за ходжите се говореше че само те са хората които могат да ти развалят магия,ако ти е направена такава.
По принцип замисляте ли се защо човек стига до това да ходи по врачки?
Друг въпрос който и сега си задавам,ако има дарба и тя му е дадена от висши сили за да помага на хората,какви са тези цени които искат за да ти помогнат?
50лв за серща,500лв за разваляне на магия и още 500лв за защита.Ако имаш проблеми,болен си или не ти върви в живота,нямаш работа на това какво му викате?
Човек трябва да вярва в себе си,да мисли позитивно.Реалността е функция на съзнанието,каквото ти е в главата такова и ще ти се случи.
Ето най прост пример.Човек отива с предварителната нагласа че врачката или който и да е било там ще му помогне,ще му каже и чуе нещо хубаво което трябва да му се случи,и човек после почва да си мисли за него какво му е казал и ето ти положителното мислене,елементарна психология хора.Когато човек си мисли че не му върви и се задълбава в тази насока,с мислите си той не прави нищо което да промени в живота си.Животът е такъв какъвто сам си го направиш.
Има една много хубав приказка за него,тибетска притча:Животът е една илюзия,всичко е една сетивна измама и има временен характер!
Ако виждаш че започнеш да залиташ надолу,недей да проклинаш обстоятелствата,а се опитай да ги промениш!
Много сложни обяснения и коментари пишете,докато нещата са толкова прости,сложни си ги правим самите ние!
Всичко е в главите на всеки,стига сам да се усети и почне да мисли правилно!
Хайде живи и здрави и хубава Нова година на всички! :hi:

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #104 -: Декември 26, 2009, 11:31:04 am »
Трепача Здравей.Поста ти ме подсети за една мода-правенето на енергийна защита(изграждане на щит).В повечето случаи си правят определена група хора за да се предпазят от деянията си.А правенето на щит е грубо нарушение ние си имаме щитове това е аурата.Относно праването на щит е добре за знаете че този щит е фиксиран.Какво означава това -този щит е изграден с определени параметри(пропускливост).Който си поръча такъв все едно си е поръчал ограда,има огради с мрежа,с метални орнаменти,дървеи има и огради високи стени от бетон.Тези щитове са все едно бетонна ограда,вие се отделята от заобикалящата ви среда.И още нещо правещия щита има достъп до вашия живот,а щита е заключен с код.Както знаем ако имаш кода на нещо ти го ползваш.Моя съвет е не си правете,тези щитове имат един много кофти страничен ефект.Както знаете бетона не е еластичен,така и този щит не е еластичен.Така щита дразни околните,и се чустват нагрубени.Най-опасното е това че всеки греши и си усеща грешките,с щита няма как да го направи.Когато сторените от нас грешки се натрупат в голямо количество щита се срива и носещия въпросния щит е образно казан смазан.За пример-ако някой се е пробвал да стисне яйце откъм върховете може да си визуализира ефекта.Яйцето издържа на голям натиск но счупи ли се то това става изведнъж и без предупреждение.А за циганките нямам думи,има цял род магии наречени цигански.Това е достатъчно за умните да се сетят с какви хора имат работа.Чужда ръка гръб не чеше,чужденци няма да ви помогнат.Живи и здрави. :hi:
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
37 Отговора
31812 Прегледи
Последна публикация Март 07, 2010, 23:04:37 pm
от viper21
11 Отговора
10978 Прегледи
Последна публикация Януари 01, 2010, 17:06:17 pm
от Max
17 Отговора
19674 Прегледи