Що религиозни глупости се изписаха тук, нямам думи!

Искам да попитам напълно човешки - вярвате ли наистина в нещата, които цитирате от разни религиозни писания? Или просто преразказвате нещо написано там?
Какъв е проблемът човек да следва своите собствени усещания за света и за енергията, да я използва както преценя за добре. Както сам прецени! Дори това да са разни ритуали - медитация, смесване на билки, пеене, рецитиране, гледане на слънцето, наричане на добро и щастие.. и тн.
Кой определя кое, как и дали трябва да се прави? Нещо било грешно, с енергията не трябвало да се борави.. ако не е трябвало, защо тогава е факт?
Явно бива допускано! Явно трябва да има възможност да се прави! Явно е нужно!
В този форум съм отдавна, но нямам време да пиша, предимно чета по нощите, но сега не се сдържах да се включа. Наистина ли изпитвате НУЖДАТА да се делите и да се карате? Хората явно живеят в прекалено скучно ежедневие щом отвсякъде се чудим как да се делим - по пол, вързраст, социално положение, цвят на кожата и косата, местоживеене, да не говорим за начин на мислене, вяра и действие.
Не може ли да ни обедини именно различието? Че всеки е ОПРЕДЕЛЕНО различен от всеки друг. Ти, аз, той, тя, те.. всички сме различни. Всеки е една малка вселена.
Почувствайте Света сами! Но не икономиката му, политиката му и тн. А мястото, което заемате в него, почувствайте сами заобикалящото ви. Разберете какво вярвате, според това, което усещате.. това е вашето ниво на развитие, вашите възможности, вашата истина, всичко друго е просто излизане от възможностите, но не в положителният смисъл. А никой, който се е опитал да надскочи себе си, не е успял.
Не съм привърженик на буквалното следене на религиозните текстове, предания и тн. Опитвам се да открия положителното в тях, нужното за мен.. това е субективно, всеки сам знае какво търси, но не е правилно да поставя етикети - добро, лошо, правилно, грешно..
Бях чела тук във форума една много хубава мисъл, че през очите на всеки всяко действие е различно по качества и зависи от човека, който го вижда какво ще прецени.. За някои крадци да взимаш чужди вещи е справедливост, защото биват ущетявани от държавата например. За някои убийци - отмъщение,отново справедливост. Но ето, че ние отново слагаме етикет.. въз основа на кое? Своя опит - да, но също и общественото мнение, внушенията отгоре и др.
Примерът тук във форума беше с мравуняк и как в единият случай бива разрушен ей така от скука и огромна част от мравките умират. А в другият съвествен човек го изравя и пренася на сигурно място, защото го грози сигурно разрушение, отново умират мравки. От гледна точка на мравките - и двата случая са лоши, защото домът им е разрушен и някои от популацията умират, но наясно ли са те с цялата картинка и с основната идея? Не. Но все пак биха отсъдили, както бихме направили и ние.
Затова ви призовавам - бъдете единни и не се съдете един друг, нямаме правото, не защото не сме част от Бог, рожби на Бог, а не самият него - наречете го както искате - а защото все още не знаем всичко нужно, за да го правим.
И какво ни остава? Ами това, което не изисква никакви предварителни условия, обещания и гаранции.
Чистата любов и вяра. Но вяра не в институция (църква и тн.), не в образ, описан някъде от някого. А във всичко и всеки и любов към всичко и всеки, независимо грешник или не. Защото това е правилният път, най-силната енергия, силата да бъдеш Човек.
Поздрави!